SACCSIV – blog ortodox

Oficial ucrainean: România e cel mai mare importator de produse agricole ucrainene

Posted in agricultura, Romania, Ucraina by saccsiv on februarie 2, 2024

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/exporturile-agricole-ale-ucrainei-au-ajuns-in-2023-in-principal-in-romania-china-si-turcia_3219583.html

cereale ucraina

România, China și Turcia au fost în 2023 cei trei mari importatori de produse agricole ucrainene.

Informația a fost făcută publică de Institutul de Economie Agrară (IAE) din cadrul Centrului Național de Cercetare, prin persoana directorului adjunct al IAE, Mikola Puhaciov, citat de un corespondent al Ukrinform și preluat de Rador Radio România.

România a ieșit în premieră pe primul loc printre marii importatori de produse agricole ucrainene, cu importuri totalizând 2,875 de milioane de dolari. Mărfurile importate de România reprezintă 13% din exporturile agricole ale Ucrainei.

China s-a clasat pe locul doi, cu importuri agricole totalizând 2.220 de milioane de dolari. Față de 2022, importurile agricole ale Chinei din Ucraina au crescut cu 18%. Ei îi revine un procent de 10% din exporturile agricole ucrainene.

Turcia a importat produse agricole în valoare de 1.994 de milioane de dolari, ieșind pe locul trei, cu 9% din totalul exporturile agricole ale Ucrainei.

Puhaciov a declarat că din cauza restricțiilor impuse de Polonia importurilor agricole din Ucraina țara a încetat să fie cel mai mare importator din lume de produse agricole ucrainene, valoarea totală a importurilor poloneze reducându-se cu o treime, la 1.797 milioane de dolari.

Ceilalți mari importatori de produse agricole ucrainene din top 10 sunt: Spania (1.765 milioane de dolari), Olanda (1.274), Egipt (1.066), Italia (1.045), Germania (862) și Ungaria (471). Aceste țări au asigurat în 2023 69% din veniturile în valută ale agricultorilor ucraineni. /…/

Reamintim că în 2022 Ucraina a exportat cele mai multe produse agricole în Polonia, România și Turcia.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Costin Petrea said, on februarie 3, 2024 at 2:14 pm

    Mai țineți minte cum protestau pe vremea blocadei marinei rusești, că mor țările africane de foame pentru că nu puteau trece vapoarele ucrainene cu cereale?

    Apreciază

  2. scortisoara said, on februarie 3, 2024 at 4:32 pm

    Vor sa ne contamineze cu ceva cu ajutorul insectelor ? Eu nu cred ca e ceva natural povestea cu plosnitele .

    https://www.activenews.ro/opinii/Incredibil-Incredibil-Incredibil-Invazie-de-Plosnite-si-in-Romania-Posibila-cauza-imigrantii-187278

    Apreciază

  3. Ion said, on februarie 4, 2024 at 10:07 am

    Am o nedumerire! Daca piața din Ro este suprasaturată cu cereale din Ukraina cât și de cea autohtonă,de ce nu scad prețurile la produsele cerealiere ? Același preturi că înainte de războiul nenorocit din Ukraina! In tarile vestice scad,la noi cresc!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 4, 2024 at 10:43 am

      Ion

      Din ticalosie.

      Apreciază

    • Nono said, on februarie 12, 2024 at 6:24 am

      Povestea cu piața libera,cerere și oferta ,e o barba pentru prosti .Cine controlează Bursa,controlează preturile materiilor prime.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.