SACCSIV – blog ortodox

Model: CAINII …

Posted in CAINI, CIPURI, EUGENIE, sterilizare by saccsiv on martie 14, 2014

   Iata ce aflam din articolul Posesorii de câini riscă amenzi de până la 5.000 de lei dacă animalele nu sunt microcipate:

Posesorii de câini riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu le implantează animalelor de companie un microcip de identificare şi nu le înregistrează la medicul veterinar. Măsura se aplică de sâmbătă, când intră în vigoare noua legislaţie privind identificarea câinilor cu stăpân.

Potrivit normelor care intră în vigoare sâmbătă, proprietarii câinilor au obligaţia să identifice, prin microcipare, şi să înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), la medicul veterinar, în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Câinii care au deja mai mult de 90 de zile trebuie identificaţi şi înregistraţi până la 1 ianuarie 2015 sau înainte de vânzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Pentru cetăţenii care au deja câini cu microcip, medicul veterinar urmează să stabilească calitatea microcipului şi dacă acesta poate fi citit. În cazul în care nu corespunde normelor microcipul va fi schimbat.

Tot până la 1 ianuarie 2015, câinii de rasă comună sau metişii acestora trebuie să fie sterilizaţi, potrivit HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Deţinătorii câinilor de rasă comună sau metişilor fătaţi după data de 1 ianuarie 2015 auobligaţia să sterilizeze puii astfel: femelele la vârsta de 4 – 6 luni şi masculii la vârsta de 6 – 8 luni.

Sancţiunile pentru nerespectarea reglementărilor privind identificarea şi microciparea câinilor sunt între 2.000 şi 5.000 de lei şi între 5.000 şi 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora.

Reprezentanţii ANSVA au precizat că, împreună cu Colegiul Medicilor Veterinari, au pus la dispoziţia cetăţenilor

Portalul identificării şi înregistrării animalelor de companie – Rompetid.ro – unde fiecare proprietar de câine are posibilitatea de a verifica vericiditatea datelor înscrise în RECS.

Totodată tot cu ajutorul portalului în eventualitatea pierderii sau găsirii unui animal se pot da anunţuri care să ajute proprietarul să-şi recupereze câinele.

De asemenea, în cadrul ANSVSA va funcţiona Departamentul de Poliţie a animalelor care în prezent are 16 inspectori pentru Bucureşti şi câte un inspector în fiecare judeţ al ţării. Inspectorii vor verifica inclusiv dacă au fost microcipaţi şi sterilizaţi câinii scoşi în spaţiul public.

Preşedintele CMVR Viorel Andronie a precizat că preţul sterilizării pentru un mascul nu poate fi mai mic de 100 de lei, iar pentru sterilizarea unei femele va fi de minim 150 de lei. Microciparea va costa în jur de 50 de lei, a mai spus Andronie, menţionând însă că fiecare cabinet va stabili tarifele în funcţie de cerere şi ofertă.

La rândul său, preşedintele ANSVSA a mai spus că au fost discuţii cu mai multe ONG-uri pentru protecţia animalelor să îi sprijine pe posesorii de câini din mediul rural care nu îşi vor putea permite costurile microcipării şi sterilizării.

   Comentariu saccsiv:

Doua teme: cipurile si eugenia.

   CIPURILE

   S-a mai discutat tema: se incepe cu cainii, apoi cu puscariasii, bolnavii, militarii si restul. Ca sa se obisnuiasca norodul. Caci cainele e caine, ce mare lucru, ca doar e spre binele bla bla bla. Pentru drepturile puscariasilor cine sa strige? Bolnavii au nevoie, umplandu-se de beneficii. Militarii sunt cu “da, sa traiti”. Dupa care restul vine de la sine.

   EUGENIA

Ce s-a discutat mai putin e treaba cu sterilizarea metisilor. A raselor impure. Fara pedigree.

Strict canin, e o aiureala. Pai daca mie imi place cainele meu, asa cum e el de tip maidanez, ce treaba ai tu ca autoritate sa-mi impui sa nu am pui de la el? Ca asa vreau eu, toata viata sa plimb pe strada urmasii primului meu caine. Ca asa imi place.

