SACCSIV – blog ortodox

Din ce in ce mai multe FILME cu ROBOTI in ROLURI PRINCIPALE

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 31, 2015

Inca de la inceputurile literaturii sf, robotii au ocupat un rol mai mult sau mai putin important in unele astfel de romane sau nuvele mai mult sau mai putin celebre. Deci evident ca au aparut si in filme, dar rareori in roluri principale. In general erau “personaje” secundare, chiar daca filmele respective au avut un impact major in istoria cinematografica si nu numai. Ca de exemplu:

Film artistic: ‘’METROPOLIS’’. ANALIZA: simbolismul ocult al filmului si importanta lui in cultura muzicii Pop

Dar iata ca in ani 80 – 90 – 2000 supercalculatorul contructor de roboti a devenit personaj central prin doua superproductii: Terminator si Matrix. Apoi, de cativa ani incoace, asistam la o adevarata explozie a productiilor in care robotul e “eroul”.

Iata cateva exemple:

I, Robot

Automata 

The Machine

Vice 

Real Steel

Ex Machina

Chappie

La care putem adauga eventual si superproductiile in care apar roboti cu un soi de “viu” in ei, gen Transformers:

Sau carcasele robotice manevrate de un soi de piloti umani, gen gigantii Jaegers din Pacific Rim:

Adica in 10 ani s-au produs mai multe astfel de filme decat in intreaga istorie cinematografica. Intrebarea fireasca: de ce? E asa, doar un soi de moda? Sau transmit un mesaj? Si care ar fi acela?

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ardeleanu said, on martie 31, 2015 at 3:32 am

    Si la celebrul show de wrestling american si anual, Wrestlemania, au aparut roboti la intrarea lui HHH.

    Apreciază

  2. ardeleanu said, on martie 31, 2015 at 3:33 am

    Ar trebui sa scrii despre buncare mai mult.

    Apreciază

  3. Alin said, on martie 31, 2015 at 8:12 am

    ” de ce? E asa, doar un soi de moda? Sau transmit un mesaj? Si care ar fi acela? ”

    oamenii sunt tot mai putin umani saccsiv, asa ca izolatii… cercetatorii insingurati, lucreaza la o varianta mai buna, la robotul care sa ia locul omului dezumanizat, sunt diverse inlocuitoare , vor sa-l produca pe cel „suprem”

    oricum deschizand aceasta cale, sunt automat canalizati sa lucreze sa produca memoria biologica, teoretic nelimitata, gen creier uman

    Apreciază

  4. Spaceman said, on martie 31, 2015 at 11:37 am

    Pentru ca se promovează la greu transumanismul…sau mai bine zis unirea omului cu satana, baphomet ,horus ra (tot un drac!), prin tot felul de implanturi și tehnologii, promițând oamenilor ca astfel vor deveni zei, mai bine va arat :
    http://postimg.org/image/ok31c2srj/
    http://postimg.org/image/3r4ohnhv5/
    http://postimg.org/image/5za6ef3n5/
    http://postimg.org/image/686f69lvj/
    http://postimg.org/image/r23fghxu3/

    Apreciat de 2 persoane

  5. mircea.v said, on martie 31, 2015 at 2:39 pm

    Asimov, in ciclul de scrieri SF „Fundatia” prezinta o societate in care roboti umanoizi erau practic „nemuritori” si mult superiori omului normal in toate privintele si nu prea puteai sa-i deosebesti de om, si doar astia raman la final ca un ultim pas al evolutiei… Ceva de genul asta.

    Apreciat de 2 persoane

    • Nimbus said, on martie 31, 2015 at 5:03 pm

      Da mircea.v – si culmineaza cu suprema Gaia, planeta robot cu toate entitatile vii sau nevii cu o singura constiinta colectiva . Apoi apare omul superior, mutant, hermafrodit, transgenic, ala de pe Solaria care va integra tot. Problema e ca Asimov era un evreu integrat in FAARD, un fel de Bilderberg pe o arie mai restransa si mason autodeclarat ( saracul Kenedy ce a pastorit ).
      E interesant de urmarit totusi, chiar vorbeam cu niste amici intr-o zi ca cine a citit mai ales ciclul Fundatiei nu se mai mira de ce se intampla azi. Toata planeta seamana cu Trantorul la apogeu si in mod sigur au pregatit ei o „Fundatie” pe undeva asa ca urmeaza sa dea cu noi de pamant. Problema lor a insa aceeasi din totdeauna, au uitat factorul esential. L-au uitat pe Dumnezeu amaratii, si fara voia lui …

