SACCSIV – blog ortodox

Dovezile ca RAZBOI INTRU CUVANT A DEZBINAT MISCAREA ORTODOXA ANTI CIP si ca ei au inceput atacurile furibunde impotriva celor ce indeamna la a nu fi acceptate documentele cu cip

Posted in RAZBOI INTRU CUVANT by saccsiv on martie 23, 2012

Dupa cum stiti, ieri, joi, am postat articolul N-am auzit nici macar un ziarist sau analist sa critice RETETA ELECTRONICA cu cod de bare sau CARDUL DE SANATATE cu cip. Cum „critica” insa unii ce figureaza in tabara ortodoxa?. Nu era un material dedicat special celor de la razboi intru cuvant, ci unul in care aratam ca in mass-media n-a aparut nici o critica impotriva noii retete si a noul card de sanatate. Referitor la atitudinea ortodocsilor, aminteam insa ca unii dintre cei ce au lovit eficient si din interior tabara anti cip au fost administratorii acelui blog.

Si iata ca azi au postat ei articolul SACCSIV SI CALOMNIILE DIN POSTUL MARE, care incepe asa:

Respectand, ca de obicei, cu sfintenie, marile posturi si praznice crestinesti (desi cititorii ne-au semnalat ca pe acel blog nu s-a “aflat” nici pana astazi ca a inceput Postul Mare – dar nu e o problema aceasta, pentru ca am fost atacati si calomniati inclusiv in Vinerea Mare (!) si cu predilectie in preajma marilor sarbatori – lucru care spune cam totul despre “ortodoxia” si “crestinismul” celor care fac asa ceva, aproape in mod sistematic), bloggerul Saccsiv s-a decis sa nu rateze nici acum ocazia de a comite o uraciune si sa reitereze aceleasi MINCIUNI cu care ne-a mai atacat si altadata, folosind acelasi procedeu diversionist ca si atunci: citarea trunchiata si rastalmacirea sensului unui comentariu ce ne apartine, prin atribuirea unor lucruri pe care nici nu le-am gandit, nici nu le-am cuvantat si cu atat mai putin sa le fi scris.

Despre ce e vorba?

Saccsiv ne acuza ca:

Noi am fi dezbinat tabara anti-cip

[…]

Care este adevarul?

Dezbinarea a facut-o chiar el (si nu e singurul). Si dezbinare se cheama atunci cand ATACI VIOLENT si CALOMNIEZI in mod REPETAT pe cineva pentru ca sustine alte pareri decat cele ale tale sau pentru ca sustine… adevarul.  Am mai demontat nerusinata minciuna a “atacurilor furibunde” pe care le-am fi declansat si sustinut noi, ca sa-si acopere in fumul diversiunii exact propriul comportament. Realitatea e, ca mai mereu la Saccsiv, exact opusul: el este cel ne-a atacat cu adevarat furibund, incepand in august 2010, intr-o sarabanda de zeci de postari dedicate explicit siteului nostru, si continua sa o faca si acum fara motiv, fara a fi fost provocat, doar pentru ca, se pare, il deranjam sau il obsedam prin simpla noastra existenta pe internet.

E la mintea copiilor ca, daca bloggerul Saccsiv ar fi avut ceva sa ne reproseze IN MOD CINSTIT, OBIECTIV SI CRESTINESTE, nu ar fi fost nevoit sa apeleze la minciuni atat de flagrante, atat de grosolane, ci ne-ar fi citat cu fidelitate, ar fi reluat ideile noastre ca atare, si le-ar fi contrazis pe baze patristice clare sau cu argumente logice. E de prisos sa mai aratam ca niciodata nu a facut asa, lucru pe care l-am dovedit, ci, precum acei politicieni sau afaceristi onerosi carora nu le pasa catusi de putin de adevarul lucrurilor si nu se tem nici de oameni, nici de Dumnezeu, si el  de fiecare data nu inceteaza a ne rastalmaci grav si a pune pe seama noastra lucruri flagrant false. De aici se vede nu doar ca, pe fond, nu are cu ce sa ne combata in mod consistent, pentru ca nu are argumente si nu e de partea Adevarului, ci si ca la mijloc, in aceste atacuri, nu este o oarecare disensiune omeneasca, pe motiv de pareri diferite sau o polemica onesta si cordiala intre doua parti din care una poate sa aiba o opinie gresita, dar cu buna-credinta. Atunci cand minti, denaturezi si falsifici constant si total ceea ce exprima celalalt, cum a facut si fata de Parintele Mihail Stanciu, si cum face in continuare acest blogger si ideolog “anti-sistem”, atunci se cheama doar ca… esti necinstit sufleteste si lucrezi cu Minciuna, al carei tata stim cine este.

Se vede ca Saccsiv nu intentioneaza nici sa aiba o disputa onesta cu cineva de alta parere ca el si nici nu are ca scop lamurirea lucrurilor importante legate de vremurile de pe urma. El are un singur scop, pe care orice om care incearca sa duca o viata duhovniceasca in Biserica nu are cum sa nu-l inteleaga si sa nu-l simta, mai devreme sau mai tarziu. Fiindca orice duh se cunoaste dupa roadele sale.

   Comentariu saccsiv (23.03.2012):

   In continuare va rog sa cititi cu rabdare si cu foarte mare atentie intregul material de mai jos.

Articolul lor este extrem de lung. In cele ce urmeaza voi analiza doar aceasta prima parte. Dupa Sfintele Pasti ma voi ocupa si de restul.

Au scris mult, dar n-au demonstrat ceea ce ziceau ca vor sa demonstreze. Anume, ca nu ei au dezbinat si ca nu ei au inceput atacurile, ci … eu. Este un text tipic marca razboi intru cuvant. Dar despre modul in care abordeaza ei un subiect si cum invaluie totul in multe fraze lungi voi vorbi in articolul viitor. Deocamdata observati va rog ca nu fac decat sa ma atace la persoana.

In cele ce urmeaza voi demonstra limpede, cu probe scrise, care-i de fapt adevarul. Va fi atat de clar, incat vor pricepe chiar si cititorii lor ametiti de „ortodoxia” caldica promovata pe acel blog.

Asadar, atacurile ei le-au inceput, deodata, fara avertisment, intr-un moment in care eu inca credeam ca suntem in aceeasi tabara. La rubrica de comentarii a articolului lor din 12 august 2010 ROMANII – “PROSTII” EUROPEI SI AI FMI/ Colapsul sistemului medical si exterminarea lenta a bolnavilor?/ SEXUALIZAREA COPIILOR prin alimente si presiune psihica/ BULETINELE BIOMETRICE – RECONFIRMATE PT. 2011, PRIMA TENTATIVA DE REGLEMENTARE A INTERNETULUI IN ROMANIA/ Biserica – asediata mediatic (STIRI 9 – 12 august 2010) a aparut urmatorul dialog:

el:

@admin

daca razboiul de care au profetit parintii va incepe la toamna sau nu ,va preceda sau va intrerupe instalarea legal obligatorie a sistemului de control prin actele biometrice dupa ce acesta va fi avansat ceva pasi sau mai rau se va fi generalizat intr-o oarecare masura(la noi in tara)noi nu putem sti cu certitudine (cel mult parinti sfinti cu discernamat si clarviziune).
Noi insa am fost preveniti de multi parinti cu viata imbunatatita si autoritate duhovniceasca SA NU ACCEPTAM aceste acte biometrice.Si asa au zis Parintele Paisie Aghioritul(despre actele din vremea lui care se incadrau in aceeasi logica)Parintele Arsenie Papacioc,Parintele Adrian Fageteanu,Parintele Iustin Pârvu (cel conroversat de voi din cauza pseudoucenicilor lui)Parintele Proclu pustnicul si multi alti parinti.
Ca actul bimetric nu e pecetluirea a fost repetat la profuzie,dar indrazniti voi sa indemnati oamenii sa accepte aceste acte pe motivele invocate de voi(ca nu e cadere din har;de care dealtfel eu ma indoiesc serios si P.Paisie Aghioritul deasemenea si nici el nu zicea ca echivaleaza cu pirderea harului botezului dar ca e CADERE DIN HAR)?

razboiintrucuvant:

@ El:

Iarta-ne, dar iti cunoastem ideile si propaganda si de pe alte bloguri.

1. noi nu putem sti cu certitudine (cel mult parinti sfinti cu discernamat si clarviziune).

