SACCSIV – blog ortodox

IPS BARTOLOMEU ANANIA despre APOCALIPSA

Posted in APOCALIPSA, IPS BARTOLOMEU ANANIA by saccsiv on iunie 25, 2010

   Citez din articolul ÎPS Bartolomeu: „Nu trebuie să luptăm împotriva apocalipsei, ci s-o traversăm fără vătămări sufleteşti”

   Cluj-Napoca, joi, 16 martie 2009

   Declaraţie de presă

   În general, noi ne-am dezobişnuit să vedem viața în desfăşurarea ei, ci ne oprim la segmente, refuzând să anticipăm urmările sau să evaluăm întregul. E adevărat că, pe vreme de furtună, fulgerul poate ucide un om, dar tot el este cel care fertilizează ploaia şi, prin ea, pământul. E adevărat că o corabie se poate scufunda în apa oceanului, dar nu e mai puțin adevărat că una ca ea a descoperit America. E adevărat că pe câmpul de luptă cad soldați în bătălie, dar tot atât de adevărat este că supraviețuitorii asigură victoria.

   De ce ne poticnim noi la mijloc, unde se petrece impasul, şi nu anticipăm capătul drumului? Sfântul Evanghelist Matei ne istoriseşte că, la un moment dat, aflându-se Iisus laolaltă cu ucenicii Săi, le-a făcut următoarea mărturisire despre Sine: „Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor şi-L vor omorî şi a treia zi va învia”. În final, Evanghelistul adaugă: „Și ei foarte s’au întristat”.[1] Se naşte întrebarea: De ce oare s’au întristat, de vreme ce Iisus le vestea învierea? Normal ar fi fost ca, auzind vestea uciderii, pentru o clipă să li taie respirația, pentru ca imediat după aceea, la vestea învierii, să răsufle uşurați. Iată însă că ei au rămas încremeniți în spațiul tenebros al evenimentului, incapabili să vadă mai departe.

   Dragii mei, a porni la drum înseamnă a avea o țintă, ceea ce denotă existența unui scop. De cele mai multe ori, între tine şi țintă se interpun unul sau mai multe obstacole, numărul acestora depinzând de distanța dintre punctul de pornire şi cel la care vrei să ajungi. Orice obstacol e un punct de poticnire; dacă el e masiv, înalt, puternic, te poate descuraja. Știți care e cheia succesului?: să faci din el un obstacol transparent, adică să vezi prin el sau pe deasupra lui ceea ce e dincolo. Obstacolul poate fi negura, întunericul, necunoscutul. Ținta poate fi sigură sau nesigură, ipotetică, dar întotdeauna revelatoare.

   În zilele noastre se afirmă tot mai des că trăim „vremuri apocaliptice”. Pentru evocarea acestora nu voi deschide Cartea Apocalipsei, ci un fragment dintr-o cuvântare a lui Iisus consemnată în Evanghelia după Matei: „Luați aminte să nu vă amăgească cineva. Că mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos!, şi pe mulți îi vor amăgi. Și veți auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luați seama să nu vă’nspăimântați, căci toate trebuie să fie, dar încă nu-i sfârşitul. Că neam peste neam se va ridica şi’mpărăție peste’mpărăție, şi va fi foamete şi ciumă şi cutremur mare pe-alocuri. Dar toate acestea sunt doar începutul durerilor naşterii. Atunci vă vor da pe voi la chinuri şi vă vor ucide şi veți fi urâți de toate neamurile din pricina numelui meu. Atunci mulți se vor poticni şi unii pe alții se vor vinde şi unii pe alții se vor urî. Și mulți profeți mincinoşi se vor scula şi pe mulți îi vor amăgi. Iar din pricina înmulțirii fărădelegii, iubirea multora se va răci. Dar cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui”.[2]

   În vremea noastră, nu puțini sunt tinerii curați la suflet, bine intenționați şi dornici să se inițieze în tainele vieții religioase, dar care nu merg direct la izvoare, adică la literatura de specialitate sau la duhovnici cu experiență, bine pregătiți şi gata să-i asiste pe cei neajutorați, ci preferă să se cultive prin internet sau televizor, unde nu de puține ori apar profeți improvizați, cu evidentă poftă de publicitate sau stăpâniți de un duh al cabotinajului stilizat. Unii cer organizarea unor rugăciuni generale, colective, cu mare răsunet în popor, pentru evitarea apocalipsei care mijeşte de pe o zi pe alta, uitând că apocalipsa va veni oricum, ea făcând parte din iconomia divină, şi că grija noastră nu este aceea de a o evita, ci de a o traversa nevătămați de propriile noastre păcate. De obicei, o furtună se anunță prin întețirea vântului, prin fulgere la orizont, prin spulbere de praf, prin dispariția luminii soarelui în spatele norilor negri, prin tot ceea ce poate produce panică şi spaimă. Aşa se anunță şi vremurile apocaliptice. Eu nu ştiu dacă ele mijesc sau vor pieri înainte de a se naşte, dar ştiu sigur că noi nu împotriva apocalipsei trebuie să luptăm (căci ea va veni oricum), ci pentru capacitatea noastră, a fiecăruia, de a o traversa fără vătămări sufleteşti, fără vina fraților de a-şi fi vândut fratele, aşa cum s-a întâmplat în istoria lui Iosif.

