SACCSIV – blog ortodox

Cei ce striga se imputineaza. Numarul celor ce-i aud se mareste?

Posted in internet, ORTODOXIE by saccsiv on iulie 3, 2010

   Vorbeam de curand cu un frate ce constata cu amaraciune ca se tot mareste numarul celor ce promoveaza solutii lumesti, dintre cei cu bloguri sau care tin conferinte, scriu carti si articole in reviste, adica dintre cei ce sunt cunoscuti publicului crestin dar si anti sistem.  

   Si are dreptate, dar e firesc: traim vremuri de cernere cumplita, deci daca pana de curand figuram multi in aceeasi tabara, acum, cand vremurile apocaliptice bat la usi … unii sunt foarte convinsi ca sub nici o forma nu traim timpurile cand se implinesc profetiile, ba mai mult, considera ca acum e marele moment ca prin actiuni hotarate sa zdrobim ELITELE  ce stapanesc SISTEMUL. Dintre acestia, unii au fost inca de la inceput intrusi ce au folosit ortodoxia ca pe un instrument al scopurilor lor revolutionare. Altii s-au ratacit pe parcurs.

   Deci cernerea e fireasca, dar tot firesc e oare si numarul foarte mic al celor ce striga sa ne pregatim precum ne-au invatat Sfintii Parinti, in comparatie cu numarul celorlalti?

   In blogosfera, dintre cei cu un traffic cat de cat, cei cu solutii lumesti sunt majoritari. Noi ceilalti suntem cu mult sub zece. Nu spun cati si nici nu nominalizez.

   Daca luam insa in calcul si blogurile mici si cititorii, oare proportia care ar fi? Per ansamblu, nu stiu. Stiu insa ca numarul cititorilor blogului meu ,care inteleg ca vremurile apocaliptice bat la usi, se tot mareste. Si asta e bine. Cum stau lucrurile la ceilalti frati care au bloguri, doar ei ne pot spune.

   Ce putem face? Cum sa ne auzim si mai bine glasul, atat noi cu bloguri, cat si cititorii? Cum sa procedam sa trezim pe cat mai multi?

   In primul rand, desigur, rugandu-ne bunului Dumnezeu.

   Voi, fratii mei, ce parere aveti? Cat de curand, datorita SISTEMULUI, acest tip de site-uri vor dispare de pe internet. Dar chiar si pana atunci insa, e foarte posibil ca unii dintre noi sa renunte … Nu discut motivele si nu trebuie invinovatiti.

   Eu, multumita bunului Dumnezeu, doresc sa continui cu acest blog pana cand il vor inchide. As vrea insa sa maresc cu mult numarul de articole postate zilnic. Nu stiu insa cum si astept sugestii. Postasem pe blog doua anunturi de tip “Caut colaboratori” si s-au oferit cativa frati si surori sa ajute la traduceri. Unii au renuntat, au venit altii, au renuntat si dintre ei, au venit iar altii … E o treaba excelenta, sa le rasplateasca bunul Dumnezeu. Trebuie insa cu mult mai mult. Pe de alta parte, ma feresc sa ingadui unei persoane sau mai multora sa intre la administrare si voit sau fara voie sa faca vreo mega boacana.

   Am putea insa, cu ajutorul vostru, fratilor cititori, demara o colaborare cam la modul urmator:

   – sigur voi la un loc cititi mai multe articole si analize interesante pe internet, decat mine. Trimiteti-mi va rog materiale sau link-uri.

   – e nevoie de cativa frati care sa le si prelucreze un pic in word, eventual sa le si comenteze, urmand ca eu sa le aduc completari si sa le postez.

   – trebuie sa promovez si blogurile cu traffic mic, dar n-am timp sa le citesc. Asa ca ar trebui, dupa modelul fratilor care deja fac acest lucru, sa posteze la rubrica de comentarii a acestui blog, link-uri catre articolele lor interesante.

   – chiar si cu ajutorul de mai sus, nu vom avea timp sa postam toate articolele interesante de la blogurile fratilor nostri sau din mass-media. Asa ca ar fi nevoie de cativa frati sa ajute sa facem zilnic un articol de tip “Link-urile zilei”, cam cum au RAZBOI INTRU CUVANT.

   – in functie de temele postate, minim trei ore pe zi imi ia sa ma ocup de comentarii si asta in conditiile in care nu prea comentez si eu … Nu stau 24 din 24 pe internet si se intampla sa gasesc cand revin zeci de comentarii lungi si multe altele scurte. Atunci sunt obligat sa le parcurg in diagonala si imi cer iertare ca aflati acest lucru acum. Este printre foarte putinele bloguri unde nu este moderare si nu voi renunta la aceasta politica deoarece consider ca fratii cititori trebuie sa comunice intre ei in timp real si mai mult, nu sunt eu marele destept doar pentru ca am blog si multi comentatori ma depasesc cu mult pe diferite domenii, asa ca trebuie sa le permit sa spuna ce au de spus. Din pacate, se mai baga in seama si unii rataciti. In general le permit in speranta ca prin dialogul cu noi se vor trezi. Dintre ei insa, sunt si cei ce pun otrava in prajiturele sau de-a dreptul promoveaza sminteli. De obicei acestia scriu kilometric si ca sa nu pierd vremea pana ma dumiresc ce-i cu ei, e bine sa fie cativa frati care atunci cand ii depisteaza, sa-mi semnalizeze pe e-mail. Eu voi avea incredere in ei si voi apela promt la spam.

   – sigur mai aveti si voi unele idei, deci nu ezitati sa le expuneti

   – cei care vor sa ajute, sa scrie la rubrica de comentarii a acestui articol si ii voi contacta.

   Doamne ajuta!

86 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 3, 2010 at 4:20 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on iulie 3, 2010 at 4:23 pm

    salut,
    Ce ziceti de asta?

    ATENTIE LA NE-ATENTIE ! „el” ESTE PRINTRE NOI !ASTEAPTA DOAR MOMENTULSA APARA !

    Apreciază

    • nea viktor said, on iulie 3, 2010 at 6:50 pm

      interesant filmuletul DAR ar trebui sa fim constienti ca numele JESUS (ISUS) e doar un nume, adica se obisnuieste la popoarele latine, mai ales, sa se boteze copii cu acest nume. avand in vedere ca antihristul, pentru a insela pe cat mai multi, va imita pe adevaratul SALVATOR (ISUS), dilema mea e urmatoarea: de unde stim ca nu isi va insusi numele ISUS, spunand ce el este mesia? deci ceea ce a profetit acest rabin poate insemna doua lucruri: o mare inselatorie menita a pacali credinciosii sau adevarul.

      Apreciază

      • petru said, on iulie 11, 2010 at 2:31 pm

        nea viktor, probabil ca antihristul isi va insusi numele de Isus (sa speram ca nu Iisus) spunand ca este mesia. Acest fals mesia in asa fel va vorbi incat va amagi pe multi, si nu va lasa sa se vada ca defapt minte ; iar cand spun ca minte ma refer la faptul ca falsul mesia nu va fi in deplina concordanta cu cele scrise despre Mesia in Vechiul Testament… sau va incerca sa dea o fata intunecta dar aparent luminoasa cu privire la profetii (adica sa le perverteasca). In acel moment, cand oamenii sinceri vor vedea ca exista contradictii intre profetiile Vechiului Testament privitoare la Mesia si falsul mesia (antihristul) se vor trezi. Repet, antihristul nu va vrea sa arate ca exista astfel de contraziceri pt ca asa se vad da de gol, ci va incerca sa dezbata tot felul de alte subiecte.
        Asta e tehnica diavolului, sa tot spuna multe despre nimicuri sau despre lucruri prea putin importante, si toate astea pentru a distrage atentia oamenilor de la a cauta cele adevarate despre adevaratul Mesia.
        Cu multe va putea fi prins antihristul ca e un fals mesia, insa cei ce se vor lasa intunecati la minte nu vor vedea. Cum ar putea acestia sa vada adevarul din moment ce ei vor privi toate prin prisma intunericului? Cand privesti intunericul prin prisma lui proprie, nu arata a intuneric. Doar cand vine lumina faci diferenta. Aceasta Lumina e Mantuitorul Iisus Hristos care va arata diferenta dintre lumina adevarului si intunericul minciunii.

        Apreciază

  3. cosmin mihai said, on iulie 3, 2010 at 5:02 pm

    Doamne ajuta. Cred ca ar fi util sa privim si la ceea ce se intampla militar prin orient. este Debka.com o sursa de informatii credibila in acest sens? Dar GlobalSecurity.org ?
    Ar fi util ca cineva sa concluzioneze la articolele postate cu comentarii. e mai util in conditiile lipsei de timp, cand exista zeci de comentarii. poate chiar dintre cititori, cu medierea administratorului.
    Multumesc pentru ceea ce faci saccsiv, chiar daca uneori nu rezonam.

    Apreciază

  4. Rgogu said, on iulie 3, 2010 at 5:07 pm

    Doamne ajuta!

    Eu dau crezare profetiei amintite de saccsiv, conform careia „se taie firul” de anul ce urmeaza… Se pare ca nu mai e mult timp . Se spune acolo de distrugeri foarte mari , fapt ce nu ne va antrena in cel de-al treilea razboi mondial. Cum observa foarte bine saccsiv, asta ar putea fi un „eveniment pozitiv”; subscriu si eu aici.
    Cred ca nu ne va fi noua dor de net si altele asemanatoare cand vom fi infometati… Vom avea un dor puternic de traire autentica. Deci traire sa fie si recomand sa se incerce si alternativa cartilor tiparite. Sincer cred ca aceasta e o varianta mult mai buna decat a internetului, ce depinde de aparatura, curent si …internet! O complicatie mare… Zicea la un moment dat un frate aici pe blog ca are sute de giga de site-uri copiate(arhivate!). E mai mult decat se poate citi intr-o viata! 🙂 Eu zic sa ne restrangem pe viitor la catreva carti de baza(scrise preferabil de Sfinti + Sf. Evanghelie) ce le vom putea folosi oricand si in orice conditii. De fapt in toate conditiile posibile putem folosi numai arhiva sufleteasca si a mintii(memoriei). Deci sa ne straduim sa urmam indemnul dupa care trebuie sa ne statornicim in toate cele bune si sa ne agonisim adevarata traire si dragoste. Numai asa vom fi pregatiti pentru orice „intemperie”.
    Saccsiv, as aprecia, ca in conditiile implinirii celor profetite despre 2011 in Romania(in care cred), pana la inceputul anului 2011 se vor cam inchide site-urile. Din lipsa de buget, suport tehnic si …de hrana. Se va iesi mult in strada, nu ii va multumi pe oameni sa discute pe net. Dar, conform porfetiei(sau a comentariilor?- dupa Pr. Arsenie Boca?), sa nu iesiti in starda, ca acolo vor fi macelurile.
    Nu deznadajduiti! Sa ne adunam cei care avem un crezamantul cel bun si drept! Nu stiu cum vom putea sa trecem peste macel. In munti, sau altfel: Sa ne fereasca Dumnezeu! Dar daca trecem poate va ajuta Dumnezeu sa ne regrupam noi cei de aici. Dar nu aceasta e important- noi cei de aici. Sunt mii si sute de mii si milioane de binecuvantati si oameni cu har in tara! Va randui Dumnezeu sa ii intalnim pe aceia care ne vor fi spre mantuire. Deocamdata, se pare ca noi cei de aici putem sa ne fim spre mantuire! 🙂 Sa ma ierati , nu vreau sa smintesc pe nimeni prin comentariul acesta; este doar o parere.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. mircea said, on iulie 3, 2010 at 5:07 pm

    legat de clipul postat de nea Anderthal: http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=128&view=item&idx=1347 ( Rabbi Reveals Name of the Messiah)

    Apreciază

  6. Stefan D. said, on iulie 3, 2010 at 5:14 pm

    Saccsiv, vreau sa te intreb in legatura cu o chestie tehnica. Nu se poate ca atunci cand apas pe un link, site-ul sau articolul respectiv sa se deschida in alta fereastra? Asa e la „razboi intru cuvant” si mi se pare foarte convenabil, decat sa apas „back-back-back”. Nu stiu daca se poate, dar mi-ar placea.

    Aprecieri maxime pentru eforturi si aceleasi aprecieri pentru cei care comenteaza si posteaza diverse link-uri. E o comunitate frumoasa aici.

    Doamna ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 3, 2010 at 5:24 pm

      Stefan D.

      Doamne ajuta! Nu stiu.

      Apreciază

      • LostOne said, on iulie 3, 2010 at 5:56 pm

        Daca ai access la html-ul cand postezi o pagina(in wordpress sigur ai:P), poti adauga la link-uri asta:
        target=”_blank” si va deschide automat paginile in alta fereastra/tab :).

        Iar pentru restu care nu prea stiu ce si cum. Poti selecta cand dai click dreapta dar poti sa si apesi ctrl si sa dai click, ar mai fii sa apesi pe butonul mijlociu al mouse-ului.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • bogdan said, on iulie 3, 2010 at 5:49 pm

      se poate face si este relativ simplu; dar decat sa faca saccsiv modificari, e mult mai usor sa apezi pe al 3-lea buton al mouse-ului (rotita de scroll), – daca ai asa ceva – si vei obtine efectul dorit -> link-ul se va deschide intr-un nou tab

      Apreciază

      • Stefan D. said, on iulie 3, 2010 at 6:34 pm

        Multumesc mult! Am avut o revelatie…rotita se si apasa, nu numai se invarte :))

        Apreciază

    • Elena said, on iulie 3, 2010 at 6:38 pm

      poti face click dreapta pe mouse si „open in New Tab”

      Apreciază

      • Stefan D. said, on iulie 3, 2010 at 8:28 pm

        Asa e, Elena, da’ lenea e cucoana mare… 🙂 Thanks!

        Apreciază

      • ROrtodox said, on iulie 3, 2010 at 9:31 pm

        nu trebuie click dreapta obligatoriu .. in Opera merge sa apesi pe scroll si se deschide tab nou, numai sa nu ai cine stie ce functii suplimentare pe mouse la scroll ..

        Apreciază

  7. G-man said, on iulie 3, 2010 at 5:22 pm

    ma bucur ca ai luat acesta initiativa ..dar de ales tu sa ii alegi ca ii stii pe cei care scriu aici de mult si nu au luat-o razna .. la fel si pe agitatori ( pe astia am inceput sa ii invat si eu car enu scriu de ,mult)
    eu personal nu prea ma pricep la programe de calculator asa ca nu stiu cum te pot ajuta.poate doar cu depistarea la timp a atacatorilor poate ,
    oricum mare grija totusi ca sa nu ne trezim invers ,la spam aia care mai tipa crestineste si liber ateii .

    Apreciază

  8. bogdanlucian said, on iulie 3, 2010 at 5:30 pm

    Ajut cu tot ce pot….numai sa mi sa ceara.!
    Doamne ajuta.

    Apreciază

  9. bogdan said, on iulie 3, 2010 at 5:33 pm

    frate saccsiv, nu stiu daca prezint vreun pic de credibilitate, caci nu prea imi sta in fire sa comentez; dar as putea si eu sa te ajut prin traduceri din limba engleza, caci am terminat o facultate de profil. daca vei considera de cuviinta, contacteaza-ma

    Apreciază

  10. G-man said, on iulie 3, 2010 at 5:49 pm

    cu ajutorul lui Dumnezeu o sa iti vina si ajutor sa faci o ecipa saccsiv .
    apropo de rataciti vezi ca la articolul ‘casatoria la roamani” se infiripa deja un club de feministe (MARIA+ em)

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 3, 2010 at 6:01 pm

      G-man

      Le mai las, caci au primit niste raspunsuri foarte utile de la unii dintre voi, comentarii folositoare celor ce intra la acel articol.

      Apreciază

  11. Daciana said, on iulie 3, 2010 at 5:59 pm

    sacsiv,
    Te pot ajuta cu traduceri din limba franceza. Sint noua pe acest site, am comentat o singura data. Daca ai materiale, te ajut cu mare drag. Daca nu ai, iti pot propune eu, iar decizia de a le publica iti va reveni.
    Dumnezeu sa ne miluiasca!

    Apreciază

  12. VIO 333 said, on iulie 3, 2010 at 6:00 pm

    ” Deci cernerea e fireasca, dar tot firesc e oare si numarul foarte mic al celor ce striga sa ne pregatim precum ne-au invatat Sfintii Parinti, in comparatie cu numarul celorlalti?”
    De ce te mira acest lucru atata timp cit credinta este tot mai slaba si mai putina ( adica la tot mai putini oameni )?
    Cu mare tristete trebuie sa recunosc aceste adevaruri, spuse tot de SFINTII PARINTI , si asta ptr. ca tot timpul suntem „impiedicati „,din interiorul nostru, din lume si de cel rau !Regret foarte mult ca nu am timpul ( fizic ) necesar sa te ajut in aceasta munca a ta , pe care eu o consider grea si intr-o oarecare masura ,chiar jertfelnica ( nu spun asta ca sa te magulesc in vreun fel , ci ca o observatie exterioara) !
    Sper ca altii mai bine pregatiti decit mine si cu mai mult timp si rivna sa te ajute in ceea ce propui sa faci , dar administrarea blogului pastreaz-o numai tu , ca ar fi pacat sa se intimple vreo incurcatura mai mult sau mai putin daunatoare .
    Sa fii convins ca vei avea din ce in ce mai multi cititori , dar si mai multi lupi deghizati , printre comentatori !
    Atit tu cit si cititorii ( scriu despre cei cu adevarat credinciosi ) care prin putinul lor ajutor, vor indrepta unul sau mai multi cititori ,prieteni, rude ,cunostinte ,colegi s.a. , la rindul lor, pe calea credintei , vor avea o alta trecere in fata DOMNULUI pe drumul mintuirii ( fiind salvatori de suflete ) .
    Criticam multe , spunem multe ,comentam multe dar mare atentie : NU EXISTA MANTUIRE FARA BISERICA ( si asta o spun Sfintii Parinti , nu pacatosul de mine ), deci in primul rind trebuie sa fie legatura cu Biserica si apoi celelate .
    Eu cred ca fiecare dintre noi cei care ne iubim aproapele ar trebui sa facem o campanie de la om la om ptr. a mari numarul de credinciosi care sa citeasca acest blog sau daca este necredincios sa se apropie de DUMNEZEU prin citirea acestui blog ( nu o luati ca pe o lauda , dar eu am facut mereu acest lucru deoarece consider ca este de datoria mea si a oricarui om in cautari pe calea credintei , sau intariri ale credintei ) .
    DOMNUL IISUS HRISTOS trebuie marturisit permanent !

    Apreciază

  13. cosmin mihai said, on iulie 3, 2010 at 6:08 pm

    Polonia si SUA au semnat acordul pentru amplasarea scutului antiracheta
    de I.R. HotNews.ro
    Sâmbătă, 3 iulie 2010, 17:38 Actualitate

    Apreciază

  14. magelan said, on iulie 3, 2010 at 6:17 pm

    imi doresc mai demult sa pun pe picioare un blog ca al dumneavoasta da ba ca nu am avut timp ba nu am avut inspiratia necesara sa promovez si sa fac cunoscut blogul meu,blogul exista da este ca si cum nu ar fi datorita traficului foarte mic iar din cauza experientei reduse in blogosfera nu am reusit sa fac blogul remarcat.Daca ati dori sa ma ajutati si pe mine sa imi redactez blogul astfel sa ajut si eu la permanenta trezire a noastra in fata pericolelor care ne incoanjoara zi de zi http://magelan.wordpress.com/

    Apreciază

  15. G-man said, on iulie 3, 2010 at 6:21 pm

    pai e simplu magelan mai postezi aici cu un comm, o parere si dai si linkul tau. eu personal am mai dat de blogu tau cand cautam prohodul necenzurat.
    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  16. vb said, on iulie 3, 2010 at 6:27 pm

    Va puteti baza si pe mine

    Apreciază

  17. c said, on iulie 3, 2010 at 6:46 pm

    si care-i mailul?

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 3, 2010 at 7:00 pm

      c

      Dupa ce aleg colaboratorii dintre cei ce posteaza aici, ii voi contacta si vor stii si e-mailul.

      Apreciază

  18. c said, on iulie 3, 2010 at 6:53 pm

    saccsiv,

    iti propun sa facem un forum (pe un cont gratuit) pe care sa-l comunici prin mail celor care se ofera sa ajute.

    Putem face o coada de asteptare a articolelor ce asteapta sa fie traduse, posta propuneri de articole, rezolva probleme tehnice, facilita comunicarea intre colaboratori, etc.
    Desigur se cere seriozitate.

    Ce parere ai?

    PS: Eu ma ofer sa aduc cateva articole interesante pe saptamana, dar in engleza (am vazut ca ai facut articole cu cateva filmulete postate de mine pe aici)

    Apreciază

  19. Razboinicul Luminii said, on iulie 3, 2010 at 7:09 pm

    De o saptamana ma multumesc sa citesc – doar.
    De duminica trecuta – de cand am suferit o imensa paguba (sufleteasca) – in urma postarii cu….tradatorul – am hotarat sa nu-mi mai spun parerea.
    Sa citesc….cred ca nu deranjeaza pe nimeni.

    Acum scriu ca ma intristeaza sa constat cum, in acceptiunea lui G-man – cei mai noi postatori – sunt si „agitatori”. Ma simt vizat – fiind nou – dar sunt nevinovat.

    Bine spunea cineva ca, ramanem cu prietenii vechi ca altii noi – mai greu sa-i agonisim.

    Bucurie sfanta tuturor!

    Apreciază

  20. G-man said, on iulie 3, 2010 at 7:14 pm

    nu am zis ca cei noi sunt agitatori , am zis ca eu care sunt nou incep sa imi dau seama de agitatori , saccsiv cu atat mai mult ii stie … dar poate din cauza ca am scris repede si nu s-au legat bine cuvintele… scuze ..

    Apreciază

  21. oarecare said, on iulie 3, 2010 at 8:21 pm

    Idei care pot fi utile:

    – dintre cititorii care au timp si dorinta, o misiune putin placuta, de postat comentarii Ortodoxe pe site-urile media oficiale(inclusiv reply-uri), organizat cine pe ce site-uri (cele mai importante cele cu numar mare de vizitatori), cu link-uri catre site-urile antisistemice care sa fie in legatura cu subiectul scos pe tava de catre oficiali. Ca o trupa de „comando” repartizati in misiune pentru Adevar prin CUVANT. Asta se poate face cu ajutorul celor cu blog-uri antisistem care isi cunosc cititorii pentru selectie si prin voluntariatul cititorilor, cu o buna organizare (pana la organizare si fiecare in parte). Am incercat pe cateva site-uri de tineret, cu argumentari si nadajduiesc, cu ajutorul Lui Dumnezeu, ca va iesi ceva.
    Un exemplu care nu imi apartine e articolul Mucenicului http://mucenicul.wordpress.com/2010/03/23/cat-de-suverana-este-europa/ preluat de Vasile ca si comentariu la http://www.gandul.info/news/boc-spune-ca-ia-in-calcul-modificarea-legii-ani-prin-ordonanta-de-urgenta-5914146 (CIUDAT ACUM APARE TRUNCHIAT IAR RESTUL MESAJELOR APAR OK?!?!?-au ajuns asa tupeisti?) care mai apoi a ajuns si pe roaim (unde de obice nu ajung informatii explicit ortodoxe), preluat si de Bataiosu tot de pe gandul si probabil ca de multi altii… Adica informatie ortodoxa introdusa cu finete, empatie, intelegere, dragoste pe site-urile sistemului…

    – cum stai cu cartea saccsiv? pe unde ai ajuns, te putem ajuta cu ceva (donatii de hartie, toner la imprimanta etc)

    – un conspect al intregii conspiratii sub forma unui articol scurt si la obiect cu link-uri catre articolele explicative(mai ales dovezi stiintifice pentru urmasii lui Toma) cu consultarea a cat mai multi dintre antisistemici si ortodocsi, nu toti au timpul si rabdarea sa parcurga cap coada un blog sau sa il urmareasca indeaproape pentru o imagine de ansamblu de aceea un arbore a ceea ce se stie sistematizat ar fi de bun augur si un link direct deasupra de „atentie o grupare …” Imi cer iertare saccsiv ca indraznesc, am citit ca nu e bine sa faci pe cineva „spurcat” pentru ca e pacat, si eu aveam obiceiul acesta la care vreau cu ajutorul Lui Dumnezeu sa renunt…

    – a ne face blog-uri fiecare acum e pierdere de timp si energie, cred ca trebuie sa conlucram cat mai bine cu totii. Si o pace cu Eufrosin si Bataiosu ca sunt de ai nostri nu strica. Ia ganditi-va sunt vremurile de pe urma vine Bataiosu si un necunoscut…in cine vei avea mai multa incredere ca om?!?
    Nadajduiesc sa va fi fost de folos in vreun fel si va rog sa ma luati in calcul pentru partea cu sistematizarea informatiei, ar trebui facuta repede!!!

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

    • oarecare said, on iulie 5, 2010 at 1:20 am

      cand spun „necunoscut” ma refer la oricinealtcineva ca se mai poate interpreta ca saccsiv fiind anonim e necunoscut…nu la asta fac referire

      Apreciază

  22. Ciprian said, on iulie 3, 2010 at 9:11 pm

    O idee ar fi cresterea traficului pe blog-urile wordpress ortodoxe, din nefericire intra in top foarte des 2 bolg-uri smintitoare de sectari, 2 blog-uri de la Nora pentru mama, un blog despre Horoscop Urania, astea 5 sunt cele care smintesc pe fatza. Mai sunt 3 blog-uri politice care sunt in top Politeia, Nastase si Unul Liberal dar sa le zicem „neutre” dpv teologic. Ideal ar fi ca pe langa saccsiv care e mereu in top acolo sa fie numai Ortodoxie sa inteleaga lumea ca numai una e calea!!! Imbucurator e ca apar deseori si Savatie si Apologeticum. O solutie ar fi bloguirea si pe aceste blog-uri cu indemnuri catre ortodoxie (mai putin pe cele sectare unde cred ca nu tine faza). Pot ajuta pe teme de chemtrails, poze din tara http://picasaweb.google.com/101618155570098177989 , dar in general ceea ce stiu am scris aici. Doamne Ajuta!

    Apreciază

  23. kosk said, on iulie 3, 2010 at 9:31 pm

    sunt bloguri ortodoxe si pe platforma blogspot
    le gasiti aici..unele:
    http://www.blogosferaortodoxa.blogspot.com/

    Apreciază

  24. Ciprian said, on iulie 4, 2010 at 1:36 am

    @saccsiv
    Dupa ultima postare m-am apucat sa citesc pentru prima data cartea EVADAREA, la 7 luni dupa ce ti-am descoperit blog-ul. E o treaba! Doar Nebunul de Savatie l-am mai citit dintr-un foc. Esti mai bland in carte decat pe blog. Si acu daca am terminat de cetit am niscavai intrebari:
    – cum se numeste cartea de la Manastirea Rarau?
    – care e articolul cu conspectul vechiului blog preluat de presa?
    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  25. Ciprian said, on iulie 4, 2010 at 2:05 am

    @saccsiv
    – spui la un moment dat ca necuratul poate sa citeasca gandurile pacatosilor, eu stiam, din ce am citit (Razboi intru Cuvant, Pr. Arsenie Boca), ca doar poate genera ganduri, pacatosi suntem cu totii… Unde as putea gasi mai in detalui informatia aceasta?

    Pentru cei care nu au citit-o, e o experienta de viata teribila care ar inlatura multe greseli daca ar fi citita din timp …

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 4, 2010 at 10:47 am

      Ciprian

      Iata ce scrie in carte:

      Acuma, sunt câteva chestii care mi s au înfipt în cap ca nişte piroane. Unul din ele este faptul că am citit în Pateric, dar şi în Vieţile Sfinţilor faptul că dracul, unul din lucrurile pe care nu le poate face, este de a citi gândul. Gândul îl citeşte Dumnezeu, îngerii, deci ce e de la Dumnezeu. Dracul n-are cum.

      Dracul nu poate citi gândurile celor credincioşi. Păcătoşilor le poate citi. De asta sunt atâţia vrăjitori şi falşi mistici care spun oamenilor ce gândesc…

      Ciprian, ceea ce este scris cu italice sunt vorbele lui Danion.

      Apreciază

      • Ciprian said, on iulie 4, 2010 at 11:51 am

        Multumesc pentru raspunsuri.
        Citirea acestei carti mi-a aratat ce minunat lucreaza Dumnezeu, desi nu citisem cartea aveam aceleasi idei ca si cele expuse in carte, cum as fi citit-o… Doamne Ajuta!

        Apreciază

      • Ciprian said, on iulie 4, 2010 at 11:53 am

        erata „ca si cum as fi citit-o…”

        Apreciază

      • Petreus said, on iulie 4, 2010 at 8:38 pm

        Dracul poate citi „gandurile” si ale credinciosilor si ale pacatosilor. Insa trebuie specificat un lucru. Multe din gandurile care ni se par a fi gandurile noastre sunt de fapt gandurile dracilor pe care el se straduieste din rasputeri sa ni le insufle ca si cum ar fi gandurile noastre si sa credem ca sunt gandurile noastre, gandurile aruncate de el.

        Dracul nu e asa prost cum cred unii, are „intelepciune luciferica”- draceasca. el se straduieste mai ales ca sa de-a impresia oamenilor ca el (dracul) nu exista , si e doar o poveste inventata de unii, pentru ca asa stie ca se poate strecura mai usor, si lucreaza de cele mai multe ori din umbra.

        Una din metodele folosite de draci este si aceasta (de care sfintii si-au dat seama) el vine si ne arunca ganduri de-ale lui pentru a ne face sa credem ca noi le-am gandit si apoi printr-o diferita persoana vrajitor sau falsi mistici etc ii descopera aceluia gandul pe care ti l-a soptit tie in ureche ca tu sa crezi ca acela „chipurile” ti-a stuit gandul.

        Sunt atatea cazuri in pateric care arata ca dracul nu a incercat pe sfinti numai cu metoda asta, ba mai mult i-a incercat chiar si cu vedenii si aratari in chipul lui Hristos, al Maicii Domnului al sfintilor laudandule smerenia sau virtutile si promitandu-le ca ii trimite sa propovaduiasca pentru ca oamenii sa afle adevarul si sa nu mai fie amagiti de „cursele vrajmasului”(adica ale lui). La unii le-a promis chiar cununi sau alte feluri de rasplata pentru nevointele lor. Si chiar sunt multe cazuri de pustnici care aveau multe minuni dar pe care diavolul i-a pierdut cu aceste viclenii.

        Ce nu cunoaste insa diavolul…diavolul nu poate cunoste niciodata gandul insotit de smerenie (dupa cum spune si Cuv. Paisie Aghioritul), gandul care este smerit acela nu-l poate sti, si nici de la el nu poate fi.

        Dar alt gand chiar daca poate parea bun acela ti-l poate cunoaste deoarece chiar el sti-l poate arunca autoindentificandu-se cu persoana ta. Poate spune de exemplu ” Am sa ma duc sa-l ajut pe fratele x ca e ratacit saracu habar n-are ce face, insa eu stiu mai bine si o sa-i fiu de mare ajutor” E un astfel de gand impletit cu mandrie ti-al poate arunca chiar dracul. si daca te prinde cu un gand din asta si mai gaseste si persoana potrivita despre care noi sa credem ca ne-a descoperit gandurile, apoi cadem in mainile lui si incet incet el stie cum sa-si faca lucrarea.

        Recomand Petericul despre vise si vedenii, aparut la editura Egumenita.

        Insa cel mai important lucru de retinut este ca dracul nu poate face nimic fara ingaduinta lui Dumnezeu. De Maica Domnului are si de Ea mare frica si de toti cei care traiesc sub acoperamantul Maicii Domnului.

        Apreciază

    • nana said, on iulie 4, 2010 at 11:39 am

      @ciprian

      ,,Asupra unuia ce este credincios, merge la biserica ,se marturiseste, se impartaseste, diavolul nu are nici o putere, nici o stapanire, Face numai putin ,,caf-caf” ca un caine ce nu are dinti.Insa asupra unuia ce nu e credincios si ii da drepturi, are mare stapanire.Il poate omori; are dinti si il sfasie.Potrivit cu drepturile pe care i le da un suflet , tot atat de mare este si stapanirea diavolului asupra lui” – din vol ,,Cu durere si dragoste pt omul contemporan” -cuvinte ale pr.Paisie Aghioritul

      citeste cartea (unul din cele 5 volume a Parintelui) sau intra pe site-ul celor de la razboi intru cuvant unde o sa gasesti fragmente din scrierile acestui sfant parinte

      Apreciază

  26. VIO 333 said, on iulie 4, 2010 at 4:45 am

    Nu Ciprian , gindurile nu pot fi citite de cel rau , dar pot fi intuite din comportamentul celui necurat sau chiar curat , din ceea ce vorbeste din istoricul lui comportamental deoarece diavolul nu se odihneste si cunoaste multe moduri de a ne prinde in latul lui !

    Apreciază

  27. "legheon" said, on iulie 4, 2010 at 7:12 am

    @ nea victor
    ai dreptate, e foarte posibila inselatoria, avem confirmarea in Noul Testament ca vor veni multi care sa spuna ca au descoperit pe Mesia, Yehushua, Yahushua, Iisus ,etc

    Domnul Iisus Hristos ne indeamna sa fim vigilenti, si cu mintea, inima si vointa sus, la Sfanta Treime, fara frica

    Apreciază

  28. "legheon" said, on iulie 4, 2010 at 7:20 am

    iar o sa-mi iau „bataie” ca scriu prea mult, mai sunt si incepator aici si ma bag in seama pe blogul altuia, totusi asta e scopul, sa ne impartasim (inca) ideile, atat cantitativ cat si calitativ, poate ramanem cu ceva de folos, deci pentru acest topic :

    ADEVARUL este unic, dar ca un diamant, are f multe fatzete, depinde de unghiul din care privesti, perspectiva, conjunctura : individual, colectiv sau social, cultural, economic sau al timpului (dispozitia astrala), Univers sau Multivers, etc.
    exista totusi posibilitatea de a gandi detasat:

    „THINK OUT OF THE BOX”

    inseamna sa te detasezi complet de acest unic (dar complex) adevar (universul informatiilor si energiilor in care fiintezi cu legile lui spatiu/timp) si sa vezi ce ramane, adica nu prea multe :

    moartea si (sau) viata, adica static si (sau) transcedental:

    *moartea inseamna atat cea fizica, ce transforma configuratiile de carbon
    cat si cea transcedentala, care te „fixeaza” pe o „frecventa” (in multivers, fara spatiu/timp) in „parametrii” in care te gaseste cea fizica (pana la Judecata, pentru cei care cred in Cuvant). acesti parametri se masoara cu iubirea si(sau) ura.

    *viata poate fi (pentru crestini cel putin) sansa nemuririi DACA :
    atat in corpul de carbon cat si in urma transformarii/trecerii(mortii fizice), te grupezi cu toata fiinta ta alaturi de cel care a reusit sa invinga moartea : Iisus Hristos

    este chiar atat de simplu, si anume, pentru unii, sper din ce in ce mai multi, a venit momentul intzarcarii, adica ruperii de orice informatie si atasament fata de orice si oricine de pana acum, si, prin concentrarea Vointei, Afectivitatii si Logicii catre Domnul Iisus, vor cunoaste Calea, Adevarul si Viata. sa iesim din cutia propriilor stereotipii lumesti.

    e meritoriu sa hranim si sa ne hranim unii pe altii, dar va veni timpul, si este ACUM – de doua mii de ani este mereu „ACUM”, cand toate resursele noastre trebuie directionate catre Domnul Iisus.

    parintii pustiului se fereau sa apara sau sa vorbeasca, chiar si celor avansati, pentru a nu-i rupe de Hristos, si a deveni ei in inima celorlalti un luminator care sa le abata atentia de la Dumnezeu, chiar si pentru scurt timp
    ……………………………………………………………………………………….
    a inceput bine saccsiv, prin spovedanie publica, demonstrand si altora care e primul pas esential si eliminatoriu : cunoasterea de sine, pocainta in fata Domnului, indreptarea

