SACCSIV – blog ortodox

Candidaţii la titularizare vor avea câte un COD DE BARE unic, la fel ca produsele din magazine …

Posted in COD DE BARE by saccsiv on iulie 11, 2010

   Citez din articolul Examen de titularizare, securizat cu cod de bare:

   Examene securizate cu ajutorul codurilor de bare. Candidaţii la titularizare vor avea câte un cod unic, la fel ca produsele din magazine. Codul de bare va conţine numele candidatului şi codul numeric personal.

   Candidaţii la titularizare vor primi  un cod de bare, astfel că la intrarea în sălile de examen, candidaţii vor primi câte zece etichete autoadezive cu propriul cod pe care le vor lipi pe fiecare foaie de examen scrisă.

   Lucrările lor vor fi corectate în alte judeţe, apoi scanate pentru a le „dezvălui” identitatea.

   În acest an, la titularizare sunt scoase la concurs 5.500 de posturi de profesor şi alte 48.000 de posturi pentru suplinitori, pentru care s-au înscris aproape 50.000 de candidaţi. Concursul se va desfăşura pe 14 iulie.

   Cititi va rog si:

BIG BROTHER: Din cauza CARDULUI PENTRU SUPORTERI, galeria lui LAZIO se autodizolvă …

151 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 9:05 am

    Pai nelepadarea actului cu cip nu este pacat impotriva Duhului sfant, decat la man Petru Voda. Pacatul impotriva Duhului Sfant este pacatul de moarte de care nu te pocaiesti. Insa daca nu te pocaiesti de un pacat nu de moarte nu este pacat impotriva Duhului Sfant asta. Si a primi cipul in acte sau 666 nu este pacat de moarte decat la man Petru Voda si alti duhovnici aspri, insa nu la toti duhovnicii. 🙂 . Deci pentru majoritatea duhovnicilor a primi actul cu cip nu este pacat de moarte si nelepadarea lui nu este pacat impotriva Duhului Sfant.
    Incearca sa vezi lucrurile nu numai din perspectiva man Petru Voda, ci din perspectiva tuturor, asa cum le vede Biserica in ansamblu, ca sa nu cazi in pacatul judecarii, caci consecintele in timp pot deveni grave.
    Ai rabdare sa vezi si decizia sinodului si cum vor evolua lucrurile in biserica in urmatoarele luni si te vei convinge ca nelepadarea actelor cu cip nu este pacat impotriva Duhului Sfant decat la man Petru Voda si la unii duhovnici, insa la majoritatea nu va fi asa. Nu ca spun eu asta, ci pentru ca asa s-a tratat problema si in grecia, si in sf munte, si asa va fi peste tot. Asta o recunoaste si par Iustin prin comunicatul lui, cand spune ca nespovedirea credinciosilor ce nu se leapada de actele cu cip este valabila doar ca regulament intern la man respectiva, si nu este obligatoriu pentru toti preotii din BOR. Caci a spune ca asta ar fi obligatoriu pentru toti preotii e erezie. Deocamdata incearca sa nu iti impui punctul de vedere asupra altora, caci nici eu nu iti impun punctul meu de vedere, ca sa nu cazi in judecare si apoi in erezie. Macar fereste-te de erezie si hula, pe cat poti, in rest Domnul sa iti ajute. Ca asa au cazut si stilistii care mai intai au spus ca ei nu sunt de acord cu schimbarea calendarului si apoi au inceput sa ceara tuturor din biserica sa nu il schimbe, Daca ei ar fi aceptat sa ramana in BOR si sa tina sarbatorile pe vechi in interiorul BOR, atunci nu ar fi fost nici o problema. Dar pentru ca s-au mandrit si au judecat pe toti ceilalti, au cazut in erezie si s-au separat de Biserica si au pierdut harul mantuirii. Nu spun ca tu vei face o asemenea prostie, dar vad ca inca nu intelegi ca in Biserica exista mai multe puncte de vedere si in ce priveste pacatele de moarte si cele impotriva Duhului sfant. Daca pentru un pustnic este pacat de moarte sa manance carne joia ( daca ascultarea lui prevede asta ), pentru un preot sau mirean nu e. Daca pentru un calugar este pacat de moarte sa se casatoreasca cu o femeie, pentru un mirean nu e. Daca pentru un pustnic e pacat impotriva Duhului sfant sa manance carne joia si sa nu lepede pacatul asta prin pocainta, pentru un mirean nu e asa. Daca pentru un monah e pacat impotriva Duhului sfant sa nu lepede casatoria nevalida ce a facut-o ( care de fapt e preacurvie ), pentur un mirean nu e asa ( casatoria lui e valida ). Si exista multe exemple din astea. Chiar foarte multe nuante. Gandeste-te ca ce fac nebunii pentru Hristos e pacat de moarte pentru altii. Si multe alte exemple.
    Consider ca am spus destule, deocamdata.

    Apreciază

  2. G-man said, on iulie 15, 2010 at 9:06 am

    Avem atatea de ales,
    Ma pot impartasi mai des
    dar plang,
    Am cautat duhovnic bland
    Nu mi-au placut am fost pe rand,
    dar plang,
    Acum ce am aflat recent
    De un episcop eminent.
    dar plang,
    Ca ma va impartasi „firesc”
    Fara ca sa ma spovedesc.
    dar plang,
    Caci coarne nu numai el are
    Ci toti acei ce-l tin de” mare”.
    dar plang,
    Si atunci cand va veni Hristos!
    Ma pot numi doar pacatos,
    sa plang?
    E prea tarziu sa pot scapa,
    Episcopii toti vor tipa:
    – e vina ta ! e vina ta !
    Noi te-am impartasit mai des,
    Tu ai avut doar de ales…
    – e vina ta !

    Ce-Ti voi raspunde Tie Doamne?
    Ma tot gandesc dar n-am raspuns,
    Da-mi Doamne lacrimi sa am plans….

    Apreciază

  3. Adrian.I said, on iulie 15, 2010 at 9:19 am

    Emanuel.Pacatele impotriva Duhului Sfant sunt ereziile si hulele fata de cele sfinte nu are cum sa fie pentru unii altfel si pentru altii altfel.

    Apreciază

  4. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 9:36 am

    Hulele si ereziile sunt pacate impotriva Duhului Sfant pentru toti din biserica ortodoxa. Caci pogoramantul are limite nu poti face pogoramant la orice erezie si hula.
    Asta e cu totul alta problema fata de cea cu cipurile. Cipurile nu sunt nici pe departe pacate asa de grave ca hulele si ereziile, care pentru toti, am spus, sunt pacate de moarte si impotriva Duhului Sfant in caz de nepocainta.
    Deci in problema cipurilor pot fi mai multe pareri in biserica ortodoxa, insa nu si in problema hulelor sau ereziilor.

    Apreciază

  5. Adrian.I said, on iulie 15, 2010 at 9:43 am

    Daca tu accepti constient pe identitatea ta 666 stiind ce inseamna asta, este o tradare a Ortodoxiei si o hula grava

    Apreciază

  6. Adrian.I said, on iulie 15, 2010 at 10:00 am

    666 era simbolul supunerii totale, tributul platit de sclavi. (Este si numarul fiarei in apocalipsa simbol lui Mamona ). Ei nu pot sa scrie pe buletin, cetateanul x este sclavul satanei ci scriu cetateanul x 666 si mai subtil cetateanul x cod de bare dar duhul este acelasi.Avem ratiune sa discernem.; ” Parinte, a spus cineva: „Cum de folositi bancnota de 5.000 de drahme care are pe ea nr. 666 ? Acelasi lucru este si cu buletinul.”
    – Hartia de 5.000 este ban – si lira Angliei are pe ea pe regina Elisabeta; asta nu vatama. „Cele ale Cezarului, Cezarului” (Mt. 22,21; Mc. 12,17). Aici insa este vorba de identitatea mea, este ceva personal; nu este ban. Identitatea inseamna ceea ce inseamna si cuvantul; adica cineva se identifica cu cele pe care le declara. Ei pun pe diavolul si sa semnez ca il primesc. Cum sa fac asta ?……
    Din pacate, auzi o gramada de neghiobii ale mintii de la unii „cunoscatori” contemporani. Unul spune: „Eu voi primi buletinul cu 666 si voi pune si o cruce”. Altul: „Eu voi primi pecetea pe frunte si-mi voi face si o cruce pe ea…” si o gramada de asemenea prostii. Ei cred ca se vor sfinti in felul acesta, cata vreme acestea sunt inselari. Un episcop mi-a spus: „Eu, langa semnatura voi face si o cruce. nu ma lepad de Hristos, ci, simplu, ma slujesc (folosesc)”. „In regula – ii spun – tu esti episcop si pui o cruce langa numele tau in virtutea calitatii ce o ai; altul este arhimandrit si pune si el, datorita rangului ce-l are, o cruce. Lumea ce va face?” Lucrul murdar nu se sfinteste. Apa curata primeste harul si se face aghiazma. Urina nu se face aghiazma. Piatra se face paine prin minune. necuratia nu primeste sfintenie. Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinfeste desi am pune si o cruce. Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfant, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci cand pastram harul Sfantului Botez, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim Pecetea Sfanta: „Pecetea darului Sfantului Duh”. Vezi, unii ca acestia merg inainte cu o logica… Vor pune alaturi o cruce si totul e in regula. si desi vedem ca Sfantul Apostol Petru s-a lepadat numai la exterior de Hristos, dar si asta a fost tot lepadare (Mt. 26, 69-75; Mc. 14, 66-72; Lc. 22, 54-62; In. 18, 16-18 si 25-27)” (cateva cuvinte ale Sfantului Paisie Aghioritul)

    Apreciază

  7. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 10:02 am

    Nu e.
    De ce crezi ca tot am dat eu pe aici cu sofismele alea ale mele ? Tocmai ca sa te scap din deznadejdea asta frate, in care stai.
    Daca eu semnez un act pe care e trecut un 666 acolo nu e nici o hula si nici o lepadare. Si stiu ca nu e, tocmai asta e situatia. Daca as crede gresit ca semnand actul cu 666 ma lepad, atunci chiar si daca e gresit sa cred asa, cu adevarat ma lepad de Hristos prin faptul ca am semnat. Insa daca stiu, si abia acuma am dreptate, ca semnand un act cu 666 nu e nici o lepadare, ci doar o cadere pentru care se poate face pogoramant, atunci nu fac nici o lepadare.
    Pe cine hulesc eu daca primesc pe actul meu pe 666, langa semnatura mea ? A venit antihristul sa imi bage cipul in creier ca sa constituie 666 din cip lepadare ? Nu a venit, si nimeni nu imi baga un cip in creier acuma. E doar un cip pe act, si asta nu ma face sa pacatuiesc fortat, pacate mari, nu ma face sa ma lepad. A accepta actul cu cip e pacat dar actul cu cip nu te forteaza sa pacatuiesti pacate din alea mari care nu se pot tolera. Insa, un cip in creier implantat, fie ca are 666 fie ca nu are, poate sa ma faca sa pacatuiesc pacate din alea foarte mari, sa zicem sa curvesc, sau sa devin foarte violent si sa omor oameni. Este demonstrat stiintific ca cipul implant poate sa te forteze sa faci astfel de lucruri. Abia aici e problema : daca primesti acest implant de buna voie si stii ca prin el vei putea fi fortat sa faci pacate foarte mari, atunci ai facut un pacat impotriva Duhului Sfant care nu va avea putinta de a-ti tolerat de absolut nici un duhovnic ortodox. Si atunci ai pierit in iadul cel vesnic.

    Hai sa discut mai in amanunt situatia : daca iau niste excitante de buna voie nu voi avea cum sa ma feresc de a cadea in pacate trupesti. Daca iau substante care te face sa devii foarte nervos atunci nu voi avea cum sa ma feresc de a ma mania, si de a cadea in pacate grave. Cu cipul implant e si mai grav : prin acest cip poti manevrat ca un robot sa faci ce le place la masoni : sa te lepazi verbal, sa omori oameni, sa curvesti, sa faci ce vor ei intr-un cuvant. Deci e clar ca a primi implantul e lepadare de Hristos din prima, fara discutie.
    Insa prin cipul din acte nu are cum sa iti faca nimeni nimic, nu te poate forta sa pacatuiesti pacate din alea mari. De aia cipul din act este doar un mic pacat, ce consta in faptul ca ai ajutat intr-o oarecare masura la implementarea sistemului antihristic. Acest pacat al actului cu cip este deci un pacat ce se poate tolera, la care duhovnicul poate sa fac pogoramant, si sa impartaseasca credinciosii fara sa ii oblige sa lepede actul cu cip.
    Diferenta intre implant si actul cu cip e enorma.

    Apreciază

  8. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 10:04 am

    In fragmentul de mai sus nu spune sf Paisie ca actul cu cip e lepadare. In alta parte a spus ca e doar o cadere si nu lepadare.

    Apreciază

  9. Adrian.I said, on iulie 15, 2010 at 10:07 am

    Iti mai spun inca o data ca termenul de lepadare poate fi folosit in mai multe situatii.Cadere poate fi sinonim cu lepadare. In teologia patristica termenul cadere s-a folosit la fel de mult ca si termenul lepadare pentru identificarea unui pacat impotriva Duhului Sfant.

    Apreciază

  10. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 10:08 am

    Si ca sa ai discernamant : 666 de acuma de pe acte nu e pecetea ci are doar legatura cu pecetea. Asta au recunoscut-o toti sfintii.
    Una este a spune ca e pecetea asta de pe acte si alta e a spune ca e doar in legatura cu pecetea.
    Pecetea va fi doar cand cipul va fi implantat in creier, atunci 666 va constitui lepadarea. Acuma 666 din acte nu e nici pecetea nici lepadarea, ci doar are legatura cu acel 666 ce va fi lepadarea si pecetea.
    Doua pozitii extremiste si fara discernamant : a spune ca 666 din acte nu are nici o legatura cu pecetea, asta e gresit; sau a spune ca 666 din acte e chiar pecetea si lepadarea, asta e iar gresit.
    Calea de mijloc si cu discernamant este : 666 de acuma de pe acte e doar in legatura cu pecetea din cipul implant, insa nu e chiar pecetea aia. Pentru ca actul cu cip nu este implant al cipului in creier. Si atunci 666 din acte nu e nici o lepadare ci doar o cadere.

    Apreciază

  11. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 10:11 am

    A spune ca actul cu cip e lepadare poti spune doar in sensul de cadere, dar nu in sensul propriu-zis de lepadare de Hristos. Nu se leapada nimeni de Hristos prin primirea actului cu cip.
    cand sf Paisie a fost intrebat daca actul cu 666 de la greci e lepadare, atunci el a sublinita diferenta si a spus : asta nu e lepadarea ci doar o cadere. Observi discernamantul ?

    Apreciază

  12. Adrian.I said, on iulie 15, 2010 at 10:16 am

    A spus foarte clar ca e pacat impotriva Duhului Sfant numai ca a facut diferenta intre buletin si pecete.

    Apreciază

  13. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 10:20 am

    Arata-mi textul unde a spus ca actul cu cip va fi pacat impotriva Duhului sfant in toata Biserica, si ca deci cine va primi actul cu cip si nu va lepada acel act se va lepada de Hristos.
    Eu nu cunosc nici un astfel de text nici la Sf Paisie nici la alti sfinti.

    Apreciază

  14. Adrian.I said, on iulie 15, 2010 at 10:33 am

    Din pacate, auzi o gramada de neghiobii ale mintii de la unii “cunoscatori” contemporani. Unul spune: “Eu voi primi buletinul cu 666 si voi pune si o cruce”. Altul: “Eu voi primi pecetea pe frunte si-mi voi face si o cruce pe ea…” si o gramada de asemenea prostii. Ei cred ca se vor sfinti in felul acesta, cata vreme acestea sunt inselari. Un episcop mi-a spus: “Eu, langa semnatura voi face si o cruce. nu ma lepad de Hristos, ci, simplu, ma slujesc (folosesc)”. “In regula – ii spun – tu esti episcop si pui o cruce langa numele tau in virtutea calitatii ce o ai; altul este arhimandrit si pune si el, datorita rangului ce-l are, o cruce. Lumea ce va face?” Lucrul murdar nu se sfinteste. Apa curata primeste harul si se face aghiazma. Urina nu se face aghiazma. Piatra se face paine prin minune. necuratia nu primeste sfintenie. Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinfeste desi am pune si o cruce

    Apreciază

  15. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 10:54 am

    Bun, in textul asta se spune ca prin cruce pusa langa 666 de pe buletin nu se sfinteste 666. Corect. Dar unde scrie ca 666 pe buletin inseamna lepadare de Hristos si ca nu te poti spovedi decat daca lasi buletinul.
    Daca pui crucea langa 666 nu sfintesti pe 666, dar de unde se trage concluzia ca daca iei un buletin cu 666 te-ai lepadat de Hristos si daca nu lepezi buletinul nu poti fi spovedit si impartasit ?
    Asta eu nu am vazut nicaieri la nici un sfant.
    La noi se mai practiva botezul prin stropire. Stilistii au zis ca din cauza ca nu e canonic nu poate fi valid, insa se inseala. Facut de un preot ortodox si botezul prin stropire devinde valid. Deci se poate face pogoramant la un botez prin stropire, care e totusi un lucru destul de grav. Invatatura ortodoxa spune ca poti face pogoramant pana acolo incat sa botezi si cu nisip sau tarana, sau chiar si fara nici o materie, daca nu poti altfel ( de exemplu in desert ). Deci sa nu punem noi limita pogoramantului dupa mintea noastra cea prunceasca. Sa lasam biserica ca ea stie ce e mai bine de facut, si deja vedem ca in grecia s-a facut pogoramant la actele cu 666 si cele biometrice, de cativa ani incoace. Daca au facut atunci probabil ca se va face in toata lumea ortodoxa. Ca ar fi absurd ca la romani sa trimita sinodul pe toti episcopii si preotii si credinciosii in paduri de pe acuma. Hai sa nu fim fantezisti. E o situatie in care trebuie facut pogoramant. Daca te duci in grecia cu un buletin cu 666 sau cu cip sau in sf munte, te poti spovedi fara grija, iar daca esti ierarh poti sluji fara probleme. Nu te intreaba nimeni nici macar in sf munte despre ce fel de acte ai. Si grecii au de 10 ani buletine cu 666 pe ele, si buletine biometrice de 4 ani. Si nimeni nu a fost dat afara de la spovedanie nici macar in sf munte. Problema asta e depasita.

    Apreciază

  16. Adrian.I said, on iulie 15, 2010 at 11:00 am

    Pai daca esti in starea de pacat impotriva Duhului Sfant nu te poti sfinti indiferent ce faci.Daca te spovedesti si te pocaiesti asta e altceva.Nu ma intereseaza pogoramantul ci doar daca e un pacat mare sau nu.Am spus ca nu e tot un cu pecetea lasa-ma cu sfaturile astea.

    Apreciază

  17. Emanuel said, on iulie 15, 2010 at 11:16 am

    Crezi ce vrei.
    Spui ca nu te intereseaza pogoramantul, eu iti spun ca faci exact greseala pe care au facut-o si stilistii la inceput, inainte de a se lepada de biserica ortodoxa. Si vai ! asta e tocmai greseala pe care am facut-o si eu de am ramas 2 ani ( mai demult ) in afara bisericii si de m-am luat cu stilismul, pe motivul ca nu acceptam ca se poate face pogoramant in cazul botezului prin stropire sau al calendarului. De fapt eu nici nu stiam ca exista in biserica ortodoxa si posibilitatea pogoramantului, apoi am aflat de asta dar judecam ca pogoramintele ecumenistilor sunt prea mari si nu se pot tolera in biserica ortodoxa. Dar mai apoi am aflat ca erezia primatului papal ( de drept, nu de onoare care nu e erezie ) si filioqve au fost tolerate in biserica sute de ani, iar arianismul a fost tolerat zeci de ani, si asta nu inseamna ca preotii au pierdut harul atunci, sau ca s-au dus in iad toti cei ce au facut pogoramintele astea, caci si sfintii au facut astfel de pogoraminte. Crede-ma ca stiu lucrurile astea pe de rost si inteleg perfect ce gandesti tu, pentru ca si eu doi ani m-am luptat cu greselile astea. Insa e minciuna : nu ai voie sa nu crezi in pogoramant. Asta e neascultare de biserica, si incet incet duce prin judecare de fiecare zi, la pierderea harului si in final duce la erezie. Domnul sa te fereasca de asa ceva.
    Nu esti in pacat impotriva Duhului Sfant daca iei acte cu cip. Asta e doar un regulament interior la man Petru Voda, unde se considera cipul pacat de moarte. In rest nu e valabil asta.
    Insa asta e, crezi cum vrei tu, eu nu am nimic impotriva.