   Or, pentru aceasta există o singură armă: răbdarea.

   Răbdarea însă trebuie însoțită, neapărat, de conştiința că tot începutul are un sfârşit, şi că acesta nu poate fi decât luminos. Cartea Apocalipsei e înfiorătoare, dar ea se termină anunțând Cerul cel nou şi pământul cel Nou; şi, în final, Noul Ierusalim.

   Iată că Dumnezeu ne-a ajutat să prăznuim luminata înviere a Fiului Său, în numele Căruia vă împărtăşesc, tuturor, arhiereşti binecuvântări, adresându-vă tradiționala salutare: Hristos a înviat!

Sfintele Paşti, 2009

† BARTOLOMEU ANANIA

Arhiepiscop și Mitropolit

   Comentariu saccsiv:

   E limpede pentru toti? Nu … Unii au inteles din aceasta declaraţie de presă, ca IPS Bartolomeu Anania spune raspicat ca vremurile apocaliptice nu bat la usi:

Creştinilor apocaliptici, un avertisment: sfârşitul lumii nu este aproape! Ce putem face?

   Desigur, fratele eufrosin nu este singurul care e sigur de aceasta, insa probabil este printre putinii ce nu inteleg textul de mai sus. Sa-i facem o traducere din romana in romana.

   Spune Mitropolitul:

   Unii cer organizarea unor rugăciuni generale, colective, cu mare răsunet în popor, pentru evitarea apocalipsei care mijeşte de pe o zi pe alta, uitând că apocalipsa va veni oricum, ea făcând parte din iconomia divină, şi că grija noastră nu este aceea de a o evita, ci de a o traversa nevătămați de propriile noastre păcate

   Eu nu ştiu dacă ele mijesc sau vor pieri înainte de a se naşte, dar ştiu sigur că noi nu împotriva apocalipsei trebuie să luptăm (căci ea va veni oricum), ci pentru capacitatea noastră, a fiecăruia, de a o traversa fără vătămări sufleteşti, fără vina fraților de a-şi fi vândut fratele, aşa cum s-a întâmplat în istoria lui Iosif.

   Cartea Apocalipsei e înfiorătoare, dar ea se termină anunțând Cerul cel nou şi pământul cel Nou; şi, în final, Noul Ierusalim.

   Adica explica titlul declaratiei „Nu trebuie să luptăm împotriva apocalipsei, ci s-o traversăm fără vătămări sufleteşti”.

   Nu neaga ca vremurile apocaliptice bat la usi, spune doar ca nu stie daca intr-adevar ele bat la usi. Dar adauga că noi nu împotriva apocalipsei trebuie să luptăm (căci ea va veni oricum), ci sa ne pregatim.

   El ia atitudine impotriva celor ce cer organizarea unor rugăciuni generale, colective, cu mare răsunet în popor, pentru evitarea apocalipsei. Nu ia atitudine impotriva celor ce spun sa ne pregatim …

   Adica, una e cel ce spune vin vremurile si „invata” despre hristosi mincinosi si solutii ratacite si cu totul alta e cel ce spune e foarte posibil ca ele sa bata la usi, asadar, pregati-va precum scrie in Sfanta Scriptura si precum spun Sfintii Parinti sa ne pregatim

   Fratele eufrosin insa, probabil ca va refuza sa inteleaga si aceasta traducere, caci este omul solutiilor lumesti. Citez din articolul sau:

   A sosit vremea acţiunii, nu mai putem doar să reacţionăm la nesfârşit!

   Orice mişcare de masă implică voluntariat, deci fiecare oraş mai mare, va avea un centru coordonator şi o mână de voluntari care să petreacă câteva ore în scopul ales. Pe lângă asta, e nevoie de un simbol, unul uşor de recunoscut, care să aibă un impact vizual deosebit şi de un slogan scurt şi semnificativ.

   Cititi va rog si:

Parintele IUSTIN PARVU: „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos” (despre vaccinare, evrei, preoti, politicieni si sistemul antihristic)

VIDEO (si transcriptul) – Parintele IUSTIN PARVU: „ANTIHRISTUL este pe teren si lucreaza”

Parintele pustnic Proclu: “Antihristul s-a nascut!”

VIDEO: IN 1995 Parintele Cleopa spunea ca ANTIHRISTUL AVEA DEJA 18 ANI …

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »?

Comentariul zilei (11.06.2010): „Numai cu Hristos si cu Sfintii Parinti trecem prin acest ‘desert’, iar nu cu politicienii satanici care ucid suflete si trupuri”

Cum trebuie sa actioneze un CRESTIN in timpul iminentei teribile REVOLTE?

