SACCSIV – blog ortodox

Harta state cu pasapoarte biometrice …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 31, 2015

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on martie 31, 2015 at 10:58 am

    Aur, tablouri, milioane – efectul asupra contribuabilului este de augmentare a furiei. Adică ăluia i-au închis magaziunul pentru 50 de lei, iar pe Vâlcov de ce nu l-ați prins, măi eroilor de la Fisc?

    http://www.b1.ro/stiri/economic/guran-aur-tablouri-milioane-efectul-asupra-contribuabilului-este-de-augmentare-a-furiei-adica-aluia-i-au-inchis-magaziunul-pentru-50-de-lei-iar-pe-valcov-de-ce-nu-l-ati-prins-mai-eroilor-de-la-fisc-106910.html

    Băieții de la antifraudă care confiscă acum urzici, închid cofetării pentru 1,5 lei în plus sau dau amenzi de 40 de mii pentru un bon netipărit sunt regii șpăgilor din ultimii 25 de ani

    http://ampress.ro/articole-care-merita-citite/catalin-striblea-baietii-de-la-antifrauda-care-confisca-acum-urzici-inchid-cofetarii-pentru-15-lei-in-plus-sau-dau-amenzi-de-40-de-mii-pentru-un-bon-netiparit-sunt-regii-spagilor-din-ultimii-25-de/

    cine plateste?

    http://ampress.ro/stiri/o-patroana-speriata-spus-apropiatii-de-fisc-si-a-pus-capat-zilelor/

    Apreciază

  2. geo said, on martie 31, 2015 at 11:00 am

    VREAU SA MA INTORC IN ROMANIA cu toate ca nu voi avea niciodata banii pe care i-as avea lucrand aici. Dar cum spunea tatal lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar noptile iti vor fi ingrozitoare.

    Omul nu are numai trup de hranit, mai e si sufletul. Si mai distrugatoare este setea si foamea sufletului indepartat de pamant si de neam decat foamea trupeasca…

    Asa ca romani, plecati, plecati la studii, plecati ca sa vedeti in ce hal a ajuns occidentul liberal, plecati si invatati sa va iubiti tara si realizati ce frumusete ati lasat in urma.

    http://caplimpede.ro/student-roman-la-londra-dumnezeu-a-fost-ucis-de-occident-vreau-sa-ma-intorc-acasa/

    Apreciază

    • alexandru said, on martie 31, 2015 at 12:55 pm

      din pacate ce spune studenta este adevarat(acolo totul se rezuma la „material”),dar sa vina cineva inapoi,nu(99,99%),in special din cei tineri-0 sanse(doar in vizita la rude).doar cei ce mai au suflet se-ntorc si totusi ,cati mai au?
      am fost…stiu…am vazut…m-am intors(la plecare toti romanii -colegii de la serviciu-baaaaaaa esti…t…,esti p…esti n…)
      cu toti banii care-i castigam,tot sclav ma simteam,eram tratat(i)(romani,bulgari-nu ungurii si polonezii) mai rau ca alte neamuri de pe alte continente.
      tinerii de astazi(marea lor majoritate din pacate) nu mai au educatia de-acasa,aceea care pe vremuri avea un rol cat de cat important in copilarie,invatai cat de cat; sa deosebesti raul de bine,sa respecti pe cei mai in varsta,salutai vecinii,…,acum,du-te-n…te omor ba…
      occidentul ravnit ,si de mine in trecutul sumbru,a devenit o hidosenie,ceva unde nu ma mai intorc pentru nimic,mai bine traiul de-acasa,chinuit,dar liber,fara acele zambete false,fara acele multumiri-mecanice,fara card-uri,fara cctv-uri la orice colt,fara…norocul meu ca stau la tara(mutat de ceva ani din Bucurestiul betonat )

      Apreciază

    • ETRN said, on martie 31, 2015 at 7:22 pm

      Exact.

      Apreciază

    • discerne said, on aprilie 6, 2015 at 11:06 am

      din intamplare, studenta respectiva locuieste in continuare la Londra

      Apreciază

  3. bogdan said, on martie 31, 2015 at 11:03 am

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on martie 31, 2015 at 11:49 am

      bogdan

      Cam ce-o fi vrut sa zica?

      „Noi avem acum probleme cu cipurile? Noi avem probleme cu embrionii la frigider.”

      Adica cei ce vorbesc de cipuri sunt nepasatori la teme precum fertilizarea ‘in vitro’? E o minciuna.

      Sau daca vorbim de teme precum fertilizarea ‘in vitro’, trebuie sa fim nepasatori la cipuri? Dar asta este o ratacire cumplita.

      Apreciază

      • bogdan said, on martie 31, 2015 at 1:15 pm

        Cu aceasta nu sunt nici eu de acord….

        Apreciază

  4. unu said, on martie 31, 2015 at 11:43 am

    M-ar interesa mai degraba tarile unde pasaportul biometric e obligatoriu si nu exista alternativa la el. Asta pentru ca daca o tara nu emita pasaport biometric, cetatenii ei sunt din start impiedicati sa circule in tarile unde nu sunt acceptate decat pasapoarte biometrice gen SUA. De aceea emiterea de pasaport biometric nu e neaparat interesanta ci lipsa de alternativa la acest pasaport, si anume pasaportul obisnuit.

    Daca poate cineva, sa faca harta unde nu se emit altfel de pasapoarte decat cele biometice.

    O alta harta care ne spune unde sunt incluse amprenetele in acele pasapoarte ar fi deasemenea binevenita.

    Zic asta pentru ca in Rusia de exemplu, se emit pasapoarte biometrice dar doar la cerere, pasapoarte nebiometrice fiind la fel valabile timp de 5 ani ca si cele nebiometrice.
    In Romania, pasapoartele biometrice se emit la cerere dar cele nebiometrice sunt doar temporare si sunt valabile 1 an (6 luni practic daca tii cont ca oriunde te duci trebuie sa ai macar 6 luni valabilitate la pasaport).

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 31, 2015 at 2:30 pm

      unu, ce mai conteaza? Este o perioada de tranzitie si in unele parti ale lumii viteza e mai mare, in altele mai mica, dar finalul e acelasi, dpdv al sistemului. Opozitie mai mare este in tarile ortodoxe, cu niste rezultate pozitive pt moment, si cam asta e. Asta nu inseamna ca lupta trebuie abandonata.

      Apreciază

      • unu said, on aprilie 1, 2015 at 3:34 pm

        ce incerc eu sa zic e ca probabil unele tari emit biometrice doar pentur a da aposibilitatea cetatenilor lor sa calatoreasca in tarile unde nu se poate intra decat cu pasaport biometric. de aia mi se pare mai important de vazut tarile care incearca sa constranga cetateanul sa isi faca pasapoarte biometrice, gen Romania, unde practic trebuie sa iti faci pasaport tot la 6 luni daca nu vrei biometric si calatoresti frecvent in afara UE.

        Apreciază

  5. geo said, on martie 31, 2015 at 1:23 pm

    Războiul total, perfid, invizibil şi hibrid împotriva românilor. „Nici dracu’ nu ştie cine-s inamicii”
    „Îndemnaţi poporul să nu se-nconvoaie/ Ţara-i răvăşită – nu avem armată/ Ne-am ales ca « pretini » lupi în piei de oaie/ Flacăra dreptăţii moare revoltată […] Îndemnaţi poporul să nu se-nconvoaie/ Ne-am vândut pământul – ne râd veneticii/ Cei ce conduc lumea ne-mping în războaie/ Nici dracu’ nu ştie cine-s inamicii…”. (Virgil Ciucă)
    „Rasism”, „antisemitism”, „discriminare” şi cătuşe la gură!
    Când aud vorbindu-se de „democraţie”, „reformă”, „discriminare” şi de „algoritm politic” (rog luaţi notă de ghilimele), îmi vine să pun mâna pe armă, dar nu am permis. Care democraţie, care libertate a cuvântului, care reformă? Vreme de un sfert de veac aceste cuvinte de magie neagră nu au făcut altceva decât să mascheze corupţia, jaful, abuzul, incompetenţa, trădarea – promovate ca politici de stat -, şi în mod cu totul special, lupta potentaţilor, a „elitelor” hămesite împotriva propriului popor şi trecerea sub control total a acestuia. Libertatea de exprimare este o lozincă de paradă, pentru că O.U.G. 31/2002 şi instituţiile inchizitoriale – Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D.) şi Institutul Naţional (? – n.a.) pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel” (I.N.S.H.R.-E.W.) ne pun cătuşe la gură. Dacă cineva reacţionează atunci când haitele unor ţigani dezlănţuiţi pe stradă ne poluează auzul cu „dialoguri” zgomotoase, ne agresează cu comportamente antisociale sau ne fură puţinii bani din buzunar, se cheamă că facem rasism, discriminare. Infractorilor le este permis să fie agresivi, să ne înjure pe ţigăneşte, iar forţele de ordine se prefac că nu văd, nu aud, nu înţeleg. Când un evreu comite infracţiuni şi este prins cu „ocaua mică”, instantaneu, acuzatorul este acuzat de „antisemitism” şi transformat din acuzator în acuzat. Se vorbeşte de nediscriminare, dar anumite etnii au locuri „rezervate” – fără vreun examen sau test -, la instituţiile şcolare ale statului român, în dauna celorlalţi, dar asta nu se defineşte ca discriminare pozitivă, ci „integrare socială”. Deşi ne aflăm în România, nu ne putem cinsti eroii aşa cum merită şi cum ne dorim, fără avizul instituţiilor inchizitoriale. Sictir! Pardon de expresie!

