SACCSIV – blog ortodox

Mostenitorii platesc creditele bancare ale defunctului. Sau renunta la mostenire…

Posted in BANCI, CREDIT, datorie by saccsiv on februarie 28, 2024

Astfel, potrivit art. 1.114 și 1.115 din Noul Cod Civil, datoriile care se moștenesc sunt suportate de către moștenitorii legali și legatarii universali, aceștia din urmă fiind cei cărora defunctul le-a lăsat prin testament patrimoniul.

Avocatul a mai explicat că datoriile care pot fi moștenite pot fi:

  • obligații patrimoniale ale defunctului care există în patrimoniul succesoral la data deschiderii moștenirii, acestea fiind creditele bancare, împrumuturile, despăgubirile civile pentru daune produse terților, precum și datoriile defunctului față de moștenitori;
  • sarcini ale moștenirii care includ cheltuieli de înmormântare, cheltuieli de inventariere a moștenirii, taxe și impozite pentru bunurile moștenite, etc.

Una dintre modalitățile pentru a evita preluarea unei datorii este renunțarea la moștenire. Astfel, potrivit Noului Cod Civil, renunțarea la moștenire se poate realiza printr-o declarație care se încheie la notarul public. Costul acestei declarații este achitat de către cel care renunță la moștenire și se înscrie în registrul național notarial.

Cititi va rog mai multe la:

https://playtech.ro/2024/datoriile-care-se-mostenesc-dupa-ce-moare-o-ruda-de-gradul-1-cine-ii-va-plati-ratele-la-banca-sau-alte-dari/

Cititi va rog si:

Băncile blochează conturile clienților care nu au un act de identitate valid

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on februarie 28, 2024 at 12:26 pm

    https://r3media.ro/av-gheorghe-piperea-afirma-ca-exista-protocoale-intre-anaf-serviciile-de-informatii-si-banci-pentru-a-verifica-banii-cetatenilor/

    „Art. 2191. Depozitul de fonduri

    (1) Prin constituirea unui depozit de fonduri la o instituţie de credit, aceasta dobândeşte proprietatea asupra sumelor de bani depuse şi este obligată să restituie aceeaşi cantitate monetară, de aceeaşi specie, la termenul convenit sau, după caz, oricând, la cererea deponentului, cu respectarea termenului de preaviz stabilit de părţi ori, în lipsă, de uzanţe.
    (2) În lipsă de stipulaţie contrară, depunerile şi retragerile se efectuează la sediul unităţii operative a băncii unde a fost constituit depozitul.
    (3) Instituţia de credit este obligată să asigure, în mod gratuit, informarea clientului cu privire la operaţiunile efectuate în conturile sale. În cazul în care clientul nu solicită altfel, această informare se realizează lunar, în condiţiile şi în modalităţile convenite de părţi. Dispoziţiile art. 2.180 sunt aplicabile în mod corespunzător.”

    https://www.codulcivil.ro/art-2191-Depozitul-de-fonduri/

    Apreciază

  2. geo said, on februarie 28, 2024 at 12:38 pm

    ”CBDC? Am mai scris un articol în care vă spuneam că tot banul electronic pus în circulație e un fel de CBDC. În timp ce unii veneau cu explicații docte despre cum CBDC-ul îți poate bloca fondurile, le-am dat acestor deștepți exemplul popririi care în prezent face același lucru. E drept, CBDC-ul o poate face într-un mod mai rafinat, programatic, dar în esență e aceeași chestie. Ceea ce vreau să le spun tuturor celor care se „activează” atunci când aud despre CBDC este o chestiune simplă: Nu știați că banul e ochiul dracului? De ce vă activați? Dacă e CBDC e mai diabolic decât actuala monedă de cont? V-o spun cât se poate de simplu că NU! De fapt, adevăratul dușman nu este un CBDC care circulă în paralel cu banul actual, ci INTERZICEAREA cash-ului! Acolo e marea problemă. La ora actuală guvernele caută să reducă cât mai mult cash-ul pentru a controla populația. Și credeți-mă, nu ai nevoie de CBDC pentru a obține controlul tiranic, absolut, ci de lipsa cash-ului. Dacă ai scos cash-ul e jale!

    La fel e și cu ID-ul digital. Faptul că există o infrastructură digitală nu e, în esență, ceva rău. V-am dat exemple de ușurare a muncii. Însă, dacă ID-ul digital devine unic și obligatoriu, atunci aia e teroare. Un ID digital care să-ți permită accesul la internet, plățile online, accesul la serviciile de sănătate s.a.m.d. e ceea ce vrea să facă Ursula și e o dictatură atroce în adevăratul sens al cuvântului.

    Așadar, în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor momentului trebuie să înțelegem că ele vin la pachet cu avantaje, dar dacă nu sunt stabilite niște limite legislative, dacă nu se conservă libertatea individului de a le adopta sau nu, atunci intrăm într-o zonă de teroare.

    De aceea e bine să fim foarte circumspecți, iar la apariția unei tehnologii să înțelegem câteva chestii esențiale. În primul rând trebuie să realizăm cum ne afectează libertatea și ce anume trebuie făcut pentru a te proteja. De exemplu, în ceea ce privește ID-ul digital acesta poate exista atâta timp cât mi se oferă alternative. Da, e OK să te autentifici DACĂ VREI cu ID-ul digital atunci când te conectezi la internet, dar asta nu înseamnă că dacă refuz această monstruozitate trebuie să-mi fie blocat accesul. Aici sunt chestiune la care trebuie să fim atenți. Și, să nu uităm: dreptul la anonimat e un drept care acum e atacat din plin. Se spune că nu e bine că în lumea reală nu poți fi anonim. Aiurea, dacă te duci la o petrecere și în loc de Mitică spui că te cheamă Costică nu tot anonimizare e?”

    https://trenduri.blogspot.com/2024/02/despre-digitalizare-cbdc-active.html

    Apreciază

  3. Cosmin said, on februarie 28, 2024 at 7:12 pm

    Chestiunea e diabolica atunci cand pleaca dintre noi stalpul familiei. Raman mostenitori copii minori si o mama casnica. Renuntarea la mostenire poate insemna renuntarea la casa in care locuiesc… Intelegeti ?

    Apreciat de 1 persoană

  4. vaivoua said, on februarie 29, 2024 at 10:02 am

    mostenirea obligatiilor fata de mamona, pacatul stramosesc…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.