SACCSIV – blog ortodox

Crucea intoarsa este un simbol satanist, insa „verificatorii de fapte” sustin ca este crestina

Vigilant Citizen: The True Meaning of the Inverted Cross and Why Mass Media Lies About It

Adevăratul înțeles al crucii inversate și de ce mass-media ne minte în privința asta

Crucea inversată apare peste tot în cultura populară, iar personalități precum Melinda Gates și Megan Markle au purtat-o chiar ca pandantiv. De fiecare dată când oamenii observă acest simbol puternic, mass-media își dezlănțuie ‘verificatorii de fapte’ pentru a susține că crucea inversată nu este satanică și că este de fapt creștină. Iată de ce aceasta este o minciună sfruntată.

Publicat pe 13 Iunie 2024, de Vigilant Citizen

(more…)

S-a aflat ce fel de copii alegeau mayașii pentru sacrificiu

Posted in copii, Maya, SACRIFICII UMANE by saccsiv on iunie 14, 2024

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/descoperire-epocala-s-a-aflat-ce-fel-de-copii-alegeau-mayasii-pentru-sacrificiu_3350207.html

În primăvara anului 1967, muncitorii care construiau un mic aeroport în spatele Chichén Itzá, vechiul oraș mayaș din Mexic, s-au confruntat cu o problemă: săpăturile lor au descoperit rămășițe umane pe traseul pistei propuse. Aeroportul urma să deservească VIP-urile care doreau să viziteze Chichén Itzá. Dar, având în vedere că rămășițele se aflau atât de aproape de un sit arheologic important, lucrările au trebuit să fie oprite până când oasele au putut fi examinate, scrie New York Times.

Orice speranță pentru o rezolvare rapidă s-a dizolvat atunci când arheologii chemați la fața locului au descoperit un chultún – un recipient subteran de depozitare a apei de ploaie care, în mitologia mayașă, era văzut ca o intrare în tărâmul subteran al morților. Conectată la cisternă era o peșteră care conținea peste 100 de seturi de rămășițe umane, aproape toate aparținând unor copii. În încercarea de a finaliza aeroportul, cercetătorii au primit doar două luni pentru a excava și exhuma depozitul de oase.

Aproape 60 de ani mai târziu, ADN-ul străvechi extras de la 64 de copii oferă noi informații despre ritualurile religioase ale vechilor mayași și despre legăturile acestora cu descendenții moderni. Într-o lucrare publicată miercuri în revista Nature, o cohortă internațională de cercetători a dezvăluit că copiii – victime sacrificiale ucise între anii 500 și 900 d.Hr. – erau toți băieți mayași locali care ar fi putut fi selectați în mod special pentru a fi uciși în perechi de frați.

„Acestea sunt primele genomuri antice mayașe publicate”, a declarat Johannes Krause, arheogenetician la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evolutivă din Leipzig, Germania. Lucrarea ADN a oferit o privire inedită asupra identității copiilor sacrificați. „Ne simțim destul de emoționați de o astfel de descoperire”, a spus Dr. Krause, menționând că el însuși are un fiu mic.

Căutarea genomului băieților mayași

Căutarea genomului băieților mayași nu a început ca un exercițiu în ritualurile antice mayașe. La mijlocul anilor 2000, Rodrigo Barquera – acum imunogenetician la Institutul Max Planck – spera să descopere moștenirea genetică a celei mai mortale pandemii din Mesoamerica.

În 1545, o epidemie de Salmonella enterica s-a răspândit ca un foc de paie în ceea ce este astăzi Mexicul. În secolul următor, boala a ucis până la 90% din populația indigenă. Pandemiile de acest gen își lasă adesea amprenta asupra genelor imunitare ale supraviețuitorilor.

