SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Simeon (13 februarie): MINUNEA cu BOBITELE DE STRUGURI de la Manastirea Hilandar, ce ajuta sotii neroditori sa dobandeasca prunci

Posted in minuni by saccsiv on februarie 13, 2012

Iata un e-mail primit de la fratele Laurentiu Dumitru:

Frate Saccsiv, iti aduc la cunostinta tot astazi, 13 febr., e praznuit si un mare Sfant sarb, mare monarh, dar si mai apoi monah aghiorit, Simeon (Stefan) Nemania. E unul din ctitorii manastiorii athonite a Hilandarului. A fost ucenic al fiului sau dupa trup, Cuviosul Sava. Are o viata cu totul deosebita.
http://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/01/28/cuviosul-simeon-stefan-nemania-izvoratorul-de-mir-ctitorul-manastirii-hilandar/

De numele lui se leaga o minune care se intampla si in zilele noastre, cu o vita de vie din curtea manastirii care ajuta pe sotii neroditori ce-si doresc prunci. Detalii la link:
http://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/01/31/bobitele-de-struguri-de-la-manastirea-hilandar-ajuta-sotii-neroditori-sa-dobandeasca-prunci/

Acatistul lui se gaseste aici (e cinstit impreuna cu fiul sau):
http://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/01/31/acatistul-sfintilor-simion-si-sava/

Nadajduiesc sa ai putin ragaz si sa faci cunoscute si aceste pe blogul tau. Sa fie cu folos celor ce vor citi!
De blogul Sfantul Munte Athos ma ocup eu, cu mila Domnului. Sa avem parte de rugaciunile sfintilor aghioriti.

Comentariu saccsiv:

Voi prelua integral articolul Bobițele de struguri de la Mănăstirea Hilandar ajută soții neroditori să dobândească prunci:

(Despre cele scrise mai jos am auzit întâi din gura unei prietene din București, care, urmând întocmai sfaturile părinților din Hilandar, a primit ajutor minunat de la Sfântul Simeon, Izvorâtorul de mir, dând naștere unei fetițe. Vom posta curând o mărturie detaliată a acestei minunate întâmplări – LD)

(…) Sfântul Simeon, fost voievod al Serbiei la începutul veacului al 13-lea, părăsindu-și țara și sceptrul, veni în Sfântul Munte și se sălășlui în Sfânta Mănăstire Hilandari, unde își va sfârși viața ca monah. După dezvelirea moaștelor sale din mormânt a început să curgă mir, lucru pentru care a și fost numit Izvorâtorul de Mir. De asemenea, după ducerea sfintelor moaște în Serbia, a crescut prin minune, fără de sămânță o viță de vie chiar deasupra mormântului sfântului, ca binecuvântare a acestuia pentru mănăstire. Acestă viță de vie rodește până în ziua de astăzi, iar strugurii săi au harul făcător de minuni al tămăduirii nenașterii de prunci la soții care aleargă cu credință către ajutorul Sfântului Simeon. Multe nașteri minunate s-au înregistrat prin folosirea acestor bobițe de struguri de către soții neroditori. La Mănăstirea Hilandaru se păstrează o arhivă specială cu aceste cazuri.

Pentru a se împlini însă dorința soților de a dobândi prunci, aceștia trebuie să urmeze cele de mai jos:

 • Pentru început să se spovedească la un duhovnic și să urmeze sfaturile acestuia.
 • Să săvârșească acasă o sfeștanie și preotul să afunde în agheasmă crenguța de viță dăruită de mănăstire.
 • Vreme de patru zeci de zile să bea în fiecare dimineață pe nemâncate din această agheasmă.
 • Pe durata celor patru zeci de zile să postească, să facă dimineața 25 de metanii până la pământ, zicând la fiecare „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii” iar seara alte 25 de metanii zicând „Cuvioase Părinte Simeon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi”.
 • Dacă au îndemn și putere, pot face și alte 50 de metanii zicând „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”.
 • În acestă perioadă de 40 de zile nu trebuie să se însoțească unul cu altul.
 • După scurgerea celor 40 de zile, să se spovedească iarăși la duhovnic, și cu dezlegarea acestuia să se împărtășească cu sfintele Taine, cu Trupul și Sângele Domnului. Apoi să ia trei bobițe din strugurii mănăstirii, soția luând două și soțul una.
 • După toată această pregătire, să se însoțească unul cu celălalt, cu credința că sfântul va face minunea. Cu adevărat, după credința lor, Dumnezeu le va dărui rodul pântecelui.
 • Pe toată durata sarcinii soții să înceteze orice îndatorire conjugală, și astfel se vor învrednici să dobândească copii.

După reușita nașterii, părinții se vor folosi a urma cu atenție canoanele bisericii, sfaturile duhovnicului și a fi cu luare aminte să nu se însoțească niciodată duminca, în sărbătorile împărătești ori în alte sărbători mai mari, ori miercurea și vinerea (care sunt zile de post) cât și pe durata posturilor anuale. Dacă soții astfel se vor purta întotdeaua, având grijă ca toată viața lor să le fie creștinească, tainică, plină de milostenie și bunătate, vor dobândi pe lângă harul nașterii de prunci și împărăția cerurilor, cu harul și milostivirea Domnului Nostru Iisus Hristos, prin rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu și a Sfântului făcător de minuni Simeon, izvorâtorul de mir. Amin!

