SACCSIV – blog ortodox

Jane Goodall (femeia cu maimuțele): „aș vrea să reduc numărul oamenilor de pe planetă” / Raspunsul lui Elon Musk: „cei nenăscuți nu pot vorbi”

Posted in avort, DAVOS, Elon Musk, FORUMUL ECONOMIC MONDIAL, reducerea populatiei by saccsiv on decembrie 7, 2023

Life Site News: Elon Musk says ‘the unborn have no voice’ in response to Jane Goodall’s pro-population control video

Elon Musk spune că ‘cei nenăscuți nu pot vorbi’, ca răspuns la videoclipul lui Jane Goodall în favoarea controlului populației

‘A pleda în favoarea [reducerii] umanității înseamnă a pleda pentru genocid’, a scris Musk ca răspuns la o înregistrare video a lui Jane Goodall, care pe lângă faimoasa sa activitate cu primatele, este si un colaborator al Forumului Economic Mondial.

De Andreas Wailzer, 05 Decembrie 2023, LifeSiteNews

Elon Musk a declarat că ‘cei nenăscuți nu pot vorbi’, ca răspuns la o înregistrare video realizată de Jane Goodall, colaboratoare a Forumului Economic Mondial (WEF) și susținătoare a controlului populației.

„Se înșală amarnic”, a scris Musk pe X, fostul Twitter.

„A pleda în favoarea [reducerii] umanității înseamnă a pleda pentru genocid. Cei nenăscuți nu pot vorbi.”

(more…)

Firescul de care am fost rupti: zone din Romania in care taranii traiesc foarte mult si foarte bine

Posted in Romania, TARAN by saccsiv on decembrie 7, 2023

Gandul: SATUL din România care deține „secretul longevității”. Frumusețea locului este una desprinsă povești. „Blue zone-ul” se ascunde la 2 ore de București

În inima Ținutului Buzăului, recent recunoscut ca Geoparc Internațional UNESCO și la doar puțin peste 2 ore de Capitală se ascunde un sat recunoscut ca un veritabil „blue zone” românesc cu o frumusețe remarcabilă, unde locuitorii trăiesc semnificativ mai mult și mai sănătos decât media globală.

În satul Mânzălești din Valea Slănicului, din cei 2.000 de locuitori, 40 au depășit vârsta de 90 de ani, reprezentând aproximativ 2% din populație. Acest fenomen, cu o incidență de patru ori mai mare decât media națională din România, a atras atenția Asociației Ținutul Buzăului și a canalului de televiziune Digi World, care au început să documenteze viața acestor bătrâni pentru a descoperi secretul longevității lor.

Regiunea întreagă a Ținutului Buzăului pare să fie un exemplu viu al longevității, păstrând un stil de viață sănătos, ancorat în tradiții agricole și rituale vechi.

Oamenii consumă alimente curate, cultivate în grădină, practică mișcarea constantă, țin post, se hrănesc și beau în mod moderat, fiind împăciuitori și având o mentalitate de a-și lăsa viața în mâna destinului.

Cu toate acestea, această viață tradițională și naturală se află în pericol de dispariție, deoarece zona se confruntă cu depopularea, iar tinerii se îndreaptă către oraș în căutarea unui stil de viață mai comod, dar adesea toxic.

În încercarea de a conserva și învăța de la bătrânii din Ținutul Buzăului, echipa de filmare a Geoparcului a realizat documentare sub titlul „Ținutul, Bucată cu Bucată”, evidențiind atât longevitatea cât și efemeritatea acestui mod de viață.

„Când vin aici, în Valea Slănicului, ca să filmez, oamenii vin la mine și-mi povestesc de rudele și cunoștințele lor care au 90, 100 de ani, și care sunt în continuare vibranți și muncitori. Sunt bătrâni care n-au auzit în viața lor de lifestyle și totuși au adoptat un mod sănătos de a trăi pentru că așa l-au moștenit sau pentru că bunul simț și experiența i-au învățat că e alegerea corect”, a declarat realizatoarea Digi World, Anca Grădinariu, potrivit Digi24.

Secretul longevității din acest loc pare a fi o combinație perfectă de aer curat, relieful specific, credința profundă, auto-suficiența în procurarea hranei, optimismul, pofta de viață, moștenirea genetică și un stil de viață minimalist. Însă, mai presus de toate, acești locuitori ai munților Buzăului au în comun o comuniune profundă cu natura, înțelegând ritmurile și ritualurile ancestrale.

