SACCSIV – blog ortodox

The Times of Israel: În timp ce oamenii de știință monitorizează noi valuri de COVID, Biden vrea fonduri pentru dezvoltarea unui vaccin actualizat

Posted in Coronavirus, JOE BIDEN, SUA, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on august 28, 2023

The Times of Israel: As scientists track fresh COVID waves, Biden wants funding to develop new vaccine

În timp ce oamenii de știință monitorizează noi valuri de COVID, Biden vrea fonduri pentru dezvoltarea unui nou vaccin

Președintele SUA spune că va cere bani de la Congres pentru un vaccin actualizat; ratele de internare în spital pentru coronavirus cresc, dar sunt încă departe de vârfurile din trecut.

De Seung Min Kim, 26 August 2023, The Times of Israel

Președintele SUA, Joe Biden, pleacă după ce a participat la un curs de pilates în South Tahoe, California, la 25 august 2023. (Mandel NGAN / AFP)

SOUTH LAKE TAHOE, California (AP) – Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că intenționează să ceară mai mulți bani de la Congres pentru a dezvolta un nou vaccin împotriva coronavirusului, în condițiile în care oamenii de știință urmăresc noi valuri, iar spitalizările cresc, deși nu ca înainte.

Oficialii se așteaptă deja la vaccinuri actualizate contra COVID-19 care conțin o versiune a tulpinii omicron, numită XBB.1.5. Este o schimbare importantă față de vaccinurile combinate de astăzi, care amestecă tulpina originală a coronavirusului cu cele mai comune variante Omicron de anul trecut. Dar va fi întotdeauna nevoie de vaccinuri actualizate, deoarece virusul continuă să sufere mutații.

Oamenii ar trebui să poată începe să își suflece mânecile luna viitoare pentru ceea ce oficialii speră să fie un vaccin anual de toamnă contra COVID-19. Pfizer, Moderna și producătorul mai mic Novavax, pregătesc doze de actualizare a XBB, dar Food and Drug Administration va trebui să le aprobe pe fiecare, iar Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA trebuie să emită apoi recomandări pentru utilizarea acestora.

„Am semnat în această dimineață o propunere pe care o avem pentru a prezenta Congresului o cerere de finanțare suplimentară pentru un nou vaccin care este necesar, care funcționează”, a declarat vineri Biden, care se află în vacanță în zona Lake Tahoe, în fața presei.

El a adăugat că este ‘provizoriu’ recomandat ‘ca toată lumea să îl primească’, odată ce vaccinurile vor fi gata.

Într-o cerere de finanțare de 40 de miliarde de dolari adresată Congresului de către Casa Albă la 11 august nu a fost menționat COVID-19. Aceasta a inclus cereri de finanțare pentru Ucraina, pentru a suplimenta fondurile federale americane pentru dezastre în țară după un sezon climatic fatal de caniculă și furtuni și fonduri pentru a consolida aplicarea legii la frontiera sudică cu Mexicul, inclusiv bani pentru a reduce fluxul de ucigașul fentanil.

În toamna anului trecut, administrația a cerut fonduri de 9,25 miliarde de dolari pentru combaterea virusului, dar Congresul a refuzat cererea.

Pentru săptămâna care s-a încheiat la 29 iulie, numărul internărilor în spitale COVID-19 a fost de 9.056. Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 12% față de săptămâna precedentă. Dar este departe de vârfurile din trecut, cum ar fi cele 44.000 de internări săptămânale în spital de la începutul lunii ianuarie, cele aproape 45.000 de la sfârșitul lunii iulie 2022 sau cele 150.000 de internări din timpul valului de omicron din ianuarie 2022.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Ticalosii pregatesc iar masca obligatorie si tot restul?

 

Tagged with: , , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on august 28, 2023 at 11:32 am

    http://www.patriarchia.ru/en/db/text/6043707.html

    Apreciază

  2. geo said, on august 28, 2023 at 4:50 pm

    https://www.moonofalabama.org/2023/08/ukraine-sitrep-us-to-prolong-its-proxy-war.html#more

    „As Biden administration officials assess Ukraine’s slow progress in this summer’s counteroffensive, they have been candidly discussing with Kyiv what they see as “lessons learned.” The bottom line for the administration is that this war will probably grind into next year — and that the United States and its allies must remain steadfast in helping Ukraine keep pushing forward.
    I heard this same sentiment across all levels of the U.S. government in recent days. The summer has been frustrating and, in some ways, disappointing for Ukraine and its Western backers. But rather than look for a quick diplomatic exit ramp, most senior U.S. officials appear more convinced than ever of the need to stand fast with Kyiv. The United States, in their view, cannot be seen to abandon its ally.
    But Ukraine probably won’t deal any decisive blow before year’s end. That means a continuation of this grueling war into 2024 and beyond, and a continuation of the heavy casualties and emotional trauma for both sides. U.S. officials believe strategic patience remains the best weapon against Russian President Vladimir Putin, who still thinks he can outlast Ukraine and the West.”

    Apreciază

  3. geo said, on august 29, 2023 at 2:27 pm

    Apreciază

  4. un pacatos said, on august 29, 2023 at 8:44 pm

    Trebuie sa recunosc , sa stau langa parintii mei si fratele meu care sunt vaccinati nu mi-e atat de usor deoarece manifesta un comportament diferit decat era inainte de vaccin , pana sa-si faca vaccinul aveam o relatie cat de cat buna , dar dupa a fost un calvar si este in continuare .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.