SACCSIV – blog ortodox

CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »?

Posted in 666, antihrist, APOCALIPSA, criza economica, CRIZA FINANCIARA, SEMNUL FIAREI by saccsiv on iunie 23, 2010

   Articolul a aparut in revista ATITUDINI, nr 11.

   Walther Rathenau (1867 – 1922) scria la 24 decembrie 1921 in Wiener Freie Presse:

   „Trei sute de oameni foarte apropiati intre ei ghideaza mereu destinele economice ale continentelor si tot ei decid cine le sunt succesorii „

   Personajul a fost un evreu, politician, scriitor, ministru de externe in timpul Weimar Republic. Fiul lui Emil Rathenau. Legaturi stranse cu masoneria. Lider industrias in vechiul imperiu german si noua republica. Unul din fondatorii German Democratic Party. In 1921 devine ministru al reconstructiei si in 1922 ministru de externe. Insistenta sa ca Germania sa accepte integral obligatiile Tratatului de la Versailles precum si cel de la Rapallo cu Uniunea Sovietica, i-au infuriat pe nationalisti.

   Ei bine, acesti cateva sute de PAPUSARI sau ELITE nu stapanesc doar sistemul financiar-bancar si economicul, ci si masoneria. Coordoneaza de asemenea politicul, mass-media, traseaza liniile directoare din cultura si stiinta. Finanteaza masiv miscarile feministe, pro homosexualitate si pro avort.

   Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile, sa facem o scurta incursiune in istorie:

   La 1 mai 1776, sub conducerea evreului Mayer Amschel Rothschild (in traducere SCUTUL ROSU – inainte chemandu-l Mayer Amschel Bauer, dar si-a schimbat numele in mod special pentru ce avea in plan sa faca), cu sprijinul altor familii de evrei germani bogati: Wessely, Moses, Mendelsson si a unor bancheri: Itzig, Friedlander, evreul Weishaupt fondeaza in secret societatea „Vechii cautatori de lumina din Bavaria”, care va deveni mai cunoscuta sub denumirea „Ordinul Iluminatilor”. Weishaupt a sustinut ca numele provenea din vechi scrieri si insemna „cei care detin lumina”. 

   Primul profet al „Ordinului”, cel care intocmise o doctrina de la care mai tarziu s-au inspirat alte societati secrete influente – „Carbonarii” lui Giuseppe Mazzini, „Liga Dreptilor” lui Karl Marx  sau „Decembristii” lui Cernisevski – a fost Adam Weishaupt, din acest punct de vedere poate cel mai influent om al secolului XIX. Doctrina lui, Novus Ordo Seclorum, a supravietuit veacului si a schimbat lumea in secolul XX.

   1) Abolirea monarhiei si a oricarei puteri ordonate;

    2) Abolirea proprietatii private;

   3) Abolirea mostenitorilor;

   4) Abolirea patriotismului;

   5) Abolirea familiei (a casniciei si instruirea in comun a copiilor);

   6) Abolirea crestinismului

   Intre 16 iulie si 29 august 1782, la Wilhelmsbaden a avut loc al doilea Congres Masonic, sub presedintia baronului de Braunswick. Congresul de la Wilhelmsbaden a incercat sa faca o conciliere intre diverse secte francmasonice: rosicrucieni, necromanti, cabalisti si umanitaristi. La Congres a fost prezent si Adam Weishaupt, care a reusit sa fuzioneze Ordinul Iluminatilor cu masonii din lojile engleze si franceze. Congresul mai este important si pentru ca a coincis cu emanciparea evreilor din Imperiul Habsburgic. Totodata, a fost pus la punct in mare secret planul Revolutiei franceze care se va declansa sapte ani mai tarziu . Contele de Virieu, un mason care a participat la congresul secret de la Wilhelmsbaden , i-a dezvaluit ulterior unui prieten:Nu pot sa-ti spun ce s-a hotarat acolo. Pot doar sa-ti spun ca este mult mai grav decat iti inchipui tu. Conspiratia care s-a pus in miscare la Wilhelmsbaden este atat de perfect organizata, incat nu au scapare nici monarhia, nici biserica„.

