SACCSIV – blog ortodox

TENDINTA: Se amplaseaza aparate distribuitoare de produse de igiena feminina in toaletele barbatilor din universitati

Posted in Canada, TRANSSEXUALISM by saccsiv on februarie 12, 2023

LIFE SITE: Canadian university to put feminine hygiene product dispensers in men’s bathrooms

O universitate din Canada va pune în băile bărbaților aparate distribuitoare de produse de igienă feminină

„Produsele de igiena menstruală sunt o necesitate pentru o mare parte din populația occidentală, iar studenții care au menstruație, inclusiv, însă fără a se limita la studenții de sex feminin, cei non-binari și transsexuali, au nevoie de acces la aceste produse pentru traiul de zi cu zi.”

De Anthony Murdoch, 09 Februarie 2023, LifeSiteNews

Universitatea din Ontario de Vest, Londra, Ontario, Canada

LONDRA, Ontario (LifeSiteNews) – Universitatea de Vest din Londra, Ontario, va instala de acum înainte aparate distribuitoare de produse de igienă feminină în băile bărbaților, ca parte a unei inițiative a uniunii studențești privind ideologia de gen, care susține că femeile nu sunt singurele persoane care au menstruație.

Inițiativa de a pune produse pentru femei în băile bărbaților a fost condusă de Consiliul Studențesc al Universității de Vest (USC). Acesta susține, conform site-ului său, că inițiativa este necesară deoarece și persoanele ‘transsexuale’ și ‘non-binare’ pot avea menstruație.

Un reportaj recent din Western Gazette (Gazeta de Vest) a evidențiat modul în care USC va instala 150 de distribuitoare de produse de igienă feminină AuntFlow în campusul său, în toate băile pentru bărbați, femei și de gen neutru.

Jonathon Van Maren, editorialistul Life Site News, a scris în 2020 despre acest fenomen, subliniind că apelul activiștilor transsexuali pentru ‘echitate menstruală’ arată cât de departe a ajuns lumea cu supunerea sa față de ideologia de gen și transsexualitate, care acum include chiar și ‘bărbații’ cu menstruație, care luptă pentru ‘echitate menstruală’.

„Chestia este că a te identifica un bărbat, asta nu te face un bărbat”, a scris Van Maren la vremea respectivă.

Distribuitoarele vor fi instalate până la sfârșitul acestei primăveri și vor fi amplasate hărți în jurul școlii care să arate care sunt băile care conțin produsele.

În ciuda faptului biologic că doar femeile pot avea menstruație, potrivit USC: „produsele menstruale sunt o necesitate pentru o mare parte din populația occidentală, iar studenții care au menstruație, inclusiv, însă fără a se limita la studenți de sex feminin, cei non-binari și transsexuali, au nevoie de acces la aceste produse pentru traiul de zi cu zi”.

Planul de a instala tampoane și absorbante în toaletele bărbaților face parte dintr-un plan mai amplu al USC ‘Free the Dot’, care, printre altele, permite administrarea în mod gratuit de contraceptive pentru studenți.

Acest program este susținut de Western University (Universitatea de Vest), o școală care a primit fonduri de la contribuabili în valoare de 800.000 de dolari, pe o perioadă de doi ani.

Western University nu este singura instituție de învățământ superior care urmărește implementarea unor politici și practici bazate pe ideologia de gen.

Anul trecut, Universitatea din Toronto a instalat 75 de distribuitoare de absorbante în campusul său din St. George, inclusiv în toaletele bărbaților.

Tendința de amplasare a aparatelor distribuitoare de produse de igienă feminină se manifestă de ceva timp în universitățile din Statele Unite și din străinătate.

În ultimii ani, în națiunile occidentale a existat un impuls vizibil pentru a promova în mod activ ideologia de gen în rândul tinerilor, în special în Statele Unite și Canada.

Guvernul federal al prim-ministrului canadian Justin Trudeau a promis anul trecut o finanțare uriașă, de 100 de milioane de dolari, pentru grupurile de activiști LGBT, o mare parte din bani fiind concentrată pe tineret și pe inițiativele din teren.

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Avram Iancu said, on februarie 12, 2023 at 10:56 pm

    asta mai lipsea, ca in rest s-au ocupat de toate problemele lumii

    Apreciază

  2. Radu Humor said, on februarie 12, 2023 at 11:43 pm

    S-a ajuns ca OMV Petrom să declare un profit doar cu vreo două miliarde (de LEI !! ) mai mare decât al unei companii de țigări British American Tabaco ( să nu uităm nici traficul uriaș de țigări de la granița cu Ucraina, care scade din profitul importatorilor corecți, să zicem), iar cei care ar trebui să intervină pentru a opri acest furt ordinar , dar mai ales această bătaie de joc la adresa unui întreg popor, își iau partea leului, că tot e vorba de lei și tac ca porcii în păpușoi, ca să păstrăm o comparație mai apropiată de realitate.

    Mai nou, cică luăm pe împrumut de la UE , prin PNNR nu numai UiE, ci și vreun miliard și jumătate de euro pentru împăduriri !!
    Păi cei de la Sweinhoffer și alți porci care au ras pădurile noastre nu aveau obligația, măcar asta ! de a face împăduriri ?
    Eu zic că da, mai ales că am văzut pe unul , cât un mistreț de mare, și cu aceeași geacă roșie plantând niște puieți ( că pui nu poate face, decât la Cotroceni, pe care-i trimite apoi la produs , gen, sau fără genca frații Mehel, sau Deca și încă vreo două progenituri politice, la fel de sterpe intelectual ) și lăudându-se cu acest exemplu de activitate, până acum singurul cu ceva productivitate, dacă nu cumva se vor fi uscat și ăia între timp, ca tot ce atinge, sau pe ce pune mâna acest personaj malefic( până acum șase case, din care au mai rămas cinci și vor rămâne și mai puține dacă justiția își face treaba și nu nevoile pe legile românești ) 😉

    Apreciat de 1 persoană

  3. Viteazul Mihai said, on februarie 13, 2023 at 12:53 am

    Am putea râde in hohote,dar este de plâns!Occidentul este grav bolnav si îndepărtarea de Dumnezeu le-au luat mințile si orice urmă de discernământ!

    Apreciat de 2 persoane

    • Rodoal said, on februarie 13, 2023 at 9:23 pm

      Mai mult este de plans ptr ca situation e tragical in Canada cu idiotic de turando….

      Apreciază

  4. scorțișoară said, on februarie 13, 2023 at 5:01 am

    Un articol copiat de pe facebook. „” ADIO, OCCIDENT, BUN VENIT, ASIA!

    Nu-ți imaginezi ce se întâmplă în China, în Asia. Centrul financiar al lumii, dar și cel de inteligență, se transferă în Asia ireversibil?
    Până acum, peste 90% din marile invenții ale lumii au aparținut occidentalilor, fiind primii in cursa descoperirilor, a inovațiilor, dar acest lucru tocmai se schimbă sub ochii noștri. Nu îmi spune de Silicon Valley, când doar în Shenzen este un Hi-Tech Park cu 600.000 de programatori unde, în medie, un apartament costa 1.6 milioane dolari și salariul mediu este de 8.000 $.
    În China, in iunie e bacalaureatul chinezesc. Două zile, 3 examene pe zi, fiecare a câte 2.5 ore. Întreaga țară s-a oprit ca să nu deranjeze examenul. Construcțiile s-au oprit și, pentru orice zgomot, amenda este de 2000 $. Bacalaureatul din China este „cel mai înspăimântător examen al maturității” din lume. Copiatul este pedepsit cu până la 7 ani de închisoare! Elevii sunt verificați cu drone și prin scanarea venelor din degete. Concurența și dorința de a reuși a copiilor chinezi sunt la un nivel la care un copil european ar claca psihic.
    Este imaginea unei țări care, într-adevăr, pune educația pe primul loc. Sunt facultăți chinezești cu 2000 candidați pe un loc si nivelul de inteligență este incredibil de ridicat.
    Vom pierde orice concurs în viitor, exact din cauza felului în care am ajuns să ne educăm copiii.
    Și mai e un factor. Sunt fanatici ai muncii. Știu că este greu de imaginat, dar angajații chinezi sunt gata să lucreze și gratis dacă e nevoie și li se da un obiectiv.
    Angajații Huawei au anunțat că sunt dispuși să lucreze gratis doua luni pentru a ajuta compania să depășească impasul actual.
    Noi am face asta? De aceea, stăm să pierdem competiția. Educația și fanatismul asiticilor sunt greu de înțeles pentru occidentalul de rând spălat pe creier de globalizare, flower power, transgenderisme și curcubee.
    În fata acestui colos, singura noastră șansă este să ne unim cu toții, Europa-SUA și să punem, la fel, educația pe primul loc.
    În următorii ani avem one-shot să construim întreaga societate occidentală în jurul educației, să punem invențiile și inovațiile în centrul preocupărilor noastre. Dacă nu ne revenim, atunci trebuie să ne învățăm copiii limbi asiatice și să ne rugăm la Dumnezeu să nu ajungem vreodată, în timpul vieții ăsteia, la un conflict Occident – China, că ne vor sări ochii din cap cu toate fițele noastre occidentale și toate flic-flacurile culturale. La Shenzen se plateste 2.000 $/lună chirie pentru un apartament. E nebunie. Toate marile corporații globale au birouri acolo. Nu ai, nu exiști la nivel global.