Cum trebuie sa actioneze un crestin in timpul viitorului AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?

Familia crestina si VIITOAREA PRIGOANA

Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la scurt timp si pe cei de la tara

Articolul anului: „DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS””

DIAVOLUL este REVOLUTIONAR

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 25, 2010 at 12:25 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. fane said, on iunie 25, 2010 at 2:01 pm

    si-uite asa de tare aplauda acum fratele bataios ca mai este cineva care-i canta in struna . Poate ca parintele Anania trebuia sa spuna la sfarsit precum in evanghelii : ” cine citeste , intelege .”

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

  3. fane said, on iunie 25, 2010 at 2:23 pm

    @saccsiv ,

    diavolul nu este numai revolutionar , nu este numai bun teolog , este de o inventivitate , adaptabilitate extraordinare . A gasit o noua metoda de a ne invrajbi , de a ne contrazice . Le cauta si le alege bine si in momente esentiale : inceput sau sfarsit de posturi . Avem exemple recente cu Danion , cu KK , acum a apelat la interpretarea apocalipsei sau profetiilor despre ea . De parca ar avea vreo importanta asta . Parintele Sofian Boghiu spunea :
    ” Însa sfârsitul lumii pentru mine si pentru
    fiecare dintre dumneavoastra este atunci când mor
    eu si când muriti dumneavoastra. Atunci totul este
    sfârsit. Dupa moarte nu putem face nici o fapta
    buna. Murim pentru vesnicie. Cred ca acesta este
    raspunsul. Sfârsitul lumii, de fapt, e sfârsitul nostru.
    Pâna atunci însa trebuie sa ne pregatim ca sa ne
    facem vrednici cât de cât pentru ce ne asteapta în
    vesnicie. ”

    Vei vedea , saccsiv , ca se vor face niste valuri , pornid de la aceste indemnuri . Sa dea Dumnezeu sa urmam doar Calea Lui si nimic sa nu se intample in afara Voii Sale .

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

  4. fane said, on iunie 25, 2010 at 3:28 pm

    @saccsiv ,

    se pare ca exista o agenda internationala legata de securitate . iata ce am gasit astazi :
    http://www.ziare.com/international/terorism/zeci-de-americani-s-au-alaturat-gruparilor-teroriste-1024225

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

  5. danutza said, on iunie 25, 2010 at 4:03 pm

    de acord cu tine, frate saccsiv, ca fratele eufrosin a interpretat gresit cuvantul IPS Anania, dar nu mai sunt de acord ca este de condamnat sau ca este omul solutiilor lumesti. nu inteleg de ce crezi ca trebuie sa ne rezumam doar sa publicam pe un blog niste pareri personale legate de ceea se intampla sau urmeaza sa se intample si nu putem actiona in spirit crestin ( ca nu zice nimeni sa pornim revolutie sau sa iesim cu armele in maini, ci doar sa ne organizam, asa cum erau si primii crestini si sa incercam sa ne facem glasul auzit, adica sa se tina cont si de parerea noastra, a crestinilor. ei dau legi anticrestine , iar noi trebuie sa tacem? asta nu o pricep.|)posibil sa gresesc , dar nu m-ai convins pana acum ca trebuie sa depunem actele. eu cred ca traim vremurile apocaliptice, asa cum au afirmat si marii nostri duhovnici, dar cred ca, pe langa multa rugaciune, trebuie sa fim uniti si hotarati. eu stiu ca atunci cand mi-am dorit cu adevarat ceva si m-am rugat din inima la bunul Dumnezeu sa se intample, Dumnezeu mi-a auzit ruga. poate gresesc eu sau poate gresesti tu. cine este indreptatit sa spuna ca detine adevarul sau ca stie voia Domnlui? cat har avem sau cat de bineplacuti lui Dumnezeu suntem ca sa spunem ca asa cum afirmam, asa este? eu as vrea sa aflu parerea par Papacioc, Par PArvu , par Fageteanu sau par Proclu despre asta si abia atunci voi fi convinsa ca gresesc. Doamne-ajuta!

    Apreciază

    • Razboinicul Luminii said, on iunie 25, 2010 at 7:14 pm

      Nu-i poti impiedica sa dea legi anticrestine. Nu intelegi ca traim „vrremurile”?
      Nu intelegi ca Insusi Dumnezeu – le ingaduie?

      Mantuitorul a plecat – pur si simplu – desi stia ca prietenul si varul Sau – Ioan Botezatorul era intemnitat – si stia ca are sa i se taie capul. A plecat de acolo – pur si simplu i(n Galileea).
      Nu crezi ca – daca ar fi vrut – il puteai salva?

      De ce n-a facut-o? Pentru ca trebuia „sa se implineasca” proorociile.

