SACCSIV – blog ortodox

Vladimir Putin și Recep Erdogan s-au întâlnit la Soci

Posted in razboi, RUSIA, Siria, Turcia, Ucraina, Vladimir Putin by saccsiv on august 6, 2022

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai T said, on august 6, 2022 at 1:49 pm

    Ambasadorul Norvegiei în Rusia a fost convocat la sediul Ministerului Rus de Externe

    Comentariu al purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus al Afacerilor Externe, 4 august 2022

    https://mid.ru/en/foreign_policy/news/1825003/

    În data de 4 august, ambasadorul Regatului Norvegiei în Federaţia Rusă, Rune Resaland, a fost chemat la sediul Ministerului Rus al Afacerilor Externe, unde i s-a înmânat o notă de protest privind comportamentul consulului Norvegiei, Elisabeth Ellingsen. Aceasta a făcut declaraţiii rusofobice insultătoare într-un hotel din Murmansk, în data de 6 iulie 2022. Reprezentanţii Ministerului de Externe Rus au precizat că au luat act de regretele exprimate de Ministerul Norvegian de externe cu privire la acest incident scandalos. În acelaşi timp, partea rusă a subliniat că Elisabeth Ellingsen nu mai poate rămâne în Federaţia Rusă după acel incident.

    Apreciază

  2. Mihai T said, on august 6, 2022 at 1:50 pm

    Comunicat de presă privind conversaţia telefonică dintre Miniştrii de Externe Rus şi American

    Informare de pe site-ul Ministerului Rus al Afacerilor Externe, 29 iulie 2022

    https://mid.ru/en/foreign_policy/news/1824520/

    În data de 29 iulie, Ministrul Rus de Externe a avut o discuţie telefonică cu Secretarul de Stat al SUA, la iniţiativa acestuia.
    Miniştrii au discutat evenimentele curente din Ucraina. Sergey Lavrov a expus abordarea principială a Rusiei în contextul operaţiunii militare speciale din Republica Populară Donetsk, Republica Populară Lugansk şi Ucraina. Excelenţa sa a subliniat că scopurile şi sarcinile operaţiunii vor fi atinse/îndeplinite în totalitate.
    Ministrul de Externe a atras atenţia Secretarului de Stat asupra faptului că înarmarea continuă a forţelor armate ale Ucrainei şi a batalioanelor naţionaliste cu arme furnizate de SUA şi NATO – folosite pe scară largă împotriva civililor – nu face decât să prelungească agonia regimului de la Kiev, prin faptul că extinde durata conflictului şi creşte numărul de victime. Domnul Lavrov a subliniat că Forţele Armate ale Rusiei respectă cu stricteţe normale dreptului internaţional, şi că Rusia s-a angajat în eforturi consistente de a reface viaţa paşnică în teritoriile pe care le eliberează.
    Cei doi oficiali au vorbit pe larg despre securitatea alimentară globală. Domnul Blinken a fost informat privind detaliile înţelegerilor semnate pe 22 iulie la Istanbul – cu privire la transportul naval al grânelor ucrainiene din porturile de la Marea Neagră, şi cu privire la exporturile ruseşti de alimente şi îngrăşăminte. Domnul Lavrov a spus că sancţiunile impuse de SUA agravează situaţia, şi că nu s-au materializat promisiunile SUA de a face excepţii cu privire la transporturile ruseşti de alimente . El a spus că Vestul colectiv exploatează problema pentru a înainta interesele lor geopolitice, lucru inacceptabil.
    De asemenea, cei doi au schimbat opinii cu privire la problemele care afectează relaţiile bilaterale, probleme care au o nevoie puternică de normalizare. În ce priveşte potenţialul schimb de prizonieri dintre ţări (dintre Rusia şi Ucraina, n.n.), domnul Lavrov a recomandat cu fermitate să se revină la dialogul profesionist în contextul ”diplomaţiei tăcute”, fără dezvăluiri dubioase în media.

    Apreciază

  3. Mihai T said, on august 6, 2022 at 2:45 pm

    Rusia anunţă că vrea să captureze Kiev-ul şi Odessa pe motiv de laboratoare americane

    Depeşă de Hal Turner, 5 august 2022

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/bulletin-russia-to-capture-kiev-and-odessa-over-u-s-biological-laboratories

    Ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, a uimit Vestul colectiv prin această declaraţie: ”Rusia are informaţii că SUA au construit încă două laboratoare pentru război biologic – unul în Kiev, celălalt în Odessa. Au dezvoltat agenţi patogeni în aceste laboratoare. Va trebui să capturăm aceste oraşe pentru a scoate din uz laboratoarele”.

    Apreciază

  4. Mihai T said, on august 6, 2022 at 2:47 pm

    China întrerupe dialogul militar de nivel înalt cu SUA, suspendă celelalte forme de cooperare

    Depeşă de Hal Turner, 5 august 2022

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/china-halts-high-level-military-dialogue-with-us-suspends-other-cooperation

    China spune că anulează sau suspendă dialogul cu SUA pe anumite chestiuni, de la ”schimbările climatice” la relaţiile militare şi cooperarea anti-drog. A fost anulat dialogul dintre comandanţii zonali şi cel dintre şefii de departamente, împreună cu dialogul privitor la siguranţa maritimă în zona militară. Este suspendată cooperarea privind repatrierea imigranţilor ilegali, investigaţiile criminale, criminalitatea transfrontalieră.

    Apreciază

  5. ionel s said, on august 6, 2022 at 3:26 pm

    Turcia se va alatura desertului sahara curand

    Apreciază

  6. scortisoara said, on august 6, 2022 at 3:41 pm

    Îmi place Sergey Lavrov , ca politician .

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.