   In fapt, NOUA ORDINE MONDIALA reprezinta faza finala a unei revolutii continue ce a inceput atunci si care a cuprins incet-incet toata omenirea. Iar aceasta doctrina va sta la baza GUVERNULUI MONDIAL. O mare revolutie punctata in cursul istoriei de multe revolutii mai mici: industriala, 1848, bolsevica, sexuala, etc. necesare pentru schimbarea din temelii a vechilor structuri statale, politice, sociale, a traditiilor si a conceptiilor despre lume si viata.

   Mayer Amschel Rothschild (1744 – 1812), a fost insa si fondatorul imperiului bancar Rothschild, cea mai de succes familie din istorie. Acesta  si mai apoi fii sai au creat acest imperiu cu intindere mondiala determinand explozia revolutiei industriale, au influentat dezvoltarea economica pe directia deja cunoscuta a folosirii combustibililor fosili, inclusiv dezvoltarea transporturilor, au modernizat si stapanit sistemul bursier, bancar, financiar, au influentat direct politicul, au finantat mereu ambele tabere ale unui razboi, au pus la punct un sistem continental de informatii rapide, etc. La sfarsitul secolului 19 controlau peste jumatate din intreaga bogatie a planetei. Desigur, ei au fost varful unui ice-berg, partea vizibila a unui sistem piramidal in care au fost ajutati de prieteni mai putin vizibili opiniei publice. In SUA i-au finantat pe colosii Rockefeller (petrol), Andrew Carnegie (otel), Harriman (cai ferate), J. P. Morgan si pe bancherii ce au pus bazele Federal Reserve.

   Fostul presedinte SUA James Abram Garfield (1831–1881) scria:

   “In orice tara, cine controleaza banii, controleaza intreaga industire si comertul. Si cand veti intelege ca intregul sistem este foarte usor controlat, intr-un fel sau altul, de cativa oameni puternici din top, va va fi clar cine este la originea inflatiilor si a depresiilor economiei”.

   Dar PAPUSARII creaza crize avand deja solutiile pregatite … Iata un exemplu:

   In 1907, evreul Jacob Schiff (greu al camatariei planetare, ce a finantat intre altele si revolutia bolsevica) declara intr-un discurs la New York ca fara o banca centrala care sa aiba un control adecvat, tara va aluneca inspre cele mai severe crize din istorie.

   Dupa criza artificiala din 1907,  “rezolvata“ de J. P. Morgan , in 1908 congresul il insarcineaza pe influentul mason Nelson W. Aldrich cu descoperirea cauzelor si cu cautarea solutiilor pentru prevenirea crizelor …

    Acesta, dupa o vizita la greii din finante banci europeni (Rothschild si prietenii), in noiembrie 1910 la Jekyll Island Club, se intalneste cu evreul Paul Warburg (banca Kuhn, Loeb & Co., finantator al nazismului, primul director al Council on Foreign Relations ginerele lui Jacob Schiff), Frank A. Vanderlip (din partea National City Bank of New York), Henry P. Davison (din partea companiilor J. P. Morgan), Charles D. Norton (din partea First National Bank of New York), Benjamin Strong (reprezentant J. P. Morgan), in cel mai mare secret posibil, si pun bazele Federal Reserve, in conformitate cu intelegerea prealabila Aldrich, Warburg, JP Morgan, Rockefeller. Secretul era necesar deoarece opinia publica nu ar fi acceptat o “banca nationala“ creata de banci private. De abia in 1913 este recunoscuta oficial de catre presedintele Woodrow Wilson, influentat fiind de evreul Bernard Mannes Baruch.  

   Iar acest Woodrow Wilson recunostea:

   “Unii dintre cei mai mari oameni din Statele Unite, din domeniul comertului si productiei, se tem de ceva. Ei stiu ca undeva exista o putere atât de organizata, atât de subtila, atât de atenta, atât de completa, de perseverenta încât nu au curajul sa o vorbeasca de rau sau sa o condamne, decât în soapta.“

   Malefica Alice Bailey, unul din stalpii new age, spunea :

   „NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa fie destinata pentru o lume care a trecut printr-o criza distrugatoare. NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa puna bazele pentru o viitoare lume, posibila doar dupa o perioada de timp de recuperare si reconstructie.”

