SACCSIV – blog ortodox

Biserica Ortodoxa Rusa cere pasapoarte fara CNP si fara CIP

Posted in Biserica Ortodoxa Rusa, CIPURI, CNP by saccsiv on iunie 13, 2014

   Iata ce putem citi la articolul Biserica Ortodoxă din Rusia cere pașapoarte fără CNP și fără CIP:

Discuţii în loc de fapte? Biserica Ortodoxa Rusă propune întărirea unui nou tip de paşaport care să nu conţină coduri personale sau oricare alte mijloace de identificare automată.

Pe data de 27 mai, în cadrul reuniunii consiliului public, protoiereul Vsevolod Ceaplin, în calitate de reprezentant oficial al Patriarhiei Ruse a venit cu îndemnul de a respecta drepturile oamenilor ce nu doresc să primească documentele electronice şi cod numeric personal de identificare şi de a apăra acei cetăţeni care au refuzat aceste documentepropunându-le paşapoarte tradiţionale.Conform opiniei părintelui Vsevolod, prin refuzul de a primi cod numeric personal constituit dintr-o serie de cifre şi care se găseşte în fiecare document electronic, aceşti cetăţeni încearcă să-şi protejeze viaţa lor proprie. În acelaşi timp, din cauza lipsei acestor documente, cetăţenii sunt privaţi de dreptul la asistenţă medicală, pensii şi diferite beneficii. Mai mult de atât, ei nu au acces la sistemul de învăţământ şi la muncă deoarece conform Codului Muncii, angajatul trebuie să deţină cod numeric personal de identificare.

„Dacă persoana refuză să dea astfel de date, ea este omisă în favoarea altor angajaţi„ – a menţionat Protoiereul V. Acesta a recunoscut că nu deţine cod numeric personal, dar primeşte salariul în mod legal şi prezintă raport autorităţilor fiscale. Oamenii care refuză IDNP (numărul personal) pot lucra şi întemeia o familie şi fără acesta. ”Lipsa documentului electronic nu trebuie să încalce dreptul cetăţenilor la muncă” – a subliniat reprezentantul Patriarhiei Ruse. Conform spuselor acestuia, uniunea juriştilor au semnalat deja peste 10.000 de încălcări ale drepturilor cetăţeanului în legătură cu refuzul IDNP.

Biserica Ortodoxă Rusă insistă asupra necesităţii unor schimbări în toate legile sociale ale statului şi propune excluderea obligativităţii codului numeric personal şi ai celorlalţi identificatori electronici ai persoanei. Mai mult de atât, Biserica Ortodoxă Rusă propune întărirea noului paşaport fără semne de identificare personală.

Biroul de Presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Daniel Focsa said, on iunie 13, 2014 at 8:21 pm

    Semnalez acest articol aparut azi:

    Daniel Focsa, Închisorile pilotului Dan Vizanty, în „Revista 13”, 13 iunie 2014.

    http://edituramateescu.ro/2014/06/inchisorile-pilotului-dan-vizanty/

    Apreciază

  2. Radu said, on iunie 13, 2014 at 8:57 pm

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  3. Aurora said, on iunie 13, 2014 at 9:18 pm

    Deci iata ca se poate ! Si clerul nostru ar putea cere asa ceva, dar n-o face…
    Dumnezeu sa-i ajute pe rusi ! Macar e un prim pas. Poate vor prinde si preotii nostri curaj.

    Apreciază

  4. valentin said, on iunie 13, 2014 at 9:22 pm

    e un pas în față făcut împotriva fiarei de la Bruxelles

    Apreciază

    • valentin said, on iunie 13, 2014 at 9:25 pm

      însă puțini mai știu ce reacție să aibă, de încredere sau de scepticism, numai Dumnezeu știe. Când vezi că Patriarhia Română a avut o reacție opusă – numind inițiativa de la Petru-Vodă ca neaparținând Bisericii Ortodoxe Române ci unui grup izolat din cadrul acestei instituții cu vederi extremiste sau intolerante ….
      Acum se mai fac încă odată de râs de pe pământ cei de la Patriarhie prin ce au zis atunci și neascultarea lor față de duhovnicul neamului îi poate face de râs chiar la Judecată

      Apreciază

      • Liliana said, on iunie 14, 2014 at 10:45 am

        Si noi,cei aproape un milion de semnatari ai cererii de neimpunure a actelor cipate,biometrice?!Tot un ,,grup” izolat ,excentric sintem?Si daca s-ar fi discutat in public,in presa-asa cum cere legea UE-citi alti romani nu ar mai fi semnat.Sintem dezinformati in mod intentionat.Cei pe care-i platim sa ne serveasca-functionarii statului-cui servesc?Ca noua,in nici un caz.Se prefac ca lucreaza pentru poporul care-i plateste cu mult prea multi bani.Sint executanti ai unui stapin nevazut…Incepind cu presedintele tarii.

        Apreciază

      • marinici said, on iunie 16, 2014 at 6:58 pm

        patriarhia romana este parte integranta a religiei ecumaniste-religia lui antihrist.

        Apreciază

  5. nikodim said, on iunie 14, 2014 at 12:16 am

    La un moment dat, in mod inevitabil, biserica oficiala, prin ierarhii sai corupti, va renunta la duplicitate si va pactiza deschis cu ecumenismul, modernismul si „valorile democratice” si ii va numi schismatici si eretici pe cei care vor pastra Duhul Adevarului, iar cu sprijinul politic si mediatic al sistemului apostat ii va scoate chiar in fara legii ca pe niste proscrisi penali si antisociali. Asta ne asteapta.

