SACCSIV – blog ortodox

Volodimir Zelenski l-a demis pe comandantul forţelor comune ale armatei. Iuri Sodol fusese criticat de liderul regimentului Azov

Posted in neonazisti, razboi, RUSIA, Ucraina, Volodimir Zelenski by saccsiv on iunie 25, 2024

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/volodimir-zelenski-l-a-demis-pe-comandantului-fortelor-comune-ale-armatei-iuri-sodol-fusese-criticat-de-liderul-regimentului-azov-4935852

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, luni, demiterea comandantului forţelor comune ale armatei ucrainene, generalul Iuri Sodol, care fusese acuzat de incompetenţă în gestionarea războiului împotriva Rusiei.
Preşedintele ucrainean nu a dat nicio explicaţie pentru decizia sa în discursul său nocturn. El a precizat că Iuri Sodol, care tocmai fusese avansat în acest an, a fost înlocuit de generalul Andri Hnatov în această funcţie, care se ocupă de planificarea strategică a operaţiunilor.

Demiterea lui Iuri Sodol vine după ce un mesaj al şefului regimentului Azov, o unitate foarte respectată în Ucraina, a sugerat că iniţiativele generalului au condus la eşecuri majore pe câmpul de luptă.
Într-o postare pe Telegram, Bohdan Krotevich, şeful regimentului Azov, nu l-a numit pe Iuri Sodol, dar a spus că un anumit general „a ucis mai mulţi soldaţi ucraineni decât orice general rus”.

„Ceea ce contează pentru mine este că toţi comandanții de batalioane sau brigăzi de luptă sunt aduşi în faţa justiţiei pentru pierderea unui post de observaţie, dar un general nu este adus în faţa justiţiei pentru pierderea unor regiuni, a zeci de oraşe şi a mii de soldaţi”, a scris Bohdan Krotevich.
„Tot personalul militar înţelege acum despre cine vorbesc pentru că 99% din armată îl urăşte pentru ceea ce face”, a subliniat el.

Andri Hnatov a fost din 2022 vicecomandant al forţelor ucrainene pe frontul de sud şi a jucat un rol principal în recucerirea de către armata ucraineană a celei mai mari părţi a regiunii Herson.
În primăvara anului 2023, acesta a comandat apărarea oraşului Bahmut din estul Ucrainei, cucerit în cele din urmă de forţele ruse după mai multe luni de lupte crâncene.

Pe reţelele de socializare, Bohdan Krotevich a lăudat decizia lui Volodimir Zelenski şi l-a descris pe Andri Hnatov drept un „ofiţer foarte valoros”.
În timp ce ruşii avansează lent în estul Ucrainei de mai multe luni, comandamentul armatei ucrainene a cunoscut, de asemenea, convulsii, prin înlocuirea, în februarie, a şefului Statului Major, Valeri Zalujnîi, care se afla în conflict deschis cu Volodimir Zelenski cu privire la conducerea războiului.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

SUA oferă arme regimentului Azov, pe care nu-l consideră neonazist

 

Sinodul Bulgar și credincioșii împotriva LGBT Sofia Pride

Posted in Biserica Ortodoxă Bulgară, BULGARIA, HOMOSEXUALITATE, lesbiene by saccsiv on iunie 25, 2024

Orthodox Christianity: BULGARIAN SYNOD AND FAITHFUL AGAINST LGBT PRIDE PARADE

SINODUL BULGAR ȘI CREDINCIOȘII, ÎMPOTRIVA PARADEI MÂNDRIEI LGBT

Publicat pe 24 Iunie 2024, de Orthodox Christianity

Foto: flagman.bg

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare și mii de credincioși ortodocși au luat poziție pentru apărarea valorilor tradiționale ale familiei în acest weekend, când organizația LGBT Sofia Pride și-a desfășurat cel de-al 17-lea eveniment anual.

Sofia Globe raportează că mii de persoane au participat la evenimentul LGBT de sâmbătă, 22 iunie.

Cu o zi înainte, Sinodul bulgar a emis o declarație împotriva evenimentului, făcând apel către popor să reziste unor astfel de încercări de a impune păcatul ca stil de viață normal:

„Dragi copii ai Sfintei noastre Biserici,

Pe 22 iunie, în timp ce creștinii ortodocși se roagă lui Dumnezeu cel Atotputernic pentru cei dragi decedați și se închină pentru odihna sufletelor lor, așa-numita ‘Sofia Pride’ va avea loc din nou în Sofia, orașul Înțelepciunii Divine. În ziua de pomenire a celor răposați, vom fi din nou martorii unei demonstrații publice a păcatului și a acceptării acestuia ca mod de viață.