Pentru a descoperi această moștenire genetică, Dr. Barquera și colegii săi au trebuit să compare ADN-ul din rămășițele precoloniale cu cel al persoanelor care s-au născut după calamitate. Copiii găsiți în chultún au fost unul dintre aceste grupuri precolumbiene care cu siguranță nu s-au confruntat niciodată cu pandemia în timpul vieții.Astfel, în 2015, echipa a primit permisiunea de a distruge o mică parte din craniile lor pentru a secvenția ADN-ul. Echipa a folosit mai întâi ADN-ul pentru a determina sexul copiilor, ca parte a secvențierii de rutină.

Scheletele persoanelor sub o anumită vârstă nu oferă prea multe informații despre sexul biologic, așa că acest aspect al copiilor era un mister.A fost nevoie de un an pentru ca aceste prime rezultate să vină, iar când au venit:”Wow”, a spus Dr. Barquera. Toate cele 64 de cranii aparțineau unor băieți. „Am continuat să refacem testele pentru că nu ne venea să credem că toate erau de sex masculin”, a spus el. „A fost atât de uimitor”.

Primii arheologi care i-au studiat pe mayași au propus că această cultură era preocupată de sacrificarea tinerelor femei virgine. Această teorie a fost contestată în ultimele decenii, odată cu descoperirea faptului că majoritatea persoanelor sacrificate în cenota sacră – o groapă naturală din Chichén Itzá – erau copii.

„Acest lucru a contrazis în mod evident argumentul conform căruia erau aruncate în cenote mai ales femei tinere virgine”, a declarat Jamie Awe, arheolog la Northern Arizona University din Flagstaff, care nu a fost implicat în studiu. Obsesia pentru fecioare în cercurile arheologice a apărut cel mai probabil dintr-o combinație de idei coloniale și date limitate, a spus el.

Ce au scos la iveală testele genetice

Acum, ADN-ul confirmă faptul că toți copiii din chultún erau de sex masculin, a spus el, adăugând: „Nu am fi știut cine erau dacă nu s-ar fi efectuat studiul ADN”.

Testele genetice ulterioare au arătat, de asemenea, că mulți dintre băieți erau înrudiți între ei, iar printre ei se aflau două seturi de gemeni identici. Nu se știe de ce au fost aleși acești băieți pentru sacrificiu, a declarat Dr. Barquera. Dar este posibil ca frații, sau rudele apropiate, să fi fost selectați pentru a reflecta încercările Gemenilor Eroi, figuri cheie în cosmologia mayașă care au trecut prin cicluri de sacrificiu și renaștere.

„Ritualurile din cele mai vechi timpuri tind să fie particulare”, a spus Dr. Awe. „Acest studiu indică faptul că, pentru unele ceremonii religioase, era important ca doar copiii de sex masculin să fie selectați pentru sacrificiu”.

Băieții dau acum înapoi mayașilor moderni care trăiesc în jurul Chichén Itzá, au constatat Dr. Barquera și colegii săi. Echipa a comparat ADN-ul băieților cu cel al mayașilor care trăiesc în Tixcacaltuyub, un oraș aflat la aproximativ o oră de mers cu mașina de Chichén Itzá, și a constatat o puternică continuitate genetică între cele două grupuri. Așa cum se aștepta Dr. Barquera, pandemia din 1545 a lăsat într-adevăr o amprentă asupra mayașilor, lăsând moștenire locuitorilor din Tixcacaltuyub cel puțin o variantă genetică asociată cu imunitatea la salmonella.

Dr. Barquera și câțiva colegi au călătorit la Tixcacaltuyub pentru a-și împărtăși descoperirile în școlile locale și cu participanții la studiu. De asemenea, au împărtășit lucrările genetice anterioare efectuate de alte grupuri care indică faptul că strămoșii mayașilor s-au mutat pentru prima dată în regiune în urmă cu aproximativ 9.000 de ani. Împreună, lucrările genetice sugerează că populația numeroasă a peninsulei a cunoscut puține migrații sau schimburi genetice de când primii strămoși ai mayașilor s-au mutat pentru prima dată în zonă.

ADN-ul oferă „dovada clară că acești oameni sunt descendenți ai celor care au dezvoltat una dintre cele mai reușite civilizații din lume”, a declarat Dr. Awe.

