SACCSIV – blog ortodox

SA STARPIM SARACII: SUA – interzisa hranirea oamenilor strazii. MAREA BRITANIE – tepuse metalice in locurile unde dorm oamenii strazii. UNGARIA – interzisa folosirea de deseuri de catre oamenii strazii. RUSIA – doi adolescenti decapiteaza un om al strazii si joaca fotbal cu capul sau. ROMANIA – doi adolescenti tortureaza un om al strazii pana la moarte

Posted in oameni ai strazii by saccsiv on Iunie 13, 2014

33 de orase americane interzic oamenilor sa ofere hrana celor fara adapost

Autorităţile din cele 33 de oraşe, printre care se numără Daytona Beach, Florida; Raleigh, N.C.; Myrtle Beach, S.C.; şi Birmingham, Alabama au decis să pedepsească persoanele care îşi ajută semenii defavorizaţi, fără a propune însă o soluţie alternativă la problema oamenilor străzii. Potrivit unui articol de pe NBC, Debbie şi Chico Jimenez au primit o amendă în valoare de 2.000 de dolari pentru că au oferit hrană unor persoane fără adăpost în parcul central din Daytona Beach. Cei doi au refuzat să plătească amenda, însă acest tip de măsuri câştigă din ce în ce mai mult teren, scoţând la iveală un conflict major între viziuni, căruia îi cad victime persoanele deja vulnerabile. Dacă soţii Jimenez, împreună cu alţi locuitori ai oraşului, susţin că administraţia are obligaţia de a oferi ocazional mese oamenilor străzii şi că aceştia din urmă au dreptul să folosească parcurile comunităţii, la fel ca oricare alt cetăţean, municipalitatea susţine că oferirea hranei către aceşti oameni amplifică problema oamenilor fără adăpost, iar prezenţa lor în parcuri îi sperie pe alţi locuitori.

În oraşul Hayward, California, de pildă, cei care îşi doresc să le ofere mâncare oamenilor străzii trebuie mai întâi să obţină permisiunea din partea departamentului de sănătate publică. Acesta trebuie să testeze în prealabil dacă hrana oferită este de bună calitate şi corespunde criteriilor de siguranţă. Dacă alimentele întrunesc aceste condiţii, donatorii pot primi un permis prin care pot oferi, legal, hrană nevoiaşilor, însă doar în anumite zile şi perioade ale lunii.

Michael Stoops, director al organizaţiei National Coalition for the Homeless, spune că “Oamenii străzii sunt vizibili peste tot în oraşele Americii. Administraţiile sunt de părere că, dacă nu le mai oferă acestora hrană, ei vor pleca. Însă, desigur, nu se întâmplă asta. Vrem ca administraţiile să înceteze această practică. Susţinem dreptul oamenilor de a-şi împărţi mâncarea cu semenii lor.”

Marea Britanie ŞOCHEAZĂ Europa. Ce măsură a luat împotriva oamenilor străzii: „Au fost instalate ŢEPUŞE de metal”

O măsură draconică împotriva oamenilor străzii a pus pe jar Anglia! La intrarea într-un imobil din Londra au fost instalate ţepuşe de metal pentru a îi împiedica pe cei fără adăpost să doarmă pe preşul din faţa clădirii.
Locuitorii din blocul respectiv susţin că nici măcar nu au fost consultaţi în această privinţă, iar ţepuşele au apărut peste noapte.
Primarul Londrei, Boris Johnson, a criticat măsura şi a cerut ridicarea ţepelor după ce, pe biroul edilului, a ajuns o petiţie semnată de 40 de mii de oameni.
Numărul oamenilor străzii din Marea Britanie a crescut cu 37 la sută în ultimii patru ani.

