SACCSIV – blog ortodox

Video: MINUNE? Filmarea unei icoane a Mantuitorului care deschide ochii (Biserica Nasterii din Betleem, 22 iunie 2013)

Posted in minuni by saccsiv on iulie 4, 2013

   Iata si comentariul celui ce a postat filmarea pe youtube, PelerinOrtodox

Icoana Mantuitorului este pictata avand ochii inchisi pe stalpul din fata altarului si al locului unde a fost ieslea in care El s-a nascut, din Biserica Nasterii din Betleem – 22 iunie 2013.
Recomand celor ce nu cred in aceasta minune sa mearga personal sa verifice. Va spun ca anul acesta este pentru a treia oara cand ajung la Locurile Sfinte si nu am reusit sa vad cu ochii mei faptul ca Mantuitorul deschide ochii, oricat de mult m-am apropiat sau m-am indepartat de icoana. Am reusit sa vad doar mici clipiri, in permanenta Mantuitorul avand ochii inchisi. In timp ce eu filmam cei din jurul meu vedeau icoana avand ochii inchisi, iar eu observam pe camera ochii deschisi. Doamne ajuta!

   Nu legat de acea icoana, dar poate legat de subiect, iata ce putem citi in articolul FOTO Icoana Mântuitorului „care se curăţă singură“ şi moaştele Sfinţilor Rafail, Irina şi Nicolae aduse la biserica Buna Vestire:

Icoana Mântuitorului a fost adusă la Celic Dere de un soldat rus pe vremea războiului ruso-turc din anii 1806 – 1812. Era neagră complet, nu se distingea nimic pe suprafaţa ei. După zeci de ani s-a curăţat de la sine dezvelind chipul lui Iisus Hristos. „Nu se ştie din ce cauză, dar icoana era neagră complet. Acel soldat i-a spus părintelui rus că atunci când va vrea Dumnezeu, icoana se va curăţa. Au trecut multe generaţii. Părintele a lăsat icoana la maicile din Celic împreună cu spusele soldatului, iar fiecare maică a trasmis la ucenica ei ce se va întâmpla“, explica maica Irina, ghidul sfântului lăcaş.   Cele spuse de soldat s-au adeverit, iar maicile au fost martorele tăcute ale minunii: în timp, pe suprafaţa neagră, a început să apară treptat chipul lui Iisus Hristos. La despărţirea de grupul de călugări din care făcea parte şi părintele rus, ostaşul i-a atenţionat: „Prin ea se va săvârşi o mare minune“. Nimeni nu ştie ce va urma să se petreacă. Un lucru este sigur însă: tot ceea ce a spus el, s-a adeverit. Este o icoană rară pentru că puţine sunt cele în care Mântuitorul apare cu ochii închişi. „Nu se simte când se curăţă. Nu se ştie de când datează. Că se va curăţa, se ştie de la acel soldat. Dar când se va termina, nimeni nu ştie. Semnul că cele spuse de soldat sunt reale este că din nimic a apărut chipul Mântuitorului. Se mai spune că la sfârşit, când va fi curăţată complet, i se vor deschide ochii“, mai spune maica Irina. Acum, icoana s-a curăţat mai bine de jumătate, de la dreapta spre sânga, chipul lui Isus fiind luminat până la pometul stâng. 
   Comentariu saccsiv:

   Nu stiu ce sa cred, sper ca nu-i o farsa. Cel ce posteaza pare plin de bune intentii.

   Cititi va rog si:

Sfantul Simeon (13 februarie): MINUNEA cu BOBITELE DE STRUGURI de la Manastirea Hilandar, ce ajuta sotii neroditori sa dobandeasca prunci

Video: SERPII MAICII DOMNULUI. Minunea din insula Kefalonia, cand intre 6 august si 15 august micuti serpi cu semnul crucii pe cap iau cu asalt biserica, icoanele, sfestnicele, credinciosii si Sfantul Altar

Video: MINUNEA infloririi ramurilor uscate de la icoana Maicii Domnului din eparhia prigonitului Episcop Artemie de Kosovo

Tagged with:

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mishuleu said, on iulie 5, 2013 at 12:17 am

    Si eu sper sa nu fie iluzie optica. E greu sa iti dai seama din filmare ce si cum. Poate a mai fost careva pe acolo si ne poate spune cum sta treaba mai exact.

