SACCSIV – blog ortodox

VIDEO si FOTO: BATAIE in PARLAMENTUL ucrainean din cauza acordului pentru menţinerea în Ucraina a Flotei ruse de la Marea Neagră

Posted in RUSIA, Ucraina, Uncategorized by saccsiv on aprilie 28, 2010

http://www.trilulilu.ro/clauteo/346c0c42ab4ba2

   Citez din articolul Bătaie şi fumigene în parlamentul de la Kiev:

   Bătaie şi violenţe în forul legislativ de la Kiev: preşedintele Parlamentului ucrainean a trebuit să fie protejat cu ajutorul umbrelelor pentru a nu fi lovit cu ouă, în timp ce în sală au fost lansate fumigene, în cadrul unei şedinţe pe tema ratificării unui acord pentru menţinerea în Ucraina a Flotei ruse de la Marea Neagră, scrie Mediafax.

   Haosul a izbucnit în Parlamentul ucrainean în cursul unei dezbateri privind prelungirea acordului de concesionare a unei baze navale din Ucraina pentru flota rusă. Autorităţile de la Kiev au prelungit cu 25 de ani perioada de concesionare a bazei de la Sevastopol în schimbul furnizării de gaz rusesc mai ieftin.

   Politicienii prooccidentali ucraineni s-au opus virulent adoptării acordului, care vine pe fondul ameliorării relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina ca urmare a alegerii în februarie a preşedintelui ucrainean prorus, Viktor Ianukovici.

   Iata si ce putem citi in articolul Bataie cu oua in Parlamentul Ucrainei din cauza flotei rusesti (Video):

   Mii de demonstranti ai Opozitiei din Ucraina au protestat in fata Parlamentului din cauza controversatului acord ruso-ucrainean de mentinere a flotei rusesti in Crimeea.
   Protestatarii au aruncat cu materiale fumigene, iar presedintele Radei Volodimir Litvyn a fost nevoit sa se adaposteasca sub o umbrela dupa ce a fost lovit cu oua, informeaza Reuters.
   Potrivit informatiilor existente pana in prezent, circa 10.000 de protestatari s-au strans in fata Parlamentului ucrainean.
   Protestele au avut loc in timp ce parlamentele rus si ucrainean au ratificat marti, aproape simultan, acordul de prelungire cu 25 de ani, pana in 2042, a contractului de inchiriere bazei navale de la Sevastopol de catre Flota rusa a Marii Negre.
   Asta dupa ce, saptamana trecuta, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici si omologul sau rus Dmitry Medvedev au semnat acest acord.
   In schimb, liderul de la Kremlin a anuntat o reducere de 30 la suta a pretului gazelor rusesti pentru Ucraina.
   Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko le-a cerut marti ucrainenilor sa se uneasca impotriva politicilor presedintelui Viktor Ianukovici si sa exercite presiuni pentru convocarea de alegeri legislative anticipate, potrivit Interfax.
   Potrivit acesteia, votul de marti, din Parlament, reprezinta „o pagina neagra in istoria Ucrainei”. Timosenko a spus ca majoritatea parlamentarilor sunt „oameni care urasc Ucraina, nu inteleg valorile ucrainene si pur si simplu lupta impotriva Ucrainei”.
   „Deci, daca exista fortele in societatea ucraineana care sunt dispuse sa apere Ucraina, sa ne unim si sa facem in asa fel incat Parlamentul sa fie reales cat mai repede posibil, sub presiunea opiniei publice”, a declarat ea.

 

 

 

 

 

 

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 28, 2010 at 1:28 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. stefan said, on aprilie 28, 2010 at 1:29 pm

    mda si acum sa transferam ceva de genul asta la nivel popular.
    Ce zici, parerea ta, au votat ‘bine’ in felul cum au facut?