De ce am mai avea nevoie de ei, de vreme ce noi il avem, virtualmente pe Sfantul Provocator “Veaceslav”, stilistul inventator de profetii si colportor de materiale indoielnice din surse obscure si agramate?

Se intampla insa ca acesti parinti cu discernamant si clarviziune de care spui chiar sa existe… Certitudine nu exista precum certitudinile izvorate din cugetarea lumeasca, rationala, seaca. Dar exista semne, incredintari si vestiri. Cine nu isi traieste viata pe forumuri si nu se joaca de-a credinta, cine se straduieste sa se roage, dupa puterea sa, si sa caute Duhul, acela nu va fi lasat de Dumnezeu. Cine insa cauta bezmetic solutiile in orice altceva decat in viata duhovniceasca, acela va fi primul care se va lepada cand va veni ceasul! Situatia este grava si Apocalipsa este in desfasurare, dar isteria si planurile diversionist-alarmiste de ‘salvare’ nu ajuta cu nimic, decat sa se mareasca disperarea si tulburarea, spre profitul pescuitorul in ape tulburi, foarte entuziasti ca tocmai s-a dat startul sezonului… Si spre a se realiza toate planurile de dezbinare si distrugere a Bisericii mult mai usor. Daca Dumnezeu ne-ar fi lasat mantuirea in seama internautilor rasariti de niciunde, in vreme ce atatia mari rugatori inca nu ies sa strige nimic, inseamna ca ar fi – anatema gandului! – un Dumnezeu tare, tare nevolnic si mult prea bizar…

2. Manipulezi grosolan insinuand ca noi am indemnat oamenii sa primeasca ceva sau ignorand de cate ori am denuntat ferm planurile antihristice de inregimentare si incatusare electronica, aratand cuvintele parintilor care ne chemau sa nu acceptam actele biometrice, FARA INSA A PUNE PROBLEMA LEPADARII, asa cum o fac semanatorii de psihoza de acum. A vorbi despre cadere din har si despre pierderea mantuirii cu de la sine putere, a te erija in duhovnic sau guru virtual care cere oamenilor – cu care autoritate?! – sa se rupa total de lume, sa se duca in pustie cu tot cu familie sau abandonandu-si copiii (!), sa se lase sa moara pe el sau pe casnicii sai fara tratamentul medical vital, etc.. asta e ceva demonic, ce nu mai are legatura decat cu nebunia (nu cea intru Hristos, care este un dar mai mult decat exceptional) sau cu cinismul manipularii maselor.

Solutie colectiva nu poate da decat Biserica si orice constiinta sanatoasa care apartine de Biserica stie ca nu o poate eluda, decat daca tine neaparat sa apuce pe o cale sectara. Instantele la care trebuie sa facem apel sunt duhovnicii si ierarhii cu adevarat traitori si ortodocsi, atatia cati sunt (dar sunt suficienti!), ei trebuie sa se pronunte… Si NU lasandu-ne in seama internetului, a bloggerilor si a forumistilor anonimi, el, ea, tu sau eu… Pana una-alta, duhovnicii importanti (NU PUTINI) cu care am discutat personal noi sau cu care au discutat parinti foarte apropiati de noi, inclusiv unii dintre cei enumerati de dumneata, NU sunt deloc de acord cu ceea ce se intampla la Petru-Voda sau pe blogurile respective (vreo doua deocamdata, care conteaza) si nu au deloc aceeasi atitudine, ci una mult mai prudenta, nuantata si atenta tocmai la ispitele “de-a dreapta” si la capcanele create de cei care vor sa strige “LUPUL” cu o ora inainte de vreme, pentru ca atunci cand lupul chiar va fi, sa nu mai creada nimeni! Va trebui sa vina curand si momentul cand vocile lor se vor auzi si public.

Roadele duhului fiecaruia sunt vadite pentru orice ochi duhovnicesc cu minima cercare! Si acestea pun serios pe ganduri… Lucrurile se vad duhovniceste altfel pentru cel care se indeletniceste zilnic nu cu barfa si cu chibitatul virtual despre mucenicie, ci cu rugaciunea cu lacrimi. Si oamenii luminati vad ca au aparut noi primejdii, cel putin la fel de mari ca cele asupra carora se atrage fixist si obstinat atentia de catre unii… Oare pentru a ne “ajuta” ca, prin confuzia voita si inducerea OBSESIEI pentru subiectul “cipurilor” (vazute ca ceva malefic in sine, aproape magic, incarcat cu o forta draceasca devastatoare, fara sa se faca nicio explicatie sau nuantare legata de care anume este raul, de unde incepe el, de ce nu de la CNP, de ce nu la calculatoare si telefoane mobile, care e diferenta intre carduri obisnuite si acte de identitate biometrice, etc. ) sa nu mai facem tocmai SINGURA PREGATIRE CARE TREBUIE si sa vedem toate pericolele care ne stau la panda? Nu cumva ne “trezesc” la mania si la lupta anti-cip, ca sa ne drogheze mai bine si sa ne indeparteze de la Hristos?

Raspunsurile duhovnicesti sunt, in realitate, unele NUANTATE, PERSONALE, atente la sufletul si la situatia particulara a fiecaruia si se transmit discret, in taina, duhovniceste, fara a face taraboi, confuzie si sminteala. Dar cine nu are legatura cu viata duhovniceasca nu va intelege asta niciodata, pentru ca nici nu va voi. Cine gandeste PROTESTANT sau chiar IEHOVIST, nici nu e de mirare ca se sminteste de lucrarea Duhului. Vorbeste despre har insa cu multa indrazneala si necuviinta, fara sa-l fi cunoscut!

3. Noi nu indraznim insa nimic, tocmai asta e problema, ca noi cautam, cu nevrednicie, sa stam totusi IN BISERICA si sub povatuire parinteasca, in vreme ce altii cuteaza fara nicio tresarire sa se arunce sus de tot, sa conteste tot intr-un duh de razvartire nihilista, si sa-si aroge roluri cu care nimeni nu i-a investit, fara niciun fel de legatura cu duhovnicii sau de luminare de sus, straini de intelegerea duhovniceasca si de Tainele Bisericii, bazandu-se exclusiv pe propriile interpretari, crezand ca galagia si agitatia le vor fi socotite ca marturisire… Asta cand nu sunt chiar niste bieti fatarnici provocatori. Profita de numele unor mari parinti ca sa isi aroge, de fapt, autoritatea lor, facandu-se astfel, furi de cele sfinte.

In ceea ce il priveste pe Cuv. Paisie, acesta se confrunta cu o situatie diferita: buletinul de pe vremea lui nu era biometric, asa ca nu a cerut neprimirea lor pe acest motiv. Buletinul grecesc nou de atunci nu mai mentiona identitatea confesionala si avea incorporat, oficial si asumat de guvern, numarul 666. Asadar, il invocati degeaba pe parintele Paisie: nu s-a referit la biometrice, iar la noi nu se pune, deocamdata, aceeasi problema ca in Grecia de atunci, e cu totul alt context.

4. Un parinte foarte batran dintre cei invocati abuziv de catre diversionisti numea aceasta tactica de diversiune tehnica felinarului. Se scoate felinarul afara si vin fluturii gramada peste el. Cu alte cuvinte, se agita bine o tema si se observa apoi efectul avut asupra auditoriului. Urmarile, dupa cum se poate constata citind comentariile de pe aceste site-uri, sunt jalnice: oamenii de buna credinta sunt sfatuiti sa isi lase sotiile si familia pentru a refuza cardurile de sanatate, ca si cum ar fi pecetea, bolnavilor gravi li se recomanda sa moara lipsindu-se de ingrijire medicala pentru a iesi din sistemul sanitar; se fac scenarii cu refuzul de a inscrie copii la scoala si la medic si cu scandalul aferent facut de Protectia Copiului; exista oameni care isi ofera terenul, proprietatea, etc. oricui, oricum, si, in orice caz, public, pe internet, ca sa se primejduiasca total!

