SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Nu pare acum, însă în întreaga lume se va dezlănțui un haos total

Posted in Franta, ISRAEL, razboi, REVOLTA, revolte sociale, RUSIA, Ucraina by saccsiv on iulie 11, 2023

Global Research: Don’t Look Now, But Utter Chaos Is Being Unleashed All Over the World

Nu pare acum, însă în întreaga lume se va dezlănțui un haos total

De Michael Snyder, 08 Iulie 2023, Global Research

O relativă pace și liniște de care ne-am bucurat timp de câteva luni a fost spulberată. Dintr-o dată, haosul izbucnește peste tot în lume.

Răsculații provoacă incendii în orașele de peste tot din Franța, IDF (armata israeliană) tocmai a efectuat cea mai mare operațiune militară în Cisiordania din 2002 încoace, iar rușii și ucrainenii se acuză reciproc că vor să atace centrala nucleară din orașul ucrainean Zaporojie.

Dacă această instalație este bombardată, ar putea provoca un dezastru nuclear mult mai grav decât cel de la Cernobîl din anul 1986, la care am fost martori.

Din nefericire, cred că instabilitatea la nivel mondial va fi norma pe tot parcursul restului din anul 2023 și chiar de după această perioadă. Ne așteaptă mult mai multe tulburări civile și războaie, iar acest lucru va avea implicații foarte grave pentru fiecare bărbat, femeie și copil din întreaga lume.

Mașini ard în urma ciocnirilor dintre protestatari și poliție după moartea lui Nahel, un adolescent de 17 ani ucis de un polițist francez în Nanterre în timpul unui control în trafic, în Toulouse, Franța, 28 iunie 2023. (TIMOTHEE FORGET/VIA REUTERS)

Personal, am fost absolut uimit de violențele extraordinare care au avut loc în Franța. Se raportează că 5.662 de vehicule au fost incendiate în timpul revoltelor de până acum…

Cifrele Ministerului de Interne, care iau în calcul pagubele provocate persoanelor și bunurilor în timpul celor șase nopți de revolte declanșate de moartea prin împușcare de către un polițist a unui adolescent de origine algeriană într-o suburbie a Parisului, în timpul unui control în trafic, relevă că au fost incendiate până acum 5.662 de vehicule, relatează Le Parisien.

Distrugerea pe scară largă a vehiculelor, care după cum atestă imaginile înregistrate în zonele de agitație din Franța, includ nu doar mașini particulare, ci și camioane și autobuze. Tramvaiele au fost, de asemenea, vizate de vandali. Într-un caz relatat pe larg, un camion de mari dimensiuni a fost furat de jefuitori pentru a dărâma ușile unui centru comercial și a avea acces la mărfurile din interior. Numai în noaptea de joi spre vineri au avut loc 1.919 incendii de vehicule.

Franța a fost martoră la multe revolte în ultimii ani, dar nimic de genul acesta.

Cel puțin 1.000 de clădiri au fost incendiate în timpul acestor revolte, inclusiv 254 de secții de poliție…

Cu toate acestea, pagubele nu s-au limitat în niciun caz la mașini și autobuze incendiate. După cum atestă cifrele guvernului, cel puțin 1.000 de clădiri au fost avariate în timpul revoltelor. Aceasta include atacuri asupra a 254 de secții de poliție, precum și zeci de primării, școli, oficii poștale și proprietăți comerciale private care au fost ținta incendiilor sau a jafurilor.

Răsculații au provocat deja pagube de un miliard de dolari, iar această criză încă nu s-a încheiat.

Totuși, acesta nu este cel mai mare eveniment de pe mapamond în acest moment.

Un buldozer militar israelian este văzut nivelând drumuri și distrugând centrul taberei de refugiați din Jenin în timpul unui raid asupra taberei din apropierea orașului Jenin din Cisiordania, 3 iulie 2023. (Foto: Nasser Ishtayeh/SOPA images via ZUMA Press Wire/APA Images)

Acum câteva zile, armata israeliană a desfășurat în Cisiordania cea mai amplă operațiune militară la care am asistat din anul 2002 încoace…

Peste 1.000 de soldați ai armatei israeliene au fost implicați în această campanie, care pare a fi cea mai mare din Cisiordania din ultimii 20 de ani.

