SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Mercenari români în Ucraina?!

Posted in razboi, Romania, RUSIA, Ucraina by saccsiv on iunie 22, 2022

Sursa: https://www.bursa.ro/mercenari-romani-in-ucraina-49387647

PETRU ROMOŞAN

Cu fiecare zi ce trece, războiul din Ucraina îşi arată alte feţe hâde, sinistre. Armata ucraineană foloseşte în ultimele zile armamentul străin din dotare (tunurile franceze ultramoderne Caesar, de exemplu) pentru a bombarda populaţia civilă din Doneţk. Femei, copii, o maternitate cad victime acestei demenţe pe care nimeni nu pare capabil s-o oprească. La ordinul cui se fac asemenea crime odioase ? Două tunuri Caesar dintr-un lot livrat recent Ucrainei ar fi fost recuperate intacte de armata rusă şi duse în Rusia.

„După informaţiile militare ruse, bazele de date ucrainene piratate au dezvăluit că în total 6 956 de mercenari şi consilieri militari din 64 de ţări au sosit în Ucraina între 24 februarie şi 17 iunie – rezultă din darea de seamă a purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov (general-locotenent, născut la Chişinău în 1966 – n.n.). Între timp, 1 956 dintre ei au fost eliminaţi şi 1 779 au părăsit ţara (Ucraina – n.n.). Principalii „furnizori” străini de carne de tun sunt SUA, Regatul Unit, Canada, Polonia şi România.

• Polonia : 1 831 sosiţi, 378 ucişi şi 272 plecaţi din Ucraina

• România : 504 sosiţi, 102 ucişi şi 98 plecaţi din Ucraina

• Regatul Unit : 422 sosiţi, 101 ucişi şi 95 plecaţi din Ucraina

• Canada : 601 sosiţi, 162 ucişi şi 169 plecaţi din Ucraina

• Statele Unite : 530 sosiţi, 214 ucişi şi 227 plecaţi din Ucraina

După Ministerul Apărării din Rusia, la 17 iunie 2022, 3 221 de mercenari erau încă prezenţi pe frontul ucrainean” (Erwan Castel – „Good morning Ukraine !”, alawata-rebellion.blogspot.com, 19.06.2022).

Erwan Castel este un reporter de război francez (breton) stabilit în Donbas. E un om cu o vastă experienţă în mai multe teatre de război. Acelaşi comunicat al Ministerului rus al Apărării poate fi citit în engleză pe site-ul brunobertez.com („Information russe sur les mercenaires, le reflux”, 18.06.2022).

După ştiinţa noastră, este pentru prima dată când avem date atât de precise despre participarea unor români la războiul din Ucraina. Sunt corecte aceste date comunicate de Ministerul rus al Apărării ? Ministerul Apărării român s-a exprimat în legătură cu acest comunicat care ne vizează direct ? Cine îi plăteşte şi cine îi trimite pe aceşti mercenari români în Ucraina ? Sunt doar de capul lor sau există vreo organizare ? Ce s-a întîmplat cu cei morţi ? Au fost ei repatriaţi sau nu ? Famillile lor au fost informate ? O serie de întrebări incomode la care, poate, nişte autorităţi române ar trebui să răspundă. Sau, dacă nu, să se desolidarizeze public de aceşti războinici contemporani din România.

În această listă obţinută de serviciile de informaţii militare ruse de la autorităţile ucrainene „prin metode specifice” România apare pe un nedorit loc doi în Europa, după Polonia şi înaintea Marii Britanii. Americanii şi canadienii au relaţii mult mai strânse şi complexe cu Ucraina, cu o diasporă ucraineană de milioane de oameni.

O altă informaţie apărută cu câteva zile înainte (9 iunie 2022) este reluată şi de Erwan Castel. Britanicii Shaun Pinner şi Aiden Aslin, împreună cu marocanul Brahim Saadoun, trei mercenari din regimentul Azov capturaţi la Mariupol, au fost condamnaţi la moarte de tribunalul din Doneţk, „dorindu-se pedepsirea crimelor de război comise de această unitate neonazistă” (idem).