    Istoria se întoarce?…
    După secole de colonialism, Asia va prelua controlul lumii: China, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Singapore, Malaezia, India etc.
    Și de ce asta?… Fiindcă în timp ce Occidentul este precupat de distrugerea rădăcinilor, care i-au adus măreția cultural-științifică și spirituală, este preocupat de probleme stringente precum transgenderismul, familia homosexuală, schimbarea sexului, predarea sexului oral și anal de la clasele primare, asiaticii sunt preocupați de muncă și de păstrarea moralei sociale istorice. De conservarea tradițiilor.
    Ei muncesc, n-au timp a se ocupa pentru a descoperi noi genuri fluide.
    Când Asia a fost zguduită de crahul financiar din 1997, coreenii (din Sud) au dat buzna la bănci să-și depună aurul (bijuteriile), pentru a reface tezaurul Bancii Centrale și a salva economia. Niciodată nu se va întâmpla asta în Occidentul corupt.

    Concluzia?…
    Singura salvare a Occidentului va fi reîntoarcerea la valorile creștine, abandonate, renegate și EDUCAȚIE temeinică.
    Lucru imposibil în situația de față, suntem preocupați cu distrugerea propriei identități, fără șanse de supraviețuire pe termen mediu și lung…text preluat „”””

    Apreciat de 1 persoană

    • Moca said, on februarie 13, 2023 at 10:30 am

      Ce unire a europenilor cu americanii zice autorul?!Când ordinul de distrugere a Europei vine taman din Sualezia,când koorkubeheheiele au cuprins universitățile și mai apoi pana la scolile generale?!Când BBB și BLM și au dat mana peste tara ca pionierii komunisti și au început demolarea istoriei tarilor?!Când Europa agoniseala sub cizma ScutuluiRosu și a Pentarhiei Negre?! Când,după BatranaEuropa vine rândul Merlociei „curva pe care au golit-o iar carnea ei au ars-o în foc”?!Războiul împotriva creștinismului european a atins faza paroxistica.Celor doua continente,ridicate de albi și cândva creștine, pregătindu-se focul nuclear.
      Cum spune autorul,rasa galbena e în cărți pentru NoulPamantean dorit de pentarhie, tocmai pentru inclinare lor naturala spre societatea de tip stup-sclavi înnăscuti.Atata ma rog sa le strice Dumnezeu ploile cornoratilor cu și fără piele.

      Apreciat de 1 persoană

    • abc said, on februarie 13, 2023 at 11:27 am

      Educația și fanatismul asiticilor sunt greu de înțeles pentru occidentalul de rând spălat pe creier de globalizare, flower power, transgenderisme și curcubee.
      În fata acestui colos, singura noastră șansă este să ne unim cu toții, Europa-SUA și să punem, la fel, educația pe primul loc.

      scorțișoară, vorba lui saccsiv, iesi putin din padure ca sa vezi copacii.
      Nu occidentul a hotarat sa-si distruga valorile, te uita ca occidentul inca mai lupta, am vazut asta in state cu mascota aia numita trump, am vazut in Brazilia mai nou. Problema e ca nepotii lui lenin, aia de au tras Rusia de par in ’17, au ajuns la conducerea tututror statelor occidentale, state, ue, si mai peste tot si au hotarat ca tot ce a fost odata crestin sa-l piarda, asta ca lumea sa uite de Iisus Hristos, dar nu va fi.

      Totusi nu inteleg cum de chinejii aia, cu atata stiinta in capetele lor, nu au reusit inca sa faca un amarat de satelit sa-l plimbe un pic pe deasupra lui biden sa-i studieze senilitatea un pic.

      Apreciază

    • scortisoara said, on februarie 13, 2023 at 6:32 pm

      Am pus articolul doar ca sa se vadă ce forță e China . Pe langa ea , Rusia e mic copil….
      Pe mine mă cam sperie . China e adevăratul monstru .

      Apreciază

  5. geo said, on februarie 13, 2023 at 7:44 am

    The New York Times a numit-o un „mister”, dar în realitate Statele Unite au executat o operațiune maritimă ascunsă care a fost ținută secretă – până acum!

    Centrul de scufundări și salvare al Marinei SUA poate fi găsit într-o locație la fel de obscură precum numele său – pe ceea ce a fost cândva o stradă de țară în orașul rural Panama City, un oraș stațiune în plină expansiune din partea de sud-vest a Floridei, la 70 de mile sud de frontiera cu Alabama. Complexul facilității este la fel de nedescris ca locația sa – o structură de beton murdară post-Al Doilea Război Mondial, care are aspectul unui liceu profesional din partea de vest a Chicago. O spălătorie cu monede și o școală de dans se află peste ceea ce acum este un drum cu patru benzi.

    Centrul a antrenat de zeci de ani scafandri înalt calificați pentru scufundări în apă adâncă, care, odată repartizați în unitățile militare americane din întreaga lume, sunt capabili să facă scufundări tehnice pentru a face luctruri bune – folosirea explozivilor C4 pentru a curăța porturile și plajele de resturi sau mine și dispozitive neexplodate – precum și rele, cum ar fi aruncarea în aer a platformelor petroliere străine, distrugerea supapelor de admisie pentru centralele electrice submarine, distrugerea ecluzelor de pe canalele de transport maritime cruciale. Centrul orașului Panama, care se mândrește cu cea de-a doua cea mai mare piscină interioară din America, a fost locul perfect pentru a recruta cei mai buni și cei mai taciturni absolvenți ai școlii de scufundări care au făcut cu succes vara trecută ceea ce fuseseră autorizați să facă la 80 de metri sub suprafața Mării Baltice.

    În iunie anul trecut, scafandrii Marinei, care operau sub acoperirea unui exercițiu NATO de la mijlocul verii, larg mediatizat și cunoscut sub numele de BALTOPS 22, au plantat explozivii declanșați de la distanță care, trei luni mai târziu, au distrus trei dintre cele patru conducte Nord Stream, potrivit unei surse care cunoaşte în mod direct planificărea operaţională. Două dintre conducte, care erau cunoscute în mod colectiv sub numele de Nord Stream 1, au furnizat Germaniei și unei mari părți a Europei de Vest gaz natural rusesc ieftin de mai bine de un deceniu. O a doua pereche de conducte, numită Nord Stream 2, fusese construită, dar nu erau încă operaționale. Acum, cu trupele rusești la granița cu Ucraina și cu profilarea celui mai sângeros război din Europa din 1945 încoace, președintele Joseph Biden a văzut conductele ca pe un instrument pentru Vladimir Putin prin care gazul natural îi sprijinea ambițiile sale politice și teritoriale.

    Solicitată pentru comentarii, Adrienne Watson, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a spus într-un e-mail: „Aceasta este o ficțiune complet falsă”.

    Tammy Thorp, un purtător de cuvânt al Agenției Centrale de Informații, a scris în mod similar: „Această afirmație este complet și cu totul falsă”.

    Decizia lui Biden de a sabota conductele a venit după mai bine de nouă luni de dezbateri extrem de secrete în interiorul comunității de securitate națională a Washingtonului despre cum ar putea fi atins cel mai bine acest obiectiv. În cea mai mare parte a acelei perioade, problema nu a fost dacă să îndeplinească misiunea, ci cum să o îndeplinească fără nici un indiciu clar despre cine era responsabil. Exista un motiv birocratic vital pentru a ne baza pe absolvenții Școlii de Scufundări a centrului operațional din Panama City. Scafandrii din acest punct exterior granițelor Statelor Unite nu sunt membri ai Comandamentului pentru Operațiuni Speciale din America, ale cărui operațiuni ascunse trebuiesc raportate Congresului și informate în prealabil conducerii Senatului și Camerei Reprezentanților – așa-numitul Gang of Eight. Administrația Biden a făcut tot posibilul pentru a evita scurgerile de informații a acestei planificări desfășurate de la sfârșitul anului 2021 și în primele luni ale lui 2022.

