SACCSIV – blog ortodox

Situație absurdă. Regizoarea Lia Bugnar, dosar penal după ce a căzut cu bicicleta

Posted in politie, SPITALUL by saccsiv on noiembrie 1, 2022

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25877768-situatie-absurda-regizoarea-lia-bugnar-dosar-penal-dupa-cazut-bicicleta.htm

Regizoarea și actrița Lia Bugnar relatează situația absurdă în care a ajuns să fie anunțată de către Poliție că va fi deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce a căzut cu bicicleta pe o stradă pustie, s-a rănit la față și a mers apoi la spital.

Lia Bugnar Foto: Facebook Lia Bugnar

În postare, Lia Bugnar povestește, cu umor, cum a mers la spital, la Urgențe, după ce a căzut cu bicicleta și s-a rănit la față.

Pe fișa completată în triajul unității medicale a fost menționat că a fost implicată într-un accident rutier, deși a explicat că nu a fost vorba despre așa ceva, căzând cu bicicleta în timp ce era singură, pe o stradă pustie.

Ajunsă acasă, regizoarea a fost sunată de către un polițist, care a anunțat-o că în urma „accidentului rutier” va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„E absurd să le permitem polițiștilor să-și câștige lefurile făcându-și de treabă”, a spus regizoarea, contactată de HotNews.ro.

Mesajul postat de Lia Bugnar pe Facebook a devenit viral, fiind distribuit de peste 1.300 de ori în 15 ore și adunând zeci de comentarii. Îl publicăm integral:

  • „Nu că asta trebuie să v-o povestesc, să nu râd singură. Azi când mă întorceam de la sport am căzut de pe bicicletă. Nu mai contează cum s-a întâmplat, esență e că singură, nederanjată de nimeni, pe o stradă pustie, am căzut ca pleașca și mi-am spart barba.
  • În stilu-mi complet neipohondru am venit acasă și am stat o vreme sperând că se vindecă văzând cu ochii. Nu s-a-ntâmplat, tot curgea sânge, practic, arătam bine pentru chestia cu halouinu’, doar că eram un pic în contratimp.
  • Bref, mă duc la urgență să-mi coasă barba. Acolo tre’ să te duci la un chiosculeț în stradă să scrie o doamnă ce-ai pățit și abia dup-aia intri în spital la urgențe minore (cazu’ meu).
  • Prima poticnire a venit cu doamna. Zice ce-aveți acolo ? Că eu stăteam cu un șervet la barbă să nu-mi mai pătez și hainele dacă tot îmi distrusesem fatza. Dau servetu’ la o parte și zic mi-am belit barba. Zice cum? Am căzut de pe bicicletă, zic. A! Zice, accident rutier! Nu, doamnă, eram singură pe stradă, pe trotuar, nimeni în jur și am căzut de pe bicicletă. Zice e accident rutier, trebuie să chemăm poliția. Zic bine, atunci am căzut pe scări. Zice n-ați căzut. Ați căzut de pe bicicletă.
  • Cum s-a-ntâmplat! Zic doamnă!, dumneavoastră sunteți aici să mă ajutați să-mi cos barba, nu să faceți reconstituirea căzăturii mele, chiar nu puteți să vă vedeți de treabă? Pleacă doamna cu foaia în adâncu’ chioșcului, închide și-o ușă după ea și vine înapoi și-mi dă foaia, îmi zice un’ să merg.
  • Mă duc, o doctoriță tânără și mișto mă repară repede și se uită pe foaie. Aoleo! E accident rutier? Zic, nu e, doamna doctor, femeia aia de la chioșc e un om rău. Nu e niciun accident rutier. După care vin acasă, viețuiesc și eu ca omu’ cu baraă cusută și cu o julitura pe tot obrazu’ și sună telefonu’. Număr ascuns.
  • Răspund, un domn polițist, nu-i dau numele, deși l-am notat, care-mi zice că mă sună în legătură cu accidentu’ rutier de astăzi. Îi zic că n-a fost, că eram eu păluga care-am căzut în barbă de pe bicicletă. Pe trotuar. Zice n-aveți voie cu bicicleta pe trotuar, decât dacă e bandă pentru biciclete. Zic era bandă. Zice unde? Zic pe Kogălniceanu. Zice ce număr? Zic 49. Zice au mai fost alte autovehicule implicate? Domnule, eram pe trotuar. Nimeni pe stradă. Am căzut în barbă, ce vreți de la mine?
  • Zice bine, o să întocmim un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și va sunăm peste trei luni. Zic, domne, glumiți? Îmi faceți dosar că m-am vătămat pe mine corporal? Zice așa e procedura. Va sunăm peste trei luni, cât durează să rezolvăm dosaru’. Zic, domne, o să ajung să mă dau în judecată, să-mi plătesc despăgubiri, să mă bag la închisoare eu pe mine că m-am vătămat corporal din culpă?!
  • Zice n-avem ce să facem, așa e procedura, se face dosar. Zic păi, de-aia nu-s copaci în păduri că faceți dosare dacă-și lovește cineva deshtu’ mic de la picior. Zice mai aveți întrebări? Zic pentru liniștea mea vă mai întreb o dată dacă e o glumă. Zice nu, o să fiți notificată peste trei luni. Deja râdeam ca proasta și omu’ a închis.
  • Eu atâta vreau să vă zic, dacă peste trei luni nu mai auziți nimic de mine, înseamnă că am luat-o pe pantă cu scrisu’ din temniță să-mi micșorez pedeapsa”.

