SACCSIV – blog ortodox

Continuă hărțuirea Mitropolitului Longhin

Posted in prigoana, PS Longhin Jar, Ucraina by saccsiv on aprilie 25, 2024

Orthodox Christianity: PERSECUTED METROPOLITAN LONGIN DETAINED AT CHECKPOINT FOLLOWING ANOTHER SURGERY

PERSECUTATUL MITROPOLIT LONGIN REȚINUT LA UN PUNCT DE CONTROL DUPĂ CE SUFERISE O NOUĂ INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ

Publicat pe 24 Aprilie 2024, de Orthodox Christianity

Foto: pravlife.org

Mitropolitul Longin de Bănceni, bolnav și foarte persecutat, unul dintre cei mai fermi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, a fost din nou hărțuit de oficialii ucraineni în această săptămână.

Sfinția Sa a fost agresat fizic în locuința sa la sfârșitul lunii ianuarie și a trebuit să fie supus unei intervenții chirurgicale de urgență la ochi. Luni, el se îndrepta spre casă după o altă procedură chirurgicală la ochi, când mașina sa a fost reținută la graniță timp de peste o jumătate de oră fără motiv, a relatat mănăstirea pe YouTube.

Se știe că o astfel de hărțuire agravează starea de sănătate a ierarhului. Mașina sa a fost reținută și percheziționată în mod nejustificat în timpul unei călătorii de întoarcere de la un spital din Kiev, la sfârșitul lunii decembrie, și a suferit o aritmie cardiacă în timpul acestei încercări.

Luni, oficialii de frontieră au refuzat să-l lase pe mitropolit să plece, chiar dacă acesta a declarat că nu se simțea bine după operația sa. De asemenea, grănicerii au refuzat în mod ilegal să își arate actele de identitate.

Deși este recunoscut oficial ca un erou al Ucrainei pentru că a adoptat sute de orfani, statul îl consideră acum un dușman, deoarece rămâne cu fermitate în cadrul Bisericii Ortodoxe. El este acuzat de ‘incitare la dușmănie religioasă’ – aceeași acuzație falsă care este adusă împotriva mai multor ierarhi ortodocși.

Sfinția Sa a suferit mai multe incidente grave de sănătate de când statul și-a lansat campania împotriva sa. A suferit un accident vascular cerebral în luna iulie, iar în decembrie a fost internat în spital cu fibrilație atrială, după care a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord. Mai târziu, în aceeași lună, a suferit aritmia cardiacă menționată mai sus, iar în februarie, a fost supus unei alte intervenții la inimă.

Forțele de securitate înarmate i-au înconjurat și percheziționat mănăstirea în noiembrie, speriindu-i pe orfanii care trăiesc acolo. În plus, fostul avocat al Sfinției Sale, Valentin Sukhari, a murit otrăvit în noiembrie. La începutul lunii ianuarie, casa sa din Bucovina a fost cuprinsă de flăcări.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on aprilie 25, 2024 at 10:14 pm

    Vrednic este! Slăvit să fie Domnul!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.