SACCSIV – blog ortodox

Parintele Savastie Baștovoi: “Naivitatea oamenilor e atât de mare, încât ei continuă să creadă că într-o zi se vor uni într-un protest major și vor schimba mersul lucrurilor”

Posted in Savatie Bastovoi by saccsiv on iulie 6, 2022

Parintele Savastie Baștovoi pe facebook, conform ALL FOR ROMANIA:

”Naivitatea oamenilor e atât de mare, încât ei continuă să creadă că într-o zi se vor uni într-un protest major și vor schimba mersul lucrurilor.

Însăși ideea de biruință prin protest este o mare prostie inventată de cei care v-au robit prin propria voastră energie luptătoare, pe care au folosit-o pentru a-și detrona rivalii.

În afară de acest scop, nimeni nu se poate uni nici măcar cu patru cinci prieteni, nici măcar pentru a face o seră de zarzavat din care să mănânce toți.

Atât de mult ne-a dezbinat diavolul, încât cei care acum 30 de ani se adunau la clacă pentru a face casa pentru un consătean nou-căsătorit, acum nu mai pot găsi muncitori nici pe bani.

Frate cu frate nu poate face împreună un depozit de alimente pentru familiile lor.

Și cineva mai crede că o națiune se poate uni pentru un scop al libertății?

Singura cale de a supraviețui în zilele ce urmează este ca fiecare să găsească măcar 4-5 prieteni cu care să facă un plan de unire și sprijin reciproc: unul cu banii, altul cu munca, altul cu locul de păstrare, altul cu rugăciunea, ca să se poată trece de zilele rele, pînă cînd Dumnezeu va pune capăt acestei secete duhovnicești și materiale.

Nu mai stați singuri, ci alipiți-vă de prieteni și fiți prieteni pentru alții, precum și Hristos S-a făcut prieten pentru noi, venind acolo unde se adună doi sau trei în numele Lui”

Comentariu saccsiv:

Frumos indemnul de la final, dar tare greu de infaptuit, tocmai din motivele expuse la inceput.

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on iulie 6, 2022 at 4:00 pm

    Sfantul Ignatie Briancianinov:

    In vreme aceea, orice impotrivire organizata fata de sistemul lui Antihrist va deveni cu neputinta. Nu nazuiti sa-l opriti pe Antihrist cu mana voastra slaba. Retrageti-va, paziti-va de el; si aceasta va va fi de ajuns.

    ###

    Sfantul Ambrozie de la Optina:

    In Evanghelie societatea omeneasca, inainte de sfarsitul lumii, este descrisa in culorile cele mai intunecate. Se neaga posibilitatea unei continuie perfectionari a umanitatii.
    In nicio parte a Evangheliei nu se gaseste scris ca raul triumfa absolut asupra binelui la sfarsitul lumii; se spune numai ca in vremile de apoi credinta se va imputina (Luca 18, 8) si ca datorita nedreptatii crescande, dragostea multora se va raci (Matei 24, 12) si
    de asemenea ni se spune despre zilele lui Antihrist, zile care vor fi scurtate, dupa cum este scris: „pentru cei alesi se vor scurta aceste zile” (Matei 24, 22).
    In aceste ultime vremuri apropiate timpului venirii lui Antihrist, fiii credinciosi ai Bisericii Celei Una Sfinte se vor ascunde in pesteri si numai cu atotputernicele rugaciuni ale Maicii Domnului se vor putea pazi de persecutiile slugilor lui Antihrist.
    Despre aceste zile, Sfantul Apostol Pavel arata ca inainte de a Doua Venire a Mantuitorului „se va da pe fata omul nelegiurii, fiul pierzaniei, potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu (2 Tes. 2, 4), adica Antihristul care va apare intr-o perioada de anarhie (haos socio-economic). Si in acelasi pasaj Pavel scrie: „Domnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale” (2 Tes. 2, 8).
    Dar este vreun triumf absolut al raului, asupra binelui? In general, triumful asupra binelui nu este decat vremelnic si parelnic.
    Destinatia omului nu este limitata la viata sa pamanteasca, deci nu totul ia sfarsit aici, jos, asa cum Apostolul Petru afirma: „pamantul si lucrurile de pe el se vor mistui (arde)” ( 2 Petru 3, 10). Apoi adauga: „Dar noi asteptam potrivit fagaduintelor Lui, ceruri noi si pamant nou, in care locuieste dreptatea” (2 Petru 3, 13). Fara viata vesnica, locuirea noastra pamanteasca ar fi dezgolita de orice valoare si ar fi absurda.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iulie 6, 2022 at 4:14 pm

      Felix

      Doamne ajuta!
      Da-mi. te rog, o sursa pentru citatul din Sfantul Ignatie Briancianinov.

      Apreciază

      • Felix said, on iulie 6, 2022 at 5:46 pm

        Doamne ajuta!
        Sursa este „Apostazia si Anthristul”, Editura Sophia, 2014, pp. 181-182.

        Am o banuiala ca Parintele Savatie bate undeva cu dublu sens.
        Pe de o parte ne sfatuieste, iar pe de alta ne hacuieste, su insinueaza incuvintarea unei minciuni, pentru a obtine folosul vremelnic de a ramane „oficial” prin institutia Bisericii….

        Parintele Nicolae Steinhardt remarca in acest sens ca, este drept ca nu este recomandat sa ne rasculam impotriva lui Nero, Stalin, Hitler… caci orice putere de Sus este ingaduita, dar nici nu trebuie sa-i sarim lui Stalin in ajutor daca se intampla sa fie atacat.