Alte surse informează despre transferul unor mercenari străini şi militari ucraineni din Donbas în Rusia în vederea unei anchete aprofundate. Ceea ce nu anunţă nimic bun pentru soarta lor. Povestea „rezistenţei” din subsolurile de la Azovstal (Mariupol) se repetă aproape identic la uzina Azot din Severodoneţk, unde s-ar fi ascuns între 2 000 şi 2 500 de mercenari străini şi militari ucraineni, care ar fi luat ostatici între 200 şi 500 de civili. „Aceşti mercenari ţin de strategia NATO de a face să dureze cât mai mult agonia Ucrainei pentru a radicaliza sancţiunile occidentale împotriva Rusiei […]. Pentru a ameninţa Rusia şi a aservi şi mai mult Europa, Washingtonul vrea să prelungească acest război până la ultimul soldat ucrainean şi până la ultimul fanatic occidental, mândri că se bat întru fantasmele ideologice agitate pentru a salva banii plutocraţiei mondialiste” (Erwan Castel – idem).

Nimeni nu ştie cât şi cum va mai dura războiul din Ucraina şi, mai ales, ce alte conflicte se mai pot deschide. În acest moment, de pildă, Lituania blochează transportul de mărfuri pe calea ferată între Rusia şi Kaliningrad (Coridorul Suwa³ki), ceea ce poate constitui un casus belli, un conflict direct NATO-Rusia.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Grigore said, on iunie 22, 2022 at 4:54 pm

    E vrajeala! Cine intreg la cap s-ar duce acolo? In Romania un zidar-faiantar face mia de euro pe luna. La Bucuresti sau Cluj poate chiar un 1500. Cine sa se duca?
    Mercenar inseamna om al armelor, nu un barbat cu forta de munca si cu un instructaj scurt despre arme. Dureaza macar 1 an ca un tanar cu forta de munca sa fie apt militar sa poata servi pe front. La noi in tara cine s-ar pricepe la arme? Militarii, SRI (si alte servicii) si politistii. Ultimii 2 ii excludem ca la ce salarii au securistii si politistii, astia mai degraba si-ar taia o mana decat sa riste sa se duca in Ucraina la moarte aproape sigura. Plus ca unii dintre astia au averi de milioane de euro ca pazesc borcanele cu dulceata pe la vama sau la circulatie.
    Nu cunosc salariile militarilor dar nici ei nu cred ca au salarii mici. Si au conditii lejere de munca, plus multe alte beneficii.
    Ar mai ramane interlopii care cunosc armele de foc. Astia sunt o specie foarte rara in Romania. Un infractor cu pistol in buzunar nu e cunoscator al armelor de foc sau al ordinii militare. Frontul e alta mancare de peste comparativ cu fluturatul unui pistol prin fata unor amarati.

    ESTE VRAJEALA! De ce? Poate ca sa dea bine, ca uite ca le pasa celorlalti si da bine la presa. Dar e bullshit cum zic americanii.

    Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on iunie 23, 2022 at 9:50 am

      Un mercenar poate sa isi fi facut instructajul in privinta armelor si munitiilor privind clipuri Youtube (americane evident) despre arme si munitii si mergind o data la doua trei luni la poligonul de trageri. Iar daca un zidar/faiantar cistiga 1000/1500 euro pe luna, adica mai mult decit un invatator/profesor e clar ca nu mai e de stat in tara asta….

      Apreciază

    • ionel s said, on iunie 23, 2022 at 4:00 pm

      @Grigore,prietene, bati campii cu logica ta. Sunt convins ca sunt mercenari romani in ucraina. De ce? Simplu, ai ramane uimit cati romani au fost instruiti in legiunea franceza si nu numai. Pot fi si soldati care au fost in Afghanistan, Iraq etc… las’o balta ca nu oi fi tu buricul Romaniei sa vezi ce face fiecare in parte. Iti spun clar ca aberezi

