SACCSIV – blog ortodox

Ucrainenii din străinătate care au împlinit 17 ani trebuie să se întoarcă în ţară şi să se înregistreze pentru serviciul militar

Posted in razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on iunie 12, 2024

Cotidianul: Ucraina. Tinerii de 17 ani trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar

Ucrainenii din străinătate care au împlinit 17 ani trebuie să se întoarcă în ţară şi să se înregistreze pentru serviciul militar la centrele teritoriale de recrutare.

„Tinerii care au împlinit 17 ani trebuie să fie înregistraţi pentru serviciul militar. Aceasta este o cerinţă. Şi este valabil şi pentru cei care se află în străinătate. Dacă aceşti oameni îşi vor păstra cetăţenia ucraineană şi îşi vor lega viitorul de ţara noastră, atunci este evident că trebuie să facă acest lucru”, a declarat marţi seara, la TV, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Dmitro Lazutkin.

Tinerii trebuie să se prezinte personal la birourile de înregistrare şi înrolare militară.

SUA oferă arme regimentului Azov, pe care nu-l consideră neonazist

Posted in neonazisti, razboi, RUSIA, SUA, Ucraina, Volodimir Zelenski by saccsiv on iunie 12, 2024

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/moment-istoric-sua-ofera-arme-regimentului-azov-acuzat-initial-de-neo-nazism_3347259.html

batalionul azov

Statele Unite au ridicat interdicția de a livra arme americane către regimentul „Azov”, care a fost impusă în urmă cu șase ani, informează The Washington Post.

Declarația Departamentului de Stat citată de WP a spus că brigada Azov a trecut „testul Leahy”, o procedură numită după senatorul Patrick Leahy. El a scris legi care reglementează ajutorul militar acordat unităților militare străine și interzic aprovizionarea în cazurile de încălcări grave ale drepturilor omului.

Ca parte a interdicției, luptătorilor „Azov” li s-a interzis, de asemenea, să primească antrenament organizat de armata americană și să primească finanțare din surse americane.

Aceste restricții, au spus oficialii americani, nu se mai aplică, deoarece batalionul fondat în 2014 este structural diferit în componența sa actuală.

Reacția Kremlinului

Kremlinul are o evaluare extrem de negativă la ridicarea interdicției de către autoritățile americane privind furnizarea de arme batalionului ucrainean Azov, a susţinut Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, informează Interfax, potrivit Rador Radio România.

„Extrem de negativ”, le-a spus el jurnaliştilor, răspunzând la o întrebare pe această temă. Descriind Batalionul Azov, Peskov a remarcat că este vorba despre unități armate ultranaționaliste. O astfel de schimbare bruscă a poziției Washingtonului sugerează că ei nu sunt mai presus de nimic în încercările lor de a suprima Rusia, folosind, firește, Ucraina și poporul ucrainean ca instrument în mâinile lor și că sunt chiar gata să cocheteze cu neonaziştii, a continuat reprezentantul Kremlinului. El a menționat că ‘acest fapt, la rândul său, confirmă din nou relevanța preocupărilor noastre în legătură cu tendința de propagare a ideilor neonazismului în lume’.

Poziția lui Zelenski privind Azov

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, în 2022, că batalionul controversat Azov face parte din Garda Națională, care aparține de armata ucraineană.

Întrebat de jurnaliștii greci despre acuzația de neo-nazism la adresa batalionului Azov, președintele a răspuns: „În 2014, când țara a fost apărată de dobrobati, multe dintre apelurile lor au fost destul de radicale împotriva Federației Ruse. Au fost voluntari și acesta a fost punctul lor de vedere personal. Batalionul Azov nu este voluntar, ci parte a Gărzii Naționale. Ei sunt armata oficială a statului nostru. Cine voia să facă politică, s-a dus să facă politică. Cei care au decis să acționeze în forțele armate ale Ucrainei, au devenit parte a Forțelor Armate ale Ucrainei.”

Potrivit acestuia, el și echipa sa urmăresc „foarte îndeaproape” manifestările radicalismului. „Apeluri la radicalism, cred că în statul nostru sunt foarte puține în comparație cu multe țări ale lumii. Aproape niciunul dintre noi nu există, în ciuda faptului că se duce un război. Luăm foarte în serios apelurile pentru lucruri radicale. Și suprimăm și oprim orice astfel de măsuri”, a spus Zelenski. Președintele a adăugat, de asemenea: „Credem că ceea ce face armata rusă în statul nostru este nazismul”.

Ce prezenta postul britanic de televiziune BBC despre Azov în 2014

Într-un articol din 2014, când batalionul Azov își făcea simțită prezența în spațiul public, postul de televiziune britanic BBC prezenta următoarele informații despre această grupare:

„Ultranaționaliștii s-au dovedit a fi luptători eficienți și dedicați în războiul brutal din estul țării împotriva separatiștilor susținuți de Rusia și a forțelor rusești, al căror număr include, de asemenea, un contingent important din extrema dreaptă rusă. Ca urmare, au atins un nivel de acceptare, chiar dacă majoritatea ucrainenilor nu sunt familiarizați cu convingerile lor reale.

Batalionul de voluntari Azov este un exemplu în acest sens. Condus de organizația extremistă Patriotul Ucrainei, care îi consideră pe evrei și alte minorități ‘subumane‘ și îndeamnă la o cruciadă albă și creștină împotriva lor, poartă trei simboluri naziste pe insigna sa: un cârlig al lupului modificat, un soare negru (sau Hakensonne) și titlul Corpul Negru, care era folosit de Waffen SS.

Azov este doar unul dintre cele peste 50 de grupuri de voluntari care luptă în est, marea majoritate a cărora nu sunt extremiste, însă pare să se bucure de un sprijin special din partea unor oficiali de rang înalt:  Ministrul de interne Arsen Avakov și adjunctul său Anton Gherșcenko au susținut activ candidatura în parlament a lui Andriy Bilețki, comandantul Azov și Patriotul Ucrainei. Vadim Troyan, un alt oficial de top al Azov și membru al Patriot of Ukraine, a fost numit recent șef al poliției din regiunea Kiev.”

 

Comentariu saccsiv:

Reuters estimează că sunt peste 100.000 de persoane pe care unii le numesc ‘naționaliști mainstream’ sau neonaziști. Fie că se numesc Azov, Aidar, C14 etc., aceștia otrăvesc viețile ucrainenilor încă din 2014,

În special, aceștia au participat la uciderea a mii de oameni în Donbass, situație care are caracteristicile genocidului în sensul Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid din 9 decembrie 1948. Mai mult, mărturiile arată că aceste batalioane ale morții au fost plătite cu până la 10.000 de dolari pentru uciderea sau capturarea oricărui separatist[10]. O afacere bună într-o țară ale cărei valori democratice și progresiste ne sunt vândute în mod constant.

De asemenea, ei nu ezită să intre înarmați în tribunale pentru a amenința judecătorii, iar în administrații pentru a constrânge primarii și guvernatorii. Ei obligă chiar unele municipalități să îi plătească ca milițieni pentru a asigura securitatea cetățenilor. Deoarece Ucraina este și țara fără justiție, după cum vom vedea mai jos, ei au toate drepturile, inclusiv crima, violul, tortura, jaful, șantajul etc. Bineînțeles, cu complicitatea poliției.

Iar când Batalionul Aidar a fost desființat de către autorități în anul 2016, membrii săi au blocat o arteră din Kiev și au încercat să ia cu asalt Ministerul de Interne[11]. După un astfel de act, ne imaginăm că pedepsele cu închisoarea au fost severe… N-a fost așa! Ordinul de desființare a fost anulat, iar ei au fost integrați în forțele armate ucrainene, ca și celelalte batalioane neonaziste după acordurile de la Minsk, și trimiși să își comită crimele în Donbass.