    Apreciază

  3. stefan said, on aprilie 28, 2010 at 1:44 pm

    Rusia face oficiale informatiile legate de masacrul de la Katyn
    http://www.cbc.ca/world/story/2010/04/28/russia-katyn-documents-online.html

    Se observa ,cu usurinta, cum ori natural ori artificial (ramane de vazut) are loc o incalzire si o imbunatatire a relatiei Polonia-Rusia -cel putin deocamdata la nivelul populatiei-

    Aici un alt articol care subliniaza exact aceasta ‘incalzire’
    http://www.telegraph.co.uk/sponsored/russianow/society/7645632/Russia-and-Poland-a-new-era-of-solidarity.html

    Apreciază

  4. stefan said, on aprilie 28, 2010 at 1:56 pm

    deci ce se observa:

    -Rusia mentine baza navala la Sevastopol si are o conducere in Ucraina agreabila.
    -Relatia Polonia-Rusia se imbunatateste ( de notat este ‘intamplarea cu prabusirea’ ce este un catalizator – pentru ce oare?)

    1)Evident daca Timosenko ar fii fost presedinte in Ucraina, Rusia n-ar fii putut prelungi baza la Sevastopol iar simultan relatiile agreabile dintre tarile astea doua n-ar fii existat ci dimpotriva s-ar fii degradat.
    2)Oare Lech intentiona sa faca demersurile necesare in ceea ce il priveau spre a imbunatatii relatiile cu Rusia si ‘cineva’ l-a oprit?
    Oare el nu intentiona asta ori oare niciuna dintre variante nu este valabila?

    intrebari,intrebari…

    Cum o fii?

    Apreciază

  5. Ortodox pe stil vechi said, on aprilie 28, 2010 at 2:34 pm

    Eu as zice ca al treilea razboi va fi sufletesc caci oameni devin roboti si se vor bate cu ideile fiecaruia care mai decare mai nastrusnice si mai indraznete cum a rupt in bucati Ortodoxismul ,catolicismul si cine se mai da crestin dar care au ideile propri propagand toate relele sa faca pe om sa nu se mai gandeasca la cele de dincolo aici zic ca el al treilea razboi mondial .Iar ca sa uneasca trebe un razboi normal sufletesc ca acolo vor ei sa ajunga sal primim pe mesia lor de buna voie si mai ales constransi dupa bunul lor plac.Au deja si armele pregatite totul e de vanzare pentru ei asa au ridicat bani incat poti sa cunperi cu niste harti toate cele trecatoare dar sa nu uitam ca sufletul e infinit si nu poate fi cumparat.Dumnezeu sa ne lumineze inima si mintea ca sal intelegem si sa-l urmam in pace ca ducand crucea pana la sfarsit sa putem primi fiecare plata .

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 28, 2010 at 2:37 pm

      Ortodox pe stil vechi

      Ce zici tu, e alta chestie. Razboi „normal”, adica firesc, fizic, va fi.

      Apreciază

      • stefan said, on aprilie 28, 2010 at 3:00 pm

        Defapt am o intrebare de pus asa pentru toti.
        Din perpectiva noastra evident( ca romani si crestini ortodocsi), va avea (vreo) importanta in care parte a ‘taberei’ vom fii?

        Sper sa nu se inteleaga gresit ca nu prea imi ies ideile asa cum as vrea.
        Daca se face ca om apuca noi conflagratia asta ( si probabil o vom apuca) si sa zicem ca s-or bate cap in cap ‘estu cu vestu’ noi ca natie ce-om face?

        Privind prin prisma a ceea ce este valabil azi, dat fiind faptul ca suntem in nato, atunci dat fiind tratatul, vor fii trimisi ai nostrii frati,tati,fii sa moara ‘luptandu-se’ prcatic cu fratii lor in credinta… pentru ca un homosexual din Buxelles ordona…

        Si deci, cam care ar trebui sa fie pozitia atat personala cat si nationala?