      Apreciază

  2. Mihai T said, on iunie 22, 2022 at 6:06 pm

    Al treilea război mondial pe înţelesul tuturor

    Articol de Gaius Baltar pentru blogul The Saker, 18 iunie 2022

    http://thesaker.is/world-war-3-for-dummies/

    Unii oameni care ştiu cum merg treburile – aparent incluzându-l pe Papă – încep să suspecteze că în lume s-ar putea să se întâmple mai mult decât războiul din Ucraina. Ei spun că Al treilea război mondial a început deja şi că lucrurile se vor înrăutăţi de acum încolo. Acest lucru poate fi dificil de văzut în timp ce se desfăşoară evenimentele, dacă nu avem beneficiul perspectivei istorice. Este îndoielnic că oamenii din 1939 şi-au dat seama că vedeau începutul unui conflict la scară globală, deşi unii s-ar putea să fi suspectat asta.
    Actuala situaţie globală este în multe privinţe ca un imens puzzle unde publicul general vede numai o parte mică din imaginea de ansamblu. Mulţi nici măcar nu-şi dau seama că ar putea fi mai multe bucăţi din puzzle, şi nu îşi pun nici măcar aceste întrebări simple: de ce se întâmplă toate astea, şi de ce se întâmplă acum ?
    Lucrurile sunt mai complicate decât îşi dau seama majoritatea oamenilor. Ceea ce li se prezintă la televizor este că vrăjitorul rău Vladimir Saruman Putin a invadat nevinovata Ucraină cu armata lui de orci, fără nici un motiv. Aceasta e o viziune cel puţin simplistă, deoarece nimic nu se întâmplă fără un motiv. Să punem lucrurile în perspectivă şi să vedem ce se întâmplă cu adevărat – şi de ce lucrurile o iau razna sub ochii noştri. Să vedem despre ce e vorba în Al Treilea Război Mondial.

    Vasul pe foc

    Prin Vest înţelegem aici SUA şi UE, plus alte câteva state. Acest Vest a menţinut o presiune constantă asupra întregii lumi, timp de decenii. Acest lucru nu se aplică numai ţărilor din afara Vestului, ci şi ţărilor Vestice care au deraiat de la diktatele liderilor Vestici. Această presiune a fost discutată pe larg şi a fost asociată cu tot felul de motive – inclusiv neocolonialismul, hegemonia financiară forţată, etc. Ceea ce e interesant aici, mai ales în ultimii 20 de ani, este ce ţări au fost presate şi ce au ele în comun.
    Printre ţările presate găsim Rusia, China, Cuba, Venezuela, Libia, Siria, Serbia, Tailanda, Iran – pentru a menţiona numai câteva. Au fost şi ţări adăugate recent pe listă, precum India şi Ungaria. Pentru a înţelege de ce se exercită presiuni asupra lor, trebuie să găsim ce au ele în comun. Acest lucru nu este uşor, deoarece sunt atât de diferite în multe privinţe. Printre ele sunt ţări democratice şi nedemocratice, cu guverne conservatoare şi comuniste. Şi totuşi, multe din ele sunt în mod clar aliate.
    Lucrul pe care-l au în comun toate aceste ţări este dorinţa lor de a-şi conduce singuri treburile; de a fi ţări independente. Acest lucru este de neiertat în ochii Vestului, şi trebuie atacate prin orice mijloc – inclusiv sancţiuni economice, revoluţii colorate, sau agresiuni militare pe faţă.
    Vestul şi braţul lor militar (NATO) au înconjurat Rusia cu ţări ostile şi baze militare; a înarmat şi manipulat Ucraina pentru a fi folosită ca ciocan împotriva Rusiei; a folosit sancţiuni şi ameninţări. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi se întâmplă în continuare în Asia, unde China este înconjurată prin toate mijloacele disponibile. Acelaşi lucru se aplică şi celorlalte ţări independente menţionate mai sus, într-o anumită măsură. Cam în ultimii 10 ani, presiunea a crescut masiv asupa ţărilor independente, şi a atins aproape cote paroxistice în anul de dinaintea invaziei ruse în Ucraina.
    În timpul anului de dinainte de conflictul din Ucraina, SUA au trimis diplomaţii lor în jurul lumii pentru a amplifica presiunea. Erau ca un circ ambulant sau o trupă aflată în turneu, care duceau cu ei ameninţări: cumpăraţi asta de la noi şi faceţi ce vă spunem noi, sau vor fi consecinţe. Urgenţa era maximă şi palpabilă; dar apoi a venit conflictul din Ucraina şi presiunea a crescut la cote ameţitoare. În timpul primei luni a conflictului, întregul corp diplomatic al Vestului era complet angrenat în proferarea de ameninţări împotriva ”restului lumii”, pentru a orchestra izolarea Rusiei. Asta nu a mers, ceea ce a dus la panică în cercurile politice şi diplomatice din SUA şi Europa.
    Toată această presiune exercitată de-a lungul anilor, şi toată această panică atunci când nu a funcţionat, sunt clar în legătură cu evenimentele din Ucraina. Ele sunt parte din acelaşi ”sindrom” şi au aceeaşi cauză.