    Apreciază

  6. moxu said, on iunie 14, 2014 at 11:22 am

    Asa este ne vor lua drept boschetari se va repeta ca pe timpul lui ANA si CAIAFA biserica va fi condusa de niste oameni reci ursuzi fara har si credinta si care cred ca sint ei absolutul ca detin ei adevarul suprem, dar fara nici un merit deoarece ei nu si-au aratat jertfa lor.
    Pentru asta Dumnezeu la pus pe Daniel un inchinator al persoanei lui proprie.

    Apreciază

  7. moxu said, on iunie 14, 2014 at 11:23 am

    Sa ne steptam la cea mai mare persecutie pentru ca astia sigur ne sint dusmani

    Apreciază

  8. Alex said, on iunie 14, 2014 at 12:33 pm

    Interesanta „performanta” PF-lui Daniel de a fi criticat in acelasi timp si de catre dusmanii Bisericii si de catre „zelotii” Bisericii. Eu cel putin stiu inca din anii ’90 cand din blugi a sarit direct in vesmintele de mitropolit, ca PF Daniel e baiatul serviciilor. Daca ati sti cat la suta dintre arhierei, stareti si protopopi sunt „de-o mama si tata” cu PF Daniel, v-ati ingrozi. Numai Dumnezeu Cel Preamilostiv tine Biserica prin putinii placuti ai Lui.
    Doamne apara si pazeste!

    Apreciază

  9. goe08 said, on iunie 14, 2014 at 12:57 pm

    Reblogged this on Daily Blog – Romania noastra… and commented:
    O initiativa bine gandita! 😉

    Apreciază

  10. Adelina said, on iunie 14, 2014 at 1:47 pm

    Si atunci cu ce vor inlocui CNP, despre cipuri inteleg?
    Am trait atatia ani, ne-am aganjat, am deschis sau nu afaceri, am oferit buletinul peste tot unde era cerut si nu am patit nimic.
    Deci? CNP se pare ca a ajutat sa faca diferenta intre 2 oameni cu acelasi nume din aceesi localitate.
    Ce faci daca ai 2 angajati si pe amandoi ii cheama la fel? Cum ii diferentiezi in acte si alte documente?
    Daca se comite o infractiune cum ii diferentiezi?
    Are biserica rusa alta alternativa? Ori ei vor sa se plimbe cu tancu pe unde au chef si sa vanda armament la cine au chef…

    Apreciază

    • Aurora said, on iunie 14, 2014 at 4:52 pm

      NU stiu cum ai nimerit pe aici, dar se pare ca ai gresit blogul. Aici suntem intr-o zona libera de CNP, carduri bancare, card de sanatate, buletine si pasapoarte biometrice si tot ce ne impune cezarul, adica statul antihristic. Desigur, avem cu totii CNP, caci s-a adoptat inca de pe timpul comunismului, dar ideea este sa scapam de el, asa cum vor si rusii ortodocsi. In privinta confuziei de nume, nu-ti face tu griji, poarta Dumnezeu de grija la fiecare. In plus, exista initiala tatalui sau a sotului care sa ne diferentieze…

      Apreciază

    • valentin said, on iunie 14, 2014 at 8:30 pm

      ai auzit de mama si tata ? loc nastere ? Adelina daca se vrea se poate.

      Apreciază

    • daniel said, on iunie 15, 2014 at 7:09 pm

      Cu acelasi nume de botez sau cu acelasi numele de famile sunt dar si nascuti in acelasi timp si/sau in acelasi oras …. dupa mama, tata, se poate identiica oricine

      Apreciază

  11. dante said, on iunie 14, 2014 at 3:44 pm

    @adelina
    Si trebuie obligatoriu inlocuit cu ceva? Tu ai nume de botez?
    Faptul ca atitia ani am folosit CNP, nu inseamna ca e si bine, adica daca unu te-ar bate vreo cinci ani la rind, nu inseamna ca e si bine, sau daca unu te-ar face sclav o viata intreaga si tu n-ai murit, nu inseamna ca e si bine.
    Stii, inainte de CNP intre nume si prenume exista initiala tatalui, fapt ce ajuta sa nu se incurce doua persoane cu acelasi nume, de exemplu „Gavrilescu A Ionut”.
    Ceea ce spui tu invoca si sistemul, numai ca noi stim de fapt ceea ce el urmareste si anume inregimentarea in sistemul fiarei.
    Daca Rusia poate, la populatia ei, Romania poate si mai mult datorita faptului ca posibilitatea de a se nimeri doua nume intre ele e si mai mica, intelegi?

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  12. Catalin said, on iunie 14, 2014 at 4:26 pm

    Chiar daca e de acum cativa ani, merita vazut in special de catre cei ce inca nu s-au lamurit de felul cum stau lucrurile in ziua de azi

    Apreciază

  13. […] „Dacă persoana refuză să dea astfel de date, ea este omisă în favoarea altor angajaţi„ – a Citeste mai departe […]

    Apreciază

  14. mircea.v said, on iunie 14, 2014 at 9:42 pm

    Astfel de declaratie-marturisire, ca si cea a Bisericii Ortodoxe Ruse, macar ne arata ca nu noi santem nebuni. Noi stim ca nu santem nebuni, dar din cand in cand e bine sa ni se confirme acest fapt.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.