SACCSIV – blog ortodox

Andrei Marga cere din Israel EXPULZAREA AMBASADORULUI SIRIEI LA BUCURESTI. Victor Ponta este de acord. Ce va face Traian Basescu?

Posted in ISRAEL, Romania, Siria by saccsiv on mai 31, 2012

Iata ce aflam din articolul Ministrul de Externe, Andrei Marga, recomandă Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti:

Andrei Marga, ministrul român de Externe, a recomandat Executivului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, în semn de protest faţă de masacrul din oraşul sirian Houla, informează TVR INFO. În plus, MAE vrea rechemarea ambasadorului român, în urma violenţelor din Siria, unde trăiesc 15.000 de români.
„Am remis primului-ministru şi preşedinţiei ţării propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucureşti şi de rechemare a ambasadorului român din Siria. Acolo s-au petrecut fapte intolerabile. Condamnăm omorârea atâtor civili sub impactul autorităţilor”, a declarat Marga pentru TVR INFO.
Anunţul a fost făcut ieri, în Israel, de către ministrul de externe, Andrei Marga. Oficialul român a condamnat categoric uciderea civililor nevinovaţi şi s-a pronunţat pentru aplicarea planului internaţional de pace. Andrei Marga recomandă, totodată, rechemarea ambasadorului României la Damasc.

Mai multe state occidentale au anunţat expulzarea diplomaţilor sirieni de rang înalt. Printre acestea, Bulgaria, Franţa, Marea Britanie, Germania, Italia, Elveţia, Spania, Olanda, Statele Unite, Canada, Japania şi Australia.
Masacrul continuă în Siria
Armata siriană bombardează joi, pentru a doua zi la rând, regiunea Hula, care a fost săptămâna trecută teatrul unui masacru denunţat de comunitatea internaţională, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.
Forţele siriene lansau obuze asupra uneia dintre localităţile din regiunea Hula, Taldo, unde au fost ucise majoritatea victimelor masacrului de la 25 mai. Un băiat a fost ucis în această localitate de un lunetist, a precizat OSDO.
Mai multe vehicule cu trupe gruvernamentale se aflau în zonă, potrivit organizaţiei neguvernamentale. Armata a bombardat miercuri cu artilerie grea această aglomeraţie, unde 108 persoane au fost ucise la 25 mai, inclusiv aproximativ 50 de copii, potrivit Consiliului Naţional Sirian, principala coaliţie de opoziţie. Cel puţin 73 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise miercuri în violenţele din toată ţara.

Iata si ce mai aflam din articolul Ponta: Păstrăm personal consular în Siria, pentru miile de români de acolo:

Premierul Victor Ponta a declarat despre propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la București că decizia este motivată de repetatele încălcări ale drepturilor omului din acea țară.
Am discutat cu ministrul de Externe și cred că este o poziție corectă a noastră ca țară, pentru căîncălcările fundamentale ale celor mai fundamentale măsuri de protecție a drepturilor omului în Siria sunt evidente pentru toată lumea, așa încât pozița noastrănu putea să fie de a închide ochii față de ce se întâmplă acolo,” a spus primul ministru.
Premierul a mai adăugat că sprijină decizia luată de ministrul de Externe, Andrei Marga, dar că trebuie, totuși, păstrat personal consular tehnic la Damasc, pentru a asista, la nevoie, miile de români care locuiesc în Siria.
Trebuie să avem grijă să păstrăm la Damasc personal tehnic în zona consulară, pentru că acolo avem câteva mii de români. Foarte multe femei căsătorite în Siria, copii. La nivel politic, decizia [de expulzare] e perfect corectă și trebuie să o luăm, dar la nivelul de protecție pe care noi trebuie să o acordăm cetățenilor români și de origine română care trăiesc în Siria – și nu e vorba de 50-100 de oameni – e vorba de mii de oameni,” a precizat Victor Ponta.

Cititi va rog si:

MASACRUL DIN SIRIA. O fotografie falsa pe site-ul BBC si semne de intrebare referitoare la cei 32 de copii despre care ni se spune ca au fost ucisi de autoritati

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 31, 2012 at 4:03 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • ionut ignat said, on iunie 1, 2012 at 9:15 am

      cat de curand siria va avea aceeasi soarta ca libia… pacat de oamenii aia nevinovati care sunt jertfiti pe altarul satanelor din occident. oare cum se va implica Romania in invazia ce se preconizeaza? vor muri frati de-ai nostri pentru „eliberarea” siriei, ca in irak si afghanistan? sa aiba mila Domnul de noi…

      Apreciază

  2. Maria said, on mai 31, 2012 at 4:25 pm

    Vai ,ce cretinoizi conduc biata Romanie !!!!! Niciodata nu am dorit pedeapsa pt vreo persoana dar ,pt acesti odiosi pungasi care s-au catarat si au ajuns in varful piramidei si se prefac ca ,conduc Romania ,dar de fapt ei servesc Sistemul antihristic ,eu i-as inchide pe viata !!!
    Nemernici ,slugile diavolului ,care-si baga coada si in viata altor state prigonite de americani si de antihristi !!!

    Apreciază

  3. adrian said, on mai 31, 2012 at 4:31 pm

    Care va sa zica n-a mai avut rabdare sa ajunga in tara ca sa faca ce i-au recomandat mentorii rabini.

    Apreciază

  4. cineva said, on mai 31, 2012 at 8:11 pm

    ‘politicienii’ romanii ca de obicei primii si cei mai nerusinati din toata lumea

    Apreciază

  5. crestinul ortodox said, on iunie 1, 2012 at 5:41 am

    ‘ai mila DOAMNE si de noi /
    ca lupu paznic o’fost pus la oi/…’
    amin!

    Apreciază

  6. […] Andrei Marga cere din Israel EXPULZAREA AMBASADORULUI SIRIEI LA BUCURESTI. Victor Ponta este de acor… […]

    Apreciază

  7. […] Andrei Marga cere din Israel EXPULZAREA AMBASADORULUI SIRIEI LA BUCURESTI. Victor Ponta este de acor… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.