    http://www.stiri-extreme.ro/?p=2888

    Apreciază

  6. geo said, on martie 31, 2015 at 1:26 pm

    Eldorado Gold, compania minieră care dezvoltă prin subsidiarele ei proiectul minier de exploatare a aurului de la Certej, este acuzată că evită plata taxelor în Grecia prin intermediul firmelor de tip căsuță poștală din Olanda. Schema pe baza căreia operează Eldorado Gold în Grecia este similară celei din România.

    Eldorado Gold nu este singura companie olandeză care ”investește” astfel. Conform statisticilor Fondului Monetar Internațional (FMI), Olanda figura în anul 2013 pe primul loc în topul țărilor cu investiții directe în România (cu 24% din suma totală a investițiilor). Cel mai recent raport SOMO, citat de Mining Watch România, susține că 80% dintre ”investitorii” din Țările de Jos (îndeosebi Olanda și Luxemburg) funcționează după metoda cutiilor poștale care facilitează eludarea plății taxelor fiscale.***”

    Un nou raport al Centrului pentru Cercetare al Companiilor Multinaționale (SOMO) arată că, în timp ce Grecia este nevoită să adopte măsuri dure de austeritate, redresarea economică a acesteia este subminată de eschivarea plății taxelor prin intermediul Țărilor de Jos. RaportulFool’s Gold prezintă modul în care compania minieră canadiană Eldorado Gold reușește să eschiveze plata taxelor prin intermediul firmelor de tip căsuță poștală din Olanda. Astfel, s-a ajuns la pierderi fiscale de 1,7 milioane de euro pentru Grecia, în ultimii doi ani. Există, de asemenea, numeroase îngrijorări în cea ce privește mediul înconjurător și respectarea drepturilor omului. Acest mecanism de eschivare al plății taxelor prin intermediul firmelor de tip căsuță poștală este exemplul perfect pentru felul în care Eldorado operează la nivel mondial, inclusiv în România.”, se arată într-un comunicat Mining Watch, din care cităm în continuare.

    http://www.stiri-extreme.ro/?p=2978

    Apreciază

  7. geo said, on martie 31, 2015 at 1:27 pm

    Motto : ,, Pentru ca răul să se întâmple este deajuns ca cei buni să nu facă nimic”

    Motivul pentru care SUA a declarat război Rusiei via Ucraina, este foarte simplu de explicat. SUA este disperată în încercarea de a contracara puterea în creștere a Chinei, alianței economice BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) și a noii economii pe care țările BRICS o construiesc cu restul lumii. Creșterea Organizației BRICS a statelor Coaliției a fost o mișcare de auto-conservare în sine. O mutare care a trebuit să fie realizată pentru a contracara amenințarea mereu prezentă, și foarte reală a expansionismului global occidental, condus de corporatiștii Complexului Militar Industrial preluând comenzile de la Kissinger, Brzezinski și Consiliul Relațiilor Externe.

    Atacul Rusiei și înlocuirea lui Putin schimbând regimul printr-o revoluție colorată a fost văzută ca o opțiune mult mai ușoară decât atacând puterea în creștere a Chinei în mod direct. SUA este extrem de supărată pe Putin de când acesta a lovit în marile bănci americane, cum ar fi filialele Goldman Sachs și Merrill Lynch din Rusia, după ce a devenit președinte în 2000.

    http://www.stiri-extreme.ro/?p=2934

    Apreciază

  8. geo said, on martie 31, 2015 at 1:28 pm

    Partidul bulgar Ataka a început să colecteze semnături în scopul organizării unui referendum privind retragerea Bulgariei din Alianţa Nord-Atlantică, a declarat liderul formaţiunii, Volen Siderov, în cursul unei vizite în Crimeea.

    Siderov a explicat că, pentru convocarea referendumului, sunt necesare semnături din partea a 60 de membri ai Parlamentului bulgar sau 300.000 de semnături ale cetăţenilor de rând. Liderul partidului Ataka vrea să obţină susţinerea Partidului Socialist bulgar pentru organizarea plebiscitului.

    http://www.stiri-extreme.ro/?p=2974

    Apreciază

  9. geo said, on martie 31, 2015 at 1:30 pm

    De multă vreme, mass-media din România torturează populaţia acestei ţări cu imaginea falsă a ”ruşilor răi şi primitivi”, cu scopul de a sădi în subconştientul colectiv fantasma „visului european”, dar mai ales a ”visului american”.

    Nu numai mass-media acţionează în România în acest scop. Cultele şi sectele neoprotestante, veritabilă ”coloană a 5-a” a Washingtonului, trimit pe străzile localităţilor româneşti cohorte întregi de „misionari” care, sub masca ”vestirii Evangheliei” şi,ulterior, prin nişte avantaje materiale, caută să aducă ”visul american” mai aproape, în noile”biserici” fastuoase ce au răsărit la oraşe şi sate,precum ciupercile după ploaie.

    Scopul acestui ”avânt misionar” este de a face ca populaţia României să creadă necondiţionat că viitorul său înseamnă numai „marşul sub mantia ocrotitoare cu dungi şi stele a marelui licurici de la Washington”. Şi „sub mantia albastră încununată cu douăsprezece stele a Bruxelles-ului”, dar pe planul doi. Foarte important: subordonarea totală, necondiţionată; a nu se uita acest mic amănunt. Este interzis a se privi spre alte puncte cardinale, este strict interzis a avea alte opinii. Cine încalcă acest principiu fundamental este etichetat imediat ” putoare comunistă”, ”slugă a Moscovei” şi alte asemenea epitete aruncate de propagandiştii de serviciu, permanent vigilenţi în mediul online.

    Bombardamentul mediatic al zilelor noastre, plus propaganda fals patriotică existentă de aproximativ un secol şi jumătate, au făcut ca o mare parte din populaţia României să aibă în subconştient sentimentele de antipatie şi de teamă faţă de Rusia şi de poporul său. Aceasta este rusofobia, fenomen extrem de păgubos pentru România, dar benefic pentru Occident. Deoarece Occidentul a urmărit încă din sec XIX blocarea ascensiunii Rusiei, pentru ca, în zilele noastre, sub conducerea SUA, să treacă la ofensivă, pentru a îngenunchea Rusia şi pentru a pune mâna pe ultimele mari resurse energetice şi de materii prime ale planetei. Propaganda rusofobă are la bază două elemente: problema Basarabiei şi Bucovinei de Nord şi problema tezaurului.
    index

    Aşadar, mai bine să vedem care ar fi interesele României. Interesul numărul unu ar fi ca aceasta să fie o ţară independentă, prosperă, care să asigure un bun nivel de trai cetăţenilor săi.

    După 1990, odată cu căderea CAER şi cu renunţarea unilaterală din partea României la această piaţă, industria românească şi-a scăzut dramatic producţia, iar prin „restructurare” şi” privatizare” fie a fost distrusă, fie a fost înstrăinată pe câţiva firfirici multinaţionalelor occidentale. Politica criminală a celor aleşi să conducă România şi entuziasmul imbecil al majorităţii populaţiei pentru ”luminile” Occidentului au adus România în situaţia actuală: de consumator al tuturor mărfurilor soldate şi furnizor de braţe de muncă ieftine, cu precădere pentru muncile necalificate şi prost plătite. Pentru că un număr foarte mare de români, disponibilizaţi în urma dispariţiei a milioane de locuri de muncă, nu au altă alternativă.