    *prima e spovedania curata, din copilarie pana in prezent
    *a doua este directionarea intregii noastre fiinte catre Sfanta Treime
    *a treia este (dupa cum spunea Parintele Iustin Parvu), pregatirea pentru trecere, uneori cu suferinte, ca mucenici, alteori mai usor – conteaza ?!?
    ……………………………………………………………………………………………
    A VENIT VREMEA INTZARCARII pentru multi, DACA AS FI IN LOCUL LUI SACCSIV, pe langa continuarea efortului de informare a celor incepatori, i-as ruga pe cei mai avansati sa incheie „scoala”, sa ma uite si sa uite pe toti, inclusiv liderii spirituali, pe care sa-i pomeneasca doar in rugaciune, si sa se apropie cat mai repede de Sfanta Treime, prin Iisus Hristos, post si rugaciune CU MINTEA, VOINTA si mai ales INIMA, „rascumparand timpul ” prin rugaciune !

    sa nu cautam sa ne salvam „viata” aici, pentru ca o vom pierde, sa-L cautam (doar) pe Iisus Hristos, si astfel vom avea viata, si nu oricum, ci vesnica

    Psaltirea.ro, sau psaltire de acasa – doar cu binecuvantarea duhovnicului, Atentie !!!
    poate deveni adevarata casa pentru multi acei care individual dar in comuniunea gandului si Cuvantului, cauta Viata, si nu le e frica de moarte
    sa nu va fie frica de moarte, Domnul nostru a invins-o pentru noi, si ne arata si cum !

    cine spunea oare, cu bucurie si speranta… „Manca-v-ar Raiul !!!…”

    Apreciază

  29. gabi said, on iulie 4, 2010 at 7:31 am

    Sunt autor de carte;scriu si public in continuare,dar m-am retras din viata publica de niste ani. Pot ajuta cu postari de pe micile mele blguri si as vrea sa scriu si propriile mele articole pentru blogul tau,saccsiv!

    Apreciază

  30. "legheon" said, on iulie 4, 2010 at 7:42 am

    @Ciprian
    scuze…
    …e tare greu sa „contrazici” pe Pr.Arsenie Boca, ma gandesc ca dorea sa se referea la cei care au pe Sfanta Treime cu ei, in ei, sfintii, acolo patrunde greu sau deloc…

    totusi pentru ceilalti, pacatosii…cei care au mereu in preajma sau chiar poarta in ei demoni „tacuti”, de care nu stiu, vicii ascunse care-i hranesc…eu am din pacate confirmarea ca sunt prezenti si au „raspuns” instantaneu si neincetat atat la gandurile pacatoase cat si cele pioase, prin care incercam sa facem curat si sa iesim de sub influenta lor

    Pr.Arsenie Boca, daca ai citit, se refera si la cei care poarta demoni, dar nu par demonizati, sunt din pacate asa cei mai multi dintre noi…putem sa ne rugam, sa-i chinuim, sa-i indepartam pentru un timp, dar asa cum spunea si Sf.Pavel despre „cuiul” sau, unii sunt ingaduiti in noi, pentru indreptare prin smerenie

    in alta ordine de idei, nu toti sunt vrednici sa citeasca Psaltire, trebuie spovedanie si binecuvantare de la duhovnic mai intai, mare atentie !

    Apreciază

    • Ciprian said, on iulie 4, 2010 at 10:00 am

      Era un capitol adresat mirenilor care bineinteles au trecut prin spovedanie, sa nadajduim la Dumnezeu si sa ne ferim gandul.
      @”legheon” nu mi-o lua in nume de rau, ci ca tachinare, tu esti legat wireless in timpul Sfintei Liturghii? De grait, graiesti binisor dar sa nu uitam practica… 🙂
      Doamne Ajuta!

      Apreciază

    • cristi marin said, on iulie 4, 2010 at 7:03 pm

      Sf Pavel a spus ceva despre un GHIMPE, si nu Cui, cui a avut Dumnezeu Iisus Hristos

      Apreciază

  31. "legheon" said, on iulie 4, 2010 at 10:13 am

    multumesc ciprian, ai dreptate 🙂
    azi nu am ajuns la biserica din motive obiective, dar sa stii ca am „participat” la Lliturghie la „trinitas tv” ceea ce nu e recomandabil, stiu, nu asa se petrece Dumineca ci prezent in Biserica in comuniune (biserica=adunare)

    daca sunteti totusi bolnavi sau cu alte probleme, in strainatate si nu aveti biserica ortodoxa, Dumineca se pastreaza totusi in rugaciune, cel putin intre orele 10-12

    Apreciază

    • comentator said, on iulie 4, 2010 at 11:06 am

      @legheon
      Prea multa filozofie cu influente orientale…
      Ortodoxia este mai simpla: Sfintele Taine, milostenia, ascultarea de duhovnic si rugaciunea!

      Apreciază

  32. G-man said, on iulie 4, 2010 at 10:16 am

    legheon” nu te supara pe mine dar de ce ti-ai ales nick nam-ul asta , ca ma duce cu gandul de cate ori il vad la legiunea de demoni trimisi in porci?

    Apreciază

  33. valentin said, on iulie 4, 2010 at 10:29 am

    Frate saccsiv vreau sa ajut si eu! consider si ca este ultima sansa sa ma implic, sa fiu un madular al lui Hristos!
    Ma gandesc sa-ti caut materiale similare cu ceea ce postezi pe alte siteuri ti le pun in comentarii, si tu sa alegi ce trebuie din ele.

    Apreciază

  34. "legheon" said, on iulie 4, 2010 at 10:43 am

    @G-man
    si tu ai dreptate, si ma bucur ca intrebi
    dar vezi ca raspunsul meu poate da nastere la multe alte intrebari, la care poate nu voi mai putea raspunde

    legheon inseamna legiune
    legiunea este o formatiune de lupta
    sunt legiuni de demoni
    legiuni de ingeri si
    legiuni ale oamenilor

    legheon a fost si numele legiunii acelora care au luptat atat spiritual cat si fizic pentru neamul romanesc in secolul trecut, si au avut multe de spus, chiar daca au si gresit.
    eu nu sunt in masura sa judec ci doar sa-mi amintesc si sa-i cinstesc

    acum toti ne numim crestini, dar putini inteleg totusi ca inseamna mai mult decat sa-ti faci o cruce, sa spui o rugaciune sau sa fii botezat

    cei care il cauta sincer cu inima pe Iisus Hristos, si sunt multi, o legiune, chiar daca nu cotizeaza, nu au sediu, nu se cunosc intre ei, au varste si sex diferit, sunt in legiunea iubirii cu un singur conducator : Iisus Hristos

    IUBESTE pe Dumnezeu cu toata Inima, Vointa si Ratiunea ta
    si
    IUBESTE pe aproapele (chiar dusman, rugandu-te pentru sufletul sau) ca pe tine insuti

    imi place sa cred ca sunt si eu alaturi de multi in aceasta legiune, care nu va lupta niciodata fizic, ci doar spiritual, pentru ei si pentru altii, dand slava lui Dumnezeu si prin mucenicie daca este cazul, prin Smerenie si Rabdare

    probabil si tu faci parte din aceasta legiune a lui Iisus, in care crestinul trebuie sa si dea, nu numai sa pretinda, in care nu exista lideri umani, nici tinte lumesti
    nu vreau sa spun mai mult, dar legheon inseamna multi si doar de Dumnezeu stiuti

    am ales acest nume, fara sa doresc sa fiu original sau sa semnifice ceva ocult, doar pentru a cinsti memoria celor care au fost, si pe cei care mai sunt inca activi in ea, si fara de care nu am putea exista ca si comuniune, ca si Biserica Crestin Ortodoxa

    Apreciază

  35. "legheon" said, on iulie 4, 2010 at 11:15 am

    @comentator
    ai dreptate, foarte corect
    multumesc
    pentru unii care frecventeaza si alte surse de informatii, nu doar crestine, incerc sa vorbesc si pe limba lor, atat cat pot, dar n-am s-o mai fac aici, promit

    Apreciază

  36. mihaikon said, on iulie 4, 2010 at 4:31 pm

    vreau sa ajut,cu norvegiana pe care o stiu ,pana apare cineva mai priceput …

    Apreciază

  37. legheon said, on iulie 4, 2010 at 4:52 pm

    @pustnicul digital

    ciudati prieteni are saccsiv:
    la 1:25 pm ai postat aici, bagandu-te intre cei de la 10am dar uitand sa modifici si data, asta dupa ce ai citit raspunsul meu dat lui G-man de la 10:43 am, dar ca si cum nu l-ai fi citit …
    esti patetic
    stai linistit, nu am interese pe blogul asta, e ca si cum as cara apa cu ciurul

    la 1:32 pm ai intrat aici pe topicul Becali dar nu te-a mai iritat raspunsul meu de la 11:58am(era intr-o constructie draga tie ?!) , asa ca ai intrat normal, in ordinea postarilor

    postarile mele au avut mai mult de o ora diferenta, ale tale mai putin de 10 min
    nu, nu au fost facute de pe alte IP-uri

    daca tu ai control aici (si nu de capul tau), si o faci in felul asta discretionar, m-am lamurit ce fel de blog e, ce fel de moderatori va avea si ce urmareste de fapt sub stindardul adevarului si moralitatii
    din (ne)fericire, am cunoscut multi ca tine, asa ca nu ma surprinde

    cum e turcul si pistolul ar putea fi o concluzie

    Apreciază

    • Ciprian said, on iulie 4, 2010 at 9:08 pm

      legheon
      PD se poate sa nu fi vazut explicatia ta, are vre-un rost sa ne impacientam si sa aruncam cu epitete si asa e maro totul… orele diferite apar in functie de faptul ca a dat „raspunde” strict la ceea ce intreba G-man, nu e ca pe alte blog-uri ca toate comentariile sa intre unul dupa altul, poti sa mai intercalezi. Sa nu lasam o mica „inghiontire” care eu as lua-o tot ca tachinare (PD e mai glumet) sa ne intunece aceasta minunata zi de Duminica. Doamne Ajuta!

      Apreciază

    • Ciprian said, on iulie 4, 2010 at 9:12 pm

      si inca ceva lighioana (gluma lui PD) e folosit ca regionalism in moldova definind fiarele padurii, cele mai fioroase …

      Apreciază

  38. […] https://saccsiv.wordpress.com/2010/07/03/cei-ce-striga-se-imputineaza-numarul-celor-ce-i-aud-se-mares… By sam, on iulie 4, 2010 at 5:28 pm, under A-theism. Etichete:in-sectar, ortodox, saccsiv. […]

    Apreciază

  39. mihaikon said, on iulie 4, 2010 at 5:35 pm

    daca stai atat de mult in fata calculatorului gaseste un fotoliu cu spate rabatabil
    si un scaun inalt pt picioare si stai cu picioparele cat mai sus …altfel te distrugi …

    Apreciază

  40. pepikul said, on iulie 4, 2010 at 8:02 pm

    Prietene saccsiv, m-am oferit de mai multe ori, te-am si cautat, dar fara succes! Pot, si mai ales vreau, sa ajut!

    Apreciază

  41. Fulger said, on iulie 4, 2010 at 8:46 pm

    Saccsiv ai putea crea un fel de messinger pe blogul tau in care oameni sa isi schimbe pareri non stop cum am observat in alte situri . Nu cunosc amanunte poate stiu cititori dar mi s-a parut destul de interesant .

    Apreciază

  42. muresanalin said, on iulie 4, 2010 at 10:24 pm

    Cum spune fulger un chat.

    Dar cine are ideii stralucite, informatii…sa iti trimita p mail si gata.

    si cu promovarea blogurilor mici care si ele pot influenta lumea spre bine.Eu spun sa faci saptamanal un top 10 sau 5, nu dupa merite, sa alegi tu la intamplare, dar doar cele in care se scrie ce trebuie.

    Mult noroc!

    Eu sunt dispus sa te ajut cu promovarea blogului tau, imi trimiti pe mail, sau pe mess,depinde,reclama in HTML, si la fel cu cei care colaborezi.In acest fel cresti , creste numarul de cititorii, si speram ca ii si schimbam in bine.

    Apreciază

  43. legheon said, on iulie 5, 2010 at 8:18 am

    @ciprian
    nu era o gluma…dar daca zici tu…te cred

    legiunea si-a pierdut harul in momentul in care a ucis gratuit, pe cei 60 de fosti demnitari, aflati in inchisori, calcand astfel porunca iubirii
    a devenit o fiara care nu mai putea fi stapanita
    atunci au profitat nkdv-ul(sionist) si altii, si au decimat-o, prin dezinformare mai intai
    Antonescu a procedat corect, intr-o conjunctura oribila…nu avea alta solutie

    adevaratii legionari nu si-au uitat insa idealurile, nici Imparatul, deaceea legiunea are viata vesnica, atat cat ramane in iubire, chiar incatusata sau decimata

    nimic nu poate fi facut de om, prin oameni, „prin noi insine”, asta e invatzatura istoriei, de care multe fiare astazi nu tin cont, si se ascund in spatele crestinismului, in setea lor de putere si control, uitand cine este Iisus Hristos si unde se da batalia : in inima

    sunt fericit ca nu vor avea succes, suntem spre „sfarsitul veacului” acesta, iar vointa Domnului e ca un tavalug fara sa tina cont de poftele lor

    Doamne ajuta-ne cu intelepciune, iubire si pace in inima !

    Apreciază

    • Ciprian said, on iulie 5, 2010 at 10:43 am

      Nu ma crede pe cuvant, nu sunt o autoritate, daca te uiti pe Blogul lui PD vei vedea ca e bine intentionat si un pic glumet mai ales ca e tinerel dupa cum insusi se descrie. Punea saccsiv zilele trecute o intrebare cum ca pluteste ceva in aer, da pluteste duhul de neincredere, acuzare si judecata a apropelui de aceea e bine in masura in care putem sa gasim scuze celui care ni se pare ca ne greseste daca nu se indreapta impotriva Dreptei Credinte poate stadiul evolutiv al fiecaruia dintre noi a facut sa jignim pe unii sau pe altii. La rau nu se raspunde cu rau pentru ca devine mai rau, un cerc vicios. Si asa suntem putini sa incercam sa fim buni precum armata lui Stefan a invins pe turci prin credinta asa si noi sa ne inarmam cu bunatate si credinta(bunatatea e un atribut al Dreptei Credinte) iar restul ni se vor adauga noua. Doamne Ajuta!

      Apreciază

  44. G-man said, on iulie 5, 2010 at 8:56 am

    saccsiv .. mai ai mult cu echipa ( de mentionat c a eu nu vreau sa fiu in echipa ca sa nu se creada ca am interes) , ca s-au inmultit astia care spun prostii unii le spun asa de mascate ca nici nu iti dai seama din prima.. si dupa cum evolueaza lucrurile o sa fie si la tine un ortodox si restu pe el sa-l manace… pt mine e simplu renunt la a mai citi si gata dar tu duci o lupta si e bine sa fie ca pana acum sa predomine parerile ortodoxe si de intarire.
    mai fratilor si surorilor!!!! ca de citit stiu ca il mai cititi pe saccsiv dar vad ca nu mai interveniti deloc ..in afara de Ciprian , Roortodox si pustnicul nu prea mai vad atitudinea voastra.
    pai aa ajuns lumea sa fie ingadiutoare pe acet blog cu unu care zice ca Dumnezeul vechiul testament e altu decat Dumnezeul nostru si alte aberatii nici nu le mai zic si voi taceti in papusoi !!!!

    Apreciază

    • Ciprian said, on iulie 5, 2010 at 10:33 am

      G-man sunt mai multi care iau atitudine dar fiecare pe „felia” lui, pe talantii lui, de exemplu la NWO nu am habar, nu ma bag, la ce am mai citit din Sfintii Parinti, dupa masura in care ma pricep scriu, aia ce spui tu era chiar flagranta… E trist ca uneori chiar din dorinta de a corecta pe unii ajungem sa ii judecam, trebuie ferit gandul de asemenea chestiuni. Daca cineva e in balarii o data de doua ori e una dar cand e in balarii permanente e alta si nu putem decat sa ne rugam pentru ei… Personal ma simt dator ca timpul ce il am de la Dumnezeu sa il folosesc util, prin documentare mai ales ca am fost atata timp in intuneric si in masura in care pot sa impartasec si altora cu rugamintea catre Dumnezeu de a nu sminti. Realist vorbind (ca optimist si gandire pozitiva am tot avut) nu vad rostul de a ma mai autoamagi ca ceva va merge bine daca nu se intampla o minune, mai ales ca SISTEMUL m-a pus pe liber intr-un mod deloc placut, dar mi-am dat seama, cu ajutorul Lui Dumnezeu ca trag pentru pacatele mele. In economie se strang banii spre disparitia lor si nu trebuie sa fii vazator cu duhul sa iti dai seama de asta. Important e ca lumea sa ajunga la cunoasterea Adevarului in MASA asa cum e si prostirea in MASA. Pentru ca atunci cand se va strange robinetul se poate ajunge sa ne dam in cap unii altora, de aceea trebuie CONSTIENTIZARE IN MASA prin SISTEMATIZAREA INFORMATIEI DEJA EXISTENTE si TRANSMITEREA PRIN SITEURILE SISTEMULUI INSUSI, ACUM CAT SE MAI POATE pentru a sti cat mai multa lume CA SOLUTIA E VIATA SIMPLA PRIN ORTODOXIE si nicidecum iesirea in STRADA. Pentru a cunoaste lumea aceasta realitate e nevoie de solutii lumesti cum ar fi BLOG-URILE, CARTILE, COMFERINTELE, POSTARILE IN SITE-URILE SISTEMULUI, EMISIUNI TV, adica daca ei ne impresoara din toate directiile si noi sa PROPOVADUIM ADEVARUL IN TOATE DIRECTIILE. Ideea e VREM sau NU VREM, unde incepe si unde se termina o solutie LUMEASCA? Cum se hotaraste asta? Oare Dumnezeu nu are nevoie si de „solutii lumesti” pentru a se face cunoscut celor care nu vor sa il cunoasca nativ prin iubire sau prin necazuri sau care chiar nu au avut vreodata fericirea de a se naste intr-o familie Ortodoxa asa cum ni s-a intamplat multora dintre noi desi ne-am caldicit si avem nevoie de intarire in credinta (vorbesc de mine si ai mei). Oare cum imi iubesc mai mult familia, incercand sa dezvolt noi afaceri(sau loc de munca) pe vremuri incerte sau propovaduind adevarul si nadajduind la Dumnezeu? Oare cum ne aratam dragostea de aproape daca nu PROPOVADUIM ADEVARUL (chiar cu riscurile de rigoare TOTI SUNTEM IN MANA LUI DUMNEZEU)? Majoritatea sunt prea ancorati in realitatile cotidiene si nu au timp pentru a vedea imaginea de ansamblu, de aceea ar trebui, in masura timpului disponibil sa ne aratam dragostea prin propovaduiere. E oare solutie lumeasca? Cum voi spune oare la Judecata: Doamne credinta mea e atat de puternica incat am considerat suficient sa ma rog si sa nu fac nimic altceva, pasnic prin cuvant, ba mai mult mi-a fost frica si am tinut la viata mea. E ceva autosuficienta(lipsa smereniei) aici? E iubire de aproape pana la capat? E frica? „Frica e de la Diavol” spunea Parintele Arsenie Boca Cine are minte sa ia aminte! (A.B.)

      Apreciază

  45. alexbidam91 said, on iulie 5, 2010 at 1:25 pm

    saccisiv am sa incerc sa te ajut . eu deja am un blog cu articole diverse . eu am sa incerc ca pe langa articolele pe care le am sa pun si articole despre masonerie , credinta ortodoxa , credinta dreapta si articole asemanatoarea celor puse de tipe . am sa incerc sa am si eu aerticole de tipul ” linlurile zilei ” , asta doar pentru ca cred cin ceea ce simt si vreau sa incerc sa te ajut pe tine si pe ceilalti care lupta pentru dreptate

    Apreciază

  46. danutza said, on iulie 5, 2010 at 10:14 pm

    raman la parerea mea ca ar trebui sa ne cunoastem personal, pt ca va veni momentul cand nu vom mai putea comunica prin net. cum ne vom recunoaste? cum ne vom sfatui si ajuta unii pe altii? ca vom fi tare putini. selectia trebuie sa fie aspra, dar cred ca vei putea sa o faci, frate saccsiv. in vremurile grele, cred ca e bine sa intemeiem o mica comunitate crestina, undeva in munti. sper sa se concretizeze ceva in acest sens. si ar fi bine sa cerem sfatul unui mare duhovnic, cat inca ii mai avem, despre aceasta problema, si nu numai ( si despre ecumenism, cipuri, etc). Doamne-ajuta!

    Apreciază

  47. Aurora said, on iulie 6, 2010 at 10:17 am

    Subscriu la cele spuse de Danutza. Trebuie sa ne cunoastem. Saccsiv, daca ai capatat incredere in unii dintre noi, contacteaza-ne pe mail si poate fixezi o intalnire.Dumnezeu sa-ti binecuvinteze toata osteneala pe care o faci pentru trezirea noastra ! Si sa nu te departezi de duhovnicul tau !

    Apreciază

  48. […] insa pe masura ce se va mari numarul fratilor ce doresc sa ajute la realizarea acestui blog (Cei ce striga se imputineaza. Numarul celor ce-i aud se mareste?), voi avea si eu mai mult timp sa comentez cate ceva la fiecare articol in […]

    Apreciază

  49. […] Comentand interviul dat de mine lui Danion, cititorul Ciprian intreaba, la rubrica de comentarii a articolului Cei ce striga se imputineaza. Numarul celor ce-i aud se mareste?: […]

    Apreciază

  50. […] Comentand interviul dat de mine lui Danion, cititorul Ciprian intreaba, la rubrica de comentarii a articolului Cei ce striga se imputineaza. Numarul celor ce-i aud se mareste?: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.