SACCSIV – blog ortodox

DRACIE: Viii pot vorbi cu mortii prin StoryFile

Posted in HOLOGRAMA, INTELIGENTA ARTIFICIALA by saccsiv on august 16, 2022

National: Viii pot vorbi cu morții la înmormântări / Viitorul funeraliilor a sosit cu această tehnologie

Un startup din SUA dezvoltă o „experiență video conversațională holografică” care le permite celor în doliu să aibă conversații cu morții. Ideea de a conversa cu persoanele în doliu la propria înmormântare poate părea ca un scenariu din ultimul episod din Black Mirror.

Dar ar putea deveni realitate, grație unui startup din Los Angeles, care a dezvoltat o „experiență video conversațională holografică”. Compania StoryFile creează o clonă digitală a subiectului prin utilizarea a 20 de camere sincronizate pentru a-l înregistra răspunzând la o serie de întrebări.

Inteligența artificială și holograme

Experții procesează apoi imaginile, etichetează clipurile și le folosesc pentru a antrena o inteligență artificială  care poate oferi răspunsuri la aceste întrebări în limbaj natural.

Produsul finit este apoi încărcat pe platforma StoryFile, cu care se poate interacționa și după ce persoana în cauză a decedat.  Cei care participă la înmormântarea acestuia pot apoi să vorbească cu persoana iubită, deoarece tehnologia creează iluzia unei conversații în timp real.

Anul trecut, compania a lucrat cu actorul William Shatner din Star Trek pentru a crea o hologramă cu el însuși, despre care a spus că va ajuta la „păstrarea memoriei și moștenirii sale pentru generațiile viitoare”, scrie Daily Mail.

Unul dintre primii utilizatori ai tehnologiei a fost Marina Smith – mama directorului general al StoryFile, Stephen Smith – care a murit în iunie, la vârsta de 87 de ani. Smith a declarat: „Mama a răspuns la întrebările rudelor îndurerate după ce acestea au asistat la incinerarea ei”. „Lucrul extraordinar a fost că a răspuns la întrebările lor cu noi detalii și onestitate”

„Oamenii se simt încurajați atunci când își înregistrează datele. Cei în doliu ar putea obține o versiune mai adevărată a persoanei dragi pierdute”. Doamna Smith a trăit o viață de filantropie, ajutând persoanele nevoiașe din zonele subdezvoltate din Marea Britanie și din lume prin voluntariat și prin înființarea unei organizații non-profit.

În 1978 a cumpărat o fermă abandonată în Nottinghamshire, pe care ea și soțul ei au transformat-o inițial într-un centru creștin de conferințe și retragere. Cu toate acestea, în 1995 au transformat-o în Centrul Național al Holocaustului, care rămâne singurul muzeu din Marea Britanie dedicat educației despre Holocaust. Marina Smith a fost distinsă în 2005, în cadrul listei de onoruri de Anul Nou a Reginei, pentru serviciile aduse memoriei și educației privind Holocaustul.

Discurs la propria înmormântare

În ianuarie, ea a petrecut mai multe ore, pe parcursul a două zile, înregistrând răspunsurile la întrebările  Storyfile, folosind o cameră web și calculatorul său. La înmormântarea sa, care a avut loc la Babworth la 29 iulie, holograma sa a putut să țină un discurs despre viața și spiritualitatea sa și să vorbească cu cei dragi.

Stephen Smith a adăugat: „Ceea ce a foßst cel mai valoros pentru mine, ca fiu al ei, a fost faptul că mama mea a fost pregătită să răspundă la întrebări despre copilăria ei timpurie.Aceasta a inclus subiecte dificile, cum ar fi divorțul părinților ei și viața de imigrant din India”.

Lansat în 2017, programul StoryFile a fost inițial destinat să păstreze poveștile supraviețuitorilor Holocaustului și ale altor personalități istorice, înainte de a fi folosit la înmormântări. O persoană care dorește să creeze un StoryFile va alege mai întâi subiecte despre care crede că prietenii și familia sa vor dori să o întrebe, cum ar fi relațiile sau secretele din copilărie.

Apoi va răspunde la 75 de întrebări dintr-o bancă de 250.000 de întrebări potențiale cu răspunsuri video de două minute, care pot fi transformate în imaginea lor digitală. Aceasta nu pune cuvinte în gura individului, ca un video deepfake, dar dacă nu are un răspuns, holograma îl va încuraja pe cel ce întreabă să întrebe altceva.

Tehnologia StoryFile a fost pusă la dispoziția publicului începând din această săptămână în Marea Britanie la prețul de 39,99 lire sterline.

 

Comentariu saccsiv:

Titlul de pe National este foarte smintitor, deoarece viii nu pot vorbi cu mortii:

Exista fantome si poltergeist? Casa bantuita din Gorj

Iar nefericitii aia de se inregistreaza ar trebui sa se preocupe de chestiuni cu mult mai importante:

Soarta sufletului dupa moarte

Asadar este fapta draceasca, adica dracie, acest viitor al funeraliilor ce a sosit cu aceasta tehnologie (cum scrie pompos in titlul de pe National). Caci omul, in loc sa studieze ceea ce conteaza, este incurajat sa bata campii.

Iar treaba cu moartea chiar este fundamentala.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai T said, on august 16, 2022 at 8:28 pm

    Acesta e chiar subiectul dintr-un episod al serialului Black Mirror (zice şi în articol). În episod, un tip moare într-un accident, iar soţia lui apelează la o firmă care oferă servicii de ”reconstituire” pentru persoane decedate (serialul e plasat în viitorul apropiat faţă de nivelul anului 2014 când a apărut serialul). Exact acelaşi concept ca cel din articol, dar la un nivel mai avansat. Deci firma respectivă are un soft de AI cu care poate prelua tot ce a lăsat respectivul în spaţiul digital (înregistrări video, poze, comentarii, înregistrări audio) şi pe baza lor să ”fabrice” un fel de alternativă digitală la acea persoană.
    La început, acel simulacru se manifesta ca un program pe telefon, cu care femeia putea conversa. Dar apoi lucrurile o iau razna cu totul şi firma respectivă se oferă să facă o probă cu noua lot tehnologie. Femeia se trezeşte într-o zi că-i vine la uşă (într-o cutie) un fel de robot umanoid care arată ca acela care a murit. După ce apasă un buton, robotul se trezeşte.
    Nu mai ştiu cum se termină episodul (s-ar putea ca femeia aceea să se sinucidă, nu m-aş mira având în vedere nivelul de satanism din acel serial). Probabil că nu m-am uitat până la sfârşit când am văzut.

    Notă: mai tot ce se dă pe ecrane e diavolesc, dar serialul Black Mirror e diavolesc într-un grad mare. Câteva probleme pentru noi: e bine făcut cel puţin la nivel tehnic (actori decenţi, cinematografie), subiectele sunt inedite – prin urmare e tentant. Se pare că face programare predictivă (în primul episod la zoofilie şi sinucidere – pe care încearcă să le şi asocieze, într-un mod pervers; în al doilea epidod la pornografie, homosexualitate, obedienţă faţă de sistem etc). O problemă subtilă – dar uriaşă – este că serialul nu îşi asumă o poziţie morală faţă de aceste lucruri. Deci spectatorul e invitat pur şi simplu să experimenteze (prin vedere şi imaginaţie) acele scenarii, fără ca realizatorii să dezaprobe acele lucruri [1].
    Având în vedere aceste aspecte, nu vă recomand să vă uitaţi la Black Mirror, şi în general la ce se scoate acum. Mai ales cele de la Netflix trebuie să le evitaţi. La Black Mirror m-am uitat mai mult prin surfare, am ”ţopăit” prin episoade.

    [1] Mă gândesc că dacă vrei, se poate face; presupun că mediul artistic al filmului are posibilităţi şi mecanisme de a realiza asta într-un mod artistic. Dar scopul se pare că nu a fost ăsta, ci doar să introducă acele scenarii în mintea oamenilor … pentru ca atunci când vor apare în viaţa reală, să fie deja obişnuiţi şi eventual desensibilizaţi faţă de subiecte. Şi chiar cu dezaprobare nu ştiu ce mai poţi face la asemenea episoade, sunt nişte otrăvuri care greu suportă neutralizare.

    Apreciază

  2. scortisoara said, on august 17, 2022 at 9:51 am

    „”””” nimeni niciodată nu-ți poate minimaliza performanța așa cum o poți face de unul singur, printr-un gest prostesc și interesat, măsură a unui caracter mizerabil în formare.”””””

    – asta e esența , din nefericire . Cum sa recomanzi un ser când oamenii cad din senin peste tot din pricina lui ????

    https://www.activenews.ro/stiri/Anca-Radu-CAZUL-DAVID-POPOVICI-TOATA-APA-DIN-BAZIN-S-A-FACUT-VACCIN-175629

    Apreciază

  3. Felix said, on august 17, 2022 at 10:38 am

    Nigeria va deveni un teren de testare pentru tehnologia (MICROSOFT)
    ID digital

    Proiectul Nigeria Digital Identification for Development (ID4D) este finanțat în comun de Banca Europeană de Investiții, Banca Mondială și Agenția Franceză pentru Dezvoltare.

    Microsoft courts Nigeria digital ID4D – Vanguard News
    https://www.vanguardngr.com/2022/08/microsoft-courts-nigeria-digital-id4d/

    Nigeria will be a testing ground for Microsoft’s digital ID tech
    https://reclaimthenet.org/nigeria-will-be-a-testing-ground-for-microsofts-digital-id-tech/

    https://childrenshealthdefense.org/defender/digital-vaccine-passports-surveillance-capitalism-covid-gates/

    „Microsoft Corporation a făcut o mulțime de investiții și intervenții în dezvoltarea capacităților și securitatea cibernetică.
    Pe lângă sprijinirea guvernelor în domeniul dezvoltării capacităților, Microsoft se întâlnește cu părțile interesate acolo unde acestea trebuie să elimine lacunele identificate.
    Oamenilor le vine greu pentru a-si face upgrade și actualizarea lor înseși, care este benefica spre a actualiza abilitățile lor.
    Acesta este motivul pentru care trebuie să luăm foarte în serios protecția datelor și securitatea cibernetică.”

    http://computing.news/

    Agenția este responsabilă pentru emiterea numerelor unice naționale de identificare ale nigerienilor și menținerea bazei naționale de date de identificare.
    Nigeria ID4D este finanțată de Banca Mondială, Banca Europeană de Investiții și Agenția Franceză pentru Dezvoltare.

    În timp ce proiectul NIGERIA ID4D și sistemul național de numere unice de identificare pus în aplicare de Abuja încearcă să abordeze frauda de identitate, astfel de sisteme cauzează de fapt mai mult rău decât bine – așa cum se vede în exemplul sistemului de identificare digitală Aadhaar din India.
    Creatorul lui Aadhar, miliardarul indian Nandan Nilekani, a fost catalogat de Gates însuși drept un „erou”.

    Mark of the Beast now active in India as government requires biometric scanning for food purchases and government benefits
    https://surveillance.news/2018-05-01-mark-of-the-beast-now-active-in-india-as-government-requires-biometric-scanning-for-food.html

    Tehnocratul din spatele Microsoft a fost vocal în aducerea „abordării Aadhaar în alte țări”, inclusiv in Nigeria.

    https://naturalnews.com/2021-11-19-how-digital-id-will-control-your-life.html

    Vizitați CyberWar.news pentru mai multe știri despre pericolele sistemelor de identificare digitală.
    http://cyberwar.news/

    Urmăriți acest videoclip care vorbește despre guvernul nigerian care blochează accesul smartphone-urilor la 73 de milioane de nigerieni care nu au un număr unic național de identificare.

    https://www.brighteon.com/831daa23-966f-47ce-a67d-4afb8a001b89

    Apreciază

    • Felix said, on august 17, 2022 at 12:15 pm

      Home | Identification for Development
      https://id4d.worldbank.org/

      Prezentul ghid se concentrează pe proiectarea și punerea în aplicare a sistemelor de identificare digitală care oferă persoanelor dovada identității juridice, care este în mod obișnuit necesară pentru a avea acces la servicii, drepturi și protecții de bază. Aceasta include în primul rând sistemele de identificare fundamentale, cum ar fi registrele civile, actele de identitate naționale, registrele populației etc.- care sunt create pentru a servi drept surse autoritare de informații legale privind identitatea pentru populația generală și pentru a furniza dovada identității pentru o varietate de cazuri de utilizare din sectorul public și privat. În plus față de sistemele fundamentale de identificare digitală furnizate la nivel central de către guvern, ghidul acoperă, de asemenea, formele recunoscute de guvern de identificare digitală care pot fi furnizate în parteneriat cu sectorul privat. Cu toate acestea, nu discută multe alte tipuri de sisteme de identificare digitală, cum ar fi cele furnizate de sectorul privat numai pentru identificarea clienților

      https://documents.worldbank.org/en/publication/documents-reports/documentdetail/248371559325561562/id4d-practitioner-s-guide

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.