SACCSIV – blog ortodox

CEDO a decis ca este un drept al omului si libertate de exprimare ca o activista Femen sa intre goala si sa urineze intr-o biserica, avand scris pe spate “Craciunul este avortat”

Posted in avort, CEDO, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Franta, PARIS by saccsiv on octombrie 29, 2022

Va amintiti?

Feminista topless mimeaza AVORTAREA LUI IISUS intr-o biserica din Paris apoi URINEAZA. Pe piept are scris „344 CURVE”. Pe spate „CRACIUNUL ESTE AVORTAT”…

Iata ce putem citi la https://ecopolitic.ro/curtea-europeana-a-drepturilor-omului-cedo-a-decis-ca-e-un-drept-al-omului-e-libertate-de-expresie-ca-o-persoana-sa-dea-buzna-intr-o-biserica-sa-urineze-in-fata-credinciosilor/

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că statul francez i-a încălcat dreptul la liberă exprimare unei femei pe care a condamnat-o la o lună de închisoare și a amendat-o cu 2.000 de euro, după ce aceasta a întrerupt o slujbă catolică la Paris, scrie r3media.ro.

Mai precis, în decembrie 2013, Eloise Bouton a intrat cu sânii goi în biserică în timp unei slujbe dedicate Crăciunului și a simulat avortarea pruncului Iisus. Ea s-a pus în fața altarului și s-a prefăcut că avortează, înainte să urineze în biserică, în fața credincioșilor oripilați. Pentru a se face mai bine înțeleasă, ea a adus niște ficat de vită pentru a-l simboliza pe copilul avortat.

Ca totul să fie complet, Eloise Bouton avea un mic văl albastru, simbol al Maicii Domnului și o „coroană de spini”, precum cea a lui Hristos. Pe corp, Bouton și-a scris „344 salope”, care se traduce a „344-a târfă”, referindu-se la o scrisoare deschisă a 343 de femei din 1971, prin care au recunoscut că au făcut un avort.

Preotul paroh al bisericii „La Madeleine” a depus o plângere împotriva activistei, iar o instanță franceză a condamnat-o la o lună de închisoare și daune de 2.000 de euro pentru parohie. Decizia a fost menținută de către Curtea Supremă a Franței.

Dar, Europa a avut alte idei. Într-o decizie a CEDO, Curtea a afirmat că pedepsind-o pe Bouton, Franța a încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care protejează libertatea de expresie.

CEDO a afirmat că încadrarea ofensei activistei la „exhibiție sexuală” este eronată, deoarece „acțiunea aplicantei, care a căutat să-și exprime convingerile politice, în linie cu cele ale mișcării Femen din partea căreia acționa, trebuie privită ca un „spectacol” care nu se încadrează în acel articol”.

Bomboana de pe colivă: CEDO a ordonat Franței să-i plătească lui Bouton aproape 10.000 de euro, ca daune morale și pentru acoperirea costurilor legale.

Grupul ucrainean Femen, în numele căreia Bouton a oripilat biserica, a sărbătorit decizia, scriind pe internet „Crăciunul este anulat” și „sfânta mamă Eloise a avortat embrionul lui Iisus pe altarul din la Madeleine”.

Interesant, în 2018, CEDO stabilse deja că protestul grupului extremist rus Pussy Riot din Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova este o formă de libertate de expresie, protejată de Curte.

„Avocatul celor de la Pussy Riot, care lucra pentru fundația Soros, a ajuns, între timp, judecător la CEDO”, a spus Gregor Puppinck, directorul Centrului European pentru Lege și Justiție, comentând cazul.

„Tot în 2018, CEDO a sancționat Lituania pentru că a pedepsit niște reclame considerate blasfemiatoare, care le aveau ca personaje pe Hristos și Maica Domnului” a adăugat el, citat de Fox News.

În același 2018, CEDO nu a considerat că pedepsirea unui lector austriac, care a caracterizat relația profetului Mohammed cu o fată de 9 ani drept pedofilie, ar fi încălcarea dreptului la liberă exprimare.

 

Comentariu saccsiv:

Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Femen Femen a fost fondata de Anna Hutsol in 2008 in Ucraina.

Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Hutsol Anna Hutsol este o evreica nascuta in Rusia, care ulterior s-a mutat in Ucraina.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Copaci said, on octombrie 29, 2022 at 1:48 pm

    cedo a devenit cel ducă-se pe pustii, iar femeia ceia copilul lui … dacă mai credem că e doar o întâmplare, atunci nu ne mai salvează nimeni, pentru că nu nai merităm !!! O asemenea Blasfemie nu exista nici măcar în sufletele cele mai bolnave sau în mințile ceke mai nebune … e clar că demonii sunt veniți în număr foarte mare … Să ne ferească bunul Dumnezeu !

    Apreciază

    • Felix said, on octombrie 29, 2022 at 3:53 pm

      Alexandru Mironescu, Jurnal:

      Hristos si harul sfintitor pe care-l transmite, as spune, e un soi de cosmar si, adeseori, framantarile din „lumea crestina” , controversele, contestarile sunt spaima aceasta (nedorirea) de Hristos Care ne daruieste harul sfintitor indeosebi prin Tainele Bisericii: Spovedania, Liturghia (Euharistia), Maslu, Nunta etc
      Dar nu numai in aria crestina, ci in toata lumea, chiar in asa-zisa lume atee.
      Unii tot proclama si tipa ca Hristos, adica, dusmanul, sursa cosmarului lor, a murit sau e mort, doar or convinge pe cineva, sau tot strigand sa se convinga pe ei insisi ca sa ramana linistiti, sa zica:
      Oh! Bine ca am scapat de pacoste – de Hristos si sfintenia la care ne cheama El!
      Dar e in zadar, caci fiecare, intr-un fel sau altul, ne impiedicam de aceasta teribila realitate, care este Hristos Dumnezeu, si ne impiedicam cu atat mai puternic cu cat dorim mai cu dinadinsul sa traim dupa placul si voia noastra si sa ne impunem preferintele si dorintele noastre.
      Ne luptam parelnic cu dracii, dar, din pricina pervertirii noastre, lupta aceasta duhovniceasca nu mai e atat de reala si de apriga, caci probabil multi dintre draci au ajuns sa fie intimidati si rusinati vazand cat i-am intrecut cu rautatile noastre.
      In vremea noastra marea, apriga lupta e cu Hristos Dumnezeu, Care nu poate ramane insensibil, constatand ca parabola cu oaia ratacita s-a transformat in turma ratacita.
      Pe Hristosul Acesta, noi oamenii, am ajuns sa-l resimtim – ce grozavie! – ca dusmanul nostru numarul unu.
      Harul sfintitor care ne cauta si nu ne gaseste din pricina mandriei noastre, ne indica ca nu avem pregatit terenul, adica inima noastra prin pocainta intensa, ci ne complacem in bezne si orbecaieli, in astenii si nevroze, impulsuri gatuite de bantuielile duhurilor rele, adica in lupta cu Hristos din pricina nepocaintei noastre.
      Cati nu vor sa scape de Hristos, dar iata ca nu se poate!

      Apreciază

  2. Felix said, on octombrie 29, 2022 at 2:10 pm

    Sfantul Iustin Popovici:

    Cu desavarsire nebuni prin pacat – pentru ca pacatul desparte si rupe sufletul de Dumnezeu Cuvantul – adeseori si cu incapatanare oamenii nu-L vor pe Hristos, pacatul lor nu-L vrea pe Hristos, pentru ca Hristos este Nimicitorul pacatului.
    Oamenii savarsesc raul, iubesc mai mult intunericul decat lumina, in chip constient urasc si fug de lumina.
    „Aceasta este judecata, ca Lumina a venit lume si oamenii au iubit intunericul mai mult decat Lumina. Caci faptele lor erau rele. Ca oricine face rele uraste Lumina si nu vine la Lumina, pentru ca faptele lui sa nu se vadeasca”
    (Ioan 3, 19-20).
    Rupti prin pacat de Ziditorul si Dumnezeul adevaratelor ganduri, oamenii au innebunit in gandurile si in cugetarile lor (Romani 1, 21) si fara oboseala scot la iveala teorii dupa teorii despre lumea fara Dumnezeu si despre ne-necesitatea lui Dumnezeu.
    Si merg continuu asa, cugeta fara Dumnezeu tot drumul vietii lor pana la Infricosatoarea Judecata.
    Si nu numai fara Dumnezeu, ci si impotriva lui Dumnezeu.
    Si, prin toate acestea, inainteaza spre minciuna cea dintai, cea mai inainte de veci, pe care a cugetat-o intai tatal minciunii, satana; si aceasta minciuna este in realitate inima tuturor invatatorilor sai, cei care sunt fara Dumnezeu si impotriva lui Dumnezeu.
    Prin acestia si cu acestia, aceasta minciuna va ajunge pana la Infricosatoarea Judecata, pana la Ziua Domnului cea mare si vestita.
    In zilele de pe urma acesti vor huli pe fata pe Hristos Dumnezeu si vor respinge adevarul Sau despre lume si despre finalitatea omului.
    Astfel, acestia cladesc o lume fara Hristos Dumnezeu si impotriva lui Hristos Dumnezeu si, cu mare glas, vor clama si vor vorbi puternic ca, pasaminte, vor sa asigure in lumea pacea, siguranta, bunastarea.
    Si chiar atunci cand vor striga pace si siguranta si bunastare, atunci dintr-o data va veni peste ei nenorocirea, ca durerea celei ce are in pantece si nu poate sa nasca.
    Sursa:
    Arhimandritul Iustin Popovici, Comentariu la Epistola I catre Tesaloniceni, Capitolul V, (5, 3).

    Apreciază

  3. Felix said, on octombrie 29, 2022 at 4:16 pm

    Sfantul Sofronie Saharov:

    Hristos ne cheama la aceasta viata in Hristos si ne trimite neincetat harul Sau.
    Toti cei ce-L nesocotesc pe Hristos Dumnezeu si-L alunga prin nepocainta, adica nu traiesc necontenit in pocainta, la a Doua Sa Venire vor vedea ce Dumnezeu au respins, si vor arde.

    Apreciază

  4. vlad tepes said, on octombrie 30, 2022 at 1:53 am

    CEDObitoci!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Clement said, on noiembrie 1, 2022 at 12:38 am

      Dobitocia putem crede ca este doar limitata, animalica, bolovanoasa dar, citind unele materiale ( stamba la metru ) demne de adevarati contributori, intelegem ca este si strepezita, imbacsita, naclaita in duhori pestilentiale.
      https://www.contributors.ro/scopind-berbeci-si-mirlind-scroafe-idilica-traditie-a-datinilor-de-pe-meleagul-strabun/
      Teama useristilor, progresistilor liberticizi fara radacini si fara Dumnezeu ca sentimentele si constiinta valorilor nationale ar putea reinvia prin educatie, ii face sa latre in haita, aberand balbait.
      Programa propusa de AUR a facut parte din modelul educational al anilor ’80 cand in liceele teoretice se studia in clasa a 9a Literatura Romana Veche si in clasa a 10a se studiau in primele doua trimestre notiuni de etnografie si folclor. Adolescentii stiau cine au fost Harry Brauner, Constantin Brailoiu, Henriette Delavrancea si ca in Elvetia exista o Arhiva Etnografica a tuturor minoritatilor din Europa , o Banca a memoriei folclorului eternului batran continent .
      Domnul Plesu si colaboratorii sai ar trebui sa stie ca „de ce le este frica, nu scapa – vorba ” den batrani”.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.