    Dimensiunea datoriei

    Au fost date multe explicaţii pentru ce se întâmplă, şi cea mai comună este că asistăm la o luptă între două posibile viitoruri: o lume multipolară unde sunt câteva centre de putere în lume; şi o lume unipolară unde Vestul conduce statele. Această explicaţie e corectă în ceea ce spune, dar mai există un motiv care explică de ce toate astea se întâmplă acum, şi de ce toată această urgenţă şi panică din vest.
    Recent, vedeta tehnologică din Noua Zeelandă, Kim Dotcom, a pus pe Twitter o serie de mesaje (https://forbiddenknowledgetv.net/kim-dotcom-breaks-down-the-true-scale-of-us-government-debt/) despre situaţia îndatorării în SUA. Conform acestuia,valoarea totală a datoriilor şi obligaţiilor nefinanţate ale SUA depăşesc valoarea totală a întregii ţări, inclusiv pământul. Această situaţie din SUA nu este unică. Majoritatea ţărilor din Vest au o datorie care poate fi plătită numai dacă este vândută întreaga ţară şi tot ce conţine (fizic). Colac peste pupăză, majoritatea ţărilor non-vestice sunt îngropate în datorie denominată în dolari.
    În ultimele decenii, economiile SUA şi Europei au fost falsificate la un nivel care e greu de crezut. Cei din Vest au trăit la un nivel mult deasupra posibilităţilor lor reale, iar monedele acelor ţări au fost masiv supraevaluate. Acest lucru a putut fi realizat prin două mecanisme:
    1. primul e statutul dolarului ca valută de rezervă, şi al euro ca valută de semi-rezervă, ceea ce a permis Vestului să exporte bani digitali şi să primească în schimb bunuri. Acest lucru a creat o putere financiară imensă a Vestului, şi i-a permis să funcţioneze ca un parazit al economiei moniale. Aceştia au primit multe bunuri pe gratis, ca să ne exprimăm blând;
    2. al doilea mecanism de falsificare este prin creşterea datoriei până la un nivel unde vesticii practic au amanetat tot ce au – inclusiv casele şi pământurile – pentru a păstra standardul de viaţă din vest. Occidentul nu mai are nimic după ce se scad datoriile. Datoria a devenit de mult timp neplătibilă; ea e mult deasupra capacităţii statelor de a plăti dobânzi pe ea, ceea ce explică de ce ratele dobânzilor din vest (pentru împrumuturile contractate de ţările vestice) sunt apropiate de zero. Orice creştere a dobânzii ar face ca datoria să devină neplătibilă, iar statele respective ar deveni falimentare în mod oficial, în decurs de o zi.
    Colac peste pupăză, această falsificare a făcut ca monedele vestului să fie puternice în mod artificial, ceea ce a întărit puterea lor de cumpărare faţă de bunurile cu preţuri în monede non-vestice. Aceste mecanisme au permis de asemenea ca Vestul să opereze cu economii umflate şi disfuncţionale, unde ineficienţele sunt la un nivel de necrezut. Vestul are în economie grupuri gigantice de oameni care nu numai că nu creează valoare, dar distrug valoare în mod sistematic. Ceea ce menţine standardul de viaţă al Vestului în acest moment este o mică minoritate de oameni productivi, creşterea constantă a îndatorării, şi parazitismul asupra restului lumii.
    Oamenii care deţin aceste datorii, de fapt deţin tot ceea ce vesticii au impresia că deţin. Cei din vest nu mai deţin nimic în acest moment (în privinţa bunurilor) – ei numai au impresia că deţin. Dar cine sunt deţinătorii reali ai bunurilor ? Ştim mai mult sau mai puţin cine sunt, deoarece îi vedem cum se întâlnesc în fiecare an la Forumul Economic Mondial de la Davos împreună cu elitele politice ale vestului – care de asemenea sunt sub controlul lor.
    Este clar că cei ce deţin datoriile au devenit din ce în ce mai îngrijoraţi, iar îngrijorările lor au crescut sincronizat cu presiunea crescândă aplicată de Vest asupra restului lumii – în special asupra ţărilor independente. În timpul ultimei întâlniri de la Davos, starea de spirit era sumbră şi panicată în acelaşi timp, cam ca panica din rândul elitelor politice ale Vestului când încercarea de izolare a Rusiei a eşuat.

