SACCSIV – blog ortodox

Dezastru: MONSANTO SE VA OCUPA SI DE ALBINE … A cumparat principala firma de cercetare apicola dupa ce a fost implicata in dezastrul coloniilor de albine

Posted in ALBINE, hrana, Monsanto by saccsiv on aprilie 26, 2012

   Iata ce aflam din articolul Monsanto buys leading bee research firm after being implicated in bee colony collapse:

In plina controversa asupra culturilor modificate genetic (GM) si a pesticidelor si ierbicidelor care decimeaza populatia de albine peste tot in lume, gigantul Monsanto a decis sa cumpere una dintre cele mai mari companii internationale dedicate studiului si protectiei albinelor.  Conform anuntului companiei, Beeologics a predat fraiele in mana Monsanto pe 28 septembrie 2011, ceea ce inseamna ca gigantul care manipuleaza genele va avea de acum posibilitatea sa controlze fluxul de informatii transmise de  Beeologics privind Anomalia Colapsului Coloniei (CCD – Colony Collapse Disorder).

Incepand din 2007, Beeologics a  studiat CCD precum si un nou virus aparut la albine cunoscut sub denumirea de Israeli Acute Paralysis Virus (IAPV) cu scopul de a descoperi metode de  interventie care sa duca la atenuarea acestor boli.  Bazat pe felul in care compania descrie CCD si IAPV pe site-ul sau de pe internet, Beeologics a declarat ca  interventia si nu preventia este cheia  pentru a rezolva aceasta criza globala a albinelor.

Acum ca Beeologics este detinuta si controlata de Monsanto, este sigur ca va evita complet sa cerceteze cauzele reale ale CCD si IAPV deoarece ele conduc catre culturile modificate genetic ale Monsanto – GMO – si la chimicalele aferente acestora. Anticipand viitorul,  este de asteptat ca Beeologics sa vina cu “descoperiri stiintifice” care sa nege orice legatura intre CCD si culturile modificate genetic si sa dea vina pe virusi misteriosi si alti facori care au nevoie de si mai multe chimicale pentru a fi eliminati.
Dupa cum declara Anthony Gucciardi de la Activist Post, Beeologics a avut din totdeauna o relatie buna cu Departamentul Agriculturii din Statele Unite (USDA), ceea ce este convenabil pentru Monsanto. Compania sustine ca  USDA considera Beeologics a fi una dintre cele mai importante organizatii de cercetare a albinelor din lume,la fel  si  Serviciul de Cercetare in Agricultura din cadrul departamentului USDA, mass-media si entomologi de renume din toate tarile.
Monsanto se va folosi de “uneltele biologice” al lui  Beeologics  pentru a dezvolta si mai multe culturi modificate genetic si chimicale.

Anuntul de cumparare a companiei Beeologics explica faptul ca Monsanto planuieste sa incorporeze toate rezultatele cercetarilor biologice pe care Beeologics le-a condus de-a lungul timpului in propriile sale programe de dezvoltare a culturilor modificate genetic. Monsanto a preluat de asemenea controlul asupra unui produs important aflat in prezent in stadiul de dezvoltare la Beeologics care ar putea “ sa protejeze sanatatea albinelor”.

“Monsanto va folosi tehnologia de baza de la Beeologics ca parte ca procesului sau de descoperire si dezvoltare continua,”  spune anuntul. “Produsele biologice vor continua sa joace un rol important si crescut pentru sprijinirea sustenabilitatii multor sisteme agricole.”
In traducere, se pare ca Monsanto planuieste sa foloseasca chiar mai multe chimicale pentru o presupusa rezolvare a problemei colapsului albinelor. Cateva studii recente, totusi, au legat definitiv  pesticidele si  ierbicidele folosite in agricultura  precum si siropul de porumb cu concentratie mare de fructoza de boala CCD a albinelor .
Viitorul pare sumbru pentru albine, cu alte cuvinte Mosanto pare gata sa inhate incet toate companiile si organizatiile  concurente care ii ameninta produsele modificate genetic (GMO), in timp ce se preface ingrijorata de declinul populatiei de albine. Si daca nu se iau masuri drastice pentru a opri Monsanto din incercarea sa continua de a domina agricultura globala, aprovizionarea cu alimente asa cum o cunoastem noi va fi in curand  o amintire a trecutului.

Surse pentru acest articol:
http://www.beeologics.com/breaking_news.asp
http://www.activistpost.com
http://www.naturalnews.com/035652_pesticides_honey_bees_ban.html
Comentariu saccsiv:
Cititi va rog si:

British Ecological Society: FOAMETE din cauza disparitiei ALBINELOR

De ce DISPAR ALBINELE? Care sunt consecintele?