Vorbind alături de Netanyahu, ministrul apărării Yoav Gallant a declarat că Jenin ‘în ultimii doi ani a devenit o fabrică a terorii. În ultimele două zile, acest lucru s-a încheiat’.

„Am tăiat procesul de fabricare a armelor, am capturat mii de bombe, am distrus zeci de locuri de producție, ateliere și laboratoare de explozibili”, a spus Yoav Gallant.

Forțele de apărare israeliene se pare că au încheiat această campanie, însă premierul israelian Benjamin Netanyahu avertizează că această campanie nu a fost ‘un caz singular’…

„În acest moment ne încheiem misiunea și pot spune că acțiunea noastră de amploare din Jenin nu a fost un caz singular”, a declarat Netanyahu în timpul unei vizite la punctul de control Salem, la aproximativ 10 kilometri de Jenin.

„Vom continua [să acționăm] după cum este necesar pentru a eradica terorismul. Nu vom permite ca Jenin să redevină un focar al terorii”, a adăugat Netanyahu.

Tensiunile din regiune au atins punctul de fierbere și este doar o chestiune de timp până la izbucnirea unui război major în Orientul Mijlociu.

Însă nici acest conflict din Cisiordania nu este cel mai mare eveniment la nivel mondial în acest moment.

Pentru mine, cel mai mare eveniment la nivel mondial în acest moment este ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.

Atât rușii cât și ucrainenii avertizează că un atac asupra centralei nucleare din Zaporojie este iminent…

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a afirmat că Rusia pregătește un atac potențial periculos asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa, pe care forțele rusești o ocupă de mai bine de un an. Între timp, Rusia a acuzat Ucraina că plănuiește să atace în următoarele două zile marea centrală nucleară din Energodar, Zaporojie, în sudul Ucrainei.

A fost o noapte plină de neliniște pentru oamenii din întreaga Ucraină, pe fondul focului încrucișat al acuzațiilor, dar mai ales în orașele și localitățile din apropierea centralei Zaporojie, incluzând orașul Zaporojie, aflat la doar câțiva kilometri distanță, pe care Rusia nu a reușit niciodată să îl captureze.

Sper că nu există niciun adevăr în toate acestea.

Însă acolo unde este fum, deseori este și foc.

Cred că cineva a pus ceva la cale, iar dacă se va efectua un astfel de atac, ar putea crea un dezastru care ‘nu se va putea compara nici măcar cu Hiroshima sau Nagasaki’…

O explozie la centrala nucleară din Zaporizhzhia ‘nu va putea fi comparată nici măcar cu cea de la Hiroshima sau Nagasaki’, a declarat un lider al opoziției ucrainene pentru MailOnline.

O asemenea explozie ar fi ‘un accident nuclear mult mai terifiant și mai masiv care, în condițiile unui astfel de război, poate duce la consecințe imprevizibile’, a spus acesta.

Vestea bună este că întreaga lume urmărește acum cu mare atenție centrala nucleară din Zaporojie, din cauza tuturor acuzațiilor care se bat cap în cap.

Așa că va fi mult mai greu pentru oricare dintre părți să facă ceva.

Să sperăm cu toții că un astfel de atac nu va avea loc, pentru că ar putea declanșa un lanț de evenimente pe care nimeni nu le-ar putea ține sub control.

De exemplu, dacă rușii ar crede că ucrainenii au atacat centrala nucleară din Zaporojie, ar putea răspunde prin utilizarea de arme nucleare tactice împotriva unor obiective militare ucrainene.

Dacă se întâmplă acest lucru, SUA ar răspunde probabil prin utilizarea de arme nucleare tactice împotriva țintelor militare rusești.

Și atunci ar fi doar o chestiune de timp până când am ajunge la un război nuclear în toată regula.

