SACCSIV – blog ortodox

Sapte persoane detin cate o “cheie a internetului”, cu care pot sa-l reporneasca, in cazul unui atac terorist sau eveniment catastrofic …

Posted in internet by saccsiv on iulie 29, 2010

   Citez din articolul Brit holds the ‘key to the Internet’:

   Paul Kane, seful executiv al companiei de management al Internetului, CommunityDNS, este unul dintre cei sapte oameni carora le-a fost data o “cheie” cu care pot sa restaureze Web-ul, daca este offline.

   Domnul Kane este detinatorul cheii pentru Europa de vest, in timp ce alte sase persoane o sa imparta responsabilitatea pentru restul lumii.

   In cazul unei brese de securitate, sase dintre cele sapte persoane o sa trebuiasca sa calatoreasca la o locatie securizata in Statele Unite, unde, colectiv pot recupera cheia principala.

   Detinatorii cheilor ar putea restaura niste sisteme securizate care sustin o parte a Internetului pentru a asigura ca utilizatorii de Web sunt directionati doar catre site-uri autentice.

   Domnul Kane a declarat: “Ma simt onorat si emotionat sa vad ca sunt apreciat pentru realizarile mele din trecut si contributiile curente pentru securitatea globala a Internetului”.

   “Suntem foarte incantati sa putem lua parte la stimularea inovatiilor din regiunea Bath si sa vedem ca Universitatea din Bath devine un centru global de excelenta pentru tehnologiile de Internet.

   Compania domnului Kane este constituita dintr-o echipa de specialisti care a creat un sistem de securitate cunoscut ca DNSSEC, pe care companiile il pot folosi pentru a-si face site-urile mai sigure.

   Kane a respins sugestiile conform carora o singura cheie ar putea fi creata pentru a restaura intregul Web. “O astfel de cheie ar provoca balcanizarea Internetului,” a declarat Kane pentru The Guardian.

   Cititi va rog si:

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

Jay Rockefeller: “INTERNETUL ESTE RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 29, 2010 at 1:01 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. I1 said, on iulie 29, 2010 at 1:40 pm

    Iara o emisune interesanta pe OTV.

    Apreciază

  3. Mihai said, on iulie 29, 2010 at 3:58 pm

    Internetul ca un întreg poate fi controlat destul de ușor, însă trebuie ținut cont de faptul că internetul este o entitate scalabilă. Dacă doar 80% dintre ISP colaborează și închid accesul, cei 20% care au rămas încă pot comunica între ei. Fiecare ISP în general are propriul său DNS și chiar și eu ca utilizator pot să creez un DNS, însă trebuie ca lumea să poată ajunge la mine într-un fel. În general internetul poate fi controlat și oprit fizic, pentru că este nevoie de o anumită infrastructură și s-a ajuns ca doar câțiva ISP să controleze infrastructura.
    Există și alte metode de conectare. Știu pe unii care au reușit să conecteze calculatoarele prin rețeaua electrică care deja există. Viteza internetului este mai mică și semnalul în general nu reușește să treacă de transformatoare.
    În general plăcile de rețea WiFi pot fi conectate direct una la alta. Dacă am avea o densitate suficient de mare de smartphones de exemplu, care au WiFi pe ele, poate fi făcut un program să creeze o rețea de topologie dinamică în care nu e nevoie de ISP. O astfel de rețea nu ar putea fi închisă la comandă niciodată, dezavantajul e că nu merge foarte repede și e nevoie de o densitate destul de mare de dispozitive, cum ar fi într-un mediu urban.

    Apreciază

  4. Ciprian said, on august 2, 2010 at 8:54 am

    In caz de cataclisme nu va mai fi curent, firele optice vor fi o problema nu cred ca mai trebuie sa il opreasca cineva si pana la urma cine va mai avea chef de internet la ce vremuri se intrevad… sau la fel de simplu vei avea de ales de a cumpara de mancare o saptamana sau sa platesti netul o luna sau curentul… ce vom alege? la modul asta trebuie vazute vremurile si toate sunt ca urmare a pacatelor noastre. SA NU NE PIERDEM NADEJDEA IN DUMNEZEU, SA MERGEM SA NE SPOVEDIM SI SA TINEM POST SI SA NE RUGAM PENTRU TARA. Doamne Ajuta!

    Apreciază

  5. […] si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET? Iar in 2010 aflam ca: Sapte persoane detin cate o “cheie a internetului”, cu care pot sa-l reporneasca, in cazul unui … Articol in care ni se spune cum ca detinatorii cheilor ar putea restaura niste sisteme securizate […]

    Apreciază

  6. […] In 2010 opinia publica afla ca sapte persoane detin cate o “cheie a internetului”, cu care pot sa-l reporneasca, in cazul unui … […]

    Apreciază

  7. […] Sapte persoane detin cate o “cheie a internetului”, cu care pot sa-l reporneasca, in cazul unui … […]

    Apreciază

  8. […] 14 ani in urma postam stirea de mai […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.