Sfânta Biserică a afirmat în repetate rânduri că societatea contemporană, desprinzându-se de rădăcinile sale creștine, interpretează în mod regretabil greșit valori fundamentale precum iubirea și libertatea. A iubi și a respecta o persoană nu înseamnă a rămâne tăcut și indiferent dacă aceasta a apucat pe o cale greșită sau distructivă.

Prin urmare, cu grijă pastorală, responsabilitate și dragoste părintească pentru toți, ne opunem încercărilor de a impune păcatul ca normă și valoare în societatea bulgară.

Ne rugăm Dumnezeului Atotputernic, care nu dorește moartea păcătosului, ci ca acesta să se întoarcă de la calea sa și să trăiască (Ezechiel 33:11), să dăruiască tuturor pocăință și iluminare, să le ierte fărădelegile și să îi salveze prin marea Sa milă și iubire pentru oameni.”

Sinodul a emis multe astfel de declarații în anii precedenți.

De asemenea, în aceeași zi cu evenimentul Pride, la Sofia a fost organizat un marș în sprijinul valorilor tradiționale ale familiei, la care au participat peste 10 000 de persoane, informează Orthodoxia News Agency.

Ninge in Italia

Posted in incalzirea globala, Italia, schimbarea climei, zapada by saccsiv on iunie 25, 2024

Antena 3 CNN: Imagini șocante în Italia. A nins abundent după ce temperaturile au scăzut brusc, în plină vară

Imagini inedite au fost surprinse duminică, 23 iunie, într-o zonă a Italiei, acolo unde a nins ca în mijlocul iernii.

Vremea s-a schimbat radical în mai multe zone din Europa. Temperaturile au scăzut brusc în Italia, iar în unele regiuni a început să ningă exact ca în mijlocul iernii.

Partea de nord a Italiei se confruntă, în aceste zile, cu un val de frig, cu totul neobișnuit pentru această perioadă a anului.

De asemenea, la 2300-2400 de metri altitudine s-au înregistrat ninsori abundente.

Locuitorii din zona Passo dello Stelvio au fost surprinși de peisajul de iarnă apărut de pe o zi pe alta, zăpada ajungând să măsoare până la 10 centimetri.

Specialiștii spun că acest fenomen neobișnuit s-a petrecut din cauza unei mase de aer rece care provine din Islanda, conducând la scăderea dramatică a temperaturilor în Italia.

Meteorologii spun că vremea se va menține astfel cel puțin până joi.

Tagged with: ,

Procurorul general al statului Kansas dă în judecată Pfizer pentru afirmații înșelătoare făcute în legătură cu vaccinul COVID

Posted in Coronavirus, PFIZER, SUA, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on iunie 25, 2024

Sursa: https://www.juridice.ro/740608/procurorul-general-al-statului-kansas-da-in-judecata-pfizer-pentru-afirmatii-inselatoare-facute-in-legatura-cu-vaccinul-covid.html

Luni, 17 iunie 2024, Kris Kobach, Procurorul general al statului Kansas, a anunțat că dă în judecată compania Pfizer pentru afirmații înșelătoare făcute în legătură cu vaccinul COVID, potrivit unui comunicat.

Kris Kobach: „Pfizer a făcut multiple declarații înșelătoare pentru a păcăli publicul în legătură cu vaccinul său într-un moment în care americanii aveau nevoie de adevăr.”

Conform plângerii depuse la Tribunalul Districtual din Thomas County, Pfizer a indus în eroare cetățenii din Kansas cu privire la riscurile vaccinurilor, inclusiv pentru femeile însărcinate și pentru miocardită. În plus, Pfizer a susținut că vaccinul său protejează împotriva variantelor COVID, în ciuda datelor care arată contrariul. Gigantul farmaceutic a sugerat, de asemenea, că vaccinul său a prevenit transmiterea COVID, dar a recunoscut ulterior că nu a studiat niciodată dacă vaccinul a oprit transmiterea.

Plângerea susține, de asemenea, că Pfizer s-a coordonat cu oficialii rețelelor de socializare pentru a cenzura discursurile critice la adresa vaccinurilor COVID-19 și a refuzat să participe la programul de dezvoltare a vaccinurilor al guvernului federal, Operation Warp Speed, pentru a evita supravegherea guvernamentală.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Texas (prin PROCURORUL GENERAL al statului) A DAT IN JUDECATA compania PFIZER: „Pfizer nu a spus adevărul despre vaccinurile lor contra COVID-19”

 

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost eliberat, după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției

Posted in Australia, Julian Assange, Marea Britanie, SUA by saccsiv on iunie 25, 2024

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/international/julian-assange-fondatorul-wikileaks-a-fost-eliberat-dupa-ce-a-semnat-un-acord-de-recunoastere-a-vinovatiei.html

După o saga juridică de ani de zile, Wikileaks anunţă că fondatorul Julian Assange a părăsit Regatul Unit după ce a ajuns la o înţelegere cu autorităţile americane, în urma căreia acesta va pleda vinovat la acuzaţiile penale şi va fi eliberat.

