SACCSIV – blog ortodox

EXPERIMENT PRO TV: „De ce persoanele care tin post nu slabesc, ci risca sa se imbolnaveasca”

Posted in POST by saccsiv on aprilie 4, 2012

Iata ce ni se spune in articolul Experiment Stirile ProTV. De ce persoanele care tin post nu slabesc, ci risca sa se imbolnaveasca:

Postul are si el rostul lui, spun nutritionistii, care avertizeaza ca in lipsa unei alimentatii echilibrate, crestinii se pot ingrasa si chiar imbolnavi in cele sase saptamani fara carne, branza si oua.

Hrana trebuie sa fie bazata pe fructe si legume proaspete. In multe cazuri insa, din lipsa timpului si a banilor, cei care tin post mananca in exces alimente cu continut glicemic ridicat, care le poate deregla metabolismul. Ca sa demonstram aceste afirmatii, am realizat un mic experiment.

Luminita Vladut are 40 de ani si, de cateva luni, si-a propus sa slabeasca mancand de post. Anul trecut a tinut postul Craciunului, dar la sfarsit a observat dezamagita ca are patru kilograme in plus. Acum a inceput sa tina postul Pastelui si ingrijorata a apelat la un nutritionist.

Femeia a continuat postul incercand sa tina cont de sfaturile medicului. Dar a gresit mancand prea multa paine. A mai trecut o saptamana in care Luminita s-a hranit cu ciorba de fasole, spanac, tocanita de ciuperci, orez cu legume sau gulas.

Dupa doua saptamani, la ultimul control medical, efectuat astazi, a constatat ca a mai luat in greutate inca doua kilograme. De fapt, Luminita i-a marturisit medicului ca in ultima luna de post a mancat in exces paine alba, cartofi, orez, chipsuri, paste si pateuri vegetale si a luat multe gustari intre mese. In lipsa proteinelor din carne, branza sau lapte, i se facea foame mult mai des. In plus nu facea nici miscare, fiind ocupata cu serviciul si cu cei doi copii.

Ajutata de medici, Luminita se gandeste sa-si schimbe alimentatia. Insa trufandalele sunt scumpe in aceasta perioada, iar cheltuielile saptamanale au crescut cu aproape 200 de lei.

   Comentariu saccsiv:

In primul rand:

Postul nu e cura de slabire sau vegetarianism

Dar cei de la ProTV fiind fundamental anti crestini, n-au cum sa priceapa.

E evident ca daca te imbuibi chiar si cu mancare de Post, tot te ingrasi. Dar ala nu mai e Post. De fapt nici macar cura de slabire nu e. E o habauceala.

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 4, 2012 at 11:33 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • un pacatos said, on aprilie 4, 2012 at 3:07 pm

      O alta emisiune super interesanta a lui Tudor Barbu pe Otv.
      Ce vorbim noi aici in „soapta” el „striga de pe casa”.
      Dumnezeu sa-l ajute si sa-l tina.

      Apreciază

      • G-man said, on aprilie 4, 2012 at 3:43 pm

        si tu ai cazut in plasa otv ! ca mai demult era stoprfid666 parca.. daca tot te uiti da-i si telefon si spune-i lui barbu sa schimbe intrebarea aia idioata ..
        deci ori e idiot complet (ceea ce nu cred) ori e vandut complet .. cui .. ? dupa o intrebare satanista care o are jos dupa sms ..poate iti raspunzi singur?

        si apropo ..”striga de pe casa” fii serios ..asta se stie pe net de 5 ani ce vb el acum ..si asta are voie sa arate..
        si fii atent cum loveste sectatu asta in biserica si in sfinti ..asta asa pe parcurs daca tot il admiri .. poate vrei totusi sa nu fii manipulat.

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 4, 2012 at 3:48 pm

        in urma emisiunilor astuia o sa se ia si decizia pt |Romania ..probabil .. cam asa ..romanii sunt pregatiti pentru o religie universala ..80 la suta cred intr-un dumnezeu , dar f.f. putini mai respecta Biserica Ortodoxa, sfintii ,,, si chiar pe Dumnezeu cel adevarat…daca dupa o intrebare satanista afisata jos .. NICI UNUL !!!! din cei care suna ..pretinsi credinciosi majoritatea ,nu baga de seama blasfemia???!!!!!