Guvernul maghiar ii ataca din nou pe oamenii strazii

Publicația germană prezintă cazul unei femei fără adăpost, Zsuzsanna Lakatos, în vârstă de 58 de ani, care a refuzat să cerșească în cele două decenii de când trăiește pe stradă și care trăiește cu soțul ei la periferia Budapestei, într-o clădire dărăpănată pe care au reparat-o. Își câștigă banii din renovări, grădinărit sau ajutându-i pe oameni cu mutatul, o mare parte din venitul lor fiind asigurat însă din colectarea obiectelor casnice aruncate pe stradă. Au devenit însă mai vigilenți după ce, în ianuarie, a intrat în vigoare legea deșeurilor, potrivit căreia obiectele mari aruncate în spațiul public reprezintă proprietatea celor care au dreptul să le ridice. Cei care nu sunt autorizați să facă asta riscă amenzi și închisoare, fiind vorba de o reglementare care a țintit mulți oameni fără adăpost care colectau deșeuri.

Situația a devenit și mai neagră pentru oamenii străzii luni seara, când parlamentul maghiar a aprobat o lege prin care se interzice dormitul în preajma anumitor spații publice. Este vorba de fapt de un amendament la o lege aprobată anul trecut, dar respinsă în cele din urmă de Curtea Constituțională. Pentru a evita o nouă respingere, guvernul conservator condus de premierul Viktor Orbán a introdus anula acesta un amendament la constituția Ungariei prin care legea poate fi declarată cu greu neconstituțională. O serie de organizații pentru drepturile omului prostestează în momentul de față împotriva noii reglementări, cerându-i președintelui țării, János Áder, să nu o semneze. Potrivit organizațiilor caritabile, Budapeste găzduiește între 10.000 și 15.000 de persoane fără adăpost, la o populație de circa 2 milioane, însă există adăposturi doar pentru 6.000 dintre ei. Aflați mai multe pe Der Spiegel.

TERIFIANT: Doi adolescenţi BEŢI au decapitat un om al străzii şi au jucat FOTBAL cu capul lui

Doi adolescenţi beţi din Rusia ar fi decapitat un om fără adăpost, apoi s-au jucat fotbal cu capul lui. Identificarea bărbatului mort a fost îngreunată deoarece capul lui a fost luat de un camion de gunoi.
Doi adolescenţi ruşi beţi au tăiat capul unui om fără adăpost, pe care l-au folosit apoi pentru a se juca fotbal, potrivit NYDailyNews.

Cei doi ar fi folosit un topor și cuțite pentru a-l ucide și decapita pe cerşetor pe o stradă din estul Moscovei, „pentru că nu le-a plăcut faţa lui”
După ce s-au jucat cu capul lui, aceştia l-au aruncat într-un coș de gunoi. Cadavrul său a fost lăsat aruncat pe stradă.
Polițiștii i-au prins pe suspecți după ce au urmat dârele de sânge din corpul bărbatului ucis într-un apartament – unde au găsit armele pe care cei doi le-au folosit la crimă.
Casa lor era, de asemenea, „acoperită” de sânge.
Adolescenţii ar putea face fiecare 15 ani de închisoare, dacă vor fi condamnaţi pentru crimă.

CAZ ŞOCANT în Capitală. Doi oameni ai străzii, torturaţi de doi adolescenţi. Una dintre victime a murit

Fapte teribile, demne de filmele cu mafioţi, s-au petrecut într-un fost spital de boli venerice din centrul Capitalei. Doi oameni ai străzii au fost bătuţi, legaţi, obligaţi să danseze pe o masă până la epuizare şi udaţi atunci când oboseau. Unul dintre ei a ajuns la spital, celălalt a murit. Cei doi adolescenţi care i-au torturat au fost reţinuţi şi vor fi aduşi astăzi în faţa instanţei.
Cei doi oameni ai străzii au fost atacaţi în noaptea de Rusalii chiar în adăpostul lor improvizat într-o clădire dezafectată, fiind torturaţi aproape trei ore anunță Antena3. Drama s-a terminat abia când unul dintre agresori a primit un telefon şi a plecat. Cu ultimele puteri, unul dintre bărbaţi a reuşit să ceară ajutor şi a ajuns la spital. Colegul lui a murit însă în urma torturii.
Atacatorii au fost prinşi de oamenii legii. Unul are doar 16 ani, iar celălalt 18.
Cei doi adolescenţi au fost reţinuţi şi urmează să fie aduşi în faţa instanţei.