    Apreciază

  18. Adrian.I said, on iulie 15, 2010 at 11:28 am

    Emanuel. Probabil acum ai inceput sa conlucrezi cu harul (cand ai revenit) ravna incepatorului sau mai bine zis a descoperitorului poate sa fie foarte periculoasa fie ca alimenteaza o pozitie ultra zleotista sau care pare „mijlocie”.Probabil din aceasta cauza esti inflacarat si ai scris atatea comentarii, Dumneze il ajuta pe cel care il desopera si il face zelos, insa aceasta stare e periculoasa fiindca poate fi exploatata de diavol.Pr Serafim Rose le dadea la noii ucenici sa citeasca carti laice tocmai pentru a nu cadea in extreme din cauza zelului.

    Apreciază

  19. Daniil said, on iulie 15, 2010 at 11:49 am

    @emanuel
    Frate Emanuel, eu am citit comentariile tale multe si lungi si tin sa iti martusisesc ca iti dau dreptate. Nu as fi facut aceasta interventie banala pe forum, daca nu as fi vazut ca intr-adevar ai adus argumente pertinente. Ceea ce nu am observat de la cei care te ranesc si atat. Nu te intrista. Domnul sa te bucure!
    Iti citez ultimul comentariu al fratilor de la razbointrucuvant, care face lumina in aceasta chestiune si clarifica nedumeririle noastre intr-o anumita masura:

    „IMPORTANT!

    Am primit din partea parintelui Mihai Valica:

    Afisele smintitoare de la Petru Voda au fost date jos

    Doamne, ajuta!

    Intrucat s-a inteles exagerarea afiselor smintitoare de la Petru Voda, legate de actele biometrice si la porunca Parintelui Justin au fost date jos, doresc sa fac cateva precizari pentru duhovnicii care spovedesc persoane care cu stiinta sau nestiinta au primit documentele biometrice.

    Principiul iconomiei trebuie sa primeze si dragostea fata de penitent sa fie temelia Spovedaniei. Se cere ravna fata de Hristos si invatatura Bisercii, dar cu pricepere si multa intelepciune, pentru a nu face rana si mai adanca.

    Taina Spovedaniei reprezinta “Tribunalul iertarii” si nu al condamnarii si de aceea trebuie sa dam solutii de vindecare si nu sentinte de condamnare si de excludere fata de penitent.

    Pastorii duhovnicesti daca au multa dragoste fata de penitent vor fi inspirati si indrumati de Duhul Sfant. Altfel vor lucra doar condusi de propriile pareri, fixatii teologice si inversunari personale si se vor substitui astfel, dreptatii si bunatatii lui Dumnezeu.

    Deci sa exercitam Sf. Taina a Spovedaniei ca mijlocitori si impreuna lucratori cu Hristos si Duhul Sfant si nu in locul lui Hristos si a Sf. Duh.

    Cei care nu sunt duhovnici sau pastori sufletesti, in cazul de fata, li se potrivesc cuvintele Sf. Parinti: daca esti oaie nu te pune in locul pastorului! Daca te faci pastor oaie fiind, talibanizezi si transformi Biserica in inchizitie morala si nu o lasi sa fie Spital Duhovnicesc si mijloc de indumnezeiere.

    Daca veti considera oportun mica mea interventie o puteti posta pe net. La fel si micul comentariu atasat.

    Cu dragoste frateasca in Hristos Domnul si Mantuitorul nostru,

    pr. Mihai Valica”

    Apreciază

  20. mirceapuscasu said, on iulie 15, 2010 at 11:59 am

    Mesaj al parintelui Mihai Valica:

    Afisele smintitoare de la Petru Voda au fost date jos

    Doamne, ajuta!

    Intrucat s-a inteles exagerarea afiselor smintitoare de la Petru Voda, legate de actele biometrice si la porunca Parintelui Justin au fost date jos, doresc sa fac cateva precizari pentru duhovnicii care spovedesc persoane care cu stiinta sau nestiinta au primit documentele biometrice.

    Principiul iconomiei trebuie sa primeze si dragostea fata de penitent sa fie temelia Spovedaniei. Se cere ravna fata de Hristos si invatatura Bisercii, dar cu pricepere si multa intelepciune, pentru a nu face rana si mai adanca.

    Taina Spovedaniei reprezinta “Tribunalul iertarii” si nu al condamnarii si de aceea trebuie sa dam solutii de vindecare si nu sentinte de condamnare si de excludere fata de penitent.

    Pastorii duhovnicesti daca au multa dragoste fata de penitent vor fi inspirati si indrumati de Duhul Sfant. Altfel vor lucra doar condusi de propriile pareri, fixatii teologice si inversunari personale si se vor substitui astfel, dreptatii si bunatatii lui Dumnezeu.

    Deci sa exercitam Sf. Taina a Spovedaniei ca mijlocitori si impreuna lucratori cu Hristos si Duhul Sfant si nu in locul lui Hristos si a Sf. Duh.

    Cei care nu sunt duhovnici sau pastori sufletesti, in cazul de fata, li se potrivesc cuvintele Sf. Parinti: daca esti oaie nu te pune in locul pastorului! Daca te faci pastor oaie fiind, talibanizezi si transformi Biserica in inchizitie morala si nu o lasi sa fie Spital Duhovnicesc si mijloc de indumnezeiere.

    Daca veti considera oportun mica mea interventie o puteti posta pe net. La fel si micul comentariu atasat.

    Cu dragoste frateasca in Hristos Domnul si Mantuitorul nostru,

    pr. Mihai Valica

    sursa:
    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/07/12/raspunsuri-de-mare-folos-si-de-stringenta-actualitate-de-la-doi-parinti-din-man-putna-sa-avem-o-atitudine-echilibrata-duhovniceasca-sa-luptam-fara-extremisme-exagerari-si-teribilisme-e-nevoie/comment-page-1/#comment-12243

    Apreciază

  21. G-man said, on iulie 15, 2010 at 12:51 pm

    Tara nostra aur poarta
    Noi cersim din poarta-n poarta.
    http://www.calauzaortodoxa.ro/stiri/pr-prof-mihai-valica-despre-actele-biometrice/

    Apreciază

  22. kosk said, on iulie 15, 2010 at 1:27 pm

    Foarte interesnăi comentariile de pe razbointrucuvant.ro-linkul dat de@mirceapuscasu.
    Cu osebire commentul vestitului ‘Alin’ care zice ashea: sistemul e ok, 666 un nr oarecare si chip-implantul nicidecum nu-i o lepadare. Trolul asta dupa ce a primit ban aici, zburda in voie pe saitul razbointrucuvant. Intrati si vedeti.

    Apreciază

    • G-man said, on iulie 15, 2010 at 1:42 pm

      asa cum neste prooroci mincinosi ca Klaus Kent si altii au adeptii lor (dintre crestini ),
      asa si curentele gen ecumenism au adeptii lor ( tot crestini)
      asa si cipciripu are adeptii lui …idem

      ..vor ramane f putini dintre crestini ( aceia care se vor lega bine de catarg si cu dopuri in urechi ) care nu vor cadea in plasa vorbelor lui ,,
      adica nu vor face fata campaniei electorale a lui anticrist si vor merge ca boii la jug ,,, chiuid de bucurie ..
      iti dai seama cum o sa se simta saracu crestin care nu accepta pecetea ..ca un nebun…… o sa fie apostrofat de familie , la servici , pe strada …. „uite prostu nu stie ce e mai bine pentru el „

      Apreciază

  23. mirceapuscasu said, on iulie 15, 2010 at 1:29 pm

    In urma dezbaterilor referitoare la actele cu cip, Parintele Justin Parvu a solicitat Pr. prof. Mihai Valica o analiza teologica a acestei probleme. Mai jos avem raspunsul parintelui Mihai Valica.

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/07/15/pr-dr-mihai-valica-precizari-teologie-despre-actele-biometrice-in-contextul-sfintei-spovedanii/

    Apreciază

  24. kosk said, on iulie 15, 2010 at 1:56 pm

    G-man , mda, ‘Alin’ este o sirenă 🙂

    Apreciază

  25. Violeta P. said, on iulie 15, 2010 at 2:15 pm

    @kosk
    ce bine ar fi daca ne-am uita in propria ograda….ca uite, greseli se intampla si la case mai mari!

    Apreciază

  26. G-man said, on iulie 15, 2010 at 4:18 pm

    Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Cel ce îndreptează;

    Apreciază

  27. G-man said, on iulie 15, 2010 at 4:56 pm

    am eu impresia sau unii rasufla usurati dupa ultimul comunicat de la Petru Voda.
    !!!!!!!! nu s-a dat comunicatul in favoarea cipurilor .. nu va bucurati degeaba. s-a hotarat doar ca metoda era una dura. . Nici parintele Iustin si nici preotul Mihai Valica nu sunt pentru cipuri . ascultati linku care l-am dat mai sus , in care preotul profesor vorbeste despre cipuri..

    Apreciază

  28. Emanuel said, on iulie 16, 2010 at 1:37 pm

    Faptul ca in loc sa se apere de catre marturisitori sf Impartasanie s-a aparat problema cipului inseamna ca problema cipului a ajuns pentru noi mai importanta decat Hristos.
    Asa ca trebuie sa revenim cu dreapta socoteala asupra problemei cipului, cu care nu trebuie sa fim de acord pentru ca il supara pe Hristos si atat.
    Ortodoxie == dreapta slavire a lui Hristos si nu slavire a oamenilor cu viata sfanta sau slavire a marturisirii impotriva cipului.

    Apreciază

  29. G-man said, on iulie 16, 2010 at 1:51 pm

    „traiasca ” nu e slavire e cinstire si noi ne cinstim sfintii si cuviosii ca nu suntem sectanti. si asa cum am zis asa si cred ca nu il va lasa Domnul pe parintele fara Mila Lui .(oricati ar fi care ii vor raul pe langa el sau mai departe de el)
    ,dar slava dam numai lui Dumnezeu.
    cat despre cip numa faptul ca se discuta despre el de credinciosi , (ca parintii , preotii , episcopii trebuie sa ne zica ce si cum ), e o cadere in capcana diavolului , ca am vazut pe bloguri cum unii isi planifica cand va veni anticrist sa lase atunci cipurile de ce sa le lase acum si sa” sufere 10 ani sau cat o fi pana atunci ” … asta e strigator la cer . ca si cum ai sta cu mana pe ciolan si cu urechea palnie sa auzi pasii Stapanului Hristos si atunci sa arunci ciolanu… s-ar putea sa isi ia o mare teapa acesti „credinciosi ” ciolanosi.

    Apreciază

  30. Emanuel said, on iulie 16, 2010 at 2:33 pm

    Ma refer nu la cuvantul tau ” traiasca ” ca e gresit. Ci la faptul ca s-a facut ascultare acolo unde nu era voie sa faci ascultare. In film s-au facut niste afirmatii care trebuiau combatute mai inainte de a combate cipurile.
    Insa pe apologeticum am vazut scris : ascultare fara discernamant ” care nu se aplica in materie de credinta. Cand avem de a face cu erezii nu facem ascultare de nimeni.
    Eu daca as fi avut copii mici as fi plecat de pe acuma in padure, dar asta nu o poti aplica la toti. Insa padurea nu prea a compatibila cu copii mici, de aia eu aleg padurea. Insa nici asta nu o poti aplica la multi. Insa e bine ca fiecare sa se pregateasca de plecarea la padure ca vine mania Domnului, si trebuie sa ai un loc unde sa fugi cu copii. Daca zici ca iti iubesti copii si de aia nu pleci acuma in padure, atunci cu atat mai mult, daca ti-ai iubi copii ai face anul asta un loc la munte unde sa poti fugi cand va veni urgia. Ca aia e zis ca va veni la anul.

    Apreciază

  31. G-man said, on iulie 18, 2010 at 11:35 am

    uite un articol interesant
    http://www.vestitorul.blogspot.com/2010/07/talcuire-la-apocalipsa-sfantului-ierarh.html
    parca regasim cuvintele acestea si la parintele Iustin.

    Apreciază

  32. subiectexam said, on august 9, 2010 at 1:41 pm

    Nu a fost folosit nici un cod de bare pentru candidati si nici nu cred ca va fi vreodata.

    http://examentitularizare.blogspot.com/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.