        (scuze daca nu ma fac inteles)

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 28, 2010 at 3:03 pm

        stefan

        Eu te-am inteles si consider ca un crestin trebuie sa refuze inrolarea. Iar asta, desigur, s-ar putea sa-l duca direct la mucenicie …

        Apreciază

      • ROrtodox said, on aprilie 28, 2010 at 4:11 pm

        Si eu merg tot pe raspunsul lui saccsiv.
        Practic e, la scara globala, sa zicem, razboiul din Irak .. Ca lupti pentru Americani .. ca lupti pentru Irakieni tot n-au niciun Dumnezeu. Eu cred ca vor fi 3 tabere, 2 active si una pasiva, care nu se va implica ( dar care va fi exterminata de ambele active ).

        Apreciază

      • Anonim said, on aprilie 28, 2010 at 7:04 pm

        @Stefan

        Are importanta, sa fim in cea de a treia tabara, in tabara Lui Dumnezeu. Stim prea bine ca sfintii s-au invrednicit sa faca lucruri peste putiinta omului normal de a le intelege, dar Dumnezeu Le facea la rugamintile lor pentru ca ei ascultau de El, tocmai asta inseamna smerenia caci Dumnezeu face totul caci „nimic nu veti putea face fara Mine”. Degeaba mai citim vietile sfintilor daca nu vom nadajdui sa ne sfintim si noi macar putin, daca nu vom realiza ca zbaterile noastre de pe bloguri sunt nimic fara El. Nu vom ajunge poate la nivelul sfintilor cei mari dar facand hotarat si cu credinta acel mic pas catre Dumnezeu CAT MAI MULTI (asa ca in vietile sfintilor cu rugaciune si lacrimi) va face si Dumnezeu cei 100 de pasi catre noi. Sa nu deznadajduim si sa nadajduim catre El ! La noi inca nu a fost cutremur, fiecare zi e o minune de la Dumnezeu pentru noi, MAI AVEM INCA TIMP SA NE INDREPTAM, luati-o si asa daca vreti si veti trai viata la valoarea ei. Este o pilda undeva in Cuvinte vii in care un sfant s-a invrednicit sa il intrebe pe Dumnezeu ce ii lipsise unei anumite tari pentru a nu fi cucerita raspunsul a fost 6 credinciosi….haideti curaj romanii mei, curaj si nadejde !

        Apreciază

      • Anonim said, on aprilie 28, 2010 at 7:21 pm

        Nu trebuie asteptat razboiul, cutremurul, foametea trebuie inceput de ACUM, mers la Biserica regulat, toata randuiala (spovedanie, impartasanie – daca se poate). Explicati si altora cat de importanta e spovedania adevarata, in termeni omenesti nu bisericesti sa nu ii speriati/smintiti ca mai rau faceti, daca ati avut o experienta placuta dupa povestiti asta dar cu bun simt. Rugaciunea Inimii neincetat. Cand veti simti veti intelege, asa spun sfintii si eu ii cred, desi nu sunt vrednic de asemenea cunostinte.

        † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

        Apreciază

  6. stefan said, on aprilie 28, 2010 at 3:13 pm

    Fara a incerca de a cauza sminteala vorba aia … dar cred ca voi tine minte pentru ceva vreme propozitia * ” un crestin trebuie sa refuze inrolarea. Iar asta, desigur, s-ar putea sa-l duca direct la mucenicie” *

    Oricum as incerca cu mintea mea proasta sa gandesc ‘viabil’ tot nu se poate pentru ca tot se rezuma la ceea ce ai zis mai sus asa ca ‘vorba multa saracia omului’

    Sa ne ajute Dumnezeu sa putem sa fim tari cand o fii sa fie.

    Apreciază

  7. VIO 333 said, on aprilie 28, 2010 at 3:57 pm

    Saccsiv , teoretic , ai dreptate, dar intrebarea este : suntem pregatiti cu adevarat sa primim mucenicia ???
    Daca ai familie ( copii, sotie , parinti ) si-ti vor impune: inrolarea sau inchiderea sau moartea unuia dintre ei , cum te-ai comporta ?? ( nu teoretic , ci analizeaza putin din propriul punct de vedere , care bineinteles cuprinde : vointa proprie , credinta , convingerile de tot felul , sprijinul sau opozitia familiei in atari momente , nadejdea si nu in ultimul rand dragostea ptr. ai tai si multe alte astfel de analize proprii pe care ar trebui sa le pui in balanta in acel moment , care ar fi o RASCRUCE , cu adevarat , si nu stim cit de departe sau de aproape este ) .La rece este intr-un fel , la cald in alt fel !
    DOAMNE AJUTA-NE PE NOI MARII PACATOSI !