Cititi va rog si:

HOMELESS – OAMENII STRAZII vor ajunge in LAGARELE FEMA?

VIDEO: Politia americana EXECUTA UN OM FARA ADAPOST

 

Reclame

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on Iunie 13, 2014 at 2:36 pm

  Se pare ca instructorii americani despre care se vorbea cu citeva zile in urma au vebit si au intrat direct in lupta astazi la Mariupol:

  http://novorossia.su/node/2670

  Cu ei ce facem?

  Sau cu ei?
  http://wpmedia.news.nationalpost.com/2014/06/mosul-leaving-bread.jpg?w=940&h=705 sau cu atitea alte milioane de oameni care au plecat in bejenie…

  Apreciază

 2. geo said, on Iunie 13, 2014 at 3:40 pm

  Din binefacerilelui obama:

  ISIS Terror Leader Abu Bakr al-Baghdadi Was Released By Obama from Camp Bucca in 2009

  http://www.thegatewaypundit.com/2014/06/isis-terror-leader-abu-bakr-al-baghdadi-was-released-by-obama-from-camp-bucca-in-2009/

  Texas defies feds; we shut the border down ourselves, said Lt. gov.

  http://www.bizpacreview.com/2013/12/08/texas-defies-feds-we-shut-the-border-down-ourselves-said-lt-gov-88570

  http://www.hillarynme.com/2014/02/02/forget-the-feds-texas-closes-its-own-borders/

  O alta cauza a conflictului din Ucraina:

  ‘US blocking gas settlement in Ukraine to prolong conflict’

  http://rt.com/op-edge/165532-us-block-gas-ukraine/#.U5oP2bTYr8s.twitter

  Apreciază

 3. valentin said, on Iunie 13, 2014 at 4:57 pm

  astea sunt lucruri despre care va întreba Hristos la Judecată

  Apreciază

  • Florin said, on Iunie 13, 2014 at 6:27 pm

   Da, de asta sigur ne intreaba! Eu sunt 100% sigur ca va veni ziua cand se va vedea care este crestin adevarat si nu va primi pecetea satanei. Aceia dintre care vreau sa fiu si eu, sigur vom ajunge muuuuult mai rau decat cersetorii si gunoierii de azi. Si sigur masura asta este in special pentru cei care nu vor primi pecetea satanei. Cei ce nu vor avea pecetea, nu vor putea vinde nici cumpara, nici lucra, nici primi de mancare de la altii, etc, etc. Adica ni se inchid toate portile lumesti si ni se deschid cele duhovnicesti (Nu doar cu paine va trai omul ci si cu tot cuvantul Lui Dumnezeu). Tot ce trebuie este sa nu primim pecetea si sa ne lasam toate grijile lumesti in seama Lui Hristos si sa ne ocupam de cele duhovnivesti.
   Doamne ajuta.

   Apreciază

 4. Gabriel said, on Iunie 13, 2014 at 5:33 pm

  Atentie mare de la 0:40 …asadar sa ne asteptam la un atac terorist de pe o „cartela anonima”… 🙂 http://stiri.tvr.ro/cartele-pre-pay-cu-buletinul–problema-de-securitate-nationala-vs-drepturile-omului_45907.html

  Apreciază

 5. Gabriel said, on Iunie 13, 2014 at 5:42 pm

  Noah (the Movie) Illuminati Gnostic Secrets Revealed

  Apreciază

 6. Radu said, on Iunie 13, 2014 at 6:19 pm

  Reblogged this on radupopescublog.

  Apreciază

 7. lastunnegru said, on Iunie 13, 2014 at 7:04 pm

  Se pare ca acele tepuse metalice au fost zarite prima oara inafara apartamantelor de lux aproape de podul Londrei.