De ce ne-a mintit mass-media ca vine Elon Musk la Castelul Bran?

Posted in ANGELINA JOLIE, Elon Musk, HALLOWEEN, MASS-MEDIA, Romania by saccsiv on noiembrie 1, 2022

Dupa cum stiti, mass-media ne-a informat ca Elon Musk, Angelina Jolie si multi alti miliardari importanti vor veni la Castelul Bran. Ba chiar ne-au informat ca au si venit, de exemplu, euronews:

Elon Musk este cazat la un hotel din Brașov, conform antreprenorului Dragoș Anastasiu. Ce alte vedete s-ar mai afla în România

Stim insa acum, ca n-au sosit.

Ion Cristoiu are o parere despre cum ne-au mintit:

Cum se explică Duminica neagră a Presei românești

Iar eu completez: asa ne-au mintit si in „pandemie”.

Ramane insa intrebarea: de ce ne-au mintit? Cu Covidul inteleg. Dar care a fost chestia cu Castelul Bran?

Ce studii au ministrii apararii din NATO? Actorie, jurnalism, economie, istorie, agricultura, doar 4 militari

Posted in ARMATA, NATO by saccsiv on noiembrie 1, 2022

Sursa: https://inpolitics.ro/ce-studii-au-ministrii-apararii-din-nato-actorie-jurnalism-economie-istorie-agricultura-doar-4-militari_1840815543.html

Sursa: https://inpolitics.ro/ce-studii-au-ministrii-apararii-din-nato-actorie-jurnalism-economie-istorie-agricultura-doar-4-militari_1840815543.html

[…]

Dacă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, este economist și a profesat și ca ziarist, numărul doi, adică Mircea Geoană, e absolvent de Politehnică, Mecanică, oficial, Metalurgie, conform unor surse demne de încredere. Vom prezenta mai jos studiile miniștrilor Apărării din statele NATO care au fost în funcție pe parcursul acestui an, cu precizarea că unii vor fi fost schimbați între timp, dar asta nu impietează asupra conturării unui tablou reprezentativ al situației:

Albania – inginer electronist
Belgia – manager, ziarist
Bulgaria – academia militară
Cehia – finanțe, drept
Canada – avocat
Croația – economist, matematician
Danemarca – administrație publică, științe sociale
Estonia – drept
Franța – drept
Germania – științe administrative
Grecia – economie și relații internaționale
Ungaria – inginer agricol
Islanda – drept
Italia – economist
Letonia – istorie, științe politice
Lituania – istorie
Luxemburg – doar liceu
Muntenegru – economist
Olanda – istorie, administrație
Macedonia de Nord – drept administrativ
Norvegia – administrarea afacerilor
Polonia – istorie și administrație publică
Portugalia – sociologie, științe sociale
România – sociolog/limbi străine
Slovacia – științe politice, relații internaționale
Slovenia – actor
Spania – drept
Turcia – academia militară
Marea Britanie – academia militară
SUA – academia militară
(Bogdan Tiberiu Iacob)

Sondaj în Marea Britanie: doar 41% vor continua să susțină sancțiunile Occidentului chiar și în cazul în care facturile la energie continuă să crească

Posted in Marea Britanie, razboi, RUSIA, sondaj de opinie, Ucraina by saccsiv on noiembrie 1, 2022

Deocamdata…

Dar iata, pe larg, ce putem citi la https://www.biziday.ro/229676-2/

Potrivit unui sondaj Ipsos/Sky News, în perioada 19-20 octombrie, pe un eșantion de 1.069 de adulți din Marea Britanie, 70% din public susține în prezent aplicarea sancțiunilor. Cu toate acestea, doar 41% dintre aceștia susțin că vor continua să susțină sancțiunile Occidentului chiar și în cazul în care facturile la energie continuă să crească.