Asta la oras. La tara insa, masura devine deja ticalosita. Ca in foarte multe gospodarii exista cel putin un caine. Evident, metis. Ce-i obligi? Sa-si ia ciobanesc german? Doberman? Bulldog? Dar ciobanii? Ciobanesc scotian?

Dar treaba nu e strict canina, ci cu bataie lunga, dar de scurta durata: ne obisnuim cu eliminarea raselor impure. Cu eugenia …

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

 

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dinu marius said, on martie 14, 2014 at 8:50 pm

    strang bani pt catei mai dragi.nu cipez nimic.,strang si eu. cat pot .iar daca ma amendeaza fac cheta aici sau pe facebook si tot se gasesc bani pt a nu da cainii diavolului.caci asta inseamna ciparea animalelor.semnul 666 al lui antihirist pe catel

    Apreciază

    • dinu marius said, on martie 14, 2014 at 8:50 pm

      mei

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on martie 14, 2014 at 10:12 pm

        Animalele nu merg in rai sau iad, raiul si iadul lor este aici pe pamant si nu o spun eu ci CUv. Paisie Aghioritul

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on martie 14, 2014 at 10:14 pm

        Diavolul are treaba cu omul care e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si care ii va lua locul de unde a cazut el, nu cu cainii. Iar cand un animal moare, moare de tot, nu are suflet vesnic ca si omul.

        Apreciază

      • Prahovean said, on martie 15, 2014 at 10:29 am

        @Cosminnatiu
        Părinții nu au opinie universală în această privință. Precum am mai spus, Părinții Bisericii nu sunt, fiecare în parte, infailibili precum un Sinod Ecumenic, ci adevărul se arată conjugând spusele lor între ele. Despre Scripturi știm că sunt ferite de greșeală în inspirației doar, și de ce spun Sinoadele Ecumenice. De aceea cred că este mai bine să nu ne pronunțăm noi sentențial. Oricum, chiar dacă sufletul animal supraviețuiește morții trupului, probabil că nu are nevoie de mântuire din partea noastră, iar ceea ce se întâmplă cu ciparea câinilor este pentru obișnuirea noastră cu diferitele aspecte ale propriei pecetluiri, după cum bine a arătat Saccsiv aici.

        Apreciază

      • Stefan said, on martie 15, 2014 at 9:53 pm

        @Prahovean
        Animalele nu au suflet, doar omul are suflet nemuritor. Animalele au duh de viata, deci nu se pune problema de viață după moarte pentru alte ființe decât omul.

        Apreciază

      • Vasile al Mic said, on martie 18, 2014 at 11:56 am

        Omul are trup, minte si suflet.
        Animalul are doar trup si suflet.
        Omul are minte ca sa bage la bibilica ce-i moral iar ghidu e biblia. Omul e responsabil pentru ce face.
        Animalul se impreuneaza si cu ma-sa ca n-are minte. Animalul nu e responsabil pentru ce face, e dobitoc, de-aia le spunem si „dobitoace”, „salbaticiuni”.
        Si cum toate de pe lumea asta sunt ale lui Dumnezeu, e treaba Lui ce se intampla cu animalele pentru ca la El orice e posibil. Daca iubesti animalul si esti bun la suflet, ti-l da inapoi insutit, nu asa sta scris?

        Apreciază

  2. aniush said, on martie 14, 2014 at 9:04 pm

    Saccsiv,
    Copiii vor sa-i cipeze inca din maternitati?

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on martie 14, 2014 at 10:16 pm

      Va veni si asta dar eu din cate stiu erau numai ceva zvonuri pe ceva site-uri straine. Dar mama care isi va cipa copilul il va baga in iad si va merge si ea dupa el.

      Apreciază

      • mihai said, on martie 17, 2014 at 7:53 pm

        nu frate cosmin, copilul nu va merge in iad deoarece a fost cipat fara voia lui, insa mama acestuia cu siguranta va ajunge acolo, adica in iad

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on martie 17, 2014 at 8:47 pm

        Stiu ca Pr Justin intr-un interviu spunea despre asta, dar partea cu copilul nu o mai tin bine minte. Poate cineva isi aminteste interviul

        Apreciază

  3. blue said, on martie 14, 2014 at 10:11 pm

    Poate părea un scenariu de sefe, dar la un eventual conflict mondial, cât de simplu le va fi unora de la butoane să emită într-un anumit interval de frecvenţă pentru a zăpăci psihicul imprevizibil al animalelor şi a le determina să îsi atace stăpânii. Cipurile acelea pot fi folosite ca receptori-amplificatori. Nici cu vaccinarea animalelor nu mi se pare treaba în regulă. De ce nu le lăsam să trăiască sănătoase atât cât le-a lăsat Dumnezeu?

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 24, 2014 at 9:08 am

      blue

      Doamne ajuta!

      Poti te rog traduce?

      The dangers of fluoridated water

      http://www.naturalnews.com/044343_fluoride_drinking_water_fluoridated.html

      Apreciază

      • blue said, on martie 25, 2014 at 12:12 pm

        Pericolele din apa cu fluor

        (NaturalNews) De-a lungul anilor, multor oameni li s-a spus că sunt binecuvântați să aibă fluoruri adăugate în apa potabilă. Li s-a spus că fluorul îi va ajuta să-şi menţină dinţii puternici, în timp ce consumă apa de care au nevoie zilnic. Rămâne o necunoscută pentru mase faptul că fluorul ( indiferent dacă se află în apa de băut, pasta de dinti, apa de gură sau alte produse de ingrijire dentară), poate azi să facă mai mult rău decât bine.

        Fluorul și dinții / oasele

        După unii fluorura chiar nu ajuta la protecţia și întărirea dinților noștri, ci de fapt slăbeşte dinţii.
        Datele strânse de Organizatia Mondială a Sănătăţii nu au constatat nici o diferență în ceea ce priveşte numărul cariilor dentare, atunci când țările care au adăugat fluor în proviziile lor de apă au fost comparate cu cele care nu adăugat. Alte studii au descoperit că, de fapt, orașele cu apa fluoridată au avut creşteri mai mari de carii în rândul populaţiei decât oraşele cu apă fără fluor. Acest rezultat a fost atribuit unei stări cunoscute sub numele de fluoroză dentară, în care fluorura slăbește de fapt, și în cele din urmă distruge smalţul dinţilor.
        Acumularea de fluoruri în oase a fost de asemenea cauza unor oase fragile și mai predispuse la fracturi.

        Fluorul si alte probleme

        Aglomerarea fluorului în glanda pineală afectează producţia de melatonină, un hormon care regleaza ciclul somn / veghe al organismului și instalarea pubertatii. Aceasta crește absorbția de aluminiu în creier și a plumbului în sânge, crescând astfel intoxicarea cu metale grele a organismului.
        S-a descoperit de asemenea că fluorura afectează creierul și dezvoltarea cognitivă, chiar producând leziuni ale creierului la fetuşi. Deficienţe în procesul de învăţare şi memorie au fost, de asemenea, corelate cu utilizarea de fluor. Fluorul afectează de asemenea sistemul imunitar, prin inhibarea producerii de anticorpi în sânge, precum și prin declanșarea atacurilor autoimune asupra organismului.
        Fluorul, un inhibitor recunoscut al glandei tiroide, poate duce la hipotiroidism la individul care are inițial glandele sănătoase. Simptomele hipotiroidismului includ scăderea imunităţii, un nivel redus de energie, reducerea apetitului sexual, și creșterea inexplicabilă în greutate.
        Având în vedere că o persoană consumă atât de multă apă într-o zi și folosește atât de mult pastă de dinţi pe durata unei vieţi, este înfricoșător să ne gândim la cantitatea de fluor care s-a acumulat în organism de-a lungul timpului.

        Fluorul și cancerul

        Ca și cum n-ar fi destul de alarmant, una dintre cele mai mari probleme cu fluorura este corelarea cu cancerul.
        Studiile au descoperit procente de cancer mai mari în orașe cu apă fluoridată decât în orașele fără. Procentele de cancer mai mari au fost mai pronunțate pentru cei peste 65 de ani. Într-un studiu, s-a constatat că cancerul osos la tineri a fost cu 50 de procente mai ridicat în orașele cu fluor decât în cele fără fluor (într-un alt studiu, rezultatul a fost de şase ori mai mare!).
        Se pare că fluorura, chiar şi in concentratii mici (cum ar fi cantităţile utilizate din alimentarea cu apă), poate deteriora enzimele implicate in repararea ADN-ului. Şi, din moment ce repararea ADN-ului este extrem de importantă în prevenirea cancerului, nu este de mirare că studiile sugerează o legătură puternică între fluorură și cancer.

        Fă ceva pentru tine şi familia ta

        Pentru a vă feri de efectele nocive ale fluorului cât mai mult posibil, folosiţi produse de ingrijire dentară fără fluor. Și începeţi să filtraţi apa de la robinet începând de astăzi, folosind un filtru de osmoză inversă, atât pentru apa de băut cât şi pentru cea de spălat.
        Aceste măsuri vor fi deosebit de importante dacă aveți copii mici acasă, altfel ei vor acumula mari cantităţi de chimicale în corp pe durata unei vieţi de expunere la acestea.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 25, 2014 at 12:48 pm

        blue

        Multumesc mult.

        Apreciază

  4. Liviu said, on martie 14, 2014 at 10:21 pm

    nu va faceti griji prea multe. la cum evolueaza tehnica probabil ca persoanele vor fi microcipate la nivel celulara sau chiar la nivel de ADN.
    tehnologia RFID este folosita de DOD din anii 70 si cred ca in 40 de ani au reusit sa dezvolte tehnici mult mai avansate in acest sens.

    in domeniu civil se discuta de ORFID (organic RFID) http://meetrajesh.com/publications/ne479_orfid_report.pdf
    cat si de DNA barcodes http://barcoding.si.edu/whatis.html

    nu gasesc in acest moment link-ul dar citisem la un moment dat de o banca de celule stem care ar face tagging la nivel microcelular.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 14, 2014 at 10:35 pm

      Liviu

      Deci sa nu nefacem griji.

      Apreciază

      • Liviu said, on martie 15, 2014 at 1:14 am

        pai ceea ce trebuie sa se intample se va intampla fie ca vrem fie ca nu..

        uite un site interesant ce dezbate problema 666 din punct de vedere geometric cat si transpunerea in matematica a unor elemente cheie din Biblie

        http://www.whatabeginning.com/ASPECTS/ASPECTS_1.html

        P.S. daca e cineva cunoscator de limba aramaica sau ebraica pe aici m-ar interesa sa aflu daca transpunerea literelor evreiesti in numere e corecta si daca exista un corespondent asemanator si la literele din limba evreilor de dinainte de robia babilonica (geneza a fost scrisa in limba veche a evreilor)

        http://www.agapebiblestudy.com/charts/letter_number_equivalent.htm

        Apreciază

    • dd said, on martie 14, 2014 at 11:07 pm

      Si de aia pecetea nu va mai putea fi scoasa. Va fi la nivel nanometric. Ca si cum ti-ar ramane un semn dupa ce te-ai vaccinat.(pt cei care si-au facut)

      Apreciază

  5. pr bogdan said, on martie 14, 2014 at 10:49 pm

    Pare a fi vorba de câinii din spații publice iar în ce privește plata pt sterilizare și castrare cred că decât să dea 200 de lei, mai degrabă țăranul își lasă câinele și-și cumpără un purcel, tot metis, firește.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 14, 2014 at 11:19 pm

      pr bogdan

      Este extrem de clar ca este vorba si de sterilizarea metisilor cu stapan.

      Apreciază

  6. aha said, on martie 14, 2014 at 11:05 pm

    mda. adica taica-meu trebuie sa isi sterilizeze cainele indiferent daca vrea sau nu ca e , evident, metis.adica sa nu cumva sa mai faca pui care sa umble aiurea pe strazi. as completa ca in afara de cip si eugenie mai e vorba si de o generalizare ca toti caini sunt un potential pericol. asta azi. maine venim noi, oamenii. deja suntem obisnuiti ca fiecare caine e un pericol si , deci, si noi, fiecare om poate fi un pericol la adresa societatii minunate ce e pe cale sa se nasca!cainele latra cand simte ca e ceva necunoscut sau vreun pericol. ce nesimtit!! oare cum si-o permita sa latre la straini?? poate si musca daca intra in teritoriul lui ( curtea) , deci e clar un pericol. asa va fi si la oameni. de ce sa „latram” la ceva necunoscut? si de ce sa muscam daca cineva strain intra pe proprietatea noastra si incearca sa o fure? ete na…dar nesimtiti devenim si noi!!! sper ca observati tonul ironic.
    in rest va doresc un post usor!