    Iată plata iluziilor deşarte pe care întreagă naţiune le-a nutrit pentru ”democraţie” şi ”economia de piaţă”! Pentru că românii sunt sentimentali şi naivi, nu pragmatici! Dacă ar fi fost pragmatici, şi-ar fi spus: ”De ce să ne distrugem fabricile, când acestea însemnă locurile noastre de muncă? De ce să facem praf grajdurile, serele, sistemele de irigaţii, când putem să le folosim în continuare şi să le îmbunătăţim? De ce să desfiinţăm CAP când putem face un sistem cooperatist flexibil, cum este în Franţa sau în Spania?” Acest sentimentalism şi setea pentru ”pământul din strămoşi” i-a făcut să distrugă activele construite cu trudă şi mulţi bani, întorcându-se cu un secol în urmă, la agricultura primitivă bazată pe plugul tras de boi!

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/03/27/mass-media-din-romania-tortureaza-populatia-acestei-tari-cu-scopul-de-a-sadi-in-subconstientul-colectiv-fantasma-visului-european-dar-mai-ales-a-visului-american/

    Apreciază

  10. geo said, on martie 31, 2015 at 1:31 pm

    Având în vedere încălcarea gravă a Constituției României, a Legii partidelor politice, a Legii administrației publice locale și a Codului penal de către U.D.M.R. și reprezentanții săi, Vă solicit domnule Președinte al României ca, în baza jurământului depus în Parlament și a promisiunilor din campania electorală pentru alegerile prezidențiale, să acționați urgent pentru realizarea următoarelor obiective:

    1. Scoaterea în afara legii a U.D.M.R. care a dovedit, inclusiv la Consiliul Europei, că nu respectă suveranitatea națională, independența și unitatea Statului Român, integritatea teritorială a României, ordinea de drept și principiile democrației. Încetarea activității U.D.M.R., prin dizolvare, se hotărăște de către Curtea Constuituțională a României pe care aveți obligația să o sesizați de urgență.

    2. Organizarea unui referendum național pe tema pretențiilor Ungariei și U.D.M.R. asupra Ardealului, pentru a afla care este voința Poporului Român.

    3. Oprirea vânzării pământului din Vatra Românească la străini și abrogarea legii promovată de Guvernul Ponta prin angajarea răspunderii în Parlament. România este singura țară din Uniunea Europeană unde persoanele juridice și persoanele fizice străine pot cumpăra terenuri agricole, fără limită de suprafață și fără nicio obligație ulterioară dobândirii lor. Se știe că, băncile din Ungaria acordă credite cu dobândă subvenționată de Guvern cetățenilor unguri, inclusiv etnicilor maghiari din România, pentru cumpărarea de terenuri agricole în România, mai ales în Ardeal.

    4. Suspendarea pentru cel puțin trei ani, a actelor normative referitoare la retrocedările de imobile și cercetarea penală de către Direcția Națională Anticorupție (D.N.A.) și Parchete a persoanelor vinovate de împroprietărirea ilegală a Ungariei, a bisericilor maghiare, a Statusului Romano-Catolic, a Ordinelor călugărești catolice ungare, a numeroase persoane juridice maghiare și a urmașilor optanților unguri cu peste 10.000 de clădiri și circa 2.000.000 de hectare de terenuri agricole și păduri, în valoare de peste 100 miliarde euro.

    5. Stoparea genocidului etnic, religios și cultural provocat și desfășurat de U.D.M.R. în județele din Ardeal, mai ales în Covasna, Harghita și Mureș, precum și cercetarea penală a celor vinovați.

    6. Sancționarea de către Guvern a tuturor aleșilor locali ai U.D.M.R. care au participat la adoptarea hotărârilor de Consiliu județean sau local privind autonomia ”ținutului secuiesc”.

    7. Demiterea din funcție și începerea cercetărilor penale împotriva aleșilor locali ai U.D.M.R. care s-au deplasat la Strasbourg și au solicitat Consiliului Europei ca printr-un diktat sau arbitraj să fie sfârtecat teritoriul României și să fie recunoscută autonomia teritorială pe criterii etnice a ”ținutului secuiesc”.

    http://www.ziarulnatiunea.ro/2015/03/29/scrisoare-deschisa-scoaterea-in-afara-legii-a-u-d-m-r-o-organizatie-antiromaneasca-si-revizionista/

    Apreciază

  11. geo said, on martie 31, 2015 at 1:32 pm

    România se află în prezent sub un asediu total!

    Pe uscat, în aer, pe apă, trupele NATO, sub comanda SUA, ne invadează cu tancuri, transportoare blindate, avioane, nave, trupe și tehnică de luptă, se întemeiază și se consolidează baze militare.

    În mass media, 9 din 10 dintre cei care apar la televizor fac o deșănțată propagandă pro-americană și pro – NATO, ne prezintă avantajele unui stat militarizat și ale unei republici a procurorilor și a serviciilor secrete, așa cum a ajuns, în numele ”democrației”, România.

    Statul român este practic demantelat de DNA-ul americanilor, cu parlamentari, miniștri, primari și fel de fel de funcționari publici care fac coadă la ușa pușcăriei, iar românii de rînd, iobagi proști și umili, cască gura, își fac cruce și ies în stradă pentru ora de religie.

    Din cîte se pare, lovitura de stat în legătură cu care țipau, ca din gură de șarpe, la unison, SUA și UE în 2012, s-a petrecut abia la finele anului trecut, în 2014, după debarcarea lui Băsescu.

    http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/ocupatia-salveaza-natia-v-dictatura-militara

    Apreciază

  12. geo said, on martie 31, 2015 at 1:34 pm

    Minciuni, dezinformări, viclenii consacrate şi un eroism al agresivităţii, iată cîteva articulaţii prin care Washingtonul întreţine un război veros împotriva unor naţiuni: lovituri de stat, sabotaj economic, jaf şi amplasare a unor baze militare în preajma resurselor naturale. Pe 25 martie recent, Congresul American a votat cu majoritate zdrobitoare – 348 contra 48! – înarmarea Ucrainei şi trimiterea de armament letal în zona de conflict, scrie site-ul „DW” în articolul „US White House votes to provide lethal aid to Ukraine”. În ultimii ani, S.U.A. au început să acumuleze pierderi semnificative în războiul informaţional, menţioneaz㠄Reuters” într-un raport. De aceea este imperios necesar ca adevărul să fie cunoscut.

    Potrivit raportului respectiv, jurnaliştii din întreaga lume cu mesaje anti-americane, din ce în ce mai mulţi la număr, au stîrnit, la rîndul lor, un „război” internaţional împotriva propagandei mincinoase americane şi îl vor cîştiga, pentru că strategia de comunicaţii internaţionale a S.U.A. se va complace în aceeaşi reţea mocirloasă. Pentru a evita să aibă soarta Iugoslaviei, Afganistanului, Somaliei, Irakului, Libiei, Egiptului, statele lumii nu mai dau crezare înşelătoriilor mediatice, răspîndite de războinicul posesor al Nobelului pentru pace.

    http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/SUA%20si%20Nato%20cu%20ipocrizie%20flagranta%20de%20MDP.htm

    Apreciază

  13. geo said, on martie 31, 2015 at 1:34 pm

    Nu poate fi vorba de democraţie şi nici de găsirea unei căi pentru România dacă aparatele de bruiaj mediatic acţionează într-atât de putenic încât covârşesc exprimarea minţilor libere şi dezbaterea pu­bli­că. Unde mai sunt informaţiile relevante, unde mai sunt întrebările pe care chiar trebuie să ni le punem şi unde sunt ideile născute din nelinişti reale dacă opinia publică este malformată sistematic din direcţii oculte?!

    Scandalul recent al „postacilor” – indivizi plătiţi pentru a polua dezbaterea de pe internet prin comentarii unidirecţionale – nu vine ca o noutate, cel puţin pentru cei care nu eram naivi. Nu este, însă, puţin lucru că fenomenul îşi dezvăluie partea hâdă prin delaţiuni reciproce ale celor implicaţi.