        Crestinismul neajutorat si neputincios este o conceptie eretica deoarece nesocoteste indemnul Domnului (Matei 10, 16: “fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii”) si trece peste textele Sfantului Pavel (Efes. 5, 17: “Drept aceea, nu fiti fara de minte”, II Tim. 4, 5: “tu fii treaz in toate…”,Tit. 1, 8: “sa fie treaz la minte” si mai indeosebi I Cor. 14, 20: “Fratilor nu fiti copii la minte; ci la rautate fiti copii, iar la minte fiti oameni mari”).
        Nicaieri si niciodata nu ne-a cerut Hristos sa fim prosti. Ne cheama sa fim buni, blanzi si cinstiti, smeriti cu inima, dar nu tampiti.

        Si-apoi, tot la I Cor. (14, 33) sta scris ca “Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neoranduielii”.
        Iar randuiala se opune mai presus de orice neindemanarii zapacite, slabiciunii nehotarate, neintelegerii obtuze. Domnul iubeste nevinovatia, nu imbecilitatea. Iubesc naivitatea, dar nu la barbosi. Barbosii se cade sa fie intelepti. Sa stim, si ei si noi, ca mai mult rau iese adeseori de pe urma prostiei decat a rautatii. Nu, slujitorilor diavolului, adica smecherilor, prea le-ar veni la indemana sa fim prosti. Dumnezeu, printre altele, ne porunceste sa fim inteligenti. Pentru cine este inzestrat cu darul intelegerii, prostia – macar de la un anume punct incolo – e pacat: pacat de slabiciune si de lene, de nefolosire a talentului.

        In acest sens, Parintele Serafim Rose scria despre modul in care ierarhia va sucomba:

        „Astfel, unii oameni se pot afla intr-o situatie care poate fi „corecta din punct de vedere legal”, insa este in acelasi timp profund anti-crestina – ca si cum constiinta crestina este obligata sa se supuna oricarei porunci a ocarmuitorilor bisericesti, atata vreme cat acestia sunt propriu-zis „canonici”.
        Aceasta notiune oarba de supunere de dragul ei insasi este una dintre pricinile de capetenie ale reusitei viitoarei supuneri fata de Antihrist.
        Cei ai caror frica de stapanirea vremelnica intrece frica de Dumnezeu, se vor increde in ratiunea lor cazuta pentru a justifica aceasta supunere, caci inimile si constiitele lor nu o pot indreptati niciodata”.

        De asemenea, Sfantul Ignatie Briancianinov sublinia:

        „Se poate presupune ca institutia Bisericii, care de multa vreme se clatina, se va prabusi cumplit si cu grabire.
        Mijloacele adoptate pentru a sprijini Biserica institutionala sunt imprumutate de la procedeele acestei lumi, lucruri care-i sunt potrivnice Bisericii, iar urmarea va fi ca mai curand ii vor grabi caderea, decat s-o impiedice.
        Fie ca Domnul Hristos sa-i apere pe cei ramasi care cred in El. Insa aceasta ramasita este micuta si se micsoreaza tot mai mult”.

        Iar in definitiv, Arhiepiscopul Averchie concluzia:

        „Orice stradanie din partea noastra de a ne arata prieteni fata de cei care „detin autoritatea”, in vremea aceasta in care „anthristii cei multi” , care lupta fatis sau ascuns impotriva lui Hristos si a Bisericii Sale, care au puterea in chip atat de vadit, orice stradanie servila de a le fi pe plac, de a-i maguli si de a face ceea ce ei vor, chiar de a cauta intr-o masura „legitimitatea” din parte lor , este o tradare fata de Hristos Mantuitorul nostru si vrajmasie fata de El, chiar daca cei ce procedeaza astfel poarta haine preotesti”.

        In concluzie vom cita cuvintele Parintelui Athanasie Mitilineos:

        In iulie 2000, teologul Vasilie Papanikolau, l-a vizitat pe Starețul Athanasie Mitilineos la Stomiou din Larisa.

        După Liturghie au rămas ca să primeasca binecuvântarea Bătrânului la fel ca și multă altă lume. Domnul Papanikolau îl cunoștea personal pe Gheronda Athanasie.si i-a adresat o întrebare:

        „Părinte, aș dori să-mi spuneți despre acest faimos ID unic despre care se vorbește și care a început deja să fie trimis și acasă”.

        „Nu v-au informat în parohia dumneavoastră în legătură cu acest fapt?”, l-a întrebat.

        „Nu”, a răspuns.

        Atunci Starețul a spus:

        „Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le propun necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea să facem față nevoilor de zi cu zi.

        Aceștia, însă, ne vor trimite și un card inteligent (cardul biometric intrat in vigoare din august 2021 si care este in curs de implementare si portofelul digital care se va implementa incepand din septembrie 2022) care le va înlocui pe cele de dinainte.

        Aceștia cred oare că sunt mai inteligenți decât noi, creștinii, și că noi nu știm ce se ascunde în spatele lui? Acest ID unic (portofelul digital /blochain) nu-l vom primi! Pentru acesta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea asupra noastră harul Lui. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Acest ID unic să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea 666 care urmează.”

        (Extras din: Nikolaos A. Zournatzoglou, Mărturii ale închinătorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II, pag. 62, Ed. Egumenita)

        Iar in final Parintele Athanasie Mitileneos conchide:

        „Antihristul va prezida in bisericile care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, uzurpând dogmele in favoarea lui: nu va recunoaste Dumnezeirea lui Hristos.