Toate acestea duc la un singur deznodamant: la precipitarea unor fapte necugetate, savarsite inainte de vreme si nu dupa voia lui Dumnezeu, ca dupa aceea sa se sesizeze autoritatile si sa acuze, in bloc, intreaga crestinatate! Cei care vor avea de suferit veti fi voi, cei care ii urmati pe diversionisti, copiii vostri, si nu acesti lideri de opinie ai internetului! De altfel, ei vor fi bine mersi si vor beneficia de tot felul de “exceptari” (asa cum se intampla deja), fiind lasati sa se foloseasca de “dracisme” si sa ramana in “sistem”, ba chiar in mijlocul lui, ca sa isi poata duce misiune mai departe, spre deosebire de prostimea de rand care trebuie sa isi rupa gatul, aruncandu-se, existential, in aer prin refuzul a oricarui fel de “cip”… Nu ar face, oare, bine sa inceapa prin exemplul personal?

Se intampla si acum ceea ce Apostolul Pavel a descris inca de acum doua mii de ani:

1. In privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,
2. Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit.
3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
5. Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
6. Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.
7. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
8. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
11. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
12. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.
13. Iar noi, fraţilor, iubiţi de Domnul, datori suntem totdeauna să mulţumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfinţirea duhului şi întru credinţa adevărului,
14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.
15. Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.
16. Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos şi Dumnezeu Tatăl nostru, Care ne-a iubit pe noi şi ne-a dat, prin har, veşnică mângâiere şi bună nădejde,
17. Să mângâie inimile voastre şi să vă întărească, la tot lucrul şi cuvântul bun. (2 Tesaloniceni 2)

6. Fraţilor, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi.
7. Căci voi înşivă ştiţi cum trebuie să vă asemănaţi nouă, că noi n-am umblat fără rânduială între voi,
8. Nici n-am mâncat de la cineva pâine în dar, ci, cu muncă şi cu trudă, am lucrat noaptea şi ziua, ca să nu împovărăm pe nimeni dintre voi.
9. Nu doar că n-avem putere, ci ca să ne dăm pe noi înşine pildă vouă, spre a ne urma.
10. Căci şi când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce.
11. Pentru că auzim că unii de la voi umblă
fără rânduială, nelucrând nimic, ci iscodind.
12. Dar unora ca aceştia le poruncim şi-i rugăm, în Domnul Iisus Hristos, ca să muncească în linişte şi să-şi mănânce pâinea lor.
13. Iar voi, fraţilor, nu pregetaţi să faceţi ce e bine.
14. Şi dacă vreunul nu ascultă de cuvântul nostru prin epistolă, pe acela să-l însemnaţi şi să nu mai aveţi cu el nici un amestec, ca să-i fie ruşine.
15. Dar să nu-l socotiţi ca pe un vrăjmaş, ci povăţuiţi-l ca pe un frate. (2Tesaloniceni 3)

Se stie ca primii crestini traiau cu iminenta Parusiei, A celei de-a Doua Veniri. Asadar, indemnul Apostolului Pavel nu este unul care amana intr-un timp nebulos si indepartat Parusia, ci atrage atentia asupra prorocilor mincinosi care cauta sa insele lumea cu putin inainte de declansarea evenimentelor apocaliptice. Ca indiciu usor de recunoscut pentru ca cei credinciosi sa recunoasca atunci cand cu adevarat s-au declansat acestea, Apostolul Pavel aseaza momentul aparitei antihristului care este si momentul lepadarii de credinta. Dupa cum se stie, aceste semne inca nu s-au implinit, desi suntem la cateva momente pana la ele. Pana atunci, insa, sa ne ferim de cei ce umbla fara de randuiala si se cred mai mari decat Apostolul Pavel, facandu-si meserie din iscodire si inselare a multora. Calea devine mai stramta decat ne inchpuiam, trebuind sa mergem ca pe sarma, atenti – la Hristos – sa nu cadem nici de-a stanga, nici de-a dreapta! Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte…
   Comentariu saccsiv (23.03.2012):

   Ei scriau mult inca de atunci … Voi extrage esentialul. Zic ei:

De ce am mai avea nevoie de ei, de vreme ce noi il avem, virtualmente pe Sfantul Provocator “Veaceslav”, stilistul inventator de profetii si colportor de materiale indoielnice din surse obscure si agramate?

Aici se refera la fratele Veaceslav, despre care stiu ca e pe vechi, dar nu stilist. „Vina” lui e ca traieste dincolo de Prut. Iar alta „vina” e ca postase la rubrica de comentarii a blogului meu referiri la unul din filmele pe care mult mai tarziu le-am grupat in articolele:

Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 1)

Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 2)

Si mai zic razboinicii:

In ceea ce il priveste pe Cuv. Paisie, acesta se confrunta cu o situatie diferita: buletinul de pe vremea lui nu era biometric, asa ca nu a cerut neprimirea lor pe acest motiv. Buletinul grecesc nou de atunci nu mai mentiona identitatea confesionala si avea incorporat, oficial si asumat de guvern, numarul 666. Asadar, il invocati degeaba pe parintele Paisie: nu s-a referit la biometrice, iar la noi nu se pune, deocamdata, aceeasi problema ca in Grecia de atunci, e cu totul alt context.

Comentariu saccsiv (23.03.2012):

Asadar, acel buletin vechi grecesc era mai periculos decat viitorul buletin biometric? Super tare. Deci SISTEMUL a involuat intre timp? A devenit mai cumsecade? Dupa mintea razboinicilor, da … Decideti va rog singuri daca Parintele Paisie se referea doar la acel vechi buletin grecesc:

Parintele PAISIE AGHIORITUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

Mai mult, de ce considerati oare ca ucenicul sau indemna ca si documentele cu cip actuale sa nu fie luate?

Video – EXCEPTIONAL INTERVIU cu Ieromonahul Isaac, UCENICUL CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL: „Daca luam buletin sau pasaport sau orice altceva are legătură cu pecetluirea, s-a terminat. Imparatia lui Dumnezeu nu o mai vedem …”

Pe de alta parte, razboinicii spuneau ca acele buletine grecesti vechi erau problematice deoarece aveau 666 pe ele. Atunci de ce au tabarat pe fratele Veaceslav, cand el nu facuse decat sa indice niste filme in care se vorbea despre pasaportul rusesc ce avea pe el … 666? Si ii intreb acum pe razboinici, cu ce e mai buna reteta electronica cu cod de bare 666?

Mai spuneau cei ce la RIC:

oamenii de buna credinta sunt sfatuiti sa isi lase sotiile si familia pentru a refuza cardurile de sanatate, ca si cum ar fi pecetea, bolnavilor gravi li se recomanda sa moara lipsindu-se de ingrijire medicala pentru a iesi din sistemul sanitar; se fac scenarii cu refuzul de a inscrie copii la scoala si la medic si cu scandalul aferent facut de Protectia Copiului; exista oameni care isi ofera terenul, proprietatea, etc. oricui, oricum, si, in orice caz, public, pe internet, ca sa se primejduiasca total!

Sunt nauci cu totul. Si mincinosi. Vor sa-i ingrozeasca pe cei ce le-ar trece macar prin minte sa refuze cardurile de sanatate. Ca nu se va tavali nimeni in chinuri, ne-o spun clar marii duhovnici:

Vom muri fara cip? CUM VOM PUTEA TRAI FARA SA PUTEM CUMPARA SAU VINDE? Parintele Daniel de la Rarau despre cum vor trai crestinii ortodocsi in vremurile antihristice

Parintele IUSTIN ne indeamna SA NU LUAM CARDUL DE SANATATE CU CIP. Asadar, sa nu ne luam dupa cei ce ne mint ca fara card vom muri in chinuri …

Atacurile sunt mai multe la rubrica de comentarii a celui articol. Pentru a nu lungi acest material, m-am limitat doar la exemplul de mai sus.