 

Can Can: ZONA DIN ROMÂNIA UNDE OAMENII TRĂIESC NEOBIȘNUIT DE MULT. CARE AR FI SECRETUL PRINCIPAL AL LONGEVITĂȚII LOR

[…]

Nea Gică Baciu este cel mai bătrân vânător din țară. Povestea lui a devenit cunoscută în documentarul precizat mai sus, în care s-a vorbit despre cum a ajuns la venerabila vârstă de 101 ani. Este plin de energie și muncește de zor, spre surprinderea multora. Crește animale, este vânător, apicultor, agricultor, bucătar, rachier, cântăreț din fluier şi din frunză. Trăiește de unul singur într-un vârf de munte și are o viață demnă de povestit românilor de pretutindeni.

 

Stiri de Buzau: Longevitate uimitoare în Ținutul Buzăului: Comunități cu un număr remarcabil de locuitori de peste 90 de ani dezvăluie secretele unei vieți lungi

[…]

Dar Nea Gică nu e singurul: în zona Buzăului, nonagenarii care lucrează pământul la fel ca în tinerețe şi se gospodăresc singur sunt o normalitate. Și mulți dintre centenari sunt încă activi. În Mânzăleşti, am descoperit o femeie care a trăit 113 ani.

[…]

Comentariu saccsiv:

Vizionand inregistrarea de mai sus, observam ca nu este panicata de ursul ce tot vine. A se citi si:

La tara poti fi fericit fara curent electric. La oras, daca doar trei zile ne vor taia astia curentul, ne vom ineca in fecale. La propriu

Asadar, tinerii au plecat. Probabil ca n-au chef sa traiasca prea mult si s-au bulucit la orase, precum fluturele la lampa. Si o sa-i arda. I-au prostit sa se mute in orase iar curand vor transforma orasele in puscarii…

Cititi va rog si:

Varste de 120, 140, 180 si peste 200 de ani la romanii din trecut…

 

Sfanta Mucenita FILOFTEIA fecioara, ce a fost ucisa de tatal ei la varsta de 12 ani deoarece era … milostiva. Cum au ajuns Sfintele ei Moaste la Manastirea Curtea de Arges?

Posted in BULGARIA, IISUS HRISTOS, milostenie, Sfanta Mucenita FILOFTEIA by saccsiv on decembrie 7, 2023

În luna decembrie, în ziua a şaptea, Pomenirea Sfintei Muceniţe Filofteia fecioara, ale cărei sfinte moaşte se află în Paraclisul Sfintei Mănăstiri Curtea de Argeş

Această frumoasă stâlpare, aducătoare de roade vrednice de împărăţia cerurilor, Sfânta Filofteia fecioara, s-a născut în marea cetate Târnova, din părinţi creştini, bulgari cu neamul, lucrători de pământ cu meşteşugul şi simpli cu cunoştinţa. Maică-sa s-a mutat la Domnul după ce copila a ajuns în vârsta cea primitoare de învăţăturile faptei bune şi după ce a semănat în inima şi în sufletul ei cel bun seminţele faptelor bune ale fecioriei şi ale milosteniei, că din rod se cunoaşte pomul.

Iar copila rămânând orfană de maica ei cea firească şi având în inima ei întipărite învăţăturile ei, a început a lucra cu osârdie faptele bune cele începătoare, înţelepţind-o Duhul Sfânt, adică: a merge la biserică, a asculta dumnezeieştile Scripturi cu luare aminte, a posti, a păzi neîntinată fecioria cea trupească şi cea sufletească, a milui pe cei săraci, a sătura pe cei flămânzi, a adăpa pe cei însetaţi şi a îmbrăca pe cei goi. Îşi împodobea cu acestea candela sufletului ei, îşi agonisea untdelemn în vasele ei şi se gătea către intrarea în cămara de Mire cea cerească, ca fecioarele cele înţelepte. Toate faptele bune le săvârşea copila cu statornicie şi cu răbdare, nebăgând în seamă ispitele şi necazurile cele de la urâtorii binelui, aşa precum grăieşte Scriptura: “Gătitu-m-am şi nu m-am tulburat a păzi poruncile Tale”. Dar, fiindcă fapta bună totdeauna este pizmuită de cei răi, n-a fost cu putinţă să nu pătimească şi sfânta mii de ispite, până şi moarte mucenicească.

Şi iată cum: după ce a murit mama sfintei, tatăl ei şi-a luat altă soţie şi fiindcă mai totdeauna se întâmplă că mamele vitrege nu iubesc pe fiicele ce nu sunt ale lor, aceasta s-a întâmplat şi fericitei. Că mama vitregă văzându-i milostivirea şi alte fapte bune ale ei, îndemnată fiind de diavolul, urâtorul binelui, îi făcea necazuri neîncetate, bătând-o şi pârând-o tatălui ei şi pornindu-l spre mânie. De multe ori văzând fericita pe săraci şi pe flămânzi, biruită de milostivire îşi da hainele ei şi le împărţea din bucatele pe care mama vitregă i le da să le ducă la ţarină, tatălui ei.

