SACCSIV – blog ortodox

Film (subtitrare in limba romana): Sfantul Luca al Crimeei

Posted in FILM ARTISTIC, filme, Sfantul Luca al Crimeei, VIDEO by saccsiv on iunie 11, 2022

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on iunie 11, 2022 at 9:35 pm

    „Evenimentul important al vizitei Patriarhului Constantinopolului la Muntele Athos – în perioada 27-29 mai 2022”

    Scrisoare de la Gheronda Akakie monah din Muntele Athos
    În data de 19.5/1.6.2022,
    Sfintele Paști
    Hristos a Inviat – Adevărat a Inviat.

    Ma adresez fratilor mei
    monahi, poporului ortodox
    si aș dori să subliniez
    următoarele:

    Se știe că Sfântul Munte se afla sub jurisdicția Episcopiei de Ierissos, cu statut de autoguvernare în materie administrativă și economică.
    De-a lungul existentei sale istorice, Sfântul Munte a fost si este sub obladuirea, (din motive de onoare) Patriarhiei Constantinopolului, în conformitate cu autoritatea sa de autoguvernare. Datorită privilegiului autoguvernării sale, Sfintii Părinti au avut o voce puternică și au opus rezistență ori de câte ori a existat o lezare, trădare și eludare a credinței ortodoxe.

    În contextul pan-ereziei ecumenismului (care este consacrată în pseudo-sinodul de la Kolymbari 6.6.2016 b.c.), vocile apărătoare ale credinței și adevărului din Sfântul Munte au trebuit, potrivit acestora, să fie slăbite și reduse complet la tăcere.

    Din ordinul regulamentului din 1967, staretii manastirilor întronizati in Sfântul Munte, nu-l pomenește fără condiții pe Patriarhul Constantinopolului.
    Din vremea Patriarhului Dimitrie, pana acum in timpului Patriarhului Bartolomeu, se încearcă desființarea autoguvernării cu acordul tăcut și vinovat al Sfintei Comunități (Chinotite) a Sfântului Munte, care se află ca si cum ar fi fost luata ostatica.
    Aceste Manastiri Aghiorite nu au intrunit cvorumul necesar pentru a accepta decizia Fanarului, conform actualei Carte statutare a Sfantului Munte.

    Bartolomeu consideră că este primul Episcop, mai presus de toti, Episcopii și Patriarhii Orientului, adică un al Papa Răsăritului si Stăpânul Sfântului Munte.
    Tacticile sale, în primul rând, au fost de a induce în eroare călugării privind opiniile sale „ortodoxe”.

    A vizitat în mod regulat Sfântul Munte pentru a intimida conștiințele instabile, pentru a reduce la tăcere vocile de rezistență și pentru a coordona și promova pașii planificați, care vor uni popoarele, statele și toate limbile pamantului într-un sincretism religios și laic.
    Iată ce a subliniat în timpul recentei sale călătorii în SUA, prin declarația sa, către exponentul globalizării, noul președinte Biden.
    În discursul său de la Universitate, care l-a declarat doctor…Bartolomeu dixit:

    „Noi liderii religioși, conducătorii politici, conducatorii de corporatii (capitaliști) și oamenii de știință ar trebui să fim uniți pentru a guverna lumea…”.

    Desigur, urmărim activitatea tuturor acestor lideri din lume și în zilele noastre vedem rezultatele acestor rezultate: foamete, mizerie, sărăcie, războaie, sclavie, dezinformare, manipulare, boală, vaccinări dăunătoare, terorism etc. (situatii care se deteriorează constant).
    Ultimul lor experiment demonic este omul mutant, cel transformat, presupusul modernizat, transumanul, omul complet controlat prin intruziunea în ADN și implantarea inteligenței artificiale electronice. Oamenii înzestrați de
    Dumnezeu Creatorul, cu libertate, vor fi redusi la un dresaj de viața de ferma condusa de exponentii globalizării.

    In penultimul sa iesire publica Bartolomeu a anuntat ca nu avem niciun diferend de credinta (dogma) cu papistii!!!….
    Singurele diferențe care ne despart sunt de origine istorică, motiv pentru care va avea loc in curand „Uniatia” ortodocsilor cu papistasii. Bartolomeu ramane astfel imitatorul predecesorilor săi ecumeniști, Meletie Metaxakis si Athenagoras Spyrou.

    Bartolomeu continuă să fie un instrument docil al Occidentului și al reprezentanților săi întunecați. El divizează Ortodoxia prin recunoașterea bisericilor nerecunoscute canonic, excomunicate și inexistente, (vezi Ucraina și ultima data, Skopje….) pentru a servi intereselor geopolitice, geostrategice, geoeconomice ale nelegiuirii puterii mondiale și acestor „uniuni corporatiste” ale organizațiilor multinaționale.

    Toate cele de mai sus făcute de acesta sunt nefondate și ilegale, pentru că nu are nici o autoritate ecleziastică bazata pe Sfintele Canoane și pe legea Bisericii în sine. De exemplu, Sfinții Apostoli au luat decizii după multe framantari și rugăciuni. Așa cum i s-a spus public de către clerici demni, Bartolomeu este, de asemenea, periculos pentru problemele naționale.

    Dintre cele enumerate mai sus, se pare că Bartolomeu a vizitat Sfântul Munte în ziua de 29 mai pentru a promova programul globalizării sau marea relansare, a 4-a revoluție industrială, agenda 2022-2030, cu mantia religioasă a ecumenismului (intercreștin și interreligios).

    Dacă suntem atenti, trebuie să subliniem că alegerea zilei de 29 mai ca zi a vizitei la Sfântul Munte nu a fost aleasa deloc întâmplător. Dimpotrivă, este o data simbolica a amintindu-ne de o mie de ani de fiintare a Imperiului Ortodox, Răsăritean, Romeu (Romeii, Bizantinii).
    Cu evlavie ne rugăm. Amin.

    Gheronda Akakie,
    Monah aghiorit.

    👇

    Cuviosul Vasilios prevedea:

    Veti vedea o mulțime de urâciuni.
    Veți umbla kilometri pentru a găsi un preot ortodox, pentru a găsi unul duhovnic adecvat.
    Carnavalurile (portul mastilor chirurgicale n.n.) vor intra oficial în biserică (vor fi adoptate in cultul liturgic n.n.) prin lege.
    Cei care nu vor ține aceste carnavaluri (care nu vor purta mastile n.n.) vor fi persecutați (amendati n.n.).
    Un patriah ortodox (ecumenic de Constantinopol n.n.) va declara o nouă religie (chrislam sau religia abrahamica n.n.) straina Ortodoxiei.
    Mulți ortodocsi îl vor urma, îl vor crede (vor achiesa la chrislam n.n.).
    Multe suflete se vor pierde.
    Foarte rar va mai fi auzita vreo predica ortodoxa.
    Lumea nu va ști unde să meargă, mulți ortodocsi vor fi înșelați.

    O transcriere a cuvantarii harismaticului bătrân Vassilios Kafsokalyvitos care a avut loc în perioada 5-10-2009 la Salonic (Oikia Mr. Kalliopis Z.)
    Titlul textului integral:
    -Ce cerere vom citi astăzi Calliopie (5-10-2009)
    👇
    Ἔχετε νά δεῖτε πολλά αἴσχη…Πολλές ψυχές θά χάνονται. – Κύριος Ἰησοῦς Χριστός-Ὑπεραγία Θεοτόκος
    https://www.hristospanagia.gr/%e1%bc%94%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bd%ce%ac-%ce%b4%ce%b5%e1%bf%96%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%b1%e1%bc%b4%cf%83%cf%87%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%88%cf%85/

    👇

    Το σημαντικό γεγονός της επισκέψεως του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στο Άγιον Όρος – Άθω από 27 έως 29 Μαΐου 2022» | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2022/06/11/%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b3%ce%b5%ce%b3%ce%bf%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b5%cf%89%cf%82/#more-51917

    Apreciat de 1 persoană

    • rona232 said, on iunie 13, 2022 at 6:13 pm

      Excelent articol, Felix! Ca de obicei? Cum pot sa fac sa intru in contact direct cu tine?

      Apreciază

  2. Suflet said, on iunie 12, 2022 at 2:25 pm

    L-am vazut acum vreo 2 ani, nu-mi amintesc sa mi se fi parut ceva în neregulă, dar probabil ca-l voi urmari din nou mai cu atenție. Foarte bine realizat în orice caz.

    Apreciază

  3. Radu Humor said, on iunie 12, 2022 at 7:57 pm

    După ce vor dărâma bisericuța din Constanța, fără a se atinge însă de turnul de lângă Catedrala Sf. Iosif din București, probabil că următoarea decizie va fi aceea de schimbare a numelui sărbătorii creștine din RUSalii, în USAlii….. 😉
    P.S.
    Oare dacă Biserica Ortodoxă Română, prin toți slujitorii săi, nu s-ar mai ruga atâta pentru „ mai marii orașelor și satelor și pentru conducătorii Țării noastre” oare i-ar mai ține Dumnezeu în funcții pe ăștia ?!

    Apreciat de 1 persoană

    • adrianradauti said, on iunie 13, 2022 at 9:58 am

      Biserica ortodoxa se roagă pentru mai marii orașelor și ai satelor creștini ortodocși nu ?

      Apreciază

    • kunta kinte said, on iunie 13, 2022 at 10:14 pm

      @radu humor
      Hmm..in lic de ” RUSalii” o sa-i spuna” UCRAInalii”…🧐

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.