Eu aflasem oarecum tarziu de acele comentarii. Dupa ce un frate mi-a atras atentia, am postat pe 7 septembrie 2010 articolul Intrebari la care cei de la RAZBOI INTRU CUVANT TREBUIE SA RASPUNDA, pe care il reiau partial mai jos:

Si-a bagat dracul coada si ceea ce nu credeam ca se va intampla, iata ca se petrece … Fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT ma ataca. Spre bucuria multora. Ca si asa, noi cei ce vorbeam despre vremurile apocaliptice si despre renuntarea la solutiile lumesti eram “multi rau” …

Am constat azi, citind comentariile de la articolul lor RAZBOIUL – INEVITABIL DIN TOAMNA? ROMANIA – “PARTENER LOIAL” PRIVILEGIAT AL ISRAELULUI/ Romanii – “prostii” Europei si ai FMI/ Colapsul sistemului medical si exterminarea lenta a bolnavilor?/ DEZASTRUL INCENDIILOR DIN RUSIA LA UN PAS DE CATASTROFA UMANITARA?/ Pandemia de PANICA porcina a luat, si oficial, sfarsit. Dar se face partie pentru un nou mega-virus/ SEXUALIZAREA COPIILOR prin alimente si presiune psihica/ BULETINELE BIOMETRICE – RECONFIRMATE PT. 2011, PRIMA TENTATIVA DE REGLEMENTARE A INTERNETULUI IN ROMANIA/ Biserica – asediata mediatic (STIRI 9 – 12 august 2010)

Ce i-a apucat, nu stiu exact. Cert este ca nu ma mai considera frate. Si ma numesc “blog anti sistem”. Adica intre ghilimele. Ei au scris mult acolo la comentarii, insa ce exact vor sa spuna, nu pricep. Asa ca ii intreb aici, ca sa stie toata lumea limpede care e parerea lor:

   Luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP?

   Simplu. Daca da, de ce da, daca nu, de ce nu. Fara ocolisuri pe dupa plop, fara vorbe cu subintelesuri multiple, fara atac la persoana, fara scenarite. La obiect.

[…]

Inchei subliniind ca eu ii iubesc pe fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT si consider ca un razboi intre noi este exact ceea ce SISTEMUL isi doreste. E posibil sa avem un punct de vedere diferit referitor la refuzul cipului. Daca da si cat de mare e diferenta de opinii, vom vedea. Insa pentru tot ceea ce au facut pentru trezirea poporului, niciodata nu ii voi ataca in maniera in care ei m-au atacat pe mine. Indiferent ce vor face de aici incolo. Eventual ii voi atentiona crestineste si punctual acolo unde mi se va parea ca vor gresi. M-am rugat, ma rog si ma voi ruga pentru ei. Asta suntem in primul rand datori sa facem unii pentru altii.

Poate eu voi gresi in viitor. Indubitabil ca va trebui sa fiu tras de maneca. Vin vremuri cumplite si e foarte posibil ca toti sa ne clatinam. In acele momente trebuie sa ne sprijinim, nu sa ne imbrancim.

Doamne ajuta!

Comentariu saccsiv (23.03.2012):

Iata si ce au raspuns la acel articol:

razbointrucuvant:

[…]

Dar la un moment dat, ai fost la o rascruce, si pare-se ca ai ales alta cale. Atunci te-am rugat, te-am sfatuit, am insistat chiar, si noi, si un parinte de care atunci parea sa tii cont, oarecum. Raspunsul a fost mai intai o scuza, apoi o tacere sfidatoare si inca apoi o intoarcere vizibila la 180 de grade, facand tovarasie zelotista cu trupa de la P-V intru crearea de psihoza, pe linia pe care pr. Valica a calificat-o drept talibana si inchizitoriala. Atunci era “GRAV” si noi aveam dreptate, acum totul e invers. Pe calea asta noi insa nu vom merge, oricat vom fi scuipati. Asta nu e calea lui Dumnezeu si roadele o vadesc, si o vor tot vadi, oricate comunicate, poze si clipuri cu duhovnici s-ar posta. Iar despre fratia ta chiar nu avem parerea unei lipse de discernamant si de pricepere a subtilitatilor si a mecanismelor unor diversiuni. “Scenarita”… Hm… Vedea-vom macar la Judecata ce a fost si cine a mintit sau tradat.

Comentariu saccsiv (23.03.2012):

Asadar, la atacurile declansate la rubrica de comentarii a blogului lor, eu am raspuns cu un semnal de pace. N-au vrut pace. Au urmat atacuri din ce in ce mai dure. Pana la urma am reactionat si eu. Pe 10 septembrie 2010 am postat articolul N-AM VRUT SA LOVESC IN PARINTELE IUSTIN PARVU. Punct:

   ISTORIC

Exista o ura veche a celor de la RAZBOI INTRU CUVANT impotriva administratorului blogului Apologeticum, a maicii Fotini, a parintelui Filotheu si a altora de la manastirea Petru Voda. De la ce a pornit exact, nu stiu, poate ne vor spune ei, daca vor considera necesar. Cert este ca razboinicii sunt convinsi ca acestia il manipuleaza pe parintele Iustin.

Mult timp am incercat sa fiu la mijloc, intre razboinici si Apologeticum, asta deoarece doream ca in ochii cititorilor sa figuram a fi uniti intr-o lupta comuna. De aceea am si stat deoparte si nu mi-am exprimat nici o parere pe blog cand cele doua tabere aveau cate o disputa. In particular insa, discutam si cu unii si cu ceilalti. Le ascultam argumentele si incercam sa gasesc punti spre impacare. N-a fost cu putinta.

Apologeticum nu mi-a reprosat de ce sunt in relatii bune cu razboincii. Invers insa, da. Ii cunosc personal pe toti. Razboinicii ii acuza acum pe cei ce indeamna sa nu luam actele cu cip, ca fiind insterici … Ei in ochii cititorilor figureaza a fi calmi, traitori, rugatori, asezati, cum ii sta bine unui crestin autentic. Si asta pentru ca au postat de-a lungul timpului pe blogul lor scrieri remarcabile ale Sfintilor Parinti. Insa cine stie, cunoaste, iar celor experimentati le sar in ochi unele comentarii ale lor, care dovedesc indubitabil ca mai au foarte mult de lucrat in aceasta directie.

Foarte putinii care au vorbit cu ei fata catre fata, au putut constata ca limbajul lor este aproape perfect, ireprosabil. Asta pana cand sunt supusi unui factor de stres …

Unul dintre ei este extrem de mandru, cum rar am mai vazut pe altcineva (si am cunoscut foarte multi oameni, din toate mediile). Acesta este cel ce iese lesne din ale lui in momentul in care cineva il contrazice. Te tine minte si iti contabilizeaza toate greselile. Are inclinatie spre barfa publica: in momentul in care afla de un pacat sau o problema a cuiva, simte o acuta si irezistibila dorinta de a o face cunoscuta unor mase cat mai largi de cetateni. Nu injura birjareste, insa va spun: mai bine ar face-o si apoi s-ar cai si ar ierta. El insa te tine minte si are o memorie fenomenala in aceasta directie.

Nu spun acestea pentru a se deduce cumva, prin comparatie, ca eu as fi vreun miez. Am si eu pacate comune cu ale lor plus altele cu care ma lupt. Insa eu recunosc si ma stradui. Mai mult, trecutul meu este probabil cu mult mai ticalos decat al majoritatii dintre voi, dragi cititori, luati la un loc. Este atat de ticalos, incat ii dau neincetat slava bunului Dumnezeu ca are mila de mine si nu ma starpeste, ca pe un gunoi ce sunt, de pe acest pamant. De aceea poate, indemn des sa nu faca nimeni concesii. In trecut, concesiile m-au facut sa fiu in halul in care am fost. De aceea poate indemn pe toti sa stea cat mai departe de lucraturile diavolului. Atat de departe, incat daca pe o foaie scrie ca “Dumnezeu exista”, iar la final este semnata de diavol, nimeni sa nu-si puna semnatura langa a lui.

Am scris insa acestea, pentru a-i da olecuta jos de pe soclu pe razboinici. Pentru a-i face sa se smereasca, caci prea s-au suit pe deal sa ne strige de acolo cat de vai de noi suntem cei ce indemnam sa nu fie luate actele cu cip. Si intr-adevar suntem, dar nu doar noi, ci toata umanitatea, caci de n-ar fi fost asa, n-ar mai fi avut loc Jertfa de pe Golgota.

Revenind la istoric, dupa postarea controversatei celebre inregistrari cu parintele Iustin, am discutat cu Apologeticum si i-am spus ca, dupa mintea mea cea proasta, nu este bine ca a aparut si ca nu sunt de acord cu ideea de baza a ei, conform careia cei ce deja au acte cu cip, au pierdut harul. Cu atat mai putin nu eram de acord cu extinderea ideii cum ca acelasi lucru se petrece si in cazul celor ce au card bancar.

Parerea insa mi-am expus-o particular. La scurt timp, razboincii, parintele Mihail si Pustnicul Digital m-au contactat pentru a-mi afla parerea. Le-am spus-o si lor. Atunci ei mi-au cerut sa mi-o expun pe blog. Si mi-au explicat ca promovarea ideii duce la schisma. Pustinicul Digital a fost cel mai putin insistent si pedala pe ideea ca cipul nu-i decat o bucatica de siliciu ce o regasim si in telefon si in calculator. Ceilalti insa au fost mai insistenti iar argumentele lor pareau atat de solide … Cei mai hotarati in a ma determina sa actionez, au fost razboinicii. Dorinta lor nu era sa-l atac pe parintele Iustin, ci pe cei din jurul sau, care l-ar fi manipulat sa spuna asa ceva.

Parintele Mihail insa, imi spunea ca nu-l mai recunoaste pe parintele Iustin si considera ca s-a  produs ceva cu el in timpul internarii. Ca s-a schimbat dupa aceea. Ca vorbeste de mucenicie dar tremura de frica mortii in spital. Ca nu mai stie ce spune si nu isi da seama ce face … Ca va merge la Petru Voda si ca va vorbi cu el. Cu o zi inainte de a pleca in SUA, mi-a cerut inca o data sa actionez.

Cam o saptamana dupa aceea am fost foarte tulburat. Construisem mental un articol, dar nu puteam sa-l postez. Nu aveam liniste. Ma imbolnavisem. Parea foarte in regula materialul si foloseam inclusiv multe din argumentele lor. Dar nu simteam deloc ca fac un lucru bun. Si stateam intr-una si cantaream: pe de o parte o logica aproape perfecta. Pe de alta parte, un stalp al ortodoxiei.

Si acum deschid o paranteza. Eu nu m-am trezit deodata, ci in pasi. In ani de zile. Am fost habauc, partial habauc, aproape habauc si tot asa. In acea periada lunga de tranzit aveam prostul obicei de a debita teorii conform carora Sfanta Scritura sau Sfintii Parinti mai si gresesc. Cu atat mai mult preotii, fie ei si batrani, pe care pe vremea aceea nu-i consideram mari duhovnici si cu atat mai putin stalpi ai ortodoxiei. Altfel spus, daca in ortodoxie aflam ca soarele se invarte in jurul pamantului, eu spuneam: nici chiar asa … Daca in ortodoxie aflam ca pe pamant nu e de milioane de ani viata, eu spuneam: zilele descrise la inceputul Facerii sunt de fapt era. Si tot asa. Aveam eu de comentat cate ceva la multe.

In timp insa am tot citit. Si mi-am dat seama in ce hal ma zapacise SISTEMUL de cap. Si am invatat ca trebuie sa accept invatatura, chiar daca la inceput n-o pricep. Ba unele nici acum nu le pricep, dar le accept. E vina mea ca sunt tantalau, nu a invataturii. E un imbecilism sa schimbi invatatura, deoarece majoritatea dintre noi n-o prea intelegem.

Cam la fel e uneori si cu marii duhovnici. Cand ne spun cate un lucru, poate nici ei nu stiu exact de ce o fac. Si tocmai de aceea sunt stalpi ai ortodoxiei. Altfel erau intelectuali zis crestini. Vedeti voi fratilor, marii duhovnici ne spuneau anul trecut sa nu luam nici un act cu cip. Unii o repeta si anul acesta. Dar cand venea vorba de a explica exact motivul, apareau oarece diferente.

Revenind la tulburarea mea, cand nu stiam ce sa fac, daca sa postez sau nu articolul, constientizam doua mari nereguli: 1) Oricat m-as fi straduit sa nu-l critic direct pe parintele Iustin, pana la urma, tot asta faceam. Si mi se parea o nebunie. 2) Nu-mi venea sa-i atac pe cei din jurul sau, caci nu aveam nici o baza ca sunt oamenii SISTEMULUI. Si oricat m-as fi straduit sa abordez problema pe de departe, pana la urma de fapt tot ii atacam.

Si atunci m-am rugat indelung mai multe zile. La un moment dat, o persoana ce nu are nici pe departe cunostiintele mele despre SISTEM si nu stie nici cat stiu eu despre invatatura ortodoxa, explicandu-i motivul starii mele, mi-a spus ca trebuie sa fiu ticalos ca sa-l atac pe parintele. Ea intelegea argumentele ce i le insiram ca doresc sa le public. Nu-l intelegea insa pe parinte de ce spusese ceea ce spusese, insa cu toate acestea, un lucru ii era clar: nu trebuie atacat nici direct, nici indirect. Si ma intreba: cine sunt eu sa critic ceea ce nu pricep? Am avut vreo vedenie? De ce sunt razvratit? Daca a spus o prostie, el va da socoteala. Dar daca i-a vorbit Dumnezeu?

Si atunci am lasat-o balta …

Vazand insa ca nu ma conformez dorintelor lor, razboinicii m-au atacat furibund si pe neasteptate.

Restul, il cam stiti, caci atat ei cat si eu, am tot scris pe bloguri. Ceea ce nu stiti insa, e ca dupa ce am postat articolul AUDIO: Exceptionala predica a parintelui MIHAIL STANCIU … de pe vremea cand era aidoma „bloggerilor isterici anti-sistem”, parintele Mihail m-a sunat si mi-a cerut foarte hotarat sa sterg postarea, caci inregistrarea audio este proprietatea sa si ceea ce fac eu este un delict. I-am spus ca am luat-o de pe net, insa tot insista sa ma conformez, cat inca ma roaga … L-am intrebat care este motivul pentru care acum un an jumatate spunea ceva iar acum altceva. Si mi-a raspuns „Nu trebuie EU sa-ti dau socoteala TIE.”

[…]

Un lucru e insa limpede. N-am vrut sa lovesc in parintele Iustin. Punct. Si n-o s-o fac nici cumparat, nici amenintat

Comentariu saccsiv (23.03.2012)

   Acum fratii mei, cred ca e clar pentru toata lumea, cine a dezbinat. Cine a inceput atacurile. Ca n-am tacut nici eu dupa aceea, recunosc. Dar nu aveam voie sa tac. N-am postat insa zeci de comentarii, cum zic ei. Ci doar cateva. Ei insa m-au atacat extrem de des la rubrica de comentarii a articolelor lor. Si au facut-o de multe ori intr-un mod cumplit, inca de la inceput. Eu criticam ceea ce scriau si puteau foarte bine constata cititorii, ei ma atacau la persoana … Ca asa stiu ei sa duca un razboi.

Si voi da un exemplu de astfel de atac. Eu, ca si ei, depindem de milostenia celor ce consider util ceea ce facem cu blogurile noastre. Diferenta e ca eu am recunoscut mereu, dar ei multa vreme nu. De curand doar au pus rubrica:

http://www.razbointrucuvant.ro/suport/

In 2010 insa, nu recunosteau in public si minteau cu nerusinare.

Cu putin timp inainte de discutiile amintite in articolul N-AM VRUT SA LOVESC IN PARINTELE IUSTIN PARVU. Punct, cand relatiile mele cu razboincii si Parintele Mihail erau bune, primii m-au ajutat cu o suma de bani pentru o interventie chirurgicala. O problema medicala cu care ma chinui si acum … Iar Parintele Mihail m-a ajutat cu bani pentru tratament chiar in perioada in care ma indemna sa adopt acea atitudine impotriva Manastirii Petru Voda. Asa ca eram intr-o situatie extrem de delicata. Trebuie inteles ca presiunile au fost si pe latura aceasta. Ceva de genul: noi te ajutam si tu ce faci?

Dupa inceperea conflictului, razboinicii chiar au scris pe blogul lor ca sunt un cersetor si ca neexecutand sarcina ce mi-au trasat-o, „am muscat mana care m-a hranit” …

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 23, 2012 at 9:36 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on martie 23, 2012 at 10:07 pm

    Apreciază

  3. admin said, on martie 23, 2012 at 10:38 pm

    Din pacate, spre osand le vor fi toate invataturile Sfintilor Parinti cu care se afiseaza. Personal, m-am convins ca nu sunt oameni de incredere. Faptul ca ajung sa se milogeasca acceptand plata cu cardul, explica de ce au lasat lupta anti-cip mai deoparte. Asa gasesc explicatii si justificari pentru modul lor de abordare a acestei probleme primordiale. Odata ce s-au infruptat din aceste inlesniri prilejuite de carduri bancare, le va fi mult mai greu sa accepte ca fiind premergatoare pecetii, enuntand o fantasmagoria ca pecetea va aparea din senin, odata cu antihristul. Ei bine, acestia ca ei nu fac altceva decat jocul elitelor, al sionistilor care incearca sa ascunda dovezile ca de fapt tot ce se lucreaza acum in lume este pregatirea venirii lui antihrist. Iar RIC ne propune varianta de a ne intari duhovniceste concomitent cu utilizarea acestor unelte ale satanei, crezand ca in momentul decisiv vom zice NU. Dar, din fericire, marii duhovnici si Sfintii Parinti spun tocmai invers si ne avertizeaza sa nu facem niciun pas din acestia mici, caci o cadere va atrage dupa sine alta cadere mai mare si tot asa, intr-un final vom fi inlantuiti de toate aceste „inlesniri” incat nu vom vedea alternativa inafara lor.
    Tocmai ca exista pericolul ca acceptarea unui card acum sa atraga dupa sine acceptarea pecetii lui antihrist, care prin definitie este lepadare de botez, de Hristos si pierderea mantuirii, putem considera ca si acceptarea noilor documente si carduri cu cip este lepadare de botez, de Hristos etc. Cine ne garanteaza ca ne vom opri la un moment dat? Putem parafraza pe Parintle Arsenie Papacioc: „Daca refuzi acum cardul si actele cu cip si ele de fapt nu reprezinta un pericol, atunci nu ai pierdut nimic, dar daca acestea duc la pierderea mantuirii si le-ai acceptat, atunci te-ai ars”.
    Nu e nevoie sa intram din nou in polemici, dar sa punem cartile pe fata. Ei bine, RIC putem considera ca au acceptat cardurile, cu sau fara cip, deci nu mai trebuie avuta nicio pretentie de la ei in sensul asta. Sa-i ajute Dumnezeu sa vada pericolul semnalat de Marii Duhovnici, si sa constientizeze chiar si ceea ce ei propovaduiesc, anume ca nu trebuie sa avem incredere in cei ce emit aceste acte, caci „sunt vicleni, vicleni, vicleni…”
    Iertare va cer la toti si Dumnezeu sa aiba mila cu noi.

    Apreciază

  4. Aurora said, on martie 24, 2012 at 12:13 am

    Nu e vorba de cearta cu cei de la RIC, ci de adevar. Ei joaca la doua capete si tarasc si pe altii in inselarea lor. Nu incepeti cu indemnuri de genul „hai sa facem pace ca e Postul Pastelui !” O pace rusinoasa nu e pace, ci agonie.

    Apreciază

  5. romana said, on martie 24, 2012 at 12:20 am

    scopul celor de la RIC este sa deruteze lumea. au pozat in luptatori anti-sistem, anti cip. de ce? pentru ca nimeni din tara nu s-a exprimat transant in public in aceasta privinta[ a cipu-rilor]. apoi cand parintele iustin a dat acel comunicat au fost pusi in mare dilema : daca nu-l publicau se dadea de gol, asa ca l-au publicat apoi au cautat un prilej sa schimbe macazul. si au postat un interviu cu parintele iulian de la prodromul din 2002.!! de atunci au inceput cu comentarii si postari viclene si derutante.

    Apreciază

  6. deveghepatriei said, on martie 24, 2012 at 1:43 am

    Pe noi cum ne-au atacat din senin? Ca doar nu le facusem absolut nimic, nu au scos un cuvintel despre protestul nostru antimasonic, au tacut ca melcii! Pe urma au inceput sa abereze ca suntem platiti…DE PSD SI DIACONESCU! A fost extrem de dureros pt noi sa ne atace RIC, un site atat de mare ca al lor, noi am muncit de ne-au sarit ochii din cap sa ajungem sa avem un trafic decent, sa ajungem la 4.000 de afisari pe zi, s-au aliat cu bolnavul psihic de Marian exNorvegia si asmuteau lumea pe noi. Cand le-am spus pe un ton plin de revolta imedat si-au pus masca smereniei pe fata, ne dadaeau pilde din Mantuitor.

    Am spus noi ca suntem fara greseala?! Toata lumea stie ca blogul nostru are trei administratori sub 18 ani, sunt normale anumite greseli, este normal sa invatam, este normal sa ascultam de altii…dar nu la modul acesta! Au fost cititori care ne-au spus pe blog: „Baieti, RIC-ari sunt cunoscuti pentru relatiile lor de la Patriarhie…” Noi spuneam de masonul de Daniel, imediat apareau comentarii la ei pe blog ca „ciudatii” de la De Veghe Patriei sunt manipulati sa loveasca,…IN BISERICA! Ce trebuia sa facem? Sa tacem din gura? Sa bagam capul in pamant ca niste struti? Noi nu am invatat sa promovam o ortodoxie hipioata, ceva de genul sa bagam capul in pamant si sa nu vedem ca masonii au pus mana pe tot in aceasta tara!

    Ne-am calcat pe inima si am incetat sa mai publicam foarte mult despre Noua Dreapta, doar ca sa fie bine, sa nu spuna oamenii ca suntem subiectivi…drept urmare au inceput sa arunce cu noroi in noi si sa ne spuna ca suntem manipulati si am iesit in piata pentru bani! Ce suflet de caine trebuie sa ai ca sa ne acuzi de asa ceva? SA NE ACUZI CA SUNTEM NISTE IUDE VANDUTE!!! A inceput Postul Pastelui si am sters articolele despre ei, articolele in care ii criticam, doar ca sa fie bine…nici macar nu au spus: „Baieti, poate am gresit si noi si ne cerem iertare…” Acum doi ani de zile spuneau ca nu au nimic in comun cu Miscarea si Capitanul, cand a fost scandalul cu sionistul de Katz…IMEDIAT S-AU TREZIT PE BARICADE SA APERE MISCAREA!

    Nici macar n-au avut bunul simt sa ne intrebe despre ce a fost vorba in piata aia, nici macar atat lucru nu au facut! Poate am avut si noi reactii tampite, poate am aruncat niste vorbe nesimtite, dar este vorba de munca noastra…poate sunt si 16 ore pe zi petrecute in fata calculatorului, nu este simplu sa gasesti in fiecare zi peste 13 14 articole, sa le citim, sa le analizam, sa le impartim, sa cautam sa extragem ce trebuie din ele.Nici pentru noi nu este usor sa vedem ca 40% din cititorii blogului sunt de la serviciile secrete si din Israel. Cum au reusit sa ne cenzureze si blogul…

    Noi ne-am recunoscut greselile fata de toata lumea, am scris pe blog ca am gresit si ne cerem scuze, ei nici macar n-au avut bunul simt sa ne scrie trei randuri. Cand am intrat in conflict cu sceleratul de Marian exNorvegia…SU SPUS CA SUNTEM RASISTI! Cum indraznim noi sa spunem ca ala este tigan?! Pur si simplu nu stim ce are cu noi Marian exNorvegia, de patru luni de zile ne injura intr-una, din prea multa decenta fata de Saccsiv si dvs, cititorii lui, nu spunem ce cuvinte ne adresa.Ala este un om bolnav in adevaratul sens al cuvantului, odata la doua zile ne injura dupa diferite nick name-uri si ne aduce cele mai aberante acuzatii: ba ca suntem platiti de…SRI, ba ca facem parte…DIN MASONERIE, cum este posibil ca niste pusti sa cunoasca atatea lucruri, sa scrie asa articole, clar, asta este conspiratie iudeo-masonica si noi suntem principalii pioni. Pe urma s-a mutat la RIC-ari si a inceput sa le pupe picioarele, la un mod grotesc, slugarnic, doar ca sa fie lasat sa arunce cu pietre in noi! In fine…Dumnezeu este sus si vede al cui este pacatul!

    Apreciază

    • Lucian said, on martie 24, 2012 at 9:58 am

      Oare ce treaba o fi avand si cu dumneavoastra?????????Eu cred ca se cauta DEZBINAAAREEEE!!!!!!!!!!???SMINTEALA!!!!!!!!!!!!,păcat că un așa blog mare reacționează așa urât ,la nici un rău,și ce dacă este post,lupta impotriva cipurilor,masoneriei terbuie dusa incontinuare

      Apreciază

  7. deveghepatriei said, on martie 24, 2012 at 1:54 am

    Asta este tiganie, nesimtire crunta, sa ajuti un om si sa strigi dupa bani! Aceasta este comportament de mafioti, de interlopi, sa dai bani cuiva si pe urma sa-i sugerezi ca este cel mai bine sa asculte de tine! Faci milostenie si pe urma te apuci sa ceri in schimb? Ajuti un batran dupa strada si imediat iti faci cruce ca sa primesti rasplata?! Noi am ramas socati cand de ranchiunosi sunt, Dumnezeu stie cum de au atatea mii de cititori!

    Apreciază

  8. Alexandru(Fulger) said, on martie 24, 2012 at 7:37 am

    Saccsiv , se pare ca cei de la Razboi intru cuvant iti urmaresc activitatea pas cu pas de ti-au observat articolul asa repede , intrebarea aceasta ma framanta de ceva timp si aceasta este cati administreaza blogul Razboi intru cuvant ?

    Apreciază

  9. admin said, on martie 24, 2012 at 9:04 am

    conform teoriei RIC, daca intre timp nu si-au schimbat-o, esti cam in mare pericol frate saccsiv, caci te-au pus la psaltire!

    Apreciază

  10. Lucian said, on martie 24, 2012 at 9:44 am

    Staaaai o lecuta,nitel,putin,șiii ce daca l-au pus l-a psaltire ha ha ha ha ha ,Doamne ce lume traznita,poate sa-l puna la zeci de psaltiri ca nu are nici un bai,Sacciv nu o gresit cu nimic ci o demascat viclenia si minciuna unora.

    Apreciază

  11. G-man said, on martie 24, 2012 at 10:09 am

    Astia de la RIC nu au aflat nici pana azi ca @Veaceslav nu e stilist ? sau toti care tin calendarul vechi sunt stilisti pentru ei.
    Sau nu s-a vazut ca stilistii nu au loc aici , ba din contra sunt mai inversunati pe saccsiv decat pe ric, oare de ce?

    -tipic , tipic si la inima nimic!

    Apreciază

  12. Marian said, on martie 24, 2012 at 10:10 am

    Rog a nu mai trimite e-mail-uri.Am incalcat”OMERTA”

    Apreciază

  13. VELA GHEORGHE said, on martie 24, 2012 at 10:32 am

    Frate Sccsiv’s nu e bine nici sa exagerezi ca RIC nu a luptat si nu lupta impotriva cipurilor, sau ca a abandonat lupta, sau si mai rau ca a dezbinat pe cei care mai au inca treaza GRIJA sa nu primeasca aceste acte…!
    De la publicarea „comunicatului” Parintelui Iustin care l-au facut pe siteul lor, si pana la publicare a cat mai multe puncte de vedere ale altor parinti despre actele Biometrice, s-a vazut clar de la inceput ca RIC ii tine pe cititorii sai „in alerta” cu privire la Actele biometrice… si ca NU-I LASA sa se accomodeze cu ideea ca aceste acte nu sunt periculoase pentru viitorul nostru.

    Nimeni nu contesta „efortul” tau si „munca” ta si „jertfa” ta si truda ta, pe care o faci cu acest site ca sa NU-I LASI pe cat mai multi romani sa adoarma in indiferenta fata de mantuire…dar tu lucrezi „IN POSTATA TA”, si in „bucatica ta” si in teritoriul tau!

    Asa au si cei de la RIC „postata lor”, si „lanul lor de semanat si secerat si „munca” si „truda” lor…!
    Si nu este bine frate sa nesoctesti tot lucrul cel bun pe care ei il fac cu mari eforturi ca si tine, ca sa-i lumineze pe romani!
    Aveti loc sub soare si tu si ei…, si toti crestinii ortodocsi care duc pe internet aceasta munca si campanie de PROPOVADUIRE si Raspandire a Invataurii lui Hristos si a Sfintilor Paerinti, in aceste vremuri de cumplita DEPARTARE a romanilor fata de Biserica!

    Si daca aveti toti looc sub soare, din inima m-as bucura daca v-ati impaca!

    Chiar daca nu suntem de accord cu multe din ideile fratilor nostri, trebuie sa avem o inima mare si sa incercam sa intelegem pe oricine…pana la pacat!
    Daca te simti nedreptatit, Hristos te va indreptati, dar sa nu uitam nici unul dintre noi, ca cu masura cu care masuram aproapelui nostru orice scadere, cu aceea ni se va masura si noua de catre Hristos!…

    Eu te „urmaresc” nu de prea mult timp, si am vazut ca ai o „gandire” adanca, si „calibrata” dupa idei mari si puternice ale Sfintilor Parinti, si am mai vazut ca libertatea iti este mai draga ca orice altceva, si la fel si dragostea fata de o Viata Ortodoxa cat mai autentica, dar frate trebuie sa inveti si sa te silesti chiar sa poti sa ii ingadui pe multi frati de ai tai si cu slabiciunile lor…
    Eu nu iti fac tie morala…dar sa stii ca pari un blogger mai „aspru” ca altii…si nu cred ca ai avea nimic de pierdut daca la ravna pentru mantuire si pentru Aprarea Credintei, ai mai adauga mai multa ingaduinta fata de aproapele…!

    Dumnezeu sa iti ajute in toate!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 26, 2012 at 9:57 am

      VELA GHEORGHE

      Frate, e frumos ce scrii, dar n-are legatura cu realitatea. Citeste te rog cu rabdare intregul articol. Mai mult, fa te rog urmatorul experiment:

      Insista sa-ti raspanda cei de la RIC daca sa luam sau nu cardurile de sanatate sau buletinele biometrice, etc. Dar sa raspunda simplu cu DA sau NU.

      Apreciază

      • Alex said, on martie 26, 2012 at 5:46 pm

        Frate SACCSIV, meriti sa mostenesti Imparatia Cerurilor?
        raspunde prin DA sau NU.
        Iertare.

        Apreciază

  14. Mihail said, on martie 24, 2012 at 10:49 am

    Cei de la Razboi Intru Cuvant intotdeauna mi-au dat impresia de fariseism, „self-righteous” cum zic englezii. Crestinii stiu ca vorba simpla, directa, smerita, din inima, valoreaza CU MULT mai mult decat orice fel discurs pedant, presarat pe alocuri de apeluri la autoritate, ca procedeu argumentativ.

    Nu am destule informatii pentru a judeca eu cine are dreptate si cine nu, insa modul de exprimare, cuvintele alese, de catre ambele blog-uri, ma determina sa inclin cu inima inspre Saccsiv.

    Pentru a exemplifica, citez din articolul celor de la Razboi Intru Cuvant:

    „Nu stim ce a provocat aceasta noua rabufnire la bloggerul Saccsiv, probabil gandurile bune de pocainta insuflate de slujbele Postului Mare si duhul de pace, de iertare si de dragoste pe care le-a dobandit. Sau poate acest titlu de zilele din trecute, din Sfantul Chiril al Ierusalimului: “URA DE FRATI FACE LOC LUI ANTIHRIST”.

    Ne mira faptul ca nu l-a suparat, in acelasi mod, cuvantul […]”

    Din cuvintele acestea picura venin, desi sunt glazurate intr-un limbaj mieros. In cuvintele unui crestin, mai ales cand vorbeste de Dumnezeu, mai ales cand incearca sa INDREPTE un frate, NU are ce cauta SARCASMUL!
    Hristos nu a fost niciodata SARCASTIC!

    SARCÁSM, sarcasme, s.n. 1. Ironie aspră, muşcătoare, usturătoare; batjocură necruţătoare. Vorbă sau expresie insultătoare.

    Cu o batjocura necrutatoare vreti voi sa „indreptati” un frate?
    Ce este sarcasmul daca nu modul de exprimare a oamenilor mandri?

    Fratilor crestini de la Razboi Intru Cuvant, refuz sa va fac proces de intentie. Nu-mi ingadui sa cred ca nu aveti intentii bune si cautati sa-l ajutati (din punctul vostru de vedere) pe saccsiv si pe cei care sunt de acord cu modul lui de a privi lucrurile.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • cineva said, on martie 26, 2012 at 2:23 am

      @Mihail

      Subscriu la cele spuse de tine. Nici eu nu cunosc in detaliu conflictul dintre ric si saccsiv insa pot sa spun ca am postat in trecut si pe blogul lor si ca nu m-am simtit deloc bine acolo. Nu ca mi-ar fi spus ceva, n-am avut nici un conflict cu ei, dar simteam oarece rautate si superioritate strabatand din tonul si din raspunsurile lor. Nu le place sa schimbe idei, nu vor sa discute, lor le place sa li se dea dreptate si sa dea verdicte.. Adevarul pentru ei nu este DECAT asa cum il infatiseaza ei.

