SACCSIV – blog ortodox

Video: Clientii fug disperati din IKEA dupa ce au autoritatile chineze au ordonat carantinarea lor deoarece au aflat ca … un contact al unui caz Covid a intrat in magazin

Posted in carantina, CHINA, Coronavirus by saccsiv on august 16, 2022
Tagged with: , , ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on august 16, 2022 at 5:45 pm

    …se dorește este nu numai să le oferim pachetul minimal, ci pachetul de bază…😉
    Si mai se urmareste si altceva cumva😎?!
    https://www.national.ro/sanatate/reforma-in-ministerul-sanatatii-veste-foarte-buna-pentru-romanii-fara-asigurare-medicala-771888.html

    Apreciază

  2. Felix said, on august 16, 2022 at 5:51 pm

    Control medical OBLIGATORIU – Cei care nu fac analizele de prevenție ar putea fi amendați. Rafila: ”Trebuie să convingem oamenii să participe” – Stiri Maramures
    https://www.sighet247.ro/s/control-medical-obligatoriu-cei-care-nu-fac-analizele-de-preventie-ar-putea-fi-amendati-rafila-trebuie-sa-convingem-oamenii-sa-participe-629091835b53c/

    Apreciază

  3. Catalin said, on august 16, 2022 at 6:14 pm

    dupa restrictiile Covid draconice din Australia
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-11101415/Parents-counsellors-face-prosecution-gender-transition-children-suppression-law.html
    „A new Victorian law which forces mothers and fathers to accept their children’s desire to change gender has left distraught parents fearing prosecution if they do anything to try to prevent potentially harmful and irreversible treatment.

    So far-reaching is the new law that even trying to arrange counselling and expert assessment for their kids could lead to parents – and the mental health professionals – being prosecuted if the advice did anything other than affirm the children’s newly-discovered gender dysphoria.

    Many parents feel trapped, unable to do anything to prevent their children pursuing potentially irreversible and harmful changes – from chest-binding to taking hormone blockers and ultimately sex-change surgery.

    And while the parents are powerless to intercede, their kids are often subject to encouragement and cajoling from activist pro-trans teachers and counsellors.

    One parent even found text messages from a counsellor to her daughter advising the child to leave home so she could escape her sceptical parents and freely pursue her newly-found wish to transition to being a boy.”
    ca si vaccinurile, pastilele alea de castrare chimica tot de Big Pharma sunt produse, si in ambele cazuri sunt date cu forta (un copil nu poate consimti).

    https://www.breitbart.com/europe/2022/08/12/disgraced-trans-tavistock-child-clinic-faces-lawsuits-from-1000-families
    https://www.breitbart.com/social-justice/2022/08/15/boston-childrens-hospital-children-
    know-theyre-trans-minute-they-were-born

    Apreciază

  4. Mihai T said, on august 16, 2022 at 6:49 pm

    Off-Topic

    Planul SUA pentru Ucraina, din surse oficiale

    https:/youtube.com/watch?v=cGj-cHyEhPs

    (transcript)

    ”Îmi place drumul structural pe care ne aflăm. Atâta vreme cât ajutăm Ucraina cu armele de care au nevoie şi cu susţinerea economică, vor lupta până la ultima persoană”.

    Câteva comentarii de pe blogul The Saker (cei care au publicat fragmentul video):

    http://thesaker.is/the-us-plan-for-the-ukraine-from-the-horses-mouth/

    ”Ce se va întâmpla când e terminat şi ultimul ucrainian ? Probabil că nu s-au gândit atât de departe”

    ”În acest caz, vor trece mai departe la poloni, cehi, şi slovaci, mă gândesc … apoi la germani …”

    ”Ştiam de la început că SUA vor lupta până la ultimul ucrainian. Gluma asta s-a scris singură. Probabil că încep să scape situaţia de sub control dacă au ajuns să recunoască”.

    ”Cel care vorbeşte e Senatorul Lindsay Graham, de decenii un promotor al războiului”.

    ”În dreapta lui se pare că e Sidney Blumenthal”.