    Democraţia, fără dezbatere publică reală, nu poate exista. Postacii – ca şi alte categorii de ciraci politici – vin în răspărul democraţiei. Puţină diferenţă între cetele de susţinători de partide ai perioadei antebelice înarmaţi cu măciuci şi „bâtele” virtuale pe care postacii le aplicau în veritabile ciomăgeli online!

    http://curierulnational.ro/Opinii/2015-03-26/P%28r%29ostacocratie

    Apreciază

  14. geo said, on martie 31, 2015 at 1:35 pm

    De când m-am întors „ca un prost” în România de la Paris sunt întrebat la intervale aproape regulate de ce nu deschid o galerie de artă sau un birou de expertiză dacă tot am cea mai mare bibliotecă documentară de artă de pe plai şi experienţa necesară. La început am dat peste Adrian Năstase. El colecţiona tot. Era preşedintele PSD, fost ministru de Externe, viitor prim-ministru şi apoi candidat la Preşedinţie, ginerică al lui Angelo Miculescu, după ce fusese ginerică Preoteasa. Puteam eu să concurez cu Adrian Năstase, care avea de partea lui toată poliţia, care m-a şi călcat într-aiurea, şi toate legile făcute chiar de el şi ai lui? Trebuie să fiţi de acord că nu. Rezonabil, nu aveam cum să competitez. Cum să faci comerţ şi expertiză de artă, după reguli şi legi europene, într-o Românie politizată până la demenţă? Mai bine m-am ocupat, împreună cu familia, de editarea cărţilor altora.

    Destul de repede, Adrian Năstase, prietenul lui Ion Cristoiu, care transmitea în direct de la domiciliul fostului prim-ministru în 2006 despre colecţie, despre tablouri şi cărţi vechi, ca un mare connaisseur din Est, Adrian Năstase deci „a născut pui vii”: noii colecţionari ai tranziţiei penale româneşti. Darius Vâlcov, colecţionarul dezvăluit brutal publicului, e un „pui viu” născut din marele exemplu al înaintemergătorului Năstase, celebrul crescător de găini. Vă amintiţi că Adrian Năstase i-a chemat în Parlament pe adversari (dar implicit şi pe români!) să-i numere ouăle… Le numărăm acum!

    http://www.cotidianul.ro/telenovela-statul-de-drept-259005/

    Apreciază

  15. geo said, on martie 31, 2015 at 1:36 pm

    Bătuţi cu urzici în interes şi credibilitate au fost politicienii, adunaţi unul câte unul de către procurorii DNA şi puşi la penitenţă în arest preventiv, control judiciar sau chiar condamnaţi. În curând, dacă ritmul se menţine, o să constatăm, nu cu stupoare, că nici asta nu mai există, că nu mai are cine conduce ţara. Că toată spuma politichiei româneşti, plimbătorii de limuzine şi proprietarii de vile la munte, la mare şi de aiurea, se mută prin penitenciare. A devenit Parlamentul o tarla de oiţe de unde, zi de zi, înşfacă DNA-ul câte una, două.

    Românului de rând, şomer şi muritor de foame, i-au mai rămas micile pungăşii. O găină luată din bătătură vecinului, un sac de porumb cules cu sârg la ceas de toamna, ouă de pe taraba din piaţă, cârnaţi din cazanul lui tanti Floarea şi ţigări de pe raftul birtului din Crăcănaţii de Jos.

    Care va să zică, democraţie nu prea mai există. Fură parlamentarul milioane de euroi, fură unul că să nu-i crape copiii de foame, fură unul cu pretenţie să-şi schimbe limuzina de 100.000 de euro cu una mai tare şi, eventual, un supliment de casă prin cele străinătăţuri. De ce am ajuns aici? Simplu! Politica a fost suprapopulată cu nesătui. Cu tipi care au confundat ţara cu propria lor societate pe acţiuni. Ce mai urmează? Nebunie şi cătuşe!

    http://www.ziarulnatiunea.ro/2015/03/30/ce-mai-urmeaza-nebunie-si-catuse/

    Apreciază

  16. geo said, on martie 31, 2015 at 1:37 pm

    Trupele americane nu sunt aici sa ne pazeasca de rusi. Rusii le extermina in 10 minute cu rachete de croaziera in caz de razboi. Nu sunt o provocare pentru rusi cateva mii de soldati americani. De fapt nici toate trupele americane din Europa nu sunt vreo provocare serioasa pentru Rusia.

    Daca americanii nu sunt capabili sa descarce vreo 10.000 de tancuri si 5 milioane de soldati peste noapte in Europa, armata rusa ajunge rapid pana la Dublin in caz de razboi conventional, ca armatele europene oricum sunt frectie la picior de lemn. Si nici nu sunt convins ca ar vrea sa lupte, generalii europeni fiind la fel de dezinteresati sa lupte pentru interesele oligarhiei financiare americane asa cum erau generalii francezi din 1940 dezinteresati sa lupte impotriva lui Hitler pentru aceeasi oligarhie. Mai degraba cred ca ar intoarce armele…

    Si nu poate niciodata mobiliza SUA zeci de milioane de soldati in Europa. Nu a putut nici in al doilea razboi mondial, cand au luptat doar cu 10% din armata germana, care 90% a fost infranta de URSS.

    Cu atat mai putin acum, in conditiile cultural-sociale de azi, SUA nu poate realiza mobilizari cu arcanul fiindca ar avea revolutie acasa. Si nici nu poate crea in America un elan “patriotic” sa se inroleze 5-10-20 de milioane de soldati voluntar. Pe cand Rusia poate inrola 20 de milioane de soldati sub arme…

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Antrenamente+electrosocuri+spray+paralizant+Baza+Kogalniceanu

    http://gandeste.org/general/rusul-esti-tu/51810

    Apreciază

  17. geo said, on martie 31, 2015 at 1:37 pm

    Capacitatea şcolară a unor copii din este foarte redusă. Cercetări pe scară largă au arătat că aceasta este urmarea izolării timpurii a copiilor de părinţi, a lipsei contactelor emoţionale, a comunicării reale, a petrecerii împreună a timpului, a lucrurilor făcute împreună, a jocurilor în comun adecvate vârstei şi scopurilor educaţionale urmărite.

    În familiile care au adoptat modelul european sau american de comportament, copiii fac cunoştinţă de timpuriu cu computerul. Ce le va aduce asta în viitor?

    În ultimii ani, în America se preocupă intens de nivelul pregătirii copiilor pentru şcoală. Această problemă s-a discutat chiar în Congres. Mulţi tineri americani încep să meargă la şcoală de la 5-6 ani, practic fără să fie capabili să se exprime coerent. Vorbirea lor este monosilabică, nu înţeleg nici cele mai simple instrucţiuni.

    Bineînţeles, capacitatea lor şcolară este foarte redusă. Cercetări pe scară largă au arătat că aceasta este urmarea izolării timpurii a copiilor de părinţi, a lipsei contactelor emoţionale, a comunicării reale, a petrecerii împreună a timpului, a lucrurilor făcute împreună, a jocurilor în comun adecvate vârstei şi scopurilor educaţionale urmărite.

    http://www.doxologia.ro/familie/cresterea-copiilor/folosirea-timpurie-calculatorului-franeaza-dezvoltarea-copilului

    Apreciază

  18. geo said, on martie 31, 2015 at 1:39 pm

    Avem de-a face în România și peste tot pe planetă cu multiple surse de informare cu privire la realitatea înconjurătoare. Deşi pentru bunăstarea noastră ca omenire cel mai important este ADEVĂRUL despre realitatea istorică şi cea prezentă, Mass Media livrează publicului în special nimicuri despre “actualitatea zilei” – ce s-a mai întâmplat de la oră la oră – să fii primul care află, ca şi cum asta ar fi important. Oamenii înțeleg greșit ce înseamnă să fii informat. Cei mai mulți cred că ești informat dacă ești la curent cu ultimele noutăți din domeniul politic/economic/social etc. Din acest motiv cei mai mulți oameni sunt „abonați” la principalele trusturi de presă, pentru că asta li se oferă acolo: actualitatea zilei. După părerea mea, informarea este cu totul altceva. Informarea este ÎNȚELEGEREA CORECTĂ A LUMII ÎN CARE TRĂIM. Ori chestia asta n-o s-o găsiți niciodată la TV sau pe site-urile mafiei…

    De la părinți, rude, colegi, profesori, prieteni până la politicieni, mass media, radio, filme, TV, internet etc, toate aceste surse de informare pot fi benefice procesului de informare cu privire la ADEVĂRul despre lumea în care trăim, sau pot fi toxice, adică oferă minciuni, dezinformare, manipulare, propagandă anti-adevăr, ascunderea adevărului și chiar distrugerea adevărului. NIMENI nu ne-a învățat vreodată prin școală sau pe la TV că așa stă situația: că avem surse de informare corecte și surse de informare toxice şi să avem grijă CINE spune, UNDE spune, CE să citim şi DE UNDE etc.