Pentru fapta aceasta a ei de multe ori el o bătea fără milă până ce, în cele din urmă şi moarte a pătimit din mâinile tatălui ei.

Mergând ea după obicei în toate zilele să ducă bucate tatălui, care era cu plugul la ţarină, şi ieşindu-i înainte săracii şi flămânzii, că ştiindu-i milostivirea şi aşezarea sufletului cea iubitoare de săraci, de-a pururea îi ieşeau înainte cerându-i milostenie, şi ea neavând altceva să le dea, le împărţea din bucatele ce le ducea tatălui său, şi îi hrănea. Aceasta făcând-o de multe ori, şi tatăl ei rămânând flămând, a certat pe femeia sa, care l-a încredinţat că trimite totdeauna bucate de ajuns, încă şi de prisos. Şi diavolul a pus în mintea lui să pândească pe fericita ca să vadă ce face cu bucatele.

Deci mergând la vremea la care ştia că vine fericita cu bucatele, s-a aşezat la loc potrivit şi, pândind-o, a văzut ce făcea fiică-sa cu bucatele, fiind de mânie biruit şi uitând dragostea părintească, s-a pornit asupra ei, ca totdeauna, să o apuce de cosiţe şi să o bată până ce îşi va astâmpăra fierberea mâniei sale dobitoceşti; şi fiind în mare aprindere a azvârlit în ea cu barda ce o avea la brâu şi lovind-o a rănit-o la un picior, şi îndată, o, minune! şi-a dat sfântul şi fericitul ei suflet în mâinile lui Dumnezeu.

Iar sfântul şi feciorescul ei trup rămânând pe pământ şi încă sânge din piciorul cel tăiat curgând, cu slavă cerească a strălucit că se lumina şi locul dimprejur. Iar ticălosul tată văzând întâmplarea, a fost cuprins de spaimă şi de cutremur, întâi pentru că a ajuns ucigaşul fiicei sale, apoi din pricina strălucirii celei dumnezeieşti care se revărsase în jurul sfintelor ei moaşte. Şi vrând să ridice sfântul ei trup, nu putea să se atingă şi nici să se apropie de el.

Deci a alergat în cetate şi a spus arhiepiscopului şi mai-marilor cetăţii toate pe rând cum s-au întâmplat şi cum acum trupul fericitei zace pe pământ, şi că este cinstit de Dumnezeu cu strălucire cerească. Aceasta auzind arhiepiscopul împreună cu cei mai mari ai cetăţii şi cu popor, au alergat cu făclii şi cu tămâie şi cu rugăciuni, şi văzând sfântul trup strălucind cu acea dumnezeiasca lumină, s-au minunat cu toţii şi au lăudat pe Dumnezeul minunilor, Care şi acum, în vremurile noastre cele mai de pe urmă, preamăreşte pe robii Săi, care împlinesc cu fapta sfintele Lui porunci.

Apoi vrând să ridice sfântul ei trup, după porunca arhiepiscopului şi să-l ducă în cetate, nicidecum n-au putut, nici chiar să-l mişte din loc. Deci, mai mult s-au spăimântat. Şi cu multă evlavie au început a se ruga lui Dumnezeu şi Sfintei Filofteia, dar nici aşa nu au putut s-o ridice. Că vrând Dumnezeu să preamărească cu minune pe roaba Sa, a îngreuiat ca o piatră trupul ei.

Apoi, înţelegând că aiurea voieşte să fie dusă au început a-i pomeni ca unei fiinţe vii ţările, mănăstirile, bisericile de peste Dunăre şi cele de aceasta parte de Dunăre şi nicăieri n-a voit. Dar cum a pomenit de Biserica Domnească cea din Târgul Argeşului, îndată s-a uşurat mai mult decât greutatea cea firească şi înţelegând toţi că acolo este voia lui Dumnezeu şi a sfintei a merge, îndată a înştiinţat cu scrisoare pe Radu Vodă, cel poreclit Negru (de care şi biserica este zidită) de toate cele despre sfânta. Acesta cum a fost înştiinţat, fiind binecredincios şi râvnitor a-şi împodobi ţara şi poporul său cu odoare de mult preţ ca acestea, îndată cu mult alai, cu făclii şi cu tămâieri, cu multă evlavie mergând la Dunăre, a adus sfintele ei moaşte în Ţara Românească şi le-a aşezat în Biserica Domnească, cea zidită de el în oraşul Argeş. Acolo au stat sfintele ei moaşte până la zidirea Mănăstirii Curtea de Argeş, de către Neagoe Basarab. Aici au fost trecute sfintele moaşte. Iar acum se află aşezate în Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeş. Şi acolo fiind, dă tămăduiri de tot felul de boli celor ce aleargă cu credinţă la sfintele ei moaşte.

Sursa:

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie07.htm