Sky News arată că procentul a scăzut considerabil comparativ cu luna martie, când trei din patru persoane (73%) spuneau că ar fi susținut sancțiunile impuse Rusiei chiar dacă acest lucru ar fi rezultat în facturi mai mari la energie. De atunci însă, facturile la energie s-au dublat, iar o familie obișnuită plătește acum cu 1.200 de lire mai mult pe an pentru energie.

O treime din respondenți (32%) spun acum că se vor opune sancțiunilor dacă acest lucru implică creșterea în continuare a prețurilor pentru energie. Spre comparație, în luna martie, doar 8% susțineau acest lucru.

Totuși, 59% din britanici sunt de părere că Marea Britanie ar trebui să trimită în continuare arme Ucrainei, iar 58% spun că Regatul Unit ar trebui să primească mai mulți refugiați ucraineni.

Rezultatele studiului arată sprijinul populației britanice pentru Ucraina, cu o majoritate care continuă să susțină rolul Marii Britanii în sprijinirea Ucrainei, pe fondul simpatiei pentru poporul ucrainean. Totuși, există însă dovezi că sprijinul britanicilor pentru sancțiuni nu este nelimitat și va scădea odată cu creșterea în continuare a prețurilor la energie”, a precizat Keiran Pedley, director de cercetare la Ipsos.

Sondajul integral: Sky News

 

Bolsonaro a pierdut alegerile prezidentiale din Brazilia

Posted in BRAZILIA by saccsiv on noiembrie 1, 2022

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-international-25875049-alegeri-prezidentiale-brazilia-jair-bolsonaro-avans-fata-lula-potrivit-rezultatelor-partiale.htm

07:12 Curtea Supremă Electorală l-a declarat pe Lula următorul președinte, cu 50,9% dintre voturi, față de 49,1% pentru Bolsonaro. Învestirea lui Lula, în vârstă de 77 de ani, este programată pentru 1 ianuarie. A fost o revenire uluitoare pentru fostul președinte de stânga și o lovitură de pedeapsă pentru Bolsonaro, primul președinte în funcție din Brazilia care pierde alegerile prezidențiale.

„Până în prezent, Bolsonaro nu m-a sunat pentru a recunoaște victoria mea și nu știu dacă mă va suna sau dacă se va declara învins”, a declarat Lula în fața zecilor de mii de susținători bucuroși care sărbătoreau victoria sa pe bulevardul Paulista din Sao Paulo.

Victoria lui Lula marchează o revenire uluitoare pentru liderul de stânga, care a fost condamnat în 2018 la 19 luni de închisoare pentru luare de mită. Condamnările pentru corupție au fost anulate în 2021 de Curtea Supremă, ca urmare a unor iregularităţi în timpul proceselor, deschizându-i calea pentru a candida pentru un al treilea mandat prezidențial.

00:58 După ce au fost numărate 98,8% din voturi, Lula obține 50,08% din voturile valabil exprimate, iar Bolsonaro 49,2%. Lula nu mai poate poate fi ajuns din punct de vedere matematic, potrivit Curții Electorale Superioare.

23:50 Cu 60,76% din voturi numărate, Lula obține 50,01%, devansându-l pe Bolsonaro care are 49,99% din voturirelatează Reuters.

23:11 Cu 30,1% din voturi numărate, Bolsonaro avea 51,1%, comparativ cu 48,9% pentru Lula

22:49 Cu 10,1% din voturi numărate, Bolsonaro a obținut 52,1% din voturi valabile, comparativ cu 48,0% pentru Lula, a raportat Curtea Electorală Superioară.

Secțiile de votare din Brazilia s-au închis duminică la ora locală 17:00 (20:00 GMT), în timp ce țara își ține respirația în așteptarea numelui câștigătorului: președintele în exercițiu de extremă dreapta Jair Bolsonaro sau fostul președinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care este dat de sondaje ca favorit, relatează AFP.

O controversă a contaminat o zi care a trecut fără incidente majore.

Președintele Curții Electorale Superioare (TSE) Alexandre de Moraes a anunțat ridicarea barierelor de filtrare de către poliția rutieră federală (PRF) care „a întârziat sosirea alegătorilor” la secțiile de votare, spre nemulțumirea stângii.