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 28, 2010 at 4:09 pm

      VIO 333

      Am analizat demult. Si am ca model Vietile Sfintilor, ca de aceea sunt scrise, ca sa avem de unde invata ce sa facem in diferite situatii.

      Apreciază

  8. em said, on aprilie 28, 2010 at 4:13 pm

    In cartea „Trezvie duhovniceasca” cuviosul parinte Paisie Aghioritul spune exact cum s-au comportat crestinii, in timpul razboiului, atunci cand au fost pusi in fata alegerii: sa-i tradeze pe cei din tabara lor ori sa-si salveze copiii, sau pe ei insisi, de la o moarte in chinuri. Ei bine, au ales sa nu tradeze, au ales sa moara. Cand citesti, la prima vedere, pare cruzime, insa daca stai si gandesti vezi ca e drept asa.
    Imi pare rau ca am dat cartea si nu pot cita exact pasajul respectiv.

    Apreciază

    • Diego said, on aprilie 28, 2010 at 5:58 pm

      Nu am inteles tabara a lor, adica care „lor”, si nu am inteles care au fost optiunele, si au ales sa moara cum?

      Apreciază

  9. Ortodox pe stil vechi said, on aprilie 28, 2010 at 6:38 pm

    Era vorba de a alege sa fie cu Comunisti sau sa fie Crestin Ortodox si de aceia au fost martiirizati zeci de mi de sfinti in lagarele Comuniste.Atunci cand Rusia a fost zdrobita pe interior si acei au fost barbati si astazi se poate sa fi barbat dar sa nu te insiri de la esca sau din masmedie ca nu sti de care parte sa fi uitate putin in istorie si e sinplu eroi lor (Stalin, Hitler ,Lenin..) au omorat sfinti nostri.Eroi lor au statui iar Sfinti nostri picturi pe care le cinstim cu drag dar care le uitam istoria dar macar sufletul nostru sa fie Aprins cu acele virtuti:Dragoste,Credinta,Nadejde ,Statornicie,Rabdare si cea mai frumoasa Smerenia.Dumnezeu sa ne lumineze inimile si mintile sa putem duce crucea pana la sfarit.

    Apreciază

    • Diego said, on aprilie 28, 2010 at 6:46 pm

      Sa inteleg ca crestini nu au aceptat sa lupte in razboi pentru comunistii care au preluat puterea in patria lor, daca insa luptau pentru tar ar fi luptat?

      Apreciază

  10. Ortodox pe stil vechi said, on aprilie 28, 2010 at 7:49 pm

    Aceiasi intrebare o pun si evrei de ce Iisus nu ia facut mostenitori pamantului,Si normal sa se faca ei singuri tre sa intelegem ca a fi de partea lui Dumnezeu nu tre sa te lupti trupeste ci sufleteste .Domnul nostru Iisus a inviat din morti si nea salvat sufletele tocmai sa avem noi astazi liberul albitru.Ne alegem singuri partea si astazi se alege cu inselatorie uitate ca in istorie inainte Iobagi erau legati fortati de pamant sa-l minceasca astazi ne ducem de buna voie la Banca si ne facem iobagi pe 30 40 de ani deci cu inselatorie va veni si Anticrist si noii alegem .Dar sa nu te uiti in masmedia si sa zici ca ei ca larga e calea spre pierzare si Stramta e calea spre mantuire.Cum zice si mantuitorul”La vremea de apoi vor veni multi Hristosi in numele meu si vor sa va insele dar sa-i biruiti precum si eu i-am biruit”.Deci el a murit si noi am inviat si Iisus a inviat si sa inaltat sa pregateasca ospatul celor ce vor sa vina la nunta dar tre sa ai haine de nunta ca altfel nu ai acces.

