SACCSIV – blog ortodox

Credinciosii ortodocsi din Japonia: Sa va rugati pentru noi pacatosii

Posted in cutremur, Japonia, ORTODOXIE by saccsiv on martie 15, 2011

Citez din articolul Credinciosii ortodocsi din Japonia: Sa va rugati pentru noi pacatosii:

Printre cele mai puternice cutremure din istorie au avut loc in Japonia in aceste zile. Pana acum se spune ca sunt mai mult de 2500 de victime si peste 10 mii de oameni disparuti.
Imediat dupa explozia de la centrala nucleara, jurnalistii site-ului “Ortodoxia si Lumea” au contactat pe parintele Nicholas Katsuban, un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse din Japonia.

Nu ne-am oprit din slujba
In momentul in care cutremurul a inceput, eram in biserica, slujba tocmai incepuse, si in ciuda replicilor puternice am continuat sa slujim, sa ne rugam cu mai multa pocainta, desi eram constienti de ceea ce se intampla. Pentru prima data in aceasta tara a avut loc un astfel de dezastru natural de o asemenea amploare, incat abia te tineai pe picioare, iar biserica noastra tremura.

Sarcina noastra principala este de a ajuta pe cei in nevoie
Acum noi incercam sa mentinem contacte stranse cu parohiile noastre si cu personalul birourilor reprezentative. Nu am primit nici un mesaj ca vreunul dintre credinciosii nostri a fost ranit, sau ca bisericile au fost distruse. Sarcina noastra principala acum este de a ajuta pe cei care au nevoie de ajutor si de a evita panica in masa. Oameni isi fac griji, oamenii se tem, dar toata lumea incearca sa se imbarbateze, nu exista panica sau isterie.

Fiecare ar trebui sa aiba inima in rugaciune
Nimeni nu stie ce se va intampla in continuare. Stiu un singur lucru, ca fiecare trebuie sa avem inima in rugaciune, si va rog, dragi frati si surori, compatrioti, sa va rugati pentru noi pacatosii. Rugaciuni impotriva cutremurelor si pentru mantuirea de suferinta
Rugati-va Domnului, rugati-va Maicii Domnului Mult Milostive, rugati-va catre toti sfintii lui Dumnezeu si ingerii din ceruri pentru linistirea stihiilor pamantului. Astazi este Duminica Biruintei Ortodoxiei si poate rugaciunea crestinilor-ortodocsi va birui in inima fiecaruia ca sa se ridice cererile noastre la tronul lui Dumnezeu.

Matushka Maria Matsushima relateaza din Japonia:

In Nagoya, unde locuiesc este totul bine. Dar nordul Japoniei a suferit mult. Vladica Serafim de Sendai a sunat de pe mobil la oficiul nostru din Tokyo si a spus de catedrala din Sendai ca este sigura, dar el nu poate contacta enoriasii sau nu poate afla care este situatia si care sunt daunele din eparhia sa, deoarece telefonia fixa si energia electrica sunt oprite. Exista multe biserici si capele mici acolo, si multi frati si surori, unii locuind in apropierea tarmului.
In Tokyo, parintele Ioan spune ca in Catedrala [Nikolaido] prejudiciul nu este atat de mare, doar unele candele de sticla si alte obiecte s-au spart. Totusi, replicile continua.
Va rugam adaugati in rugaciunile voastre pe oamenii care au suferit in acest dezastru.

traducere de pe pravmir.com

Cititi va rog si:

VIDEO: Tsunami Japonia – TERIFIANT si totusi insignifiant fata de ce va fi …

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 15, 2011 at 2:38 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on martie 15, 2011 at 3:15 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  3. abc Marin said, on martie 15, 2011 at 4:51 pm

    Doamne Iisuse Hristoase mîntuiește pe ortodocșii de pretutindeni . Amin .
    Marin

    Apreciază

  4. itechnews said, on martie 15, 2011 at 10:09 pm

    JOS cenzura online !Cum sa te sustragi cenzurii :http://www.servicii-it.info/2011/03/cum-sa-te-sustragi-cenzurii-online.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.