    Apreciază

    • Maria said, on iulie 5, 2013 at 5:39 pm

      Nu este iluzie optica , este o minune , nu inteleg de ce suntem atat de neincrezatori , tocmai cand este vorba de o icoana de la locurile Sfinte de pe pamant , unde Mantuitorul s-a nascut .
      Cum sa nu fie minune , fiind vorba de Dumnezeu .Se vede clar cum imaginea se schimba . Trebuie sa si crezi , altfel nu poti vedea minunea .
      La fel este si cu Lumina din Cer , din Sambata Pastilor de la Ierusalim .

      Apreciază

  2. roxo said, on iulie 5, 2013 at 12:34 am

    Doamne ajuta!
    Am fost si eu la Ierusalim in 2011, in aprilie. Si atunci clipea icoana Mantuitorului de pe stalpul din Betleem. Am putut vedea asta de la distanta, si de mai aproape, si vedea toata lumea prezenta in biserica.

    Apreciază

  3. Ciprian said, on iulie 5, 2013 at 12:50 am

    Ma iertati, eu din cate stiu, icoana de la Celic Dere se inegreste nu se curateste, cel ptin asa ne-a spus maica de acolo, iar cand se va inegri complet atunci ve fi sfarsitul… am fost in urma cu ceva ani…

    Apreciază

    • Mihail Lg said, on iulie 5, 2013 at 11:15 am

      Si eu am fost si ne-a spus ca se curata. De fapt, multa lume din Romania cunoaste icoana de la Celic Dere ca fiind „Icoana care se curata singura”. Poate ca maica aceea era noua ca si ghid, ori sa incurcat. Se zice ca atunci cand se va curata definitiv, va deschide si ochii. Insa, legatura acesteia cu sfarsitul a fost facuta ulterior.

      Apreciază

    • Mălin said, on iulie 5, 2013 at 11:40 am

      Toata lumea stia exact invers, si anume ca icoana se curata si ca inainte de asta a fost inegrita intreaga icoana !!

      Apreciază

    • danutza said, on iulie 5, 2013 at 1:08 pm

      nu, icoana a fost intr-un incendiu si de multi ani se curata. si mie tot o maica de acolo mi-a spus povestea ei. eu am o copie a icoanei pe birou si pot sa -ti spun ca fata de acum 2 ani, acum e mult mai luminoasa.

      Apreciază

    • george said, on iulie 5, 2013 at 3:48 pm

      Se curata!

      Apreciază

  4. G-man said, on iulie 5, 2013 at 9:11 am

    Ochii Mantuitorului sunt plini de lacrimi.

    Apreciază

  5. crestinul ortodox said, on iulie 5, 2013 at 9:56 am

    …se curata singura Aceasta Icoana de la Celic -Dere …daca nu se va mai curati si se va inegri complet atunci va fi sfarsitul sau o mare nenorocire pentru cei ce traim pe acest pamint …Romania

    Apreciază

  6. Ioan Pelasgul said, on iulie 5, 2013 at 11:32 am

    Imi pare rau sa spun asta, dar e dubios cum ochii arata deschisi fix cand apropie camera si inchisi cand o departeaza, ar putea fi …. nu stiu, filmarea nu o consider prea convingatoare, insa oare vrea Dumnezeu sa vedem o minune intr-un clip pe care sa-l vada toata lumea?
    De ce ar mai fi nevoie de credinta si poate tocmai asta e motivul pentru care a ingaduit ca cel ca aceasta filmare sa fie discutabila. Sa fie inca urma de indoiala.