      (Ma mir foarte cum, desi sunt postari anterioare in care se explica foarte limpede ca revolta nu este din indemn dumnezeiesc – estre degeaba…)

      Apreciază

      • danutza said, on iunie 25, 2010 at 9:35 pm

        frate razboinic, unde am pomenit de revolta??? daca ma organizez intr-o comunitate crestina si cer politicienilor sa tina cont de glasul meu, astra e revolta? cred prea bine ca traim vremurile, asta am mai spus-o, tocmai de aceea as vrea sa nu vina f curand antihristul. daca ii entezim drumul, vine linistit. ca Dumnezeu ingaduie sa se intample, asta nici nu se pune in discutie. nu cade un fir de par fara voia si stirea Lui. si daca apocalipsa a fost profetita, asa va fi, ca e cuvantul Domnului. asa ca…de ce imi dai exemplu din Biblie ca Iisus putea sa intervina si nu a facut-o pt ca asa trebuia sa s eintample? am contestat eu ca trebuie sa se intample? doar ca spun ca Dumnezeu nu a fixat o data anume pt apocalipsa tocmai pt ca venirea ei depinde de credinta noastra. cu cat ne lepadam mai repede de Hristos, cu atat mai repede va veni. iar acceptarea cipurilor echivaleaza cu lepadarea. iar noi , prin nepasarea noastra, ii lasam sa isi duca planurile satanice la bun sfarsit nestingheriti. nu stiu daca a avea reactie ( asa cum a facut par Parvu) echivaleaza cu revolta.sper sa ne lumineze Dumnezeu mintea sa facem asa cum trebuie ca sa dobandim mantuirea!

        Apreciază

    • razbointrucuvant said, on iunie 25, 2010 at 8:32 pm

      @ Danutza:

      „Parerea” parintelui Iustin Parvu o gasesti si in primele doua linkuri date la finalul postarii de fata de catre Saccsiv, si in interviul mai recent:

      http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/06/23/parintele-iustin-tot-erezie-este-sa-desparti-si-de-trupul-bisericii-cum-e-cazul-stilistilor/

      E extrem de explicit si de categoric. Dar daca nu ne convine, tot voia noastra o s-o facem si tot vom cauta pe cineva care sa ne spuna ce ne place sa auzim…

      Apreciază

      • danutza said, on iunie 25, 2010 at 9:52 pm

        iertare, frati de la razboiintru cuvant, cu tot respectul, dar eu cred ca nu m-ama facut inteleasa. nu spun sa ne revoltam,s a facem greve sau sa rasturnam guvernul, eu spun ca ar trebui sa fim uniti , in primul rand si sa constituim o comunitate crestina in cadrul careia sa tinem legatura atunci cand nu vom mai putea prin internet sau telefon si apoi sa ne facem auzit glasul in legatura cu credinta si cu problema cipurilor, ca se va ajunge la cipuire, asta e clar, ca va fi implantat pe mana dreapta sau pe frunte, as acum s espune in Apocalipsa, dar, pana atunci, pt c anu stim cat de repede sau nu va veni antihristul, de ce sa nu cer variante crestinesti la documente? spuneti-mi, va rog, ce sa fac peste 2 ani cand fata mea va avea 18 ani si ii va expira buletinul? care ar fi solutia pt ca atunci vor fi doar buletine cu cip. sa o retrag de la scoala? pt ca fara buletin nu o primeste nicaieri. si daca sfarsitul va v eni peste 20 de ani? va rog sa ma credeti ca nu stiu ce solutie sa adopt, in afara celei ca ma rog la bunul Dumnezeu sa imi arate calea.
        uite ce spune parintele Parvu:
        ” Pen­tru legea lui Dum­nezeu nu stim sa protes­tam, dar pen­tru marirea salari­ilor da. Cand marsalui­esc homo­sex­u­alii, cand ni se pun cipuri, cand ni se omoara copiii prin vac­cin­uri, nu protesteaza nimeni, sau foarte putini. Iata ca avem posi­bil­i­tatea sa revenim la asceza cres­tin­is­mu­lui de altadata.”
        asadar, mi se pare mie sau parintele ne indeamna ca pt problema cipurilor sa ne cerem drepturile? la fel si cand este pangarita credinta prin acceptarea homosexualitatii, a ecumenismului si a altor rataciri.
        poate ca n-ar fi rau daca am lua exemplu de la greci care au semant marturisirea de credinta impotriva ecumenismului si sa facem si noi la fel. eu cred ca atunci cand credinta este in primejdie, trebuie sa luam atitudine. daca gresesc, Doamne, iarta-ma!

        Apreciază

  6. abc said, on iunie 25, 2010 at 4:43 pm

    în momentul care scriu acest post este prezentatla PRO TV , GPS-ul pe care-l va purta la mînă de la anul viitor condamnaţii români , americanii se oferă să le dea gratis statului român !

