SACCSIV – blog ortodox

Hamas nu a plănuit să atace participanții la festivalul muzical, potrivit unui raport israelian

Posted in EVREI, GAZA, HAMAS, ISRAEL, PALESTINA, palestinieni, TERORISM by saccsiv on noiembrie 21, 2023

Dupa cum stiti:

Organizatorii au mutat locatia Festivalului Universo Paralello langa granita cu Gaza cu doar doua zile inainte de atacul Hamas

Iata ce putem citi pe Aljazeera la Hamas had not planned to attack music festival, Israeli report says:

Hamas nu a plănuit să atace participanții la festivalul muzical, potrivit unui raport israelian

Din prima anchetă a poliției privind atacul participanților la festivalul Supernova s-a constatat, de asemenea, că forțele israeliene sunt responsabile pentru unele dintre decese.

Publicat pe 18 Noiembrie 2023, de Aljazeera

Trupele israeliene inspectează locul devastat de atacul asupra festivalului de muzică Supernova, din deșert, la 10 octombrie 2023 [Jack Guez/ AFP]

Luptătorii Hamas care au atacat participanții la un festival muzical din Israel pe 7 octombrie, ucigând sute de persoane, cel mai probabil este că nu au știut dinainte despre acel eveniment și au decis spontan să-l ia drept țintă, a relatat presa israeliană, citând surse din poliție și securitate.

Potrivit unei copii a raportului inițial al poliției israeliene privind atacul, obținut în această săptămână de postul israelian Channel 12, luptătorii palestinieni intenționau la început să atace kibuțul Re’im, din apropiere, precum și alte așezăminte din apropierea graniței cu Gaza. Aceștia au aflat despre festivalul de muzică cu ajutorul dronelor și de la luptătorii palestinieni care se parașutau în Israel.

Se pare că aproximativ 4.400 de persoane se aflau la evenimentul desfășurat în acea sâmbătă, când Hamas a spart bariera de înaltă securitate a Israelului – care include un sistem radar și senzori subterani – și a atacat posturi militare și asezaminte din sudul Israelului, ucigând 1.200 de persoane, majoritatea civili, potrivit autorităților israeliene.

În acea sâmbătă, ziarul israelian Haaretz a relatat că ‘evaluarea din ce în ce mai mare în cadrul instituțiilor de securitate din Israel’, bazată pe ancheta poliției și pe interogatoriile membrilor Hamas capturați, este că grupul nu a plănuit să ia la țintă acel eveniment muzical.

În timp ce poliția a găsit asupra membrilor Hamas uciși hărți cu locațiile vizate, niciuna dintre acestea nu conținea locația festivalului. Potrivit Haaretz, o constatare suplimentară care susține această evaluare, a fost aceea că militanții Hamas nu s-au apropiat de festival dinspre graniță, ci dinspre o autostradă din apropiere.

În plus, evenimentul fusese programat inițial să aibă loc joi și vineri, iar sâmbăta a fost adăugată la program abia marți, în acea săptămână.

De asemenea, raportul a constatat că majoritatea participanților la festival reușiseră să părăsească evenimentul în momentul în care a apărut Hamas și a început masacrul.

„Marea majoritate [a persoanelor care se aflau la eveniment] au reușit să fugă în urma deciziei de dispersare a evenimentului luată la patru minute după atacul cu rachete”, potrivit unei surse de rang înalt din poliție, citată de Haaretz.

Ancheta poliției a constatat, de asemenea, că un elicopter militar israelian a deschis focul asupra atacatorilor, dar a lovit și câteva persoane care participau la festival. Nu au fost furnizate alte detalii, potrivit Haaretz.

”O investigație asupra incidentului a arătat că un elicopter de luptă [militar israelian] care a sosit la fața locului de la baza Ramat David, a tras asupra teroriștilor și se pare că a lovit și unii dintre petrecăreții de acolo”, a declarat un oficial de poliție anonim, citat în știre.

VIDEO: Sute de persoane ar fi fost ucise la un festival de muzică din Israel, în apropiere de Gaza

Raportul poliției a revizuit, de asemenea, bilanțul atacului la 364 de morți, printre care 17 ofițeri de poliție, față de 270. Acesta a estimat la 40 numărul participanților la festival răpiți.

Ca răspuns la atacurile Hamas, Israelul a lansat un asalt terestru și aerian asupra Fâșiei Gaza care a ucis peste 12.000 de palestinieni, dintre care 5.000 de copii, potrivit autorităților sanitare palestiniene. O mare parte din Fâșia Gaza se află în ruine, iar blocada totală pe care Israelul a impus-o asupra teritoriului a făcut ca locuitorii săi să nu mai poată obține suficiente alimente, apă, combustibil și medicamente, toate aflate acum la niveluri critic de scăzute.

VIDEO: Hamas nu a plănuit să atace participanții la festivalul muzical, potrivit unui raport israelian

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on noiembrie 21, 2023 at 1:29 pm

    Ce a patit DVP ( veghepatriei ) ? Nu a mai aparut .

    Apreciază

  2. geo said, on noiembrie 21, 2023 at 2:55 pm

    Participantii la acel festival au fost prinsi intre focurile incrucisate ale palestinienilor, fortelor de securitate infiltrate printre ei si ale aviatiei…

    Apreciază

  3. Nicolae said, on noiembrie 21, 2023 at 5:52 pm

    Este foarte clar acum, că a fost o operațiune cu steag fals ! Crime împotriva umanității ale unor sataniști autentici, naziști,globaliști, eugeniști …

    Apreciază

  4. […] Hamas nu a plănuit să atace participanții la festivalul muzical, potrivit unui raport israelian […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.