Dr. Barquera a adăugat că participanții la studiu au fost încântați să primească confirmarea că sunt înrudiți genetic cu constructorii din Chichén Itzá.

„Oamenii care locuiesc în apropierea acestor situri arheologice se întreabă: „De ce aveți atât de mult respect pentru oamenii care au construit aceste situri, iar apoi îi tratați pe indigenii care trăiesc în jurul lor ca pe niște inferiori?””, a spus el.

Cu aceste rezultate ADN, a adăugat el, ei pot spune acum: „Uite, suntem rude cu cei care au construit aceste piramide. Așa că poate că ar trebui să încetați să mai fiți rasiști față de noi”.

 

Comentariu saccsiv:

Autorul articolului nu pare oripilat de acele practici. Gasim insa expresii precum „una dintre cele mai reușite civilizații din lume”

Cititi va rog si:

Adevarata fata a civilizatiilor precolumbiene: sacrificii de copii si canibalism

 

Tagged with: ,

Vladimir Putin a stabilit prin lege construirea în comun cu China a unei baze pe Luna

Posted in ASELENIZARE, CHINA, Luna, RUSIA, Vladimir Putin by saccsiv on iunie 14, 2024

Global Times: Putin signs into law joint building of lunar base with China as Beijing expands circle of friends in Moon exploration

Putin a stabilit prin lege construirea în comun cu China a unei baze selenare, pe măsură ce Beijingul își lărgește cercul de prieteni în explorarea Lunii

De Fan Anqi, 13 Iunie 2024, Global Times

O poză cu vehiculele de aselenizare și de ascensiune ale sondei lunare Chang’e-6 pe suprafața părții îndepărtate a Lunii, realizată de o cameră mobilă pe 3 iunie 2024 Foto: NASA: Prin amabilitatea CNSA

Miercuri, președintele rus Vladimir Putin a semnat oficial legea privind cooperarea țării sale cu China în ceea ce privește construcția proiectului Stației Internaționale de Cercetare Lunară (ILRS), în timp ce Beijingul pledează proactiv pentru participarea globală la explorarea comună a vastului univers, cel mai recent efort fiind includerea Egiptului și a Bahrainului în următoarea misiune chineză Chang’e.

Documentul în cauză a fost publicat miercuri pe un portal oficial rus de informații juridice, relatează Sputnik. La începutul lunii martie, guvernul rus a înaintat camerei inferioare a parlamentului un proiect de lege pentru ratificarea acordului cu China.

Alte aproximativ 12 țări și organizații internaționale au semnat pentru această inițiativă ambițioasă, a declarat în luna mai Serghei Savelyev, director general adjunct pentru cooperare internațională la agenția spațială de stat rusă Roscosmos, potrivit rapoartelor de presă.

Astfel, numărul total al partenerilor ILRS va ajunge la peste 30 de țări și organizații. Se pare că ILRS a atras deja peste 20 de semnatari din diferite țări și organizații.

Cercetătorii chinezi au declarat că bazaltul va fi luat în considerare ca material pentru construirea bazei lunare, același material care a fost folosit pentru a ‘tricota’ steagul național chinez care a fost arborat cu cinste pe partea îndepărtată a Lunii la 4 iunie.

Folosirea materialelor locale de pe Lună pentru construirea bazei va permite economisirea unei sume mari sub formă de costuri în comparație cu procurarea materialelor de pe Pământ, iar suprafața lunară este bogată în bazalt, care poate fi tăiat în forme de foi sau tuburi în scopul construcției, a relatat agenția de presă Xinhua.

După ce China a realizat o aselenizare perfectă a sondei Chang’e-6 pe partea îndepărtată a Lunii și a adus pe Pământ prețiosul sol selenar, administrația spațială națională a țării a anunțat marți că o încărcătură utilă co-dezvoltată de Egipt și Bahrain se va afla la bordul următoarei misiuni lunare a Chinei – Chang’e-7, care este programată să fie lansată în jurul anului 2026, în vederea cercetării mediului de la polul sud al Lunii, a relatat marți China Central Television.