   Si iata ca in ultimii 10 – 15 ani au aparut declaratii ale unor grei din zona economicului, precum cele ale lui David Rockefeller:

   „Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala

   Sau George Soros:

   “Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine în întreaga lume.“

   Altfel spus, intreaga lucratura de peste 200 de ani a ELITELOR se apropria de final iar crearea Federal Reserve nu este decat un palid exemplu despre cum functioneaza SISTEMUL …

   Si a venit 2008 si multi se imbatau cu apa rece ca e doar o criza financiara ce va trece curand. A venit 2009 si ea s-a extins si s-a transformat in recesiune, dar inca se minteau multi ca va trece repede. Si a venit 2010 si auzim de iminentul faliment al din ce in ce mai multor state. Acum lumea deja e speriata si nu prea mai sunt multi optimisti. Ba mai auzim din ce in ce mai des specialisti ce ne reamintesc ca marea criza din 1929 – 1933 s-a terminat de fapt dupa razboiul mondial … Si nu trece saptamana sa nu auzim de ample proteste si greve in diferite zone ale lumii. Si nu trece luna sa nu vedem la stiri de cate un miting cu zeci sau sute de mii de participanti.

   Dar acesta nu este decat inceputul, caci va fi mai rau, va fi cumplit, va curge sange cum niciodata nu a mai curs. ELITELE, toate practicante ale inchinarii la lucifer, nu se vor lasa. Au toate instrumentele necesare in mana pentru a declansa acest teribil cumul de crize (foamete, revolte, razboi) ce se vor desfasura intr-o perioada scurta de timp. Caci ei stiu cum e omul si cum reactioneaza presandu-l, haituindu-l,  speriindu-l, infometandu-l, ucigandu-i apropriatii. Toate napastele intr-un ritm alert, fara pauze, fara odihna, fara a avea ragazul de a se adapta. Supunandu-l unui stres dincolo de limita suportabilului, dar avand grija sa lase sa scape zvonuri de “solutii” lumesti, SISTEMUL il va aduce pe om in jalnica situatie in care sa accepte orice, dar sa se termine … Si atunci va veni “salvarea”: “minunata” NOUA ORDINE MONDIALA a unui GUVERN MONDIAL al “pacii”, al “iubirii”. Atunci se va arata si “salvatorul”, cel ce va face minuni, cel carismatic, cel adorabil, cel ce impaca religiile lumii, cel pe care multi il vor prezenta ca fiind iluminatul invatator mult asteptat. Si tot atunci va fi prezentata si “solutia” insemnarii, ca un lucru bun, necesar si suficient: sa stie SISTEMUL de fiecare membru al umanitatii ce face, cand face si cum face. Sa fie o disciplina. Sa nu cumpere sau sa vanda fiecare ce vrea si cand vrea. Chipurile, sa nu mai poata teroristul sa cumpere dinamita, sa nu mai poata razboinicul sa cumpere arme, sa nu mai poata cel rau sa faca rau … Si popoarele vor zice DA. Si vor accepta. Si vor spera sa fie bine si vor urma antihristul si ii vor prigonii pe crestinii ce nu se vor supune. Nu vor intelege nefericitii cum de unii nu accepta tot acest “bine” promis. Nu vor intelege cum Dumnezeul crestinilor e bun, invatandu-i pe robii sai sa nu se supuna “invatatorului”. Si vor huli cumplit …

   Ce trebuie sa facem noi crestinii stiind toate acestea? Parintele IUSTIN PARVU spunea: „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos. Asta trebuie sa intelegem noi. Sigur ca uneori vom fi cuprinsi de teama, caci suntem oameni cu trup de carne. Dar sa ne punem nadejdea in Domnul nostru Iisus Hristos. Sa ne gandim la mantuire si sa constientizam ca oricum suntem trecatori pe acest pamant. Mai devreme sau mai tarziu tot murim. Toti trebuie sa murim, caci toti trebuie sa inviem, indiferent ca trecem la cele vesnice pe timp de pace sau in vremurile apocaliptice. Datori suntem insa sa ne straduim, iar bunul Dumnezeu, care vede stradania noastra, va da fiecaruia dupa puterile lui. Unii poate nu vor apuca maximul tulburarilor, altii poate vor fi mucenici, altii poate vor apuca sa-i vada pe Sfintii Enoh si Ilie sau chiar pe Domnul nostru Iisus Hristos venind pe norii Cerului.