    ”Imaginaţi-vă ce ar fi fost dacă Graham sau McCain ajungeau preşedinţi ai Statelor Unite … probabil că majoritatea emisferei nordice ar fi fost deja transformată în sticlă”.

    ”Nu cred că luptele din Ucraina se vor întinde peste decembrie 2022. Ucraina poate avea tot echipamentul, dar fără voinţa de a lupta, echipamentele vor fi degeaba”

    ”Lindsay Graham în mod curajos laudă ideea că Ucraina ar trebui să lupte … nu până la ultimul soldat, ci până la ultima persoană …
    În timp ce problemele în Ucraina se extind, mă aştept ca următorul lui anunţ să fie că vor să distrugă majoritatea Europei – inclusiv vechiul lor tovarăş de răutăţi, Marea Britanie.
    În acest proces, afacerile complexului militar industrial vor înflori masiv, aducând profit celor 0,1 % de cleptocraţi< iar apoi jefuitorii lor îmbrăcaţi la costum pot începe să cumpere active vândute la disperare şi servicii de utilitate publică peste tot în Europa, cu câţiva bani pe kilogram”.

    Apreciază

  5. Mihai T said, on august 16, 2022 at 8:33 pm

    Off-topic

    Scurtă sesiune de întrebări şi răspunsuri despre conflictul din Ucraina, cu administratorul blogului The Saker

    10 august 2022

    http://thesaker.is/why-have-i-stopped-posting-maps-of-the-situation-in-the-ukraine-and-a-few-other-questions/

    Notă: aceasta e o selecţie de întrebări din cele care i-au fost puse la secţiunea de comentarii a diverselor articole.

    De ce nu ai mai postat hărţi cu situaţia militară din Ucraina ?

    Există câteva motive, dar principalul şi cel mai evident e acesta: spre deosebire de prima sau a doua lună din Operaţiunea Militară Specială (SMO), acum există foarte puţine schimbări care să merite arătate pe hartă. Asta nu înseamnă că nu există schimbări pe front (sunt, destule), dar ele nu produc hărţi care să arate bine.
    O postare recentă de pe Moon of Alabama a citat ceea ce pare a fi o scurgere de informaţii din structurile de comandă ucrainiene (https://moonofalabama.org/2022/08/ukraine-sitrep-casualties-leak-ukraine-admits-russian-breakthrough-southern-front-paralysis.html):
    ”Canalele ucrainiene discută ceea ce ar putea fi informaţii scurse de la Statul Major al Forţelor Armate Ucrainiene (AFU):
    – AFU mai au numai 43-48 % din forţa militară;
    – lucrătorii medicali sunt la limită;
    – nu sunt suficiente veste antiglonţ şi arme de foc mici;
    – 191.000 de soldaţi au fost ucişi sau răniţi (numai din AFU, neincluzând pe cei străini);
    – nu există suficient lichid hidraulic şi azot lichid pentru tunurile M777 howitzer;
    – nimănui nu-i pasă de dispăruţi – nu există statistici despre aceştia;
    – echipamentul militar transferat de Vest se termină;
    – armele din Vest sunt operate de amatori, AFU nu are specialişti calificaţi pentru ele;
    – nu există posibilitatea de a repara armele la faţa locului, datorită lipsei de specialişti şi piese de schimb. Tot ce trebuie reparat e trimis în Polonia”;
    Apropo, chiar şi cu acest raport groaznic, recomand să nu pronosticăm o cădere decisivă a moralului de partea ucrainiană. Cum a fost la Peski, răniţii care pot umbla sunt trimişi înapoi direct în tranşee”.

    Aş adăuga numai că Peski a fost cucerit. Dar cifrele cheie sunt aici: ”AFU se află la numai 43-48 din puterea militară” şi ”191.000 de soldaţi sunt morţi sau răniţi (numai de la AFU, neincluzând străinii)”. Cifrele ar putea să se schimbe de la ţară la ţară, şi depinde şi de tipul de război care se desfăşoară. Dar o regulă de bază care mi s-a predat este că orice unitate care pierde mai mult de 30 % din puterea de luptă nu mai este capabilă să îndeplinească misiunile de luptă trasate la nivel teoretic. Acuma, în istorie există destule exemple de unităţi care au avut pierderi de 30 % şi mai mari, dar asemenea unităţi pot numai să-şi menţină poziţia, nu pot efectua o retragere ordonată şi cu atât mai puţin nu pot executa un contraatac. Rezultatul e întotdeauna acelaşi: până la urmă, asemenea unităţi colapsează şi dispar (morţi, prizonieri sau care scapă).
    Spus altfel, la acest stadiu al conflictului, statistici ca cea de deasupra spun despre ce-i vorba; hărţile nu spun.

    Forţele ucrainiene din Donbass au fost de facto într-o încercuire operaţională încă din prima săptămână a SMO. Aceasta nu ca rezultat al unei manevre deosebite a armatei ruse, ci datorită geografiei. Spus simplu, Estul Ucrainei este o gigantică zonă încercuită (cauldron). E adevărat că forţele AFU nu au fost blocate în încercuire: partea ucrainiană încă putea să mute soldaţi înspre exterior şi interior; dar în realitate erau ”blocaţi prin foc” – adică ruşii îi puteau ataca pe cei ce se deplasau, cu efecte devastatoare (ceea ce au şi făcut).
    O scurtă atenţionare: ucrainienii, susţinuţi de miliardele de dolari din partea Vestului combinat, au avut opt ani pentru a pregăti fortificaţii foarte puternice de-a lungul comunelor şi oraşelor pe care le controlau înainte de SMO. Poate cineva s-a aşteptat ca ruşii să înainteze frontal, să bombardeze cu covor de bombe Donbass-ul controlat de ucrainieni (cum ar face SUA), şi apoi să atace frontal suferind pierderi uriaşe. Dar ruşii, înţelepţi, nu au muşcat momeala. În loc de asta, au ales să macine încet forţificaţiile ucrainiene. Apropo, aceste tactici au rezultat în destul de multe comune şi sate eliberate de Rusia (Izum, Peksi şi altele), şi la destul de multe încercuiri tactice care până la urmă au fost absorbite. Dar, din nou, hărţile nu reflectă natura a aceea ce se întâmplă.

    Cum se face că ruşii nu pot opri nici măcar bombardarea Donetsk-ului din, să zicem, Avdeevka ? Au o mult mai puternică şi mai mare forţă de artilerie, şi au capacităţi foarte bune anti-baterii. Deci care-i problema ?

    E simplu: ucrainienii îşi aşează artileria chiar lângă clădirile ocupate de civili. Deci când o mortieră ucrainiană, un tun autopropulsat sau un sistem de rachete cu tragere multiplă (MLRS) trage în Donetsk sau Makeevka, ruşii VĂD de unde s-a tras, dar nu pot pur şi simplu să riposteze cu un baraj de foc, pentru că asta ar ucide zeci dacă nu chiar sute de civili nevinovaţi. Asta ar da şi Vestului apă la moară să acuze Rusia că ”face masacre”, aşa cum au vrut aşa de tare în Bucha. Deci în loc să riposteze imediat, ruşii îşi rafinează coordonatele de tragere, lucru care nu numai că ia timp, dar permite ucrainienilor să se mişte (nu neapărat cu mult, ci doar cu câteva zeci sau sute de metri, uneori doar de partea cealaltă a unei clădiri).
    Deci ruşii au decis că o înaintare înceată este mult mai bună decât să ia cu asalt fortificaţiile ucrainiene. Această abordare e mai bună pentru forţele Republicilor Populare Donetsk şi Lugansk (LDNR) şi ruseşti, şi este mult mai bine pentru civili.

    Ruşii nu fac război cum face SUA

    Iată planul de bază al SUA cu privire la război:
    1. să atace o ţară practic fără apărare;
    2. să obţină supremaţia aeriană (în absenţa apărării antiaeriene moderne);
    3. să tragă o mare cantitate de rachete de croazieră, urmate de lovituri aeriene masive;
    4. dacă nu e suficient, să ţintească deliberat şi să distrugă întreaga infrastructură civilă;
    5. să trimită apoi forţele de la sol, a căror tactică de bază e asta: să înainteze şi să tragă în oameni fără apărare, iar când întâmpină rezistenţă să solicite un atac aerian. Apoi să continue;
    6. Să declare victoria şi să plece (în mod ideal, să lase acolo un regim-marionetă, pentru a controla ţara prin ei);
    Rezultatul este: peste un milion de morţi în Irak, devastarea totală a Siriei, bombardarea masivă a civililor sârbi din Bosnia, Croatia, Serbia, Muntenegru şi Kosovo, etc etc etc. Ruşii pur şi simplu resping această ”logică”, din motive morale şi pragmatice. Gândiţi-vă la punctul 6 de mai sus. Aceea NU e o opţiune viabilă pentru ruşi.
    Istoric, genocidul a fost ÎNTOTDEAUNA modul Vestului de a face război; acest lucru e adevărat în mod special pentru britanici şi americanii din SUA. Nu trebuie să mă credeţi pe mine, citiţi această carte: ”Prima cale a războiului: Războaiele americane la frontieră, 1607-1814” (https://amazon.com/gp/product/0521732638/?pldnSite=1) scrisă de John Grenier, care s-a retras din Forţele Aeriene ale SUA în 2009, după o carieră de 20 de ani în care a ajuns la rangul de locotenent-colonel şi a servit în două mandate ca profesor la Academia Forţelor Aeriene. Acum este profesor la disciplina ”Istorie militară americană”, în cadrul programului on-line de master ”Istorie Militară” din cadrul Universităţii Norwich .

    De ce ruşii nu trec mai departe de comunele şi satele din Donbass controlate de ucronazişti ? De ce nu forţează intrarea mai în profunzime în Ucraina ?
    Simplu: asta ar pune forţele ruse între poziţiile ucrainiene care încă mai există (pe care acum ruşii le macină încet), şi forţele ucrainiene din centrul ţării. Nu suntem surprinşi că ruşii nu vor să lupte pe două fronturi, unul în Vestul Ucrainei şi unul în Est.
    Dar cum rămâne cu faimoasele ”operaţiuni cu blindaj greu”, sau cu folosirea grupului tactic de batalioane ca grup de manevră tactic-operaţional ? E adevărat că acestea fac parte din operaţiunile normale de arme combinate, pe scară mare; dar SMO nu este – repet – NU este o operaţiune normală de arme combinate. Un exemplu: când ruşii au început SMO, ucrainienii aveau o superioritate numerică destul de substanţială asupra ruşilor, combinată cu elemente specifice de tehnologie militară (precum comunicaţii securizate avansate) pe care forţele LNDR nu le aveau deloc, iar pe care armata rusă le deţinea, dar nu la acelaşi nivel de subunitate cum aveau ucrainienii. Ce vedem astăzi ? Superioritatea numerică a dispărut, iar tehnologiile avansate donate ucronaziştilor de către vest numai au făcut lucrurile mai dificile pentru ruşi, dar nu au reuşit să afecteze rezultatul SMO.

    Tu (şi alţii) aţi spus de multe ori că Rusia ar putea să învingă Ucraina în câteva zile, maxim câteva săptămâni, şi că o va face. Deci acum vei recunoaşte că aţi greşit complet ?

    Mai întâi să plecăm de la prezumţia din acea întrebare, adică aceea că Rusia NU a învins Ucraina în câteva zile sau săptămâni. Oare e adevărată ?
    Aş spune că nu. Practic, ruşii au reuşit să incapaciteze Forţele Armate Ucrainiene în primele zile şi săptămâni ale conflictului: aproape toată forţa aeriană a Ucrainei a fost distrusă, la fel şi majoritatea apărării antiaeriene. În ce priveşte forţele de la sol, acestea nu au reuşit să execute măcar un singur contraatac efectiv; în cel mai bun caz pentru ei, au pretins că fiecare retragere a ruşilor s-a produs ca rezultat al contraatacurilor lor. Dar daţi-mi voie să pun o întrebare simplă: dacă aceste contraatacuri au fost reuşite, unde-i rezultatul ? Nici un rezultat, decât – desigur – numai basmele emise de Kiev. Iar din moment ce Kiev-ul a minţit de la un capăt la altul, din prima zi a SMO, cum poate cineva să ia în serios declaraţiile lor ?
    Deci ce s-a întâmlat cu adevărat ? Vestul unit a decis să arunce toată puterea lor militară în ajutorul regimului nazist de la Kiev. Nu numai că forţelor ucrainiene le-au fost trimise echipamente de miliarde de dolari, dar au fost şi mii de ”voluntari” trimişi în Ucraina pentru a susţine forţele ucronaziste (vedeţi graficul de mai jos).


    Numărul mercenarilor străini din Ucraina. O scurtă traducere a termenilor principali: Страна: ţară; Прибыло: sosiţi; Уничтожено: distruşi; Убыло: plecaţi; Всего: total.

    În sfârşit – dar nu în cele din urmă – SUA şi NATO se folosesc de toate capabilităţile lor C4ISR pentru a susţine forţele ucronaziste (notă: C4ISR înseamnă ”Comandă, Control, Comunicaţii, Computere, Informaţii, Supraveghere, Recunoaştere”). De fapt, ar fi un lucru adecvat să spunem că SUA + NATO au preluat controlul complet al tuturor operaţiunilor militare din Ucraina ale ucrainienilor (de asemenea, au fost şefi peste înăbuşirea totală a oricărei forme de opoziţie internă în Ucraina). Dacă Vestul combinat ar fi lăsat regimul ucronazist de la Kiev de capul lui, ”Ze” ar fi fost obligat să capituleze cam la 10 zile după începutul SMO, numai pentru a salva vieţile soldaţilor şi civililor ucrainieni.

    Oare ruşii s-au aşteptat la o asemenea reacţie masivă din partea Vestului ?

    Termenul ”s-au aşteptat” e foarte înşelător. Nu aşa merg lucrurile. Planurile operaţionale şi strategice nu se bazează pe un singur scenariu care ”speri” că se va materializa. Iată şi două aspecte pe care trebuie să ni le amintim:
    – este treaba serviciilor de informaţii şi a departamentelor de planificare operaţională să facă pregătiri şi să construiască modele pentru cât mai multe scenarii posibile, în măsura în care se pot anticipa;
    – planurile operaţionale şi strategice nu se ocupă de chestiuni tactice, şi se schimbă constant în funcţie de datele din teren şi de mecanismele de luare a deciziilor;
    Un exemplu: Putin a recunoscut într-un interviu la TV că, atunci când Ruşii s-au dus în Crimeea, a pus pus forţele nucleare ruse în stare de alertă maximă. Oare asta înseamnă că era cineva la Kremlin sau la Statul Major care se ”aştepta” ca SUA să atace nuclear Rusia ? Desigur că nu. Dar au luat în considerare această posibilitate şi au luat măsurile necesare pentru a preveni situaţia.
    Tot aşa şi aici. Sunt sigur că ruşii erau complet pregătiţi pentru reacţia nebunească şi autodistructivă a Vestului faţă de SMO. De fapt, acel răspuns ”maximal” a fost unul din multele planuri de rezervă pentru care ruşii trebuie să se fi pregătit. Ca fost analist de informaţii, pot să vă spun că analiza militară se uită la cât mai multe opţiuni posibil, iar apoi tipii de la planificare operaţională îşi fac propriile pregătiri pentru orice scenariu.
    Acum este clar că Vestul e hotărât să lupte cu Rusia până la ultimul ucrainian. De aici ordinul cu adevărat iresponsabil pe care l-au primit cele mai capabile forţe ucrainiene, de a nu se angaja într-o apărare mobilă ci de a menţine poziţia în Donbass până sunt distruşi total.
    Mai mult, este clar şi că ţările vestice sunt gata să-şi distrugă nu numai propriile economii, ci întregul sistem financiar internaţional, în încercarea de a răni Rusia şi China cât mai mult posibil.
    Rusia nu este angrenată într-un război cu Ucraina, ci cu întregul Vest unificat şi consolidat. Nu-i aşa că am spus asta cel puţin din 2013 ?

    Cât va dura conflictul ?

    Nu pot răspunde, deoarece răspunsul depinde numai de măsura în care liderii imperiului anglo-sionist vor să se distrugă singuri.
    Forţele ucrainiene din est n-au nici o speranţă că vor putea să se retragă în mod ordonat, aşa că vor fi distruse. Cât va dura ? Nu ştiu, asta depinde de cei din tranşee şi de cât de puternică strânsoare au forţele naziste asupra forţelor armate ucrainiene.

    Oare va fi un contraatac ucrainian înspre Herson ?

    Sper că nu. Momentan, forţele ucrainiene sunt blocate în interiorul oraşului Nicolaev; iar dacă se decid să atace, vor trebuie să se aranjeze în formaţie de luptă în afara spaţiului protector al oraşului, iar până atunci vor fi trecut peste un câmp în general gol. Cu alte cuvinte, ar putea fi un masacru acolo.

    S-ar putea totuşi să încerce, şi în aceste condiţii ?

    Desigur ! TOATE ordinele date forţelor ucrainiene de către SUA + NATO sunt practic ordine autodistructive şi nu au nici un sens dpdv militar. Pe neoconii americani îi va durea în cot că vor fi şi alţi ucrainieni masacraţi.

    Ce crezi că vor face ucrainienii ?

    În linii mari, ce au făcut şi până acum, inclusiv:
    – vor masacra cât mai mulţi civili posibil în zonele eliberate, inclusiv prin folosirea de arme interzise (mine antipersonal şi muniţie cu fragmentare);
    – s-ar putea să organizeze atacuri teroriste eficiente nu numai în zonele eliberate din Donbass, ci şi înăuntrul Rusiei (lucru la care ucrainienii s-au dovedit destul de buni);
    – s-ar putea să efectueze atacuri în continuare împotriva Rusiei, Crimeii şi podului din Crimeea. Nici unul din acestea nu va avea impact pe plan militar sau pe alt plan; dar ei vor crede că e o bună lovitură de imagine, în special cu sprijinul total al maşinăriei de propagandă a forţelor anglo-sioniste, adică ”presa liberă”;
    – ei încearcă din greu să bombardeze centrala nucleară de la Zaporozhie. Centrala nucleară de la Cernobâl ar putea deveni din nou o ţintă. În sfârşit, ucronaziştii au în continuare acces la destul de multe deşeuri nucleare, pe care s-ar putea să le folosească pe post de ”bombă murdară” împotriva propriei populaţii, şi să dea vina pe Rusia (gândiţi-vă la o ”Bucha nucleară”);
    – se vor continua livrările constante de aparate de zbor cu aripă fixă şi rotativă din Polonia şi alte ţări, lucru care va da propagandei ucronaziste iluzia că Rusia nu are superioritate aeriană asupra întregii Ucraine;
    Există de asemenea o posibilitate foarte mare ca Polonia şi Ungaria să intre în Vestul Ucrainei pentru a-şi ”proteja” etnicii. Până acum s-au abţinut să o facă (cel puţin pe faţă), probabil deoarece comandanţii SUA/NATO nu vor să rişte o lovitură rusă asupra forţelor NATO (chiar şi Biden şi Stoltenberg au spus public asta). Totuşi, dacă o fac inteligent, Polonia şi Ungaria ar putea obţine – pe canale complet neoficiale – o promisiune a ruşilor de a se face că plouă şi de a nu acţiona împotriva lor. De ce ? Rusia nu are nici o nevoie de acele teritorii, plus că Rusia va fi mai mult decât fericită să-i lase pe poloni şi pe unguri să se ocupe de ucronaziştii din vestul ucrainei.

    Sper că aceste comentarii au răspuns măcar la câteva întrebări pe care le aveaţi în minte.
    Mai spus un lucru: în timp ce suntem foarte aproape de colapsul sistemului financiar internaţional, efectele încă nu s-au simţit complet – mai ales în SUA şi în UE. După ce magnitudinea acestui dezastru autoprovocat devine absolut de netăgăduit (nici măcar de către ”presa liberă” controlată de neoconi), lucrurile în Vest vor începe să se schimbe la nivel politic.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.