SACCSIV – blog ortodox

Operațiunea Barbarossa si trecerea Prutului – 22 iunie 1941

Mareşalul Ion Antonescu, 22 iunie 1941:

“Ostaşi, Vă ordon: treceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit si miazănoapte. Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi”.

Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre (…) Să luptaţi pentru desrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori. Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru. OSTAŞI, Izbânda va fi a noastră. La luptă. Cu Dumnezeu înainte!

România intra atunci în războiul de eliberare a Basarabiei şi Bucovinei de Nord de sub criminala ocupaţie a Uniunii Sovietice.

România pleca la război pentru provinciile sale răpite printr-un diktat ce retrasa zonele de influenţă ale Germaniei naziste şi Rusiei bolşevice, în urma Pactului Ribentropp – Molotov semnat la 23 august 1939. România pierduse în acelaşi an 1940, pe lângă Basarabia şi Bucovina şi Transilvania de Nord, cât şi două judeţe din sudul Dobrogei, Caliacra şi Durostor. La cea din urmă avusese loc un transfer de populaţie între România şi Bulgaria.

Operațiunea Barbarossa (în germană Unternehmen Barbarossa) a fost numele de cod secret acoperitor folosit de conducerea Germaniei naziste pentru operația militară de invadare a Uniunii Sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acțiune începută la 22 iunie 1941. Scopul inițial al operațiunii a fost cucerirea Rusiei Europene și a Ucrainei până la Arhanghelsk în nord și Astrahan în sud. Se presupune că eșecul Operațiunii Barbarossa a dus, în cele din urmă, la înfrângerea Germaniei naziste, fiind un punct de cotitură pentru soarta celui de Al Treilea Reich condus de Adolf HitlerFrontul de răsărit care a fost deschis prin această operațiune avea să devină cel mai mare teatru de lupte al celui de Al Doilea Război Mondial. Pe acest front s-au purtat unele dintre cele mai mari și violente bătălii, cu uriașe pierderi de vieți omenești, în condiții cumplite atât pentru germani cât și pentru sovietici. Numele de cod al operațiunii vine de la numele împăratului romano-german Frederic Barbarossa (1122 – 1190) al Sfântului Imperiu Roman.

Cititi va rog mai multe la:

Operațiunea Barbarossa si trecerea Prutului – 22 iunie 1941

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scorțișoară said, on iunie 23, 2024 at 8:40 pm

    https://www.facebook.com/share/p/dhBjtYRE5cWPT9Py/

    Apreciază

  2. scorțișoară said, on iunie 23, 2024 at 8:43 pm

    Sf. Epifanie de Salamina despre astrologia iudaică de astăzi:
    (…) Însă iată și numele evreieşti ale planetelor, pe care [elenii] le numesc astfel în rătăcirea lor și cărora le zic „zodii”. Astfel au târât întreaga lume în rătăcire și necuviinţă: Tela, Sor, Tomim, Zartan, Ari, Betulah, Moznaim, Akrab, Qeşeth, Gadi, Dalli, Daggim. Fariseii, urmându-i în chip nesăbuit pe eleni, au transcris aceste nume în ebraică astfel: Berbecul este ceea ce e numit Tela de către aceia, Taurul este Sor, Gemenii sunt Tomim, Racul este Zartan, Leul este Ari, Fecioara este Betulah, Balanța este Moznaim, Scorpionul este Akrab, Săgetătorul este Qeseth, Capricornul este Gadi, Vărsătorul este Dalli, iar Peştii sunt Daggim.

    1. Nu am aşezat acestea aici pentru a-l tulbura pe cititor, nici pentru a sprijini cumva urâtele graiuri ale celor care au introdus în lume această învățătură lipsită de temei, de cuget vătămătoare și deşartă vorbire despre astrologie. Adevărul mustră această credință ca fiind cu totul lipsită de temei și greşită. În alte locuri am spus multe împotriva celor care cred în destin și necesitate, dar am scris unele lucruri pe scurt și în prologul acestui tratat despre aceste lucruri. Însă eu am amintit și am spus aceste lucruri ca să nu se creadă că aş calomnia pe alți oameni și că nu aș vorbi şi nu aş da la iveală cele potrivite cu adevărul, preluat din tradițiile acelora.
      Dar toate aceste lucruri sunt ultima absurditate și o mare neghiobie, mai ales pentru nişte oameni care mărturisesc învierea și cred în Dreapta Judecată. Cum e cu putinţă să existe atât Judecată, cât și destinul cel neînduplecat? E necesar să fie una din cele două. Fie există destinul și nu mai e Judecata, de vreme ce acela care făptuiește nu făptuiește de la sine, ci mânat de necesitatea sorții de neschimbat, fie există doar Judecata care va avea loc cu adevărat cândva, și atunci există legi potrivit cărora vor fi judecaţi cei care săvârșesc cele rele. Iar aceste legi sunt mărturisite ca drepte, iar Judecata lui Dumnezeu este cu adevărat dreaptă. Atunci credinţa în soartă este cu totul zadarnică și nu are niciun temei.
      (194) Mozaicurile descoperite în unele sinagogi din Orient, conservate până astăzi, înfăţişează adeseori decorații conținând semnele zodiacale şi alte simboluri astrologice. ( Bufnita din Daramaturi)

    Apreciază

  3. scorțișoară said, on iunie 23, 2024 at 8:54 pm

    https://www.facebook.com/share/v/f9LsVeY7gDM9wt58/

    Apreciază

  4. Geo said, on iunie 24, 2024 at 6:33 am

    Poate ca daca Mussolini nu ii întârzia lui Hitler declanșarea operațiunii prin atacarea Iugoslaviei, oblingandu-l să o ocupe, fapt ce a durat ceva timp si i-a blocat câteva divizii, Barbarossa ar fi început mai devreme, surprinzandu-i pe sovietici…si alta ar fi fost soarta războiului și a lumii

    Apreciază

    • Ismail said, on iunie 24, 2024 at 2:19 pm

      Fals. oricum, tot cine dicta clanul „Rothschild & Rockefeller” ar fi castigat ‘razboiul”.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.