    Apreciază

  7. Ciprian said, on iunie 25, 2010 at 5:34 pm

    De ce nu stau toti contra solutiilor “lumesti” la rugaciune? Nu vorbim in nici un caz de iesit in strada. Vorbim numai de cum sa trezim cat mai multa lume, problema pusa si pe alte bloguri la un moment dat, dar daca aducem numai solutii si nu trecem la fapte tot degeaba, fapte insemnand constientizare. Si sunt multe de facut in sensul acesta. Ceea ce trebuie sa constientizam in primul rand e ca din motive care mie imi sunt cu totul necunoscute, in loc sa ne unim, sa strangem randurile si sa ne punem cumva de acord, noi ne dezbinam si aruncam cu rosii virtuale iar asta pentru mine ca si cititor neposesor de blog e dureros sa vad ca cei in care am incredere nu se deosebesc decat prin credinta declarata fata de cei care ne conduc. Pana una alta avem 2 Romanii, una constienta de ce se intampla(masurabila cu ajutorul vostru) si una mai putin constienta. Problema este cum mutam cat mai multi in Romania constienta si care sa stie ce are de facut (Post, Spovedanie, Rugaciune, Respectarea celor Zece Porunci)? Ii lasam in carca Lui Dumnezeu asta sau punem si noi osul cumva impreuna? Nu Dumnezeu a spus “unde vor fi doi sau trei uniti in numele Meu Voi fi si Eu cu ei”? Am crezut si cred in puterea rugaciunii comune, vezi cazul biblic cu Ninivitenii, din nefericire prea putini dintre romani mai au o credinta apropiata Ninivitenilor, iar pentru ca rugaciunile sa fie auzite omul trebuie sa fie Ortodox PRACTICANT, am citit de curand aceasta, adica sa fie (spovedit, sa tina post, sa mearga la Sfintele Slujbe). Si chiar daca nu facem ceva de masa (si dupa cum se vede nici nu se preteaza) macar constientizarea trebuie sa fie mai in masa si intoarcerea la fel. In acelasi timp nu trebuie sa desconspiram planurile (gandurile nu pot fi citite de diavol) dar sa ne consultam, sa fim model pentru comunitate fara a ne spala rufele public o putem face. Vremurile sunt apocaliptice, ce putem noi face e sa schimbam semenii nostri in bine prin CONSTIENTIZARE cu Nadejde la Dumnezeu. Doamne Ajuta!

    Apreciază

  8. Lucian said, on iunie 25, 2010 at 9:12 pm

    Citatul adus de Fane mi se pare esenta a ceea ce ar trebui sa intelegem noi despre Apocalipsa. Pentru fiecare dintre noi Apocalipsa poate fi maine. Este complet irelevant cand va fi si cum va fi Apocalipsa atata timp cat noi nu stim daca vom mai prinde ziua de maine.
    Eu zic ca fiecare sa aiba grija in dreptul lui, in fiecare moment, acum, nu sa se amarasca si sa se ingrijoreze cand va veni Apocalipsa. Fii tu cat de drept poti si te va durea in cot de Apocalipsa, pentru ca Domnul te va ajuta. Parerea mea.

    Apreciază

  9. Veaceslav said, on iunie 25, 2010 at 9:30 pm

    Nu inteleg de ce Eufrosin si Bataiosu neaga spusele multor sfinti contemporani ca traim vadit vreumurile din urma. Pe razboi intru cuvant sunt mai mult de 10 sfinti care ne spun ce timpuri traim. Iar ei pe ce se bazeaza, pe mintea noastra omeneasca?

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 25, 2010 at 9:40 pm

      eu cred ca eufrosin pur si simplu a interpretat gresit interviul. sau…a gresit titlul. ca sunt vremurile de sfarsit, e suficient sa ne uitam in jur sa vedem cat de puternic e diavolul si cum reuseste sa pacaleasca atat de multi, cat s-au inmultit rautatile si pacatele noastre.parca Dumnezeu si-a ridicat mila SA de la noi.
      de bataiosu nu discut, pt ca nu-l consider un bun crestin. atat!

      Apreciază

  10. LORENA said, on iunie 25, 2010 at 11:54 pm

    O DESCOPERIRE DE SENZATIE IN LUMEA MEDICALA: TELEGONIA
    Publicat de Natalia Corlean

    În societatea contemporană, viziunea asupra sexualităţii pare să fie
    total răsturnată. Oriunde te uiţi, la televizor, în ziare şi reviste,
    la moda afişată pe stradă, la tot pasul găsim imagini menite să
    stârnească instinctul sexual. Iar statisticile ne spun că aceste
    imagini îşi ating scopul: tinerii îşi încep viaţa sexuală la vârste
    tot mai fragede, numărul partenerilor ai unei persoane creşte, pentru
    că relaţiile ajung în scurt timp la acte intime şi nu orice relaţie
    ajunge la căsătorie. Sexualitatea are însă atât implicaţii trupeşti
    cât şi sufleteşti.