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jun/09/spikes-homeless-london-metal-alcove-defensive-architecture-poverty

  Se pare ca petitia de pe change.org a strans pana acuma 120.000 de semnaturi impotriva acestor tepuse metalice, deasemenea au mai fost montate niste placi cu tepuse metalice langa magazinul Tesco pe strada Regent dar in urma protestelor ele au fost scoase de acolo deasemenea uni oameni au turnat ciment peste unele tepuse metalice. Aceste tepuse au intrat si in atentia primarului Boris Johnson iar el a zis ca acestea sant urate, autodistructive si stupide si a cerut sa fie scoase urgent dar se pare ca nu se poate face prea mult impotriva tepuselor metalice instalate pe propietatile private.

  http://mashable.com/2014/06/12/anti-homeless-spikes-london/

  Apreciază

  • Ioan said, on Iunie 13, 2014 at 8:52 pm

   ar trebui ca sa dea o lege precum cea din Suedia, fiecare om are dreptul la natura si sa poate sta in spatiile exterioare cladirilor, chiar daca propietate privata, fara a afecta propietarii sau altera mediul. Oricum, si in Suedia se face totul ca aceasta lege sa dispara, si poate cumva atinge propietatea…

   Apreciază

 8. lorena said, on Iunie 13, 2014 at 7:06 pm

  Vocabularul obscen ar trebui sa fie interzis nu doar in mass media, ci si in locurile publice
  Vladimir Putin a semnat o lege prin care a interzis libajul obscen

  http://ortodox.md/articole/societatea/vocabularul-obscen-ar-trebui-sa-fie-interzis-nu-doar-in-mass-media-cinema-si-literatura-ci-si-in-locurile-publice/

  Apreciază

 9. lastunnegru said, on Iunie 13, 2014 at 7:09 pm

  E inuman cum poti oare sa lansezi acele bombe cu fosfor asupra populatiei si asupra soldatilor.

  Apreciază

 10. valentin said, on Iunie 13, 2014 at 7:59 pm

  mesaj de la cineva cu numele Nuteuni Cubiometricul 12 iunie 14:17

  „am venit acum de la brd..trebuia sa ii platesc o datorie cuiva in contul lui de brd ..si tanti la ghiseu mia pus in fata un ecran digital si un pix digital ca sa semnez pe ecran.NU MULTUMESC!!!CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU NU VREAU SEMNEZ NIMIC DIGITAL

  ATENTIE FRATILOR SI LA CURIERI/FAN.URGENT CURIER .ETC..CA AU APARAT DIN ALA CU ECRAN LA EI..CINE STIE CE FAC EI CU SEMNATURA NOASTRA CAI DIGITALA~~SE POATE ADAUGA ORICE

  da ati citit bine..nu mi-a primit banii BRD pt ca nu am semnat digital pe ecran”

  Apreciază

  • Mihai said, on Iunie 13, 2014 at 11:03 pm

   eu am semnat la curier pe unul de ala. am mazgalit ceva… nu stiu de e bine sau rau… dar totusi sa nu exageram.

   Apreciază

  • Liliana said, on Iunie 13, 2014 at 11:03 pm

   Au incercat sa va intimideze,sa va forteze mina.Semnatura electronica nu este obligatorie.Solicitati formularul-declaratie de la banca respectiva ,prin care precizati ca nu vreti sa semnati electronic.
   Sau mergeti la un alt sediu BRD unde poate gasiti functionari inca oameni,nu slugi-satanizate ale sistemului.

   Apreciază

 11. geo said, on Iunie 13, 2014 at 9:39 pm

  Apreciază

 12. vasilica said, on Iunie 13, 2014 at 10:51 pm

  Fiul lui David Rockefeller a murit..

  http://www.diacaf.com/international/fiul-miliardarului-david-rockefeller-a-decedat-dupa-ce-s_8925204.html

  Apreciază

 13. mihai444 said, on Iunie 14, 2014 at 10:03 pm

  de vizionat filmele din acest articol: http://alertgr.blogspot.gr/2014/06/isil.html#.U5yizfmSwo9

  Apreciază

 14. […] SA STARPIM SARACII: SUA – interzisa hranirea oamenilor strazii. MAREA BRITANIE – tepuse metalice… […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: