SACCSIV – blog ortodox

Categoria IA-L, FRAIERE, CA-I GRATIS: din iunie 2024 oricărui cetățean i se va garanta un cont fără comisioane financiare în care să poată primi salariul sau beneficiile sociale. Deschiderea și administrarea contului, dar și retragerea de numerar de la bancomat nu vor implica comisioane

Posted in BANCI, Romania by saccsiv on decembrie 21, 2023

Sursa: https://www.romaniatv.net/toti-cetatenii-vor-avea-un-cont-bancar-fara-comisioane-financiare-din-2024-totul-despre-noua-lege_7984911.html

O nouă lege oficializată marți, dar care intră în vigoare începând cu vara lui 2024 spune că oricărui cetățean i se va garanta un cont fără comisioane financiare în care să poată primi salariul sau beneficiile sociale. Deschiderea și administrarea contului, dar și retragerea de numerar de la bancomat nu vor implica comisioane.

Legea 406/2023 a apărut marți în Monitorul Oficial. Cetățenii vor avea, astfel, garantat un cont fără comisioane financiare, unde să i se facă plata drepturilor salariale sau a beneficiilor sociale.

Prin această măsură se dorește îmbunătățirea relației dintre cetățean și stat, în sensul optimizării tranferurilor, printre care: primirea indemnizațiilor sociale, plata taxelor și a impozitelor, după cum este subliniat în nota de fundamentare a noii legi, potrivit avocat.net.

Nu se va percepe comision nici la deschiderea sau administrarea contului, nici la retragerea de numerar, interogarea soldului la bancomat, nici la plățile online și închiderea contului de bază folosit de cetățeni. O singură excepție a fost menționată, și anume că cetățenii nu vor beneficia de gratuitate la plățile cu cardul pentru jocurile de noroc.

Toate serviciile fără comision se aplică în măsura încasării lunare în cont a veniturilor de natură salarială plătite de angajator, a pensiilor, a alocațiilor de asistență socială, a indemnizațiilor.

Plata în numerar nu e interzisă. Totuși, documentul prevede obligația comercianților de a accepta cel puțin o metodă de plată fără numerar.

Această nouă lege intră în vigoare la 180 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, adică în 16 iunie 2024 și se aplică contractelor aferente conturilor de plăți cu servicii de bază încheiate după acea dată.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Turbarea diavolului prin uneltele sale / Marcel Ciolacu: “Este cazul ca România să intre într-o etapă de digitalizare, dacă nu se poate cu vorba bună, forţat” / Băncile blochează conturile clienților care nu au un act de identitate valid

 

Tagged with: ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dante said, on decembrie 21, 2023 at 8:53 pm

    Serpeasca treaba!
    Si daca eu nu vreau sa fiu beneficiarul niciunuia dintre aceste facilitati fiscale voi mai putea sa folosesc numerarul sau sau voi fi constrins dupa modelul COVID !? Parca am mai trait, nu demult, niste vremuri in care ni se facea binele cu forta cind eram constrinsi la multe lucruri care, ulterior, s-au dovedit a fi: crime, excrocherii financiare, umilinte, lipsiri de libertate intr-un cuvint niste minciuni. Nimeni nu da socoteala de nimic si toti yesmenii de la guvernare stau in spatele unor „specialisti” pe care nu-i cunoaste nimeni si care fac pe noi la propriu si la figurat, experiente.
    Disparitia numerarului si trecerea la impulsul electronic cu numele de ban nu este altceva decit inceputul tiraniei finale. Cine are ochi, urechi si minte sa le foloseasca la maximum.

    Apreciat de 2 persoane

  2. emi cotco said, on decembrie 21, 2023 at 11:26 pm

    Nu ma intereseaza nici un cont in banca! Daca e gratis,e clar o capcană,deci nu si iar nu!

    Am avut cont la brd,vreo 20 de ani,aprox,cont personal si eram mulțumită,până acum vreo 2 ani,când mi-au blocat aplicația brd si banii mei personali,ca vor sa le dau datele mele biometrice: facială și amprentele de la mana.

    Cand am vazut scris asa ceva,m-am enervat rau de tot!

    Tin sa mentionez ca banii mei au fost blocați câteva luni,2-3,cam asa,pentru ca eu nu m-am conformat cerintelor lor sataniste.

    După aceste 2-3 luni m-am dus personal la o sucursală brd si mi-am închis contul si mi-am luat banii.

    Bineinteles ca le-am spus clar si răspicat că eu nu le dau datele mele biometrice,ca aveti si-asa prea multe date de-ale mele personale si vad ca vreti mai multe si biometrice.

    Au început s-o dea de gard,ca sa nu închid contul ca pt moment renunțăm sa va mai cerem datele biometrice,ca in viitor probabil nu le mai cerem si alte abureli.

    Am spus plec de la voi si am plecat.

    Nu mai vreau sa mai aud niciodată de banci si de conturi in banci,pt mine nu,eu nu ma mai duc la ei.

    Folosesc doar bani cash,pt ca sunt un om liber!

    Sa-si pastreze pt ei semnul fiarei,pecetea si toate satanismele.

    Apreciat de 2 persoane

    • Ana said, on decembrie 23, 2023 at 10:55 am

      Am fost la Orange în mai anul acesta pt a trece de la prepay la abonament. Tanti de la ghișeu mi-a luat repede cartea de identitate și a fotografiat-o cu smartfonul personal, apoi a ridicat telefonul sa ma fotografieze, punându-vă sa semnez contractul cu codul primit pe telefon. Totul s-a petrecut fără sa anunțe, doar ca „asa prevede procedura”. Numai ca procedura seamănă leit cu onbordarea digitala eROID. Am refuzat sa semnez cu telefonul și am făcut plângere la data protection pe motiv de furt de date biometrice și stocare în dispozitiv personal. După câteva luni ma suna de la Orange un nene să-mi propuna sa renunț la cerere în schimbul unui smart fone sau ceva bani. Refuz oferta și ma stăpânesc sa nu-i arunc niște înjurături lui personal cât și firmei la care este argat, și care promovează mincinoase politici de antiabuse, anti manipulare și alte gogoși.
      Bai voi ăștia de la Orange nu va e rușine??

      Din partea celor de la data protection nu am primit nici o soluționare ce ma face sa cred ca așteaptă sa între în funcțiune legea identității digitale, ca sa închidă problema.
      Același lucru mi s-a intamplat la brd unde efectiv tanti a sărit să-mi facă poza fără sa ma întrebe.

      Deci, morala este ca:
      -se grăbesc f tare sa ne onbordeze digital pe toti înainte de legi, „ca asa e procedura”
      -la scurt timp am început sa primesc apeluri cu reclame, sondaje și alte deranjamente de la roboti, pe motiv ca sunt „selectata aleator” de calculator. Oare???

      Apreciat de 3 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.