    O descoperire de senzaţie
    Mentalitatea libertină despre relaţiile sexuale prinde tot mai mult
    teren în Româ-nia. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii
    şi Familiei, în cazul tinerilor din ţara noastră vârsta medie a
    primului contact sexual a fost, în anul 1999, de 19 ani şi jumătate,
    în descreştere faţă de anul 1993, când această vârstă era de 20 de ani
    şi jumătate, iar astăzi se află sub 19 ani.
    Altădată era la mare preţ castitatea, fecioria până la nuntă, azi însă
    din ce în ce mai puţini pun preţ pe acest aspect. Iată însă că ştiinţa
    şi tehnica modernă vin să ne afirme astăzi ceea ce Biserica creştină
    propovăduieşte de mii de ani. Un grup de specialişti geneticieni şi
    fizicieni din cadrul Institutului de Ştiinţă din Rusia, studiind multă
    vreme cauzele stării de degradare morale a societăţii, au întâlnit
    efectul telegoniei. Descoperirea lor a devenit imediat senzaţie.
    Ce este telegonia? Simplist vorbind, dacă o iapă şi o zebră se
    împerechează, nu rezultă nimic, pentru că genomurile lor sunt
    incompatibile, dar peste câţiva ani iapa poate naşte mânji vărgaţi.
    Din punct de vedere al geneticii materialiste este o aberaţie, dar
    genetica cuantică explică acest lucru. Cromozomii au capacitatea de a
    memora informaţie nu doar pe cale materială, ci şi pe cale
    ondulatorie, prin undele emise de molecule şi atomi. În iapă au ajuns
    spermatozoizii unei zebre, au rămas o vreme acolo, apoi în aparenţă au
    dispărut. Din punct de vedere al geneticii clasice n-ar trebui să se
    întâmple nimic, dar nu e aşa. Ei rămân acolo sub formă de unde, de
    informaţii care rămân în memoria celulelor şi ies la iveală mai
    târziu.

    Copil negru dintr-un cuplu de albi
    Acelaşi lucru se întâmplă în cazul oamenilor. Dacă o femeie albă are o
    relaţie sexuală cu un negru, iar peste câţiva ani se mărită cu un alb,
    ea poate naşte un copil negru. Pare ridicol, dar genetica cuantică
    explică aceasta. Contactele sexuale dezordonate care au loc azi atât
    de des în lumea întreagă pot da naştere la astfel de cazuri. Dacă o
    fată are o mulţime de contacte sexuale cu diverşi parteneri şi vrea
    „să se distreze” până la vreo 30 de ani, apoi poate naşte copii
    „corciţi”, ca-re păstrează moşteniri de la toţii bărbaţii cu care mama
    a întreţinut relaţii sexuale.
    Astăzi nu avem copii sănătoşi, este o consecinţă a telegoniei.
    Informaţiile dezordonate introduse în viitoarea mamă o dată cu sperma
    străină mai devreme sau mai târziu determină zestrea genetică a
    fătului, care se naşte cu o mulţime de vicii.

    Există o soluţie?
    Societatea modernă impulsionează spre o începere a vieţii sexuale cât
    mai timpurie. „Poţi să faci ce vrei, atâta timp cât ştii ce faci!” ne
    spune ea. Aşa să fie? Ştim oare ce facem? Iată cum statisticile şi
    cercetătorii dărâmă unul câte unul argumentele vieţii sexuale în afara
    căsătoriei: prezervativul nu îşi atinge scopul în 15-20% dintre cazuri
    (deci la o folosire din 6 poate apărea o sarcină sau poţi contacta de
    exemplu boli cu transmitere sexuală); anticoncepţionalele nu împiedică
    formarea unei sarcini, ci ucid embrionul imediat du-pă formarea lui;
    relaţiile sexuale pasagere de dinaintea căsătoriei, chiar dacă
    „protejate”, se întipăresc în memoria celulelor femeii, ai cărei copii
    pot moşteni în zestrea lor genetică toate reziduurile şi bolile
    bărbaţilor din viaţa mamei lor. Care este moştenirea acestei
    mentalităţi a societăţii? Răspândirea incredibilă şi de necontrolat a
    SIDEI şi bolilor cu transmitere sexuală, îmbătrânirea societăţii prin
    natalitatea tot mai scăzută, copii care moştenesc tot felul de boli
    „inexplicabile” .
    Soluţia? Nu este una nouă. Dumnezeu ne-a arătat-o acum mii de ani,
    când ne-a spus că dacă respectăm poruncile Lui vom fi în siguranţă. La
    această concluzie au ajuns şi americanii ( ţara care a răspândit cel
    mai mult SIDA în lume). Încă din 1997, după cei ei au fost iniţiatorii
    introducerii lecţiilor de educaţie sexuală în şcoli, au început să
    oprească aceste lecţii şi să le înlocuiască cu lecţii despre
    castitate, despre autocontrol, despre cum să te păzeşti în faţa atâtor
    provocări.
    Este greşit a concepe castitatea ca pe ceva negativ (renunţare,
    oprelişte, suferinţă etc.). Dimpotrivă, castitatea zideşte, încarcă
    fiinţa cu spirit şi energie. Nu este o negare a sexului, ci o
    cultivare, o păstrare a totalităţii lui. Tânărul care-şi păstrează
    castitatea este ca un fagure de miere greu de rod ce aşteaptă să fie
    gustat în sfinţenie după ospăţul nupţial. Castitatea este zestrea cea
    mai preţioasă pe care o aducem celuilalt în căsătorie. Stendhal spunea
    că atunci când îţi doreşti multă vreme o fată, iubirea e mai trainică,
    mai profundă. Aşa-dar fecioria este de preţuit şi prin faptul că
    iubirea ţine mai mult. Fecioara este ca o floare de primăvară gingaşă:
    „Cât de dulce, când dezmierzi, eşti tu sora mea mireasă; şi mai dulce
    decât vinul este mângâierea ta, şi mireasma ta plăcută este mai presus
    de orice mir. Ale tale buze miere izvorăsc, iubito, miere curge, lapte
    curge, de sub limba ta; mirosul îmbrăcămintei tale e mireasmă de
    Liban. Eşti grădină încuiată, sora mea, mireasa mea, fântână acoperită
    şi izvor pecetluit.” (Cântarea Cântărilor 4, 10-12 ).