Sarcina utilă este un instrument de imagistică hiperspectrală a materialelor de la suprafața lunară, a precizat raportul.

Printre încărcăturile internaționale pe care misiunea Chang’e-7 este programată să le aducă se numără șase din șapte țări și organizații, și anume Egipt, Bahrain, Italia, Rusia, Elveția, Thailanda și Asociația Internațională a Observatorului Lunar cu sediul în SUA.

Odată cu reușitele repetate ale Chinei în explorarea spațiului cosmic, perspectivele cooperării sale internaționale se vor extinde și mai mult, a declarat pentru Global Times Wang Ya’nan, editor-șef al revistei Aerospace Knowledge, cu sediul la Beijing.

„În primul rând, China a demonstrat, printr-o serie de misiuni spațiale de succes, o capacitate și o fiabilitate excepțional de ridicate. Acest lucru servește ca o condiție prealabilă pentru un bun parteneriat, în care se pot obține eșantioane mai bogate și rezultate științifice mai optime”, a precizat Wang.

În plus, China a menținut întotdeauna o atitudine deschisă și incluzivă față de cooperarea internațională, ceea ce este un lucru rar în peisajul global complex de astăzi, au spus experții. În timp ce SUA sunt ocupate să scandeze retorica „amenințării Chinei” într-o așa-numită cursă spațială, China a mers pas cu pas, constant, și a produs rezultate bogate și concrete, au remarcat aceștia.

Referindu-se la construirea în comun de către China și Rusia a ILRS, Wang a spus că aceasta va avea un efect de tipul ‘întregul este mai mare decât suma părților’.

Avantajul Rusiei constă în expertiza sa în astrofizică și chimie, dobândită în urma experienței sale anterioare cu misiunile de explorare a Lunii din perioada sovietică. China poate acoperi decalajul Rusiei în ceea ce privește resursele și talentele cu avantajele sale economice și inginerești abundente.

Dezvoltarea rapidă a Chinei în domeniul tehnologiei aerospațiale a dus la creșterea unor resurse inginerești fiabile, inclusiv o stație spațială, diverse tipuri de nave spațiale și rachete purtătoare. Cu investiții bine planificate și cu o rezervă tot mai mare de tinere talente, China și Rusia se pot completa reciproc bine în acest domeniu, a declarat Wang.

 

Comentariu saccsiv:

Hm…

Cititi va rog si:

Global Research publica un text in care nu doar aselenizarile NASA sunt considerate false, ci si cea recenta a Indiei, precum si filmarile de pe Statia Spatiala Internationala

 

Arabia Saudită face pași rapizi spre eliminarea dolarului din tranzacțiile cu petrol

Posted in ARABIA SAUDITA, CHINA, dolar, PETROL, RUSIA, Uncategorized by saccsiv on iunie 14, 2024

Stiri pe surse: Freamăt la nivel mondial: Arabia Saudită face pași rapizi spre eliminarea dolarului din tranzacțiile cu petrol

arabia saudita rusia opec putin

Dominanța dolarului american este în scădere. Rusia și Arabia Saudită caută yuanul chinezesc pentru tranzacțiile cu petrol, iar investitorii ar putea fi nevoiți să înceapă să-și revizuiască strategiile de investiții pe termen lung, avertizează CEO-ul și fondatorul uneia dintre cele mai mari servicii financiare independente din lume și companii de administrare a activelor, deVere Group, conform Yahoo News.

Avertismentul lui Nigel Green spune că schimbarea modului în care se desfășoară comerțul global cu petrol va avea consecințe de amploare pentru economii și, prin urmare, pentru investitorii din întreaga lume.