        Sfantul Andrei, in viziunea sa profundă, explică faptul că, ca termenul „oraș iubit”, înseamnă că fie Antihristul va sta în al treilea Templu evreiesc al lui Solomon (care va fi reconstruit si mai intai evreii îl vor accepta ca „Mesia” ), fie el va sta în biserici care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe,

        în oricare din bisericile ortodoxe. Este îngrozitor fratii mei, să fim partasi faptului Antihristului care prezideaza si lucreaza prin clerici in orice biserica ortodoxa, deși Sfântul Chiril al Ierusalimului nu este de acord cu această poziție a Sfântului Andrei…

        Poporul lui Dumnezeu trebuie să fie trezvitor, sa deosebeasca duhurile, pentru a putea evita cinstirea indirecta a lui Antihrist prin interpusi: episcopi, arhiepiscopi sau patriarhi ortodocsi respectivi preoti ortodocsi”.

        Extras din vol. 5, pagina 36, fragment omilia Parintelui Athanasie Mitilineos.
        [Sfantul Ioan Gură de Aur spune că Antihristul va sta atât în ​​al treilea templul reconstruit al lui Solomon, cât și în fiecare biserică ortodoxa

        Apreciază

    • Clement said, on iulie 6, 2022 at 11:58 pm

      Deducem din mesajul Sfantului Apostol Petru ca pamanturile ( fiintele materiale din Facere) se vor transforma prin biruinta dreptatii, doar dupa ce se va face ordine in ceruri, respectiv dupa ce entitatile nevazute se vor cerne, Sfanta Treime triumfatoare dand o noua infatisare Creatiei.
      Mare taina ne-a dezvaluit Apostolul!

      Apreciază

    • Elena said, on iulie 7, 2022 at 4:59 am

      Multumiri pentru toate comentariile din diverse scrieri inspirate pe care le postati!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Ioana said, on iulie 6, 2022 at 4:04 pm

    Totuși la un protest poți cunoaște oameni anti-sistem cu care să vorbești și le poți spune și alte lucruri despre diferite capcane ale opoziției controlate, despre ecumenism.

    Adevărații creștini îi urmează pe Sfinții Părinți și întrerup comuniunea cu ecumeniștii…

    „Marșul Normalității va avea loc la București: sâmbătă, 9 iulie 2022, de la ora 13:00, creștinii din toată România se întâlnesc în Piața Victoriei, pentru a mărșălui PENTRU NORMALITATE pe traseul Guvern – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Dealul Patriarhiei. În aceeași zi are loc marșul homosexualilor…. ”

    https://cerulcodrulsiparaul.ro/2022/06/09/marsul-normalitatii-la-bucuresti-9-iulie-ora-13-piata-victoriei/

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 6, 2022 at 4:21 pm

      Ioana

      Trebuie sa marturisim.
      Problema e alta.

      Apreciază

      • Ioana said, on iulie 6, 2022 at 6:48 pm

        Da…https://saccsiv.wordpress.com/2011/06/04/video-anticrestinul-pavel-corut-vorbitor-la-mitingul-noua-dreapta-impotriva-homosexualitatii/.
        Numai că poate printre ei, cei de la ND sunt și mulți bine intenționați, dar e greu să obții azi fonduri….

        Mi-a scris pe e-mail Alexandru Balcu de la ND:

        Alexandru Balcu
        către mine
        „Doamne-ajuta!
        Am citit articolul de pe Saccsiv, foarte bine, e dreptul fiecaruia sa aiba o opinie. Nu cred ca se pune problema ca multi sa-si puna nadejdea in vreun partid, fie el si Noua Dreapta. Noi nu avem „spate”, bani, relatii, etc, plus ca majoritatea suntem ocupati pana peste cap cu serviciul. Pe de alta parte, cum o fi sau nu Noua Dreapta, stiu urmatoarele:
        – toti membrii ND au fost si au votat la Referendumul pentru casatorie din 2018;
        – nu s-a vaccinat nimeni din ND si sper ca nici n-o s-o faca.
        Pregatirea pentru vremurile cumplite care vin…stiu ce inseamna, dar si frica asta exagerata de diavol…tot de la diavol este. Daca pe cei anti-Biserica, progresisti, pro-homosexuali, etc, diavolul ii pacaleste aratandu-le o cale gresita si Nemantuitoare, pe cei Credinciosi ii poate pacali prin sadirea in suflete a unei frici exagerate. Adica multi credinciosi ajung sa se teama mai mult de diavol decat sa aiba nadejde in Dumnezeu. Adam pana la urma din necredinta a cazut, nu din neascultare (adica s-a indoit de puterea si mila lui Dumnezeu, dupa ce a gresit. Daca isi recunostea barbateste greseala si se lasa practic in voia lui Dumnezeu nu mai cadea). Nu putem poate opri Apocalipsa, deja inceputa odata cu Sinodul din Creta din 2016 (atunci simt eu ca a inceput efectiv), dar avem dreptul si obligatia sa ne opunem cat putem, sa amanam daca nu putem bloca raspandirea raului.
        Tinem legatura,
        Doamne-ajuta!”

        Apreciat de 1 persoană

    • vaivoua said, on iulie 6, 2022 at 9:48 pm

      Haideti sa spunem Nu digitalizarii! cu ID digital/biodigital/cip etc., in primul rand. Pecetea ti-o pune digitalizarea nu educatia sexuala.
      Inteleg ca sunt parinti ingrijorati, dar daca copiiilor li se spune de acasa ca exista rai si iad, Dumnezeu si satana, ca aia cu satana sunt pe invers si atrag copii se poate trai cu Apocalipsa. Dar daca copiii (si adultii) se duc buluc sa-si faca portofelul digital pentru civilizatia digitala atunci nu mai scapa de pecetluire.
      Domnul a spus ca Sodomei ii era mai usor in ziua judecatii…decat Tirul si Sidonul, ca mai avea o sansa daca ar fi vazut minunile Lui. Dar cei care isi vor pune pecetea unica pentru a face bani si a cumpara nu vor mai avea nicio sansa.
      Toata Romania crestina sa refuze digitalizarea Identitatii. Sa se revina la Nume si prenume al lui Gheorhe si maria din Toaca, sa eliminam CNP in justitie si tot e indetitate de masina nu de om. NU SUNTEM OBIECTE DE NUMEROTAT!