    Bazele familiei fericite se pun în tinereţe
    Într-o lume în care valorile s-au răsturnat, pierderea castităţii a
    devenit un fapt banal. Lupta cu poftele trupeşti este extrem de grea.
    Cel care se luptă cu propriul corp este ca un războinic, având mintea
    pururi trează. Pentru a putea câştiga această teribilă luptă e nevoie
    de o motivaţie psihologică serioasă. Castitatea trebuie ancorată în
    Dumnezeu prin rugăciune şi meditaţie pentru a ne împărtăşi de har.
    Spovedania şi împărtăşania deasă sunt de mare ajutor. Spovediţi-vă
    faptele şi gândurile, iar dacă nu sunt impedimente cereţi-i preotului
    duhovnic o mai deasă împărtăşire, căci Sfântul Trup şi Sfântul Sânge
    ale Domnului sunt medicament, nu premiu. Smeriţi-vă sufletul,
    participaţi la slujbele Bisericii, în special Sfânta Liturghie,
    cercetaţi legea lui Dumnezeu, păziţi-vă ochii, luptaţi prin rugăciune
    şi post, stăpâniţi această curiozitate păcătoasă! Veţi primi plată
    încă din viaţa aceasta pentru lupta cea bună pe care aţi dus-o!

    Pr. Alexandru Stanciu

    http://apostolatint arafagarasului. blogspot. com/2007/ 09/o-descoperire -de-senzatie- in-lumea. html

    Apreciază

    • Nebunul said, on iunie 26, 2010 at 1:58 am

      ” Castitatea este zestrea cea
      mai preţioasă pe care o aducem celuilalt în căsătorie”
      foarte frumos spus acest adevar!!!

      Apreciază

    • Ciprian said, on iunie 26, 2010 at 5:57 am

      Aici se poate vedea documentarul facut de rusi pe tema de mai sus http://www.trilulilu.ro/mihaioana/e26efb3d2efc04 si aici inca o comfirmare a existentei ADN-ului si dupa extragerea lui (efectul de ADN fantoma) http://active.info.ms/?a=articles&p=207

      Apreciază

    • Veaceslav said, on iunie 26, 2010 at 8:20 am

      Si mai adaug ca in Rusia intradevar s-au nascut copii negri de la parinti albi, mamele avand relatii sexuale in trecut cu niste negri din africa (insa totul se tine in ascus).
      Deasemenea femeile care au facut avort li s-au facut un experiment, in regiunea fatului se pastreaza un camp de informatie sub forma genetica si cu o tehnica speciala s-a descoperit ca se aud inca bataile inimii fatului, macar ca avortul a fost facut cu mult timp in urma.
      Fratilor oare nu zice Dumnezeu ca ne pedepseste cu pacatele pana la al 3-lea si al 4-lea neam, pacatele fiind transmise genetic de la o generatie la alta asta pana cand nu exista POCAINTA ADEVARATA.

      inchiputiva cati bani si cata putere ar pierde „Elitele” daca s-ar promova acest adevar.

      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu miluiestene pe noi pacatosii!

      Apreciază

  11. LORENA said, on iunie 26, 2010 at 12:54 am

    Cititi pe Apologeticum ce a publicat azi 25 iunie –
    Proorocie despre un masacru in 2011 in Romania

    Apreciază

  12. […] IPS BARTOLOMEU ANANIA despre APOCALIPSA E limpede pentru toti? Nu … Unii au inteles din aceasta declaraţie de presă, ca IPS Bartolomeu Anania spune raspicat ca vremurile apocaliptice nu bat la usi: […]

    Apreciază

  13. eufrosin said, on iunie 26, 2010 at 10:17 am

    Am „indraznit” sa imi exprim opinia pe propriul blog, ca nu e cazul sa punem capul pe buturuga asteptand sa fie taiat. Atitudinea aceasta defetista canta exact in struna vrajmasilor neamului nostru, care iata, isi pot face nestingheriti marsaviile, caci tocmai apologeti ortodocsi cu mare priza la public, ne indeamna la inactiune si pasivitate!