„Unul dintre cele mai semnificative, dar subraportate rezultate ale summitului de trei zile din aprilie dintre Vladimir Putin și Xi Jinping a fost anunțul lui Putin că Rusia este acum în favoarea utilizării yuanului chinezesc pentru tranzacțiile petroliere”, a spus Green. Acest lucru sugerează că a doua economie a lumii și cel mai mare exportator de energie din lume intenționează în mod activ să reducă dominația dolarului american ca piatră de bază a sistemului financiar internațional.

„Separat, două tranzacții ar permite ca Aramco din Arabia Saudită să furnizeze două companii chineze cu un total de 690.000 de barili pe zi de țiței, consolidându-și rangul de cel mai important furnizor de mărfuri din China”, a adăugat Green. „Iar Arabia Saudită este, de asemenea, în discuții cu Beijingul pentru tranzacții cu yuanul în loc de dolar”.

Aramco este unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume și este deținut și controlat în totalitate de guvernul Arabiei Saudite. Dacă Arabia Saudită – care găzduiește rezerve masive de petrol, despre care se estimează că sunt cele mai mari din lume – se va trece la yuan, asta ar duce la o schimbare enormă în sistemul economic global.

„Petrolul este una dintre cele mai importante și mai larg tranzacționate mărfuri din lume și, în mod tradițional, a fost tranzacționat în dolari americani”, a spus Green. „Acest lucru i-a conferit dolarului american un rol dominant pe piețele financiare globale, ca țări care doresc pentru a cumpăra petrol trebuie mai întâi să achiziționați dolari americani pentru a face acest lucru”.

Potențiale efecte la nivel mondial

Dacă comerțul cu petrol s-ar îndepărta de dolarul american, ar reduce dramatic cererea de dolari americani, ceea ce ar duce la o scădere a valorii monedei americane.

„Acest lucru ar putea avea o serie de efecte replici în întreaga economie globală, inclusiv o creștere uriașă a inflației în SUA și efecte potențial destabilizatoare asupra piețelor financiare”, a spus Green.

În plus, o schimbare de la dolarul american în comerțul cu petrol ar putea duce la o mai mare concurență economică și geopolitică între țări. Dacă yuanul ar fi utilizat pe scară mai largă în comerțul cu petrol, acest lucru ar putea crește semnificativ puterea economică și influența Chinei, amenințând dominația SUA în afacerile globale majore.

Aceste schimbări nu sunt doar teoretice, ci „încep să aibă loc în timp real”, a spus Green, ceea ce înseamnă că investitorii ar putea avea nevoie să înceapă să-și revizuiască portofoliile.

„Dacă petrolul ar fi evaluat și tranzacționat într-o monedă diferită, investitorii ar fi expuși riscului valutar, deoarece valoarea monedei ar putea afecta valoarea investițiilor lor”, a adăugat el. „Ar trebui să ia în considerare impactul potențial al fluctuațiilor valutare asupra portofoliul lor și poate fi necesar să-și ajusteze participațiile în consecință”.

Există și riscuri specifice industriei

„Companiile care generează venituri semnificative din producția de petrol sau din serviciile conexe ar fi afectate de schimbările în moneda utilizată pentru tranzacționare”, a spus Green. „Investitorii cu expunere la aceste tipuri de companii ar trebui să evalueze impactul potențial al unei deplasări de la dolari pe investițiile lor.”

Petrolul este un input esențial pentru multe industrii, iar schimbările în prețul acestuia pot avea implicații enorme și de anvergură pentru economia globală. Dacă petrolul nu ar mai fi tranzacționat în dolari americani, acesta ar avea un impact asupra sistemului financiar global și ar avea efecte de undă în întreaga economie mondială.

„Investitorii care sunt serioși să-și construiască averea pe termen lung trebuie să fie atenți la impactul declinului dolarului, nu în viitor, ci acum”, a concluzionat Green.