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on martie 31, 2015 at 8:10 pm

        Pai era matematicianul ala (Seldon parca) care cu formulele lui o facea pe „omniscientul” si spunea cum va fi viitorul, la virgula. Asa ca, roboti aveau, Gaia aveau, „omniscienta” aveau, ce le mai trebuia si Dumnezeu? 🙂

        E interesant ca in „1984” Orwell arata ( nu stiu daca e pura intamplare, sau avertisment, sau altceva…) ca fara ajutorul/existenta lui Dumnezeu omul pierde in fata sistemului. (in roman nu exista Dumnezeu)
        Reversul povestii il gasim la Sfintii Inchisorilor.

        Apreciat de 1 persoană

  6. Irina said, on martie 31, 2015 at 2:41 pm

    Pai probabil vor sa pregateasca omenirea pentru era robotilor care vor sluji lui Antihrist. Pana acum prin filmele SF de fapt ne-au aratat ce urmeaza.

    Apreciază

  7. artion said, on martie 31, 2015 at 3:45 pm

    Cred ca nu e altceva decat spalare pe creier, pentru a ne obisnui cu robotii, si de ce nu a i indragi, a i considera parte a societatii umane. Unul din scopul corporatiilor este eliminarea joburilor cu ajutorul robotilor, deci implicit sclavia si infometarea populatiei , urmand in final o „fuziune” a omului cu robotul prin acceptarea cipului (care probabil la momentul ala va fi sub forma de nanochip sau tatuaj electronic) si aparitia antihristului ca „salvator” al omenirii..

    vad ca au inventat inclusiv roboti preoti care oficiaza casatorii :))

    Apreciază

  8. Nimbus said, on martie 31, 2015 at 5:09 pm

    Si astia sunt deja vechi

    Apreciază

  9. nouamoldova said, on martie 31, 2015 at 6:33 pm

    Mesajul este TRANSHUMANISMUL

    Apreciază

  10. john said, on aprilie 1, 2015 at 10:58 am

    Un istoric evreu prezice un viitor de groază: Omenirea va produce trupuri și creiere. Milioane de oameni vor deveni fără valoare. Cum se va rezolva problema „oamenilor inutili”„Ce se întâmplă acum seamănă cu o a doua Revoluție Industrială, numai că nu producem textile, mașini, vehicule sau chiar arme. De data asta, produsul îl reprezintă chiar oamenii.
    Practic, învățăm să producem trupuri și creiere. Trupurile și creierele vor fi cele două produse principale în noul val generat de toate aceste schimbări. Iar dacă există un decalaj între cei care știu să producă trupuri și creiere și cei care nu știu, atunci acest decalaj este cu mult mai mare decât orice am întâlnit până acum de-a lungul istoriei.
    De data asta, dacă nu ești suficient de rapid în a deveni parte a revoluției, este foarte probabil să dispari. Țări precum China au ratat Revoluția Industrială, dar 150 de ani mai târziu au reușit cumva să recupereze în termeni economici datorită forței de muncă ieftine. Acum, cei care pierd trenul nu vor mai beneficia de o a doua șansă. Acum, dacă o țară sau un popor rămâne în urmă, nu va reuși niciodată să recupereze, mai ales că mâna de lucru ieftină nu va mai avea nicio importanță. Odată ce știi să produci trupuri și creiere, forța de muncă ieftină din Africa, Asia de Sud sau de aiurea pur și simplu nu mai contează. Așadar, în termeni geopolitici, am putea asista la o repetiție a secolului 19, dar la o cu totul altă scară„.

    http://www.anacronic.ro/mordor-2-0-silicon-valley/

    http://activenews.ro/un-istoric-evreu-prezice-un-viitor-de-groaza-omenirea-va-produce-trupuri-si-creiere-milioane-de-oameni-vor-deveni-fara-valoare-cum-se-va-rezolva-problema-oamenilor-inutili_1893543.html

    Apreciază

    • Irina said, on aprilie 1, 2015 at 11:42 am

      Vai si amar. Nu spune si in Biblie ca atunci cand se va inmulti mintea omului, adica va intrece limita va veni si sfarsitul?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.