SACCSIV – blog ortodox

Rezultatele dezastruosului acord de imprumut cu FMI incep sa se vada. Ce masuri au in vedere autoritatile conform noii scrisori de intentie

Posted in acordul de imprumut cu FMI, FMI by saccsiv on februarie 24, 2010

   Citez din articolul Cum ne „vinde” Guvernul catre FMI:

   Autoritatile romane s-au angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa inghete salariile personalului bugetar in acest an, sa scada primele si sa continue reducerea numarului de angajati la stat, arata noua scrisoare de intentie, publicata marti seara in Monitorul Oficial.

   „Vom implementa masuri de reducere in continuare a cheltuielilor cu salariile, inclusiv o inghetare a tuturor salariilor, cu exceptia salariilor minime (economie de 0,3% din PIB), o continuare a politicii de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul si reducerea platii orelor suplimentare si a primelor (0,2% din PIB), insotite de modificari structurale de reducere a numarului de salariati in sectorul public (0,2% din PIB)„, se spune in noua scrisoare de intentie. Actul a fost adoptat marti de guvern prin Ordonanta de Urgenta.

   Cea mai mare sursa de economii bugetare, de 1,1% din PIB, este reprezentata de inghetarea „cheltuielilor cu bunurile si serviciile, a pensiilor (cu exceptia pensiilor sociale minime) si a anumitor transferuri, precum si unele reduceri ale cheltuielilor cu bunurile si serviciile datorate reorganizarii agentiilor de stat„, potrivit scrisorii de intentie.
   Guvernul se angajeaza, insa, sa implementeze masuri suplimentare „in cazul in care aceste masuri nu genereaza consolidarea prevazuta„.
   Cititi va rog si:

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2) FMI (Fondul Mondial International)

Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati este aici. Nu va sta deschisa pentru totdeauna” si vor o MONEDA INTERNATIONALA

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 24, 2010 at 11:42 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. ovidiu said, on februarie 24, 2010 at 12:20 pm

    Intradevar,sintem lucrati cu atita arta si cu atita spor,ca nu poti sa nu te minunezi.

    Apreciază

  3. danutza said, on februarie 24, 2010 at 2:26 pm

    http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/02/expertii-avertizeaza-despre-un-mega.html
    o noua pandemie ne ameninta? un virus extrem de violent a fost creat pt ca cel aviar sau porcin au esuat?

    Apreciază

  4. carligeanu andrei said, on februarie 24, 2010 at 6:54 pm

    a murit tata, ce am voie si ce nu sa fac pana la 40 de zile , ma refer ca muzica etc ….ajutati-ma va rog ca nu stiu

    Apreciază

  5. danutza said, on februarie 24, 2010 at 7:06 pm

    Dumnezeu sa-l ierte! sigur ca nu prea e potrivit sa asculti muzica, dar ceea ce nu poti face cred ca tu iti poti raspunde. eu pot sa-ti spun ce ar fi bine sa faci pt sufletul lui: sa mergi la biserica si sa-l pomeneasca preotul timp de 40 de zile, sa faci milostenie in numele lui si sa te rogi pt iertarea pacatelor.

    Apreciază

  6. stefan said, on februarie 24, 2010 at 8:59 pm

    Dumnezeu sa-l ierte

    Apreciază

  7. Aurora said, on februarie 24, 2010 at 9:52 pm

    @Carligeanu Andrei
    Dumnezeu sa-l ierte pe tatal tau ! Suntem alaturi de tine si daca ne spui si cum il chema, il pomenim la rugaciune. Sa stii Andrei ca mult poate rugaciunea viilor pt. morti. Il poti ajuta enorm in acest interval, pana la 40 de zile, cand practic i se va hotari locul unde va fi asezat pana la a doua venire a Mantuitorului pe pamant, deci acum i se face Judecata particulara. Trebuie sa stii ca sunt 2 judecati: cea particulara si cea definitiva sau de Apoi, cand vor fi judecati totii viii si mortii, iar cei care au fost in iad dupa judecata particulara ar mai avea o sansa sa ajunga in rai, prin interrmediul rugaciunilor, slujbelor, parastaselor, posturilor si milosteniile celor vii. Tatal meu a murit acum un an si ma rog zilnic pentru el, n-a trecut nici macar o zi sa nu-l pomenesc. Am dat si sarindare pe la biserici si manastiri si ma voi ruga in continuare pana la sfarsitul zilelor mele, caci asta inseamna adevarata dragoste : sa ne iubim atat de mult incat sa ne dorim sa fim impreuna si Dincolo, adica in Imparatia Cerurilor.Sper sa apucam cu totii un colt de rai.In privinta randuielilor parastasdelor intreaba pe parintele paroh si daca vrei sa stii mai multe despre peregrinarile sufletului dupa moarte, vezi ca exista pe la pangarele manastirilor sau in librariile bisericesti niste cartulii , poate gasesti si pe internet. In orice caz, doliul este obligatoriu 40 de zile – se poarta haine cernite, nu se rade barba, nu se merge la distractii, nu se asculta muzica zgomotoasa sau de petrecere pt. ca sufletul celui plecat vede tot ce se intampla si se intristeaza, nu se spala rufe in ziua cand i se face pomana . POate ti se pare un set de reguli cam restrictive, dar micile noastre renuntari sunt primite ca niste jertfe in ceruri si ii pot fi de folos celui plecat. Dumnezeu sa te intareasca si sa -ti dea nadejdea ca intr-o zi va veti regasi !