    Poporul nostru, în bunătatea și naivitatea lui nici măcar acest lucru nu cred că îl conștientizează…că există oameni de bună credință care vor să îl informeze corect și că există oameni de rea credință care vor să îl prostească. În timp ce oamenii de bună credință (părinți, rude, profesori etc) pot fi surse toxice de informare, de regulă doar din neștiință (nu cunosc nici ei adevărul/situația reală, motiv pentru care dau mai departe și altora chestiile eronate pe care le știu ei), nu același lucru se poate spune însă despre Presă. Presa dezinformează / manipulează / menţine iluzii în creierul oamenilor în mod premeditat şi INTENȚIONAT. Ăsta este rolul ei astăzi – rol dat de stăpânii ei.

    https://ceicunoi.wordpress.com/2015/03/04/lista-cu-cele-mai-toxice-surse-de-informare-din-romania-radio-tv-filme-ziare-site-uri/

    Apreciază

  19. geo said, on martie 31, 2015 at 2:06 pm

    Un district din Tokyo a votat marti o rezolutie care autorizeaza emiterea certificatelor de uniune a cuplurilor homosexuale, un nou proiect de recunoastere simbolica, reprezentand o premiera in Japonia unde Constitutia interzice casatoriile intre persoane de acelasi sex, relateaza AFP. Scopul acestei initiative este promovarea diversitatii si a egalitatii, dar nu are nicio valoare juridica.

    Autoritatile din zona Shibuya, casa pentru multe companii, ambasade si locuri de recreere, spera sa emita primele certificate in aceasta vara.

    Un numar mare de activisti au calatorit pentru a asista la acest moment istoric.

    „Sunt fericita”, a declarat Koyuki Higashi, fosta actrita la Takarazuka Revue, teatru format exclusiv din femei.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-19794756-premiera-japonia-district-din-tokyo-recunoaste-cuplurile-homosexuale.htm

    Apreciază

  20. geo said, on martie 31, 2015 at 2:08 pm

    Eduard Hellvig, directorul Serviciului Roman de Informatii, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres ca „potentialul operational” al SRI este afectat de vidul legislativ, cu referire la legislatia privind retentia datelor. Hellvig a spus ca SRI a facut propuneri catre Consiliul Operativ de Securitate Cibernetica, propuneri care sa respecte atat deciziile Curtii Constitutionale, dar si nevoile institutiei.

    „În condiţiile în care legislaţia în domeniul securităţii naţionale datează de la începutul anilor ’90, e nevoie de un cadru adecvat provocărilor cu care ne confruntăm. O prioritate o constituie redefinirea cadrului legislativ necesar SRI în munca operativă, în acord cu argumentele Curţii Constituţionale şi pe baza unui dialog cu societatea civilă, partidele politice şi la nivel inter-instituţional. Eu sunt convins că prin dialog vom găsi cea mai potrivită soluţie, care să permită SRI să-şi îndeplinească misiunea şi care, totodată, să respecte dreptul cetăţenilor la viaţă privată”, a mai spus Hellvig, semnaland faptul ca in spatiul public va aparea o noua propunere legislativa.

    Reamintim ca trei proiecte legislative care prevedeau diferite masuri pentru retinerea datelor personale au fost considerate neconstitutionale de CCR, fapt ce a determinat atacuri dure ale fostului sef al SRI, George Maior. De altfel, Maior si-a dat demisia din functie dupa un astfel de atac.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19793850-eduard-hellvig-seful-sri-vidul-legislativ-afecteaza-potentialul-operational-serviciului-consecinte-greu-anticipat-asupra-securitatii-nationale-nu-excludem-demonstratii-forta-provocari-din-partea-rusie.htm

    Apreciază

  21. geo said, on martie 31, 2015 at 2:09 pm

    Numirea lui Rainer Seele ca CEO al companiei austriece OMV ridica multe semne de intrebare, mai ales ca acesta a fost pana acum presedinte al Camerei de comert Germania- Rusia si partener de afaceri traditional al Gazprom. Seele il va inlocui pe Gerhard Roiss, o persoana despre care fostul presedinte Traian Basescu spunea, chiar in ultimele zile din mandatul sau, „slava Domnului ca pleaca”, deoarece „South Stream e supra-sustinut de OMV”. Insa, ca o ironie, pleaca un sef OMV care s-a apropiat in ultimul an foarte tare de Gazprom si vine un sef care a lucrat multi ani cu gigantul rus. De altfel, Traian Basescu a atras atentia inca septembrie 2014 ca „OMV pare a lansa in politici care nu sunt in favoarea statului roman”. Fostul presedinte se referea la relatiile dintre OMV si Gazprom.

    http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-19793868-cat-interes-prezinta-gazele-din-marea-neagra-pentru-gazprom-cronologie-unor-evenimente-esecul-nabucco-pana-numirea-unui-apropiat-rusilor-sef-omv.htm

    Apreciază

  22. geo said, on martie 31, 2015 at 2:16 pm

    Asociatia Parinti pentru Ora de Religie si-a stabilit ca obiectiv sa modifice Constitutia, pentru ca Religia sa fie obligatorie pentru copii si pentru ca elevii care nu vor disciplina sa faca cerere sa se retraga. Adica exact practica declarata neconstitutionala de judecatorii Curtii Constitutionale. Membrii asociatiei s-au pronuntat si pe tema casatoriilor gay, care a generat mari dispute in procesul de revizuire a Constitutiei din 2013. Deciziile au fost luate la adunarea nationala a membrilor asociatiei, la care a participat si Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).

    Asociatia „Parinti pentru ora de Religie” (A.P.O.R.), condusa de cunoscuta prezentatoare radio si TV Liana Stanciu, a organizat sambata, 28 martie 2015, la Bucuresti, Adunarea Nationala a membrilor organizatiei. La eveniment „au participat 140 de presedinti si vicepresedinti ai celor 40 de organizatii locale si comitete A.P.O.R. existente in acest moment in aproape toate judetele tarii”, anunta asociatia intr-un comunicat.

    APOR precizeaza ca „Preafericitul Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat personal participantilor un cuvant de binecuvantare si incurajare a demersului asociatiei”.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19794728-cum-isi-creeaza-patriarhul-retea-toate-scolile-asociatia-parinti-pentru-ora-religie-vrea-modifice-constitutia-coopteze-cel-putin-parinte-fiecare-scoala.htm


    Cel mai mare împrumut din România, cu sprijinul BOR

    În 1991, la 22 de ani, a înfiinţat Iulius Group, în Iaşi.Aşa a apărut primul Iulius, pe strada Anastasie Panu – în spaţiul de la Cooperativa ”Munca Invalizilor” – un magazin de pantofi de lux. A urmat un moment greu, afacerea i s-a blocat. Şi-a mutat activităţile comerciale în vestul ţării, mai ales la Timişoara, unde au început să se contureze legăturile de afaceri.

    Însă primul Iulius Mall a fost inaugurat abia în 2000. A făcut rost de bani în principal dintr-un împrumut bancar. Şi nu orice fel de credit- cel mai mare din România acelor vremuri.

    Cum a reuşit? Iulian Dascălu a susţinut întotdeauna activităţile ecumenice ieşene şi l-a avut drept mână dreaptă pe Dimitrios Fourlemadis, preşedintele Centrului Cultural Elen, un om cu amplă influenţă în sfera bisericească. Grecul,fost consilier al Mitropolitului Daniel, l-a sprijinit în obţinerea unui credit substanţial de la Banca Naţională a Greciei.

    În momentul negocierii împrumutului, banca nu avea nici măcar o reprezentanţă în România. Prima sucursală a fost deschisă chiar la data semnării contractului!

    “Binecuvântarea” Bisericii nu s-a oprit aici. Patriarhului Daniel ar fi intermediat şi sprijinit atât obţinerea unor avize, cât şi a creditelor care i-au permis lui Dascălu să devină unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România. Ca o încununare a acestei legături de afaceri dintre cei doi, PS Daniel a ignorat cutuma şi, în 2007, a plecat cu alai în Italia pentru a-l cununa religios pe ”regele mall-urilor”.

