SACCSIV – blog ortodox

Vasile Banescu a fost demis sau pe jumatate demis din functia de purtator de cuvant al Patriarhiei Romane?

Posted in PATRIARHIA ROMÂNA, VASILE BANESCU by saccsiv on februarie 29, 2024

Conform articolului Surse: Vasile Bănescu a fost DEMIS din funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române! de pe R3media:

Vasile Bănescu a fost demis din funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, au anunțat surse din interiorul instituției.

În ședința de azi a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) s-a decis eliberarea din funcție a lui Bănescu și mustrarea scrisă a lui ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Vom reveni cu amănunte în așteptarea confirmării oficiale

 

Aceeasi stire si in articolul BĂNESCU A ZBURAT DE LA PATRIARHIE! IPS Teodosie, doar dojenit de pe Active News, care mai precizeaza faptul ca „informația a fost oferită de Răzvan Bucuroiu, realizator TVR „Universul Credinței” și editorialist al ziarului Lumina”.

 

Iata insa si ce putem citi la https://www.stiripesurse.ro/zvonuri-infirmate-vasile-banescu-nu-a-fost-demis-atributii-schimbate-in-privinta-comunicarii-pe-teme-sinodale_3246859.html

vasile banescu

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit în ședință joi, 29 februarie. Ședința se desfășoară în două etape, după ora 17 urmând să înceapă a doua parte.

După prima parte a ședinței, pe rețelele de socializare au apărut zvonuri referitoare la demiterea purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Contactat de stiripesurse.ro, Vasile Bănescu a infirmat aceste zvonuri. În realitate, este vorba despre o schimbare a strategiei de comunicare, ca urmare a evenimentelor din ultima perioadă. Astfel, Cancelaria Sinodului va prelua comunicarea pe teme sinodale, restul aspectelor care țin de comunicarea publică a Bisericii Ortodoxe Române fiind în continuare în competența purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu.

După cum stiripesurse.ro a relatat anterior, potrivit unor surse din Sfântul Sinod, ÎPS Teodosie a fost doar atenționat verbal (dojană) pentru neasultarea sa, în condițiile în care fusese deja atenționat să nu continue presiunile publice privind ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de Mitropolie.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on februarie 29, 2024 at 6:38 pm

    Nu m-am gandit ca la varianta ca politicul santajeaza mascat populatia: daca nu-i votam ridica plafonarea la gaze si lumina . Foarte tare asta …

    https://aznews.ro/proiect-ue-interzicerea-reparatiilor-la-masinile-mai-vechi-de-15-ani/

    Apreciază

    • guti flo said, on februarie 29, 2024 at 8:17 pm

      Asteptam cu nerabdare sa se cerceteze „oficial” cine este raspunzator pt saptamana de „rugaciune” ecumenista … blasfemia care se desfasoara an de an.
      Oare cu aprobarea cui se face? ….

      Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on martie 1, 2024 at 12:02 am

        Palarie intr-un picior…

        Apreciat de 2 persoane

      • guti flo said, on martie 1, 2024 at 3:34 pm

        Acelasi coment. (Idee) am postat la articolele pe tema asta de pe Activenews…dar nu le-a acceptat…nu este prima data.
        Nu le place cand dezvolti subiectul.

        Apreciază

  2. scortisoara said, on februarie 29, 2024 at 6:51 pm

    Merg des in Bucuresti si constat prezenta multor straini angajati in locatii de simigerie ,patiserii . Mai cumpar cate un covrig, un produs de patiserie . Posibil ca patronii sa fie straini ,nu stiu . Mi se intampla sa vorbesc in engleza cu vanzatorii cand vreau sa stiu ce produse de post au , trebuie sa le explic ce intelegem noi ,romanii,prin post si incep: produse fara carne , oua si lapte . De cele mai multe ori prefer sa cumpar covrigi cu mac , sa fiu mai sigura ca mananc de post .

    https://www.activenews.ro/stiri/Un-patron-de-restaurant-din-Bucuresti-a-concediat-toti-asiaticii-Nu-se-spala-pe-maini.-Pentru-ei-a-trai-cu-un-gandac-e-parte-din-viata-lor-normala-187848

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ania said, on martie 1, 2024 at 6:16 pm

    Banescu nu pleaca, nu scapam de el asa usor, sau daca pleaca vine un drac mai mare ca el.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.