    Președintele Biden și echipa sa de politică externă – Consilierul pentru Securitate Națională Jake Sullivan, Secretarul de Stat Tony Blinken și Victoria Nuland, Subsecretarul de Stat pentru Politică Externă – au fost vocali și consecvenți în ostilitatea lor față de cele două conducte care șerpuiesc pe fundul Mării Baltice din două porturi diferite din nord-estul Rusiei, lângă granița cu Estonia, trecând aproape de insula daneză Bornholm, cu capăt în nordul Germaniei. Ruta directă, care a ocolit tranzitarea Ucrainei, a fost un avantaj pentru economia germană, care se bucura de o abundență de gaz natural rusesc ieftin – suficient pentru a-și conduce fabricile și a-și încălzi casele, permițând în același timp distribuitorilor germani să vândă excesul de gaz, la un profit foarte bun în toată Europa de Vest.

    Acțiunea de sabotaj care poate fi urmărită până în culisele administrației încalcă promisiunile SUA de a minimiza conflictul direct cu Rusia. Așa că secretul era esențial. Încă din primele zile, Nord Stream 1 a fost văzut de Washington și de partenerii săi anti-ruși din NATO ca o amenințare la adresa dominației occidentale a SUA. Holdingul din spatele ei, Nord Stream AG, a fost încorporat în Elveția în 2005 în parteneriat cu Gazprom, o companie rusă cotată la bursă, care produce profituri enorme pentru acționari, dominată de aomeni foarte puternici despre care se știe că sunt în siajul lui Putin. Gazprom controla 51% din companie, patru firme europene de energie – una în Franța, una în Țările de Jos și două în Germania – împărțind restul de 49% din acțiuni și având dreptul de a controla vânzările în aval ale gazelor naturale ieftine către distribuitori locali din Germania și Europa de Vest. Profiturile Gazprom au fost împărțite cu guvernul rus, iar veniturile de stat din gaze și petrol au fost estimate în câțiva ani să se ridice la până la 45% din bugetul anual al Rusiei.

    Nord Stream 1 a fost considerat deja ca fiind o vulnerabilitate majoră în fața hegemonismului american, în viziunea NATO și a Washingtonului, iar Nord Stream 2, a cărui construcție a fost finalizată în septembrie 2021, dacă ar fi fost probat de autoritățile germane de reglementare, ar fi dublat cantitatea de gaz ieftin care ar fi fost disponibil Germaniei și Europei de Vest. A doua conductă ar furniza, de asemenea, suficient gaz pentru mai mult de 50% din consumul anual al Germaniei. Tensiunile au crescut constant între Rusia și NATO, susținute de politica externă agresivă a Administrației Biden. Opoziția față de Nord Stream 2 a izbucnit în ajunul inaugurării lui Biden în ianuarie 2021, când republicanii din Senat, conduși de Ted Cruz din Texas, au ridicat în mod repetat amenințarea politică a gazelor naturale ieftine rusești în timpul audierii de confirmare a lui Blinken ca secretar de stat. Până atunci, un Senat unificat a adoptat cu succes o lege care, așa cum i-a spus Cruz lui Blinken, „a oprit [conducta] pe drumul său”. În tot acest timp exista o presiune politică și economică enormă din partea guvernului german, condus atunci de Angela Merkel, pentru a porni și cea de-a doua conductă.

    Dar oare Biden ar face față germanilor? Blinken a spus da, dar a adăugat că nu a discutat detaliile opiniilor viitorului Președinte. „Știu convingerea lui puternică că aceasta este o idee proastă, distrugerea Nord Stream 2”, a spus el. „Știu că ne-ar pune să folosim toate instrumentele persuasive pe care le avem pentru a-i convinge pe prietenii și partenerii noștri, inclusiv Germania, să nu mergem mai departe cu acest proiect”. Câteva luni mai târziu, când construcția celei de-a doua conducte se apropia de finalizare, Biden a clipit. În luna mai, într-o schimbare uluitoare, administrația a renunțat la sancțiuni împotriva Nord Stream AG, un oficial al Departamentului de Stat recunoscând că încercarea de a opri conducta prin sancțiuni și diplomație „a fost o muncă pe termen lung”.

    În culise, oficialii administrației l-au îndemnat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se confrunta atunci cu amenințarea unei invazii ruse, să nu critice mișcarea.

    Au fost consecințe imediate. Republicanii din Senat, conduși de Cruz, au anunțat o blocare imediată a tuturor nominalizaților pentru politica externă a lui Biden și au amânat adoptarea legii anuale de apărare cu luni bune, până în toamnă. Ulterior, publicația Politico a descris ezitarea lui Biden față de punerea în funcțiune a celei de-a doua conducte ruse drept „o decizie probabil mai mult grava decât retragerea haotică a armatei din Afganistan”.

    Administrația era zdruncinată chiar dacă obținuse o amânare din cauza crizei la mijlocul lunii noiembrie, când autoritățile de reglementare din Germania au suspendat aprobarea celei de-a doua conducte Nord Stream. Prețurile gazelor naturale au crescut cu 8% în câteva zile, pe fondul temerilor tot mai mari în Germania și Europa că suspendarea conductei și posibilitatea crescândă a unui război între Rusia și Ucraina ar duce la o iarnă foarte nedorită. Washingtonului nu i-a fost clar de partea cui este Olaf Scholz, proaspăt numit cancelar al Germaniei. Cu câteva luni mai devreme, după căderea Afganistanului, Scholtz a susținut public apelul președintelui francez Emmanuel Macron pentru o politică externă europeană mai autonomă într-un discurs la Praga – sugerând în mod clar mai puțină dependență de Washington și față de acțiunile sale mercuriale. În tot acest timp, trupele rusești s-au acumulat în mod constant și amenințător la granițele Ucrainei, iar până la sfârșitul lunii decembrie, peste 100.000 de soldați erau în măsură să lovească din Belarus, Rusia și Crimeea. Alarma creștea în Washington, inclusiv o evaluare de la Blinken conform căreia numărul de trupe ar putea fi „dublat în scurt timp”. Atenția administrației s-a concentrat din nou pe Nord Stream. Atâta timp cât Europa rămânea dependentă de conductele pentru gaze naturale ieftine, Washingtonul se temea că țări precum Germania vor fi reticente să furnizeze Ucrainei banii și armele de care avea nevoie pentru a învinge Rusia. În acest moment neliniștit, Biden l-a autorizat pe Jake Sullivan să reunească un grup de interagenți pentru a veni cu un plan. Toate opțiunile urmau să fie pe masă.

    PLANIFICAREA

    În decembrie 2021, cu două luni înainte ca primele tancuri rusești să ajungă în Ucraina, Jake Sullivan a convocat o reuniune a unei forțe operative nou formate din cadrul șefilor de stat major, CIA și Departamentele de Stat și Trezorerie și a cerut recomandări despre cum să răspundă la invazia iminentă a lui Putin. Ar fi prima dintr-o serie de întâlniri extrem de secrete, într-o cameră securizată de la ultimul etaj al vechii clădiri de birouri executive, adiacentă Casei Albe, care a fost și casa Consiliului Consultativ pentru Informații al Președintelui (PFIAB). Au existat discuții obișnuite care au dus în cele din urmă la o întrebare preliminară crucială: recomandarea transmisă de grup către președinte ar fi reversibilă – cum ar fi un alt nivel de sancțiuni și restricții valutare – sau ireversibilă – adică acțiuni cinetice, care nu ar putut fi reversate? Ceea ce a devenit clar pentru participanți, potrivit sursei care cunoaște procesul direct, este că dorința lui Sullivan era cu grupul să vină cu un plan de distrugere a celor două conduse Nord Stream și că ințiativa lui îndeplinea dorințele exprese ale Președintelui.

    Pe parcursul următoarelor întâlniri, participanții au dezbătut opțiunile pentru un atac. Marina a propus folosirea unui submarin nou comandat pentru a ataca direct conducta. Forțele aeriene au discutat despre aruncarea de bombe cu siguranțe întârziate care ar putea fi declanșate de la distanță. CIA a susținut că orice ar fi fost făcut, va trebui să fie ascuns. Toți cei implicați au înțeles miza. „Nu sunt lucruri pentru copii”, a spus sursa. Dacă atacul ar fi urmărit până în Statele Unite, „este un act de război”. La acea vreme, CIA era condusă de William Burns, un fost ambasador blând în Rusia, care a servit ca secretar de stat adjunct în Administrația Obama. Burns a autorizat rapid un grup de lucru al Agenției ai cărui membri ad-hoc includeau, întâmplător, pe cineva care era familiarizat cu capacitățile scafandrilor de adâncime ai Marinei din Panama City. În următoarele câteva săptămâni, membrii grupului de lucru al CIA au început să elaboreze un plan pentru o operațiune ascunsă care să folosească scafandri de adâncime pentru a declanșa o explozie de-a lungul conductei.