    Apreciază

  11. rastoaca olivia said, on aprilie 28, 2010 at 9:53 pm

    tipic rusilor.
    bataia cu oua este cea mai tare !

    Apreciază

  12. binnur said, on aprilie 29, 2010 at 12:24 am

    CIND AM SPUS/SCRİS IN LEGATURA CU ACCİDENTUL,CA A FOST PROVOCAT,MULTZİ AU RIS……..ATZİ VAZUT CA AM AVUT DREPTATE ?!? NU V AM SPUS CA *EXPERTZİİ* CARE AU DECLARAT *GREŞEALA DE PİLOTAJ* SUNT VINDUTZİ,SAU AMENİNTZATZİ !…….

    Apreciază

  13. koba said, on aprilie 29, 2010 at 3:36 pm

    Cristos a inviat!
    Vreau sa punctez citeva probleme:
    1.conceptul de natiune ucraineana este de data recenta, din secolul XIX, finnd elaborata de austrieci pentru operatiunea coordonata impreuna cu papalitatea( greco-latinii) de lobotomizare a populatiei rusesti ocupate de Imperiul Habsburgic.In mod natural este vorba de acelasi popor( ucrainienii rusii si bielorusii)
    2.este cazul ca de apararea intereselor natiunii ” ucrainiene” sa se ocupe si altii in afara lui madam Timosenko( de fapt , dupa tata- Vladimir Abramovici Grighian- armeanca , iar dupa mama – evreica) , singura legatura cu Ucraina fiind sotul , activistul comunist Timosenko( cine-i curios sa vada si http://en.wikipedia.org/wiki/Yulia_Tymoshenko)
    3.Ea a pierdut alegerile pe 7 februarie cind in Biserica Rusa se sarbatoresc Sfintii noi mucenici si marturisitori ( in urma comunismului), si in mod special Sfintul Vladimir- mitropolitul Kievului si al Galitiei ( asasinat in 1918) si nu cred ca este o simpla coincidenta.Poate obraznicia teleghidatilor orange a suparat Cerul?Poate rugaciunile atitor martiri au determinat o evolutie istorica spre unificarea spatiului unitar ortodox rus?

    Apreciază

    • Diego said, on aprilie 29, 2010 at 6:03 pm

      Din cate stiu eu ucranienii sunt o mixtura intre polonezi si rusi, in realitate nu exista poporul ucraniian, la fel cum nu exista poporul belgian, Belgia fiind un stat artificial, ucranienii sunt tot rusi, un grup de rusii, cum sunt pentru noi moldoveni (care tot romani sunt)i, bine poate ca diferentele sunt mai mari.
      Se pare pare ca un rol foarte important la avut evreii in invazia poloneza, proclamarea statului ucranian prin dizolvarea URSS-ului in 1991.

      Apreciază

      • Ovidiu said, on iulie 2, 2010 at 4:22 pm

        Limba este diferita iar rusii nu se inteleg cu ucraineni, apoi, cum definesti un popor? Zici ca sunt o mixtura intre … si ca sunt de fapt rusi, pai atunci poti zice ca si noi suntem italieni, nu? Lucrurile sunt destul de complicate si nu e bine sa ne bagam, daca ei se considera popor este treaba lor, important este sa fie pace, ca isi mai arunca cateva oua nu este extrem de grav, grav era daca venea unul cu pusca si incepea sa traga, aici importanta este tendinta (spre pusca sau spre renuntarea la oua)

        Apreciază

    • nea Anderthal said, on mai 1, 2010 at 3:02 am

      …si zona se numea MALORUSIA iar numele Ucraina/Ukrayina vine de la poleci (vb. ukravati= a ascunde,zona tampon,no-man’s land..).Creatie artificiala a „oculte’ din Vest contra „ciolovecilor” din est..etc

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.