Deja, un important lider rus avertizează că SUA și UE ‘vor fi responsabile pentru consecințele’ dacă centrala nucleară din Zaporojie va fi distrusă…

„Scopul este monstruos: să folosească un atac terorist nuclear pentru a acuza Rusia și a forța Occidentul Colectiv să se implice direct în conflictul ucrainean”, a scris pe canalul său Telegram Leonid Slutsky, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat a Rusiei.

Slutsky a declarat că tensiunile cresc în jurul centralei din Zaporojie, așa cum se întâmplă și .în capitalele europene’. Și, într-un avertisment abia voalat, a adăugat:

„Bruxelles și Washington au toate șansele să se numere printre sponsorii teroriștilor nucleari și vor fi responsabili pentru consecințele exploziei centralei nucleare.”

Acesta este un lucru incredibil de grav.

Iar majoritatea americanilor habar nu au că se întâmplă așa ceva.

Apropo de Statele Unite, în ultimele două zile au avut loc 10 atacuri în masă cu arme de foc în această țară…

Până în prezent, au avut loc cel puțin 10 atacuri în masă cu arme de foc pe 4 și 5 iulie, potrivit GVA. Multe dintre informațiile despre fiecare atac armat sunt preliminare, iar detaliile – despre numărul sau natura răniților, de exemplu – s-ar putea schimba pe măsură ce poliția investighează.

Atacurile în masă cu arme de foc au devenit atât de frecvente încât posturile de știri abia au timp să relateze despre acestea înainte ca un alt atac să aibă loc.

Și este doar o chestiune de timp până când revoltele la care asistăm în Franța să izbucnească și în SUA.

Națiunea americană se află într-o stare foarte avansată de declin, iar majoritatea americanilor sunt total nepregătiți pentru ceea ce va urma.

Haosul care se dezlănțuie în prezent în întreaga lume este doar o mică avanpremieră a marii furtuni care ne așteaptă.

Așadar, v-aș încuraja să vă puneți lucrurile în ordine cât mai puteți, deoarece ritmul schimbărilor la nivel mondial s-a accelerat până la o viteză absolut uluitoare.

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on iulie 11, 2023 at 6:02 pm

    Sfanta Alypia a prevăzut războiul din Cecenia și criza economică din 2008.
    „Va fi război în Caucaz, în care oamenii vor suferi pentru credința ortodoxă”.
    Alypia a prevăzut toate relele viitoare și a simțit suflul teribil
    al celui de-al Treilea Război Mondial.

    „Acesta nu va fi Război, ci executarea popoarelor pentru starea lor putredă.
    Trupurile moarte vor fi stivuite ca munții și nimeni nu le va lua să le îngroape.
    Războiul (nuclear) va începe la sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru și Pavel – pe 12 iulie, ziua Marilor Apostoli (se stie ca schimbarea calendarului a scurtat Postul Sfintilor Apostoli cu 13 zile n.n.)
    Acest lucru se va întâmpla si veti vedea cadavrele….
    Le veti vedea intinse: acolo brațul, dincolo piciorul….
    Munții și dealurile vor fi spulberate, nivelate.
    Oamenii vor alerga din loc în loc. Domnul nu va permite ca ai Săi să moară; credincioșii vor fi protejati.
    Vor fi mulți martiri care vor marturisi cu sânge pentru credința ortodoxă.

    „Viitorul lumii este ascuns de oameni.
    Cine cunoaște căile și planurile Domnului?
    El este Unul – Creatorul tuturor creaturilor, El poate schimba totul într-o clipă.

    Αγία Αλυπία, η δια Χριστόν σαλή του Κιέβου: Προείδε την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ και το Oυκρανικό σχίσμα. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

    Αγία Αλυπία, η δια Χριστόν σαλή του Κιέβου: Προείδε την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ και το Oυκρανικό σχίσμα.


    Dupa Razboi se va introna antihrist…

    Apreciază

    • Felix said, on iulie 12, 2023 at 8:12 pm

      Sfantul Ioan Gura de Aur,
      Comentariu la Ozia,
      Omilia II, 3:

      Profetia nici nu este altceva decat anuntarea dinainte a lucrurilor viitoare.
      Prin urmare, cel ce nu cunoaste anii in care evenimentele au fost prezise sau in care se vor intampla, cum va putea dovedi valoarea profetiei celui ce o contesta?
      De aici din profetii ne vin noua multe dovezi cu privire la Adevar si impotriva iudeilor, care, din pricina necunoasterii anilor s-au ratacit in cea mai mare ratacire.
      Si daca ar observa cu exactitate anii venirii, nu ar cadea in mainile lui Antihrist, cazand (apostaziind) de la Hristos.
      Prin urmare, asa cum Hristos Insusi le-a zis sugerandu-le acest lucru:
      „Eu am venit in numele Tatalui Meu si nu M-ati primit, daca va veni altul in numele lui, pe acela il veti primi” (Ioan 5, 43).
      Ati vazut cat de mare cadere le vine din necunoasterea anilor?
      Asadar, sa nu dispretuiesti un asemenea folos al profetiilor.
      Caci asa cum marcajele si indicatoarele din terenuri nu ingaduie sa se confunde ariile, tot asa anii si imprejurarile nu ingaduie evenimentelor sa se suprapuna altora, ci separandu-le unele de altele si punandu-le pe fiecare in ordinea cuvenita, ne vor feri de multa confuzie.

      Apreciază

  2. mucenicul said, on iulie 11, 2023 at 6:42 pm

    A început să se strice și Global Research. Ce scrie individul sunt toate făcute de guverne nu de populație. Și ce-ai putea pune în ordine când știi că vine o dezordine generală? Articolul ăsta în afară de titlu e zero. Toată presa, chiar și așa-zisă independentă se duce de râpă!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Clement said, on iulie 11, 2023 at 6:54 pm

    Michael Snyder, autorul articolului este tot una cu acest Michael P. Snyder https://en.m.wikipedia.org/wiki/Michael_P._Snyder, zis si Shneider?
    Evenimentele la care face referire sunt impresionante dar, cam asa arata lumea in ultimele doua decenii si inca mai rau, daca ne gandim la prapadul din Yamen, din Africa Centrala, din coloniile franceze.
    Snyder este platit pentru a accentua sau panica sau depresia.
    Daca se adauga acestor informatii vestile despre fenomenele geofizice apocaliptice ( scaderea gravitatiei in Oceanul Indian), despre cele cosmice si meteorologice incontrolabile ( multiplicarea gaurilor negre, parjol in sezonul estival) , despre efectele secundare ale epidemiei Covid 19 clasate ele insele drept epidemie in Peru, haosu-i gata si eu in directia indicata de Snyder refuz sa merg.
    Contrar acestor vesti, miriadele de comunitati umane care s-au prins ca piesa -i scrisa de un scenarist nebun cu foarte multe ” efecte speciale” cat se poate de chici, isi vad linistite de traiul lor, de bucuriile marunte si in firea lucrurilor.
    Poate doar intamplarea a facut sa vad multe mamici si multi copii veseli, multe cupluri fericite ca vor deveni in curand parinti, oameni plimbandu-se linistiti prin parcuri sau pe malul marii, tineri citind carti chiar si in avion unde pana mai ieri pasagerii stateau ore intregi cu ochii pe tablete.
    Singua neliniste mi-a trezit-o cerul senin pe care stau intepenite in forme geometrice rectangulare, dare kilometrice de chemtrails.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 11, 2023 at 8:20 pm

      Clement

      Asadar tu zici ca nu va fi haos.
      Uluitor…
      Intreaga doctrina papusareasca poate fi rezumata la „Ordo Ab Chao”. Iar treaba e deja coapta. Tu insa sustii ca nu va fi, caci ai vazut cupluri fericite care asteapta copii…

      Apreciază

  4. Florin said, on iulie 12, 2023 at 5:02 pm

    Spunea un mare mason ca ,,cu cat dezordinea si suferinta va fi mai mare cu atat pacea va fi mai dorita,, dar binenteles pacea lor si cu conditile lor.
    Bunastare ultimilor ani a fost de fapt o momeala, iar dupa acea dezordine si suferinta omenirea va acepta orice compromissperand la acea bunatare care nu va mai veni niciodata .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.