    În faţa criticilor, explicaţia Bisericii, prin vocea consilierului Mitropoliei Moldovei, preotul Constantin Sturzu, a fost următoarea:

    „Iulian Dascălu este un om de afaceri ieşean care a sprijinit în mod constant activitatea cultural-misionară şi social-filantropică a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, fiind şi membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor. Domnia Sa a ajutat la construcţia bisericii studenţilor din campusul „Tudor Vladimirescu” din Iaşi şi a amenajat două capele în incinta mallurilor pe care le-a construit în Iaşi şi în Timişoara. IPS Mitropolit Daniel a apreciat în mod deosebit iniţiativa mirilor de a se cununa într-o biserică ortodoxă românească din Italia, având în vedere că Timişoara, oraşul de origine al miresei, este localitatea cu cei mai multi etnici italieni din ţară (procentual vorbind) şi că Iulian Dascalu are numeroase relaţii de prietenie şi de colaborare cu etnici italieni”.

    Iulian Dascalu a devenit “Regele datoriilor”

    Pentru a face rost de bani, Iulian Dascălu a fost sprijinit de fostul Mitropolit al Moldovei, actualul Patriarh Daniel, care i-a facilitat lui Dascălu obţinerea unor credite de la o serie de bănci din Grecia. De asemenea, Dascălu este înconjurat şi de o “camarilă” de foşti ofiţeri de securitate.

    Unul dintre cei mai importanţi oameni care îl susţin pe Iulian Dascălu este Patriarhul Daniel, fostul Mitropolit al Moldovei. Acesta i-a facilitat lui Dascălu să primească finanţările din partea băncilor greceşti pe linie „ortodoxă”. Conform unor surse, legăturile dintre Patriarh şi iulian Dascălu pot fi explicate prin prisma „camarilei” de fosti ofiţeri de informaţii cu care omul de afaceri ieşean s-a înconjurat.

    Binecuvântare publicitară de la Patriarhul Daniel

    Proiectul Palas a primit şi girul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române. Deşi nu a fost prezent ieri la inaugurare, Prea fericitul Daniel a trimis un mesaj care a fost citit după slujba de sfinţire a complexului imobiliar.
    „Am acordat binecuvântarea noastră în anul 2007 pentru lansarea proiectului Palas Iaşi desfăşurat printr-un parteneriat public-privat, deoarece am apreciat modul în care compania Iulius Group şi-a dezvoltat activitatea economică şi comercială. Modernitatea arhitectonică a noului ansamblu în dialog cu urbanistica tradiţională a oraşului celor şapte coline arată vocaţia românească de înnoire fără pierderea identităţii, curajul, inteligenţa şi iubirea faţă de urbea natală a unui tânăr ieşean, experimentat investitor în domeniul imobiliar, domnul Iulian Dascălu, preşedinele companiei Iulius Group”, a scris înaltul ierarh despre cel căruia i-a pus pirostriile, în Italia, pe vremea când era Mitropolit al Moldovei.

    http://ziarulfapta.ro/palas-un-remember-util/

    Apreciază

  23. ozana said, on martie 31, 2015 at 6:27 pm

    Eu nu cred ca razboaiele se datoreaza disensiunilor dintre marile puteri, a intereselor economice, politice, geopolitice,ideologice, etc.La virf sint condusi de acelas aghiuta iar ele, razboaiele <> din punctul lor de vedere.Nu stiu daca s-a discutat pe aici despre faptul ca si Putin este evreu. De pe un anumit blog am aflat (surse:Newsland.ru si blog.kp.ru) urmatoarele. Bunicul lui Putin dinspre tata (1879-1965) s-a numit Spiridon Ivanovich Putin si a fost bucatarul lui Stalin si Lenin. Mama lui Putin (1911-1998) se numea Sholomov, nume jidovesc.Wikipedia recunoaste ca ascendenta lui Putin este foarte misterioasa deoarece nu exista vreo inregistrare cu numele de Putin pina la bunicul patern, de unde s-a tras concluzia ca acesta si-ar fi schimbat numele din Epstein in Putin. `Tot bloggerii rusi sustin ca unul din posibilii stramosi ai lui Putin ar fi Mordkhe Blinchikov, evreu ce facea parte din Organizatia Internationala Evreiasca ,,International Jewish Labor Bund”, personaj ce seamana izbitor cu V.Putin. Sa nu uitam ca pe teritoriul Rusiei la granitele rasaritene ale Europei, intre Caucaz si Volga un popor turcic (turcomani din stepele Scitiei, inruditi atit cu turcii dar si cu hunii) , si-au cladit uun adevarat imperiu, numit Imperiul Khazar (sec.VII-X d.H.). Khazarii ( ashkenazii) au fost un popor crud, rapace care a trecut de buna voie in secolul VII la religia mozaica deoarece le satisfacea dorintele primitive si mirsave. Mare parte din ei au ramas pe teritoriul Rusiei prin urmare este foarte posibil ca si Putin sa fie… putin evreu…

    Apreciază

  24. geo said, on aprilie 1, 2015 at 8:51 am

    Cele mai multe şcoli bucureştene au suplimentat numărul de locuri din clasa 0, în anul şcolar care începe la toamnă. Astfel, mai puţin de 28% dintre clasele pregătitoare din Capitală vor avea câte 25 de copii, câţi erau prevăzuţi iniţial în planul de şcolarizare al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Peste 40% dintre clasele 0 din şcolile bucureştene vor avea câte 30 sau mai mulţi copii în anul şcolar 2015-2016, reiese dintr-o analiză ECONOMICA.NET, pe baza rezultatelor primei etape de înscriere la clasa 0. Psihologii spun că numărul optim de copii într-o clasă 0 e de 12-15. În acest context, aflaţi ce repercusiuni are asupra dezvoltării copilului formarea într-o clasă 0 cu peste 30 de copii.

    Copii la scoala

    Numărul claselor 0 şi numărul locurilor din majoritatea claselor pregătitoare au fost suplimentate
    După prima etapă de înscriere în şcoala 0, avem 702 clase pregătitore în şcolile bucureştene (la şcolile de stat şi private, la învăţământul în limba română, germană, maghiară şi italiană). Dintre acestea, sub 28% au câte 25 de copii şi în jur de 40% dintre clasele pregătitoare cu câte 30 sau mai mulţi copii, reiese din calculele făcute de ECONOMICA.NET după prima etapă de înscriere.
    Informaţia vine în contextul în care, în proiectul planului de şcolarizare pentru clasa 0, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a propus doar câte 25 de locuri în clasele pregătitoare din fiecare şcoală gimnazială, în anul şcolar 2015-2016. Excepţie de la această regulă fac şcolile pentru elevii cu deficienţe care nu au fost incluse în analiză.

    În total, ISMB a propus 589 de clase pregătitoare, a câte 25 de copii, în proiectul planului de şcolarizare. Şi numărul locurilor în clasa 0, şi numărul claselor pregătitoare au depăşit planurile anunţate de ISMB.
    Ce repercusiuni are asupra dezvoltării copilului formarea într-o clasă pregătitoare cu 30 sau mulţi copii
    „Din experienţa mea cu copiii de clasă pregătitoare, după doar un semestru, mulţi dintre ei se confruntă cu dificultăţi de atenţie şi concentrare care apar ca urmare a rigidităţii şi stereotipiilor procesului educativ, cu anxietate crescută, ca urmare a imposibilităţii învăţătoarei de a construi relaţii solide cu fiecare dintre ei şi de a-i lua în grijă, şi cu o interacţiune deficitară la nivelul colegilor. Mulţi dintre ei îmi spun că la şcoală este „urât, greu şi plictisitor””, a spus pentru ECONOMICA.NET psihologul Cristina Călărăşanu, terapeut psihanalitic de grup şi familie, membru fondator al Asociaţiei Române de Psihanaliză a Legăturilor de Grup şi Familie.
    „Clasa pregătitoare are o funcţie de tranziţie între grădiniţă şi şcoală. De aceea, modul în care este primit şi luat în grijă copilul este foarte important, strategia didactică avand un caracter ludic şi interactiv. Copilul de clasa zero nu are încă o autonomie emoţională foarte satisfăcătoare şi procesul său de dezvoltare psiho-socială este încă în curs. La acest proces contribuie atât interacţiunea strânsă cu alţi copii, cât mai ales relaţia cu învăţătoarea. Un număr foarte mare de copii transformă procesul de învăţare interactiv într-un proces static, unilateral şi frontal. Copiii au foarte puţine posibilităţi de a se juca, de a se cunoaşte, nu pot beneficia de o dispunere circulară în spaţiul clasei. Singurul lucru pe care îl pot face este o achiziţie continuă de informaţii, fără a putea exersa aplicarea lor practică sau fără a putea lucra pe grupuri mici. Ceea ce devine esenţial este un deranj cât mai mic şi o disciplină cât mai bună prin pretenţia faţă de copii de a nu se mişca, de a nu interveni aproape deloc în ceea ce se întâmplă, cu excepţia raspunsurilor verbale”, ne-a mai explicat psihologul Cristina Călărăşanu.