    Ce urmează să se întâmple în curând

    Panica deţinătorilor datoriei şi a politicienilor controlaţi de ei este uşor de explicat, deoarece lumea vestică a ajuns la capăt de linie. Ei nu mai pot să-şi menţină standardul de viaţă prin îndatorare progresivă şi parazitism. Datoria ajunge la un nivel mai mare decât ceea ce deţin ţările ca bunuri, iar monedele ţărilor vestice sunt pe punctul de a deveni lipsite de orice valoare. Vestul nu va mai fi capabil să obţină bunuri gratis de la restul lumii, sau să plătească dobânzile – cu atât mai puţin să plătească datoria. Întregul Vest este pe punctul de a intra în faliment, iar standardul de viaţă e pe punctul de a scădea cu un procent masiv. Acest lucru e cel ce-i panichează pe deţinătorii datoriei, iar ei văd doar două posibilităţi:
    1. în primul scenariu majoritatea ţărilor din Vest – inclusiv toate firmele şi toţi oamenii de acolo – îşi declară falimentul, iar datoria este ştearsă prin diktat (un lucru pe care ţările suverane pot să-l facă). Acest lucru îi va lăsa fără avere şi fără putere politică şi pe deţinătorii datoriilor;
    2. în a doilea scenariu, elitele preiau în stăpânire bunurile vestului, în timpul falimentului. Aceste bunuri includ tot ce deţine vestul;
    Nu trebuie să fii un geniu ca să-ţi dai seama ce scenariu a fost ales. Planul pentru al doilea scenariu e pregătit şi e implementat în timp ce vorbim. Se numeşte ”Marea Resetare” şi a fost planificată de oamenii care orchestrează Forumul Economic Mondial. Planul nu este un secret, şi până la un punct poate fi examinat pe site-ul celor de la FEM.
    Marea Resetare este un mecanism prin care să se pună mâna pe toate bunurile ţărilor respective, care includ activele fizice ale oamenilor obişnuiţi, activele oraşului sau localităţii, activele statului, şi majoritatea bunurilor în proprietatea firmelor care nu sunt deja deţinute de elite.
    Acest mecanism de preluare a activelor are câteva componente, dar cele mai importante sub următoarele patru:
    1. abolirea suveranităţii: o ţară suverană (independentă) este o ţară periculoasă, deoarece poate alege să intre în insolvenţă. Reducerea suveranităţii statelor a fost o prioritate pentru elite, iar pentru aceasta au fost încercate diverse şmecherii precum Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii, şi Parteneriatul Transpacific. Fără îndoială, cea mai de succes şmecherie pe acest palier este chiar Uniunea Europeană;
    2. reducerea economiei: economia vestică (şi într-adevăr economia globală) trebuie redusă cu un procent semnificativ. Această reducere este necesară deoarece economia vestică este falsificată masiv în acest moment, şi trebuie coborâtă până la nivelul ei real – care ar putea fi la jumătate din cât este declarat acum, sau poate mai puţin. Această reducere înceată mai are şi scopul de a evita o prăbuşire deodată, ceea ce ar putea duce la turbulenţe sociale masive care ar constitui o ameninţare pentru elite. O reducere controlată este prin urmare preferabilă unui colaps necontrolat. Această reducere controlată deja are loc şi se desfăşoară de ceva timp. Multe exemple pot fi menţionate la această reducere, inclusiv politica energetică a SUA şi UE proiectată pentru a sabota economia vestică, şi încercările evidente de a distruge cererea în timpul şi după plandemie – inclusiv problemele destul de bizare pe partea de logistică, care aparent au venit din iarbă verde;
    3. recoltarea activelor. Planul este ca bunurile imobile din ţările respective, care ar putea fi ca considerate ca ipotecă, să fie preluate în contul datoriei publice şi private. Acesta e un scop declarat al Marii Resetări, dar e mai puţin clar cum vor face asta. Se pare că pentru asta e necesar să deţină controlul total asupra guvernelor vestice (şi chiar asupra tuturor guvernelor). Această precondiţie este mai aproape decât ar putea crede cineva, deoarece majoritatea conducerilor din vest par a fi controlate de la Davos în acest moment. Acest proces va fi prezentat oamenilor ca o restructurare socială necesară datorată crizei economice şi încălzirii globale, şi va duce la o reducere masivă a standardului de viaţă pentru oamenii obişnuiţi, dar nu şi pentru elite;
    4. oprimarea: vor fi mulţimi mari de oameni care nu vor agrea acest concept, iar revoltele sunt o reacţie probabilă – chiar dacă aceste lucruri sunt făcute gradual. Pentru a preveni acest lucru, este implementat un mecanism de control social care va şterge libertăţile personale, libertatea de expresie, şi intimitatea. Va crea de asemenea dependenţa absolută a individului de stat. Acest lucru trebuie realizat înainte să se termine preluarea economiilor, altfel va fi revoluţie. Acest mecanism deja este implementat în Vest cu entuziasm, aşa cum poate vedea oricine are ochi şi urechi.