    Apreciază

  7. Mălin said, on iulie 5, 2013 at 11:37 am

    Cand m-am uitat prima data la video a clipit, apoi cand m-am uitat iar nu a mai clipit !

    Apreciază

  8. chemanonim said, on iulie 5, 2013 at 11:50 am

    Reblogged this on wp2wp.

    Apreciază

  9. ? said, on iulie 5, 2013 at 12:34 pm

    am si eu poze, din 2010, si apare tot cu ochii deschisi…dar eu nu stiam ca Mantuitorul sa fie reprezentat cu ochii inchisi in icoana de pe stalp, eu credeam ca asa e pictat, cu ochii deschisi…

    in schimb, se spune despre o icoana a Maicii Domnului, aflata in „camera tezaurului” din incinta Bisericii Sfantului Mormant (o camera plina cu Sfinte moaste, icoane, si alte obiecte de mare valoare), ca inchide si deschide ochii, clipeste…eu unul m-am uitat, dar nu am observat foarte clar…dar asta pentru necredinta mea, pentru ca nu se descopera tuturor, ci doar celor cu credinta tare, care merita sa vada asa ceva…Doamne ajuta!

    Apreciază

  10. lidia said, on iulie 5, 2013 at 4:06 pm

    Chiar icoana Mantuitorului de la Celic Dere, are ochii intredeschis. Am vazut asta la cativa ani, dupa ce am marit-o dupa o iconita adusa de acolo si am pus-o pe perete.Marturisesc ca m-am infiorat, pentru ca nu ma astepatam sa o vad asa, eu stiind-o cu ochii inchisi.Si dupa cum spune Danuta uneori e foarte luminoasa dar eu o vad uneori cu ochii foarte plasi, incercanati.Dumnezeu sa ne ajute!

    Apreciază

  11. Maria said, on iulie 5, 2013 at 5:44 pm

    Bine ai zis !!!
    Celor care nu cred , nu li se arata , sunt ca Toma necredincoisul .

    Apreciază

  12. intruder117 said, on iulie 5, 2013 at 5:46 pm

    FRATILOR, EU II VAD DESCHISI TOT TIMPUL, NU VAD CERE E MINUNEA. PRIVITA, ICOANA DE LA DISTANTA BATE LUMINA IN ALBUL OCHILOR DAND O ILUZIE CA AR FI INCHISI, INSA DACA TE UITI ATENT IN SENS INVERS ADICA DE APROAPE SPRE DEPARTARE, AUNCI SESIZEZI ILUZIA. DOAMNE AJUTA.!

    Apreciază

  13. Augustin David said, on iulie 5, 2013 at 6:57 pm

    Ioan Pelasgul un comentariu ok. Se vede foarte clar că în funcţie de zoom-ul aparatului, imaginea se modifică, la apropiere de văd ochii, la depărtare se etompează şi se văd pleoapele. Este posibil ca efectul să fie ca cel de la vederile chinezeşti. Există icoane şi chiar unele vechi şi în România de exemplu la Biserica Doamna Oltea pe care dacă le priveşti din faţă sunt cu Maica Domnului iar dintr-o parte cu Domnul nostru Iisus Hristos, două Icoane suprapuse, una din ele fiind tăiată fâşii care au fost aplicate perpendicular. Există posibilitatea ca mai multe straturi de vernis aplicate peste pictură şi probabil în unul din ele fiind pictaţi ochii, să creeze această situaţie în care privită Icoana din anumite unghiuri sau de la distanţe diferite se vede în două moduri diferite, poate şi în funcţie de cum cade lumina pe Ea.

    Căutăm minuni şi miracole … Cred că ar trebui să ne rugăm să producem noi minuni în jurul nostru cu cei care sunt nevoiaşi… Doamne Ajută.

    Apreciază

  14. Kogaion said, on iulie 5, 2013 at 7:51 pm

    In Ortodoxie nu prea se practica reprezentarea Mantuitorului cu ochii inchisi de tot, in afara de reprezentarea pogorarii in mormant.