„O deplasare față de dolarul american are loc în timp real, iar investitorii trebuie să fie pregătiți” a fost creat și publicat inițial deMonitor de energie, o marcă deținută de GlobalData.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Video: Vladimir Putin a ajuns in Emiratele Arabe Unite. Urmeaza Arabia Saudita

Alte șase țări se alătură oficial la BRICS: Argentina, Egipt, Etiopia, Iran, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite

Întâlnire Arabia Saudită – Iran, la Beijing, după ce, ca urmare a intermedierilor asigurate de China, guvernele de la Riad și Teheran au convenit să reia relațiile diplomatice

Belt and Road Initiative (BRI – Inițiativa ‘Centura și Drumul’ sau Noul Drum al Mătăsii) vine în forță în 2023 dupa un puternic parteneriat geostrategic China – Rusia

OPINIE. Petroyuanul: Xi Jinping a făcut o ofertă greu de ignorat pentru Peninsula Arabică

OPINIE: Îndepărtând obstacolele puse de Occident, proiectele ambițioase de conectivitate din Eurasia, conduse de China și Rusia, avansează acum în inima Asiei

OPINIE: În Eurasia, războiul coridoarelor economice este în plină desfășurare

Analiză: Statele din Golf trec la digital cu China

 

Tagged with: , ,

Locuitorii din Limburg (Germania) au votat pentru exterminarea intregii populații de porumbei din oraș

Posted in GERMANIA, pasari, REFERENDUM by saccsiv on iunie 14, 2024

Sursa: https://covasna45.ro/index.php/lumea-larga/referendum-anti-porumbei-in-limburg-germania-odata-cu-votul-pentru-pe/

Locuitorii orașului Limburg din landul Hessa, Germania, au votat, pe 9 iunie, pentru Parlamentul European, dar și pentru exterminarea populației de porumbei din localitate.

Referendum-ul referitor la uciderea a 700 de porumbei a avut loc după ce, în noiembrie 2023, autoritățile locale luaseră decizia să îi omoare pur și simplu, arată euronews.com. Dar o mare parte din cetățeni s-au opus, prin urmare s-a decis să se voteze. Pe 9 iunie, puțin peste 53% dintre locuitori au aprobat uciderea porumbeilor, relatează Der Spiegel, cu un total de 7.530 de voturi „da”.

Rezultatul de astăzi a fost imprevizibil pentru noi. Cetăţenii şi-au făcut uz de dreptul şi au decis ca păsările să fie eliminate”, a declarat primarul Marius Hahn (SPD) pentru site-ul de ştiri german.

Cum se va proceda? Un șoim – dresat de un șoimar – va atrage păsările într-o capcană, după care acestea vor fi ucise fără să sufere.

Aceasta a fost metoda propusă inițial de consiliu anul trecut, iar întrebarea pusă alegătorilor a fost dacă decizia trebuie să rămână sau nu.

Activiștii pentru drepturile animalelor au fost îngroziți anul trecut, la auzul veștii despre planul primăriei. „Trăim în 2023, nu se poate să ucidem animale doar pentru că ne enervează sau pentru că sunt o pacoste. Acest lucru nu este acceptabil”, a declarat managerul de proiect pentru porumbeii din orașul Limburg, Tanya Muller, pentru Sky News din Marea Britanie.

Acum, pentru că referendumul a decis, primăria trebuie să pună în aplicarea eliminarea păsărilor. Sacrificarea acestora este programată să fie efectuată în următorii doi ani.

Reacții online

Rezultatul votului referitor la porumbei a fost postat pe pagina de Facebook a Primăriei Limbrug. Reacțiile au fost numeroase, astfel încât moderatorii au anunțat că le vor opri, la un moment dat. Se pare că decizia anti-porumbei va avea un efect neașteptat, pentru că iată ce le-a transmis un turist:

Oricine a votat pentru asta ar trebui să îi fie rușine. Trebuie să spun că a fost ultima dată când am vizitat Limburg. Un consiliu local care susține cruzimea animalelor… Întotdeauna am recomandat Limburg în grupurile de călătorii. Asta se va schimba. Un oraș cunoscut pentru cruzimea animalelor nu poate fi recomandat”.