Cititi va rog mai multe la:

OPINIE: Ce fel de Ucraina susținem?

Cititi va rog si:

Video: Explicatia unora dintre tatuajele de pe trupurile unor luptatori ai Batalionului Azov ce s-au predat la Mariupol

MASACRUL de la ODESSA: In 2014, nazisti ucrainieni au ucis sau ars de vii zeci de pro rusi in cladirea Casei Sindicatelor

 

Primarul Varșoviei a dispus îndepărtarea din primărie a crucifixului și folosirea „pronumelor” transgender

Posted in crucifix, Polonia, PRIMARIE, TRANSSEXUALISM by saccsiv on iunie 12, 2024

Life Site News: Warsaw mayor orders removal of crucifix, use of transgender ‘pronouns’ at city hall

Primarul Varșoviei a dispus îndepărtarea din primărie a crucifixului și folosirea „pronumelor” transgender

În acest oraș predominant catolic este interzis a fi puse pe pereți sau pe birouri orice fel de simboluri religioase sau a rosti rugăciuni de orice fel la evenimentele organizate de către primărie.

De Andreas Wailzer, 17 Mai 2024,  LifeSiteNews

Primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski / Shutterstock

VARȘOVIA, Polonia (LifeSiteNews) – Primarul din Varșovia a ordonat îndepărtarea simbolurilor religioase, adică a crucilor și crucifixelor, din primărie, îndemnând în același timp angajații să folosească „pronume” transgender și să respecte relațiile între persoane de același sex.

Potrivit Polish News, Rafał Trzaskowski a semnat un ordin referitor la „standardele de tratament egal” în primăria capitalei poloneze. Ordinul include o interdicție privind simbolurile religioase amplasate pe pereți sau pe birouri, vizând în principal crucile și crucifixele, care sunt elemente comune în clădirile din această țară cu tradiție catolică. Documentul îi îndeamnă pe angajați să folosească „pronumele preferate” și numele persoanelor care suferă de disforie de gen.

„Varșovia este primul oraș din Polonia care adoptă un astfel de document”, a declarat Monika Beuth, purtător de cuvânt al primarului.

Interdicția privind simbolurile religioase nu se va aplica „simbolurilor religioase de uz personal purtate de persoanele care lucrează la birou, de exemplu sub forma unui lanț, tatuaj sau brățară”. De acum înainte, evenimentele organizate de primărie nu trebuie să includă rugăciuni de niciun fel.

Ordinul precizează: „Aceste standarde vor consolida eforturile de promovare a egalității de șanse și a accesului egal la serviciile și resursele orașului pentru toți locuitorii din Varșovia.”

Angajații primăriei sunt obligați să folosească un limbaj care „recunoaște și ia în considerare diversitatea socială”.

„În cazul unei persoane transsexuale a cărei înfățișare poate să difere de ideile stereotipice legate de genul înregistrat în documentele oficiale, adresați-vă acesteia cu numele sau pronumele de gen pe care le indică”, arată documentul.

Chiar dacă relațiile între persoane de același sex nu sunt recunoscute din punct de vedere juridic de statul polonez, ordinul le oferă angajaților libertatea de a trata în anumite privințe cuplurile de același sex care cresc copii împreună ca și cum ar fi vorba despre cupluri căsătorite.

„O persoană poate autoriza un partener de același sex să colecteze documente în numele său sau să contacteze școala, centrul de consiliere psihologică și pedagogică sau altă instituție în ceea ce privește copilul”, se arată în ordin.

Documentul menționează, de asemenea, că angajații vor fi supuși unui „instructaj obligatoriu privind diversitatea”.

Expresii precum „persoană cu handicap” sau „bolnav mintal” ar trebui să fie înlocuite cu „persoană cu dizabilități” sau „persoană aflată într-o criză de sănătate mintală”. Ordinul încurajează angajații să folosească „termeni neutri din punct de vedere al genului” pe cât posibil.

