SACCSIV – blog ortodox

De ce a fost impuscat premierul slovac Robert Fico?

„Sfântul” Francisc de Assisi avea multe caracteristici care sunt prototipice ale Antihristului, care va fi, de asemenea, văzut ca celibat, virtuos, extrem de moral, plin de iubire și compasiune și care va fi considerat sfânt (chiar și ca o zeitate)

Posted in antihrist, catolici, IISUS HRISTOS, ORTODOXIE, Sfantul Serafim din Sarov by saccsiv on mai 17, 2024

Sursa: https://www.orthodoxethos.com/ro/post/pseudo-sf%C3%A2ntul-francisc-de-assisi

Pseudo-Sfântul Francisc de Assisi

Introducere

Traducere de J. Swindon

Subiectul lui Francisc de Assisi a constituit o discuție continuă în rândul Ecumeniștilor Ortodocși încă din anii 1970, dacă nu, chiar de mai mult. Ei susțin că Francisc de Assisi este un Sfânt, în ciuda faptului că a fost un papist fanatic, care a trăit după ce latinii s-au îndepărtat de la Ortodoxie, căzând în erezie și schismă. Francisc este o persoană care a practicat o spiritualitate romantică și emoțională, străină de tradițiile spirituale ortodoxe autentice, așa cum sunt predate de către Sfinții Părinți ai Bisericii Ortodoxe.

Cu toate acestea, foarte recent subiectul a fost prezentat din nou pe YouTube și pe alte platforme de socializare de către diverși clerici ortodocși care au proclamat moștenirea eretică a lui Francisc de Assisi ca pe cineva care este la egalitate cu adevărații sfinți Creștin Ortodocși. Tocmai din acest motiv prezentăm din nou o lucrare produsă inițial în 1995, comparându-l pe Sfântul Serafim de Sarov, un adevărat Sfânt creștin ortodox, cu Francisc de Assisi, care va fi arătat în acest articol a fi un rătăcit, plin de înșelăciuni și sub influență demonică.

– Ipodiaconul Nectarie, M.A.

(more…)

Die Welt dezvaluie proiectul acordului de pace dintre Rusia si Ucraina din aprilie 2022. Armata rusa se retrasese de la portile Kievului pentru a putea fi demarate negocierile insa nu a mai fost semnat nimic deoarece Boris Johnson a cerut razboi. Potrivit proiectului, Ucraina putea intra in UE dar nu si in NATO

Posted in Boris Johnson, Istanbul, razboi, RUSIA, Turcia, Ucraina by saccsiv on mai 17, 2024

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, întâmpinând la Istanbul delegaţiile Rusiei şi Ucrainei. Foto: https://www.dw.com/ro/rusia-%C5%9Fi-ucraina-poart%C4%83-negocieri-la-istanbul/a-61290577

Hot News: Documentul secret care ar fi putut pune capăt războiului din Ucraina. Ce urmau să negocieze, față în față, Putin și Zelenski

Negociatori ucraineni şi ruşi au redactat un proiect al unui acord de pace care ar fi putut să pună capăt războiului la câteva săptămâni după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina. Documentul de 17 pagini pe care cotidianul german Die Welt l-a consultat „pare în continuare avantajos”, scrie Gregor Schwung de la publicaţia germană, în cotidianul francez Le Figaro. Moscova cerea Kievului să fie neutru, să-şi limiteze numărul militarilor, armamentului, echipamentului şi avioanelor şi să păstreze teritoriile ucrainene ocupate atunci, scrie Ukrainskaia Pravda.

O soluţie paşnică ar fi putut să fie găsită la câteva săptămâni după invazia rusă a Ucrainei, potrivit acestui proiect de acord negociat de către beligeranţi la 15 aprilie 2022, notează News.ro.

Die Welt a consultat documentul original, potrivit căruia Kievul şi Moscova s-au pus în mare parte de acord asupra condiţiilor încetării războiului.

Au rămas în suspans doar câteva puncte, care urmau să fie negociate personal de către Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski în cadrul unei întâlniri la un summit, care nu a avut loc însă niciodată.

Imediat după începutul războiului, negociatori ruşi şi ucraineni au început să discute cum să pună capăt ostilităţilor.

Ce a cerut Moscova Kievului în acordul de pace

În timp ce lumea şi ucrainenii se aflau sub şocul invaziei ruse, Moscova a încercat să obţină capitularea Kievului la masa negocierilor.

La 29 martie, adjunctul ministrului rus al Apărării Aleksandr Fomin anunţa retragerea forţelor ruse din regiunea Kiev, recucerită de armata ucraineană în zilele următoare, scrie La Depeche.fr, care citează Le Figaro.

Acest lucru a condus la speranţa amorsării „primelor negocieri directe, la Istanbul, mediate de către preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la sfârşitul lui martie” 2022 şi la redactarea acestui acord de pace.

(more…)

UE interzice difuzarea pe teritoriul său site-urile Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia şi Rossiiskaia Gazeta

Posted in RUSIA, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on mai 17, 2024

Sursa: https://stiripesurse.md/ue-interzice-difuzarea-pe-teritoriul-sau-a-media-proruse-voice-of-europe-si-a-altor-trei-media-ruse/

UE interzice difuzarea pe teritoriul său a media proruse Voice of Europe şi a altor trei media ruse

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit miercuri să interzică difuzarea pe teritoriul UE a media proruse Voice of Europe şi a altor trei media ruse, informează AFP, citând ruse diplomatice.

Ambasadorii celor 27 de state membre ale UE au aprobat aceste sancţiuni împotriva Voice of Europe, agenţiei de presă ruse RIA Novosti, precum şi a ziarelor ruse Izvestia şi Rossiiskaia Gazeta, au precizat aceste surse diplomatice la Bruxelles, potrivit stiripesurse.ro.

În martie, serviciile de informaţie cehe au afirmat că au destructurat o reţea finanţată de Moscova menită să răspândească propagandă favorabilă Rusiei în Europa şi care viza în special Parlamentul European înainte de alegerile europene din iunie.

Acest grup se folosea de site-ul de informaţii Voice of Europe, al cărui sediu este la Praga, pentru a difuza informaţii menite să descurajeze UE să trimită ajutor Ucrainei.

Parchetul federal belgian a declanşat la rândul său o anchetă asupra unor suspiciuni de fapte de corupţie ale unor eurodeputaţi, după identificarea unei reţele de influenţă finanţate de Moscova şi legată de “Voice of Europe”.

Iniţial, cele 27 de state membru au interzis difuzarea în Europa a mai multor media ruse sau proruse, printre care Russia Today, acuzând Moscova că utilizează aceste media pentru “a-şi răspândi propaganda şi a desfăşura campanii de dezinformare, inclusiv cu privire la agresiunea sa militară împotriva Ucrainei”, potrivit site-ului UE.

Această interdicţie de difuzare vizează toate mijloacele de transmisie şi de distribuţie din sau spre ţările UE, fie prin cablu, prin satelit, internet sau pe platforme şi aplicaţii de pe telefoane mobile.

Aceste media şi jurnaliştii lor pot cu toate acestea să continuă să lucreze în UE, atât timp că ele nu difuzează acolo producţiile sau articolele lor, precizează UE, adăugând că personalităţi mediatice ruse au fost de asemenea sancţionate în trecut.