Assange, în vârstă de 52 de ani, a fost acuzat de conspiraţie pentru obţinerea şi divulgarea de informaţii privind apărarea naţională. De ani de zile, SUA susţin că fişierele Wikileaks – care au dezvăluit informaţii despre războaiele din Irak şi Afganistan – au pus vieţi în pericol. Acesta a petrecut ultimii cinci ani într-o închisoare britanică, de unde a luptat pentru extrădarea în SUA.

Potrivit CBS, partenerul BBC din SUA, Assange nu va petrece nicio perioadă în custodia SUA şi va primi credite pentru timpul petrecut încarcerat în Marea Britanie. Assange se va întoarce în Australia, potrivit unei scrisori din partea Departamentului de Justiţie.

Pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, Wikileaks a declarat că Assange a părăsit închisoarea Belmarsh mai devreme marţi, după 1 901 zile petrecute într-o celulă mică. El a fost apoi „eliberat pe aeroportul Stanstead în cursul după-amiezii, unde s-a îmbarcat într-un avion şi a părăsit Marea Britanie” pentru a se întoarce în Australia, se adaugă în declaraţie.

Imaginile video distribuite online de Wikileaks par să îl arate pe Assange, îmbrăcat în blugi şi cămaşă albastră, fiind condus la Stanstead înainte de a se îmbarca într-un avion. BBC nu a fost în măsură să verifice independent înregistrarea video.

Soţia sa, Stella Assange, a transmis pe Twitter mulţumiri susţinătorilor săi „care s-au mobilizat ani şi ani pentru ca acest lucru să devină realitate”.

Nebunia schimbarii calendarului: In 2024 mai e sau nu mai e Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel?

Conform Trinitas TV luni, 24 iunie 2024, a început Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel:

„În calendarul Bisericii Ortodoxe sunt consemnate luni două mari sărbători: Sfânta Treime și Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Tot atunci va începe și Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care anul acesta va avea o durată de cinci zile. Perioada de postire oferă credincioșilor prilejul de a medita asupra misiunii de propovăduire a Evangheliei lui Hristos pe care au îndeplinit-o cu multă râvnă cei doi mari Apostoli ai Bisericii.”

Iata si ce spune pr. prof. Nicolae Chifar, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu, incepand cu minutul 1:15:

Mai jos, transcript al celor comunicate de pr. prof. Nicolae Chifar:

„Este, am putea spune, cel mai scurt pentru ca el variaza in functie de Sarbatoarea Sfintelor Pasti, intrucat incepe in Duminica dupa Pogorarea Duhului Sfant. Anul acesta este unul specific pentru ca Sarbatoarea Pastilor a fost relativ tarzie si atunci Duminica dupa Pogorarea Duhului Sfant cade dupa Sarbatoarea Sfintilor Apostoli. De aceea anul acesta incepe luni, dupa Sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant.”

Are dreptate, in prima parte, caci, intr-adevar, Postul San-Petrului, adica al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, are o lungime schimbatoare, intrucat inceputul lui atarna de data Rusaliilor. Se lasa sec in Duminica intai dupa Rusalii (a tuturor Sfintilor). Cititi va rog mai multe la:

DESPRE POST: Cand postim, cum postim?

Nu are insa dreptate in a doua parte, caci Sarbatoarea Pastilor nu a fost tarzie, ci a fost normala, asa cum trebuie sa fie si a fost peste tot la fel, in intreaga lume ortodoxa, indiferent daca este pe stil nou (calendarul gregorian) sau pe stilul vechi (calendarului iulian). Cu totul altceva este dat peste cap, iar asta din cauza nebuniei schimbarii calendarului la noi. Altfel spus, la noi Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel a venit mai devreme, caci suntem decalati cu 13 zile:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Stil_vechi

Asadar, duminica au fost Rusaliile si la noi si la rusi (care sunt pe vechi), de exemplu, dar la rusi Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel nu va fi sambata, ca la noi, ci cand la noi va fi … 12 iulie:

https://orthochristian.com/calendar/20240629.html

De aceea rusii nu tin post in prima saptamana dupa Sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant:

https://orthochristian.com/calendar/20240612.html

Asa cum este si normal.

Deci noi, in casa de nebuni fiind, cum sa procedam? Preotul, cunoscut de cititori sub pseudonimul Duhul Capitanului, ne indeamna pentru 2024, intr-un comentariu la articolul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul – „cel mai mare intre cei nascuti, cel mai mic in imparatia cerurilor”:

„Nu se ține postul sfinților apostoli. Este hărți toată săptămâna…”