SACCSIV – blog ortodox

Fosta fabrică Renault de la Moscova, redenumită Moskvich. Ar putea produce modele chinezești

Posted in Moscova by Vali on iunie 13, 2022

Sursa: https://newsweek.ro/auto/fosta-fabrica-renault-de-la-moscova-redenumita-moskvich-ar-putea-produce-modele-chinezesti

După ce Renault a părăsit Rusia în mai, din cauza sancțiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei, cedându-și activele către statul rus pentru o rublă, fosta fabrică Renault de la Moscova a fost redenumită oficial, la începutul lui iunie, JSC Moskvich.

La conducerea noii companii a fost numit Dimitri Pronin, fost director adjunct al departamentului de transport al orașului Moscova, iar fabrica va produce doar modele sub resuscitata marcă sovietică Moskvich. Producția Renault Duster, singurul model care încă mai putea fi produs la uzină, va fi mutată în portofoliul AvtoVAZ, și aceasta fostă divizie a grupului francez, și urmează a fi produs sub marca Lada, relatează lifenews.ro.

Pentru a reîncepe producția de mașini în fosta uzină Renault de la Moscova sub marca Moskvich, publicația rusă Vedomosti informează că se poartă tratative cu chinezii de la Anhui Jianghuai Automobile Co. (JAC).

Pentru început, analistului rus Sergei Burgazliev, citat de Vedomosti, spune că soluția ar fi asamblarea de colecții SKD cu motoare termice trimise din China.

Apoi, după retehnologizare, Moskvich ar produce versiuni ale modelelor electrice JAC iEVS4 sau JAC iEVS7.

DE Răzvan Nicolae

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Fostele restaurante McDonald’s s-au redeschis sub un nou brand și cu un nou proprietar în Rusia

 

Tagged with: , ,

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.