Țările BRICS condamnă atacurile din Gaza, susținând înființarea statului Palestina, în granițele recunoscute în Iunie 1967

Posted in BRICS, GAZA, ISRAEL, PALESTINA, palestinieni, RUSIA by saccsiv on iunie 12, 2024

Țările BRICS condamnă Israelul pentru atacurile și criza umanitară din Fâșia Gaza, susținând înființarea statului Palestina, în granițele recunoscute în Iunie 1967, se arată în Declarația comună a Miniștrilor Afacerilor Externe și Relațiilor Internaționale BRICS, emisă în urma reuniunii organizată, ieri, la Nijni Novgorod, (Federația Rusă).

Cu privire la situația din Ucraina, reprezentanții BRICS susțin propunerile de mediere care vizează soluționarea pașnică a conflictului, prin dialog și diplomație.

Potrivit documentului, țările BRICS condamnă măsurile protecționiste unilaterale, punitive și discriminatorii sub pretextul preocupărilor de mediu, care nu sunt conforme cu dreptul international, fiind respinse măsurile protecționiste unilaterale, care perturbă în mod deliberat lanțurile globale de aprovizionare și producție, și care denaturează concurența.

Miniștrii de Externe BRICS au exprimat sprijinul pentru promovarea tranziției energetice însă în conformitate cu prioritățile și circumstanțele specifice fiecărui stat, subliind totodată importanța utilizării monedelor locale în tranzacțiile comerciale și financiare.

Cititi va rog mai multe la:

Țările BRICS condamnă atacurile din Gaza, susținând înființarea statului Palestina, în granițele recunoscute în Iunie 1967

 

Tagged with: ,

Rusia mută nave și avioane în Caraibe pentru exerciții militare

Posted in exercitiu militar, RUSIA by saccsiv on iunie 12, 2024

Sursa: https://flux24.ro/rusia-muta-nave-si-avioane-in-caraibe-pentru-exercitii-militare/

Rusia mută nave și avioane în Caraibe pentru exerciții militare în săptămânile următoare, informează Reuters, Associated Press, CBS și Miami Herald citând oficialii americani.

Potrivit unor surse, exercițiile vor face parte din răspunsul părții ruse la sprijinul SUA pentru Ucraina.

„Ideea este ca Rusia să demonstreze că este încă capabilă de un anumit nivel de demonstrație globală a forței”, a spus interlocutorul publicației. Autoritățile ruse vor să „dezechilibreze SUA” și să influențeze publicul intern, a adăugat sursa pentru Miami Herald.

Cel mai probabil, navele vor face escală în Cuba și Venezuela, au sugerat interlocutorii publicației, după exerciții vor rămâne în regiune până la sfârșitul verii, urmând să mai efectueze alte manevre în toamnă.

Tagged with: ,

Alaska, un loc sfânt

Posted in IISUS HRISTOS, ORTODOXIE, RUSIA, SUA by saccsiv on iunie 12, 2024

Orthodox Christianity: SACRED ALASKA. AN INTERVIEW WITH FILMMAKER SIMON SCIONKA

ALASKA SFINȚITĂ. UN INTERVIU CU REGIZORUL DE FILM SIMON SCIONKA

Publicat pe 10 Iunie 2024, de Orthodox Christianity

Alaska, cunoscută odinioară sub numele de America Rusească, continuă să își păstreze rădăcinile ortodoxe rusești, în ciuda faptului că a devenit parte a Statelor Unite în 1867, în urmă cu aproape 160 de ani. Am vorbit despre acest fenomen cu cineastul Simon Scionka, subdiacon la Biserica Sfânta Teofanie (OCA) din Colorado Springs, care împreună cu colegul său Silas Karbo a realizat un documentar fascinant despre Ortodoxia din Alaska, intitulat „Sacred Alaska” (Alaska Sfințită).

– Simon, de ce este Alaska un loc sfânt?

(more…)