      Apreciat de 1 persoană

      • Grigore said, on iulie 7, 2022 at 2:25 pm

        Ceea ce spuneti dvs. este cel mai important aspect. CNP-ul este de sorginte satanica. A fost implementat de Ceausescu, la cererea ocultei, ca sa primeasca niste bani sau sa fie pasuit la dobanzi. CNP-ul a aparut in martie 1978 si era o garantie a numarului de capete vii pentru banii pe care Romania ii datora. Ceausescu era ateu si nu a vazut pericolul implementarii CNP-ului.
        Nu o sa gasiti nicaieri o legatura directa intre implementarea CNP-ului si oculta. Ceea ce am scris este doar o deductie logica pe care o prezint si sustin cu fapte verificabile.

        Intrebarea este, de ce a bagat Ceausescu acest CNP?

        La ora actuala nu exista un raspuns la intrebarea asta. Nimeni nu are un raspuns. Wikipedia mentioneaza asa:
        În România, codul numeric personal sau C.N.P. este un cod numeric unic, format din 13 cifre[1], atribuit persoanei fizice la înregistrarea nașterii în registrele de stare civilă[2]. Scopul acestuia este de a individualiza în mod unic o persoană fizică și constituie un instrument de verificare a datelor de stare civilă ale acesteia și de identificare în anumite sisteme informatice de către persoanele autorizate.
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Cod_numeric_personal_(Rom%C3%A2nia)

        Ceea ce spune Wikipedia este o minciuna. Individualizarea persoanelor se facea inainte de CNP pe baza seriei si a numarului buletinului persoanei. Acele acte de identitate, buletinele, aveau serii si numere unice!
        Nu exista 2 persoane cu aceeasi serie si numar de buletin. Deci necesitatea individualizarii este o minciuna.

        Wikipedia mai minte inca o data, afirmand ca scopul CNP-ului era identificarea in anumite sisteme informatice.
        Care sisteme informatice in 1978?
        La vremea aia nu existau calculatoare in administratia statului si nici macar nu se nascuse ideea de baze de date.

        Deci NU EXISTA UN SCOP CLAR al numeratorii persoanelor prin CNP la momentul implementarii.
        Dar oculta satanica care se ocupa de datoriile Romaniei stia foarte bine de ce e necesar.

        Mai vreau sa adaug ca am auzit zvonindu-se despre slujitori ai Domnului care au refuzat CNP-ul la momentul implementarii pe vremea lui Ceausescu. Acestia au refuzat CNP-ul din motive lesne de inteles si au fost prigoniti foarte aspru pentru acest refuz.

        Apreciază

      • gheorghe said, on iulie 8, 2022 at 1:31 am

        @Grigore
        „Intrebarea este, de ce a bagat Ceausescu acest CNP?”
        Toata evidenta datelor, ne-umana se face SIMPLU cu cifre/numere.
        Nu este numerologie, Kabala = convertire simbolistica ci simplificare.

        Nu e asa greu de inteles ce e la CNP:
        – n = sex masculin e 1, sex feminin e 2 si au mai intodus cate ceva… nu stiu ce e si nu ma preocupa
        – AAAA = anul de nastere
        – LL = a cata luna este cand e nascut individul
        – ZZ = ziua de nastere
        – JJ = nr de judet din lista ordonata alfabetic
        – nnn = al catelea copil nascut este ca pozitie in registrul judetean
        – n = nr de „control”, folosinta statistica pentru ordonarea finala in registrul de evidenta

        Ce este duhovnicesc aici? Ce e anti-crestin?
        Usurarea si claritatea inregistrarilor este ceva elementar pentru milioane de inregistrari.
        Stii cati de Gheorghe Popescu sint in Romania?
        Mii, cel mai probabil iar cu aceeasi initiala a tatalui sint aceste mii impartite la nr de litere folosite; de exemplu – 11.472 de Gica Popescu dintre care, IN MEDIE 11.472/28 = vreo 410.
        Intr-o realitate, posibil 2317 cu initiala tatalui G. si 17 cu initiala tatalui W. ….
        Cate caractere avem?
        Gheorghe = 8 si Popescu = 7
        Deja, tot atatea caractere (litere) cate are CNP-ul (cifre) dar nu arata diferenta dintre ei sio mai trebuie sa mpui si alte cuvinte…

        Ce-ar fi in loc de adresa str. Zorilor 15 sa fie doar Gheorghe Popescu. Fara sector, oras, judet…
        Ce zici? E usor de gasit? Cine, unde… ?

        Asa ca identificatorul de evidenta a inregistrarilor nu a fost niciodata prevazut sa elimine numele omului.
        Da, e un fel de inventar de „situatie”, de caracteristici necesare organizarii sociale, …. mai mult sau mai putin semnificativ dar este lucrativ, nu este religios.

        Apreciază

      • Grigore said, on iulie 8, 2022 at 1:47 pm

        Domnule Georghe, nu ati inteles mesajul meu. Buletinele de dinainte de CNP aveau serie si numar. Acestea sunt unice!
        Ce daca te intreaba statul sau alta autoritatea, da-mi seria si numarul de buletin, poate sa aiba altcineva acest identificator? NU, NU POATE! Numarul buletinului era de ajuns! Nu mai era nevoie de niciun CNP!!!!!!