Liderii Partidul Muncitorilor al lui Lula au difuzat anterior pe rețelele de socializare mai multe videoclipuri cu autobuze care transportau alegători la secțiile de votare, în special în zonele rurale din Nord-Est, bastion electoral al fostului președinte de stânga (2003-2010) care a considerat „inadmisibil ceea ce se întâmplă”.

De Moraes a declarat însă, la o conferință de presă, că, în ciuda întârzierilor, „niciun autocar nu s-a întors și toți alegătorii au putut vota”.

Președintele Bolsonaro, în vârstă de 67 de ani, care a fost printre primii care au votat imediat după deschiderea urnelor în Rio de Janeiro, așteaptă rezultatele în capitală.

Cel puțin 200 de persoane au început să se adune în centrul Brasiliei, pe Esplanada Ministerelor, după închiderea secțiilor, a notat AFP.

Îmbrăcat într-un tricou cu inscripția „Brazilia”, cu galben și verde, culorile drapelului național îndrăgit de suporterii săi, Bolsonaro a apărut anterior alături de echipa de fotbal Flamengo, care a câștigat sâmbătă în Ecuador Copa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor.

Lula, în vârstă de 77 de ani, ar aștepta rezultatele la Sao Paulo, unde erau planificate sărbători în cazul victoriei. Îmbrăcat într-o cămașă albă cu mâneci lungi, el a spus că are „încredere într-o victorie pentru democrație” votând în Sao Bernardo do Campo, orașul din sud-estul în care și-a făcut debutul ca lider de sindicat.

Lula spune că vrea „restabilească pacea între brazilieni”, după o campanie ultrapolarizată care a tăiat țara în două.

Lula și Bolsonaro s-au insultat pe perioada întregii campanii

Bolsonaro l-a insultat pe Lula: „hoț”, „fost prizonier”, „alcoolic” sau „dizgrație națională”. Acesta din urmă a întors atacurile: „pedofil”, „canibal”, „ucigaș în masă” sau „mic dictator”.

Numele noului președinte ar trebui să fie cunoscut înainte de ora locală 20:00 (23:00 GMT).

Deşi sondajele prezic de multe luni un al treilea mandat de patru ani pentru Lula, după cele din 2003-2010, Jair Bolsonaro are în continuare şanse.

Potrivit ultimei anchete Datafolha, de sâmbătă seara, ecartul s-a redus la 52%-48% în favoarea lui Lula, însă marja de eroare este +/- 2 puncte, iar sondajele au subestimat mult scorul lui Bolsonaro în primul tur.

Mulţi se tem că Bolsonaro nu va accepta o eventuală înfrângere, după ce a lansat atacuri constante împotriva sistemului ‘fraudulos’ al sistemului de vot electronic, şi că ar putea chiar asista la o replică braziliană a asaltului de la Capitoliul din Washington după înfrângerea lui Donald Trump.

Angel Tîlvăr, noul Ministru al Apărării, a absolvit Academia SRI. Tatăl său a fost şef al Contrainformaţiilor din Vrancea pe vremea comunismului

Posted in Romania, SRI by saccsiv on noiembrie 1, 2022

Sursa: https://epochtimes-romania.com/news/la-vremuri-noi-tot-ei-psd-i-a-desemnat-succesor-lui-dincu-viitorul-ministru-e-fiul-fostului-sef-comunist-al-contrainformatiilor-din-vrancea–336429

După câteva zile de „suspans”, liderii PSD, întruniţi în şedinţa de Consiliul Politic Naţional, au ales, în unanimitate, un succesor pentru portofoliul de la Apărare, lăsat liber de Vasile Dîncu.

Cei pe care pesediştii îl vor la frâiele Ministerului Apărării în aceste vremuri tulburi, în care avem un război lângă graniţă, este Angel Tîlvăr, un social democrat în vârstă de 60 de ani.

Angel Tîlvăr este parlamentar din 2004. Anterior, el a fost profesor de engleză.

În prezent, Tîlvăr este preşedinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, tatăl lui Tîlvăr a fost şef al Contrainformaţiilor din Vrancea pe vremea comunismului.

Conform CV-ului oficial, viitorul ministru a absolvit Academia SRI şi a fost cadru universitar la Colegiul Naţional de Apărare.

Tîlvăr a fost promovat în politică de organizaţia PSD Vrancea, condusă în acea perioadă de baronul Marian Oprişan.

Premierul Nicolae Ciucă a acceptat nominalizarea PSD şi i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale de către Angel Tîlvăr.