SACCSIV – blog ortodox

Cenusa vulcanica: noua panica in locul gripei porcine

Posted in CENUSA VULCANICA, ISLANDA by saccsiv on aprilie 22, 2010

   Citez din articolul Volcanic ash is the new swine flu panic:

Volcanic ash causes travel disruption

Unii dintre călătorii blocati in aeroporturi sunt evacuaţi din Calais, Franţa, intrand in portul Dover. Fotografie: Nash Max / Wire PA

   O navă, o navă, regatul meu pentru o navă. Refugiaţii sunt acum înghesuiţi în aeroporturi pe coasta de vest a Americii, aducandu-ne aminte de Conrad. Mii dintre noi, inchisi in hotelurile din jurul aeroportului din Los Angeles, traim dupa zvonuri. O flotă de canoe de curse, se spune că, a părăsit apele Noii Zeelande, reluand migraţia veche polineziana catre Insula Paştelui. Adu-le, am strigat. Orice navă va fi buna pentru salvare.

   Peste tot în lume, cei care călătoresc cu avionul catre Europa sunt în uitare. Website-uri misterioase povestesc despre revolte la bordul feriboturilor spaniole, curse cu taxiul , in valoare de 1.000 dolari, din Scandinavia şi un milion de britanici disperati rătăcesc pe continent. Am auzit ca ei se luptă pentru a ajunge acasa, prin trenuri şi autobuze, înghesuiti, epuizati cu lucrurile in saci ca si aceeia care fug din fata unei armate care avansează. Vikingii din Islanda, care ne-a dat bataie de cap cu războaiele cu heringi şi cu creditele bancare periculoase, au umplut paharul prin oprirea traficului transantlantic. Vino înapoi Columb, veniti Cunarzi. Moarte Islandei.

   Ce am fi făcut înainte de aparitia avioanelor? Am auzit, in New York, de infernul de la cozile pentru preţioasele bilete de vapor. Canalul Panama este deschis? Sau s-ar putea să ajungem până în Alaska şi sa traversam pe calea ferata Trans-Siberiana pana la Sankt Petersburg. Un zvon ca Portugalia este deschisa, brusc, fără pic de cenuşă. Toată lumea ţipă pentru locurile catre Lisabona. Se strang grupuri la colţuri pentru a se aduna pentru un zbor charter de oameni executivi. S-ar putea ca unii cu spirit de cowboy sa ia un avion cu elice pana in Groenlanda şi sa zboare pe sub cenuşă pana in Londra? Fiecare criza este o oportunitate.

   Armaghedon I, mult asteptatul razboi de sănătate şi siguranţă, a sosit. A fost destul de rău să existe un idiot cu o bombă in pantof agitand, la fel de idioate, autorităţile de reglementare pentru a duce la miliarde de lire sterline in costuri şi neplăceri celor ce călătoresc cu avionul,  pentru ca „s-ar putea întâmpla din nou”. Acum avem un vulcan si un pic de praf. Acesta este o alta gripa porcina.

   Adevărul este că, aruncarea în aer a unor bucati mari, grele de metal este doar prea mult pentru psihicul modernelor autorităţi de reglementare – acestea se panicheaza. Chiar şi unei companii aeriane, care are totul de pierdut, nu ii este permis să-si evalueze singura propriul risc. Mult mai multi vor muri pe drumuri şi în altă parte din cauza anarhiei dezlănţuita asupra Europei de catre controlorilor aerieni, dar asta nu este treaba lor. Lor nu le pasă.

   Imi va fi greu să am încredere în companiile aeriene din nou, nu pentru că sunt prea riscante, ci pentru că ceea ce fac ei duce prea uşor in panica autoritatea. Transportul aerian a devenit infernal. Pentru moment, trebuie să ne rugăm pentru un alt Dunkerque. Cerul deasupra Atlanticului trebuie să se umple cu avioane, mari şi mici, iesind din barci cu motor pentru a culege saraca infanterie sangeranda a globalizării de pe plajele Noii Lumi, si sa le aduca acasa, pentru a lupta inca o zi. Vă rugăm, veniti curand.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 22, 2010 at 4:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. u.b bc3 said, on aprilie 23, 2010 at 8:44 pm

    au fost: gripa porcina.cutremurul din haiti,chile,china ,vulcanu,ce oare mai pregatesc draci astia de masoni……….????????????????? :((

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.