        CNP-ul este numarul persoanei. Persoana poarta un numar.
        Seria si numarul de buletin sau carte de identitate, este numarul documentului. Documentul poarta un numar.

        Persoana poarta un numar. Documentul poarta un numar. E o diferenta uriasa.
        Era de ajuns numarul documentului ca sa identifici pe cineva. Numarul persoanei este precursorul semnului fiarei.

        I-am permis diavolului sa se cuibareasca cu CNP-ul in viata noastra si uite ce avem, daca ai de-a face cu statul sau cu banca, nu te mai intreaba cum te cheama, ci CNP-ul. Corect?
        Uite ca acum diavolul nu mai vrea CNP-ul, vrea sa te autentifici cu mana dreapta (amprenta) sau cu fruntea (fata omului creata din niste puncte).

        Pe vremea lui Ceausescu pana sa introduca acest CNP, identificau oamenii pe baza seriei si numarului de buletin. Si la CEC la fel era. Si totul functiona perfect. Nu existau 2 de Gheorghe Popescu cu acelasi numar de buletin, deci acest argument cade din start.

        Va rog sa imi raspundeti:
        Deci care e scopul CNP-ului, ce poate sa faca mai mult decat numarul buletinului?

        Apreciază

    • Clement said, on iulie 7, 2022 at 12:20 am

      In mod normal protestul ar trebui sa aiba loc si in fata ambasadelor si consulatelor Romaniei din strainatațuri, unde traiesc milioane de romani, mai cu seama in tari care promoveaza furibund drepturile unor minoritati care pana mai ieri, erau considerate de medici si psihologi ,persoane cu comportament deviant atinse de patologii psihiatrice si / sau endocrinologice .
      Este cam tarziu, dar nu prea tarziu pentru ca preoti, sau patrioti cu contacte sociale largite , sa mobilizeze romanii pentru a protesta pasnic pe 9 Iulie la ora 13.

      Apreciază

  3. ionel s said, on iulie 6, 2022 at 5:17 pm

    daca si bastovoi e parinte eu sunt cel mai mare ascet…

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 6, 2022 at 5:48 pm

      ionel s

      Cum vrei sa-i zicem?
      Despre ce a zis, ce zici?

      Apreciază

    • Grigore said, on iulie 7, 2022 at 2:41 pm

      Nu e corect sa il judecam pe parintele Savatie Bastovoi. Am mai facut greseala asta, am judecat oameni despre care am aflat ulterior ca faceau mari milostenii. Si ii vedeam ca „afaceristi” nemilosi.

      Apreciază

      • ionel s said, on iulie 7, 2022 at 4:30 pm

        vorbim de un monah aici care se dezice de haina monahala cand isi doreste si cand are chef, despre ce vorbim? Plus de asta un monah la depunerea voturilor monahale se dezice de cele lumesti, asta incluzand afaceri si lucruri mirenesti. Stiai ca este canon dat calugarilor ce dezbraca haina monahala si ies pe poarta manastirii dezbracat de ele trebuie sa faca 10.000 de metanii? calugaria nu e job part time, daca nu pricepi cat e de grav inseamna ca nu stii nimic despre Ortodoxie

        Apreciază

      • San said, on iulie 7, 2022 at 6:21 pm

        Ionele,
        Daca esti mirean,cazi in lacul mandriei. Daca esti calugar, cazi in putul invidiei. Mai bine lasa-le pe amandoua…si vezi-ti de barna ta din ochi.

        Apreciază

      • Felix said, on iulie 7, 2022 at 7:34 pm

        Sfantul Isaac Sirul, Cuvantul LXXIX

        De esti mirean, indeletniceste-te cu bunatatile ce le poti face lume; iar de esti calugar, indeletniceste-te cu lucrurile cu care se impodobesc calugarii cei buni.
        Dar de voiesti sa te indelenicesti cu amandoua, vei cadea din amadoua.
        Caci nu s-a poruncit celor ce vietuiesc in randuiala ingereasca sa se faca bineplacuti lui Dumnezeu prin cele ale vietii in cetate, sau sa ia de la cineva si sa dea altuia.
        Deci sa nu-mi aduci ca exemplu cele savarsite prin exceptie/iconomie ca sa justifici cele neputincioase.

        ###

        Parintele Efrem Filotheitul:

        Cum au cazut marii asceti, care renuntasera la toate si au ajuns la posedare demonica, intorcandu-se in lume, asa incat monahismul sa fie blamat?
        Ei au cazut deoarece au gandit ca erau mai buni si mai virtuosi decat altii si pentru ca credeau ca faceau ceva.
        Ganditi-va cati oameni au scris, au predicat, au umplut lumea de carti, asa cum a facut si Origen care a scris multe carti, a ajutat la mantuirea altora si a intarit pe multi spre a deveni martiri; totusi, la sfarsit, a fost considerat fondator al unei erezii si a pierdut matuirea!
        Vai! Cat rau ii aduce omului mandria! Dumnezeu nu recunoaste vreo lucrare a omului ca apartinandu-i acestuia, deoarece omul e doar un robinet, un vas – si nu izvorul!

        ###

        Sfantul Paisie Aghioritul:

        Predispozitia spre inselare este sa ai ideea ca esti ceva, cineva si sa arati celorlalti ca faci ceva.