    Apreciază

  8. Aurora said, on februarie 24, 2010 at 10:43 pm

    @Carligeanu Andrei,
    Am revenit cu o informatie foarte pretioasa. Cauta pe blogul „Sfaturi ortodoxe” – Drumul sufletului dupa moarte – si-ti explica acolo Par. Cleopa tot ce vrei sa stii. Doamne ajuta !

    Apreciază

  9. anonim said, on februarie 25, 2010 at 1:05 am

    SACCICV, UITA-TE URGENTIN POZELE URMATOARE, SA-MI SPUI DACA CE VAD EU ESTE ADEVARAT.ORI AM INNEBUNIT DE TOT , ORI PE ALTARUL PAROHIEI CRISTO DEL OLIVAR DIN MADRID,CHIAR ESTE O SVASTICA PE PERETELE ALTARULUI.UITA-TE URGENT CA SUNT CURIOASA.ESTE UN CERC CU O CRUCE, DAR TRIUNGHIURILE NEGRE ADAUGATE MI SE PAR FOARTE CIUDATE, PARCA FORMEAZA O SVASTICA.

    AICI MAI MULTE POZE
    http://www.parroquiaolivar.com/spip/spip.php?article202&id_document=72#documents_portfolio

    Apreciază

  10. parereamea said, on februarie 25, 2010 at 8:16 am

    3 greseli care au compromis 3 generatii:
    Anii ‘90. Când a devenit clar (cuvânt al cărui sens se va desluşi mai târziu) că economia produce pentru nu-se-ştie-cine iar fabricile sunt echipate cu trei angajaţi per coadă de lopată, statul a decis primele restructurări. Şomaj? Blasfemie!!!

    Prima supapă, bugetul de pensii. La început, opt milioane de salariaţi susţineau două milioane de pensionari, aşa că… se putea. Cu foarte puţină bunăvoinţă, bărbaţii de peste 57 de ani şi femeile de peste 52 au putut trece într-un şomaj prelungit, dulceag botezat pensie anticipată.

    Ei au fost prima generaţie sacrificată, dar aveau să afle asta mult mai târziu, când din pensiile lor mari inflaţia a mai lăsat doar nişte mărunţiş.
    ……………

    http://www.riscograma.ro/1905/19053-greseli-care-au-compromis-3-generatii/

    Apreciază

  11. ortodox pe stil vechi said, on februarie 25, 2010 at 8:53 am

    Totul e facut dupa o agenda bine pusa la punct.De ce comunismul in tarile majoritar Ortodoxe ?Exact pentru a inunda pe taoate paturile sociale sa inpuna acesta agenda.
    Daca la americani nefiind o buna credinta in Dumnezeu au inpus cu minciuna acesta agenda la noi in Comunism sa inpus fortat de ce?Tocmai sa ne schimbe stapanul pantecelui nostru care vedem astazi ca nu se mai satura de atata inbuibeala pe toate planurile.Mai exact ce au facut .Daca razbunicului meu ,statul ai batea in poarta sa primeasca birurile,comunisti sau gandit sa schimbe situatia si sa batem noi in poarta statului sa primim noi pensi ,alocati ,somaj si multe alte drepturi.Daca de mult eram pastori si agricultori astazi suntem toti comercianti si dregatori ,da oare cine conduce statul?Daca acestt Dumnezeu al lor banul o sa ne vanda sufletul oare e mai inportant un suflet vesnic alaturi de Dumnezeul care nea creat sau acesti bani care ne vinde sufletul si ne schimba Dumnezeul.Tot ce conteaza e sa-l ai in inima pe Dumnezeu si sa ai ganduri bine placute lui sa poata sa ati arate calea cea dreapta pentru a ne ajuta unul pre calalalt .Sa ne gandim doar la voia lui la dragostea lui si sa nu dam inapoi tocmai acum cand se incepe secerisul sa poata culege acele roade cum sa cules de cand e lumea si daca mai o fi vremea or sa se mai culeaga.Dar acea samanta rodita e o inima smerita si bine placuta lui dumnezeu nu doar cu frica ci cu iubirea de Dumnezeu sa putem sa invingem aceste examane pentru a olua o nota de trecere la examenul final.Iar daca nu avem pe interiorul nostru aceste arme:CREDINTA ,NADEJDE ,DRAGOSTE, STATORNICIE, RABDARE SI SMERENIE sa cautam sa le descoperim si sa punem inceput bun.Dumnezeu sa ne pomeneasca pre noi intru inparatia sa.

    Apreciază

  12. ANAMORF said, on februarie 25, 2010 at 9:34 am

    Ne-au pus pe butuci ăştia, cu împrumutul lor falimentar !

    Apreciază

  13. societate said, on februarie 25, 2010 at 12:35 pm

    Buna ziua. Ce pot sa spun este ca in tara noastra nu mai avem mai nimic care sa ne apartina, toate se vand intre smecheri si afaceristi de soi pe bani foarte multi sub nasul nostru. Acordul cu FMI cred ca ascunde mult mai multe lucruri decat ne putem inchipui. Apropo va veni papa in Romania. Oare de ce? Te invit sa ma citesti si sa ma comentezi.
    O zi buna.

    Apreciază

    • agerstress said, on februarie 25, 2010 at 9:14 pm

      Te inseli. Multe obiective economice (cel putin cele care au mai supravietuit) dar si resursele naturale in totalitatea lor apartin de drept poporului roman chiar daca au fost vandute de praduitori. Este foarte justa confiscarea lor si returnarea acestora catre adevaratul proprietar.
      In aceasta afirmatie nu exista absolut nici o problema de etica.
      Cel care cumpara lucru de furat nu poate deveni proprietarul legitim al acelui lucru (exemplu: cei care cumpara masini furate se vor confrunta cu confiscarea acelor masini in momentul cand sunt depistate – acest „tratament” juridic se aplica in prezent – deci precedent exista).
      Revenind la „oile noastre”, statutul poporului ca proprietar al economiei comuniste era cat se poate de clar si declarat in repetate randuri de la cel mai inalt nivel. Era chiar un principiu de baza al ideologiei comuniste. Acesta era un aspect foarte mediatizat pe intreaga planeta si nimeni nu poate pretinde ca nu stia de acest statut. Deci, cine a cumparat aceste bunuri fara a avea acordul proprietarului legitim se face vinovat de achizitie cu buna stiinta de lucruri furate.
      Nici un guvern sau alta autoritate nu avea dreptul sa instraineze bunurile poporului roman fara acordul scris (explicit, prin referendum) al proprietarului legitim.

      Apreciază

  14. calin26 said, on februarie 25, 2010 at 3:24 pm

    Am un sondaj pe pagina mea. Daca doriti puteti vota, si eventual sa lasati comentarii.

    Apreciază

  15. aliceboboc said, on februarie 25, 2010 at 7:48 pm

    In fata FMI am ajuns simple marionete. Noi nu mai avem putere de decizie in propria tara. Si, din pacate, acesta e doar inceputul. Sumele imprumutate de la Fondul Monetar sunt atat de mari, incat nu le vom putea restitui prea curand.

    Apreciază

  16. ortodox pe stil vechi said, on februarie 26, 2010 at 10:18 am

    FMI ul au ajuns sa ne puna etichetele la fiecare indiferent ce pozitie sociala faci parte sau din ce confesiune .Totul e desertaciune dar sa nu uitam ca doar sufletele noastre sunt infinite si de aceia trebuiesc slefuite cu necazuri cu patimi .Noi trebuie doar sa punem inceput bun si sa nu ai lasam sa ne puna eticheta .Trebuie sa fim veseli caci doar cei bolnavi sunt tristi .Sa fim veseli ca ne cunoastem adversarul .Daca in bisericile noastre acei sfinti au suferit si vedem cum acei prigonitori sunt astazi EROI.Ce sa mai zicem ca adevarul e demult lucrat in minciuna.Nadejdea e la Dumnezeu si sa ne punem inceput bun inima buna si SA NE SPALAM PE DINTI sa putemm zambi din inima .Un zambet e ca si o usa deschisa la care bate Dumnezeu sa ne dea ganduri bune.

    Apreciază

  17. […] Rezultatele dezastruosului acord de imprumut cu FMI incep sa se vada. Ce masuri au in vedere autorit… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.