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 4, 2012 at 4:13 pm

        un pacatos

        Noi nu vorbim aici, noi scriem. Si n-o facem pe ascuns, ci cat se poate de public. Nu stiu ce ai dorit sa spui.

        N-am incredere in el:

        Fiti foarte atenti de unde va informati! TUDOR BARBU (de la OTV) este in aceeasi categorie cu Alex Jones, David Icke, Zeitgeist – cea a luptatorilor impotriva falsei NOI ORDINI MONIDALE

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/11/10/fiti-foarte-atenti-de-unde-va-informati-tudor-barbu-este-in-aceeasi-categorie-cu-alex-jones-david-icke-zeitgeist-cea-a-%e2%80%9eluptatorilor%e2%80%9d-impotriva-falsei-noi-ordini-monidale/

        Intrebare fundamentala pe care te rog sa i-o pui: ESTE ORTODOX? Daca zice ca da, abordeaza tu la telefon problema masoneriei din punct de vedere ortodox.

        Apreciază

      • un pacatos said, on aprilie 4, 2012 at 4:14 pm

        Plasa otv, Doamne fereste. Insa ma uit cu interes la emisiunile lui Tudor Barbu. Nu stiu cati ziaristi au tupeu astuia, e cam singurul din Romania, poate din europa, ce abordeaza teme grele, precum chemtrail, vreo 3 zile la rand, cardurile de sanatate cu cip, gazele de sist, etc.
        Poate ca o avea si el alunecari da totusi mie imi pare interesant. Intreadevar ca ar trebui sa intre cineva in direct si sa-i explice ce este BISERICA, fiindca multi confunda un om din varful Bisericii cu Biserica.

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 4, 2012 at 4:19 pm

        ai vazut blasfemia .. sunt eu nebun ?

        pun intrebarea aici sa o vada mai multi frati dac animeni nu vede blasfemia , mai aiu o pauz ade citit si pe net cateva luni .
        citat
        „Ce simtiti: este masoneria mana in mana cu Biserica si Dumnezeu?”

        daca imi vorbeste cum e in rai si are si imagini de acolo .dar face blasfemii si se trage cu Dumnezeu de sireturi .. nu am nevoie ,,

        Apreciază

      • un pacatos said, on aprilie 4, 2012 at 4:23 pm

        Frate, n-am sunat niciodata la emisiunea lui si nici nu cred ca am sa sun.
        Tocmai acum am asistat la o afirmatie a lui prin care dadea dreptate unuia ce spunea ca toate religiile manipuleaza oamenii.
        Mda.
        Cred ca are dreptate saccsiv.

        Apreciază

      • un pacatos said, on aprilie 5, 2012 at 10:47 am

        Saccsiv, cand am spus „in soapta” m-am gandit la faptul ca noi vorbim aici ca anonimi (vorba vine, asta credem noi), iar „striga de pe casa” m-am referit la faptul ca-l poate vedea toata lumea.

        Apreciază

  2. Doina said, on aprilie 4, 2012 at 12:31 pm

    De pe ce planeta o fi venit Luminita asta? La cei 40 de ani chiar sa n-ai habar care e diferenta intre post si dieta?

    Apreciază

  3. Ioan Pelasgul said, on aprilie 4, 2012 at 1:23 pm

    Dar daca ma cantaresc in post mai e post?

    Apreciază

    • Florin said, on aprilie 4, 2012 at 2:32 pm

      Eu am zis o data la spovedanie ca mananc cam mult. Si parintele m-a cantarit din priviri si mi-a zis ca nu m-am ingrasat. Deci cantarul ar putea sa-ti zica daca ai mancat mult. (parerea mea)

      Apreciază

      • florin said, on aprilie 5, 2012 at 10:30 pm

        Ce facem frate,ca postam cu acelasi nume? Din pacate,nu si cu aceleasi pareri…gaseste tu o solutie…astept.

        Apreciază

  4. Alexandru(Fulger) said, on aprilie 4, 2012 at 1:34 pm

    ProTV crede ca postul este un fel de alimentatie diferita , ce sa te mai obosesti cu un asa habauc.

    Apreciază

    • Dan said, on aprilie 4, 2012 at 1:57 pm

      Imi aduc aminte de ce mi-a spus duhovnicul odata: daca te imbuibi cu fasole frecata, inseamna ca ai tinut post, pt. ca nu ai mancat snitel? In realitate nu exista mancare de post; postul inseamna sa te infranezi de la mancare si fapte rele, nu sa mananci diferit.
      In alta ordine de idei, daca suplinesti consumul de carne cu consumul de vegetale, poti cel mult sa te numesti vegetarian insa asta nu-nseamna ca tii post. La fel cum, inlocuind snitelele de porc cu cele din soia, nu inseamna ca postesti, ci doar inlocuiesti un produs cu altul.

      Apreciază

      • Florin said, on aprilie 4, 2012 at 2:24 pm

        Exact asa am fost indemnat si eu. Sa ma infranez de la „a manca” mult indiferent daca este sau nu este zi de post. Binenteles ca in zilele de post aceasta regula trebuie aplicata pentru bucatele de post. Si binenteles ca aceasta regula trebuie aplicata si pentru pacate, adica trebuie sa te „infranezi de la pacate”. (aici din pacate este cam greu).

        Apreciază

      • catalin_b said, on aprilie 4, 2012 at 3:16 pm

        Atenție la rătăcire, fraților! Postul a fost prima poruncă dată omului în Rai și a însemnat, în primul rând, renunțarea la un tip de mâncare, fructele din pomul cunoștinței binelui și răului. Cât privește înfrânarea de la mâncare multă, aceasta era subânțeleasă și de la sine funcțională în comportamentul omului de până la cădere, omul fiind înzestrat de Dumnezeu cu toate virtuțile care numai prin căderea sub blestemul morții și îndepărtarea de Raiul Lui Dumnezeu au ajuns să se strice încetul cu încetul și să se transforme în patimi. Zic Sfinții Părinți că, dacă Adam și Eva n-ar fi căzut din Rai, înmulțirea oamenilor tot ar fi avut loc, dar nu prin păcatul trupesc, ci prin cuvânt, adică la momentul potrivit bărbatul i-ar fi zis femeii să facă un copil și copilul s-ar fi născut fără stricarea firii părinților. Și este cât se poate de demn de crezare cuvântul acesta al Sfinților Părinți, de vreme ce lumea toată a creat-o Dumnezeu prin Cuvânt și se cădea ca și omul, în calitate de chip al Lui Dumnezeu și în situația de a crea și el propria lui progenitură, să-i fie rânduit de Dumnezeu să facă aceasta tot prin cuvânt. Din aceasta desprindem cât de mare era stăpânirea de sine și, în consecință, virtutea omului înainte de cădere și, cu toate acestea, omul a primit poruncă să se înfrâneze nu de la mâncarea multă, ci de la un anumit tip de mâncare. Voi ziceți că n-ar trebui decât înfrânarea de la mâncarea cea multă? Păi voi singuri să spuneți cât e de diferită senzația pe care ți-o dă mâncarea „de dulce” față de cea de post! De ce îi zice mâncare „de dulce”, oare nu pentru că, într-adevăr, simți o îndulcire când o consumi, față de asprimea resimțită la consumarea mâncării de post? Nu credeți că înfrânarea trebuie să însemne nu numai abținerea de la mâncarea multă, ci și de la îndulcirea cu pricina? Să nu ne rătăcim, fraților și, mai ales, să nu-i smintim și pe alții spre rătăcire, căci știți vorba din Sfânta Evanghelie rostită de Însuși Domnul nostru Iisus Hristos că e vai de cel ce se smintește, dar mai vai de cel prin care vine sminteala. Înainte să iasă la propovăduire Domnul nostru Iisus Hristos a postit cu ajunare desăvârșită, de la orice tip de mâncare, timp de patruzeci de zile în pustia care a căpătat, tocmai de aceea, denumirea de pustia Carantaniei. Apoi, în timpul propovăduirii, mustrat de farisei că ucenicii Lui nu posteau, în sensul că nu se abțineau de la anumite tipuri de mâncare, Domnul nostru Iisus Hristos le-a răspuns că va veni vremea, după ce Mirele nu va mai fi cu ei, ca și ucenicii Lui să postească, prin aceasta consfințind practica postului de abținere de la anumite mâncări instituită în Biserica noastră Ortodoxă. Iar, din Sfânta Tradiție, să ne amintim cum Părintele Cleopa a refuzat să-i împărtășească pe studenții la Teologie trimiși în practică la Sfânta Mânăstire Sihăstria fiindcă mâncaseră „de frupt” în Postul Adormirii Maicii Domnului. Mai e nevoie și de alte dovezi, fraților, ca să nu alunecăm în rătăcire?

        Apreciază

      • catalin_b said, on aprilie 6, 2012 at 3:17 am

        Rog să fiu iertat pentru greșeala dogmatică pe care am strecurat-o în comentariul meu de mai sus, atunci când am spus că va veni vremea când Domnul nostru Iisus Hristos nu va mai fi cu ucenicii Săi, referindu-mă la vremurile care au urmat și sunt în desfășurare de după Patimile, Învierea și Înălțarea la Cer a Domnului până la a doua Lui venire. După cum prea bine știm, Domnul nostru Iisus Hristos este de-a pururi alături de toți ucenicii Săi care urmează sfintele Lui învățături, așa după cum Domnul Însuși mărturisește în alt loc din Sfânta Evanghelie, ca să nu mai spunem de faptul că Domnul se află fizic intrinsec în noi prin constituția noastră biologică de făpturi aparținând creației de ansamblu a Lui Dumnezeu. Expresia corectă folosită de Domnul nostru Iisus Hristos și redată în Sfintele Evanghelii este că va veni vremea când Mirele va fi luat de la ucenicii Săi și atunci ucenicii vor posti. Rog să fiu iertat pentru greșeala dogmatică apărută din redarea incorectă a cuvintelor Domnului din Sfintele Evanghelii.

        Apreciază

  5. ayannis said, on aprilie 4, 2012 at 2:20 pm

    Abereaza . Adica ei prezinta un caz apoi generalizeaza ? Au facut o statistica , au studiat un grup esantion ? Doar dintr-un caz au ajuns ei la concluzia asta ? E irelevant . Eu slabesc intotdeauna in posturi si ma simt foarte bine . Din articol reiese ca femeie nici nu stie sa se hraneasca : painea alba este nociva si ingrasa , orezul ingrasa .
    Painea alba nu ajuta tranzitul intestinal . Se recomanda painea cu tarate facuta in casa . Eu nu mai cumpar paine de 1 an de zile cu ocazia asta fac si economii . Unii habar nu au sa traiasca sanatos cu post sau fara .
    Pate vegetal ? Tocmai am citit zilele astea pe un blog ca toate produsele din soia : pate , cremvusti , etc … contin de fapt proteina animala .
    Carnea sigur ingrasa precum si produsele lactate .

    Apreciază

  6. florin said, on aprilie 4, 2012 at 2:31 pm

    In plus,experimentul a mai fost realizat si pe un esantion de…..o persoana!? HI HI HI! Peste toate,sunt persoane care mananca grozav de mult dar nu se ingrasa nici macar un Kg,la fel cum sunt sunt persoane care se ingrasa si daca beau doar apa.Subtitlul lor de la video,e foarte adevarat:”postul nu e dieta”.Articolul, ca si clipul,sunt de fapt destul de slab realizate,dovedind faptul ca realizatorii,sunt niste ignoranti lamentabili,care ar fi vrut pe de o parte sa dea o lovitura serioasa postului si implicit crestinilor,insa a iesit un fsss. Necunoasterea,sau slaba lor informare(in problema postului),ii face sa fie doar ridicoli. Stirea asta,e balast pentru prosti.

    Apreciază

  7. un pacatos said, on aprilie 4, 2012 at 3:34 pm

    Statul român, dat în judecată în dosarul Chevron
    Asociația România Dreaptă va demara în instanță o acţiune împotriva statului român cu scopul de a obține desecretizarea şi anularea acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare – dezvoltare – exploatare încheiate între A.N.R.M. şi corporaţia Chevron România.

    http://www.adevarul.ro/financiar/Statul_roman-dat_in_judecata_in_dosarul_Chevron_0_676132620.html

    Apreciază

  8. Vali said, on aprilie 4, 2012 at 3:47 pm

    Fratilor voi stiti ca exista si un postal diavolilor? Cum nu ati auzit inca de el? Va spun eu cum se numeste:
    Numele lui este „Postul ProTv”, si prin acest post slujitorii celui rau – masonii, ateii, nihilistii, evolutionistii, sionistii etc… – duc lupta inversunata impotriva adevaratilor crestini. Sper ca nu aveti in casele voastre asemenea post 😦 !

    Apreciază

  9. Maria said, on aprilie 4, 2012 at 4:05 pm

    In niciun caz postul nu imbolnaveste pe nimeni ,dimpotriva „postu-i lungire de viata”,insa nu trebuie sa ne imbuibam cu mancare de post ,pt ca normal este ca te ingrasi mancand tot timpul cartofi ,orez si alte alimente care ingrasa .
    Trebuie sa fim cumopatati si sa mancam putin si atunci esti in forma .
    „Nu traim ca sa mancam ,ci mancam ca sa traim „

    Apreciază

  10. set said, on aprilie 4, 2012 at 4:17 pm

    Off Topic
    Am gasit aici ceva foarte interesant legat de propietatile miraculoase a unei ciuperci.
    Pentru cei interesati acesta este link-ul:
    http://www.paradisulverde.com/Noutati/Articole-noi/ciuperca-minune-agaricus-blazei-murill.html

    Apreciază

  11. Ostrov said, on aprilie 4, 2012 at 6:52 pm

    „Postul fara rugaciune = ulcer la stomac” Parintele Nicolae Tanase

    Apreciază

  12. Patricia said, on aprilie 4, 2012 at 7:11 pm

    Pai cum sa nu ne ingrasam atita vreme cit legumele si fructele sint hranite cu hormoni de crestere?si stropite cu tot felul de insecticide?

    Apreciază

  13. crestinul ortodox said, on aprilie 4, 2012 at 7:37 pm

    Dar nu stiati ca postul protv este un post al „dracilor fara coarne „? la origine sa afla o corporatia condusa de sionisti , evreo-masoni ,mormoni ce sunt total impotriva crestinilor ortodoxi ai tarii noastre intrucat s-a avut si se are grija ca prin subiectele prezentate sa se abata atentia de gravele probleme ale tarii cu care se confrunta la ora actuala ,sa se bage pe gat si la foc continuu sinucideri,crime si violuri ,iar cine si ce priveaza tara aceasta de drepturile ei fundamentale si existentiale dobandite cu mult pret in trecut priveaza si neamul acesta aflat intr-un somn de grea nesimtire si astfel ei trag sforile la foc continuu pentru ca papusarii sa se miste in libera voie nestingheriti de nimeni si de nimic ,intrebandu-se ce sa mai vindem sau pe limbajul lor ce sa mai „privatizam” sa ne facem norma cat se mai poate! cum sa promoveze dracul valorile crestine ,modelele crestine de urmat,infranarea crestina prin post in adevaratul sens al cuvantului ci gasesc metodele de sminteala si distorsionare si ratacire incat poti sa-ti faci cruce si sa spui „piei,inapoia mea satan ucigate-ar Sfanta Cruce!”
    doamne ajuta!
    ps si vom asista si la altele si mai grozave ,acesta-i doar inceputul!

    Apreciază

  14. Vasilica said, on aprilie 4, 2012 at 9:21 pm

    Postul nicidecum nu ingrase. Pnstul este o VIRTUTE!
    Cea mai mare doctorie pentru toata omenirea este postul,caci Dumnezeu nu l-a pus degeaba.

    Sfantul Vasile cel Mare spune asa:,,Omule, vrei sa traiesti mult,posteste mult!”

    Saracilor, primiti postul,tovarasul vostru de casa si de masa!

    Slugilor, primiti postul, odihna necontenitelor voastre osteneli!

    Bogatilor,primiti postul, doctorul casei care va vindeca bolile, ce va vin din pricina prea multor mancaruri, postul care prin schimbarea mancarurilor, va face mai placute bucatele din care va saturaserati din obisnuinta cu ele!

    Bolnavilor, primiti postul, mama sanatatí voastre!

    Sanatosilor, primiti postul,pazitorul sanatatii voastre!
    (Sfantul Vasile cel Mare)

    Dumnezeu cu mila Sa, peste noi! Amin.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.