Din nou despre MOARTEA ALBINELOR = MOARTEA OMENIRII

ONU: MOARTEA ALBINELOR inca neexplicata. Situatia este dramatica

Detalii despre gigant gasiti la:

DOCUMENTARE CELEBRE: “Viitorul alimentatiei”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa, un excelent film despre revolutia verde si controlul ELITELOR asupra hranei

   Cititi va rog si:

MONSANTO incearca sa preia controlul aprovizionarii cu seminte la nivel global, tara cu tara

STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE

Video: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC, marca Monsanto, au facut din SUA O TARA DE GRASI?

Ministrul VALERIU TABARA – marioneta MONSANTO. Misiune: sa ne convinga sa cultivam organisme modificate genetic …


14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 26, 2012 at 8:37 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. abc Marin said, on aprilie 26, 2012 at 8:40 pm

    Apreciază

  3. abc Marin said, on aprilie 26, 2012 at 9:13 pm

    Apreciază

  4. mihai4 said, on aprilie 26, 2012 at 10:10 pm

    http://www.miereanaturala.ro/blog/

    Apreciază

  5. Mierea Naturala said, on aprilie 27, 2012 at 6:15 am

    Buna ziua,

    La ICDA ( Institutul de Cercetari si Dezvoltarea Apiculturii ) se intampla la fel doar ca romanii nostri sunt atat de hoti acolo incat nu se gandesc la cum sa contamineze pamantul ci cauta doar formule prin care sa inlocuiasca mierea de albine.

    Prefera sa aiba 20 familii de albine si sa „scoata” 3 tone de miere de-o calitate jalnica decat sa se gandeasca la 2000 de familiii cu care ar putea scoate o cantitate deloc neglijabila de miere cu adevarat naturala.

    Din pacate, foarte putini oameni mai stiu ce gust are o miere cu adevarat asa cum spuneam Naturala !
    Va rog sa-mi permiteti sa pun si pe blogul apicol acest articol evident cu un link spre dvs.

    Va multumesc

    Apreciază

  6. ayannis said, on aprilie 27, 2012 at 7:34 am

    Tocmai cand visam si eu sa am o prisaca pe undeva …

    Apreciază

    • Mierea Naturala said, on aprilie 27, 2012 at 9:30 am

      Sunt nenumarate locuri in tarisoara noastra unde sa puteti amplasa o stupina !:)
      lucrurile astea nu trebuie sub nicio forma sa descurajeze Omul de-a continua „colaborarea” cu natura.

      Toate experimentele si toate chimicalele care ne distrug ( incet si sigur ) sunt aplicate indeosebi aproape de orase cel mult localitati unde cei care le aplica trebuie sa aiba o logistica la indemana.

      Va multumesc pentru accept !

      Apreciază

      • Mierea Naturala said, on aprilie 27, 2012 at 9:47 am

        http://www.miereanaturala.ro/blog/trebuie-sa-stiti-ca/monsato-si-apicultura/
        Inca odata va multumesc pentru informatie si accept !

        Apreciază

      • ayannis said, on aprilie 27, 2012 at 4:55 pm

        Multumesc . Nu am renuntat la idee . Ma amuzam pur si simplu vazand stradaniile sterile ale lui scarbutza de a ne descuraja . Va dati seama ce osteneala pe capul lui ..! Tatal meu era in timpul liber apicultor . Am crescut pe langa stupi si obisnuiam sa consum mierea in cantitate mare . Se ingrozea mama dar nu avea ce sa-mi faca, asa imi cerea corpul … In adolescenta consumam pe zi un borcan de 400g de miere in fagure . Dadeam gata un raft intreg din camara pe saptamana … Nu stiam ce inseamna asta dar toti ziceau ca e prea mult … 🙂

        Apreciază

  7. […] Dezastru: MONSANTO SE VA OCUPA SI DE ALBINE … A cumparat principala firma de cercetare apicola dup… […]

    Apreciază

    • mireta nastase said, on iulie 30, 2013 at 8:20 pm

      Am citit undeva cindva ca disparitia albinelor va duce automat si la disparitia vietii pe pamint.In absenta polenizarii cea mai mare parte din plante vor disparea si odata cu ele si noi.Inconstienta totala.Cit despre Monsanto am facut si fac in continuare oriunde am ocazia propaganda impotriva semintelor modificate genetic produse de ei.Aici la tara toata lumea cultiva seminte din Olanda,din cele care germineaza doar la prima generatie. ATENTIE !!! Procurati-va seminte bune,soiuri vechi de la BANCA DE GENE SUCEAVA. Oamenii aceia supravietuiesc din donatii publice deoarece evident se urmareste distrugerea lor.Primiti gratuit prin posta cite 30 de seminte cu rugamintea ca la rindul vostru sa le inmultiti si sa le dati prietenilor care se ocupa de gradinarit pentru reintroducerea lor in circuit.Se vor cultiva fara a se amesteca cu alte soiuri deoarece prin polenizare se hibrideaza si le pierdeti.Atit este de perfida creatia acestui monstruos Monsanto.

      Apreciază

  8. […] Dezastru: MONSANTO SE VA OCUPA SI DE ALBINE … A cumparat principala firma de cercetare apicola dup… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.