    Apreciază

    • dinu marius said, on martie 14, 2014 at 11:33 pm

      daca ai sta intr-o curte cu tigani ca mine.ai trece prin curtea lor.in fiecare zi. iar ei au javra mare killer de pisici si muscator de oameni cu precizie”ce ii lasa lantul lung de nu poti sa primesti pe nimeni in curte.sau daca intra exista posibilitatea sa ramana fara pantaloni sau bucati din picior.nu ai mai vb asa cu siguranta.
      si eu am caine dar nu ii permit sa se comporte asa.

      Apreciază

  7. lastunnegru said, on martie 14, 2014 at 11:38 pm

    dinu marius

    daca tu faci cheta pentru caini tai e bine dar ce sa faca ceilalti romani de la tara sa faca si ei cheta ? Nu prea se poate cheta pentru toti ? Ce ar trebui sa fac acei oameni pentru caini lor din punctul tau de vedere ? Daca ii vine unui om de la tara amenda cum scrie sus 2.000 şi 5.000 de lei şi între 5.000 şi 10.000 de lei ce va face el atuncia ?

    Apreciază

    • dinu marius said, on martie 15, 2014 at 2:48 am

      nu platesti.punct.

      Apreciază

    • Maresalul said, on martie 15, 2014 at 11:13 am

      Asa omul de la tara invata sa fie responsabil cand Doreste sa aiba un caine .Un sa arunce puii pe camp sau sa-i abandoneze in orase.Omul de la tara mare ,,crestin,,De parca numai el ar fi creatia lui Dumnezeu.Pt constiinta umana exista doua cai EDUCATIA cu vorba iar unde un prinde cu,,parul,, LEGEA.Primeste amenda un o plateste i se confisca din casa bunuri in valoarea amenzii.Si uite asa restul o sa invete sa fie civilizati si responsabili.Nu esti capabil sa intretii ceva in conditii UMANE nu te legi.

      Apreciază

      • saccsiv said, on martie 15, 2014 at 4:18 pm

        Maresalul

        Ai devenit un om de tip nou.

        Apreciază

  8. Mălin said, on martie 14, 2014 at 11:44 pm

    Apreciază

  9. lastunnegru said, on martie 15, 2014 at 12:10 am

    aniush te rog sa ma ierti ca ma bag in vorba unde nu am fost intrebat.

    Saccsiv,
    Copiii vor sa-i cipeze inca din maternitati?

    Iata o tara care face acest lucru Malaezia. Dar prima oara se pune CIP RFID pe deasupra ca sa se invete lumea cu beneficile CIP-ului si fi sigura ca o sa se bage si in corpul copilului cand se va obisnui lumea cu ideea.

    BBC promoveaz CIP-ul RFID tip bratara, sa fi atenta ce zice mama.

    Mark of the Beast : Malaysian Hospital Preconditioning Patients to RFID Technology (May 28, 2012)

    Apreciază

  10. Klontz said, on martie 15, 2014 at 12:20 am

    De ce era nevoie de microciparea cainilor ? Inteleg eventual sa aiba un fel de act de identitate, chiar cu fotografie, cu niste date (ale lui, ale stapanului), sa poarte la gat un medalion la zgarda, cu numele… dar de ce microcip ? Pana acum de mii de ani omul a avut caini fara sa fie nevoie de asa ceva. Intr-adevar, de aici si pana la a impune asta oamenilor nu mai e decat un pas. Bolnavii, detinutii, militarii, apoi politistii, functionarii publici…. si apoi toata lumea.

    Apreciază

    • Klontz said, on martie 15, 2014 at 12:23 am

      Parca vad cu ce zel vor incepe patronii de firme de paza si protectie (unii, fosti securisti) sa isi microcipeze angajatii, care nu vor zice nici pas.

      Apreciază

  11. Marius Barbu said, on martie 15, 2014 at 2:58 am

    @cosminmatiu „Diavolul are treaba cu omul care e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si care ii va lua locul de unde a cazut el, nu cu cainii. ”

    asta nu e chiar asa uite ce zice Sf Arsenie Papcioc
    >http://www.youtube.com/watch?v=HCx4PxZKr4g

    Daca te chema sa iti puie 666. NU PRIMESC domne !, eu am CRUCEA domne.NU RENUNT LA CRUCE pentru 18 cifre,666 adunate ca simple unitati ne da 18.Ca dracu cica e dumnezeu,el a creat lumea si a creat si..18 sunt 9 cete de sus si 9 cete de jos.Cetele de jos sunt 3 cate 3. Intai este arhieria,preotia si diaconia.In runda a doua este monahismul cu crestinatatea si cu tot neamul omenesc.Si in a treia sunt ANIMALELE, pasarile,pesti si minerale.Adica asta este toata creatia. Si daia la pus pe 666,ca sa cuprinda si cerul si PAMANTUL,insa…le deşcoperim din vreme pentru ca daca da o lupta sa nu stie dusmanul unde te gaseste.. Iar tu sa stii si ce gandeste

    –––-

    pag 195 in original ce zice Sf Paisie

    Lucrurile inainteaza in mod programat.In America CAINII UMBLA FIIND PECETLUITI CU UN EMITATOR si tac!,ii gasesc.Astfel ei stiu unde se afla fiecare caine.Cainii care nu au marcaj su sunt fara stapan ii
    omoara cu raze laser.Dupa aceea vor incepe sa’i omoare si pe oameni.AU PECETLUIT tone DE PESTI si’i URMARESC DIN SATELIT in ce mare se afla

    p.s. acel Tac e semnalu emitatorului /cip

    Apreciază

  12. aniush said, on martie 15, 2014 at 5:12 am

    blue,
    Nici eu nu am vaccinat pe niciunul si mi-a murit un pui de pisica de o boala incurabila, insa s-a imbolnavit la cinci zile dupa ce l-am dus la doctor. Medicul a spus ca avusese trei cazuri inaintea lui. Pe urmatoarea pisica parintii au vaccinat-o, iar dupa ea nu a mai fost vaccinata niciuna si au trait si n-au avut nimic. Eu am mai avut un caine de paza, il luasem de pe strada, nu l-am vaccinat, nu l-am castrat, nu l-am deparazitat niciodata si a trait 11 ani; o data s-a imbolnavit, dar s-a vindecat singur. Am constatat ca in general cei care au stat pe strada sunt rezistenti. Multi din ei nici nu au nevoie de nimic, pot trai foarte bine si asa.
    Asa si noi suntem pacaliti cu campanii de vaccinare, dar nu se spune ca se fac experimente pe noi. Probabil ca va mai amintiti de scandalul cu gripa porcina din 2010…panica, pandemie, dar nimeni nu era bolnav. Acuma toata lumea face o anume gripa de sezon…oameni, colectivitati intregi, dar nimeni nu mai spune nimeni de niciun vaccin…nici nu se declara daca au fost decese si cate au fost.

    Apreciază

  13. aniush said, on martie 15, 2014 at 5:29 am

    aha,
    Este o stare anormala a societatii in care cine tine la oameni arata cu degetul „sa se omoare cainii”, iubitorii de animale au starea inversa „as omora un om ca sa apar un animal”. Nu vi se pare ca societatea asta a luat-o razna?…ca asta nu mai e normalitate. Toti sar ca sunt prea multi; de unde prea multi? Sunt 65000 de caini la 3 milioane de oameni.
    Cat despre noi se spune ca vom fi din ce in ce mai multi si resursele din ce in ce mai putine si cum ajungi sa hranesti 9 miliarde de oameni cat vor ajunge? Problema nu e cresterea populatiei ci scaderea ei. Asta e realitate. Din ce in ce mai multe femei fac avort, se promoveaza casatorii intre homosexuali, din ce in ce mai multi mor de cancere….dar sunt „prea multi”. Asta e manipulare; cineva e deranjat de faptul ca nu poate controla un numar de oameni atat de mare si nu sunt suficiente bolile si avorturile ca sa decimeze oamenii asa ca s-a hotarat sa faca un razboi nuclear.

    Apreciază

    • NIMENI said, on martie 15, 2014 at 5:50 pm

      aniush,
      omul a fost desacralizat si s-a indobitocit.
      Poate nu va fi razboi nuclear ca doar n-au innebunit de tot, chiar daca timpul se grabeste.
      Sunt alte forme mai subtile. Ar fi interesant de aflat datele statistice din RO pe ultimii 20 de ani. Si nu numai din RO ci chiar din toata Europa …
      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii …

      Apreciază

  14. vasilica said, on martie 15, 2014 at 10:10 am

    Nu cipez nici-un catel am 3…pentru ce sa bag eu „porcariile” alea in ei…pentru ca vor niste habauci. .. si amenda in nici-un caz n-am s-o platesc daca la caz ma vor amenda….

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  15. Maresalul said, on martie 15, 2014 at 11:07 am

    Poate asa prin sterilizare fortata casi constiinta in Romania lasa de dorit poate asa un o sa mai vedem caini pe strada suferind de frig,accidentati,otraviti,maltratati .Amenziile sant micute ar trebuii triplate si aplícate.Plus romanul EDUCAT din pruncie ca ce vezi ai impresia ca-i o natie barbara si salbatica..Cipul la animale se utilizeaza demult afara.O masura buna .Asa un mai poti sa -ti iei un caine si apoi sa-l abandonezi ca pe o carpa eschivand responsabilitatea zicand nu-i al meu.Sau daca se pierde ajunge ca cineva care-l gaseste sa se prezite la orice veterinar sa ii gaseasca stapanul .Orice inventie are doua fete una care se poate folosii spre BINE si alta spre RAU.Alegerea o face omul.Dinamita inventata de Alfred Nobel utilizata pt a usura munca omului in a sapa túnele mai usor a inceput fi utilizata in razboi.

    Apreciază

    • aha said, on martie 15, 2014 at 8:41 pm

      @maresalul. bine bre. angajaza-te la aia care dau amenzi. sigur o sa iei medalie.

      Apreciază

    • dinu marius said, on martie 16, 2014 at 3:27 am

      nu ai inteles nimic!!!

      Apreciază

    • zcalin said, on martie 16, 2014 at 2:29 pm

      Frate ce sa faci …nu toata lumea e educata ca si tine … Pacatele noastre si iarta-ne ca facem umbra acestui pamant. Si un sfat daca -mi permiteti „luminatia” voastra … mai scuteste-ne cu ce -i pe-afara, la altii.

      Apreciază

  16. Stefan said, on martie 15, 2014 at 6:17 pm

    Motivul pentru micro-ciparea cainilor este de a monitoriza stapanii animalelor ,odata scosi la plimbare cainii se va sti si unde se afla stapanii.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 15, 2014 at 7:41 pm

      Stefan

      Asta eventual undeva in secundar, caci numarul de caini raportat la numarul de oameni este totusi extrem de mic ca treaba sa fie cat de cat eficienta pentru SISTEM.

      Apreciază

  17. aniush said, on martie 15, 2014 at 10:11 pm

    Maresalul,
    N-ar trebui sa-i oblige sa cipeze caini. Eu cainele meu il am de-o viata. L-am crescut de cand avea aproape o luna…pot sa spun aproape ca pe un copil pana la vreo 6-7 luni, apoi i-am dat drumul in curte, unde are un spatiu al lui, nu are cum sa iasa in strada. Pai ei isi asuma dreptul sa il considere abandonat? E o aberatie…oameni buni nu va dati seama? Cei care au curti niciodata nu vor abandona ca au nevoie.

    Apreciază

  18. Sebastian said, on iulie 26, 2014 at 11:51 am

    Mai…fiti intelepti,normal ca toate aceste miscari le face pentru a ne obisnuii cu 666.Dar sa vorbesti de lepadare de credinta,ca a pus cainelui cip,e lipsa de maturitate.Nu sunt nici eu de acord caci pana la urma va ajunge si la oameni,pana la urma Dumnezeu stie daca vor fi cipuri din acestea la oameni.Eu cred ca nu vor fi din aceste,ci mult mai sofisticate.Pr.Elpidie de Rodos spune ca vor fi cipuri prin nano tehnologie.Ne-am lepadat de credinta ca ne urmareste prin caine????Cine diavolul???Aici este o colosal de mare lipsa de maturitate nu duhovnicie-maturitate .Diavolul inainte de a aparea casetofonul,si inainte de a aparea toata tehnologia stia exact unde sunte si ce facem,si chiar in pustie ne gasea fara cip.Nu avem cum sa ne ascundem de vrajmasul diavolul,el nu are nevoie de cip sa ne urmareasca,el tot timpul ne urmareste,si nu numai un diavol ci armate intregi de diavoli.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.