    Se mai făcuse ceva de genul acesta. În 1971, Comunitatea de Informații Americane a aflat din surse încă nedezvăluite că două unități importante ale Marinei Ruse comunicau printr-un cablu submarin îngropat în Marea Ohotsk, pe coasta Orientului Îndepărtat a Rusiei. Telefonul era legat un comandament regional al Marinei de cartierul general de la Vladivostok. O echipă aleasă cu atenție de agenți ai Agenției Centrale de Informații și a Agenției Naționale de Securitate a fost adunată undeva în zona Washington și sub acoperire adâncă a elaborat un plan, folosind scafandrii Marinei, submarine modificate și un vehicul de salvare submarin de adâncime, care a reușit, după multe încercări și erori, în localizarea cablului rusesc. Scafandrii au plantat pe cablu un dispozitiv de ascultare sofisticat care a interceptat cu succes traficul rusesc și l-au înregistrat pe un sistem de înregistrare. NSA a aflat că ofițerii superiori ai marinei ruse, convinși de securitatea legăturii lor de comunicare, au discutat cu colegii lor fără criptare. Dispozitivul de înregistrare și banda lui au trebuit să fie înlocuite lunar, iar proiectul a continuat vesel timp de un deceniu până când a fost compromis de un tehnician civil NSA în vârstă de patruzeci și patru de ani, pe nume Ronald Pelton, care vorbea fluent rusă. Pelton a fost trădat de un dezertor rus în 1985 și condamnat la închisoare. El a fost plătit doar de 5.000 de dolari de către ruși pentru dezvăluirile sale despre operațiune, împreună cu 35.000 de dolari pentru alte date operaționale rusești pe care le-a furnizat și care nu au fost niciodată făcute publice.

    Acel succes subacvatic, cu numele de cod Ivy Bells, a fost inovator și riscant și a produs informații neprețuite despre intențiile și planificarea Marinei Ruse. Totuși, grupul de interagenții a fost inițial sceptic față de entuziasmul CIA pentru un atac ascuns la adâncime. Au fost prea multe întrebări fără răspuns. Apele Mării Baltice au fost puternic patrulate de marina rusă și nu existau platforme petroliere care să poată fi folosite ca acoperire pentru o operațiune de scufundări. Ar trebui scafandrii să meargă în Estonia, chiar peste graniță de docurile de încărcare a gazelor naturale ale Rusiei, pentru a se antrena pentru misiune? „Ar fi o ceva a dracu’ de greu!”, i s-a spus agenției. De-a lungul contrelor ăstora, a spus sursa, „unii oameni care lucrează din CIA și Departamentul de Stat au spus: „Nu faceți asta”. Este o prostie și va fi un coșmar politic dacă iese la iveală.” Cu toate acestea, la începutul lui 2022, grupul de lucru CIA a raportat grupului interagenții al lui Sullivan: „Avem o modalitate de a arunca în aer conductele”. Ce a urmat a fost uimitor. Pe 7 februarie, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de aparent inevitabila invazie rusă a Ucrainei, Biden s-a întâlnit în biroul său de la Casa Albă cu cancelarul german Olaf Scholz, care, după o oarecare clătinare, se afla acum ferm în echipa americană.

    La conferința de presă care a urmat, Biden a spus sfidător: „Dacă Rusia invadează… nu va mai exista un Nord Stream 2. Îi vom pune capăt.” Cu douăzeci de zile mai devreme, subsecretarul Nuland a transmis în esență același mesaj la un briefing al Departamentului de Stat, cu puțină acoperire de presă. „Vreau să fiu foarte clară…”, a spus ea ca răspuns la o întrebare, „…dacă Rusia invadează Ucraina, într-un fel sau altul Nord Stream 2 nu va merge mai departe.”

    Câțiva dintre cei implicați în planificarea misiunii conductei au fost consternați de ceea ce ei considerau drept referințe indirecte la atac. „A fost ca și cum ai pune o bombă atomică la pământ în Tokyo și le-ai spune japonezilor că o vom detona”, a spus sursa. „Planul era ca opțiunile să fie executate după invazie și să nu fie făcute publice. Biden pur și simplu nu a înțeles-o sau a ignorat-o.” Indiscreția lui Biden și Nuland, dacă asta a fost, ar fi putut să-i fi frustrat pe unii dintre planificatori. Dar a creat și o oportunitate. Potrivit sursei, unii dintre înalți oficiali ai CIA au stabilit că aruncarea în aer a conductei „nu mai poate fi considerată o opțiune ascunsă, deoarece președintele tocmai a anunțat că o vom face și că știm cum să o facem”.

    Planul de a arunca în aer Nord Stream 1 și 2 a fost brusc retrogradat de la o operațiune ascunsă care impunea informarea Congresului la una care a fost considerată o operațiune de informații foarte clasificată cu sprijin militar american. Potrivit legii, sursa a explicat: „Nu mai exista o cerință legală de a raporta operațiunea la Congres. Tot ce aveau de făcut acum era doar să o facă – dar tot trebuia să fie secret. Rușii au supraveghere superlativă a Mării Baltice.” Membrii grupului de lucru al Agenției nu aveau contact direct cu Casa Albă și erau dornici să afle dacă președintele a vrut să spună ceea ce spusese – adică dacă misiunea era acum o încercare. Sursa își amintește gestica lui Bill Burns atunci când spus „O facem!”.

    OPERAȚIUNEA Norvegia a fost locul perfect pentru a baza misiunea. În ultimii câțiva ani de criză Est-Vest, armata americană și-a extins foarte mult prezența în Norvegia, a cărei graniță de vest se întinde pe 1.400 de mile de-a lungul Oceanului Atlantic de Nord și se îmbină deasupra Cercului Arctic cu Rusia. Pentagonul a creat locuri de muncă și contracte bine plătite, pe fondul unor controverse locale, investind sute de milioane de dolari pentru a moderniza și extinde instalațiile marinei și ale forțelor aeriene americane din Norvegia. Noile lucrări au inclus, cel mai important, un radar cu deschidere sintetică avansată în nord, care a fost capabil să pătrundă adânc în Rusia și a intrat online exact în momentul în care comunitatea de informații americane a pierdut accesul la o serie de site-uri de ascultare pe distanță lungă din China. O bază de submarine americane recent renovată, care fusese în construcție de ani de zile, devenise operațională, iar mai multe submarine americane au putut acum să lucreze îndeaproape cu colegii lor norvegieni pentru a monitoriza și a spiona o mare reduță nucleară rusă, aflată la 250 de mile la est, pe Peninsula Kola. De asemenea, America a extins considerabil o bază aeriană norvegiană în nord și a livrat forțelor aeriene norvegiene o flotă de avioane de patrulare P8 Poseidon, construite de Boeing, pentru a-și spori spionajul pe distanță lungă asupra tuturor lucrurilor legate de Rusia. În schimb, guvernul norvegian i-a înfuriat pe liberali și pe unii moderați din parlamentul său în noiembrie anul trecut, adoptând Acordul suplimentar de cooperare în domeniul apărării (SDCA). Conform noului acord, sistemul juridic al SUA ar avea jurisdicție în anumite „zone agreate” din nord asupra soldaților americani acuzați de crime în afara bazei, precum și asupra acelor cetățeni norvegieni acuzați sau suspectați că ar interveni în munca de la bază.

    Norvegia a fost unul dintre semnatarii originali ai Tratatului NATO în 1949, în primele zile ale Războiului Rece. Astăzi, comandantul suprem al NATO este Jens Stoltenberg, un anticomunist hotărât, care a servit ca prim-ministru al Norvegiei timp de opt ani, înainte de a se muta la înaltul său post NATO, cu sprijinul american, în 2014. El a fost un dur în toate lucrurile legate de Putin și Rusia și care a cooperat cu comunitatea de informații americane încă de la războiul din Vietnam. De atunci s-a avut deplină încredere în el. „El este mănușa care se potrivește mâinii americane”, a spus sursa. Înapoi la Washington, planificatorii știau că trebuie să meargă în Norvegia. „Ei îi urau pe ruși, iar marina norvegiană era plină de marinari și scafandri superbi, care aveau generații de experiență în explorarea foarte profitabilă de petrol și gaze de adâncime”, a spus sursa. De asemenea, se poate avea încredere că vor păstra misiunea secretă. (Norvegienii s-ar putea să fi avut și alte interese. Distrugerea Nord Stream – dacă americanii ar putea reuși – ar permite Norvegiei să vândă mult mai mult din propriul gaz natural către Europa.) La un moment dat, în martie, câțiva membri ai echipei au zburat în Norvegia pentru a se întâlni cu Serviciul Secret și Marina Norvegiană. Una dintre întrebările cheie a fost unde exact în Marea Baltică era cel mai bun loc pentru a planta explozivii. Nord Stream 1 și 2, fiecare cu două seturi de conducte, au fost separate în mare parte de puțin mai mult de o milă, în așezarea lor pe fundul mării spre portul Greifswald din extremul nord-est al Germaniei.

    Marina norvegiană a găsit rapid locul potrivit, în apele puțin adânci ale Mării Baltice, la câteva mile de insula Bornholm din Danemarca. Conductele se desfășurau la mai mult de o milă una de cealaltă de-a lungul unui fund mării care avea doar 80 de metri adâncime. Acest lucru ar fi în raza de acțiune a scafandrilor, care, operând pe tipologia de tip vânător de mine norvegian din clasa Alta, s-ar putea scufunda cu un amestec de oxigen, azot și heliu putând transporta încărcături C4 și ale poziționa pe cele patru conducte cu protecție din beton. Ar fi o muncă plictisitoare, consumatoare de timp și periculoasă, dar apele de lângă Bornholm aveau un alt avantaj: nu existau curenți mari de maree, care ar fi îngreunat sarcina de scufundare. Era deci ok.

    După un pic de cercetare, americanii și-au dat acordul. În acest moment, grupul obscur de scufundări de adâncime din Panama City a intrat din nou în joc. Școlile de mare adâncime din Panama City, ai căror stagiari au participat la Ivy Bells, sunt văzute ca ceva nedorit de absolvenții de elită ai Academiei Navale din Annapolis, care caută de obicei gloria de a fi desemnați ca militar al SEAL, pilot de luptă sau submarinist. Dacă cineva trebuie să devină un „pantof negru” – adică un membru al comandamentului navei de suprafață mai puțin dorit – există întotdeauna ceva de făcut pe un distrugător, crucișător sau navă amfibie. Cea mai puțin plină de farmec dintre toate este ramura de scufundare pentru minare. Acești scafandri nu apar niciodată în filmele de la Hollywood sau pe coperta revistelor populare. „Cei mai buni scafandri cu calificări de scufundare profundă sunt o comunitate strânsă și doar cei mai buni sunt recrutați pentru operațiune și li se spune să fie pregătiți să fie chemați la CIA din Washington”, a spus sursa.

    Danemarca fusese, de asemenea, unul dintre semnatarii originali ai NATO și era cunoscută în comunitatea de informații pentru legăturile sale speciale cu Regatul Unit. Suedia a solicitat aderarea la NATO și și-a demonstrat marea abilitate în gestionarea sistemelor sale subacvatice de sunet și senzori magnetici care urmăreau cu succes submarinele rusești care apăreau ocazional în apele îndepărtate ale arhipelagului suedez și erau forțate să iasă la suprafață.

    Norvegienii s-au alăturat americanilor pentru a insista că unii oficiali înalți din Danemarca și Suedia trebuie să fie informați în termeni generali despre posibila activitate de scufundări în zonă. În felul acesta, cineva mai sus ar putea interveni și ține un raport în afara lanțului de comandă, izolând astfel o scurgere de informații care ar fi privit operațiunea asupra conductelor. „Ceea ce li s-a spus și ceea ce știau au fost intenționat diferit”, mi-a spus sursa. (Ambasada Norvegiei, solicitată să comenteze această poveste, nu a răspuns.)

    Norvegienii au fost cheia pentru a rezolva și alte obstacole. Marina rusă era cunoscută că poseda tehnologie de supraveghere capabilă să detecteze și să declanșeze mine subacvatice. Dispozitivele explozive americane trebuiau camuflate într-un mod care să le facă să pară sistemului rus ca parte a fundalului natural – ceva ce necesita adaptarea la salinitatea specifică a apei. Iar norvegienii au avut din nou o soluție.

    S-a pus întrebarea crucială când ar trebui să aibă loc operațiunea. În fiecare iunie, în ultimii 21 de ani, Flota a 6-a Americană, a cărei navă amiral are sediul în Gaeta, Italia, la sud de Roma, a sponsorizat un exercițiu major NATO în Marea Baltică, care implică zeci de nave aliate din întreaga regiune. Actualul exercițiu, desfășurat în iunie, ar fi cunoscut sub numele de Baltic Operations 22 sau BALTOPS 22. Norvegienii au propus că acesta ar fi acoperirea ideală pentru plantarea minelor. Americanii au oferit un element vital: i-au convins pe planificatorii Flotei a 6-a să adauge programului un exercițiu de cercetare și dezvoltare. Exercițiul, făcut public de Marina, a implicat Flota a 6-a în colaborare cu „centrele de cercetare și război” ale Marinei. Evenimentul pe mare va avea loc în largul coastei insulei Bornholm și va implica echipe NATO de scafandri care plantează mine, echipe concurente care folosesc cea mai recentă tehnologie subacvatică pentru a le găsi și distruge. A fost atât un exercițiu util, cât și o acoperire ingenioasă. Băieții din Panama City își puteau face treaba și explozivii C4 ar fi fost pe poziție până la sfârșitul BALTOPS22, cu cronometrele setate la 48 de ore. Toți americanii și norvegienii ar fi dispărut de mult de-acolo când ar fi survenit prima explozie. Zilele se numărau invers. „Ceasul ticăia și eram aproape de misiune îndeplinită…”, a spus sursa.

    Iar apoi, Washingtonul a căzut pe gânduri. Bombele aveau să fie instalate în timpul BALTOPS, dar Casa Albă s-a îngrijorat că o fereastră de două zile pentru detonarea lor ar fi prea aproape de sfârșitul exercițiului și ar fi evident că America a fost implicată. Așa că s-a venit cu o nouă solicitare: „Pot oamenii de pe teren să vină cu vreo modalitate de a arunca conductele mai târziu la comandă?”. Unii membri ai echipei de planificare au fost supărați și frustrați de aparenta indecizie a Președintelui. Scafandrii din Panama City exersaseră în mod repetat să planteze C4 pe conducte, așa cum ar fi făcut-o în timpul BALTOPS, dar acum echipa din Norvegia a trebuit să găsească o modalitate de a-i oferi lui Biden ceea ce își dorea – capacitatea de a emite un ordin de execuție cu succes la un moment dat. La alegerea lui. A fi însărcinat cu o schimbare arbitrară, de ultimă oră, era ceva obișnuit pentru CIA. Acest lucru doar a reînnoit preocupările împărtășite de unii cu privire la necesitatea și legalitatea întregii operațiuni. Ordinele secrete ale președintelui au evocat, de asemenea, dilema CIA în zilele războiului din Vietnam, când președintele Johnson, confruntat cu creșterea sentimentului antirăzboi, a ordonat agenției să-și încalce statutul – care îi împiedica în mod special să opereze în interiorul Americii – spionând liderii antirăzboi pentru a vedea dacă erau controlați de Rusia comunistă.

    În cele din urmă, Agenția a acceptat și de-a lungul anilor 1970 a devenit clar cât de departe fusese dispusă să meargă. Au existat dezvăluiri ulterioare din ziare în urma scandalurilor Watergate despre spionajul Agenției asupra cetățenilor americani, implicarea acesteia în asasinarea liderilor străini și subminarea guvernului socialist al lui Salvador Allende. Aceste dezvăluiri au condus la o serie dramatică de audieri la mijlocul anilor 1970 în Senat, conduse de Frank Church care a arătat clar că Richard Helms, directorul CIA la acea vreme, a acceptat că avea obligația de a face ceea ce a vrut Președintele, chiar dacă asta însemna încălcarea legii. Într-o mărturie nepublicată, cu ușile închise, Helms a explicat cu tristețe că „aproape că faci ceva sfânt” la ordinele secrete ale unui președinte. „Fie că este corect sau nu, CIA funcționează în conformitate cu reguli diferite decât orice altă entitate ce poate fi sub controlul Guvernului.” În esență, le spunea senatorilor că el, în calitate de șef al CIA, a înțeles că a lucrat pentru „Coroană” și nu pentru Constituție.

    Așa că americanii care lucrau în Norvegia au funcționat în aceeași dinamică și au demarat cu respect cercetările pentru noua problemă – cum să detoneze de la distanță explozivii C4 la ordinul lui Biden. A fost o misiune mult mai solicitantă decât au înțeles cei de la Washington. Echipa din Norvegia nu avea cum să știe când Președintele ar putea apăsa butonul. Ar fi în câteva săptămâni, în multe luni sau în jumătate de an sau mai mult? Explozibilul C4 atașat conductelor ar fi putut fi declanșat de o geamandură sonar aruncată de un avion în scurt timp, dar procedura ar fi implicat cea mai avansată tehnologie de procesare a semnalului. Odată puse la locul lor, dispozitivele de sincronizare întârziate atașate la oricare dintre cele patru conducte ar fi putut fi declanșate accidental de amestecul complex de zgomote de fond oceanice de-a lungul Mării Baltice cu trafic intens – de la nave apropiate și îndepărtate, foraje subacvatice, evenimente seismice, valuri și chiar de creaturi maritime. Pentru a evita acest lucru, geamandura sonar, odată așezată, ar emite o secvență de sunete tonale unice de joasă frecvență – la fel ca cele emise de un flaut sau de un pian – care ar fi recunoscute de dispozitivul de cronometrare și, după orele prestabilite de întârziere ar fi declanșat explozivii.

    „Vrei un semnal suficient de robust încât niciun alt semnal să nu poată trimite accidental un puls care a detonat explozivii!”, mi-a spus dr. Theodore Postol, profesor emerit de știință, Tehnologie și Politică de Securitate Națională la MIT. Postol, care a servit ca consilier științific al șefului operațiunilor navale al Pentagonului, a spus că problema cu care se confruntă grupul în Norvegia din cauza întârzierii lui Biden este una care ține de hazard: „Cu cât explozivii sunt mai mult în apă, cu atât ar exista un risc mai mare de apariție aleatorie a unui semnal care ar detona bombele.”.

    Pe 26 septembrie 2022, un avion de supraveghere P8 al Marinei Norvegiene a efectuat un zbor aparent de rutină și a aruncat o geamandură sonar. Semnalul s-a răspândit sub apă, inițial către Nord Stream 2 și apoi către Nord Stream 1. Câteva ore mai târziu, explozivii de mare putere C4 au fost declanșați și trei dintre cele patru conducte au fost scoase din funcțiune. În câteva minute, bulele de gaz metan care au rămas în conductele închise au putut fi văzute răspândindu-se pe suprafața apei și lumea a aflat că a avut loc ceva ireversibil.

    DEZNODĂMÂNTUL

    Imediat după bombardamentul conductei, presa americană a tratat-o ​​ca pe un mister nerezolvat. Rusia a fost citată în mod repetat ca un probabil vinovat, stimulată de scurgerile calculate de la Casa Albă – dar fără a stabili vreodată un motiv clar pentru un astfel de act de autosabotaj. Dacă rușii, de ciudă nu ar mai fi dorit să dea gaz Europei, ar fi oprit pur și simplu robinetul.

    Câteva luni mai târziu, când s-a constatat că autoritățile ruse obțineau în liniște estimări pentru costul reparației conductelor, New York Times a descris știrea ca fiind „teorii complicate despre cine se afla în spatele” atacului. Niciun ziar american important nu a săpat spre amenințările anterioare la adresa conductelor făcute de Biden și Nuland, Subsecretarul de Stat. Deși nu a fost niciodată clar de ce Rusia ar încerca să-și distrugă propria conductă profitabilă, o rațiune mai grăitoare pentru acțiunea președintelui a venit de la secretarul de stat Blinken.

    Întrebat la o conferință de presă în septembrie anul trecut despre consecințele agravării crizei energetice din Europa de Vest, Blinken a descris momentul ca fiind unul potențial bun: „Este o oportunitate extraordinară de a elimina odată pentru totdeauna dependența de energia rusă și astfel, de a îndepărta de Vladimir Putin arma energiei ca mijloc de a-și promova planurile imperiale. Acest lucru este foarte semnificativ și oferă o oportunitate strategică extraordinară pentru anii următori, dar între timp suntem hotărâți să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că consecințele tuturor acestor lucruri nu sunt suportate de cetățenii din țările noastre sau, de altfel, in jurul lumii.”

    Ulterior, Victoria Nuland și-a exprimat satisfacția față de dispariția conductelor. Depunând mărturie la o audiere a Comisiei de Relații Externe a Senatului, la sfârșitul lunii ianuarie, ea i-a spus senatorului Ted Cruz: „La fel ca tine, sunt și cred că Administrația este foarte mulțumită să știe că Nord Stream 2 este acum o bucată de metal pe fundul mării.”

    Sursa dezvăluirilor a avut o viziune mult mai orientată spre decizia lui Biden de a sabota mai mult de 2500 de kilometri de conductă Gazprom pe măsură ce se apropia iarna. „Ei bine”, a spus el, vorbind despre președinte, „trebuie să recunosc că tipul are coaie. A spus că o va face și a făcut-o.” Întrebat de ce credea că rușii nu vor răspunde, el a spus cinic: „Poate că își doresc capacitatea de a face aceleași lucruri. A fost o poveste frumoasă!”, a continuat el, „În spatele ei a fost o operațiune secretă care a plasat experți în domeniu și echipamente care-au fost declanșate de un semnal codat. Însă singurul defect al întregii operațiuni a fost decizia de a o face.”

    https://telegra.ph/CUM-A-DISTRUS-AMERICA-CONDUCTELE-NORD-STREAM-02-12

    Apreciat de 1 persoană

    • geo said, on februarie 13, 2023 at 7:51 am

      Confirmarea articolului Hersh

      Ce am învățat de la un denunțător despre explozia Nord Stream în 2022

      În octombrie 2022, am primit un mesaj de la un denunțător care pretindea că deține informații despre explozia Nord Stream. Narațiunea lui confirmă exact relatarea lui Seymour Hersh despre explozia conductei.

      În articolul meu care traduce raportul lui Seymour Hersh, care detaliază modul în care administrația Biden a planificat și a efectuat explozia conductelor Nord Stream încă din 2021, am menționat că în urmă cu câteva luni, cineva m-a contactat, care susținea că a fost soldat în manevră. BALTOPS 22 și care susține că a văzut cât de extrem de arogant s-au comportat scafandri speciali din SUA pe nava de război pe care servise, exact la locul detonării ulterioare atașarea minelor „exersate”.

      Din păcate, nu a putut oferi nicio dovadă pentru povestea lui și a vrut să rămână anonim, motiv pentru care nu am raportat despre aceasta, pentru că nu a putut oferi nimic de încredere care să-și confirme povestea. Desigur, nu scriu un articol bazat pe o poveste de la cineva care nu-și dezvăluie identitatea și nu poate oferi dovezi pentru susținerea poveștii sale. Totuși, după ce Hersh a fost publicat pe 8 februarie, sunt sigur că avertizorul care m-a contactat în acel moment spunea adevărul pentru că povestea lui se potrivește exact cu ceea ce a publicat Hersh.

      Prin urmare, voi spune aici ceea ce am aflat în octombrie 2022 și voi traduce și public complet și e-mailul de la anunțător, al cărui text l-am primit pe 4 octombrie 2022. E-mailul a fost inițial în engleză și a venit de la o adresă anonimă Proton.

      După cum am aflat de la anunțător

      La începutul lunii octombrie 2022, am fost contactat de colegul și prietenul meu John Marc Dugan , un american care locuiește la Moscova. Primise un e-mail de la un denunțător anonim.

      La acea vreme am discutat mult timp ce am putea face cu el, dar din moment ce anunțătorul nu a putut oferi nicio dovadă pentru povestea lui și nu am putut verifica pozele pe care le-a trimis, până la urmă totul este posibil cu Photoshop, nu am fost Nu sunt pregătit să public nimic despre asta. Din câte știu eu, John nu a relatat despre asta nici în videoclipurile sale.

      Ce părți din povestea Hersh confirmă e-mailul anunțului

      Din ceea ce știu astăzi din articolul lui Seymour Hersh, cred că povestea anunțului este autentică, deoarece se potrivește exact cu ceea ce scrie Hersh. La vremea respectivă, anunțătorul a raportat despre scafandri speciali americani cu aspect nemilitar care au fost urcați cu elicopterul pe nava de război pe care denunțatorul servea în timpul manevrei BALTOPS 22.

      Acest lucru confirmă povestea lui Hersh conform căreia scafandrii de specialitate sunt de la școala de scufundări a Marinei din Panama City din Florida și nu erau soldați, dar se crede că sunt serviciile de informații americane. Ba chiar mai mult: Hersh nu intră în detaliile operațiunii din Marea Baltică în sine, dar anunțătorul o face. Și a menționat că scafandrii speciali din SUA aveau sisteme de scufundări MK29, despre care spune că sunt clasificate.

      După ce se găsește pe net, MK29 sunt de fapt secrete, în orice caz nu le poți comanda, există doar rapoarte despre ele. Cel mai important, conform unui raport al Departamentului de Apărare al SUA din 2018, acestea au fost dezvoltate de școala de scufundări a Marinei SUA din Panama City, Florida, pe care Hersh o menționează. Faptul că denunțătorul a menționat sistemul MK29, care are o legătură directă cu școala de scufundări a Marinei ai cărei scafandri specialiști Hersh spune că au pus bombele pe conducte, la începutul lui octombrie 2022, este o confirmare suplimentară a poveștii lui Hersh pentru mine.

      În acest videoclip, Marina SUA afișează cu mândrie MK29 și explică beneficiile acestuia la scufundări lungi și adânci.