    Aici se observa clar faptul ca icoana il reprezinta pe Mantuitor cu ochii deschisi, dar departarea aparatului si un anumit unghi de filmare pot da impresia ca ei sunt, de fapt, inchisi. Mi se pare absolut evident acest lucru.

    Daca vreti sa vedeti minuni, mergeti la biserica fratilor, in fiecare Duminica, si veti vedea acolo Sfinte Moaste, aghiasma care nu se strica, paine si vin care se transforma in Carne si Sange, oameni care din rai devin buni, Intelepciune si Frumuseste dumnezeiasca ce izvoraste din cuvintele Sfintilor Parinti, si asa mai departe.

    Desigur, acestea poate nu sunt neaparat MINUNI SPECTACULOASE, dar tot minuni se numesc.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 5, 2013 at 8:10 pm

      Kogaion

      Din ce ungher al mintii ai scos ideea ca nu mergem la biserica?

      Apreciază

  15. Pelerin Ortodox said, on iulie 5, 2013 at 9:50 pm

    Fratilor, icoana este pictata in una din cele mai vechi biserici crestine din lume, ramasa aproape intacta de la ridicarea ei. Stalpul pe care este pictata este asezat chiar langa locul unde a fost ieslea in care s-a nascut Mantuitorul. In lume se stiu foarte multe lucruri despre ea. La anumite evenimente participa oficialitati din cel mai inalt rang din diferite state, patriarhul Ierusalimului, alti patriarhi si episcopi din toate bisericile ortodoxe. Ca si scara valorica in ortodoxie, se situeaza pe locul doi in lume, dupa Biserica Sfantului Mormant. Acum cativa ani, in prezenta a foarte multe oficialitati veniti din toate colturile lumii, inclusiv presedintele Palestinei, icoana a lacrimat foarte vizibil timp de o ora. Este foarte usor sa privim o filmare si sa ne dam cu parere. Am fost in acel loc de mai multe ori si in mai multi ani, in realitate nu se vede ce s-a vazut acum pe filmare, acolo cand te uiti la ea se vede cum deschide ochii, in intervale foarte scurte, in timp ce clipesti si tu. Ceea ce se vede in realitate este diferit pentru fiecare persoana in parte. O sa caut in filmarile mai vechi si o sa va arat cum am filmat cu zoom si ochii se vedeau inchisi. Doamne ajuta!

    Apreciază

  16. […] SACCSIV = https://saccsiv.wordpress.com/2013/07/04/video-minune-filmarea-unei-icoane-a-mantuitorului-care-desch… […]

    Apreciază

  17. iosifbalazs said, on octombrie 10, 2013 at 9:50 am

    mai este o icoana al maicii domnului,dela manastria sihastria care clipeste.eu lam vazut si am ramas inmarmurit.insa trebuie sa crezi casa poti vedea minunea.scrieti numai -icoana maici domnului care clipeste- si dati pe imagini ,si va veti lamuri.doamne ajuta.

    Apreciază

  18. Ioana said, on aprilie 16, 2014 at 11:36 pm

    Am auzit si eu intr-un documentar despre Locurile Sfinte ca in Biserica Nasterii Domnului este o icoana a Mantuitorului care isi deschide ochii, dar nu au aratat-o in acel documentar. Abia acum am vazut si eu ! E intr-adevar o minune ! Icoana deschide ochii ! Dar astfel de minuni se intampla si la Sfintele Moaste, dupa cum am auzit de la altii si eu am vazut cand a fost inmormantat Parintele Iustin Parvu, m-am uitat la filmare si atunci cand au ridicar sicriul si pana ce l-au dus la groapa parea ca avea ochii larg deschisi si privea spre cer. !Acesta este marele sfant al romanilor care ne ocroteste pururea cu rugaciunile lui calde din ceruri ! Dumnezeu sa-l ierte !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.