    Care este numărul optim de copii în clasa 0 care asigură dezvoltarea armonioasă a acestora

    „Numărul optim de copii într-o clasă pregătitoare este 12-15. O astfel de distribuţie ar permite o organizare optimă a spaţiului care ar putea fi amenajat în două direcţii diferite (de învăţare şi de joacă) şi ar putea fi folosit într-un sens circular la momentul de învăţare, ceea ce ar permite tuturor copiilor să rămână conectaţi şi interesaţi. Într-o clasă de 30 de copii sau peste 30, cu dispunere frontală, este aproape imposibil ca elevii din ultimele bănci, la această vârstă atât de mici, să poată rămâne conectaţi, să îşi poată păstra atenţia pe durata întregii activităţi, să se descurce singuri. În plus, o astfel de cifră (12-15 copii în clasa 0, n. red. ) ar permite o interacţiune individuală constantă, copiii având nevoie la clasa pregătitoare de o relaţie unu la unu cu învăţătoare, de momente individuale, de sprijin în anumite momente. Nu este o soluţie să se apeleze în permanenţă la părinţi sau la activitate independentă pentru a ajuta copilul să progreseze. De asemenea, un număr optim permite construcţia unor relaţii solide între copii, şi încurajează lucrul în grupe mici, încurajează colaborarea şi cooperarea, în defavoarea rivalităţii şi competiţiei (care nu este utilă în acest momente al dezvoltării)”, ne-a spus mai psihologul Cristina Călărăşanu.

    Care este numărul maxim de copii în clasa pregătitoare care permite copiilor să se dezvolte armonios

    „Cred că 20 de copii ar fi numărul maxim care ar permite, totuşi, o abordare interactivă şi creativă. Componenta creativă este foarte importantă pentru clasa pregătitoare, deoarece ea va fi baza spontaneităţii copilului de mai târziu, capacităţii lui de a avea iniţiativă şi de a fi original. Procesul de învăţare nu este un exerciţiu de memorie, ci este un proces complex de dezvoltare şi transformare a gândirii. Un copil are nevoie să îşi construiască repere pentru a înţelege ceea ce aude şi ceea ce vede, şi nu doar să memoreze mecanic”, ne-a atras atenţia psihologul Cristina Călărăşanu.

    http://www.economica.net/majoritatea-claselor-0-din-bucuresti-au-fost-suplimentate-peste-40prc-dintre-ele-vor-avea-cel-putin-30-de-copii_98484.html

    Apreciază

    • Liliana said, on aprilie 1, 2015 at 8:11 pm

      De ce parintii din Romania au o incredere oarba in sistemul acesta de invatamint si nu pun niciodata vreo intrebare sau cerinta pentru tot ce este posibil mai bine si mai bun pentru copiii lor?!Se supun si accepta orice li se impine.Acesti parinti pot cere parerea psiho-pedagogilor si ,uniti,pot ridica pretentii fata de sistem-doar ei il platesc.Nu sintem sclavii lor;ei sint functionarii platiti de noi toti pentru niste servicii-care ar trebuie sa fie de cit mai buna calitate-mai ales cind e vorba despre copiii natiunii romane.Parintii sa fie mai demni,mai treji si mai implicati.Ei reprezinta un model pentru copiii lor.

      Apreciază

  25. geo said, on aprilie 1, 2015 at 8:53 am

    În România anului 2015 există doi adolescenți cărora li se ia dreptul de a participa la Olimpiada Națională de Informatică din pricina unor regulamente tâmpite. Este vorba despre doi elevi din clasa a X-a de la Colegiul Tudor Vianu din București, care, deși au luat punctajul maxim la faza pe municipiu, nu pot participa la faza următoare a concursului, cea națională. Participarea lor stă în vârful pixului unor angajați ai Ministerului Educației, care ar putea suplimenta două locuri, dar îi oprește regulamentul și miserupismul.

    Țara noastră este în fruntea clasamentului în ceea ce privește performanțele obținute la olimpiadele internaționale de informatică, ocupând locul patru, după Rusia. Și la fel de bine stăm și la medaliile obținute anual de elevii care participă la astfel de concursuri. De exemplu, anul trecut românii au obținut o medalie de aur, două de argint și una de bronz. Doar că aceste clasamente sunt aduse în discuție doar atunci când oficialii vor să se umfle în pene. Altminteri, vine regulamentul care bate orice clasament.

    http://www.vice.com/ro/read/regulamentul-olimpiadelor-scolare-e-atat-de-tampit-ca-poti-sa-iei-primul-pe-judet-si-sa-nu-te-califici-la-naionala-452

    Apreciază

  26. geo said, on aprilie 1, 2015 at 8:55 am

    Fracturarea hidraulică este o idee al cărei timp a venit

    Născută acum 70 de ani în mintea unui inginer din Tulsa, Oklahoma, fracturarea hidraulică a rezervoarelor convenționale de petrol și gaze a devenit din ce în ce mai importantă pentru creșterea cantităților de hidrocarburi extrase. După câteva decenii, în 1997, un alt inginer, din Houston, Texas, a îmbogățit ideea inițială, prin introducerea fracturării hidraulice de mare volum a rocilor sursă, argilele gazeifere din zona Dallas – Fort Worth. Începând din 2000, fracturarea hidraulică a fost aplicată și argilelor petrolifere din Dakota de Nord. Combinarea fracturării hidraulice cu forajul orizontal dirijat a mărit apoi incredibil de mult accesul la și producția din rezervoarele ne-convenționale reprezentate de rocile sursă.

    Consecințele materializării acestei idei – al cărei timp a venit ! – sunt numeroase, complexe și spectaculoase, pentru că fracturarea hidraulică s-a dovedit a fi o inovație disruptivă, capabilă să producă o revoluție tehnologică și, pe un plan superior, o schimbare de paradigmă.

    Spre deosebire de alte tipuri de inovații (e.g., evoluționiste sau revoluționare, care nu afectează piața), o inovație disruptivă contribuie la crearea unei noi piețe și rețele de valori care, în cele din urmă și pe neașteptate, perturbă piața și rețeaua de valori existente, în decurs de câțiva ani sau decenii[1].

    Am explicat și exemplificat în ultimele mele articole de pe Contributors modul în care fracturarea hidraulică a argilelor petrolifere din SUA a contribuit la:

    – actualul climat deflaționist generat de scăderea prețului petrolului (Grafic 1);

    – apariția unei „noi matematici a petrolului”, în care rezolvarea ecuației clasice preț-cerere-ofertă necesită, ca să vorbim în termeni matematici, condiții de limită (boundary conditions) și condiții inițiale (initial conditions) specifice;

    – modificări geostrategice ale hărții politico-economice actuale, unde Statele Unite au devenit de facto the swing producer (swing supplier), schimbând o ierarhie veche de decenii prin detronarea Arabiei Saudite și a OPEC-ului, iar Rusia, Venezuela, Nigeria și alte petro-state sunt nevoite, sub presiunea noii matematici a petrolului, să implementeze măsuri majore economice, tehnologice și, nu în ultimă instanță, politice.

    http://www.contributors.ro/global-europa/o-idee-al-carei-timp-a-venit%E2%80%A6-va-introduce-petrolul-o-noua-ordine-mondiala/

    Apreciază

  27. geo said, on aprilie 1, 2015 at 8:58 am

    Controverse: dacii, un popor evoluat sau un trib barbar? Strămoşii noştri deţineau unelte sofisticate şi aveau construcţii impunătoare, ieşite din comun

    Consideraţi de către unii istorici occidentali drept un popor barbar, dacii aveau un nivel de dezvoltare avansat: unelte din fier, unele realizate de meşteri cunoscuţi ai timpului, construcţii fortificate realizate cu sprijinul unor meşter greci sau romani. De asemenea, sistemul de apărare era bine pus la punct, iar dacii aveau un calendar propriu. Reputatul istoric Hadrian Daicoviciu aduce argumente solide, în lucrarea „Dacii şi civilizaţia lor“, în sprijinul ideii că nivelul de dezvoltare al poporului dac era unul ridicat. Acesta a făcut o serie de cercetări cu privire la perioada de 200 de ani de dinaintea cuceririi teritorilor dacice de către Imperiul Roman.

    „Pe plan economic-material, ea este vremea făuririi unei civilizaţii de tip oppidan (n.r. – aşezare civilă fortificată, care reprezenta centre administrative); pe plan spiritual, ea e marcată de însuşirea scrisului şi de manifestarea unor cunoştinţe cu caracter ştiinţific la daci; în sfîrşit» pe plan politic, această perioadă de 200 de ani este vremea organizării celei mai înalte la care a ajuns societatea dacică: statul lui Burebista şi al lui Decebal“, arată istoricul Hadrian Daicoviciu.

    Complexul de cetăţi din Munţii Orăştiei

    Potrivit istoricului Hadrian Daicoviciu, complexul de cetăţi din Munţii Orăştiei demonstrează existenţa unei civilizaţii dacice evoluate: S-a spus, pe baza săpăturilor din Munţii Orăştiei, că în cele două secole care au precedat cucerirea romană, dacii au creat o civilizaţie oppidană, cvasiorăşenească. Caracterizarea e justă, căci cercetările au pus în lumină laturile diverse ale unei puternice civilizaţii a fierului ce depăşise stadiul rural. Această civilizaţie e definită deopotrivă de impunătoarele cetăţi din Munţii Orăştiei, cu zidurile lor din blocuri de piatră crescute parcă din flancul înălţimilor dominante, cu turnurile lor de apărare şi de locuire, şi de inventarul arheologic al aşezărilor civile. (…) Se cuvine subliniată, înainte de toate, unitatea profundă a civilizaţiei dacice. Până acum câţiva ani, complexul din Munţii Orăştiei era considerat ca un fenomen aparte şi, într-o oarecare măsură, această concepţie rămâne valabilă. Complexul din Munţii Orăştiei reprezintă, în adevăr, o concentrare formidabilă, pe un spaţiu geografic relativ restrâns, a manifestărilor superioare ale civilizaţiei dacice: cetăţile cu ziduri inspirate din arhitectura militară elenistică, aşezările cu sute de obiecte de fier, cu ceramică de calitate superioară şi chiar cu ceramică pictată într-un stil original, sanctuarele patrulatere sau circulare cu coloane sau stâlpi de calcar şi andezit. În acest sens, complexul din Munţii Orăştiei rămâne un fenomen singular; dar cercetările recente au dovedit că elementele care-o compun se regăsesc, fie şi pe scară mai redusă, în alte zone. Istoricul a ajuns la concluzia că cetăţile descoperite în diferite zone ale ţării făceau parte dintr-un sistem de apărare mai vast şi mai complex , dispuse în două centuri defensive concentrice în jurul Sarmizegetusei. „În acelaşi timp, cetăţile din estul Transilvaniei şi fortificaţiile din Moldova vorbesc despre unitatea politică vastă realizată în anumite perioade ale istoriei statului dac. Despre aceeaşi unitate profundă de cultură vorbesc şi construcţiile civile sau sacre, precum şi inventarul aşezărilor dacice, se mai arată în volumul „Dacii şi civilizaţia lor“.

    „Civilizaţie profund originală“

    Uneltele dacilor demonstrează un nivel dezvoltat al tehnicii. Istoricul Hadrian Daicoviciu susţine că dacii au preluat multe elemente de la alte popoare, dar că au reuşit să le integreze în propria cultură, astfel încât originalitatea a rămas intactă: „Există anumite fenomene proprii complexului din Munţii Orăştiei: bogăţia extraordinară a uneltelor şi a obiectelor de fier, ceramica pictată cu motive vegetale şi zoomorfe etc. Fără să sfărâme unitatea generală a culturii dacice, asemenea descoperiri sau situaţii singulare demonstrează, alături de alte argumente bine cunoscute, că societatea dacică se constituise într-o formă centralizată de organizare politică, în cadrul căreia centrul se dezvolta cu prioritate. Nu cred că e necesar să mai insist asupra originalităţii culturii materiale dacice. Anumite elemente ale ei — cum sunt ceaşca dacică şi alte forme ale ceramicii lucrate cu mâna sau la roată — reprezintă jaloane sigure de atribuire etnică a unor complexe arheologice. Trebuie doar să subliniem că această originalitate nu exclude, ci, dimpotrivă, implică acceptarea unor influenţe din afară. Dar dacii nu s-au mulţumit cu preluarea unor elemente de cultură materială de la alte popoare; ei le-au adaptat, le-au transformat şi adesea le-au îmbogăţit, topindu-le în creaţiile lor tradiţionale şi făurind o civilizaţie profund originală“.

    Unele unelte au fost aduse din alte afara statului, iar pentru ridicare unor construcţii au fost aduşi meşteri romani sau greci.

    „Cisterna de la Blidaru (n.r. – o construcţie care capta un izvor pentru a asigura alimentarea cu apă)sau unele piese arhitectonice de la Grădiştea Muncelului presupun participarea efectivă a unor meşteri constructori greci sau romani, iar cuţitoaia pentru prelucrarea lemnului purtând ştampila lui Herennius din Aquileia, descoperită la Sarmizegetusa, reprezintă un exemplu rar de import de unelte de producţie. Aceste împrejurări mă îndeamnă să presupun, pentru epoca statului dac, o orientare conştientă şi sistematică înspre aducerea şi adoptarea a ceea ce lumea clasică putea oferi mai bun nu numai în domeniul ceramicii sau al obiectelor de podoabă, deci al consumului, ci şi în acela, mult mai important, al producţiei.
    mai arată istoricul Hadrian Daicoviciu.

    Scrisul şi calendarul la daci

    Cultura dacilor era destul de avansată. Deşi nu exista un sistem de scriere a documentelor, dacii cunoşteau scrisul şi, mai mult decât atât, aveau un calendar original. „Descoperirea sanctuarelor a demonstrat şi arheologic politeismul daco-get, iar aflarea, la Sarmizegetusa, a blocurilor cu litere greceşti şi a vasului de cult cu ştampila DECEBALVS PER SCORILO a îngăduit nu nuimai dobândirea certitudinii utilizării scrisului de către daci, ci şi schiţarea unei anumite evoluţii, de la alfabetul grecesc la cel latin, în această utilizare. Să mai amintim apoi că marele sanctuar circular de la Sarmizegetusa a dovedit existenţa unui calendar original dacic, confirmându-l astfel pe Iordanes care vorbea despre preocupările astronomice ale dacilor, notează istoricul Hadrian Daicoviciu. Concluzia la care a ajuns istoricul este aceea că civilizaţia dacică era asemănătoare cu marile civilizaţii ale lumii, greacă sau romană: „Creatorii sistemului de fortificaţii din Munţii Orăştiei şi ai elementelor sale complementare, creatorii unei civilizaţii oppidane originale, dar deschise înrâuririlor înaintate, oamenii care foloseau alfabetul grecesc şi pe cel latin, – care ajunseseră la elaborarea unui calendar bazat pe observaţii astronomice proprii, conducătorii care urmăreau cu permanentă vigilenţă expansiunea romană şi care nu pregetau să se amestece în afacerile interne ale Imperiului, într-un cuvânt poporul dac, civilizaţia şi statul dacilor aparţin lumii clasice. Fără îndoială, ei se află la periferia acestei lumi, dar întreaga lor dezvoltare urmează calea bătătorită de statele antichităţii clasice. Evident, civilizaţia oppidană dacică nu se poate măsura ca nivel, ca grad de dezvoltare, cu civilizaţia greacă din sec. V î.e.n., cu cea elenistică sau cu cea romană imperială, dar ea le este asemănătoare prin natura ei.

    http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/controverse-dacii-popor-evoluat-trib-barbar-stramosii-detineau-unelte-sofisticate-aveau-constructii-impunatoare-iesite-comun-1_55191f26448e03c0fd0c750d/index.html

    Apreciază

  28. […] Harta state cu pasapoarte biometrice … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.