SACCSIV – blog ortodox

Video: OSEMINTELE LUI RADU GYR SE AFLA LA MANASTIREA PETRU VODA!

Posted in manastirea Petru Voda, Radu Gyr by saccsiv on aprilie 29, 2012

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 29, 2012 at 4:03 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. mishuleu said, on aprilie 29, 2012 at 4:06 pm

    Un mail pe care l-am primit de la o sora.

    Dragilor, Doamne ajuta!

    Cu moastele poetului Radu Gyr e asa…a sunat dr Gradinaru, colega mea, pe sotia dr Isachie si i-a povestit ca rudele poetului l-au scos de la Bellu catolic unde fusese initial inmormantat si l-au adus la P V pt reinhumare, dar, ce sa vezi, el are sfinte moaste, izvoratoare de mir. Am inteles ca sunt depuse in biserica sus la parinti, si se asteapta verdictul ierarhilor. O sa ne mai interesam despre asta.

    Magda

    Apreciază

  3. ines said, on aprilie 29, 2012 at 7:04 pm

    Troita pentru Virgil Maxim – 5 mai 2012

    Sambata 5 mai 2012, in Salciile, Prahova, ora 11,30 va avea loc sfintirea Troitei ridicate de Asociatia PREZENT! in memoria lui Virgil Maxim (1922-1997). Virgil Maxim a indurat 22 de ani de detentie politica pentru marturisirea sa legionara si romanesca.

    Daca vom pierde capacitatea spirituala de a ne jertfi pentru Hristos si neamul nostru,
    vom fi vinovati – in fata celor ce cu pretul vietii lor ne-au lasat un testament
    in fata lui Dumnezeu – ca am abdicat de la misiunea noastra.
    Virgil Maxim, Imn pentru crucea purtata

    Cezarina si Costel Condurache – 0726 314 475
    Asociatia PREZENT!
    http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-2045885-virgil-maxim-nuntasul-cerului.htm

    Apreciază

  4. ines said, on aprilie 29, 2012 at 7:07 pm

    Hristos a inviat!

    V-ati imaginat vreodata cum ar arata lumea, daca poruncile lui Dumnezeu s-ar respecta intocmai, daca in loc de ura ar exista dragoste intre frati, si daca in locul societatii acesteia in care banul, desfraul si dorinta de putere domnesc, ar exista o lume in care trairea duhovniceasca si dragostea ar exista in inimile majoritatii oamenilor?

    Ei bine, puteti crede ca un astfel de loc a existat chiar aproape de zilele noastre? Pr Ieronim, monahul din Eghina si urmator al Sf. Nectarie a avut binecuvnatarea de la Dumnezeu de a se naste in anul 1883, intr-un astfel de loc asemeni poate, comunitatilor crestine ale primelor veacuri ale crestinismului sau Sf Munte Athos, dar locuit de mireni .

    Cititi articolul integral aici.
    http://blog.a-tco.ro/amintiri-ale-parintelui-ieronim/

    Apreciază

  5. petru said, on aprilie 29, 2012 at 8:07 pm

    Ultimul cuvânt al poetului în fața Tribunalului Poporului (procesul din 1945)

    „Domnule Președinte, domnilor judecători ai poporului, în inchizitoriul său de joi seara (31 mai), onorata acuzare a spus răspicat: «Dacă există credință adevărată, atunci să fie absolvită». Și a mai spus acuzarea: «Sunt prăbușiri de idealuri, de credințe, dar numai pentru curați». Într-adevăr, sunt naufragii sufletești. Eu am avut o credință. Și am iubit-o. Dacă aș spune altfel, dacă aș tăgădui-o, dumneavoastră toți ar trebui să mă scuipați în obraz. Indiferent dacă această credință a mea apare, astăzi, bună sau rea, întemeiată sau greșită, ea a fost pentru mine o credință adevărată. I-am dăruit sufletul meu, i-am închinat fruntea mea. Cu atât mai intens sufăr azi, când o văd însângerată de moarte”.[4].

    Dumnezeule,ce sfant,ar trebui sa plangem cu zilele,:(((

    Apreciază

  6. […] Azi noapte Iisus mi-a intrat in celula. O, ce trist si ce-nalt parea Crist ! Luna venea dupa El, in celula Si-L facea mai inalt si mai trist. Mainile Lui pareau crini pe morminte, Ochii adanci ca niste paduri. Luna-L batea cu argint pe vestminte Argintandu-I pe maini vechi sparturi. Uimit am sarit de sub patura sura: – De unde vii, Doamne, din ce veac ? Iisus a dus lin un deget la gura Si mi-a facut semn ca sa tac. S-a asezat langa mine pe rogojina: – Pune-mi pe rani mana ta ! Pe glezne-avea urme de cuie si rugina Parca purtase lanturi candva. Oftand si-a intins truditele oase Pe rogojina mea cu libarci. Luna lumina, dar zabrelele groase Lungeau pe zapada Lui, vargi. Parea celula munte, parea Capatana Si misunau paduchi si guzgani. Am simtit cum imi cade capul pe mana Si-am adormit o mie de ani… Cand m-am desteptat din afunda genuna, Miroseau paiele a trandafiri. Eram in celula si era luna, Numai Iisus nu era nicairi… Am intins bratele, nimeni, tacere. Am intrebat zidul: nici un raspuns ! Doar razele reci, ascutite-n unghere, Cu sulita lor m-au strapuns… –  Unde esti, Doamne ? Am urlat la zabrele. Din luna venea fum de catui… M-am pipait… si pe mainile mele, Am gasit urmele cuielor Lui.    Cititi va rog si: Video: OSEMINTELE LUI RADU GYR SE AFLA LA MANASTIREA PETRU VODA! […]

    Apreciază

  7. […] Video: OSEMINTELE LUI RADU GYR SE AFLA LA MANASTIREA PETRU VODA! […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.