Cu dragoste în Hristos,
Sfânta Mănăstire Hilandaru din Sfântul Munte Athos

Rugăminte: Sfânta Mănăstire Hilandaru roagă fierbinte pe soții care iau bobițele Sfântului Simeon ca după dobândirea pruncilor prin rugăciunile acestora, să înștiințeze în scris mănăstirea, oferind amănunte exacte – date și nume – spre a fi înregistrate în arhiva specială a mănăstirii drept mărturie tuturor celor care tăgăduiesc minunile sfinților.

Cititi va rog si:

MINUNE: 17 copaci uriaşi au crescut pe acoperisul unei biserici din Grecia, gros de doar cativa centimetri

Video: SERPII MAICII DOMNULUI. Minunea din insula Kefalonia, cand intre 6 august si 15 august micuti serpi cu semnul crucii pe cap iau cu asalt biserica, icoanele, sfestnicele, credinciosii si Sfantul Altar

Video: MINUNEA infloririi ramurilor uscate de la icoana Maicii Domnului din eparhia prigonitului Episcop Artemie de Kosovo

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 13, 2012 at 6:39 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. ines said, on februarie 13, 2012 at 6:50 pm

  Buna ziua.

  Va scriu in speranta ca veti putea ajuta cu orice si oricat o familie indurerata. Este vorba de o tanara gasita moarta de dimineata ( se va face autopsia azi) si al carei copil de trei luni a ramas doar cu tatal. Tatal este un tanar de 18 ani , care urla de durere de cand a aflat de sotia sa. Bunicii fetei am inteles ca au in grija copilul, insa nu au bani de lapte, haine si alte necesare. Daca ii puteti ajuta cumva , locuiesc intr-o casa darapanata pe strada nicopole nr 1 sect 4, Bucuresti . Familia nu are bani nici macar sa o ingroape pe fata de 16 ani, crestineste. Va rog frumos sa ajutati si sa va implicati fiecare cum poate, stiind ca darul vietii este un dar – cel mai sfant, de la Dumnezeu.

  Puteti suna pe bunicul tatalui, Vladoianu Florin la :0763.072.992.

  Va multumesc si Dumnezeu sa va rasplateasca.

  Apreciază

 3. codrut said, on februarie 13, 2012 at 7:10 pm

  iata de ce trebuie o rubrica de genul” mica publicitate” de care am pomenit

  …acest anunt isi gasea locul acolo…unde trebuie sa existe rubrici ptr trocuri,
  rubrici ptr donatii,
  sau rubrici in care se solicita ajutorul ptr ceva anume….

  pe cand acel „spatiu” dedicat?

  ( nu te supara saccsiv, dar tu mi-ai cerut sa fiu insistent cu tine pe tema asta…:) si iata ca e nevoie…)

  Apreciază

 4. plumoada said, on februarie 13, 2012 at 9:15 pm

  Doamne Sfinte, cum as putea sa obtin si eu o asemenea crenguta? Saccsiv, ma poti ajuta?????

  Apreciază

 5. Mihai Jeleriu said, on februarie 13, 2012 at 11:53 pm

  banii de inmormantare vor primi de la primarie , circa 2000 ron. Stiu asta pt ca bunicul meu Dumnezeu sa-l ierte a murit in decembrie. Sigur ii primesc. Pentru copil putem sa ne strangem si sa facem o coleta si sa ii dam tatului.

  Apreciază

 6. paul said, on februarie 14, 2012 at 12:05 am

  Pentru cei care veți fi în București marți, 14 februarie, la ora 17 sunteți invitați la Librăria Sophia la o întâlnire cu ieromonahul Amfilohie Brînză de la Mănăstirea Diaconești, jud. Bacău. Tema discuției va fi „Pocăința în viața duhovnicească”.

  Apreciază

 7. ines said, on februarie 14, 2012 at 12:10 am

  Anuntul este real.-L-am primit de la Fundatia Pro-vita.

  Apreciază

 8. mihaist said, on februarie 14, 2012 at 11:16 am

  Din cauza condițiilor meteorologice întâlnirea cu părintele Amfilohie Brînză de la Librăria Sophia se amână pentru 6 martie 2012 ora 17.
  http://www.librariasophia.ro/

  Apreciază

 9. johnesp said, on februarie 14, 2012 at 11:58 am

  @paul Se pare ca parintele Amfilohie nu poate ajunge astazi la Libraria Sophia:

  „Din cauza condițiilor meteorologice întâlnirea cu părintele Amfilohie Brînză de la Librăria Sophia se amână pentru 6 martie 2012 ora 17.”
  Anuntul e postat chiar pe siteul librariei: http://www.librariasophia.ro/

  Apreciază

 10. Laurențiu Dumitru said, on februarie 22, 2012 at 9:01 am

  Iată și mărturia unei doamne din București, marturie despre care vorbeam la începutul articolului preluat de saccsiv: http://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/02/22/copilul-meu-e-de-doua-ori-minune-cum-ne-a-ajutat-sfantul-simeon-de-la-hilandar-sa-dobandim-pe-simona-maria/

  Apreciază

 11. Tamara Simion said, on octombrie 29, 2012 at 9:20 am

  Va rog dati adresa Manastirii Hilandaru. Astfel pot scrie acolo pt a avea bobitele de struguri.Multumesc

  Apreciază

  • FLORENTINA said, on mai 26, 2015 at 11:20 am

   Adresa Hilandarului este:

   I M HILANDAR
   63086 Karyes
   Agion Oros
   Greece

   Apreciază

 12. […] Sfantul Simeon (13 februarie): MINUNEA cu BOBITELE DE STRUGURI de la Manastirea Hilandar, ce ajuta s… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: