SACCSIV – blog ortodox

Serpeasca pro vaccin de la maica Siluana Vlad

Posted in Coronavirus, SILUANA VLAD, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on februarie 2, 2023

1 Ioan 4, 1:

Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.

Din pacate insa, multi nu fac astfel, ci se bulucesc sa se adape din baltoacele imputite in care varsa tot soiul de “invatatori” ce-si primesc “intelepciunea” direct din fundul iadului.

O astfel de “invatatoare” este si Siluana Vlad, despre care am mai scris in urma cu vreo 13 ani:

Monahia SILUANA VLAD, cam pro acte cu CIP, pro Fatima si „Sfanta” Tereza. Si cam prea apropriata de habaucul SERAFIM PANTEA, cel ce-l numea pe Parintele Iustin Parvu: „SATANA”…

Dar despre care, intr-un e-mail recent, mi-a atras atentia fratele Felix cum ca nu s-a lasat de rele.

Si, intr-adevar, Doxologia i-a promovat cu titlul Maica Siluana, despre vaccin: „Iertarea și iubirea ne curăță ADN-ul” urmatorul text:

Mulți mă întreabă, eu mă întreb, m-am întrebat, m-am frământat: ne vaccinăm, nu ne vaccinăm? Aflăm cât e de „dăunător”, dar uităm un lucru important: de Domnul. El a zis că ne dă putere să călcăm peste aspidă și vasilisc. El ne dă putere să nu murim dacă ne mușcă o viperă. El ne spune: Nu vă împotriviți celui rău (Matei 5, 39). Suntem plini de împotrivire. Și cine suntem când ne împotrivim? Niște răzvrătiți. Punem atâta patos în împotrivire, încât uităm de Domnul, uităm de menirea noastră în această lume. Dacă nu ne împotrivim și ne supunem de frică, din lașitate, suntem niște lași, niște animale târâte la abator care speră să mai trăiască până li se taie capul.

Atunci, ce e de făcut? Doamne, ce e de făcut? Să ne unim cu Tine, Doamne. Să ne unim cu Domnul. Să-I strigăm Numele. Aaa… ne temem de vaccin. Ăsta e mai rău decât vaccinul. Cică ne afectează ADN-ul. O, Doamne, Doamne! Dar ura, dar ținerea de minte a răului, dar neiertarea, dar vorbirea de rău, dar pierderea vieții pe Facebook, dar pornografia, dar desfrânarea, dar lăcomia, dar celelalte…? Nu ne dăm seama. Abia acum se apropie unii și descoperă că ne afectează efectiv ADN-ul. Și că împlinirea poruncilor, mai ales iertarea și iubirea, ne curăță ADN-ul. Și apoi trebuie să înțelegem că binele nu este confortul, plăcerea, lipsa de boală, ci bucuria de a fi în Hristos – cu cruce, pe cruce, dar cu bucuria Lui. Altfel suntem niște ratați cu desăvârșire.

Nu vreau să dau sfaturi. Nu vreau să dau îndemnuri. Dar vreau să ne rugăm și să cugetăm la ce mi-a dat mie Domnul în inimă după atâtea frământări, chemând Numele Lui. Doamne, Tu ești Mântuitorul meu. Doamne, Tu i-ai spus lui Pilat că nimic nu ai face dacă nu Ți-ar fi dat Dumnezeu putere. Dacă Dumnezeu îngăduie acest „rău”, dacă Dumnezeu le dă putere celor care, zicem noi, că ne urmăresc, că ne fac rău, că de fapt ei urmăresc să își facă lor bine, atunci, Doamne, să primim de la Tine voia Ta. Doamne, fii binecuvântat! Mulțumesc! Iartă-mă! Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți. Doamne, ajută!

 

Comentariu saccsiv:

Sublinierile apartin Doxologia, iar textul e din ianuarie 2021.

Am cautat oleaca pe internet sa vad daca a analizat cineva ticalosia si am descoperit pe blogul Daniel Vla articolul:

Maica Siluana Vlad despre vaccin… sau lipsa discernământului și șantajul duhovnicesc

Cumva mi-a scapat la vremea aceea, cu toate ca in general ma cam uit ce se posteaza pe acolo.

As mai adauga o idée, pe care as fi mentionat-o si cu doi ani in urma: de ce sa ne vaccinam?

Cu raspunsul la aceasta intrebare trebuia Siluana Vlad sa inceapa. Sa ne vaccinam pentru ca … ce? Ca sa ce?

Pai daca putem sa calcam pe vipera, atunci de ce ne mai vaccinam? Ca “boala” aia nu era mai teribila decat veninul sarpelui.

Adica ne speriem de muci la nas, ca atare ne vaccinam cu ceva teribil, iar mai apoi zicem ca Dumnezeu “ne dă putere să călcăm peste aspidă și vasilisc”…

Tagged with: ,

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. victorafteni said, on februarie 2, 2023 at 2:13 pm

  Ar fi bine daca ar greși și ar face aceste declarații din neștiință sau din prostie (și prostia este un păcat) .. eu cred că maica prin astfel de afirmații răspunde la niște ordine venite de mai sus (mitropolie, patriarhie .. sau de la asociația/editura christiana). Asemenea declarații șerpești sunt specifice celor care sunt infiltrați sau sunt conserve plasate într-o poziție și sunt activați la un moment dat când este nevoie ( de ex: părintele necula are destule declarații în acest duh legat de ecumenism vs ortodoxie, plandemie, sănătate publică etc). Discursul ei este bazat pe logica adormirii conștiintei: faceți ascultare de autorități și ierarhie și nu vă împotriviți / răzvrătiți … bla bla bla. Până acum, toată „teoria conspirației” s-a adeverit și trebuie redenumită în „realitatea conspirației”.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Marian said, on februarie 2, 2023 at 2:18 pm

  Maica Siluana trebuia sa stie si ca: „sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau”. A lua vaccinul, in conditiile in care chiar te poti informa despre anormalitatea intregului demers, este cel putin jumatate de sinucidere. Foarte buna nuanta serpeasca. Intrega-i postare mi se pare plina de mandrie luciferica, osandire camuflata in fraze pompoase si, cica, autolepadare de cele lumesti, inclusiv sanatate, cu o larghete de „despatimit”.

  Apreciat de 2 persoane

  • victorafteni said, on februarie 2, 2023 at 4:32 pm

   Când m-am dus acum un an și ceva la părinți, duminica am mers la Biserica … s-a tinut slujba afară; la predică, părintele care a vorbit a avut tot așa un discurs șerpesc … după ce a prezentat viața Sf Nichifor leprosul .. a zis: și nouă acum ce ni se cere, un lucru puțin (se referea la vaccin .. dar nu l-a pomenit) … eu m-am îngrozit când l-am auzit. Toți acești vectori de opinie scoși la înaintare au rolul acesta de a spăla creierele oamenilor cu texte gen: „sfânta ascultare” .. „smerenie” .. „să ascultăm de mai marii noștri” etc. Părintele Adrian Făgețeanu a zis: „Să nu luați nimic din ce vă dau ăștia .. că sunt vicleni, vicleni, vicleni”.

   Apreciat de 4 persoane

 3. vaivoua said, on februarie 2, 2023 at 2:21 pm

  Are si n-are dreptate. „Nu va impotriviti celui rau”, sa o spuna sfintilor mucenici. Daca vaccinul omoara, e pacat sa spui adevarul celorlalti? Asa arata ascultarea, iubirea si unirea cu Hristos pe cruce in conceptia moderna de la Vatican.

  Apreciat de 1 persoană

  • victorafteni said, on februarie 2, 2023 at 4:34 pm

   De aceea este șerpeasc discursul maicii … pentru că pare ca ar avea dreptate dar mai departe te îndeamnă practic spre pieire. Doamne apără și păzește!

   Apreciat de 1 persoană

 4. Oarecare said, on februarie 2, 2023 at 3:02 pm

  Da, Dumnezeu ne ferește de efectele negative ale vaccinării anticovrig, deci nu trebuie să ne facem griji… însă numai dacă oamenii ar fi luați pe sus și vaccinați cu forța, ceea ce nu se întâmplă! Și chiar dacă s-ar întâmpla, datoria noastră ar fi să fugim, fiindcă la fel va trebui să facem și atunci când va veni peceltuirea!

  Apreciat de 1 persoană

 5. mircea.v said, on februarie 2, 2023 at 4:43 pm

  Omilii la Matei – Sf Ioan Gura de Aur

  „Auzind Iisus ca Ioan a fost prins, S-a dus in Galileea” Matei, 4, 12

  Pentru care pricina S-a dus Iisus in Galileea? Iarasi, ca sa ne invete sa nu mergem in intampinarea incercarilor, ci sa fugim de ele si sa le evitam. Ca nu-i o crima sa nu te arunci singur in primejdie, ci sa nu i te impotrivesti cu barbatie, cand ai cazut in ea.

  Apreciază

 6. John said, on februarie 2, 2023 at 4:44 pm

  Polonia și România,inundate cu cereale modificate genetic:
  https://m.ziuanews.ro/stiri/fermierii-din-rom-nia-dau-alerta-rom-nii-m-n-nc-cereale-modificate-genetic-aduse-din-ucraina-1574860

  Apreciază

 7. mircea.v said, on februarie 2, 2023 at 4:51 pm

  https://danielvla.wordpress.com/2023/01/31/ce-parere-aveti-despre-ce-zice-ips-teodosie-in-problema-actelor-cu-cip-in-comparatie-cu-ce-spunea-pr-vasile-novikov-si-alti-parinti-induhovniciti/

  De cand a inceput pandemia si IPS Teodosie a inceput sa vorbeasca bine pe teme de pandemie, si contra pozitiei bor, am zis, frate, e cel mai periculos daca nu vorbeste si de celelalte 2 teme capitale, cipuri – acte biometrice, si ecumenism – Sinod Creta.

  Apreciat de 1 persoană

  • scortisoara said, on februarie 2, 2023 at 11:05 pm

   Nu cred ca e periculos. Rabdare . Vorbește el contra ecumenismului căci l-am auzit . Mai ascult emisiunile pe care le face la radio . Învață pe oameni bine când i se pun întrebări.
   Nu zice direct despre sinodul cretin dar condamna ereziile pe care sinodul le presupune. O ia și el pe ocolite în unele situații . Cum ar fi sa rămânem fără el ? Cine o sa mai vorbească ? Sunt timpuri ciudate și tulburi…

   Apreciază

 8. Irina Rosu said, on februarie 2, 2023 at 5:14 pm

  Eu cred ca odata ce a trecut la Domnul, ar fi bine sa i se acorde respectul cuvenit si sa o terminam cu ce a facut si ce a dres. Nici unul din toti cei ce comenteaza cu asprime faptele si spusele maicii n-au facut bibe nici un infim procent din cat a facut maica. Dumnezeu s-o odihneasca cu sfintii si sa-i ierte posibilele alunecari omenesti

  Apreciază

 9. Spaceman said, on februarie 2, 2023 at 6:01 pm

  Stareța mănăstirii „Sf. Siluan Athonitul” din Iași, Schimonahia Siluana Vlad, a trecut la Domnul în seara zilei de marți, 8 iunie 2021, la mai puțin de două săptămâni de la împlinirea vârstei de 77 de ani.

  https://basilica.ro/maica-siluana-vlad-a-murit-la-varsta-de-77-de-ani/

  I s-o fi tras de la „vaccin”?

  Apreciat de 2 persoane

 10. scortisoara said, on februarie 2, 2023 at 6:37 pm

  Doamne ferește ….. asemenea vorbe ieșite din gura unei monahii…. Dumnezeule mare ! Psihologie inversa ….ca nu ne ajung manipulările parsivilor care nu mai știau cum sa ne înțepe pt o ….viroză . Sa nu ne temem de vaccin , nu , sa ne temem de o temperatura ( de parca nu am mai avut simptome din astea de-alungul vieții ) și sa ne intepam degeaba.
  Ferească-ne Dumnezeu !

  Apreciază

 11. scortisoara said, on februarie 2, 2023 at 6:59 pm

  Apreciază

 12. hpp said, on februarie 2, 2023 at 9:52 pm

  Razvan Bucuroiu,invitat permanent al canalului Doxologia,afirma dupa trecerea in vesnicie a maicii Siluana,ca aceasta a avut o experienta extracorporala inainte de moartea biologica,dar n-a dat detalii.

