SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: PUSTNICI (SIHASTRI) din zilele noastre

Posted in PUSTNICI, SIHASTRI by saccsiv on septembrie 12, 2010

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 12, 2010 at 2:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gabriel said, on septembrie 12, 2010 at 6:14 pm

    Eu cred ca Dumnezeu va face haos in ROMANIA ca sa nu se distribuie cardurile de identitate cu cip si programul e-ROMANIA.Avand in vedere ca toate partidele, indiferent de orientare sunt pro europene, nu o decizie politica, ci una divina va opri acest program diabolic. sfintii parinti au spus ca va fi macel in tara in 2011. oare sa vina rusii?

    Apreciază

    • codrut said, on septembrie 12, 2010 at 6:57 pm

      parerea mea este un pic diferita , frate!

      Daca va fi macel asta va fi cam ultimul macel suferit de Romania in calitate de stat cat de cat independent caci , sa fim seriosi, Romania la momentul asta numai se comporta ca o natiune normala ci ca una in putrefactie, deci , eu cred ca zilele statului roman in forma actuala sunt numarate. Romania se va dezmembra in curand, din vointa altora, si ca de obicei , romanii for platii ptr asta.

      Apreciază

  3. ionut ignat said, on septembrie 12, 2010 at 6:58 pm

    sa-i tina Maicuta Domnului in putere pe acesti sihastri, sa se mai roage pentru noi cei care suntem lipiti de placerile acestei lumi… si vietile lor sa fie pilde de curatie pentru lumea noastra..

    Apreciază

  4. gabriel said, on septembrie 12, 2010 at 8:46 pm

    incercati sa nu va concentrati asupra cipului ca atare , ci asupra trasformarii actelor si modalitatilor de indosariere prin intermediul cipului. Parintele Cleopa zicea sa nu credem in vise, in nici un vis, ca nu putem sa deosebim duhurile, daca e de la Dumnezeu sau nu. La fel parintii iustin, arsenie papacioc, adrian fageteanu, ne indeamna sa nu luam nici un act cu cip, ca nu stim ce duh are in spate. E la fel ca si cu visurile, mai bine le respingem pe toate decat sa facem noi analiza. Eu nu vreau sa bravez, sa va dau sfaturi, din moment ce am si eu card de credit cu cip si stau in canada. Totusi am nadejde ca am si eu si sotia si copiii mei sansa la mantuire. Undeva trebuie sa ne oprim a primi neconditionat ce ne da statul. Dar cand?

    Apreciază

  5. vasilica said, on septembrie 12, 2010 at 10:30 pm

    daca sf. Parinti au lasat scris cu litere mari …NU ACTELOR BIROMETRICE ..de ce frati intru cuvant zic ca sa primim aceste acte ca nu este un rau famat …DUMNEZEULE MARE nu se poate asa ceva este SMINTEALA…de la a primi acte cu cip pana la pecetluire nu mai este decat un pas…Cum spunea un sf. Parinte:”iar cine ia acte electronice pierde harul,pentru ca te faci unealta a satanei si te pecetluiesti la moment in scris,si ca nu vei putea rezista la adevarata pecetluire”.DOAMNE AJUTA!

    Apreciază

  6. fane said, on septembrie 13, 2010 at 7:43 am

    @saccsiv ,

    in urma cu cateva luni , intr-un comentariu , iti propusesem sa ai pe blog un capitol separat si express unde am putea sa contabilizam diferitele ciudatenii pe care le constatam in biserici , in slujbe , in manastiri , obiceiuri pagane ridicate la rang de ortodoxe . Atunci avusesem ca punct de plecare , pictura dintr-o biserica din Ardeal , unde pe un perete intreg apareau si papa si gorbaciov si bush … Apoi a mai facut cineva o observatie legata de prezenta intr-o manastire cu traditie ( parca Sihastria Putnei ) , a unei copii a giulgiului din Torino , expus la mare cinste . Sunt convins ca sunt foarte multe asemenea ” adaosuri ” eretice si vor fi si mai multe pentru ca obiectivul principal al lui Daniel Ciobotea ( enuntat si in speach-ul pe care l-am vazut ieri , la Blaj ) , este nivelarea ecumenista si pentru acest lucru este nevoie sa se distruga elementele de baza ale ortodoxiei si sa introduca in ortodoxie modernismul catolicilor sau protestantilor .
    Cu totii stim ca vesmintele preotesti au ca principala caracteristica , prezenta crucii , sub diferite forme si marimi . Ieri , la slujba , preotul de la biserica la care am mers , avea vesmant nou . Mi se parea ciudat dar nu stiam ce anume imi creaza senzatia asta . La predica de final , ” mi s-a aprins beculetul ” poate si din cauza legaturii pe care a facut-o preotul cu sarbatoarea de maine , Inaltarea Sfintei Cruci . Crucea exista doar pe fundalul tesaturii , erau niste cruci micute , trecute in planul 2 iar ca forma principala erau niste inflorituri ( frumoase de altfel ) fara nici o legatura cu slujba celui care imbraca vesmantul . M-a mahnit lucrul acesta dar nu pentru mult timp si aproape ca uitasem . Astazi , am mers cu fiu-meu la scoala si a avut loc si o scurta slujba religioasa . Aceeasi senzatie la vederea vesmintelor , numai ca acum am cuplat repede . Vesmintele acestui preot nu mai aveau nici macar pe fundal , nici macar pe spate , nu mai aveau DELOC nici o cruciulita . Daca insa s-ar face un sondaj in randul celor care merg frecvent la biserica , cu o singura intrebare : Va plac aceste vesminte ? , sunt convins ca majoritatea vor raspunde cu ” da ” . Si daca poporului ii plac , Ciobotea aplauda de veselie ca isi indeplineste si obiectivele si este si mireanul satisfacut . 1-0 pentru ei .

    Crucii Tale ne inchinam Hristoase , si Sfinta Invierea Ta o laudam si o marim !

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

  7. Aurora said, on septembrie 13, 2010 at 3:53 pm

    Sfanta Cruce, pazeste-ne de toate uraciunile !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.