      Apreciază

  15. vio said, on martie 24, 2012 at 1:56 pm

    Multi se leaga de faptul ca n-a venit antihrist care sa puna pecetea.Dar antihrist nu va lucra cu puterea satanei? Dar satana nu este tot un antihrist(ca duh),care le pregateste cu viclenie de atata vreme pentru omul-antihrist prin care va da lupta finala?

    Apreciază

  16. Valentin said, on martie 25, 2012 at 5:34 pm

    @saccsiv…Nu vad- poate ca sunt eu prea prost – care-i problema cu…razboiul asta „intru cuvant”…Da’ am voie sa fiu trist si ingandurat. Ce a poruncit Domnul? Daca te loveste cineva, intoarce si celalalt obraz, dva vrea cineva sa mergi cu el o mila, mergi 5, dca vrea sa-ti ia camasa, da-i si haina…Te denigreaza, pe loveste, te scuipa? Te vorbeste de rau? Indura. Asa cum a indurat El, nevinovat fiind.. Esti insetat dupa dreptate, frate? Esti fericit. Predica de pe munte. Astepti dreptatea de la Dumnezeu sau ti-o faci tu insuti? Sau oare nu crezi ca Cel Atotputernic si Atotvazator nu poate sau nu vrea sa faca dreptate? Aminteste-ti ce a spus Domnul: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Adevarul nu esti nici tu, nici eu si nici cei de la RIC…Adevarul este Dumnezeu. Atunci, de ce te temi? Ca vor fi unii dusi in inselare? Dreptatea este una singura si cei inselati vor reveni, cu harul lui Dumnezeu. Ca te defaimeaza? Ar trebui sa te simti fericit, daca suporti defaimari pentru dreptate…Rugaciuni aici, rugaciuni acolo…Sfinti Parinti aici, Sfinti Parinti acolo, Psaltire aici, Psaltire acolo – Dumnezeu si aici si acolo… Si atunci de unde dezbinarea? A spus oarecand Domnul catre unul care-L lovea: daca nu ti-am gresit, de ce Ma bati? L-a intrebat. DOAR l-a intrebat, desi, Dumnezeu Atotputernic fiind, putea sa-l spulbere pe ala intr-o clipa…Urmarea lui Hristos. Aici sta toata arta si toata intelepciunea, caci fara El nu este dram de intelegere si strop de intelepciune, frate…Liniste, tacere- ce ne invata Sfintii Parinti? Sfada? Replicile? Argumentatia? Disputa? Daca cei de la RIC au ceva interese sau ceva de ascuns, e treaba lor si nu a noastra…Daca noi nu vrem sa fim dusi in inselare, ce facem ca Dumnezeu sa ne lumineze mintea? Ne rugam, cum ne-au invatat Sfintii Parinti. Pentru o problema, de trei ori, daca nu primi raspunsul, pana-l primim in inima noastra…Sa terminam, sa terminam cu aceste dispute. Cat mai este vreme…

    Apreciază

  17. PG said, on martie 26, 2012 at 5:31 am

    Si eu am aceeasi parere cu VELA GHEORGHE ; si sustin ca „fiara” este calculatorul .
    Doamne Ajuta !

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on martie 26, 2012 at 5:42 pm

      PG

      Dupa mine calcularorul este FIARA dar nu calculatorul pe care-l avem noi in casa, ci acel calculatorul unic de la Bruxelle care chiar asa se numeste, FIARA. Duhul raului este undele RFID 666 iar antihristul este un om in care a intrat satana. Aceasta este TREIMEA RAULUI care vrea sa imite SFANTA TREIME.

      Apreciază

  18. G-man said, on martie 26, 2012 at 10:44 am

    saccsiv , cand poti ar fi binevenit un articol si despre razbunarea „crestinului „, ca am avut prieteni din toate domeniile , din paturile cele mai de jos ,dar atata rautate si dorinta de razbunare ca la crestinii din pragul bisericii nu am intalnit in nici o patura sociala.
    -exista o explicatie pentru asta ?
    -eu nu imi explic decat asa : vorba cu multa miere / fapta plina de fiere.

    Apreciază

    • Alex said, on martie 26, 2012 at 6:02 pm

      E lupta mare a duhurilor rele impotriva mintii si a inimii. De aceea monahii rostesc cu precadere Rugaciunea inimii(de fapt lupta ca rugaciunea mintii sa coboare in inima, devenind una , monos, monahos)I se mai spune si Sabia Duhului, care alunga duhurile rele! De aceea un crestin care lepada rugaciunea, cade in ispita facandu-se mai rau chiar decat paganii…
      Iertare.

      Apreciază

      • G-man said, on martie 27, 2012 at 7:34 am

        E bun raspunsul tau , dar se refera la un nivel mai de sus , la cei cu rugaciunea in inima, care dupa parerea mea oricum daca cad nu pot cadea in mocirla urii si a razbunarii ,cad in inselare si altele. Eu ma refeream la un nivel mai de jos, la cei din pragul bisericii , desi am folosit metaforic cuvantul „prag”, in realitate in pragul bisericii daca stai o sa te lovesti cumva de aceasta rautate.
        Parerea mea ar fi ca acesti crestini nu sunt sinceri cand vin catre Dumnezeu , nu sunt sinceri in cuatarile lor, in cererile lor si nu isi cunosc pacatele ; care dupa cum spune Sfantul Ignatie Briancianinov e primul lucru pe care trebuie sa il cerem. Venind fara sincera dorinta de a fi cu Hristos , avand dorinte efemere , „sa fie copiii bine” , „sa imi gasesc servici”, „sa ma marit urgent” si aceste dorinti find neimplinite acest crestin se umple de ura pe semenii lui (pe care ii vede in ochii lui mai fericiti decat el ,desi sunt cruci cu mult mai grele pe lume) si ajunge un om urat , desi practica din inertie anumite canoane religioase. Cam la asta ma refeream. Si articolul ar suna cam asa in mintea mea :
        Are crestinul voie sa se razbune? daca da : cand? unde? si de ce?,\; daca nu : de ce?
        Nu m-ar interesa asa de tare daca nu as fi si eu un pacatos din cei ce nu isi pot vedea pacatele, si nu m-as fi lovit de aceasta ura in mod direct.

        ……………………………………………………
        Doamne, precum poruncesti , Doamne , precum stii , Doamne ,precum vrei , faca- se intru mine voia Ta .

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 27, 2012 at 3:49 pm

        Alex

        Ti-am urmarit comentariile din trecut. Tu esti pro cip.

        Apreciază

  19. Alex said, on martie 28, 2012 at 7:44 pm

    @saccsiv
    Sfantul Apostol Pavel avea un ucenic pe nume Apollo. Asta inseamna ca Sfantul Pavel sau ucenicul era(u) idolatru(i) sau pro idoli?

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 28, 2012 at 8:50 pm

      Alex

      Tu esti pro cip. De ce nu ti-l iei in liniste? De ce vrei sa-i convingi si pe altii?

      Apreciază

      • Alex said, on martie 29, 2012 at 4:50 am

        Frate saccsiv, eu ii admir sincer pe cei care refuza cipul sub orice forma…nenorocitele de carduri cipuite, PC, telefon mobil, televizor, samd. Este un fel de continuitate a voturilor monahale. dar nu toata lumea poate sa priceapa. Ci unii pot manca mancare tare, altii au nevoie de lapte…
        Iertare.

        Apreciază

    • G-man said, on martie 29, 2012 at 6:15 am

      „Este un fel de continuitate a voturilor monahale'”

      nu inteleg, explica te rog! adica numai monahii ar trebuii sa refuze cipurile?

      Apreciază

      • Alex said, on martie 29, 2012 at 9:47 am

        Nu numai monahii, dar in primul rand monahii. Folosirea produselor cipuite poate dauna celor care duc viata monahala si celor apropiati de viata monahala. Mireanul insa, are multe dezlegari care nu-i pun in pericol mantuirea, dar nici plata unui monah adevarat nu o obtine.

        Apreciază

  20. […] Dovezile ca RAZBOI INTRU CUVANT A DEZBINAT MISCAREA ORTODOXA ANTI CIP si ca ei au inceput atacurile … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.