  Apreciază

 13. Angelica B said, on februarie 3, 2023 at 12:04 am

  Doamne ajută!
  Oamenii care sunt lupi îmbrăcaţi în piei de oi sunt cei mai periculoşi. Întocmai şi maica Siluana. Chiar dacă nu mai este printre noi. Dar cărţile ei rămân şi pot face rău în continuare, până la Judecata de Apoi, periclitându-i ei situaţia de dincolo, unde-o fi, cât şi acelor suflete care s-au smintit sau încă se smintesc din cauza ei.
  Pe vremuri am citit cartea care i se atribuie, „Spovedanie neterminată”, despre păcatele tinereţilor. Când am lecturat-o, n-am ştiut că ea ar fi autoarea. Poate nici nu este ea. Păcatele personale nu le judecăm, fiecare cu ale lui, că avem toţi. Dar păcatele eretice, păcatele care împing pe alţii la erezie, discursul care sluţeşte dreapta credinţă, astea sunt de judecat.
  Nu intru în amănunte, dar ce am observat la maica Siluana, prin cărţile ei şi prin seminariile ei de „iertare”, conformează metode de psihologie aplicată, de ecumenism şi de new-age-ism, reducându-le la o simplă sintagmă: „iubirea/ stima de sine”. Ca şi când acesta ar fi modelul duhovnicesc contemporan cel mai potrivit. Ori, în mod cert, acest concept modern, „iubirea de sine” intră în conflict cu toţi Sfinţii Părinţi care propovăduiesc, cu vârf şi îndesat, „ura de sine”. Ce fel de ortodocşi sunt acei care merg în acest trend al stimei de sine, proliferat prin toate cărţile de psihologie, de coaching, de dezvoltare personală etc. Pseudo-ortodocşi din ăştia care citesc cărţi în trend precum cele ale unui autor de genul Gáspár Gyӧrgy şi mai au şi tupeu să te contrazică, pe ăştia îi miroşi din prima că nu sunt în dreapta credinţă. La fel şi pe cei care o ridică în slăvi pe pseudo-maica Siluana. Mie personal nu mi-a plăcut niciodată chipul ei, parcă era de vrăjitoare. Cred că erezia transfigurează chipul omului în rău. Şi nici discursul oral nu mi-a plăcut, un fel de băşcălie à la C-tin Necula.
  Da, într-adevăr, dracul lucrează foarte subtil.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ioana said, on februarie 3, 2023 at 9:33 pm

   Maica Siluana a fost un om deosebit.daca a greșit sau nu Dumnezeu e în măsura să judece.a fost o persoana extrem de inteligență și de bună.voi nu aveți duh creștin ortodox….aveți multa răutate.sa fiți binecuvântați.

   Apreciază

   • agache18 said, on februarie 4, 2023 at 11:40 pm

    Exact. Numai duh ortodox nu este acesta.. chiar de ar avea dreptate, modul În care sunt judecați, Maica Siluana și IPS Teodosie de către moderator și comentatori lasă de dorit. Saccsiv, mai schimba placa. Una doua șarpe. Șarpe în sus șarpe în jos. Sfintisorule care ești. Tu ești curat, chiar sfinților și îți permite să judeci, dar cu o judecata a la CPT. Cu mult venit. Bravo.

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 5, 2023 at 12:46 pm

    agache18

    Despre maica Siluana Vlad, pentru cei ce n-au apucat sa citeasca:
    Serpeasca pro vaccin de la maica Siluana Vlad
    https://saccsiv.wordpress.com/2023/02/02/serpeasca-pro-vaccin-de-la-maica-siluana-vlad/
    Tu, de fapt, esti pro cip si pro vaccin „anti Covid”?

    Apreciat de 1 persoană

   • agache18 said, on februarie 5, 2023 at 2:32 pm

    Nu sunt pro vaccin. La care cip faci referire? Suntem înconjurați de cipuri. Dacă te referi la cel implantat în corp, despre care se spune ca va fi pecetea, sigur ca nu sunt de acord. Dacă vorbim de cipurile din telefoane cărți de identitate ori alt document, iar nu sunt de acord cu ele. Dar de aici și pana la a spune ca sufletul ți e vândut diavolului ca ai acceptat buletinul cu cip, e cale luuunga. Sigur, e un pas premergător a celor ce se vrea a face..dar nu e e lepădarea de Hristos. Vorbim atâta de cele înconjurătoare ( cip, cartele cu cip, coduri de bare și altele..) mai mult decât de pecetluirea sufletului prin viata fiecăruia, prin modul de viețuire prin ceea ce vorbim, gândim, facem. Arat cu degetul pe x ca accepta buletinul dar nu ma uit la mine ca sunt leneș, ca judec ca ma manii, etc. App.exista și pecetluirea duhului.. în ce duh ne aflăm??

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 5, 2023 at 3:52 pm

    agache18

    De aceea ii aplauzi pe cei ce spun ca buletinul cu cip, 666 sau vaccinul nu sunt un pericol?

    Apreciat de 1 persoană

 14. Mari said, on februarie 4, 2023 at 11:38 pm

  E ff grav indemnul mai mult sau mai putin camuflat al maicii. Cine o apreciaza ii poate urma sfatul fara sa se documenteze. Despre mortile subite care vor urma s-a stiut din 2021. Si eu i-am citit una din carti, i-am ascultat multe conferinte (acum vreo 20 de ani pe vreamea cand citeam si ascultam fara discernamant orice legat de ortodoxie) insa acum am alte criterii de selectie. Poate ca e mai bine ca a plecat la Domnul. Cine stie ce afirmatii ar mai fi facut si cati ar mai fi ascultat-o. Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca.

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: