SACCSIV – blog ortodox

De ce acum guvernul suedez încurajează utilizarea de numerar pentru achiziţia de produse de primă necesitate precum alimente sau carburant?

Posted in BANI, BANI CASH, BANI LICHIZI, cash, NUMERAR, razboi, Suedia by saccsiv on ianuarie 20, 2024

Spotmedia: Suedezii se întorc la cash. Guvernul: Ne pregătim pentru vremuri de criză

Suedia încurajează utilizarea de numerar pentru achiziţia de produse de primă necesitate precum alimente sau carburant, a anunţat vineri guvernul acestei țări în care tranzacțiile cu bani lichizi sunt foarte rare.

„Trebuie să reexaminăm rapid posibilitatea de a plăti unele bunuri în numerar, în special pentru că există categorii de persoane care, din diverse motive, au dificultăţi în a utiliza metodele de plată digitale”, a declarat într-o conferinţă de presă Niklas Wykman (foto), ministrul suedez al pieţelor financiare, informează AFP.

Este de asemenea important ca problema să fie analizată cu scopul de a ne pregăti pentru vremuri de criză, a mai spus oficialul suedez.

Doar 8% dintre suedezi au plătit în numerar achiziţii recente în 2022, comparativ cu aproape 40% în 2010, potrivit unui sondaj al Băncii Centrale Suedeze, Riksbank.

Însă, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, rarele bancomate încă active au fost luate cu asalt, iar retragerile de numerar au crescut cu 30% în Suedia, potrivit cifrelor prezentate de guvern.

Această tendinţă a fost de asemenea observată în alte ţări europene precum Republica Cehă sau Slovacia.

Prin urmare, trebuie să fie posibil ca unele produse, precum medicamentele, hrana şi carburantul, să fie plătite în numerar, estimează guvernul suedez, care a înfiinţat o comisie de anchetă parlamentară asupra acestui subiect.

„Este dificil să plăteşti cu bani lichizi în Suedia astăzi”, a declarat la aceeaşi conferinţă de presă Dennis Diukarev, şeful acestei comisii, dezvăluind că circa un milion de suedezi suferă de „excluziune digitală”.

Diukarev a subliniat importanţa de a nu depinde de un singur sistem de plată, mai ales pe timp de criză.

Agenţia de protecţie civilă din Suedia (MSB) recomandă pe site-ul său să ai mereu numerar la dispoziţie în caz de criză sau de război şi elaborează o listă de avantaje ale acestui mijloc de plată considerat anacronic în această ţară.

Comisia de anchetă urmează să-şi dea avizul pe 31 decembrie 2024.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

S-o credem pe Christine Lagarde când spune că: “Banii lichizi vor rămâne. Bani lichizi sau digitali, alegerea va aparține fiecăruia dintre noi”?

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lica said, on ianuarie 20, 2024 at 11:04 pm

    O posibilă explicație ar fi faptul că nu mai exista echilibru între prosti/necredinciosi și cei care cred în complotul cultului globalist. Nemaiexistand echilibrul, planul cultistilor e sub lupa publica, deci le va fi imposibil să-și ducă planul la bun sfârșit daca nu se reechilibrează balanta, adică dacă ei nu reușesc să păcălească din nou un procent semnificativ de prosti. Despre asta s-ar vb la WEF că ar fi obiectiv number one pe vreo 2 ani…

    Să-i discrediteze pe David Icke, Alex Jones, etc. Pentru a putea ei lucra din umbra…

    Hai sa fie serioși, explicația de a avea cash in vreme de război e absolut patetică… Ce neacu mai faci cu hârtia numita bancnota atunci când nu ai ce cumpăra ? Cine ar mai vinde sau cumpăra când țara e in război? Poate cu metalele prețioase, deși…

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 21, 2024 at 12:55 pm

      Lica

      Sa zicem ca intr-un razboi total ar fi cum zici. Dar intr-o criza? Ca de exemplu, de curent:
      Lecție de viață. Turist român, despre experiența pe o insulă grecească, afectată de o pană de curent trei zile: Cei care au avut doar carduri au făcut foamea. Cei cu mașini electrice și-au făcut cuibare în ele

      Lecție de viață. Turist român, despre experiența pe o insulă grecească, afectată de o pană de curent trei zile: Cei care au avut doar carduri au făcut foamea. Cei cu mașini electrice și-au făcut cuibare în ele


      Si au fost doar 3 zile. Dar sa fie 30?

      Apreciază

      • Lica said, on ianuarie 22, 2024 at 1:17 pm

        Salut Saccsiv!

        Pai ok. Presupunem ca e o „pana” de curent si nu un „complot” (intreruperea curentului) – asa cum ar trebui sa il considere toti.

        Ce poti cumpara atunci cand nu funcioneaza benzinariile, congelatoarele, frigiderele…nici macar iluminatul hipermarketurilor? Transporturile s-ar bloca. Ar fi haos dupa prima saptamana (optimistic vorbind)…

        Dar casele de marcat care-s electronice cum se vor deschide? Imagineaza-ti cantitatea de alimente care s-ar strica.

