SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JOC DE MARTURISITORI?

Posted in Aiud, Iustin Parvu, Sfinţii inchisorilor by saccsiv on octombrie 4, 2009

   Reiau de pe blogul fratelui Apologeticum urmatoarea inregistrare, careia i-am facut si transcriptul: 

    „Am o rugaminte , acolo unde va duceti in familiile voastre, sa tineti rugaciuni, ca Dumnezeu si Sfintii Sai sa ne invredniceasca sa putem ridica o biserica aici, in cinstea acestor marturisitori, pentru ca Aiudul, cu atata jertfa si sacrificii care s-au adus in cursul celor 16 – 20 de ani, merita sa aiba un lacas de inchinare in cinstea Sfintilor nostri.  

   Sa ne rugam, ca Dumnezeu pe cei mari sa ingaduie sa ridice la rangul de Sfintenie pe acesti marturisitori. Ca iata, vedeti dumneavoastra, grija cat este de neinsemnata … Iata, pe trupurile lor sunt cotete de pasari, sunt cotete de animale, sunt, in sfarsit, locuri unde … e cu totul inadmisibil … a unei tari ortodoxe si cu asemenea Ierusalim al Aiudului, Pitesti, Gherla si toate inchisorile Romaniei, care a ucis elita poporului si a neamului nostru, sa stam cu atata indiferenta. Sa calcam pe jertfa lor cu nepasare … Oare nu ne va bate Dumnezeu si pentru aceste lucruri?

Oare nu ne va pedepsi Dumnezeu pentru indiferenta aceasta cu care traim noi pe jertfele lor.   

   De aceea, rugaciunile dumneavoastra … rugati-va neincetat sa se ridice in sfarsit acest intuneric de pe lumina acestor martiri, sa-i aduca la lumina si la inchinarea poporului … alaturi, in sfarsit, de Sfintii Ilie Lacatusu din Bucuresti, Iacob Hozevitul si toti Sfintii acestia mari. Osemintele acestora, in sfarsit, din inchisoarea aceasta dovedesc mereu ca Sfinti a dat Biserica si da mereu pana in prezent, ca rugatori curati inaintea lui Dumnezeu.    

   De aceea repet, rugati-va sa imblanzeasca inimile celor care nu vor sa se ridice biserica aici. Am incercat anul trecut si am fost refuzat cu tot dinadinsul. Ca nu se poate, ca nu e planul bisericii inca facut. Si nu e facut planul pe care l-am comunicat eu, dar sa se faca cel putin alt plan, dar sa se vada macar o temelie … Am vrut s-o vad cu ochii mei. Dar nu, tortionarii vor sa ridice ei monumentele celor torturati. Vor sa ridice monumente, ca prin aceasta poate vor mai reabilita ceva. Dar Dumnezeu este mare si vor ajunge si ei in fata martirilor si a mucenicilor si acolo vor vedea dreptatea.

   Dumnezeu sa va binecuvanteze toata osteneala si multumesc tuturor. La apelul acesta facut in scurt timp si v-ati adunat aici, in sfarsit, cu atata dragoste. Aceasta dovedeste ca in tara asta mai sunt inca crestini ortodocsi. Dumnezeu sa va ajute!”    

  Da … Au trecut 20 de ani de la caderea oficiala a comunismului in Romania, ne indreptam rapid spre cea mai ticaloasa dictatura din cate au existat in istoria umanitatii, un Big Brother la nivel mondial, si tot nimic nu se face in legatura cu „sa ridice la rangul de Sfintenie acesti marturisitori. Ce asteapta ierarhii nostri? Unirea cu catolicii? Ecumenismul total? Sfarsitul lumii?

   Preotul Ilie Lăcătuşu (1909-1983), colegul de inchisoare al Parintelui Iustin Parvu, este un bun exemplu de cum vad lucrurile multi dintre ierarhii nostri. A trecut la cele veşnice după o grea suferinţă în data de 22 iulie 1983, pe un pat al Spitalului Panduri din Bucureşti. Trupul părintelui nu a fost îmbălsămat, deoarece canoanele bisericeşti interzic acest lucru preoţilor de mir şi monahilor. A fost înmormântat în cripta familiei din Cimitirul „Adormirea Maicii Domnului” din Bucureşti. În septembrie 1998 a încetat din viaţă văduva părintelui Ilie Lăcătuşu. Cu ocazia înmormântării sale, a fost deschis mormântul preotului.

   La data de 29 septembrie 1998, după 15 ani de la trecerea în rândul celor drepţi, trupul preotului Ilie Lăcătuşu a fost găsit intact şi răspândind bună mireasmă. Trupul neputrezit avea o greutate de 7-8 kg, fiind găsit în condiţiile corespunzătoare sfintelor moaşte: nestricăcios, frumos mirositor, uscat şi usor, pielea de culoarea alunului, păstrându-şi dimensiunile şi aspectul, pe care privindu-l nu provoacă spaimă, ci bucurie duhovnicească, dând impresia unui om care doarme.