    Rusia, China, şi alte ţări independente

    Unde încadrăm Rusia, China şi conflictul din Ucraina în această ecuaţie ? De ce toată această presiune din partea Vestului exercitată de-a lungul timpului, şi de ce toată această panică acum ? O parte din explicaţie pentru presiunea asupra statelor independente – în special Rusia şi China – este pur şi simplu pentru că s-au împotrivit hegemoniei vestului. Acest lucru este suficient pentru a ajunge pe lista neagră a Vestului. Dar de ce a fost crescută presiunea în ultimii ani ?
    Motivul este acela că Rusia şi China nu pot fi subjugate prin falimentare şi să li se ia activele. Nu au aşa mare datorie în monede vestice, ceea ce înseamnă că cei ce deţin Vestul (prin datorie) nu deţin şi Rusia şi China în acest moment şi nu pot pune mâna pe ele prin plata datoriei. Singurul mod în care pot pune mâna pe ele e prin schimbarea de regim. Conducerile lor trebuie slăbite prin orice mijloace, inclusiv sancţiuni economice şi mijloace militare dacă e necesar. De aici folosirea Ucrainei pe post de carne de tun în cazul Rusiei, şi folosirea Taiwanului în cazul Chinei.
    Subjugarea Rusiei şi Chinei este o problemă existenţială pentru elitele de la Davos, deoarece când vor prăbuşi economiile vestice, toate celelalte economii trebuie şi ele să cadă. Dacă economia vestică este prăbuşită şi un mare bloc economic nu participă la această prăbuşire, va fi un dezastru pentru Vest. Noul bloc va câştiga o mare putere economică – şi posibil un fel de hegemonie unipolară – în timp ce vestul coboară într-un ev întunecat de tip feudal şi îşi pierde relevanţa. Prin urmare, toată lumea trebuie doborâtă pentru ca Marea Resetare să funcţioneze. Rusia şi China trebuie subjugate prin orice mijloace, la fel India şi alte ţări încăpăţânate.
    Aceste lucruri sunt cele care alimentează situaţia în care ne aflăm acum, şi vor alimenta continuarea celui de-al treilea război mondial. Elitele vestice recurg la război pentru a-şi păstra bogăţia şi puterea. Toţi cei care se împotrivesc trebuie subjugaţi, astfel încât să urmeze Vestului într-un ev întunecat tip Marea Resetare, aşa cum e planificat.
    Motivul pentru care elitele vestice sunt panicate în acest moment este pentru că proiectul Ucraina nu merge conform planului. În loc ca Rusia să sângereze pe câmpul de uptă, Ucraina şi Vestul sunt cele care sângerează. În loc ca economia Rusiei să intre în colaps – lucru care să conducă la înlocuirea lui Putin cu un lider compatibil cu elitele de la Davos – economia vestului e cea care intră în colaps. În loc ca Rusia să fie izolată, Vestul e cel care devine din ce în ce mai izolat. Nimic nu merge din planul lor. Colac peste pupăză, Europa a furnizat Rusiei mijloacele şi motivaţia de a distruge economia europeană, prin închiderea parţială a industriei europene. Fără resursele ruseşti nu există industrie europeană; şi fără industrie, nu se colectează taxe pentru a plăti ajutoarele de şomaj, pensiile, banii alocaţi refugiaţilor, şi cam toate lucrurile care ţin societăţile europene în coeziune. Acum ruşii au capacitatea de a orchestra un colaps necontrolat al Europei, lucru care nu era planificat de cei de la Davos. Un colaps necontrolat ar putea face să cadă capetele celor de la Davos, la propriu; de asta s-au panicat cercurile elitelor. Singura soluţie pentru ei este să meargă înainte cu al treilea război mondial şi să spere că vor câştiga ei.

    Ce trebuie făcut

    (Notă: În primul rând trebuie ca oamenii să-şi îndrepte viaţa şi să se împace cu Dumnezeu. Pentru că aceste probleme au avansat din cauza păcatelor oamenilor)

    Marea Resetare a economiei mondiale este cauza directă a celui de-al treilea război mondial – presupunând că asta e ce se întâmplă. Ce poate fi făcut în această privinţă ? Din interiorul occidentului, puţine soluţii. Singura cale este ca Davos-ul să fie cumva scos din ecuaţie, dar acest lucru nu se va întâmpla, din două motive: primul este că marii resetatori de la Davos sunt prea bine înfipţi în economia şi politica occidentului. Davos e ca o caracatiţă care capturează cu tentaculele ei toate cercurile de elită, media şi conducătorii dintr-o ţară. Sunt prea bine înfipţi acolo pentru a fi îndepărtaţi cu uşurinţă. Al doilea motiv este că populaţia vestică este prea spălată pe creier şi ignorantă. O mare parte din ei chiar vor să devină săraci – deşi ei folosesc termenul ”verde” în loc de ”sărac”, deoarece sună mai bine. Există, totuşi indicii că s-ar putea să fie disensiuni în rândul elitelor vestice. Unii din ei, în special din SUA, s-ar putea să se împotrivească Marii Resetări (în principal proiectată în Europa). Dacă această opoziţie e reală sau nu, rămâne de văzut.
    Totuşi, în afara Vestului, există anumite măsuri specifice care pot fi luate şi trebuie luate. Unele din ele sunt drastice, iar altele sunt luate în timp ce vorbim. Printre măsuri sunt următoarele:
    1. Ţările independente – conduse de Rusia, China şi India – trebuie să creeze un front comun pentru a se izola pe ei înşişi de Vestul radioactiv. Această izolare trebuie să fie nu numai economică, ci de asemenea politică şi socială. Sistemele lor economice trebuie rupte de Vest şi făcute autonome. Cultura şi istoria lor trebuie apărate de influenţele şi revizionismul occidentului. Acest proces pare a se desfăşura acum;
    2. Ţările independente trebuie să interzică imediat în ţara lor toate instituţiile şi ong-urile sponsorizate de Vest, indiferent că sunt finanţate de state sau de indivizi din occident. Mai mult, trebuie să interzică toate instituţiile media care primesc sponsorizări vestice, şi să elimine sponsorizările şi influenţa occidentală din toate şcolile şi universităţile;
    3. Ţările independente trebuie să părăsească toate instituţiile internaţionale – inclusiv Naţiunile Unite- deoarece toate corpurile internaţionale sunt controlate de Vest. Apoi trebuie să le înlocuiască cu instituţii noi formate din ţări din propriul bloc;
    4. La un moment dat, ţările independente vor trebui să declare dolarul şi euro ca monede non-grata. Asta înseamnă ca trebuie să anuleze (default) toate datoriile denominate în acele monede, dar nu şi alte datorii. Acest lucru va apărea într-un stadiu ulterior, dar este inevitabil;
    Aceste măsuri vor face astfel încât colapsul Vestului şi căderea lui în întuneric să nu afecteze şi alte ţări.

    Apreciază

  3. vlad tepes said, on iunie 23, 2022 at 12:41 pm

    https://www.activenews.ro/opinii/Bogdan-Tiberiu-Iacob-Demers-stupefiant-Ucraina-baga-Romania-in-gura-lui-Putin-cu-dezvaluiri-despre-arme-174876

    Oameni buni, cumparati-va undeva o casa oricat de modesta(desi stiu ca preturile de-acum sunt la un maxim absolut), departe de Bucuresti, Deveselu, Mihail Kogalniceanu, Campia Turzii, Borcea si Cincu si retrageti-va acolo un timp, caci in curand s-ar putea sa ajungeti cenusa radioactiva, din cauza bestiilor tradatoare si criminale care ne conduc, carora nu le-a fost de ajuns Genocidul vaccinal, caci acum ni-l pregatesc si pe cel nuclear!

    Apreciat de 3 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.