    Nu ma asteptam sa fiu atacat si inca in stilul acesta lipsit de dragoste crestineasca, pentru ca cred ca Romania e a noastra si nu e cazul sa o lasam de izbeliste. Cu ce ochi ne vom uita la copiii nostri cand ne vor intreba maine de ce pot doi barbati sa se „casatoreasca” si sa prozeliteze in stilul lor murdar de viata ?

    In istoria Romaniei intotdeauna au fost oameni care au imbinat actiunea cu rugaciunea, nu este cu nimic diferit acum. Clarific (desi nu vad de ce-ar fi necesar), ca departe de a indemna la revolutie si haos, caut doar unirea tuturor celor care inteleg natura problemei, pentru a-i constientiza si pe ceilalti, in alte modalitati decat cea a batutului din taste toata ziua pe un blog.

    Departe de a divide, caut omogenizarea si apropierea noastra a romanilor, coagularea grupuleteor de pensionari, sindicalisti, bugetari, intreprinzatori, emigranti etc, intr-un monolit care nu va putea fi manevrat si dezbinat precum se tot face cu noi de 20 de ani incoace. Adevarata societate civila suntem NOI si nu ong-urile lui Soros!

    Sper ca fratele Saccsiv va intelege acum care imi sunt intentiile si poate, poate isi va cere scuze pentru atacul acid, desi pot sa o traiesc bine-mersi si fara ele.

    Doamne ajuta-ne sa scapam Romania de relele ce au cuprins-o!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 26, 2010 at 10:33 am

      eufrosin

      Asadar, consideri ca te-am atacat …

      Apreciază

      • Călătorul said, on iunie 26, 2010 at 7:48 pm

        Sinceritate, curăţenie, credinţă şi strădanie! Atât vrea Domnul!

        Apreciază

      • Claudiu said, on iunie 27, 2010 at 5:16 am

        Pacat… va citesc pe amandoi si ma doare… pacat… sper doar sa fie ceva neimportant si sa nu genereze alte dispute. Sunteti amandoi legati la aceeasi caruta, si mai sunt si altii cu voi… nu creati dezbinare si tabere ca nu ajuta sa mergem mai departe…doar ne incetineste. Daca puneti cititorii sa aleaga intre voi, nu faceti decat sa-i indoiti, sa le puneti samanta indoielii si a mandriei in suflet, vorbe de lauda sau de critica in gura. Pacat…

        Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 16, 2011 at 12:08 am

      Eufrosin este platit si isi face slujba sa scrie acel blog cu multiple scopuri . scopul principal este sa scoata lumea in strada . NOI stim ca daca lumea iese in strada iese fara sens . Atentie mare la acest eufrosin , tot ce scrie este cu scopul de a CASTIGA lumea ca mai apoi sa introduca aceasta idee de rasculare …

      Apreciază

  14. d00de said, on iunie 26, 2010 at 1:22 pm

    iar ai gafato

    are dreptate eufrosin ca nu poti sta toata ziua pe blog sa scrii despre oamenii rai astepand apocalipsa

    Apreciază

    • Razboinicul Luminii said, on iunie 26, 2010 at 3:36 pm

      Stii ce culoare au dudele?

      Dude: „iar ai gafat-o” (scris corect – si…adevarat)

      Apreciază

    • Veaceslav said, on iunie 26, 2010 at 7:35 pm

      In crez se spune „astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vina…
      Si Iisus ne spune: ”Cine ridica sabia, de sabie va pieri”
      Mai bine am face daca ni-am ruga mai mult, toti, alte solutii nu sunt.

      Apreciază

  15. Razboinicul Luminii said, on iunie 26, 2010 at 3:38 pm

    La gafa lui Dude – m-am referit. (A nu se intelege ca l-am citat)

    Apreciază

  16. Razboinicul Luminii said, on iunie 26, 2010 at 3:46 pm

    Sa traiasca : Intru’multi ani! – Vladica Bartolomeu.

    Daca nu era el, daca nu s-ar fi zbatut (lucru ce „l-a costat” un preinfarct) sa se infiinteze Mitropolia Clujului – ehe, cine stie ce-ar mai fi fost – astazi.

    Un adevarat Arhiereu (si mai sunt si altii).

    Aviz celor ce dau cu piatra in Sfanta noastra Biserica: vezi Danion, „stilistii” si alte „facaturi” cu comportamentul indus de ostirea intunericului.

    Apreciază

  17. […] IPS BARTOLOMEU ANANIA despre APOCALIPSA […]

    Apreciază

  18. […] IPS  BARTOLOMEU ANANIA despre APOCALIPSA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.