      MK29 Sistem de respirări cu gaz mixt

      Potrivit denunțătorului, scafandrii speciali trebuiau să facă exerciții cu minele marine, dar conform anunțului nu aveau echipamentul necesar cu ei. În schimb, au purtat echipament de ultimă generație pentru scufundări adânci (inclusiv MK29) de care nici măcar nu au nevoie pentru un exercițiu de mină pe mare, care plutește la adâncimi atât de mici încât echipamentul de scuba convențional este suficient. Potrivit informatorului, scafandrii speciali au fost și ei activi în locul nepotrivit în timpul exercițiului și au stat sub apă mult mai mult decât este posibil cu echipamentul cu care este familiarizat.

      Hersh scrie în articolul său că scafandrii speciali au atașat dispozitivele explozive la conducte sub pretextul unui exercițiu cu mine marine. Exercițiul cu minele marine a fost așadar inclus în manevra BALTOPS 22 ca camuflaj pentru așezarea bombelor pe conducte. Și aici, emailul scris de anunțător corespunde articolului publicat acum de Hersh.

      E-mailul anunțului
      Vă arăt acum textul e-mailului pe care anunțătorul l-a trimis lui John și pe care John mi l-a transmis imediat după 4 octombrie. Le-am tradus din engleză.

      Începutul traducerii:

      Stimate domnule Dugan!

      Vă scriu această scrisoare în speranța că o veți transmite mai departe. Eu nu pot împărtăși informațiile, deoarece mi-ar dăuna carierei și vieții. Vă trimit această fotografie ca dovadă că am fost acolo și o copie a actului meu de identitate. Poți să dai asta unui alt jurnalist în care ai încredere, dar nu-l dai din posesia ta. Este important să nu îl distribuiți nimănui și să nu mai utilizați niciodată acest cont de e-mail. Puteți cita litera text, așa cum este scrisă:

      Am avut un rol administrativ de conducere în exercițiul militar BALTOPS 22 din iunie, lângă insula Bornholm, Danemarca. Nu vă pot da titlul meu exact, deoarece ar putea dezvălui identitatea mea. Au existat câteva detalii neobișnuite în jurul unui grup de pușcași marini americani de la Forțele Navale de Lovitură și Sprijin NATO (STRIKFORNATO) care au călătorit din Stockholm. Ceea ce părea ciudat la acea vreme pare de-a dreptul nefast în retrospectivă.

      Lasă-mă să explic. Iertați-mă în avans dacă am înțeles greșit terminologia, deoarece armata țării mele poate folosi termeni diferiți. Nu pot da detalii despre meseria mea, dar lucrez coordonând echipe de scufundări și operațiuni subacvatice cu diferite forțe aliate NATO.

      Pe 15 iunie, ziua exercițiului, am fost implicat în coordonarea anumitor aspecte ale exercițiului. Trebuie să fiu vag aici. Un elicopter militar american a sosit cu un grup de bărbați despre care se crede că sunt vânători de mine marinei americane. Au debarcat, și-au descărcat echipamentul și s-au întâlnit atât cu vice-amiralul US Navy, cât și cu un grup de americani în civil, care au sosit câteva ore mai târziu. Am presupus cu toții că erau un fel de agent de informații.

      După o scurtă conversație, pe care nu am putut-o auzi din cauza zgomotului elicopterului, s-au dus la briefing-ul lor.

      Mi s-a părut destul de ciudat că erau din Marina SUA. Primul meu gând a fost că arătau ca un grup de teroriști și nu ca cineva din Marina SUA. Celelalte grupuri pe care le aveam din multe ramuri ale armatei aveau un fel de standarde. Tunsorile, de exemplu. Nu numai că acești bărbați aveau păr sălbatic care ar fi fost împotriva normelor militare în orice națiune civilizată, dar aveau și păr pe față. După cum am spus, semănau mai mult cu teroriștii din Orientul Mijlociu. Niciunul dintre acești bărbați nu purta o etichetă de identificare la gât.

      Un alt lucru care mi s-a părut ciudat a fost că au pretins că caută mine subacvatice, dar nu aveau echipament pentru astfel de exerciții. Echipamentul lor era alcătuit din cele mai recente echipamente de scufundări subacvatice ale Marinei și niște carcase mici pe care le numim pelicani.

      Sarcina lor era să ducă o barcă gonflabilă într-o anumită locație, să caute mine antinavă acolo și să se întoarcă cu descoperirile lor. De obicei, au cu ei un kit lung de detectare a metalelor în astfel de întreprinderi, dar acesta lipsea din trusa lor.

      Un detaliu care mi-a părut foarte ciudat aici a fost faptul că alte echipe de dragători de mine purtau echipament de SCUBA convențional cu rezervoare și altele asemenea, în timp ce acest grup purta aparate respiratorii și costume de neopină de ultimă generație cu heliu. Deși nu am văzut niciodată unul de aproape, sunt destul de sigur că erau sistemele MK29, concepute pentru scufundări adânci și clasificate până astăzi. Armata țării mele nici măcar nu și-ar putea permite heliul, darămite costumele în sine.Depistarea minelor la doar câțiva metri sub suprafață cu siguranță nu ar necesita aceste costume.

      Au ieșit pe mare cu barca lor. Nu în zona în care au fost amplasate minele simulate, ci într-o locație complet diferită. Colegul meu, care monitoriza diferitele locații ale echipelor, a făcut o glumă obișnuită despre cum s-a pierdut Marina SUA și la două mii de metri de locul unde era intenționată.

      Au coborât din barca lor, purtând aparatul de respirație și au dispărut sub apă timp de peste șase ore. Din câte știu, nu există un echipament subacvatic autonom care să poată ține un scafandru sub apă timp de șase ore. Cu cele mai recente sisteme militare, este posibil maximum trei sau patru ore dacă scafandrul nu se efortează prea mult. După câteva ore am devenit îngrijorați și am contactat coordonatorul Flotei a 6-a SUA care ne-a asigurat că totul este în regulă, că au fost în contact, că ignorăm chestiunea și nu facem niciun raport.

      După ce exercițiul s-a încheiat și s-au întors, aproape toți pelicanii au dispărut. Nu au stat pentru nicio plăcere. Au discutat scurt cu civilii americani, s-au urcat într-un elicopter care aștepta și au decolat. Civilii cu care au vorbit au plecat și ei, deși într-un alt elicopter. Misiunea lor a fost descrisă mai târziu ca fiind „finalizată cu succes”, deși nu erau nici pe departe aproape de obiectiv.

      Privind retrospectiv, am următoarele suspiciuni. Scafandrii s-au întâlnit cu un submersibil mic, în așteptare, care i-a dus în zona conductei. Explozivii necesari unei astfel de operațiuni nu s-ar fi încadrat în trusa lor, așa că bănuiesc că aveau echipamente de topografie și urmărire cu care puteau marca locul unde trebuia plasat explozivii. După ce au examinat conducta și au marcat coordonatele corecte, au avut timp să verifice aceste date cu tehnicienii în demolări, să se întoarcă la șantier la o dată ulterioară și să plaseze încărcăturile explozive necesare, care au fost apoi detonate cu un cronometru sau de la distanță.

      sfârşitul traducerii

      De remarcat că anunțătorul a greșit probabil într-un punct din concluzia sa, deoarece scafandrii ar fi putut să fi plantat imediat explozivii, potrivit raportului Hersh. Poate că submersibilul bănuit de avertizor l-a purtat, ceea ce este cu totul posibil.

      SUA au așa-numitele „ sisteme maritime fără pilot ” necesare și sunt testate în mod regulat în timpul manevrelor, cum arată această manevră din septembrie 2022 în largul coastei Portugaliei.

      https://www.anti-spiegel.ru/2023/was-ein-whistleblower-mir-schon-im-2022-ueber-die-nord-stream-sprengung-mitgeteilt-hat/

      Apreciază

  6. geo said, on februarie 13, 2023 at 7:52 am

    MANIFEST PENTRU PACE
    Astăzi este a 352-a zi de război din Ucraina. Peste 200.000 de soldați și 50.000 de civili au fost uciși până acum. Femeile au fost violate, copiii speriați, un întreg popor traumatizat. Dacă luptele continuă așa, Ucraina va fi în curând o țară depopulată, devastată. Și mulți oameni din întreaga Europă se tem și de o escaladare a războiului. Se tem pentru viitorul lor și al copiilor lor.

    Populația ucraineană atacată cu brutalitate de Rusia are nevoie de solidaritatea noastră. Dar ce ar fi acum solidaritatea? Cât timp vor mai fi lupte și moarte pe câmpul de luptă al Ucrainei? Și acum, un an mai târziu, care este de fapt scopul acestui război? Ministrul german de externe a spus recent că „noi” ducem un „război împotriva Rusiei”. În serios?

    Președintele Zelenskyj nu își ascunde obiectivul. După tancurile promise, el cere acum și avioane de luptă, rachete cu rază lungă de acțiune și nave de război – pentru a învinge Rusia peste tot? Cancelarul german asigură în continuare că nu vrea să trimită avioane de luptă sau „trupe terestre”. Dar câte „linii roșii” au fost deja trecute în ultimele luni?