Sursa: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/7/7f/Ilie_L%C4%83c%C4%83tu%C5%9Fu1.jpg

   La 6 februarie 2000, Mitropolitul Serafim Joantă al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat o slujbă religioasă, însoţită de rugăciunile de dezlegare. Trupul a rămas în continuare neputrezit şi, ca urmare, Patriarhia i-a deschis părintelui Ilie Lăcătuşu un dosar de canonizare, dând binecuvântare pentru a se deschide cripta care adăposteşte trupul acestuia.

   Vestea aflării moaştelor părintelui Ilie Lăcătuşu s-a răspândit în întreaga Românie, el fiind cinstit de către credincioşi ca pe un sfânt. Prima icoană a Sfântului Ilie Mărturisitorul a fost pictată pe peretele exterior al bisericii Mănăstirii Petru Vodă.

   În prezent, moaştele părintelui Ilie Lăcătuşu se află în cripta de la cimitirul „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul bucureştean Giuleşti, unde fusese înmormântat. Trupul său neputrezit a fost pus într-un sicriu nou, din sticlă, pentru a putea fi văzut de oricine.

   Intelegeti dumneavoasta? Mitropolitul Serafim Joantă a oficiat o slujbă religioasă, însoţită de rugăciunile de dezlegare … Adica tocmai cel care declara sus si tare ca un alt stalp al ortodoxiei, Parintele Arsenie Papacioc, nu pricepe cum e cu ecumenismul si ortodoxia … Cititi va rog si:

AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC

   Iar sinodul s-a umplut cu astfel de ierarhi, in frunte cu Patriarhul Daniel. O sa asteptam si probabil ca o sa asteptam degeaba vreo marturisire din partea lor.

   Spunea Parintele Arsenie Papacioc:

   “Pentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu o cetate ca pentru pacatul asta al homosexualismului. Dar biserica n-a avut o pozitie oficiala in problema asta. Patriarhule de maine, asta te asteapta, si e destul!

   Cititi va rog si:

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC, homosexualitatea si Patriarhul

   Dar n-are Patriarhia nici o treaba. Ca de altfel nici in privinta cipurilor:

Hotararea Sfantului Sinod in legătură cu problema noilor paşapoarte electronice, conferinta de presa a purtatorului de cuvant al Patriarhiei

   Si nici a vechii hotarari din 1937 in care Biserica osândeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si pentru motivele ce le gasiti la:

APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel

   In schimb este foarte preocupata cu pregatirea spirituala a lumii noi:

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

   Asteptam sa faca IPS Bartolomeu Anania ceva legat de Sfintii inchisorilor, ca unul ce le-a fost multora dintre acestia coleg de detentie. Speram sa nu fie dintre ierarhii ce considera ca trebuie sa mai asteptam vreo suta de ani …

   Moastele acestor mucenici insa „vorbesc”:

Filmari cu minunea izvorarii de mir la conferinta teologului Danion Vasile de la Iasi

   Dar nu pentru iluminatii dintre ierarhi care promoveaza ecumenismul (care este produsul masoneriei) sau care isi pun sortuletele de zidari, ci pentru cei ce au urechi de auzit, cum ar fi poporul credincios …

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 4, 2009 at 3:20 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Diego said, on octombrie 4, 2009 at 5:18 pm

    ciuma masonica este peste tot

    Apreciază

  3. valentin said, on octombrie 4, 2009 at 9:20 pm

    Mantuieste, Dumnezeule, poporul Tau si binecuvanteaza mostenirea Ta. Cerceteaza lumea Ta cu mila si cu indurari. Inalta fruntea crestinilor ortodocsi si trimite peste noi milele Tale cele bogate. Pentru rugaciunile Preacuratei Stapanei noastre Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioarei Maria imblanzeste te rugam inimile celor care nu vor sa se ridice biserica Ta la Aiud intru Sfintirea marturisitorilor care s-au savarsit aici.Amin.

    Apreciază

  4. proscrisul said, on octombrie 5, 2009 at 7:03 am

    Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Capitolul 22
    ….6. Şi îngerul mi-a zis: Aceste cuvinte sunt vrednice de crezare şi adevărate şi Domnul, Dumnezeul duhurilor proorocilor, a trimis pe îngerul Său să arate robilor Săi cele ce trebuie să se întâmple în curând.
    7. Şi iată vin curând. Fericit cel ce păzeşte cuvintele proorociei acestei cărţi!
    8. Şi eu, Ioan, sunt cel ce am văzut şi am auzit acestea, iar când am auzit şi am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
    9. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păstrează cuvintele cărţii acesteia. Lui Dumnezeu închină-te! ……
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=22
    Capitolul 19/9. Şi mi-a zis: Scrie: Fericiţi cei chemaţi la cina nunţii Mielului! Şi mi-a zis: Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu.
    10. Şi am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei. ….
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=19

    Apreciază

  5. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  6. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  7. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  8. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  9. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  10. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  11. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  12. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  13. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  14. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  15. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  16. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  17. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  18. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază

  19. […] VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JO… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.