        Ce ai putea cumpara cu bani cash in acel caz? Mai nimic. Doar la chioscurile sau magazinele de „bloc” care inca nu-s asa „digitalizate” vei putea cumpara vreo conserva sau vreo leguma/fructa pana nu se epuizeaza stocul.

        Solutia? Conservaraie la greu in beci/pivnitza. Vinutzul in damingene. Si cam atat !

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 22, 2024 at 2:11 pm

        Lica

        Evident, cumperi mult mai multe decat daca nu-i ai deloc.
        Sigur ca trebuie sa avem din timp si conserve.
        Asta in scenariul propus de tine.
        Daca insa vorbim despre un scenariu de final, atunci musai fuga in munti…

        Apreciază

      • Lica said, on ianuarie 22, 2024 at 7:57 pm

        „Daca insa vorbim despre un scenariu de final, atunci musai fuga in munti…”

        Saccsiv, prietene… Cred ca vorbim despre lucruri un pic diferite.

        Din cate am inteles („eu”), este vorba de utilizarea banilor cash in caz de razboi/pana de curent electric/cataclisme naturale provocate/neprovocate, etc…

        Ti-am raspuns parerea mea la ambele cazuri – razboi + pana curent – ca n-ai ce face cu banii cash – decat doar daca ii folosesti din timp, fiind prevazator & credincios faptului ca exista 100% o conspiratie/un complot mondial de control total.
        Deci, aici e inca o capcana globalista, cu „banii cash”, probabil sa vada reactia cirezii, probabil… dar WEF a zis clar ca se vor concentra pe „recapatarea increderii”, adica, sa creasca procentul de prosti care sa contra-balanseze pe ceilalti, astfel incat globalistii sa nu mai fie sub lupa si sa-si poata continua munca pe ultima suta de metri lejer.

        Daca pleci in munti cu singuranta, 100% sigur, n-ai ce face cu banii cash.

        Daca vrei sa vorbim despre „plecatul” in munti, lasa-mi feedback-ul tau si vorbim. Insa, vezi tu, totul trebuie facut cu cap si mai ales, sa fie facut cu ajutorul Atotputernicului Hristos Dumnezeu!

        Apreciază

  2. Simion P said, on ianuarie 21, 2024 at 4:19 am

    Lasa asa ceva (fake) pe youtube?
    Damon Imani Tells Klaus Schwab To Go F**k Himself

    Apreciază

    • scortisoara said, on ianuarie 21, 2024 at 2:11 pm

      Nici eu nu stiu ce sa cred…. Turcescu prezentase treaba asta ca fiind fake…. Turcescu nu e garantia adevarului dar…. Nu stiu , vedem ,timpul va spulbera toate neclaritatile .

      Apreciază

  3. Ania said, on ianuarie 21, 2024 at 4:59 am

    Pai pentru ca momentan nu e o idee buna sa renunte la numerar din cauza ca la penele de curent nimeni nu poate plati. Insa asta e doar acum. Credeti ca nu vor gasi solutii pentru viitor pentru plata cu carduri si cipuri? Va bucurati prea de timpuriu. Se va intampla, pentru ca lumea doarme pe ea si nu are un plan logic si organizat de rezistenta vigilenta.

    Apreciază

  4. Ana Maria said, on ianuarie 21, 2024 at 11:41 am

    off – Dimitrie Muscă la protestul fermierilor din Timișoara – 19.01.2024 https://www.youtube.com/watch?v=OXhb0pX2y18

    Apreciază

  5. D said, on ianuarie 21, 2024 at 1:11 pm

    Doamne Ajuta.
    Inteleg ca sunt suspiciuni gandindu-ne la ce ni se mai pregateste. Insa poate mai bine ar trebui, in acelasi timp, sa-i dam Slava Lui Dumnezeu, caci inca ne mai tine si se mai amana timpurile acelea.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on ianuarie 21, 2024 at 3:46 pm

      D

      Sau poate ca in asta consta si genialitatea celor de la butoane: sa te faca sa crezi ca se amana ceva…

      Apreciază

  6. scortisoara said, on ianuarie 21, 2024 at 3:19 pm

    https://www.activenews.ro/stiri/Donald-Trump-anunt-ingrijorator-despre-Al-Treilea-Razboi-Mondial-Nu-va-fi-un-razboi-obsinuit.-Nu-vom-vedea-tancuri.-Vorbim-de-arme-de-distrugere-in-masa.-Eu-le-am-vazut-186983

    Ce m-a facut asta sa rad :)))))))))))))))

    „GABI 8721
    21.01.2024 14:59
    „Razboi total” adica atomic, asta vrea sa spuna individul? Si atunci ce rost mai au cele 36 de ore, doar sa te tina viu sa absorbi radiatiile mai bine? Super tare! Luati-i, mai, oligofrenului microfonul!!”

    https://www.activenews.ro/stiri/Oficial-NATO-Occidentul-trebuie-sa-se-pregateasca-pentru-un-razboi-total-cu-Rusia-Sa-aveti-apa-un-radio-o-lanterna.-Lucruri-simple-ca-sa-fiti-sigur-ca-supravietuiti-in-primele-36-de-ore-186984

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.