   Orice ar fi insa, sub nici un chip nu trebuie sa ne alaturam “solutiilor” lumesti, caci deja militantii lor se agita si promoveaza conceptul de revolutie ce va schimba lumea in “bine”. Dar vai, revolutia nu va face altceva decat sa instaureze “solutiile” ce le-am aratat mai sus, caci, sa nu uitam ca diavolul este revolutionar … Revolutia doar va parea ca lupta impotriva celor ce conduc actualmente lumea, ea insa va fi finantata si coordonata in fapt de realele ELITE. Se va petrece ceva asemanator, dar la un nivel cu mult mai teribil, cu ceea ce s-a petrecut in timpul revolutiilor franceza, bolsevica sau national-socialista. Pentru a se intelege insa mai bine cum functioneaza SISTEMUL, despre acestea, voi detalia in cateva articole ce vor urma.

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 23, 2010 at 9:03 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Filip said, on iunie 23, 2010 at 9:30 am

    Si Parintele Iustin Parvu ne invata cum sa ne pregatim pentru aceste vremuri grele.
    http://www.ziuaonline.ro/eveniment/romania-profunda/4516-parintele-justin-parvu-rugati-va-rugati-va-sa-nu-cadeti-in-ispita-inselarii-vor-veni-vremuri-grele.html

    Apreciază

  3. Ortodox pe stil vechi said, on iunie 23, 2010 at 8:07 pm

    As avea si eu o parere ma uit in primele doua razboaie mondiale oare cine a avut cel mai tare de suferit?Normal crestini ia maturat de pe fata pamantului in mod controlat mai ales ce sa petrecut in Rusia mai stiu de la Tatuca meu cum a fost izgonit din Basarabia ca altfel se termina zilele lui in lagare oare cu ce au gresit ei ca erau crestini.Si in final sa zis ca evrei ar fi fost singuri care au suferit sa nu uitam si proverbul Romilor de alta data „sa moara mama daca fac clabuci „si ei au unplut lagarele si cine a avut de castigat tot cei care au drepturi dupa holocaust.Dar ma uit acum in zile noastre se da voit vina pe musulmani ca sa iasa cu drepturi dupa o noua revolutie care o pregatesc caci cine sunt astazi defavorizati maine sunt fovorizati tocmai sa se ia de la cei care Dumnezeu lea dat toate de trebuinta, celor care in numele inselatorului vin si care daca stam sa ne gandim Isac e frate cu Ismail si ce i sa promis de Dumnezeu poporului ales (inaite de al rasticni pe Iisus )vor avea de stapanit si uni si alti Eu ai respect ca frati pe oricare neam de om dar ma razboiesc in cuvinte fara de ura sa pricepem oarecum cursele vrasmasului care nu doarme .Si ne rugam lui Dumnezeu sa Misloceasca ca sa pricepem cu inima si cu mintea aceste curse sa putem duce crucea pana la sfarsit.

    Apreciază

  4. […] CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »? […]

    Apreciază

  5. […] CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »? […]

    Apreciază

  6. fanu said, on iunie 27, 2010 at 8:55 am

    este vremea ca pustincii mânăstirilor să vină în cetate şi să trezească naţiunea la credinţă în Dumnezeu, avem nevoie de duhovnicie, mi se pare că suntem ameninţaţi cu însăşi existenţa noastră ca naţiune

    Apreciază

  7. […] CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »? […]

    Apreciază

  8. […] CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »?. […]

    Apreciază

  9. dionisie said, on octombrie 12, 2011 at 9:43 am

    Pustnicii vor veni inlume cand va veni vremea. Acum este timpul sa mergem noi in manastiri si sa ne rugam impreuna cu monahii. Fiecare cum poate si cand poate. Insa doar rugaciunea smerita catre Hristos Dumnezeu mai poate intarzia putin cele ce sunt scrise ca vor sa vina!

    Apreciază

  10. dionisie said, on octombrie 12, 2011 at 9:44 am

    Si cel mai important : sa ne iubim unii pe altii cum Dumnezeu ne iubeste pe noi!

    Apreciază

  11. […] CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »? […]

    Apreciază

  12. […] CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »? […]

    Apreciază

  13. […] CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »? […]

    Apreciază

  14. a said, on mai 25, 2014 at 4:00 pm

    Buna ziua! Doream sa postez pe Facebook acest articol, dar sistemul lor imi zice ca site-ul Dvs. e un link blocat. Aveti idee de ce se intampla asta? Va multumesc!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.