SACCSIV – blog ortodox

Pericolele din apa cu fluor

Posted in APA, FLUOR by saccsiv on martie 25, 2014

   Iata ce aflam din articolul The dangers of fluoridated water:

(NaturalNews) De-a lungul anilor, multor oameni li s-a spus că sunt binecuvântați să aibă fluoruri adăugate în apa potabilă. Li s-a spus că fluorul îi va ajuta să-şi menţină dinţii puternici, în timp ce consumă apa de care au nevoie zilnic. Rămâne o necunoscută pentru mase faptul că fluorul (indiferent dacă se află în apa de băut, pasta de dinti, apa de gură sau alte produse de ingrijire dentară), poate azi să facă mai mult rău decât bine.

 

 

Fluorul și dinții / oasele

După unii fluorura chiar nu ajuta la protecţia și întărirea dinților noștri, ci de fapt slăbeşte dinţii.
Datele strânse de Organizatia Mondială a Sănătăţii nu au constatat nici o diferență în ceea ce priveşte numărul cariilor dentare, atunci când țările care au adăugat fluor în proviziile lor de apă au fost comparate cu cele care nu au adăugat. Alte studii au descoperit că, de fapt, orașele cu apa fluoridată au avut creşteri mai mari de carii în rândul populaţiei decât oraşele cu apă fără fluor. Acest rezultat a fost atribuit unei stări cunoscute sub numele de fluoroză dentară, în care fluorura slăbește de fapt, și în cele din urmă distruge smalţul dinţilor.
Acumularea de fluoruri în oase a fost de asemenea cauza unor oase fragile și mai predispuse la fracturi.

Fluorul si alte probleme

Aglomerarea fluorului în glanda pineală afectează producţia de melatonină, un hormon care regleaza ciclul somn / veghe al organismului și instalarea pubertatii. Aceasta crește absorbția de aluminiu în creier și a plumbului în sânge, crescând astfel intoxicarea cu metale grele a organismului.
S-a descoperit de asemenea că fluorura afectează creierul și dezvoltarea cognitivă, chiar producând leziuni ale creierului la fetuşi. Deficienţe în procesul de învăţare şi memorie au fost, de asemenea, corelate cu utilizarea de fluor. Fluorul afectează de asemenea sistemul imunitar, prin inhibarea producerii de anticorpi în sânge, precum și prin declanșarea atacurilor autoimune asupra organismului.
Fluorul, un inhibitor recunoscut al glandei tiroide, poate duce la hipotiroidism la individul care are inițial glandele sănătoase. Simptomele hipotiroidismului includ scăderea imunităţii, un nivel redus de energie, reducerea apetitului sexual, și creșterea inexplicabilă în greutate.
Având în vedere că o persoană consumă atât de multă apă într-o zi și folosește atât de mult pastă de dinţi pe durata unei vieţi, este înfricoșător să ne gândim la cantitatea de fluor care s-a acumulat în organism de-a lungul timpului.

Fluorul și cancerul

Ca și cum n-ar fi destul de alarmant, una dintre cele mai mari probleme cu fluorura este corelarea cu cancerul.
Studiile au descoperit procente de cancer mai mari în orașe cu apă fluoridată decât în orașele fără. Procentele de cancer mai mari au fost mai pronunțate pentru cei peste 65 de ani. Într-un studiu, s-a constatat că cancerul osos la tineri a fost cu 50 de procente mai ridicat în orașele cu fluor decât în cele fără fluor (într-un alt studiu, rezultatul a fost de şase ori mai mare!).
Se pare că fluorura, chiar şi in concentratii mici (cum ar fi cantităţile utilizate din alimentarea cu apă), poate deteriora enzimele implicate in repararea ADN-ului. Şi, din moment ce repararea ADN-ului este extrem de importantă în prevenirea cancerului, nu este de mirare că studiile sugerează o legătură puternică între fluorură și cancer.

Fă ceva pentru tine şi familia ta

Pentru a vă feri de efectele nocive ale fluorului cât mai mult posibil, folosiţi produse de ingrijire dentară fără fluor. Și începeţi să filtraţi apa de la robinet începând de astăzi, folosind un filtru de osmoză inversă, atât pentru apa de băut cât şi pentru cea de spălat.
Aceste măsuri vor fi deosebit de importante dacă aveți copii mici acasă, altfel ei vor acumula mari cantităţi de chimicale în corp pe durata unei vieţi de expunere la acestea.

Cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul) : Intr-un episod CSI, cine vorbeste de CHEMTRAILS, florul din apa sau bombe tsunami e un posibil … TERORIST

 

Tagged with: , , , ,

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gigi said, on martie 25, 2014 at 1:14 pm

    Apa noastra nu contine procent mare de fluor (deocomdata).Exista paste de dinti fara fluor, elgydium e cea mai buna (dar si cea mai scumpa), dar trebuie sa recunoastem ca cele cu fluor sunt mai eficiente, treaba e sa nu inghiti.
    Atentie mare la filtrele cu osmoza inversa, pentru ca elimina mineralele folositoare din apa, cei care le-au folosit indelung s-au trezit cu probleme mari la dinti si oase. Tot filtrul cu carbon activat e cel mai bun, sau apa plata de la vreo sursa de incredere de la tara sau de la munte.

    Apreciază

  2. Radu said, on martie 25, 2014 at 3:59 pm

    Saccsiv cat costa un aparat de tratat apa cu filtru de osmoza inversa? unde gasesc in Bucuresti?
    Multumesc de informatii

    Apreciază

    • aha said, on martie 25, 2014 at 7:12 pm

      @radu. mai oameni buni ce e atata lene? ai ajuns sa il intrebi pe saccsiv unde gasesti asa ceva??? ca sa iti filtrezi apa pe cine chemi? sau nu distingeti diferenta intre un articol care atrage atentia asupra unui lucru si reclama???

      Apreciază

  3. ioan said, on martie 25, 2014 at 4:16 pm

    atentie mare si la sare. nu atat iodul(sintetic) si monoglutamatul de sodiu(care da dependenta la gust) sunt f. periculoase, cat ferocianura de potasiu(antiaglomerant), care la temperatura inalta se descompune in cianura. incercati sa folositi sare naturala, chear si pt. spalat pe dinti. o gasiti sub forma de bulgari pe la targurile de tara.

    Apreciază

    • aha said, on martie 25, 2014 at 7:38 pm

      sare bulgari se gaseste si in bucuresti. mai rar dar se gaseste

      Apreciază

    • vali said, on martie 26, 2014 at 8:11 am

      Gasesti in fiecare duminica la Calugareni in targ. Apropo, acolo, in sat, e si un izvor de apa curata (la cruce, unde s-a batut Mihai Viteazul) de zici ca e aghiasma.

      Apreciază

  4. George said, on martie 25, 2014 at 9:56 pm

    Se pare ca cea mai buna apa de baut este Apa Kangen ionizata care ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism, precum si la reactivarea celulelor importante, inclusiv celulelor de ADN, intarind sistemul imunitar. Aparatele care produc aceasta apa sunt facute in Japonia de catre firma Enagic si sunt recunoscute in domenii medicale din Japonia. Ele se comercializeaza de putin timp si in Romania. Sunt cam scumpe pentru multi dintre noi. Sunt si alte firme, coreene sau chineze care fac un fel de aparate mai ieftine de ionizare dar nu egaleaza calitatea si longevitatea aparatelor japoneze de la Enagic. Totul depinde de materialul electrozilor de titaniu imbracati cu platina. Daca grosimea platinei este mai mare atunci si pretul este mai mare. Cineva din familia mea are un astfel de aparat japonez si va spun din ceea ce am aflat si eu pe parcurs. Poate ca informatia va fi de folos cuiva. Doamne ajuta.

    Apreciază

  5. aniush said, on martie 26, 2014 at 7:40 am

    Pai se stie ca fluorul este un element cu potential toxic. Mai ales in pasta de dinti, apa…inainte erau si niste pastilute pe baza de fuor, dar au disparul de pe piata tocmai pentru ca s-a descoperit lucrul asta. Fluorul poate deveni toxic daca este utilizat sa spunem asa in cantitati…chiar si moderate.

    Apreciază

  6. Vasile al Mic said, on martie 26, 2014 at 1:01 pm

    Sovieticii faceau experimente cu compusi de fluor in apa folosind ca cobai pe prizonierii din gulaguri. Rezultatul? I-au indobitocit, nu mai aveau nici un fel de initiativa. Sa-i tina sub control. Studiile au fost bine documentate si sunt folosite in practica si in ziua de astazi. Exemplu? Copiii de azi – scolari, liceeni – au setul lor de jucarii (facebook, telefoane mobile, materiale pornografice) si nu-i mai intereseaza nimic de viitor – vezi rezultatele la simularea de la BAC de anul asta.

    Apreciază

  7. florincostelo said, on martie 26, 2014 at 9:56 pm

    Domnul Gigi, nu va suparati pe mine, dar daca cititi aici „http://www.farmaciastejara.ro/pasta-de-dinti-elgydium-sensitive-p-1878.html” veti vedea ce anume contine pasta de dinti recomandata de dvs.

    Apreciază

  8. Marian said, on mai 31, 2016 at 12:20 am

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.