        Apreciază

      • ionel s said, on iulie 7, 2022 at 10:09 pm

        @San ti’a oferit Felix raspunsuri cu lux de amanunte, nu e vorba la. mine nici de mandrie nici de invidie. Ma doare sa vad ca monahismul e luat in deradere, dar probabil pt. tine nu e nici o problema, e ceva cool

        Apreciază

      • San said, on iulie 8, 2022 at 9:57 am

        @Ionel 7Iul 22.09
        Io zic ca pentru tine a fost mesajul lui Felix….Da’ după ce competente ai tu sa judeci un subiect asa de vast și complex cum este Calugaria în Romania…Mai multa modestie nu strica.
        „…Cine ești tu,sa judeci pe sluga Altuia?!” Întreb și eu, pentru un prieten…

        Apreciază

      • Grigore said, on iulie 8, 2022 at 2:21 pm

        Domnule ionel s, sunt multe manastiri unde se produc miere, ceaiuri si altele, care se vand. Chiar si la intrarea in aceste lacasuri exista un mic stand cu tot felul de produse, nu doar alimentare, pot fi si carti, bratari si altele.
        Lucrurile sfinte nu se vand!

        Dar cum ar fi sa se dea o lege ca toti care vin la Sfintele Lacasuri sa spele cate un covor? Ca si covorasele alea pe care calci, le spala cineva. Munca+detergent=bani.

        Stai sa ne intelegem, Ortodoxia este Calea de a reglementa societatea si individul dupa dorinta lui Dumnezeu. Societatea nu este perfecta, Ortodoxia o duce spre perfectiune. Dar nici asa sa cadem in extreme si sa judecam prea usor.

        Ca e cutare afacerist, ca alalalt nu e asa, ca nu a ajutat pe cutare si tot asa… dar cand a venit Cel Fara De Pacat, chiar noi astia care cautam perfectiunea L-am pus pe Sfanta Cruce. Si cei imperfecti I-au spalat picioarele cu parul si lacrimile lor.

        Eu doar mi-am spus punctul de vedere. Eu nu te opresc pe dumneata sa judeci pe cineva. Dar nici dumneata nu ma poti forta pe mine sa judec si eu la randul meu pe cel pe care il judeci tu.

        Apreciază

      • Felix said, on iulie 8, 2022 at 2:25 pm

        Sfantul Varsanufie cel Mare:

        Nu putem sa nu judecam ca necuvenita fapta insasi care e necuvenita.
        Caci altfel cum putem scapa de vatamarea ce o aduce fapta, dupa cuvantul:

        „Paziti-va de prorocii mincinosi, care vin la voi in piei de oi, dar pe dinlautru sunt lupi rapitori. Dupa roadele lor ii veti cunoaste pe ei” ( Matei 7, 15-16).

        Sfantul Sofronie Saharov

        Cei care poseda cele mai cuprinzatoare
        cunoasteri ale cunostintelor teologice din carti, daca nu au experienta harului simtita in inima, vor fi povatuitori aproape tot atat de orbi ca si cei care nu detin aceste cunostinte intelectuale, ba uneori ajung mai rai, adica mai primejdiosi; caci avand, virtutea acestei eruditii, o oarecare vadita superioritate asupra celorlalti, ei devin proroci mincinosi, tragand dupa sine in intuneric pe cei care-i urmeaza.

        Apreciază

      • ionel s said, on iulie 8, 2022 at 5:07 pm

        @San „Dar de voiesti sa te indelenicesti cu amandoua, vei cadea din amadoua.” evident facea referire la savatie bastovoi ca incearca sa fie si mirean si calugar.
        In afara de asta unde ai mai pomenit tu monah sa isi dea jos hainele sa iasa in lume ca un mirean etc? Atat stii?

        Apreciază

      • ionel s said, on iulie 8, 2022 at 5:13 pm

        @Grigore,incredibil cum va agatati de lucruri ce nu le pricepeti si vi le faceti intelese dupa bunul vostru plac. Afla ca e o diferenta intre bastovoi si Manastirile la care faci referire. Un monah nu isi dezbraca haina monahala sa faca poze ca un mirean si nici nu iese pe poarta manastirii fara rasa. Plus de asta are o gama larga de vinuri in afacerile lui cu denumiri nedemne de un calugar, denumiri precum vinul popii, fata popii si pielea cucoanei. Trebuie sa fii inchis la minte sa nu vezi problema. Te mai intreb odata, unde ai vazut tu monah sa isi dea jos haina monahala? Din cate vad ai cunostinte 0 despre monahism

        Apreciază

      • ionel s said, on iulie 8, 2022 at 9:02 pm

        @san ai dreptate, dupa felul in care judeci era de inteles sa crezi ca Felix imi scria mie. Cu mintea intunecata si ochii inchisi e normal sa nu pricepi, vezi ca a mai postat ceva pt. alde tine

        Apreciază

      • Grigore said, on iulie 8, 2022 at 11:04 pm

        Domnule ionel s, imi cereti sa va cred pentru ce spuneti. Eu nu spun ca nu va cred! Dar nici nu vreau sa judec.
        Cu ce va deranjeaza pe dvs. ca nu vreau sa il judec? Pe cine deranjez eu ca nu vreau sa il judec? Mai ales ca nu il cunosc pe acest parinte si nici nu i-am citit cartile, deci nu pot sa afirm nici macar ca l-as cunoaste prin intermediul cartilor scrise.

        Am vazut ca vorbiti in termeni categorici despre parintele Savatie Bastovoi. L-ati cunoscut personal? Sau cineva cunoscut de-al dvs. l-a cunoscut personal pe parintele Savatie? Cum l-ati cunoscut?
        Va intreb ca incerc sa imi dau seama de unde vine aceasta pozitie ferma si categorica a dvs.

        Apreciază

      • ionel s said, on iulie 9, 2022 at 9:19 am

        @Grigore,e problema ta ce vrei tu sa faci, cert e ca nu ai priceput nimic.
        Judecata e de 2 feluri
        1 a judeca pacatele personale ale aproapelui cum ar fi betia, fumatul etc
        2 a judeca invatatura cea stricata a cuiva, la aceasta avem nu doar dezlegare de la sfintii parinti ci obligatia de a lua atitudine
        Dar probabil tu daca ai pastori o turma de oi si ai vedea ca lupul vrea sa iti manance oile, ai lasa lupul in pace de teama sa nu il judeci. Nu inteleg ce Ortodoxie cunoasteti voi.
        La. mine problema nu era ca nu il judeci pe savatie ci ca ai ajuns sa consideri ca un astfel de pierde vara il consideri monah

        Apreciază

      • Grigore said, on iulie 9, 2022 at 11:06 am

        Domnule ionel s, nu ati raspuns daca il cunoasteti pe parintele Savatie sau de la cine aveti informatiile. Dar ati spus ca:
        2 a judeca invatatura cea stricata a cuiva, la aceasta avem nu doar dezlegare de la sfintii parinti ci obligatia de a lua atitudine

        Deci dvs. va obligati pe dvs. sa luati atitudine!
        Acum mi-ar placea sa si vad aceasta atitudine. Ati putea sa il sunati pe parintele Savatie si sa ii cereti lamuriri cu privire la ceea ce spuneti ca face. Eu nu cred ca parintele s-ar supara daca l-ati suna sa ii spuneti frica dvs. vizavi de dansul. Ati putea lamuri aceasta chestiune foarte usor.
        Acum intrebarea e, aveti vointa de a lua aceasta usoara si simpla atitudine?

        Raspundeti-va in primul rand dvs. Ca daca la un fleac ca asta nu faceti nimic concret, atunci ce o sa faceti cand vine Visinescu la usa sa va intrebe daca v-ati pus semnul fiarei?

        P.S. Ati spus:
        Nu inteleg ce Ortodoxie cunoasteti voi.
        Care „voi”?
        Am inteles ca ma considerati cam prost asa, dar sunt un singur prost. Nu suntem mai multi prosti intr-unul! 🙂

        Apreciază

      • ionel s said, on iulie 9, 2022 at 1:35 pm

        grigoras, am postat un link cu o simpla imagine, o sa o repostez special pt. tine ca vad ca te prefaci ca nu vezi, arata’mi monahul unde e in imaginea asta? https://scontent-lcy1-2.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/171037585_1407928446223928_2114513163857652870_n.jpg?stp=cp0_dst-jpg_e15_p480x480_q65&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=110474&_nc_ohc=koboApzG_ukAX-LdvLY&_nc_ht=scontent-lcy1-2.xx&oh=00_AT8xgnBGfFhHCB4799_M0Y8Ms6FuEgQxHBuzR3jWf0OVVQ&oe=62EDCD2F

        opreste’te in a mai numi parinte un mirean, ca e mirean mai degraba decat parinte. In rest, nu mai abera

        Apreciază

      • Grigore said, on iulie 9, 2022 at 3:31 pm

        Domnule ionel s, deci dvs. nu il cunoasteti pe parintele Savatie, nu ati discutat cu dansul, dar il judecati numai in baza unei banale fotografii?!?!
        Stiti cum e asta? Sunt oameni care judeca crunt pe altii daca ii vad in poze ca poarta sandale cu sosete, iar altii se indragostesc „online” pana la pasiune de un zambet.

        Era o istorioara cu un calugar care era betiv. Foarte betiv. Si era judecat rau. Chiar foarte rau. Dar ajunsese in Rai ca facuse multe fapte bune si luptase enorm cu patima betiei, desi toti au ras de el. Morala era evident sa nu judeci pe cineva pana nu ii cunosti faptele si lupta.

        O sa pun punct discutiei cu dvs. Sa aveti o zi frumoasa si Domnul sa va dea blandete.
        Dumnezeu sa va binecuvanteze!
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  4. abcde said, on iulie 7, 2022 at 8:24 am

    „Diavolul este politic corect”, este o carte scrisă de Savatie Baștovoi. După citirea acestei cărți, m-am umplut de groază. Mă gândeam că la oricât de mare nebunie s-ar ajunge, lumea nu va fi niciodată atât de îngrozitoare precum este descrisă în această carte. Evenimentele ultimilor ani mă fac însă să cred că Savatie Baștovoi a fost chiar destul de blând în evaluările lui.

    Apreciază

  5. Fabian said, on iulie 7, 2022 at 8:42 pm

    Și încă ceva mai este foarte important .Să nu acceptăm nimic din ce regimul ocult încearcă să ne impună( buletine biometrice, vaccinuri, educația/perversiune sexuală la copii,etc.). Să nu cădem sub nici o formă de compromis cu regimul de ocupație satanist .
    Să fim pregătiți în orice moment pentru mucenicie, să mărturisim dreapta credință și să ne varsăm sângele pentru Hristos.
    Acceptarea de către un creștin a oricărei forme de ticăloșii pe care regimul satanist încearcă să o impună , înseamnă apostazie de credință . Să citim cu mare atenție ce este scris în Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul :
    ” Și i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să și grăiască și să omoare pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei.”(apocalipsa cap.13,15).
    Deci în Apocalipsa spune clar că fiara/regimul satanist omoară pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei . Deci cam la asta să ne așteptăm de la regimul de ocupație satanist .
    Să nu avem impresia că regimul satanist v-a lasă să trăiască pe creștini izolați de societate pe undeva .
    Cine nu se supune regimului/nu primește pecetea fiarei , urmează să fie ucis .
    Deci este clar că este un război pe viață și pe moarte împotriva noastră , a creștinilor ortodocși .

    Apreciat de 1 persoană

    • Felix said, on iulie 8, 2022 at 3:33 pm

      Mirela a remarcat:

      „Faptul că un pseudo-monah precum SB are succes şi adepţi arată cât de departe este ortodoxia actuală de cea adevărată, a Sfinţilor Părinţi. Oricine a citit cât de puţin Patericul egiptean sau scrieri ascetice nu poate să nu sesizeze contradicţia flagrantă între monahismul adevărat şi cel actual, care culminează cu acest Savatie. Ce nefiresc este ca un călugăr, pretins următor al lui Hristos, să aibă brand personal!!! Rugăciunea inimii la creaţii artistice vândute cu sute de euro şi la „Pielea cucoanei”!? Sărăcie cu paftale călugăreşti din argint, tăierea voii proprii…???
      Ce pervertire uimitoare!
      Şi mai îndrăzneşte să spună despre alţii că sunt nebuni şi dezaxaţi!”

      Angela a specificat:

      „Omul este de plans pentru ca a suferit o cadere mare de care nici macar nu-si da seama.

      El a facut si mult bine. A scris cateva carti bune. Acum nu mai poate. Nu mai are duh. Este atractiv dar se simte ca nu mai are cuvant cu putere (cel mai bun exemplu este ultima aparitie – Antiparenting).

      Clar ca pentru ce a facut a fost luat in colimator de o ceata de intunecati care l-au facut bucatele. In continuare il tin caldut ca sa insele pe cat mai multi.

      Iar din pacate nu este singurul in situatia asta. Prefer sa nu dau nume acum insa daca nu-si vor reveni va trebui s-o fac pentru a-i preveni pe cei putini care chiar cauta cu sinceritate calea cea dreapta.”

      Sursa:
      Ieromonahul Savatie Baștovoi îi numește dezaxați și nebuni pe cei care dezbat problema vaccinării obligatorii pe grupul „antiparenting” pe care-l administrează pe facebook | SACCSIV – blog ortodox
      https://saccsiv.wordpress.com/2017/08/16/ieromonahul-savatie-bastovoi-ii-numeste-dezaxati-si-nebuni-pe-cei-care-dezbat-problema-vaccinarii-obligatorii-pe-grupul-antiparenting-pe-care-l-administreaza-pe-facebook/

      Bebelusii nu se ineaca, parinte Savatie Baștovoi! Ei isi tin respiratia si chiar pot inota sub apa. Asa i-a facut bunul Dumnezeu! | SACCSIV – blog ortodox
      https://saccsiv.wordpress.com/2021/02/03/bebelusii-nu-se-ineaca-parinte-savatie-bastovoi-ei-isi-tin-respiratia-si-chiar-pot-inota-sub-apa-asa-i-a-facut-bunul-dumnezeu/

      Savatie Bastovoi , calugarul afacerist | Ziarul National
      https://www.national.ro/news/savatie-bastovoi-calugarul-afacerist-585364.html

      Spațiul public on line colcăie de proroci mincinosi.
      Ei sunt acolo, într-o imitație perfectă a lucrării antihristice în lume.
      Paralelismul lucrării unora dintre ei cu lucrarea prorocilor mincinosi în lume este izbitor. Unii acoperiți stau printre noi cu anii.
      Sunt pusi acolo sa susțină „cauza”, se instalează pe nişă, câştigă faimă şi influență.
      Când vine momentul se activează. Atunci, ei fac ceva care cauzează o diversiune, abat atentia in alte directii.
      Pregatesc lepădarea prin primirea semnului fiarei.
      Şi tot atunci trag spre antihtist (în scenariul lor, prin scopul lor ascuns) toată mulțimea lor de „fani”.

      Unii stau lângă „obiectiv” , lângă subiect (ținta lor) toată viața şi la sfârşitul vieții „obiectivului”, „subiectului” introduc acea faptă care provoacă o deruta, o pregatire pentru lepădare, o diversiune conform scopului inițial al acoperitului.
      Stau pe lângă noi atât timp cât li se ordonă sau până la compromiterea noastra.
      Misiunea lor e să ne manipuleze. Să ne dilueze. Să ne piardă. Să ne ducă în rătăcire.

      Unii dintre ei, mai erudiți, creează FENOMENE (religioase) pe care apoi le controlează şi prin care vor compromite pe credinciosi, deja atraşi în aceste fenomene.
      Ei lucreaza intens şi la compromiterea anumitor idei, de pilda, de a nu respinge semnul fiarei.

      Ei lucrează prin câştigarea încrederii. Câştigarea încrederii are loc printr-un proces de SEDUCȚIE. Ei îşi seduc subiecții şi creeaza ataşamente. Îşi seduc subiecții prin slăbiciunile şi patimile subiecților. Îi lauda in conferinte, îi linguşesc in cartile pe care le scriu, le mângâie EGO-ul, le stimulează imaginea lor buna despre ei înşişi.
      Astfel, credinciosii ajung să depindă de ei prin patimi egocentrice.
      Lauda şi linguşirea sunt cele mai sigure mecanisme de creare a încrederii şi ataşamentului social, alături de umorul măgulitor, care este tot o formă de linguşire. Cel lăudat ajunge să depindă de lăudător pentru doza zilnică de drogul laudei.

      La fel va acționa şi antihristul. Tot asa va seduce lumea. Fix acelasi mecanism. Fix aceleaşi rezultate.

      Nu-i putem recunoaste, decat daca avem rabdare.
      Şi nu-i putem recunoaşte pe toți. Vor ieşi ei singuri la iveală.

      Apreciază

  6. Miha said, on iulie 7, 2022 at 8:44 pm

    Il urmăresc și eu pe Facebook, corect Savatie fără al doilea s 😊

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.