    Este de temut că Putin va lansa un contraatac maxim dacă cel mai târziu Crimeea va fi atacată. Vom aluneca atunci inexorabil către războiul mondial și războiul nuclear? Nu ar fi primul război major care a început așa. Dar poate fi ultimul.

    Sprijinită de Occident, Ucraina poate câștiga bătălii individuale. Dar nu poate câștiga un război împotriva celei mai mari puteri nucleare din lume. Asta spune cea mai înaltă armată din Statele Unite, generalul Milley. El vorbește despre un impas în care niciuna dintre părți nu poate câștiga militar și războiul nu poate fi încheiat decât la masa negocierilor. Atunci de ce nu acum? Imediat!

    Negocierea nu înseamnă predare. A negocia înseamnă a face compromisuri de ambele părți. Cu scopul de a preveni alte sute de mii de decese și mai rău. Așa gândim și noi și așa crede jumătate din populația germană. Este timpul să ne ascultați!

    Noi, cetățenii Germaniei, nu putem influența direct America și Rusia sau vecinii noștri europeni. Dar putem și trebuie să cerem guvernului nostru și cancelarului să răspundă și să-i reamintim de jurământul său: „Readuceți daunele aduse poporului german”.

    Facem apel la cancelar să oprească escaladarea livrărilor de arme. Acum! El ar trebui să conducă o alianță puternică pentru o încetare a focului și negocieri de pace atât la nivel german, cât și european. Acum! Pentru că fiecare zi pierdută costă cu până la 1.000 de vieți omenești în plus – și ne aduce mai aproape de al treilea război mondial.

    Alice Schwarzer și Sarah Wagenknecht

    https://www.aliceschwarzer.de/thema/manifest-fuer-frieden-340049

    Apreciază

  7. geo said, on februarie 13, 2023 at 8:06 am

    America este în război cu Europa

    ***

    „De-a lungul „întregurilor astea”, a spus sursa, „unii oameni care lucrează din CIA și Departamentul de Stat au spus: „Nu face asta. Este o prostie și va fi un coșmar politic dacă iese la iveală .”

    „Nu sunt lucruri pentru copii”, a spus sursa. Dacă atacul ar fi urmărit până în Statele Unite, „Este un act de război”.

    ( How America Took Out the Nord Stream Pipeline , de Seymour M. Hersh , 08 februarie 2023, subliniere adăugată)

    ***

    Desfășurarea „Coșmar politic”
    Dovezile confirmă pe deplin că The Nord Stream a făcut obiectul unui act de sabotaj ordonat de președintele Joe Biden.

    Nord Stream – care are originea în Rusia – tranzitează prin jurisdicția teritorială (maritimă) a patru state membre ale Uniunii Europene. În dreptul internațional, „ Integritatea teritorială” se extinde la „proprietăți” situate în apele teritoriale ale statului național.

    Din punct de vedere juridic (Dreptul Internațional: Carta ONU, Dreptul Mării) acesta a fost un Act de Război al SUA împotriva Uniunii Europene.

    Distrugerea deliberată a „proprietăților” menționate în apele teritoriale ale unei țări de către sau în numele unui actor statal străin constituie un act de război.

    Procurorul general al Germaniei Peter Frank a confirmat într-o anchetă aprofundată că:

    „Nu există dovezi care să învinovăţească Rusia pentru distrugerea gazoductelor Nord Stream”.

    Dacă nu era Rusia, cine era în spatele ei?
    Potrivit procurorului general:

    „[Suspecta] că a existat un act de sabotaj străin [în acest caz], până acum nu a fost fundamentată”

    Peter Frank risipește cu dezinvoltură rolul președintelui SUA (ceea ce este amplu confirmat) (vezi mai jos).

    Atacul este „Trasabil”. Este un act de război economic și social împotriva Uniunii Europene.
    Actul de sabotaj al SUA, împreună cu regimul de sancțiuni, a creat ravagii sociale și dificultăți în întreaga Uniune Europeană. Inflația condusă de creșterea costurilor energiei a crescut fulgerător. Oamenii îngheață, nu își pot plăti facturile la încălzire.

    În timp ce rapoartele mass-media nu recunosc impactul social și economic al actului de sabotaj al SUA, surse oficiale ale UE confirmă (fără a menționa cauza) că:

    „numărul cetățenilor săi care trăiesc în sărăcie energetică ar putea ajunge până la 125 de milioane ” (28% din populația sa totală).

    Europa este în criză a datoriilor. Statul bunăstării este în curs de dezmembrare.

    Destabilizarea economiei UE
    Economia UE, care s-a bazat pe energie ieftină din Rusia, se află într-o prăbușire, marcată de întreruperi în întregul țesut al producției industriale (producție), transporturilor și comerțului cu mărfuri.

    Un șir de falimente corporative care au ca rezultat concedieri și șomaj se desfășoară în Uniunea Europeană. Întreprinderile mici și mijlocii sunt programate să fie șterse de pe hartă:

    „Costurile vertiginoase ale energiei salvează industria germană” …

    „ Industria prelucrătoare din Germania – care reprezintă mai mult de o cincime din producția economică a țării – este îngrijorată că unele dintre companiile sale nu vor trece criza. …”

    „Goliști din industrie precum Volkswagen (VLKAF) și Siemens (SIEGY) se confruntă și cu blocajele lanțului de aprovizionare , dar cei aproximativ 200.000 de producători mici și mijlocii din Germania sunt mai puțin capabili să reziste șocului [creșterii prețurilor la energie]

    Aceste companii sunt o parte vitală a „Mittelstand”, cele 2,6 milioane de întreprinderi mici și mijlocii care reprezintă mai mult de jumătate din producția economică germană și aproape două treimi din locurile de muncă ale țării. Mulți sunt deținute de o familie și sunt profund integrați în comunitățile rurale”

    Mulțumim lui Joe Biden
    La o conferință de presă (februarie 2022) „Biden a vărsat fasolea”:

    „Vom, vă promit, vom putea face asta”, a spus Joe Biden

    Joe Biden: „Nu va mai exista un Nord Stream 2”

    „ La Classe Politique” : Înalta trădare
    America nu mai este „un aliat” al UE . Dimpotrivă. Rolul insidios al SUA în comiterea actelor de sabotaj împotriva UE este amplu documentat. Fără îndoială.

    Între timp, politicienii corupți din UE nu numai că dau vina pe Rusia, ci colaborează cu SUA, creând scena pentru distrugerea Uniunii Europene în numele Washingtonului.

    Ei „se culcă cu inamicul” în detrimentul poporului Europei.

    Trădarea constituie un act de trădare de către politicienii europeni în funcții înalte în numele unei puteri străine, care prin diverse mijloace declanșează activ și deliberat haos economic și social în întreaga Uniune Europeană. SUA nu este un aliat al UE. Dimpotrivă. Washingtonul poartă război împotriva Europei, cu sprijinul oficialilor guvernamentali corupți în înalte funcții. Este un act de trădare.

    Ceea ce se cere este „Schimbarea de regim” în întreaga Uniune Europeană, precum și urmăriri penale îndreptate împotriva politicienilor corupți.

    Răspunsul presei
    Potrivit Daily Mail (9 februarie 2023):

    „Jurnalistul de investigație, câștigător al Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, a citat o sursă neidentificată spunând că scafandrii marinei americane au distrus conductele cu explozibili la ordinul președintelui Joe Biden .

    Reuters nu a putut să coroboreze acuzațiile. Casa Albă le-a respins drept „ficțiune complet falsă și completă” . Ministerul de Externe al Norvegiei a spus că acuzațiile sunt „prostii”.

    „Fake News” conform mass-media.

    Iată ceea ce Casa Albă numește „ficțiune completă”
    Într-un interviu televizat din februarie 2022, președintele Statelor Unite a recunoscut că Statele Unite vor acționa împotriva Nord Stream dacă va fi necesar. Această declarație a fost făcută cu 3 săptămâni înainte de invazia rusă:

    Președintele Joe Biden: „Dacă Rusia invadează, asta înseamnă că tancuri și trupe trec din nou granița cu Ucraina, atunci nu va mai exista Nord Stream 2”.

    https://www.globalresearch.ca/video-america-is-at-war-with-europe/5808102

    Apreciază

  8. scortisoara said, on februarie 13, 2023 at 8:07 am

    https://ager-om.ro/adio-occident-bun-venit-asia/

    Apreciază

    • tataia said, on februarie 14, 2023 at 12:05 pm

      Propaganda pro-chineza. E plin de materiale din astea pe internet, Sa ne fereasca bunul Dumnezeu sa ajungem sub dominatie chineza.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.